polikistik over sendromu için soğan kürü / Soğan Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır, Ne İçin Kullanılır? - Sağlık Haberleri

Polikistik Over Sendromu Için Soğan Kürü

polikistik over sendromu için soğan kürü

İbrahim Saraçoğlu’ndan Soğan Kürü Mucizesi!

Sosyal yaşamınızı etkileyen tüm rahatsızlıklardan kurtulmak için öncelikle doktora gidersiniz. Doktor tavsiyelerine destek olarak şifayı bitkilerde de arasınız öyle değil mi? Derdinize derman olacak bu bitkisel yardımcı takviyeler arasında, “soğan kürü” son günlerde adını sıkça duyurmuştur.

İbrahim Saraçoğlu tarafından hazırlanan ve faydaları duyurulan soğan kürünü sizlere tanıtmak için geldik. Bu yazıyı okuduktan sonra dillerde dolaşan soğan kürü ve etkileri hakkında pek çok bilgiye sahip olacaksınız.

Soğan A, C ve E vitaminleri açısından zengin doğal bir antibiyotiktir. Özellikle kist ve polip gibi stresli rahatsızlıklar için oldukça etkilidir. İbrahim Saraçoğlu soğan kürü Polikistik Over üzerinde etkileriyle popülerliği katlanarak artan bir kürdür.

Soğan kürü üzerine İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyeleri ve kullanımı nedir? Soğan kürünün ne gibi faydaları vardır? Soğan kürü ile zayıflamak mümkün müdür? gibi soruların cevabını arıyorsanız, doğru sayfadasınız. Hem soru işaretlerinizi giderecek hem de soğan kürü tarifi bulabileceğiniz yazımız işte sizlerle.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

soğan suyu kürü

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi

İbrahim Saraçoğlu soğan kürü tarifi evinizde kolayca yapılacak kadar basit malzemelerden oluşuyor. Hangi malzemelere ihtiyacım var dediğinizde:

Malzemeler:

  • Klorsuz su (temiz içme suyu) 1,5 su bardağı
  • Açık kahverengi kabuklu soğan: Orta boy 1 adet

Hazırlanışı:

Kürün etkisini tam anlamıyla görmek istiyorsanız, klorsuz su kullanmalısınız. Dilerseniz hazır alınan su ile tarifi uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle suyu tencereye dökün ve kaynatın.
  • Kaynayan suyun içine bir adet ince kabukları soyulmuş soğanı dörde bölüp ekleyin.
  • Yaklaşık 5 dakika boyunca soğanın su içinde kaynamasını sağlayın ve altını kapatın.
  • Tencere içindeki soğanı bir süzgeç yardımı ile süzün.
  • Süzülen soğan suyunu ılıması için bekleyin; ancak çok fazla soğutmayın.

Tüketimi:

  • Doktor İbrahim Saraçoğlu soğan kürü ile maksimum faydayı sağlamak için kürü taze hazırlayıp tüketmeniz önerilmektedir.
  • Boş mideye öğleden önce ve sonra olmak üzere günde 2 kez ılık içmeniz önerilir.
  • Uygulamaya regl bitiminden 3-7 veya 10 gün sonrasında başlayabilirsiniz.
  • İlk ay 15 gün, diğer aylar 10’ar gün olmak üzere toplamda 4 ay boyunca uygulanabilir.
  • 4 ayın sonunda uygulamayı bitirip vücudunuzu dinlendirmeniz gerekir.

Not: Her tüketim için taze hazırlanmalıdır. Kullanılacak olan kuru soğan, pazarlarda satılan açık kahverengi kabuklu yemeklik soğandır. Beyaz, kırmızı ve mor soğan kullanılmamalıdır.

En doğru bilgiler için hekim desteği alınız. Uygulama, doktor reçetesi yerine geçmez.

Kaynak: www.profsaracoglu.com

Tarif için: Soğan Suyu Kürü

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürüne Ne Zaman Başlanmalı?

Soğan kürünün vücudunuza faydalı olmasını istiyorsanız, tüketmek için doğru zamanı seçmelisiniz:

Kalın bağırsaklarda sıkça görülen polip rahatsızlığı için İbrahim Saraçoğlu soğan kürü önermektedir. Polip tedavisinde ise regl bitiş tarihinden en az 3, en çok 10 gün sonra küre başlayabilirsiniz.

Küre başladığınız ilk ay, 15 gün boyunca devam edebilirsiniz. Diğer aylarda bu süreyi 10 güne indirebilirsiniz. Bu uygulama süresini polikistik over sendromunda, polip ve kist şikayetlerinde de aynı şekilde değerlendirebilirsiniz.

Soğan kürünün 4 aydan fazla yapılması tavsiye edilmez. Gün içinde tüketeceğiniz soğan kürünün mutlaka taze olması gerekmektedir. Bir önceki öğünden kalan soğan kürünü tüketmemelisiniz.

Tarif için: Kuru Soğanın Faydaları Nelerdir?

soğan suyu kürü ibrahim saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürünün Faydaları

İbrahim Saraçoğlu soğan kürü faydaları birçok programda belirtilmektedir. Soğan kürünü tüketmeniz gereken nedenleri sizler için listeledik; ancak kullanım önceyi doktor görüşü almanız gerektiğiniz tekrar hatırlatmak isteriz. Sağlıklı günlere kavuşmanız ve daha dirençli bir bedene sahip olmanız için bilmeniz gereken İbrahim Saraçoğlusoğan kürü faydaları şu şekildedir:

  • Doğal ve ekonomik antibiyotik olarak bilinen soğan kürü ile solunum yolu rahatsızlığını giderebilirsiniz.
  • Öksürük ile geçen günlerinizden kurtulmak için bir süre soğan kürü tüketmek iyi gelebilir.
  • Soğan kürü faydaları arasında vücuttaki iltihaplarla savaşması da vardır.
  • Vücudu zararlı maddelerden arındırma etkisine sahip soğan kürü, kanda bulunan iltihapları temizleyebilir.
  • Prostat iltihabı üzerinde iyileştirici etkileri olduğu bilinir.
  • İbrahim Saraçoğlu idrar yolu enfeksiyonu soğan kürü ile giderildiğini ifade etmektedir.
  • Regl dönemi şikayetlerine de dikkat çeken İbrahim Saraçoğlu adet sancısı soğan kürü ile en aza indiğini belirtir.
  • Pek çok kadında görülen polikistik over rahatsızlığı için de oldukça etkili bir kürdür.
  • İbrahim Saraçoğlu, soğan kürü ile testere dişli aslan pençesi kürünün sırayla yapılmasını, hem polikistik over hem de tüylenme sorunu varsa önermektedir.
  • İbrahim Saraçoğlu sivilce lekeleri için soğan kürü tavsiye etmektedir. Vücudu arındırdığı için ciltte oluşan yağlanma ve sivilceyi de ortadan kaldırır.
  • Düzenli soğan kürü kullanımında cildinizin temizlendiğini ve nefes aldığını fark edebilirsiniz.
  • İbrahim Saraçoğlu soğan kürü grip gibi kış hastalıklarına karşı koruyucu olarak da uygulanmaktadır.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendiren bir kür olarak aklınızda bulunabilir.
  • İbrahim Saraçoğlu soğan kürü öksürük için de faydalıdır. Özellikle kuru öksürüğü, balgam söktürücü etkisiyle azalttığı söylenmektedir.
  • Soğan C vitamini açısından zengin bir besindir. Bu yüzden soğan kürü yapanlar kendilerini daha zinde hissederler.
  • Soğan kürü, vücudunuzda yağlanma riskini en aza indirir.
  • Etkisini tam olarak görmek için uygulanan dönemde sağlıklı beslenmeye de önem vermek gerekecektir.
  • Diyet sürecinizde eğer diyetisyeniniz onay verirse soğan kürü ile daha sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz.
  • İbrahim Saraçoğlu menopoz için soğan kürü uygulanmasını öneriyor. Menopoz döneminde oluşan duygu geçişleri ve ani terlemeleri soğan kürü ile önleyebilirsiniz. Bu dönemi stressiz geçirmek için soğan kürü size iyi gelebilir.
  • Kadınlarda görülen çikolata kistleri, hem sosyal yaşamı hem de hamile kalmak isteyen kadınları etkileyecektir. Çikolata kistinin tedavisini hızlandırmak için soğan kürünü bir süre uygulamanız gerekir.
  • Regl dönemi düzensizliğinde ve ağrılı regl dönemlerinde soğan kürü sizi daha iyi hissettirebilir.
  • Hormon dengeleyici besinler arasında yer alan soğan, regl günlerinizi daha iyi geçirmenizde faydalı olacaktır. Zaten bu kür İbrahim Saraçoğlu adet düzenleyici soğan kürü olarak da anılmaktadır.
  • İbrahim Saraçoğlu soğan kürü kulak çınlaması için de önerilmektedir; ancak doktor görüşü almak gereklidir.

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü ile Nasıl Zayıflanır?

Soğan antioksidan bir sebzedir. Antioksidan besinler zayıflamaya büyük derecede yardımcı olurlar. Tek başına soğan yemek sizi zayıflatmaz. Soğan tüketerek zayıflama sürecinizi ancak hızlandırabilirsiniz. Soğanı çiğ şekilde yemek pek çok kişi tarafından biraz zor görüldüğü için; soğan suyu elde ederek tüketmek daha kolay olacaktır.

Soğan kürü tarifini uygulayarak gün içinde yemeklerden yaklaşık 15 dakika kadar önce içebilirsiniz. Zayıflamak için soğan kürü uygulama süreniz, 6 hafta ile 10 hafta arasında olmalıdır. Eğer vücudunuzu zararlı maddelerden arındırmak ve ödem atmak istiyorsanız ortalama 15 günlük bir süre yeterli olacaktır.

Soğan kürünü düzenli olarak tükettiğiniz durumda sindirim sisteminiz sağlıklı şekilde çalışacaktır. İlk 3 günden sonra ödem attığınızı ve yağ yakımının başladığını hissedebilirsiniz. Soğan kürü ile zayıflamak istediğiniz dönemde, zararlı yiyeceklerden uzak durmanızı da tavsiye ederiz. Yine bu süre içinde günlük yürüyüşlerinizi ve egzersizlerinizi eksik etmezseniz vereceğiniz kilo daha fazla olacaktır.

En doğru bilgiler ve size uygun zayıflama diyet programı için için beslenme uzmanı ile iletişime geçiniz.

İlginizi çekebilir: İbrahim Saraçoğlu Kürleri, Zayıflatan 6 Doğal Kür Tarifi

soğan suyu kürü

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik Döneminde Uygulanabilir Mi?

Hamilelik oldukça hassas bir dönemdir. Bu dönemdeki beslenme programı mutlaka doktor kontrolünde düzenlenmelidir.

Beslenme konusunda anne adaylarının seçici olması gereklidir. Pek çok derde deva olan soğan kürü, anne adaylarının ilgisini çekmektedir. Bu nedenle anne adaylarımız İbrahim Saraçoğlu soğan kürü hamilelikte kullanımı bilgilerine ulaşmak ister.

Düşük tehlikesi olan hamile kadınlar için bu kür tavsiye edilmez. Fakat en iyi karar için doktora danışmak en iyi fikir olacaktır.

İbrahim Saraçoğlu soğan kürü hamilelik oluşabilmesi için yumurtalığa yapışık kalan eski yumurtaları temizlediği için hamilelik öncesi hazırlık aşamasında kullanılması uygundur. Soğan kürünün hamilelik dönemine diğer bir etkisi; hamile kalmak isteyen kadınlar içindir.

Soğan içerisindeki vitaminlerden dolayı yumurtanın çatlamasını sağlar ve hamile kalmanızı kolaylaştırır. Erken menopoz ve çikolata kistlerine karşı da oldukça faydalıdır. İbrahim Saraçoğlu yer aldığı televizyon programlarında, hamile kalmak isteyenlere soğan kürünü önermektedir. Kürü uygulamadan önce gebelik sürecinizi takip eden kadın doğum doktorunuzla iletişime geçiniz.

Soğan Kürü Kistleri Yok Ediyor Mu?

Yok ediyor ifadesini kullanmak doğru olmamaktadır. Ancak kistlerin vücuda olan etkisini hafifletmektedir. Kist durumlarında sağlığınızı tehdit eden unsurların iyileşmesine yardım etmektedir. Soğan kürü sayesinde kistlerin büyümesine önlem alabilirsiniz.

Soğan Kürü Yumurtalıkları Çalıştırır Mı?

Yumurtalıkların sağlığı için uygulanan soğan kürü, yumurtalıklarda oluşan kistleri önleme konusunda yardımcı bir destek. Düzenli aralıklarla uygulanan soğan kürü sayesinde hormonal açıdan sağlığınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca yumurtalıklarda meydana gelebilecek diğer hastalıklara karşı da daha güçlü kalabilirsiniz.

Soğan Kürü İltihabı Söker Mi?

Soğanın antioksidan ve diüretik etkisi sayesinde vücuttaki iltihapların daha kolay temizlendiği vurgulanmaktadır. Doktorunuz size soğan kürünü uygulamanız için onay vermişse; size uygun sürede deneyerek vücudunuzdaki iltihabı kısa sürede temizlemeye yardım edebilirsiniz.

soğan kürü

Soğan Kürü Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Ahmet Maranki Her Derde Deva Doğal Kür Tarifleri

Soğan Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır? 

Osman Müftüoğlu Köşe Yazıları: Diyet, İnsülin Direnci, Omega 3, B12

Erkan Topuz Kanser Kovucu Tavsiyeler, Şifalı Bitkiler ve Yasaklar Listesi

Polikistik over = soğan suyu kürü

Merhaba,ben de pkoluyum,çok uzatmamaya çalışacağım umarım bi faydam olur sizlere :) Soğan kürünün işe yaradığına inanıyorum. İlk olarak doğum kontrol hapı kullandığım dönem yaptım 15 gün,o zaman etkisini farkedemedim ilaç kullandığım için,sadece geniz akıntısını geçirdiğini farkettim. 7 ay ilaç kullandım ve bıraktım,çünkü migrenimi tetikliyordu ayrıca bebek düşünüyordum.Ardından 1 ay hayıt tohumu,aynısefa ve civanperçemi çayı içtim. Normalde de adetlerim yoğun kanamalı ve 10 gün sürerdi ancak o ay daha çok yoğun oldu sanki rahim kendini temizliyor gibi hissettim,kendimi o şekilde motive ettim.
Ardından 6 ay hiç bir şey yapmadım,kontrole de gitmedim moralim bozulmasın diye,kafam rahat olsun istedim bi süre. :pAncak hormonları etkilediği için unu,şekeri hazır gıdaları,sağlıksız yağları tüketmemeye çalıştım.Çok zayıf olduğum için kaslarımı güçlendirmek ve sağlıklı kilo almak adına pilates yapmaya devam ettim. Bu aylarda 20lik diş ağrım için 10 gün soğan kürü yaptım hem antibiyotik içmiş gibi enfeksiyon ve ağrı geçti hem de hayıt tohumu içtiğim zamanki gibi rahmin temizlendiğini hissettim.3 ay sonra muayene oldum doktor polikistik görünüm var biraz ancak rahim temiz dedi.Smear testi ve diğer gebelik öncesi yapılması gereken kan tahlillerini yaptırdı hepsi iyi çıktı çok şükür. Sadece D vitamini 28di,vitamin kullanmaya başladım.Adet olunca gel hormon testi yapalım dedi ama zaten o günlerde döllenme olmuş hamile kalmışım 3 hafta sonra öğrendim :)
Bütün bu kürler ve bitki çayları dışında sağlıklı beslenme,egzersiz,stres yapmamak ve kan değerleri çok önemli bence,özellikle D vitamini eksikliği hamile kalmayı zorlaştırıyormuş,o ay değerimi yükseltmesem belki de hamile kalamayacaktım bilemiyorum.Lütfen bu konuyu çok iyi araştırın,vücutta bir çok etkisi var,sadece kemik sağlığı için gerekli değil yani.
Özetle soğan kürü yaptım,bitki çayı içtim hastalığım geçti gibi bi durum söz konusu değil gerçi ben çok düzenli içmedim o ayrı.Her ay adet olurum ancak düzensiz ve ağrılı geçer,bu durum da aynen devam etti.Ancak rahmimi ve vücudumu büyük oranda temizlediğini düşünüyorum.Hormon testi yaptıramadan hamile kaldığım için hormonları nasıl etkiledi bilemiyorum.
Size tavsiyem kistleri yok etmese bile rahatsız etmiyorsa 6 ay arayla soğan kürü ve bitki çaylarına şans verin.En en önemlisi lütfen beslenmenize dikkat edin,yediklerimiz hormonları,beden ve ruh sağlığımızı direk etkiliyor.Sakın ilerde çocuğum olmaz falan diye düşünüp strese girmeyin.Aile hekimine gidin,düzenli kan tahlili yaptırın eksiklik varsa tamamlayın,takviye alın.Beslenme,egzersiz ve takviye konusunda kafanız karışırsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.Hepinize sağlıklı günler dilerim :)

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır