aütf randevu / T.C. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Aütf Randevu

aütf randevu

Klinik/ Ana Bilim Dalı Adı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı

Web sitesi

-

Telefon/fax

Tel: 0312 508 22 30 – 31
Fax: 0312 310 86 36

e-posta

 

Adres Bilgileri

İbni Sina Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, Akademik Yerleşke, M1 Blok, 06100 Samanpazarı, Ankara

Anabilim Dalı Başkanı/Klinik Sorumlusu

Prof. Dr. Aynur Akyol

Öğretim Üyesi Kadrosu

Prof. Dr. Cengizhan Erdem
Prof. Dr. Nihal Kundakçı
Prof. Dr. Seher Bostancı
Prof. Dr. Hatice Şanlı
Prof. Dr. Ayşe Boyvat
Prof. Dr. Pelin Koçyiğit
Doç. Dr. Nisa Akay

Başasistan kadrosu

-

Uzman Kadrosu

-

 

Araştırma görevlisi/Asistan kadrosu

Dr. Nehir Parlak
Dr. Banu Çağlar
Dr. Ayşe Öktem
Dr. İncilay Tuğrul
Dr. Gamze Köseoğlu
Dr. Yeşer Genç
Dr. Hilayda Karakök Güngör
Dr. Yousef Houshyar

 

Şu ana kadar uzmanlık alan hekim sayısı

1950’li yıllardan beri uzman yetiştiren kliniğimizde uzmanlık alan hekim sayısı kesin olarak bilinememektedir.

Tarihçe

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, 1945 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulmasını takiben o zamanlar Numune Hastanesi’nde klinik şefi olarak görev yapan Prof.Dr.Alfred Marchioni’nin Başkan olarak atanması ile kuruldu. Çalışmalarını dört yıl süre ile Numune Hastanesi’nde sürdüren ve ordinaryüs profesörlük  unvanı verilen  Ordinaryüs Prof.Dr.Alfred Marchioni 1949 yılında Almanya’ya Hamburg Üniversitesine döndü.
Bu dönüşü takiben Ankara Üniversitesi Profesörler Kurulu Gülhane  Deri Hastalıkları Profesörü olan Dr. Burhan Urus’u fakültemize Deri hastalıkları Kürsü Başkanı olarak atadı. Burhan Hoca’nın 1951 yılında fakültemizden ayrılmasını takiben   patoloji uzmanı olan Prof.Dr.Süreyya Tamay vekaleten kürsü başkanlığı görevini sürdürdü.
Doç. Dr. A. Lütfü Tat 1952 yılında fakültemizde Deri ve Zührevi Hastalıklar kürsüsüne gelerek görevine başladı. 1953 Mart ayında ise Prof. Dr. Richard Richter, Deri ve Zührevi Hastalıklar Kürsü Başkanı olarak atandı. Gülhane Askeri Tıp Akademisinin 1953 yılı Nisan ayında Cebeci Hastanesini boşaltması ile Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniğinin tümü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine devredildi. Prof.Dr.Richter ve Lütfü Tat Hoca 40 yataklı Deri Hastalıkları Kürsüsü’nün yeniden organize edilmesine ve yapılanmasına büyük çaba gösterdiler. O dönemde Dermatopatoloji, Mikoloji ve Sathi Röntgen Ünite ve laboratuarları oluşturulmaya başlandı.
Şubat 1958’de Prof.Dr. Richard Richter Almanya’ya dönmesi ile kürsü başkanlığına Prof.Dr.Lütfü Tat atandı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Kürsüsü 1960’lı yıllara gelindiğinde akademik kadrosunu giderek artırdı ve güçlendi. Bu yıllarda Prof.Dr.Nizamettin Erbakan, Prof.Dr.Ahmet Akçaboy, Dr. Lütfullah Aksungur ve Nur Or hocalar akademik kadroda yer aldılar. Dr. Atıf Taşpınar 1969, Dr. Aysel Gürler 1973, Dr. Zeki Palalı 1974, Dr.Erdal Başaran 1977, Dr.Erbak Gürgey 1979 yılında doçent oldular.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı, ülkemizdeki Dermatoloji Uzmanlarının mezuniyet sonrası eğitimine katkıda bulunmak amacı ile , 1973 yılında ‘‘ Deri ve Zührevi Hastalıklarda Yenilikler Simpozyumu’’ nu başlattı. İki yılda bir yapılan bu geleneksel simpozyum, Prof.Dr. Atıf Taşpınar’ın önerisi ile 1985 yılından bu yana ‘‘Prof. Dr. A. Lütfü Tat Simpozyumu’’ olarak anılmaktadır. 1983 yılında Prof.Dr. A.Lütfü Tat’ın emekli olması ile Anabilim Dalı Başkanlığına Prof.Dr.Atıf Taşpınar atandı. 1985 yılında Cebeci Hastanesi’nden İbni sina Hastanesi’ne 5.kat B ve C Bloklarındaki 50 yataklı kliniğe taşınıldı.
İbni Sina Hastanesi’nde Dermatoloji Anabilim Dalı’nın yapılanma süreci içinde Dermatopatoloji, Mikoloji, Seroloji-Allerji’ye ek olarak Dermatoimmünopatoloji, Dermatolojik Cerrahi ve Fototerapi Üniteleri oluşturuldu. Bu aktivasyonlara paralel olarak Behçet hastalığı (Multidisipliner) çalışmalarına ağırlık verildi.
Prof.Dr.Atıf Taşpınar’ın 1996 yılında vefatı sonrası Prof.Dr.Erbak Gürgey Anabilim Dalı Başkanı oldu. Dermatoloji Kliniğinde haftanın belirli günlerine özel amaçlı poliklinik çalışmaları daha da geliştirilerek devam ettirildi.Dermatoskopik incelemeler ve Dermatokozmetolojik işlemler  yapılmaya başlandı. Cebeci Kampusunde bulunan Lepra Eğitim ve Araştıra Merkezi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde bir ünite olarak    Prof. Dr. Nihal Kundakçı sorumluluğunda çalışmalarına devam etti.  Merkezde Cebeci Hastanesinin Dermatoloji poliklinik konsültasyon hizmetleri de verildi ve halen de verilmektedir. Ayrıca 1989 yılında açılan fototerapi ünitesi ise bugün  hizmet vermeye devam etmektedir.
Prof.Dr.Erbak Gürgey’in  2007 yılında emekli olmasını takiben Prof. Dr. Aynur Akyol Anabilim Dalı Başkanı oldu. Bundan sonraki dönemde PUVA ünitesinde yenilenmelere gidildi, Dermatoskopik çalışmalar yeni cihaz alımı ile hızlandırıldı ve geliştirildi, Dermatolojik lazer tedavi  işlemleri başlatıldı.

 

 

Vizyon-Misyon

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı’nın en iyi eğitim veren kliniklerden biri olmasını, bilimsel açıdan ve halka hizmet açısından  en üst düzeylere çıkmasını sağlamak ve bu amaca yönelik girişimlerde bulunmak.

Hizmetler

 

                                           Poliklinik

Günde ortalama 100 hasta bakılmaktadır

                                           Servis

32 yataklı servis mevcuttur.

Özel/YanDal poliklinikleri

Özel amaçlı poliklinikler: Psoriazis, lenfoma,  Dermatolojik Cerrahi ve Fototerapi,  Behçet hastalığı (Multidisipliner), Mikoloji, Seroloji Allerji

Klinikte mevcut cihazlar

PUVA Cihazı: 3 adet
Bilgisayarlı Dermatoskopi Cihazı: 2 adet
Lazer: 1 adet

Online Randevu Sistemi Hakkında Önemli Bilgiler

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde İbni Sina ve Cebeci olmak üzere iki ayrı yerleşkede sağlık hizmeti sunulmaktadır. Bazı bölümler İbni Sina Hastanesinde, bazı bölümler Cebeci Hastanesinde, bazı bölümler ise her iki hastanemizde de hizmet vermektedirler. Muayene tarihinizde mağdur olmamak için, muayene randevusu aldığınız hastanemizi mutlaka not ediniz.

Önemli Hatırlatmalar:

— Başvurunuz sırasında TC kimlik numarası içeren resmi bir kimliği yanınızda bulundurunuz.
— Aldığınız randevu saati yaklaşık muayene saatinizdir. Öncelik hakkı tanınan hastaların (adli, yaşlı, özürlü, şehit dul ve yetimleri, malul ve gaziler) hakları saklı kalmak kaydıyla, randevu almış olan hastalar randevu saatlerine en yakın zamanda muayene edilecektir.
— Yeşil kartlı, 2022’li, köy korucusu olan vatandaşlarımızın hastanelerimizde sosyal güvence kapsamında muayene olabilmeleri için Sağlık Bakanlığına bağlı üçüncü basamak (eğitim ve araştırma) devlet hastanesinden sevk almış olmaları gerekmektedir.
— Kurumlarından sevk almak suretiyle başvurması gereken hastalarımızın da belgelerini beyan etmeleri zorunludur.
— Sonuç göstermek için, muayene olduktan sonra ilgili polikliniğin sekreterliğine başvurarak sonuç randevusu almanız gerekmektedir.
Web randevu sistemi kullanım yardımı için buraya tıklayın.

オータムセール トーヨータイヤ デリカD:5用 スタッドレス トーヨー オブザーブ GSi-6 235/65R17 108Q XL ナイトロパワー ウォーヘッドS

「PayPaySTEP」は、付与率の基準となる他のお取引についてキャンセル等をされたことで、付与条件が未達成となる場合があります。この場合、表示された付与数・付与率では付与されません。なお、詳細はPayPayステップのヘルプページでご確認ください。

ヤフー株式会社またはPayPay株式会社が、不正行為のおそれがあると判断した場合(複数のwww.randevual.org! JAPAN IDによるお一人様によるご注文と判断した場合を含みますがこれに限られません)には、表示された付与数・付与率では付与されない場合があります。

各特典に設定された「付与上限」を考慮した数字を表示できないケースがございます。その場合、実際の付与数・付与率は表示よりも低くなります。各特典の付与上限は、各特典の詳細ページをご確認ください。

付与数は算定過程で切り捨て計算されている場合があります。付与数と付与率に齟齬がある場合、付与数の方が正確な数字になります。

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası