biberiye yaginin faydalari ne / Biberiye Yağı Ne İşe Yarar? Biberiye Yağı Faydaları Neler, Neye İyi Gelir? - Sağlık Haberleri

Biberiye Yaginin Faydalari Ne

biberiye yaginin faydalari ne

Biberiye Yağı Faydaları ve Kullanımı

Biberiye Yağı Faydaları

Mısır ve Antik Yunan gibi Akdeniz uygarlıklarının, bitkilerin kokulu büyüsünden ilk  zamanlardan itibaren faydalandığını biliyoruz. İkisi de birer Akdeniz medeniyeti olan Mısır  ve Antik Yunan’ın yine bir Akdeniz çalısı olan biberiyeyi sıklıkla kullanmış olması bu  nedenle bizi şaşırtmamalı. Daha sonra Romalılar da biberiye kokusunun faydalarını,  arındırıcı ve ferahlatıcı etkisini keşfederek, tapınaklarda ve arenalarda gerçekleşen gladyatör dövüşlerinde ve günlük hayatta sıklıkla kullanmışlardır. Mısırlılar Firavun mezarlarını  Biberiye çalısı ile kutsarken, Antik Yunan ve Roma Biberiyeyi arındırıcı ve kutsal bir tütsü olarak kullandı. Biberiye yağı, günümüzde çok daha popüler ve geniş bir kullanım alanına sahip. Gelin şimdi biberiyenin günümüzdeki kullanımlarına daha yakından bakalım.

Biberiye Yağı Nedir ?

Biberiye Yağı Nedir ?

Akdeniz bölgesinin yerli, yaprak dökmeyen, kokulu ve iğneye benzer yapraklı, mor,  beyaz, pembe gibi farklı renkli çiçekleri olan bir çalıdır Biberiye. Bu bitkiden distilasyon  yöntemiyle elde edilen uçucu yağaise Biberiye Yağı diyoruz. Peki Biberiye yağı nasıl  yapılır ? Dikensi ve kokulu yapraklarının, distilasyon işlemine tabi tutulması sonucu  buharla birlikte bitkisel materyal içerisindeki uçucu yağ ayrıştırılır. Daha sonra uçucu yağı  taşıyan buhar yoğuşturulur ve su halini alır. Suyun içerisinde çözünmeyen Biberiye yağı  ise, ayırma hunisi yardımıyla su içerisinden ayrıştırılır.  

Farklı kemotipleri olmakla birlikte yaygın olarak kullanılan CT 1,8 Sineol ve  Camphor CT dir.

Biberiye Yağı Ne İşe Yarar? Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağı Ne İşe Yarar? Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Çok uzun yıllardır biberiye kokusunun şifalı ve kutsal olduğuna inanılmıştır. Bu sebeple Mısır’dan Ortaçağ Avrupa’sına kadar birçok farklı kültür farklı şekillerde biberiyeyi günlük hayatlarında kullanmışlardır. Günümüzde ise bilimsel araştırmalar sonucunda biberiye yağı faydaları daha yakından incelenmiş ve klinik aromaterapinin konusu haline  gelmiştir. Biberiye yağı faydaları ve kullanımı konusu oldukça geniş olmakla birlikte bu  yazımızda gündelik hayatımızda yaşam kalitemizi arttıracak pratik yöntemlerden bahsedeceğiz.  

Biberiye yağının faydaları içerisinde ilk akla gelen, kokulandırma yöntemiyle  deneyimleyebileceğimiz canlılık verici ve hafıza fonksiyonlarını destekleyici etkisidir. Birkaç  damla biberiye uçucu yağını buhurdanlığınıza ya da difüzörünüze ekleyerek, güne zinde bir  şekilde başlayabilirsiniz. Ayrıca CT 1,8 Cineol Biberiye kemotipi için kan dolaşımını  destekleyici, cilt metabolizmasını hızlandırıcı, konsantrasyon ve hafıza destekleyici  etkisinden bahsedilebilir.  Biberiye uçucu yağı faydaları arasında yaygın olarak faydalanılan bir başka yöntem  bedensel alanda antibakteriyel, antiviral, mantar, iltihap önleme ve ağrı hafifletme etkisidir. Ortaçağ Avrupa’sında hastane bahçelerinin biberiye bitkisi ile tütsülendiğini ve böylece hastalıklardan arındırıldığına inanıldığını biliyoruz.

Gördüğümüz gibi biberiye yağı  neye yarar sorusunun oldukça fazla cevabı var. Biberiye yağı hafızaya faydasıyla öne çıkar.  Konsantrasyon ve dikkat arttırıcı özellikleriyle sınav zamanlarında öğrenciler için iyi bir  destekçi olabilir. Antiseptik özelliği sayesinde grip, soğuk algınlığı, öksürük gibi  şikayetlerde tercih edilir. Biberiye yağı ne işe yarar sorusuna verilebilecek bir başka cevap kişiselbakım ve  temizlik konularında bedenimize olan desteğidir hiç şüphesiz. Biberiye yağının cilde  faydaları, biberiye yağı saça nasıl uygulanır, biberiye yağı nasıl kullanılır gibi soruların  cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Biberiye Yağının Cilde Faydaları

Biberiye Yağının Cilde Faydaları

Biberiye yağı cilde faydaları ile de öne çıkan ve diğer uçucu yağlara oranla kullanımı  yaygın olan yağlardan biridir. Biberiye yağının kullanımının farklı cilt tiplerine uygun olması  ve etkililiği doğal cilt bakım arayan kullanıcıların hemen dikkatini çeker. Kuru, yağlı ve karma ciltler için kullanımı uygundur. Biberiye yağı yüze faydaları açısından oldukça geniş bir kullanıma sahiptir. Hasarlı ciltlerde, kaşıntılarda ve aknelerde sıklıkla tercih edilir. Kırışıklık karşıtı bakım için doğru bir taşıyıcı yağ ile mükemmel bakım sağlar.   

Yüz bölgesi yaşlanma karşıtı bakım için Alfheim Üzüm Çekirdeği Yağı ile etkili bir  sinerji oluştururlar. Vücut için susam, kayısı ve hodan yağları ile karıştırılarak uygulanabilir.  Biberiye yağı kullanımı hakkındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsin.

Biberiye Yağının Saça Faydaları

Biberiye Yağının Saça Faydaları

Biberiye yağı saç bakımı için de sıklıkla tercih edilen uçucu yağlar arasındadır.  Normal, kepekli, dökülen, kırılan ve uzamayan saçlar için şampuan ve  diğer saç bakım ürünleri içerisine ilave edilerek kullanılabilir. Kokusuz özel formülü sayesinde kendi saç tipine uygun ve sevdiğin kokularla bir şampuan yaratmak için Alfheim Shampoo Base’e biberiye yağı ve sinerjisi ile uyumlu diğer uçucu yağlar ilave ederek sana özel, etkili bakım şampuanını oluşturabilirsin. Shampoo Base içerisine  ekleyeceğin birkaç damla biberiye yağı ile saç problemlerinin çözümüne destek olabilir,  kendine özel şampuanını yaratabilirsin. Banyoda biberiye yağını kullanmak beden, zihin ve ruh sağlığına da olumlu etkiler yapar. Stres, yorgunluk ve unutkanlık gibi beden ve zihin  dengesizliklerinde iyi hissettirir. Yardımcı ve iyileştirici etkisi vardır. 

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

Akdeniz’e has, verimsiz ve kayalık arazilerde kendiliğinden yetişen, kuru ve güneşli  bölgeleri seven Biberiye, Mart ve Mayıs aylarında çiçeklerini açmaya başlar. Rengi her zaman yeşildir. Hasat zamanı uygun koşullarda, gün doğmadan hasat edilerek, uygun olarak  kurutulmak için bol rüzgarlı bir alana asılır. Demetler halinde toplanan Biberiye, yağının çıkarılması için distilasyon ünitelerine taşınır. Distilasyon sırasında buhar, bitki içerisindeki  yağı alır ve ayırma hunisi tabir edilen ekipmana taşır. Buhar burada sıvı haldedir. Yağ ile karışmaz ve yağ sudan ayırma hunisi yardımıyla ayrıştırılır. Biberiye yağı bu aşamadan  sonra koyu amber renkli şişelerde şişelenmek üzere sevk edilir. Uçucu yağların güneş ışığına maruziyetini en aza indirmek için koyu renkli şişelerde satın almaya ve saklamaya  özen göstermek gerekir.

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Tüm uçucu ve sabit yağların kullanım yöntemleri ve diğer detaylar için Aromaterapi Uygulama Yöntemleri Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz. Biz biberiye yağı nasıl kullanılır  sorusuna cevap arayalım.


Biberiye yağı hafızaya faydası, konsantrasyon arttırıcı etkisi, arındırıcı ve  temizleyiciliği, cilt ve saç sorunlarına iyi gelmesi ile oldukça iyi bilinen ve sık kullanılan  uçucu yağlardan biridir. Fakat önceki yazılarımızda değindiğimiz gibi uçucu yağlar oldukça  etkili ve doğru dozajda kullanılmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek  güçte bileşiklerdir. Bu nedenle yazımızın son kısmını Biberiye yağının doğru ve etkili  kullanım yöntemlerine ayırmak doğru olacaktır.  

İlk hatırlatmamız, uçucu yağların saf olarak cilde uygulanmaması gerektiği..  Uygulama yapılacak bölgeye göre doğru bir taşıyıcı yağ ve seyreltme oranı çok önemli. Aksi halde beklenmeyen sorunlarla karşılaşmak olası. Bunun için Alfheim Uçucu Yağ Seyreltme Tablosuna göz atmanızda fayda var.

İkinci uyarı dahili kullanımla ilgili. Biberiye yağı içilir mi sıkça karşılaştığımız bir soru.  Cevabımız; alanında uzman ve güvenilir bir hekim tarafından tedavi programına alınmadıysa içilmemelidir. Profesyonel ve klinik aromaterapi uygulamalarında hekimlerin  tavsiye ettiği dozaj ve sıklığa harfiyen uyulmasını öneriyoruz. Doktor tavsiyesi olmadan biberiye yağı dahili olarak kullanılmamalıdır.


Ortamını kokulandırmak, evinin-ofisinin havasını yenilemek, modunu yükseltmek ve enerjini dengelemek için biberiye yağını buhurdanlık ya da difüzöre birkaç damla damlatarak kullanabilirsin. Seyahatteysen Alfheim biberiye yağını avucunun içine bir-iki damla damlatıp koklayarak derin nefes aldığınızda değişimi anında hissedebilirsiniz.

Biberiye yağını cilt bakım rutinine ilave etmek istersen, uygun ve etkili bir Alfheim bakım yağı ile karıştırarak uygulayabilirsin. Ayrıca kullandığın krem, losyon ve tonik gibi  ürünlere de birkaç damla damlatarak biberiyenin şifasını deneyimleyebilirsin. Kırışıklıklar için Alfheim Kuşburnu Çekirdeği Yağı ile harmanlayarak % doğal ve çok etkili bir yüz  bakım serumu elde edeceksiniz. 30 ml Alfheim Kuşburnu Çekirdeği Yağına damla  Alfheim Biberiye yağı ekleyip çalkaladığınızda % doğal yüz bakım serumunuz hazır olacaktır.

Biberiye yağı birçok saç tipi tarafından kullanılmaya uygundur. Normal, kepekli, dökülen ve kırılarak uzamayan güçsüz saçlar için idealdir. Biberiye yağını kokusuz Alfheim Base Shampoo içerisine birkaçdamla ekleyerek karıştırabilirsin. Yağın dengeli olarak karışması için 2 dakika bekleyerek günlük şampuanınızı hazırlayabilirsin. Cansız ve dökülen saçlar için Alfheim Tatlı Badem Yağı ile Alfheim Argan Yağını eşit oranda karıştırdıktan sonra Biberiye, Ylang Ylang, Lavanta, Kekik yağlarından 5 er damla ilave edip tekrardan iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin. İşte kendi saç bakım yağınızı oluşturdun.  

Alfheim doğadan aldığı ilhamla dünyanın farklı bölgelerinde yetişen eşsiz çiçeklerin  kokusunu seninle buluşturuyor. Bir sonraki yazımızda bu özel çiçeklerden birine, Ylang  Ylang yağına yakından bakacağız. Ylang Ylang yağının Endonezya’da başlayan  macerasının seni de büyüleyeceğiniz düşünüyoruz.

Biberiye Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Biberiye Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Nasıl Yapılır?

Haber Giriş: -  

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.