kefalet kredi hesaplama / Esnaf kefalet kredi başvuru evrakları nelerdir? - TGRT Haber

Kefalet Kredi Hesaplama

kefalet kredi hesaplama

Esnaf kredisi başvuru şartları nedir? 60 ay vade bin TL üst limit Yıllız faiz oranı İşte detaylar

KOBİ kredisi özetle, işletme sermayesini desteklemek amacıyla borçlu cari hesap ile çalışan ve faizli geri ödemesi olan kredi türüdür. KOBİ kredileri kapsamında verilen desteğin tamamı işletmenin finansmanı amacı ile kullanılır. Esnaf kredisi ile kişisel harcama yapılması söz konusu değildir.

KOBİ’ler genellikle; mal alımı, iş yeri yenileme, taşınma, ihaleye katılma, demirbaş alımı, büyüme ve lojistik ağ kurma gibi taleplerle bankalara esnaf kredisi başvurusu yapmaktadırlar.

KOBİ kredileri 2’ye ayrılır:

Nakdi KOBİ kredisi, adından da anlaşılacağı gibi kısa vadeli sıcak para ihtiyacını karşılamak amacıyla nakit olarak verilen kredi türüdür. Örnek olarak eşit taksitli bir kredi tipi olan, taksitli esnaf kredisi verilebilir. Orta vadede ne kadar kazanacağını bilerek, ödeme planını hazırlayan küçük ölçekli işletmeler tarafından bu esnaf kredisi türü çokça tercih edilir.

Kredili mevduat hesabı ise personel ödemeleri gibi 1 – 2 günlük kısa vadeli nakit para sıkışıklığında başvurulan bir kredi türüdür.

Gayri nakdi KOBİ kredileri için teminat mektupları örnek gösterilebilir. Döviz cinsinden ya da Türk Lirası olarak; yüklü mal alımı, bayilik başvurusu veya ihaleye katılma gibi nedenlerle başvurulan KOBİ kredisi türüdür.

seafoodplus.info üzerinden esnaf kredisi hesaplaması, faiz oranları karşılaştırması ve KOBİ kredisi başvurusu yapabileceğiniz bankalar şunlardır: Akbank, Denizbank, Garanti BBVA Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası.

Kefalet işlemleri temel olarak;

  1. Portföy Garanti Sistemi (PGS),
  2. PGS Dışı kefaletler (PLS) ve
  3. Doğrudan kefaletler

olmak üzere 3 farklı metodoloji ile işleme alınmaktadır. Her bir kefalet programı için kullanılan metodoloji farklılık gösterebilmektedir.

PGS metodolojisi ile uygulanan kefalet programlarında KGF tarafından ilave bir kredi değerlendirmesi yapılmamaktadır. Kredi verilmesi uygun bulunan işletmeler için bankalarca KGF’ye kefalet başvurusu yapılmaktadır.

PLS metodolojisinde ise kredi/kefalet talebi olan firma, bankaca yapılan değerlendirmeden ayrı olarak KGF tarafından da incelenmekte ve değerlendirilmektedir.

Doğrudan kefalet ürünlerinde banka kredisi söz konusu olmayıp, KGF ile kefalet anlaşması bulunan kurumlardan geri ödemeli destek almaya hak kazanmış firmalar başvuru sonrasında ayrı ayrı incelenmekte ve uygun görülenler için destek sağlayan kuruma hitaben teminat mektubu verilmektedir.

 1. PORTFÖY GARANTİSİ SİSTEMİ (PGS) KEFALET İŞLEYİŞİ

1. KOBİ Bankaya kredi başvurusu yapar.

2. Banka başvuruyu değerlendirir, içsel derecelendirmesini yapar, krediyi onaylar.

3. Banka kefalet talebini KGF’ye iletir.

4. KGF uygunluk kriteri kontrolü yapar.

5. KGF Bankaya onay verir.

6. Banka krediyi kullandırır.

2. PGS KAPSAMI DIŞINDA KALAN KEFALET (PLS) İŞLEYİŞİ

1. KOBİ Bankaya kredi başvurusu yapar.

2. Banka başvuruyu değerlendirir, içsel derecelendirmesini yapar, krediyi onaylar.

3. Banka kefalet talebini KGF’ye iletir.

4. KGF, 7 iş günü içinde kredi değerlendirmesi yapar.

5. KGF Bankaya onay verir.

seafoodplus.info krediyi kullandırır.

3. DOĞRUDAN KEFALET İŞLEYİŞİ

1a. KOBİ, destek sağlayan Kuruma destek için başvurur.

1b. KOBİ, desteğe teminat olarak gösterilmek üzere Kurum tarafından istenen kefalet için KGF’ye başvuru yapar.

2a. Kurum destek başvurusunu değerlendirir, onaylar.

2b. KGF kefalet başvurusunu değerlendirir, onaylar.

3. KGF destek sağlayan Kurum’a hitaben düzenlediği kefalet mektubunu KOBİ’ye teslim eder.

4. KOBİ, KGF kefalet mektubu ile Kuruma başvurarak desteği kulanır.



Önemli Bilgilendirme !!! Esnaf Kefalet Kredisi Erteleme


Esnaf Kefalet Kredisi Erteleme ile ilgili olarak yaşanan pandemiden dolayı zora düşen esnaflar için kullanmış oldukları düşük faizli kreilerden doğan borçları ertelenecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet KooperatifleriBirlikleri Merkezi (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar, Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaleti ile veya doğrudan Halk Bankasından 01/01/ Tarih öncesinde kullandıkları kredilerden doğan borçların vadesinde tahsil edilemeyenler ve tasfiye olunacak alacaklar kapsamına alınmayan borçlar Esnaf Kredisi Erteleme işlemlerine dahil edilecektir. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Erteleme dönemi boyunca Esnafın çalışan sayısını azaltmaması şart olarak karar'a eklenmiştir. Esnaf Kredi Ertelemesi ile birlikte taksit , anapara ve eklenecek olan faiz ile birlikte diğer masraf kalemleri (sigorta muameleri, banka komisyon vb..) kalan taksitlere eşit olarak dağıtılacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için Kararname

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir