kazancı ailesi / Kazancı kardeşler ihalelerde rekabet ediyor

Kazancı Ailesi

kazancı ailesi

Kazancı ailesinin enerjide y&#;kselişi

Ailenin ikinci kuşağının temsilcisi olan Mehmet Kazancı ihalelerde Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet ile bir rekora imza atarak Boğaziçi ve Gediz Elektrik için toplam milyar dolarlık teklif getirdi. Kardeşi ve aile şirketi Aksa Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemil Kazancı ise Trakya Elektrik için milyon dolarla en yüksek teklifi verdi.
Son dönemde özellikle enerji sektöründe adlarından daha sık söz ettiren Kazancı ailesinin iki ferdi dağıtım ihalelerine ayrı şirketlerle girdi ve birbirleriyle de yarışmış oldu. Büyük kardeş Mehmet Kazancı, haziran ayında Kazancı Holding yönetiminden ayrılmış, temmuz ayı içerisinde ise iş adamı Mehmet Emin Karamehmet ile MMEKA’yı kurduklarını duyurmuştu. Aileye yakın çevrelerin Aksa Enerji’nin yatırımlarına ilişkin kararların alınmasında büyük rol oynadığını belirttiği ağabey Kazancı, Holding’de sahip olduğu yüzde 5 hisseden ise vazgeçmemişti. Bugün kardeşi Cemil Kazancı’nın elinde yüzde 5, Baba Ali Metin Kazancı’nın elinde ise yüzde 85 holding hissesi bulunuyor.

Jeneratörle başladı
Kazancı Holding’in kurucusu Ali Metin Kazancı, yılında iş hayatına parafin ve yağ ithalatı ve satışıyla girdi. Ailenin enerjiye dolaylı da olsa ilk adımı yılında Aksa Grubu’nun temelini atan elektrikli motor fabrikası oldu. ’lerde ise Aksa, jeneratör üretimine başladı. İlerleyen yıllarda jeneratör pazarında lider konuma yükseldi. Bugün şirket, yıllık satışının yüzde 50’sini ülkeye ihraç ediyor. Aileye ait şirketler ’te Kazancı Holding çatısı altında toplandı. Ailenin tam anlamıyla enerji sektörüne adım atması ise yılında gerçekleşti. Aksa, özellikle ’ten itibaren doğalgaz dağıtım dağıtım ihalelerinin agresif bir katılımcısı oldu. Bugün 21 doğalgaz dağıtım bölgesi Aksa tarafından işletiliyor. Aksa Doğalgaz, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Başkent Doğalgaz Dağıtım’ın da iddialı taliplerinden. Grubun işlettiği santrallerin kurulu gücü ise MW’a ulaşmış durumda.
Aksa ’un Ağustos ayında dünyanın en büyük doğalgaz şirketi Rus Gazprom’la gaz ithalatı protokollerine de imza atmıştı. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in beraberinde gelen Gazprom yetkilileriyle bir tek Aksa enerji yetkilileri görüştü. Kazancı ailesinin Rus şirketlerle ilişkilerini yürüten üyesi Cemil Kazancı, o dönemde Gazprom’la birlikte 3 yıl içinde 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını da söylemişti. Ancak bu konuda henüz ortak bir yatırım kararı çıkmadı. Aksa Enerji’nin yüzde ’i haziranda İMKB’de halka arz edildi. Şu anda şirketin piyasa değeri milyar dolar civarında.

Kazan kaynadı!

Olcay AYDİLEK/ Gazete Habertürk/ HT EKONOMİ

Başkent Doğalgaz dağıtım ihalesi için devler kapışmaya hazırlanırken ihale süreci Kazancı Holding'teki bölünmeyi ortaya koydu. En son Aksa'ya borsada halk arz eden Kazancı Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Mehmet Kazancı, grup ile ilişkisini kopardı. Bu ayrılıkta halka arz sırasında yaşanan bir kavgada Mehmet Kazancı'nın babası Ali Metin Kazancı ve kardeşi Cemil Kazancı ile ayrı düşmesinin etkili olduğu öne sürülüyor.

Yanına holdingdeki bazı profesyonelleri de alarak MMEKA Makine İthalat ve Pazarlama Ticaret A.ş'yi kuran Mehmet Kazancı'nın ilk işi ise Başkent Doğalgaz dağıtım ihalesine girmek oldu. Dün MMEK tarafından yapılan açıklamada Mehmet Kazancı'nın holdingdeki hisse ortaklığının devam ettiği ancak yönetimde yer almadığı belirtilirken Ankara'nın doğalgaz dağıtım ihalesine kendi şirketi ile yer alacağı duyuruldu. Yani Başkent'te yarışacak olan Aksa Enerji'nin karşısında Mehmet Kazancı MMEK ile yer alacak.

İKİ BÜYÜK KAVGA YAŞANDI
Edinilen bilgiye göre ayrılığa giden yolda iki kilit kavga etkili oldu. Kazancı Ailesi'ne yakın çevrelerin ifadelerine göre Mehmet Kazancı'nın oğlu Kaan Kazancı'nın yılının son günlerinde geçirdiği ağır trafik kazasının ardından aile hastane odasında bir tartışma yaşadı. Halen yoğun bakımda olan Kaan Kazancı'nın ölüm kalım mücadelesi sırasında yalnız kaldığını savunan Mehmet Kazancı ile ailenin ikinci kavgası Aksa Enerji'nin halka arzı sırasında yaşandı.

ESKİ ÇUKUROVACILAR YANINDA
Bu kavgada baba Ali Metin Kazancı, diğer oğlu Cemil Kazancı'nın yanında yer alınca Mehmet Kazancı'ya holdingten ayrılma yolu göründü. Yanına başta Aziz Mimarlar olmak üzere Kazancı Holding'teki bazı profesyonelleri alan Mehmet Kazancı, temmuz başında kurduğu şirkette daha önce Çukurova Grubu'nda çalışan eski arkadaşları Feza Karagöz, İbrahim Alpay Demirtaş ve İsmail Sefa İnanç gibi isimleri de aldı. Bir diğer ortak da kızı Begüm Kazancı oldu.

Y&#;netim Kurulu

Naci AĞBAL - Y&#;netim Kurulu Başkan Yardımcısı

Naci Ağbal, 1 Ocak ’de Bayburt’ta doğdu. İstanbul &#;niversitesi Siyasal Bilgiler Fak&#;ltesi Kamu Y&#;netimi B&#;l&#;m&#;’nden mezun oldu. Ağbal, İngiltere Exeter &#;niversitesi İş İdaresi Genel İşletme Y&#;netimi (MBA) Programı’nda y&#;ksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığında m&#;fettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel M&#;d&#;rl&#;ğ&#;nde daire başkanlığı g&#;revlerinde bulundu. yılları arasında B&#;t&#;e ve Mali Kontrol Genel M&#;d&#;rl&#;ğ&#;, yılları arasında ise Maliye Bakanlığı M&#;steşarlığı yaptı. Ağbal, yıllarında T&#;PRAŞ Y&#;netim Kurulu &#;yeliği, ’da PETKİM A.Ş. Y&#;netim Kurulu &#;yeliği, yıllarında T&#;rk Hava Yolları (THY) A.Ş. Y&#;netim Kurulu &#;yeliği, yılları arasında Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Y&#;netim Kurulu &#;yeliği g&#;revlerini &#;stlendi. ve yıllarında Y&#;ksek &#;ğretim Kurulu &#;yeliği yaptı. yılları arasında Uluslararası Ahmed Yesevi &#;niversitesi M&#;tevelli Heyet &#;yeliği, yıllarında ise T&#;rk-Japon Bilim ve Teknoloji &#;niversitesi Konseyi &#;yeliği g&#;revlerini y&#;r&#;tt&#;. TBMM’de ve d&#;nemlerde Milletvekilliği yapan Ağbal, aynı zamanda ve H&#;k&#;metlerde de Maliye Bakanlığı g&#;revini &#;stlendi. yıllarında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve B&#;t&#;e Başkanlığı yapan Ağbal, Kasım - Mart arasında ise Merkez Bankası Başkanı olarak g&#;rev aldı. Naci Ağbal, Temmuz ’den itibaren Kazancı Holding Y&#;netim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Aksa Enerji Y&#;netim Kurulu Başkan Yardımcılığı g&#;revlerini &#;stlenmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası