ankara izmir mavi tren durakları / İzmir Mavi Treni'yle 3 bölge, 6 şehir, 43 durak - Son Dakika Haberleri

Ankara Izmir Mavi Tren Durakları

ankara izmir mavi tren durakları

Kalkış Şehir: Ankara
Varış Şehir: İzmir

Rota Uzunluğu: Km
Yolculuk Süresi: 14 Saat 30 Dakika

Bu İçerikte Neler Var?

İzmir Mavi Treni Nedir?

İzmir Mavi Treni, Ankara ile İzmir’i birbirine bağlayan yılından itibaren hizmet veren ana tren hatlarından birisidir.  senesine kadar Ankara – Alsancak arasında gidip gelen tren yılında İZBAN çalışmaları nedeni ile Ankara – Basmane güzergâhında sefer yapmaya başlamıştır. Günümüzde de Ankara İzmir(Basmane) arasında sefer yapmaktadır. İzmir Mavi Treni bileti almak için TCDD sitesinden hızlıca seferlere göz atıp işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ankara İzmir tren bileti satın aldıktan sonra sizleri yaklaşık olarak 14 saat 30 dakikalık bir yolculuk bekliyor olacaktır.

İzmir Mavi Treni Güzergâhı ve Geçtiği Şehirler

Başkent Ankara’dan seferine başlayan İzmir Mavi Treni, Eskişehir – Kütahya – Balıkesir – Manisa noktalarından oluşan rotayı izledikten sonra İzmir(Basmane) Garı’na ulaşmaktadır.

İzmir Ankara tren bileti satın alma işlemlerinizi 30 gün öncesinden yapabilmektesiniz. Haftanın 7 günü aynı saatte sefer düzenlemektedir.

İzmir Mavi Treni Sefer Saatleri

Gidiş:

İzmir Mavi Treni Ankara Gar’dan ‘da kalkıp, yaklaşık 14 saat 30 dakika sürmektedir. Ankara İzmir arası tren yolculuğu yapacaksanız yarım günden fazla vaktiniz trende geçecektir. Ankara İzmir tren bileti almak için gar gişelerine gerek kalmadan TCDD sitesinden hızlıca alabilmek mümkündür.

Dönüş:

İzmir(Basmane)’den Ankara’ya dönüş için tren ‘de hareket etmektedir. İzmir’den İç Anadolu bölgesine doğru yol almaya başlayan tren yaklaşık 14 saat 30 dakika sonra Ankara Garı’na yanaşmış olacaktır.

Ankara → İzmir Güzergâhı
#İstasyonHareket Saati
1Ankara
2Eskişehir
3Kütahya
4Balıkesir
5Manisa
6İzmir(Basmane) (Varış)
İzmir → Ankara Güzergâhı
#İstasyonHareket Saati
1İzmir(Basmane)
2Manisa
3Balıkesir
4Kütahya
5Eskişehir
6Ankara (Varış)

İzmir Mavi Treni Bileti Nasıl Alınır?

İzmir Mavi Treni bileti almak için hiç zaman kaybetmeden oturduğunuz yerden TCDD sitesine girerek nereden nereye kısmını Ankara – İzmir şeklinde doldurduktan sonra seyahat tarihinizi 1 ay süreyi geçmemek şartı ile seçerek ‘Bileti Ara’ butonuna tıklayarak TCDD İzmir Mavi Treni seferlerini listeleyebilirsiniz.

İzmir Mavi Treni’ndeki Vagon Tipleri

İzmir Mavi Treni’nde yemek vagonu haricinde 2 adet vagon tipi bulunmaktadır. Bilet alabileceğiniz İzmir Mavi Treni vagon tipleri şu şekildedir:

2+1 koltuklardan oluşan ve İzmir Mavi Treni’nde en çok bulunan vagon tipidir. Tam 5 adet pulman vagon bulunmaktadır. Koridorun bir tarafında tekli diğer tarafında ise çiftli koltuklar bulunmaktadır. En uygun İzmir Ankara tren biletlerini pulman vagon tipinde bulabilirsiniz.

İzmir Mavi Treni’nde 1 adet bulunan yataklı vagonlar uzun seyahatler için biçilmiş kaftandır. Özellikle çiftler daha çok tercih etmektedir. İzmir Mavi Treni yataklı vagon bileti satın almak için acele etmekte ve erken davranmakta fayda vardır. Vagon içerisinde bulunan kompartımanlarda seyahat etmek acele edin biletler çok hızlı tükenmektedir.

İzmir Mavi Tren Görselleri

Turistik Olarak İzmir Mavi Tren

İzmir Mavi Tren ile seyahat etmek için en uygun zaman.

Ankara’dan İzmir(Basmane)’e uzanan demiryolu yaz aylarında ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Ankara’dan İzmir’e gidecekseniz yaz aylarını tercih edebilirsiniz. İzmir’de denize girebilir. Birkaç günlük kaçamak yapabilirsiniz. İzmir’den Ankara’ya gidecekler kış aylarında seyahat etmemeli. Kış aylarında Ankara oldukça soğuktur. Seyahat edecek olursanız yanınıza kışlık kıyafetler almayı unutmayın. Tren içerisi sıcak olacaktır fakat trenden inince bir hayli soğuk olacaktır.

Ankara’da görülmesi gereken yerler.

Ankara’ya geldiğinizde ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra yazımızdaki önerileri değerlendirebilirsiniz. Uzun bir yolculuğun ardından garın karşısında bulunan Gençlik Parkı’nda soluklanabilir, temiz hava alabilir ve bir şeyler içerek yol yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ankara birçok müzeye ev sahipliği yapmaktadır. Hatta bu müzelerden biriside tren garında yer almaktadır. Eğer müze gezmeyi ve tarihi dokuları seviyorsanız doğru yerdesiniz. Ankara’ya gelen yerli yabancı en çok turist ziyareti alan yer Anıtkabir’dir. Anıtkabir’e giderek müzeleri gezebilir, Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret edebilirsiniz. Peki, yemeği nerede yiyeceğiz diye soracak olursanız Tunalı Hilmi Caddesinde birçok restoran bulunmaktadır. Ankara’nın kalbinin attığı yer bu caddedir.

Ankara’da ne yenir?

Ankara’da yemek seçeneği oldukça fazladır. Yerli mutfakların yanı sıra yabancı mutfakların lezzetlerini de bulabilirsiniz. Lokal yemeklerden bahsetmek gerekirse sadece Ankara’da yiyebileceğiniz lezzetlerin başında Aspava gelmektedir. Aspava bir çeşit dönerdir. En güzel Aspava yapan mekânlar Esat Caddesinde yan yana yer almaktadır. Ankara kahvaltısının vazgeçilmezi Ankara’nın meşhur simididir. Oldukça gevrek ve lezzetli olan simidi her köşe başında simit satan birini bulabilirsiniz.

İzmir’de görülmesi gereken yerler.

İzmir Basmane Tren Garı’na metre uzaklıkta bulunan Kültürpark İzmir’i ziyaret ederek tren yolculuğunun yorgunluğunu yeşilliklerin arasında temiz hava eşliğinde atabilirsiniz. Park içerisinde bulunan dönme dolaba binerek şehre yukarıdan bakma fırsatı bulabilirsiniz. İzmir denince aklı ilk Alsancak Kordon’u gelir. Kordona giderek mavi dalgalar eşliğinde kıyıda yürüyüş yapabilir çay bahçelerinde huzur bulabilirsiniz. Kemeraltı Çarşısı’na giderek sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilir. İzmirli sıcakkanlı insanlar ile sohbet edebilirsiniz. İzmirlilerin buluşma noktası olan İzmir Saat Kulesi’ni ziyaret edip önünde fotoğraf çekmeyi unutmayın.

İzmir’de ne yenir?

İzmir’de ne yenir bölümüne kahvaltı ile başlayalım. İzmir’de kahvaltıların vazgeçilmezi boyozdur. Boyoz keteyi andırsa da keteye göre daha farklı lezzete sahiptir. Boyoza alternatif olarak gevrek yenebilir. İzmirliler simide gevrek derler. İzmir simidi de oldukça lezzetlidir. Yine sadece İzmir’e özgü bir lezzet olan ve yerel fırınlarda bulabileceğiniz lezzet Bomba. Bomba çikolata dolu kurabiyeyi andırmaktadır. Oldukça lezzetlidir çay ve kahve ile mükemmel uyum sağlamaktadır.

Trende seyahat edecek yolcular yataklı veya pulman vagonlardan birisini tercih edebilmekte, yemekli vagondan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

mavi tren yenigün

Pulman vagonlar koltuk, yataklı vagonlar ise her kabinde 2 adet yataktan oluşmaktadır. Yataklı vagonlarda her bir kabinde mini buzdolabı, lavabo ve elektrik prizi bulunmaktadır.

İzmir Mavi Treni Güzergahı


Ankara-İzmir arasında düzenli olarak her gün sefer yapan İzmir Mavi Treni Ankara-Eskişehir-Kütahya-Balıkesir-Manisa-İzmir (Basmane) güzergahını takip etmektedir. Ankara-İzmir arasında seyir süresi ortalama 13 saat 40 dakika sürmektedir.

Doğal güzellikleri, kültürü, sanayisi ve limanı ile ülkemizin yenigün


İzmir Mavi Treni Sefer Saatleri


İzmir Mavi Treni Hareket Saatleri (Ankara – İzmir (Basmane))
Tren No:
No    Durak    Kalkış Saati
1    Ankara Gar    
2    Sincan    
3    Polatlı    
4    Beylikköprü    
5    Biçer    
6    Yunusemre    
7    Beylikova    
8    Alpu    
9    Eskişehir    
10    Alayunt    
11    Kütahya    
12    Tavşanlı    
13    Balıköy    
14    Dursunbey    
15    Balıkesir    
16    Savaştepe    
17    Soma    
18    Kırkağaç    
19    Akhisar    
20    Saruhanlı    
21    Karaağaçlı    
22    Manisa    
23    Muradiye    
24    Menemen    
25    Çiğli    
26    İzmir (Basmane) (Varış)    


İzmir Mavi Treni Hareket Saatleri (İzmir (Basmane) – Ankara)


Tren No:
No    Durak    Kalkış Saati
1    İzmir (Basmane)    
2    Çiğli    
3    Menemen    
4    Ayvacık    
5    Muradiye    
6    Manisa    
7    Karaağaçlı    
8    Saruhanlı    
9    Akhisar    
10    Kırkağaç    
11    Soma    
12    Savaştepe    
13    Balıkesir    
14    Dursunbey    
15    Balıköy    
16    Demirli    
17    Tavşanlı    
18    Kütahya    
19    Alayunt    
20    Eskişehir    
21    Alpu    
22    Beylikova    
23    Yunusemre    
24    Biçer    
25    Beylikköprü    
26    Polatlı    
27    Temelli    
28    Sincan    
29    Ankara Gar (Varış)    


İzmir Mavi Tren Güzergahı


İzmir Mavi trenleri İzmir (Basmane) – Ankara – İzmir arasında her gün işlerler. İzmir Ankara tren yolculuğu yaklaşık 15 saat 30 dakika sürmektedir. İzmir Mavi Treni İzmir (Basmane), Çiğli, Menemen, Muradiye, Manisa, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç, Soma, Savaştepe, Gökköy (Balıkesir), Balıkesir, Mezitler, Dursunbey, Gökçedağ, Balıköy, Demirli, Tavşanlı, Güzelyurt, Kütahya, Alayunt, Sabuncupınar, Gökçekısık, Kızılinler, Eskişehir, Alpu, Beylikova, Yunusemre, Beylikköprü, Polatlı, Sincan, Ankara güzergahlarında her gün hizmet vermektedir. İzmir Ankara tren yolculuğu yaklaşık 14 saat 30 dakika sürmektedir. Güzergah uzunluğu km’dir.

İzmir Mavi Treni Bilet Fiyatları


İzmir Mavi Treni yılı pulman vagon bilet fiyatları şu şekildedir;
Tam bilet fiyatı: 87₺
yaş arası genç bilet fiyatı: 74₺
Öğretmen bilet fiyatı: 74₺
yaş yüzde 15 indirimli bilet fiyatı: 74₺
65 yaş ve üzeri yüzde 50 indirimli bilet fiyatı: ₺
TSK personeli bilet fiyatı: 74₺
Personel bilet fiyatı: 70₺


TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından işletilen tüm yolcu trenleri gibi İzmir Mavi Trenide güven ve konforuyla ayrıcalıklı ulaşım hizmeti sağlamaktadır.

İzmir (Basmane) Gar İletişim
Tel: () 53 53 – REZERVASYON (24 SAAT AÇIK)
Tel: () 86 38 – DANIŞMA (24 SAAT AÇIK)

Ankara Gar İletişim
Tel: () 05 15 / Danışma – 24 SAAT AÇIK
İzmir Mavi Treni Haritası

İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde sıkça kullanılan İzmir Mavi Treni, yılında Başkentray çalışmaları sebebiyle Ankara seferlerini durdurmuştu.

’dan beri İzmir – Eskişehir arasında sefer yapan tren, 15 Kasım’dan itibaren tekrar Ankara – İzmir hattında hizmet vermeye başlayacak.

kişi kapasiteli İzmir Mavi Treni, dört pulman, bir yataklı, bir de yemekli vagona sahip. Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları (TCDD) yolcuların isteği doğrultusunda vagon ve kapasite sayısında artış yapılabilek.

Yolculuk süresi 15 saati aşacak

15 Kasım’daki ilk sefer akşam ’de Ankara’dan başlayacak. Yolculuk süresi TCDD internet sitesinde Ankara’dan kalkan tren için 11 saat 44 dakika, Alsancak’tan kalkan tren için 12 saat 10 dakika şeklinde belirtiliyor. Trenin Ankara-Basmane arası gittiği mesafe tek yönde km’dir.

İzmir – Ankara yönündeki seferler ise her akşam ’de Basmane Garı’ndan başlayacak. Ertesi gün ’te Ankara’da sona erecek.

TCDD, 15 Kasım’da seferleri başlayacak İzmir Mavi Treni’nin bilet fiyatlarını 51,5 TL olarak belirledi.

Mavi Tren hattı Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa ve İzmir şehirlerini bağlıyor.

Mavi Tren hakkında

Adını renginden alıyor. TCDD'nin 'ler ve başlarında hizmet soktuğu özel yolcu trenleri mavi renge boyanıyordu ve bu tranlerin sefar yaptığı hatlar bu adla anılıyordu.

İlk işletilen Mavi Tren İstanbul–Ankara arasında 'da hizmete başlamıştı. Daha sonra İzmir Mavi Treni, İç Anadolu Mavi Treni, Çukurova Mavi Treni ve 4 Eylül Mavi Treni hizmete girdi. Bu trenler Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ) ürettiği lokomotif ve vagonlardan oluşuyordu.

Ankara-İstanbul YHT () ve Ankara-Konya YHT'nin () devreye girmesiyle birlikte İstanbul–Ankara–Konya arasında hizmet veren hatlar Çukurova Mavi Tren ve İç Anadolu Mavi Treni iptal edildi. (OI/HK)

Izmir Ankara Mavi Tren Sefer Saatleri Guzergah ve Bilet Fiyatlari

Doğal güzellikleri, kültürü, sanayisi ve limanı ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan İzmir ve Başkent Ankara arasında her gün işletilmekte olan &#;İzmir Mavi Treni&#; kullanıcılarına konforlu ve ekonomik bir yolculuk sunmaktadır.

Trende seyahat edecek yolcular yataklı veya pulman vagonlardan birisini tercih edebilmekte, yemekli vagondan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Pulman vagonlar koltuk, yataklı vagonlar ise her kabinde 2 adet yataktan oluşmaktadır. Yataklı vagonlarda her bir kabinde mini buzdolabı, lavabo ve elektrik prizi bulunmaktadır.

İzmir Mavi Treni Güzergahı

Ankara-İzmir arasında düzenli olarak her gün sefer yapan İzmir Mavi Treni Ankara-Eskişehir-Kütahya-Balıkesir-Manisa-İzmir (Basmane) güzergahını takip etmektedir. Ankara-İzmir arasında seyir süresi ortalama 13 saat 40 dakika sürmektedir.

Izmir Mavi Treni Guzergahi

İzmir Mavi Treni Sefer Saatleri

İzmir Mavi Treni Hareket Saatleri (Ankara &#; İzmir (Basmane))
Tren No:
NoDurakKalkış Saati
1Ankara Gar
2Sincan
3Polatlı
4Beylikköprü
5Biçer
6Yunusemre
7Beylikova
8Alpu
9Eskişehir
10Alayunt
11Kütahya
12Tavşanlı
13Balıköy
14Dursunbey
15Balıkesir
16Savaştepe
17Soma
18Kırkağaç
19Akhisar
20Saruhanlı
21Karaağaçlı
22Manisa
23Muradiye
24Menemen
25Çiğli
26İzmir (Basmane) (Varış)
İzmir Mavi Treni Hareket Saatleri (İzmir (Basmane) &#; Ankara)
Tren No:
NoDurakKalkış Saati
1İzmir (Basmane)
2Çiğli
3Menemen
4Ayvacık
5Muradiye
6Manisa
7Karaağaçlı
8Saruhanlı
9Akhisar
10Kırkağaç
11Soma
12Savaştepe
13Balıkesir
14Dursunbey
15Balıköy
16Demirli
17Tavşanlı
18Kütahya
19Alayunt
20Eskişehir
21Alpu
22Beylikova
23Yunusemre
24Biçer
25Beylikköprü
26Polatlı
27Temelli
28Sincan
29Ankara Gar (Varış)

İzmir Mavi Tren Güzergahı

İzmir Mavi trenleri İzmir (Basmane) – Ankara – İzmir arasında her gün işlerler. İzmir Ankara tren yolculuğu yaklaşık 15 saat 30 dakika sürmektedir. İzmir Mavi Treni İzmir (Basmane), Çiğli, Menemen, Muradiye, Manisa, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç, Soma, Savaştepe, Gökköy (Balıkesir), Balıkesir, Mezitler, Dursunbey, Gökçedağ, Balıköy, Demirli, Tavşanlı, Güzelyurt, Kütahya, Alayunt, Sabuncupınar, Gökçekısık, Kızılinler, Eskişehir, Alpu, Beylikova, Yunusemre, Beylikköprü, Polatlı, Sincan, Ankara güzergahlarında her gün hizmet vermektedir. İzmir Ankara tren yolculuğu yaklaşık 14 saat 30 dakika sürmektedir. Güzergah uzunluğu km’dir.

İzmir Mavi Treni Bilet Fiyatları

İzmir Mavi Treni  yılı pulman vagon bilet fiyatları şu şekildedir;

  • Tam bilet fiyatı: 87₺
  • yaş arası genç bilet fiyatı: 74₺
  • Öğretmen bilet fiyatı: 74₺
  • yaş yüzde 15 indirimli bilet fiyatı: 74₺
  • 65 yaş ve üzeri yüzde 50 indirimli bilet fiyatı: ₺
  • TSK personeli bilet fiyatı: 74₺
  • Personel bilet fiyatı: 70₺

TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından işletilen tüm yolcu trenleri gibi İzmir Mavi Trenide güven ve konforuyla ayrıcalıklı ulaşım hizmeti sağlamaktadır.

İzmir (Basmane) Gar İletişim

Tel: () 53 53 – REZERVASYON (24 SAAT AÇIK)
Tel: () 86 38 – DANIŞMA (24 SAAT AÇIK)

Ankara Gar İletişim

Tel: () 05 15 / Danışma – 24 SAAT AÇIK
İzmir Mavi Treni Haritası

Günceleme: 20/04/

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir