milano portofino arası kaç km / Portofino, Cenova, İtalya - Milano, Milano ili, İtalya arası kaç km? Km

Milano Portofino Arası Kaç Km

milano portofino arası kaç km

İtalya sahilleri - Portofino & Cinque Terre Rehberi

Yazını 3 günlük bir İtalya sahilleri seyahatiyle kapattık. Çok spontane gelişti ve daha önce gittiğimiz fakat aklımızda çok kalan Portofino taraflarına gitmeye karar verdik. İlk gelişimizde Mart ayında Milano'dan Floransa'ya doğru arabayla giderken sadece uğrayıp Portofino'da 1 saat geçirmiştik. O zaman demiştik, buraya tekrar Yaz aylarında gelmeliyiz diye ve sonunda bu sene gitme şansımız oldu. Araba kiralayıp Portofino ve çevresini gezmeye karar verdik. Detaylara geçmeden bir kaç temel soruya cevap vereyim öncelikle.

Nasıl gidilir? En mantıklısı uçakla Genova'ya uçup oradan ya araba kiralamak ya da tren ile devam etmek. Biz Milano'ya uçup oradan saat arabayla geldik. Dediğim gibi Genova'ya uçma fırsatınız varsa kesin onu tercih edin. THY'nin direkt uçuşları mevcut ve yolculuk saat sürüyor.

Ne zaman gidilir? Denize girmek istiyorsanız en uygun dönem Haziran - Eylül ayları. Daha az kalabalık ve daha uygun otel fiyatları tercih ederseniz Mart-Mayıs veya Ekim ayı güzel olabilir. Kışın pek tavsiye etmem buraları.

Vize: Schengen vizesi gerekli.

Konaklama: Özellikle Yaz aylaında konaklam ücretleri epey pahalı oluyor ve gecesi Euro altında birşey bulmanız oldukça zor. Biz daha uygun olsun diye Portofinoya 7 km uzaklıktaki Rapallo'da kaldık. Burası da gayet şirin bir sahil kasabası ve otelimiz (daha doğrusu pansiyon) Alpergo La Piazetta'dan gayet memnun kaldık. Gecesi Euro ödedik, fiyata kahvaltı dahildi. Ancak rezervasyonu gitmeden 3 hafta önce yaptık dolayısıyla fiyatlar çıkmıştı bile, erken rezervasyon yaparsanız daha uygun birşeyler bulmanız mümkün. Genova, Camogli veya La Spezia'da otel fiyatları genelde daha uygun.

Ulaşım: Köyler arası tren yolculuğu oldukça rahat. Özellikle Cinque Terre'ye arabayla gitmek kötü bir fikir çünkü köylere arabayla giriş yok ve park yeri bulmak çok zor. Portofino taraflarında araba rahat ve esneklik sağlıyor ancak bazı yerlerde park ücretleri çok pahalı, örneğin Portofino'da saati 5 Euro. Üşenmiyorsanız tüm seyahatinizi rahatlıkla toplu taşımayla halledebilirsiniz. Genova'dan Portofino'ya kadar giden bir otobüs servisi bile var. Biz 3 günlüğüne Milano'dan araba kiraladık ve ücreti 27 Euroydu (sigortalar hariç).

Örnek program: Genova'dan Pisa'ya kadar uzanan sahil şeridinde birbirinden güzel köyler ve şehirler var dolayısıyla burada ne kadar uzun kalırsanız kalın sıkılmazsınız. Rahat rahat keşfetmek için ideal süre 1 haftadır ama sadece belli yerleri görmek isterseniz gün de yeterli olacaktır.

En sevdiğimden başlayalım, Portofino:

Portofino şarkılara konu olmuş, minicik ama kocaman etkileyen bir kasaba. Bu ufak koy renkli evler ve yemyeşil bitki örtüsüyle çevrili ve genelde yat sahiplerinin sevdiği bir durak noktası. Haliyle restoranlar, butikler ve oteller yüksek fiyat kategorisinde. Konaklamak için epey pahalı olsa da akşam 'Aperetivo'ya ve ardından yemek yemeğe mutlaka gelin. Koydan denize girme şansınız yok ama Portofino'ya komşu güzel koylar var onları da birazdan yazacağım. Bir de Castello di Portofino'ya tırmanıp bu masalsı koya bir de tepeden bakmayı ihmal etmeyin.

Yemek için Trattoria Tripoli'yi tavsiye edebilirim. Ufak bir aile işletmesi ver herşey çok lezzetliydi. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Sonra da mutlaka Calata 32 adlı dondurmacıda dondurma yiyin.

Paraggi

Paraggi, Portofino'nun hemen yanında yer alan ufak bir koy. Burası gündüz denize girmek için ideal. Korunaklı bir koy olduğu için deniz düm düz. beach club seçeneği var, ücretsiz plaj seçeneği yok burada. Biz Bagni Bosetti adlı plajdan girdik. Şezlong ücreti kişi başı 35 Euro, ön sıra isterseniz 40 Euro. Bu fiyata bir adet havlu ve şemsiye dahil. Diğer plajlarda da fiyatlar hemen hemen aynı. Plajın pek bir numarası yok, suyunuzu bile kendiniz gidip alıyorsunuz. 35 Euro verdikten sonra insan biraz hayal kırıklığına uğruyor. Neyseki yiyecek içecek fiyatları çok fahiş değildi. Su Euro, Panini 7 Euro örneğin ve gayet lezzetliydi. Beach Club'da bir özellik olmasada ücretsiz plajlardaki kalabalıktan uzaklaşmak için iyi bir alternatif burası. Bir diğer öneri mümkünse Paraggi'ye arabayla gelmeyin. Tek bir otopark mevcut ve fiyatlar aşağıdaki gibi :( Rapallo-Portofino arası buraya uğrayan otobüsler var.

Santa Margharita

Sanırım burası Portofino'dan sonra en sevdiğim yer oldu. Portofino'dan daha uygun ve büyük ama yine de çok şık ve estetik bir kasaba. Yemek yemek için ya da akşamları dolaşmak için pek keyifli. Gündüz denize girmek için de ücretli veya ücretsiz seçenekler mevcut ancak denizi denemeye vaktimiz olmadı. Konaklama için de Santa Margharita'ya bakmanızı öneririm.

Aperetivo için Black Stallion adlı barı önerebilirim. Alkollü herhangi birşey söylediğinizde ücretsiz olarak kocaman bir şarküteri tabağı artı cips, zeytin vs gibi atıştırmalıklar geliyor. Hala açsanız da Pinamonti Focacceria'da Focaccia yiyebilirsiniz. Akşam güzel birşeyler içimek için Vernissage Bar keyifli.

Rapallo

Rapallo'ya uğrama gibi bir planımız yoktu ancak otelimiz burada olunca bu tatlı kasabaylada tanışmış olduk. Burası daha yerli turistlerin tercih ettiği bir yer gibi geldi bana. Pansiyonumuz Albergo La Piazetta şehrin tam ana meydanında yer alıyordu ve sahile ve tren istasyonuna çok yakındı . bu açıdan çok memnun kaldık. Lüks değildi ama temiz ve ulaşımı rahat olması bize yeterliydi. Sabah kahvaltı dahildi ama biz yine de her sabah Panificio Zena'dan yolluk yiyecek Focaccia ve mini pizzalar alıyorduk. İlk geldiğimiz gece bir de otelimizin hemen altında yer alan Clipper Di Carcangiu Giuseppe'da panini yedik ve çok güzeldi. Sahibi çok şekerdi ve bizimle bol bol muhabbet etti. Rapallo'dan saat başı kalkan feribotlar var, bunlarda doğrudan Portofino'ya ulaşabilirsiniz. Ayrıca tren ve otobüsle de diğer köylere ve Cinque Terre'ye ulaşmak kolay. Gezmek için çok fazla birşey yok ama konaklamak için bence çok iyi bir alternatif.

Denize girmek için uygun fiyatlı ama az kalabalık bir koy arıyorsanız da Rapallo'da turistlerin çok bilmediği bir koy tespit ettik. Şezlong fiyatı 5 Euro. Koyun adı San Michele. Rapallo'dan 20 dk yürüyerek veya otobüsle ulaşabilirsiniz.

Tekne kiralamak

Biz bir günümüzü tekneye ayırdık. San Michele koyundan Anmar adlı firmadan kiraladık. Herşey çok profesyoneldi ve sahibi Clemente bize güzel bilgiler verdi. Daha önce Whatsapp üzerinden bilgi alıp rezervasyonumuzu yapmıştım. Kaptan ehliyeti gerektirmeyen 40 HP'lik tekne için tam gün için Euro ödedik. Bunun üstüne bir de benzin ücreti geliyor (20 Euro tuttu) ve bazı koylarda demirlemek için park ücreti ödemeniz gerekiyor. San Micheleden başlayıp Camogli'ye kadar gittik. Ara ara koylarda durakladık ve bol bol yüzdük. Tekneye 6 kişiye kadar sığar. Keyifli bir gün geçirmek için gerçekten iyi bir alternatif. Kullanması da gayet kolay biraz alıştıktan sonra hiç zorlanmadan kullanabilirsiniz. Zaten hep kıyıdan kıyıdan ilerleniyor, tehlikeli bir durumla karşılaşmadık.

Cinque Terre Rehberi

Gelelim meşhur Cinque Terre'ye. Cinque Terre yani Türkçesi 5 toprak, 5 küçük kasabasıyla meşhur. Monteresso al Mare. Corniglia, Varnazza, Manarola ve Riomaggiore.

Monteresso Al Mare Cinque Terre'de denize girebileceğiniz bir sahil kasabası. Suyu oldukça turkuaz ve dolayısıyla meşhur bir yer. Biz gittiğimizde Pazartesi olmasına rağmen her yer tıklım tıklımdı. Ücretli plajların hepsi dolmuştu ve halk plajında da adım atacak yer yoktu. hızlıca denize girip serinleyip hızlıca buradan uzaklaştık. Ulaşım trenle en rahatı, durak hemen deniz kenarında. Arabayla gelmeniz de mümkün ancak erkenden gelmezseniz park yeri bulma şansınız sıfıra iniyor. Biz arabayla Levanto köyüne kadar gidip oradan trenle devam ettik. Kişi başı 16 Euro'ya Cinque Terre Card alıp istediğiniz kadar köyler arasında gidip gelebilirsiniz. Bu arada 2 köyden fazla gezmeyecekseniz bu kart daha pahalıya geliyor. Aranızdaki sportifler için köyler arasında hiking rotaları da mevcut ve muhtemelen en keyifli ulaşım yolu ancak hem sıcakla hem de yokuşlu yollarla başa çıkabilmeniz için epey bir fit olmanız gerekir, biz cesaret edemedik açıkçası. Arabayla ulaşım çok kötü bir fikir. Biz denedik ve bu yüzden 2 saat kaybettik. Yollar çok keyifli olmakla birlikte çok virajlı ve bu yüzden 5 km'lik yolu yarım saate gidiyorsunuz. Sonunda dağların arasından köylere ulaştığınızda da sonuç hüsran, çünkü park yeri yok. Bu sefer tekrar geri dönüp arabayı Levanto tren istasyonuna bıraktık. bir diğer alternatif ise arabayı La Spezia'ya bırakmak olabilir.

Cinque Terre'deki ikinci ve son durağımız Manarola oldu. Açıkçası Monteresso'dan sonra ikinci hayal kırıklığı da burası oldu. Öyle bir turist baskınına uğramış ki buralar hiç bir keyifli yanı kalmamış. Çok fazla vakit kaybetmeden dar ara yollardan köyün tepelerine yürüdük. Yükseldikçe insan yoğunluğu azaldı ve sonunda Trattoria Dal Billy adlı şirin mekanı keşfettik. Enfes manzara eşliğinde çok keyifli bir yemek yedik. Burası bize Cinque Terre şokundan sonra ilaç gibi geldi. Sonra da zaten dönüş yoluna koyulduk ve neredeyse uçağı kaçırıyorduk. O son Tiramisuyu yemeyecektik :)

Cinque Terre'ye gidecekseniz Yaz aylarında gitmeyin derim. Zaten denize de girilmiyor, Bahar ya da sonbaharda rahat rahat gezin.

#italyarehberi#italya#arabaylaitalya#cinqueterre#cinqueterrerehberi#portofino#santamargharita#paraggi#rapallo#cinqueterregezinotları#portofinogezinotaları#cinqueterrekonaklama#genova

KUZEY İTALYA-G&#;NEY FRANSA

KUZEY İTALYA - MONACO - GÜNEY FRANSA TURU

4 GECE 5 GÜN

1.Gün AĞUSTOS  ÇARŞAMBA                          İSTANBUL-MİLANO

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Hoşgörü Tur  kontuarında saat ‘ da buluşma. Check-In işlemleri sonrasında Türk  Hava Yollarına ait TK sefer sayılı tarifeli uçağı ile te Milano ya hareket. Yerel saatle de  varışımızın ardından alanda bizi bekleyen aracımızla Como Gölüne hareket. (Havalimanı Como Gölü arası 51 km 50 Dakika ) İtalya nın en güzel göllerinden biri olarak bilinen ve dünyaca ünlü isimlerin evlerinin de bulunduğu Como gölü gezimizde Pili icat eden Alessandro Volta nın heykeli, Como Katedrali ve şehir merkezindeki gezimiz sonrasında Como gölünde tekne ile kısa bir tur yapıyoruz. Turumuz sonrasında Milano şehir merkezine hareket ve Milan şehir turu. İtalya ekonomisine en büyük katkıyı yapan şehirlerin başında gelen Milano , aynı zamanda dünya moda başkenti olarak bilinir. Mimari ve kültürel zenginliklerini dünya tekstil devlerinin mağaza vitrinleri ile birleştiren Milano şehir turumuzda , dünyada tavan ve çatı sisteminde cam kullanılan ilk alışveriş merkezi olarak bilinen Galleria Vittorio Emanuele II , Milano sosyal hayatının kalbi olarak bilinen  ve yapımı sene sürmüş olan sivri kuleleri ve üzerindeki binlerce heykeli ile şehrin sembolü Duomo, Dünyaca ünlü La Scala tiyatrosu, Sforzesco Kalesi ve dünya moda devlerinin mağazalarının bulunduğu Monte Napoleone Caddesi görülecek yerler arasındadıfunduszeue.infoz sonrasında vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize hareket ve dinlenme. KONAKLAMA : MİLANO-1

2.Gün: 31 AĞUSTOS  PERŞEMBE                    Garda-Verona-Sirmione

Sabah otelimize alacağımız kahvaltının ardından İtalya nın en büyük gölü Garda gölü kenarında kurulmuş olan ve Avrupa nın en önemli Theme-Park larından Gardaland’a hareket. Gün boyu park aktivitelerinden yararlanma.(Milano Verona Gardaland arası km 1 saat 40 dakika ) Gardaland’da kalmak istemeyen misafirlerimizle Garda Gölü kıyısında kurulmuş olan Sirmione ve Verona turumuzu yapıyoruz. Tarihsel süreçte Garda gölüne hakim olmak için  verilen mücadelenin merkezlerinden biri olan Sirmione kasabasını ziyaret edip, sonrasında Verona turumuzu yapıyoruz. İtalya nın populer şehirlerinden ve Floransalı  Dante nin sürgüne gönderildiği ve Adige  ırmağı kenarında kurulmuş olan Verona turumuzda tarihi Erbe Meydanı, Dükler Sarayı, etkileyici mimariye sahip ve sene boyunca Veronayı yönetmiş Scaligeri ailesinin sıradışı yapıya sahip mezarları, Dante Meydanı ve edebiyat dünyasının en ünlü isimlerinden İngiliz William Shakespeare tarafından kaleme alınan Romeo Juliet hikayesinin kahramanı Jüliet‘in evi turumuz sırasında görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otelimize hareket. KONAKLAMA : MİLANO-2

3.Gün: 01 EYLÜL  CUMA                        Milano-Portofino-Cenova

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından şarkılara konu olmuş İtalya nın en popüler balıkçı kasabası olan Portofino turumuzu yapmak üzere Santa Margherita ya hareket.(Milano –Santa Margherita km 2 saat 30 dakika ) Buradan teknemize binerek yaklaşık 20 dakikalık güzel manzalar eşliğinde yapacağımız yolculuk sonrasında Portofino ya varış. li yıllardan itibaren İtalya nın en popüler yerlerinden biri haline gelmiş olan Portofino da geçireceğimiz keyifli zamanın ardından teknemizle Santa Margherita ya hareket. Sonrasında İtalya tarihindeki en önemli 4 denizcilik Cumhuriyetine ev sahipliği yapmış ve İtalyanın en önemli liman kentlerinden Cenova ya hareket ve Cenova şehir turu.  San Lorenzo Katedrali, Cenova’nın kalbinde yer alan  meydan olan Piazza Raffaele De Ferrari, Palazzi dei Rolli grubuna dâhil olan birçok saraya ev sahipliği yapan Via Garibaldi, bölgenin sembollerinden deniz feneri Torre Della Lante  şehir turumuz sırasında göreceğimiz yerler arasındadır.  Gezi bitiminde otele transfer, odalara yerleşme ve serbest zaman.  KONAKLAMA : CENOVA-3

4.Gün: 02 EYLÜL   CUMARTESİ                     Cenova-Monaco-Nice

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Fransız Rivirerası‘na hareket. Yolumuz üzerinde Vatikan dan sonra dünyanın en küçük devleti olan Monaco Prensliği ve Monte Carlo’yu ziyaret ediyoruz. (Milano –Nice arası km 2 saat 30 dakika )Monaco nun dünyaca ünlü prensesi Grace Kelly nin  mezarının da bulunduğu Monaco Katedrali, Prenslik Sarayı , Botanik Bahçesi, Fomula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan dünyaca ünlü Monte Carlo gezimiz sonrasında Fransa nın en güzel sahil noktalarından biri olan Nice e hareket ediyoruz.(Monaco-Nice arası 30 km 30 dk ) Nice gezimizde Nice Limanı ve Rus Gotik mimarisinin Fransa’daki güzel örneklerinden Rus Ortodoks Kilisesi Promenade des Anglais Caddesi, Jean Medicin Bulvarı, Massena Meydanı, , Garibaldi Meydanı,   Çiçek Pazarı, Eski şehir merkezi, Denizcilik Anıtı görülecek yerler arasındadır KONAKLAMA : NICE-4

 5.Gün: 03 EYLÜL  PAZAR                                       NICE-ISTANBUL

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dünyaca ünlü parfümlerin de üretimine evsahipliği yapan, gül bahçeleri ile şirin ve keyifli Grasse gezimizi yapıyoruz. Sonrasında dünyaca ünlü film festivali ile ünlü Cannes’e hareket. Cannes turumuzda dünyaca ünlü plajları ve otellerinin bulunduğu La Croisette Caddesi gezintisi ve Cannes Film Festivalinin yapıldığı Festival Sarayı önündeki ünlüler yolu göreceğimiz yerler arasındadır. Gezimiz sonrasında Havalimanına transfer. Türk  Hava Yollarına ait sefer sayılı tarifeli uçağı ile saat de İstanbul Havalimanına  hareket. Yerel saatle de   İstanbul a varış.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Türk Hava Yolları Uçak bileti
  • 4 yıldızlı Lüx otellerde 4 gece konaklama
  • Açık büfe sabah kahvaltısı
  • 5 adet Öğle yemeği
  • 4 adet Akşam yemeği
  • Müze ve ören yerleri giriş ücretleri
  • Programda belirtilen gezi ve ziyaretler
  • Programda belirtilen tüm transferler
  • Rehberlik hizmetleri
  • Otobüste ikramlar ve Su
  • Yurt Dışı Çıkış Pulu
  • Gezi Çantası

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Şahsi harcamalar
  • Otel ekstraları
  • Vize Ücreti ( €)

FİYATLANDIRMA & FİYATLANDIRMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İki Kişilik Odada Kişi Başı Fiyat:
Tek Kişilik Odada Kişi Başı Fiyat:
Yaş Bebek Ücreti: € (uçak bileti)
Yaş Çocuk Ücreti: € (Otelden yatak istemediği takdirde)
Yaş Çocuk Ücreti:
Kontenjan:15  Kişi 
Biletini mille almak isteyenler için uçak bileti olan € toplam fiyattan düşülür.

ÖNEMLİ NOTLAR: ( Lütfen Okuyunuz) 

  • Rezervasyonun kesinleşmesi için Tur Tarihinden 1 ay önce (Son başvuru tarihi) Kaparo bedelinin ödenmesi gerekmektedir.
  • Son Başvuru Tarihinden sonra yapılan rezervasyonlarda Uçak biletlerini kendiniz almanız veya artış miktarını karşılamanız gerekecektir.
  • Biletini Mille veya Kendi alacak yolcularımızdan Uçak bileti olan (Kapora Bedeli)   toplam Fiyattan düşülür.
  • Turlarımız 12 kişi kayıt olunca gerçekleştirilir. Tur Kesinleştiği Zaman Biletini Mil veya Kendi Alacaklar Alabilir.(Tur Yetkilisine danışınız)
  • Ödemeler tek çekim kredi kartı mail order yolu ile veya size gönderilecek Şirket banka hesap numaralarına yatırmanız ile gerçekleşir.
  • Kalan Tur Ücreti ( Uçak Bileti Hariç ) Tur Tarihine 15 gün kala Ödemesi alınır.
  • Tura Katılamama durumlarında Uçak firmasının belirlediği Emsiyo ve Bilet cezaları Katılımcıya Aittir.
  • 3 Günden daha az kalan zamanda kalan günlerde iptallerde hiçbir miktarda geri iade yapılmaz.

GENEL AÇIKLAMALAR

  • Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti, deprem, sel vb. sebeplerden dolayı yapılamayan turlarda Hoşgörütur’un sorumluluğu yoktur.
  • Bu turumuz İstanbul’dan hareket ettiği anda başlar İstanbul’a dönüldüğü anda biter.
  • Araç yerleşme planında sağ, sol veya koridor, cam kenarı garantisi ve koltuk numarası garantisi verilmez.
  • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmayan turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Hoşgörütur’da saklıdır.
  • Turun iptali durumunda Hoşgörütur iptali bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
  • Yolculuk esnasında hava ve yol koşullarından dolayı doğabilecek gecikmelerden Hoşgörütur sorumlu tutulamaz.
  • Otellerden hareket saatlerini rehberimiz belirleyecektir. Ayrıca rehberimiz Hoşgörütur’un onayı ile iklim ve yol koşullarına göre programda değişiklik yapabilir.
  • Turlarımız namaz kılanlar için namaz vakitlerine riayet edilip, Program akışı ona göre dizayn edilir.

VİZE

  • İspanya ve Fransa Ülkeleri Türk vatandaşlarına Vize uygulamaktadır.
  • Vize için Gerekli evraklar için Vize departman sorumlumuz Sezai Çakır () tarafınıza bilgi verecektir.
  • Pasaport Gidilecek Ülkeye giriş tarihinden itibaren En Az 6 aylık geçerlilik tarihi olmalıdır.
  • Yeşil Pasaportlulara Vize gerekmemektedir. Yeşil pasaportlularında Pasaport geçerlilik süresi tur tarihinden itibaren 6 Ay’dan fazla olmalıdır.

YANIMIZA ALMAMIZ GEREKENLER

  • Rahat bir ayakkabı: Topuksuz veya Spor ayakkabı tercih edilmelidir.
  • Kıyafet:
    • 1-Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (polar/kazak, şapka, yağmurluk, güneş gözlüğü v.b)
    • 2-İnceden kalına doğru bir giyimi tercih edin (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz)
    • 3-Yedek giyim, çorap ve ayakkabı alabilirsiniz.
    • 4-Numaralı gözlük kullananların yedek gözlüğü
    • 5-Terlik (Bazen otel odalarında terlik bulunmamaktadır.)
  • İlaç: Kişisel olarak kullandığınız ilaçlar varsa unutmayınız.
  • Fotoğraf ve Video: Yeterli hard disk alanı, şarj cihazı veya pil
  • Pasaport (Gidilecek Ülkeye giriş tarihinden itibaren En Az 6 aylık geçerlilik tarihi olmalıdır.)

 

Portofino Şehir Haritası




nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası