izmir seferihisar kadınlar plajı / İzmir Büyükşehir Belediyesi

Izmir Seferihisar Kadınlar Plajı

izmir seferihisar kadınlar plajı

Seferihisar Plajları - Seferihisar'da Denize Girilecek En İyi &#;cretli Ve &#;cretsiz (Halk) Plajları Listesi

2) Altınköy Plajı

Seferihisar'ın en nezih plajları arasında yer alan Altınköy plajı muhteşem bir plajdır. Seferihisar'ın Sığacık semtine de yakın bir konumda bulunmaktadır. Araç ile ortalama olarak 50 dakikada Seferihisar merkezden bu plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu plajın içerisinde de ayrıca bir işletme bulunmaktadır. İşletmenin misafirlere sunduğu olanaklar da bir hayli fazladır. Altınköy plajına giriş sağlamak için 30 ila 40 TL arasında bir fiyat ödemeniz gerekiyor.

3) Bongo Beach

Ücretli plajlardan bir diğeri de Bongo Beach'dir. Bongo Beach muhteşem güzelliğe sahip bir plajdır. Hem yeşillik hem de mavinin bir arada olduğu bu plaj hayallerinizi süsleyecek bir plajdır. Bongo Beach içerisinde hem denize girebilir hem de burada bulunan işletmenin sunmuş olduğu olanaklardan faydalanabilirsiniz. Bongo Beach'de her akşam DJ performansı sergilenmektedir. Müzik ile birlikte doyumsuz bir tatil deneyimi yaşamak bu plajda mümkündür. Bongo Beach plajına giriş ücreti hafta içi 20 TL iken hafta sonu ise bu fiyat 25 TL'dir.

Seferihisar'da Denize Girilecek En İyi Ücretsiz (Halk Plajları)

1) Akarca Plajı

Akarca plajı Seferihisar'ın ücretsiz halk plajlarından birisidir. Akarca plajı içerisinde duş ve tuvalet hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca yine şezlong ve şemsiye kiralama hakkınız da bulunuyor. Akarca plajı içerisinde denize girmek için birbirinden güzel düzenekler bulunmaktadır. Bu düzeneklerden denize atlayabilirsiniz. İçinde özel tesislerin de olduğu bu plaj oldukça güzel bir plajdır.

2) Ürkmez Plajı

Ürkmez plajı huzur dolu güzel bir plajdır. Çevresinde yer alan oteller sayesinde Ürkmez plajı iyice meşhur haline gelmiştir. Ürkmez plajı içerisinde pek çok hizmet de yer almaktadır. Ayrıca bu bölgeye yakın olan antik kente de son derecede yakındır. Ürkmez plajı Seferihisar'dan direkt olarak ulaşım sağlanan bir plajdır. Girişi ücretsiz olan Ürkmez plajı tatilcilerin son yıllarda Seferihisar ilçesinde en çok tercih ettiği plajların başında yer almaktadır.

False

Günlerden Pazar. Ailemin yanında İzmir’deyim. İstanbul koşuşturmasından uzakta, bir nevi tatildeyim. İzmir’de Pazar günleri bizim için şehirden uzaklaşma ve civar ilçeleri ziyaret günüdür.  Yaz-kış, yağmur çamur demeden Çeşme, Foça, Kuşadası ya da Şirince yollarına düşme günü…

 

Bu sefer ise istikametimiz bizimkilerin yeni favorisi Seferihisar Sığacık. “Bayılacaksın!” diyor annem birkaç kez üst üste. “Hele bir pazarı kuruluyor, neler var neler” diye de ekliyor. Meraklanıyorum ve düşüyoruz Sığacık yollarına

 

İlk Durak Bademler Köyü

Seferihisar’a gelmeden birkaç kilometre önce sağda Urla’ya bağlı Bademler Köyü’ne de bir uğruyoruz. Bademler, ’larda Hülya Koçyiğit ve Erol Taş’ın başrollerini oynadığı meşhur Susuz Yaz filmine sahne olmuş bir Alevi köyü. Aynı zamanda Türkiye’nin Camisi olmayan tek köyü olma özelliğini de taşıyor. Bu köyde belki cami yok ama pek çok ilçemizde bile olmayan bir Tiyatro Salonu ve Oyuncak Müzesi var! Hatta meydanda çöplerini ayrıştırmak için kullandıkları geri dönüşüm kutuları bile mevcut.  Ege’nin aydın ve medeni köylerinden biri özet olarak.

 

Bademler’de de o gün pazar kurulmuş. Köyün hanımları evde hazırladıkları yaprak ve lahana sarmalarını, böreklerini tepsi ve tencerelerde satışa sunmuşlar. Hanımlarla kısa sohbetimizde Bademler Pazarı’nın Sığacık kadar büyük olmadığını; ama hem daha sakin hem de fiyatların biraz daha uygun olduğunu öğreniyorum. Köydeki kısa turumuzu tamamlayıp bir sonraki durak Seferihisar Sığacık’a doğru yola devam ediyoruz.

 

“Citta-Slow” Seferihisar

Seferihisar’ın girişinde sırtında evler taşıyan bir salyangoz logosu göze çarpıyor. Bu logo Citta-Slow’un simgesi, aynı zamanda da Seferihisar’ın popülaritesinin gitgide artmasında da önemli rol oyunuyor. Seferihisar yılında Türkiye’nin ilk Citta-slow’u yani “Yavaş Şehri” ilan ediliyor. İtalya çıkışlı bu akım küreselleşme karşıtı bir kentleşme hareketi. Citta-slow, yaşadığımız şehirlerin insanları hızlıca tüketip mutsuzlaştırdığını ileri sürerken, alternatif olarak “yavaş şehirlerde” insanların doğal kaynaklarına, el sanatlarına, gelenek ve göreneklere sahip çıkacakları, yenilenebilir enerji kullanılan, karşılıklı daha güçlü iletişim ve sosyalleşmenin sağlandığı kentleri hedefliyor. Ağırlıklı tarım ile geçinen Seferihisar ilçesi, Türkiye’nin ilk citta-slow’u olunca buna bağlı olarak Seferihisar Belediyesi çeşitli projeler geliştiriyor. Yöresel lezzetlerin keşfi, yerli tohumların korunması, organik tarımın desteklenmesi, üreticinin ürünlerini aracısız satabileceği pazarlarının kurulması bu projelerden birkaçı. Diğer yandan Teos antik kentinde kazılar tekrar başlatılıyor ve Sığacık kalesi ve civarından yapılan çalışmalarla Kale İçi de eski güzelliğine kavuşuyor.

 

Ufacık, Tefecik, İçi Dolu Sığacık

Gelelim yolculuğumuzun asıl destinasyonu ve Seferihisar’ın gözbebeği Sığacık’a.

yüzyıldan kalma surların içinde yer alan bu küçük liman kasabası özellikle Pazar günleri tam bir ana bana günü! Arabamızı zar zor bir yere park ettikten sonra pazarın başlangıç noktası olan tarihi sur kapısından geçerek gezmeye başlıyoruz.

 

 “Kadınlar Pazarı” diye de adlandırılan Sığacık Pazarı, bildiğimiz semt pazarlarından oldukça farklı. Burada tezgahları asıl dolduran ne tekstil ürünleri ne de sebze meyveler. Hanımların evlerinde hazırladıkları tepsi tepsi börek, çörek ve baklavalar, rengârenk kavanozlarda turşu, salça ve reçeller, serçe parmak inceliğinde sarılmış sarma ve dolmalar Sığacık pazarının öne çıkan lezzetleri arasında.

 

Kale İçi’nin taş kaldırımları ve dar sokakları arasında gezerken bir el ya da bir çatal uzanıyor önünüze ucunda bir tadımlık tatlı ya da sarma olan. Beğendiklerinizden istediğiniz kadar paketletip yolunuza devam ediyorsunuz. İzmir’den gelen pek çok kişi evlerine haftalık yemek alışverişini yapmak üzere Sığacık pazarını turlarken, kimileri de sokak aralarında yer alan küçük kafelerde piknik usulü aldıklarını çay eşliğinde keyifle yemeğe başlıyor.

 

Kale İçi’nde turlarken Delicee by Barbara’nın tezgâhı dikkatimi çekiyor. Buradan kendime birer kavanoz ev yapımı Hibiscus-Nar ve Portakal-Ayva marmeladı ediniyorum. Delicee’nin tezgâhında marmelatlar dışında çeşitli baharatlar, pancarlı tuz, ev yapımı biscotti’ler de sunuluyor.

 

Yine bir başka sokak arasında gezinirken duvarları rengârenk saksılarla süslenmiş La’Dude Art Cafe dikkatimi çekiyor. Sempatik bir avlusu olan bu kafenin sahibiyle kısa bir sohbet ediyoruz. Kapalı alanda hem kendi yaptıkları seramik ve resimleri sergiliyorlar hem de başka sanatçıların sergilerine yer veriyorlar. Haziran ayından itibaren La’Dude’de her Cumartesi bir sergi açılışı olacağını ve ortadaki avluda aynı zamanda Tango geceleri düzenleneceğini de öğreniyorum.

 

Kale İçi’ndeki gezintimiz Sığacık Kalesi’nin merkezindeki geniş kale avlusuna varınca bitiyor. Surların hemen bitiminde sıra sıra balıkçı teknelerinin olduğu Sığacık limanı görülüyor. Sığacık’ın toprakları gibi denizi de oldukça verimli. Hatta Ege’nin en zengin balık çeşidinin Sığacık’ta olduğunu öğreniyorum.  Hal böyle olunca gezimizi güzel bir balık ile tamamlamak farz oluyor ve limana en yakın konumda olan Sığacık Liman Restoran’dan kendimize mükellef bir ziyafet çekiyoruz.

 

Bu ufacık liman kasabası bizi hiç yormadan lezzet, tarih ve huzur dolu bir gün sunuyor. Torbalarımızı reçeller, baharatlar ve lor peynirli baklavamızla doldurup evimizin yolunu tutuyoruz.

 

Geçirdiğim en güzel pazarlardan biri olduğu için bizimkilere de ayrıca teşekkür ediyorum. Sığacık artık benim de favori hafta sonu güzergâhlarımdan biri şüphesiz. Güzelliğini olduğu gibi koruması dileğiyle…

 

 

Sığacık Adresler:

Delicee by Barbara Sokak Kale İçi No:4 Sığacık

La’dude Art Cafe Sokak No: 3 Kale İçi Sığacık

Liman Restaurant Liman Meydanı No Sığacık

Seferihisar yılında Türkiye'nin ilk Citta-Slow'u yani "Yavaş Şehri" ilan ediliyor. Seferihisar'ın ilçesi antik kent Teos'un yerine kurulan Sığacık da Citta-Slow kapsamındaki projelerden nasibini alıyor.

"

"

İLGİLİ BAŞLIKLAR

Seferihisar Plajları

Gerek tarihi geçmişi gerekse doğal alanları ve büyüleyici yeşilliği ile dikkat çeken İzmir’in en sakin ilçelerinden biri olan Seferihisar huzurlu bir yaz tatili arayanlar için en ideal yerlerdendir.

İzmir şehir merkezin 47 km mesafede yer alan Seferihisar Türkiye’deki ilk ‘cittaslow’ olması ile bilinmektedir.

Doğal güzelliğin içerisinde yeşil ile mavinin buluştuğu ilçede denize girmek için tercih edebileceğiniz birçok plaj bulunmaktadır. Akkum Plajı, Akarca Plajı, Ürkmez Plajı bu plajlardan birkaçıdır.

Seferihisar'da keyifli bir tatil için kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz geçireceğiniz konaklama seçeneklerini Seferihisar oteller sayfamızda bulunmaktadır.


Akkum Plajı

Akkum Plajı Yukarıdan BakışSeferihisar ilçe merkezine 9 km İzmir şehir merkezine 52 km mesafede Sığacık’ta yer alan Akkum Plajı, Seferihisar’ın en popüler ver en çok tercih edilen plajıdır.  

Geniş bir koyda yer alan ve uzunca bir sahil bandına sahip olan plajda hem belediyeye ait tesis hem de özel işletmeler bulunmaktadır. 

Hafta sonları ve tatillerde kalabalık olan Akkum Plajı’nın plajı taş ve kum karışımıdır. Körfez rüzgârını aldığı için windsurf ve scuba diving gibi aktiviteler de yapılmaktadır. 

Plaja giriş ücreti 10 TL’dir. Hiçbir şeyden faydalanmak istemeyen vatandaşlardan ise ücret alınmamaktadır. Şezlong kiralama ücreti ise 5 - 10 TL arasındadır.  

Seferihisar’ın mavi bayraklı plajlarından biri olan Akkum Plajı’nın denizi ise kumludur. Çevresinde ise birçok cafe ve restoran yer almaktadır.

Şehir merkezinden toplu taşıma araçları ile 10 dk gibi kısa bir sürede ulaşılabilir bir konumda yer almaktadır.

İzmir'deki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden İzmir otel listemize uğramayı unutmayın.


Ekmeksiz Plajı

Ekmeksiz Plajı Manzarası

Seferihisar Sığacık Teos’ta bulunan mavi bayrak ödülü almış plajlardan biri olan Ekmeksiz Plajı, denize dipten karışan tatlı sudan dolayı serin sulara sahiptir.

Çevresi çam ormanları ile kaplı olduğundan dolayı çadır ve kamp gibi aktiviteler için de uygun ortamlar sunmaktadır.

Denizi ve sahili kumlu olan plaj aile ve çocuklar için de uygundur.

Tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Seferihisar'da gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Altınköy Plajı

Altınköy Plajı

Sığacık’a yakın görünen fakat ulaşımı Urla ilçesinden olan Altınköy Plajı sakin oluşu ile bilinen denize girmek için alternatif seçeneklerden biridir.

Aracınızla ortalama 45 dakikada ulaşabileceğiniz bir halk plajı olan Altınköy, tamamen ücretsizdir. 

Şemsiyenizi ve havlunuzu alıp gidebileceğiniz plaj içerisinde bir de özel işletme bulunmaktadır. Dilerseniz işletmenin hizmetlerinden de ortalama 30 - 40 TL karşılığında faydalanabilirsiniz.

Denizi kum plajı, ise hafif taşlı olan Altınköy Plajı aileler için ideal bir plajdır. 

Seferihisar'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak Seferihisar gezi rehberi sayfamızı size özel hazırladık.


Akarca Plajı

Akarca Plajı Şezlong Alanı

Seferihisar’ın yazlıkçı beldesi olan ve ilçe merkezine 4,5 km mesafede yer alan Akarca’da bulunan halk plajıdır. 

Dilerseniz tercih edebileceğiniz özel tesislerin de yer aldığı plajdan ücretsiz bir şekilde de faydalanabilir, şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. 

Deniz suyunun temizliği ile standart kalitenin çok üzerinde olan Akarca, yazın sıcaklarından bunalanları soğuk suyu ile kendine çekmektedir. 

Denizin çoğunluk kısmı kumdan oluşmaktadır. Etrafında küçük tesisler ve cafeler yer alan Akarca sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin durak noktalarından olmaktadır.

Denize engelli giriş rampası, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmetlerinden de ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

İzmir'deki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel tarihi ve turistik yerler için İzmir gezi rehberi sayfamızı sunuyoruz.


Bongo Beach Club

Bongo Beach Club Çim AlanıSeferihisar bölgesinde lider konumda olan Maviyle yeşilin buluştuğu Bongo Beach, misafirlerin memnuniyetini ön planda tutan ve tatilinizin en kaliteli şeklini sunan tesislerden biridir.

Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarırken eşsiz lezzetteki menüsü ile tatilinizin tadını çıkarmanıza olanak sağlamaktadır.

Hafta sonları ise güneşin batışı ile birlikte başlayan Dj performansları yorgunluğunuzu atmanızı sağlayacak eğlencenin adresi olmaktadır. Dilerseniz cumartesi günleri deniz kenarında fasıl etkinliğine katılarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Konaklamak isteyen misafirler için ise 2 odalı birimler de bulunmaktadır. 

Hafta içi girişi 20 TL hafta sonu ise 25 TL olan Bongo’da hafta sonu yer bulmak oldukça zor. Menü fiyatları ise oldukça makul.

Seferihisar'da sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için Seferihisar denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı

Ürkmez Sağlık Ocağı Halk Plajı

5 yıl üst üste mavi bayrak ödülünü hak etmiş plajlardan biri olan Ürkmez Plajı, şehir merkezinde 20 dk’lık mesafede Ürkmez Beldesi’nde yer almaktadır.

Ürkmez Plajı’nın uzunluğu metre ve içerisinde tesis bulunmayan halk plajlarındandır. Denizi ve plajı kum olan plajda WC ve kabin de bulunmaktadır. 

Seferihisar'da yapabileceklerinizin sınırı olmayan büyük tesislerde tatil yapmak için Seferihisar tatil köyleri sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Tesis Ormancı Kampı ve Plajı

Tesis Ormancı Kampı Şezlong AlanıSeferihisar şehir merkezine 5 km İzmir il merkezine ise 53 km uzaklıkta bulunan Ormancı Kampı, plajın yanında konaklama hizmetleri ile de tercih edilen alanlardan biridir

Etrafında birçok kafe ve restoran bulunan Ormancı Kampı’nın hemen üst kısmında yer alan plajı ücretsizdir. Dileyen misafirler ise sahilden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler.

Mavi bayrak ödüllü olan plaj çocuklar ve aileler için uygundur. Denizi ise kumludur.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası