hatay usulü lor peyniri / Hatay Sürk Peyniri - Nefis Yemek Tarifleri

Hatay Usulü Lor Peyniri

hatay usulü lor peyniri

Kahvaltılık Antakya Usulü Peynir Kavurması

Bu tarifimiz, özellikle Antakya&#;da sıklıkla tüketilen ve kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan peynir kavurmasıdır. Antakya&#;da çarşıbaşından alınan pide türü ekmekle birlikte tüketilince değişik bir lezzet verir.

Sizlerde bu tarifi kullanarak kahvaltınız için bu yöresel tadı hazırlayabilirsiniz.

            Malzemeler:

-Yarım çay bardağı Zeytinyağı

-2 adet orta boy kuru soğan

            -Bir tutam kekik (taze veya kuru dağ kekiği/Zahter)

-1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteye göre acı veya tatlı)

-1 tutam tuz

gr beyaz peynir

Hazırlanışı

Önce orta boy bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı konur. 1 veya 2 baş soğan ince ince doğranır. Ardından yağın içine atılır. Yağla soğan bir süre kavrulur. Soğan azcık yumuşayana kadar beklenir. Önce kırmızı pul biber ve kekik atılır. Sonra tahta kaşıkla bir-iki defa karıştırılır. gr beyaz peynir ufalanır ve tavaya atılır. Hepsi birlikte karıştırılır. Peynirin durumuna göre çok az bir miktar tuz atılır. Yaklaşık 2 dakika pişirilir. En son tabağa servis edilir. funduszeue.info

           

           Püf Noktaları:
Beyaz peynir yerine çökelek kullanılabilir. Damak tadına göre peynir kavurmasının pişmesine yakın, az bir miktar rendelenmiş kaşar eklenebilir. Tarifte normal kekik kullanabilirsiniz. Ancak Antakya&#;da bulunan Zahter ile daha lezzetli olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken peynirin tuzlu olma ihtimaline karşı tuzun en son tadılarak atılmasıdır.

Afiyet olsun&#;

.

Teknoloji ve Doğallığın Birleşimi

Vakum Sürk

Amik Süt Kahvaltılık Sürk Peyniri taze çökelekten yapılır. Taze çökelek içerisine kekik (zahter), şumra, kimyon, kırmızı pul biber ve az miktarda acı ya da tatlı biber salçası koyularak hamur haline getirilerek yoğurulur.
Kahvaltı sofralarında üzerine zeytinyağı dökülerek yenebileceği gibi, yaz aylarında taze domates, soğan, taze biberle yapılan özel bir salatası vardır ki bu salata yöremizde sürk salatası olarak isimlendirilir.

Benzer Ürünlerimiz

Acısız Sürk

Yöresel tatlardan biri olan sürk çökeleğin tadına bayılacaksınız. Kahvaltılarınızın baş tacı olacak. Acısız sürk çökeleği zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.
Daha Fazla

Yağlı Kavanoz Sürk

Sürk; günlük taze çökeleğin içine tuz, nane, toz karabiber, bol miktarda zahter, kırmızı pul biber, yenibahar, çakşır otu ve kimyon konulup uzunca bir süre yoğurularak yapılan bir tür peynir çeşididir.
Daha Fazla
     

BİBERLİ EKMEK HATAY USULÜ

Malzemeler.

Hamuru için gerekli malzemeler:

Su bardağı ölçüsü ml

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

yemek kaşığı zeytin yağı

Tuz

Yapılışı:

Yarım su bardağı ılık suyun içine kuru maya toz şeker konularak karıştırılıfunduszeue.info ortası açılır süt,kalan su ve aktive olmuş maya karışımı funduszeue.info kenarlarına tuz serpilerek hamur yoğfunduszeue.info yağı son olarak eklenir ve devam yoğurarak hamur mayalanmaya bırakılır.

Biberli harç için gerekli malzemeler:

3 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı domates sos(ben yazın yaptığım domates sosundan koydum)

1 su bardağı yağlı lor peyniri Bardak ölçüm ml

1 orta boy kuru soğan

1,5 çay bardağı zeytin yağı

1 su bardağı susam

1 yemek kaşığı çörek otu

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

Yapılışı:

İç harç hazırlamak için kuru soğan incecik kıyılır ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılıfunduszeue.info hamur ölçüsünden 16 adet biberli ekmek oldu yani hamur 16 parçaya bölünür.Fırın,fırın tepsisi içinde olduğu halde derecede ısıtılıfunduszeue.infoar un yardımı ile ince lahmacun inceliğinde açılır ve pişirme kağıdına iki tane olarak yerleştirilir.1,5 yemek kaşığı iç harçtan konularak yayılır.Fırın içinden kızgın tepsi alınarak pişirme kağıdındaki biberli ekmekler tepsiye konularak dakika arası pişirilir.Fırından ekmekleri çıkarmadan önce hamurun tabanına bakılıp kızarmış olduğunu kontrol etmek funduszeue.infoğer hamurlarda aynı işlemle pişfunduszeue.infoli biberli ekmek yada diğer adıyla katıklı ekmek servise hazırdıfunduszeue.info olsun:)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası