düdüklüde tavuk suyu / Düdüklüde Tavuk Suyu - Nefis Yemek Tarifleri

Düdüklüde Tavuk Suyu

düdüklüde tavuk suyu

SARPİKO CAFE

Çocuktan sonra hayatımda değişen şeylerden biri de tavuk oldu! Ben seneler önce tavuk yemeyi bırakmıştım. Hatta sanırım 10 yıl kadardır tavuk yemeye yemeye tadını bile unutmuşum. Hem Sarp'ın yediklerini çeşitlendirebilmek, hem de çorbalarında su yerine daha besleyici olan tavuk suyunu kullanabilmek için evde tavuk suyu hazırlamaya başladım. İyi ki tavuklar tekrar hayatıma girdi, gerçek tavuğun ne kadar lezzetli olduğunu tekrar hatırladım. En güzel tarafı da hiç de düşünüldüğü gibi uğraştırıcı olmaması.

Tarif annemin tarifi. Buradaki önemli nokta elbette iyi tavuk kullanmak. Ben tavukları her hafta Cumartesi sabahları gittiğim Feriköy organik pazarından alıyorum, sonuçtan memnunum. Oraya gitmişken organik sebzeleri de toplayınca, organik tavuk suyu için her şey hazır!

Malzemeler:

1 bütün organik tavuk (1,5 kilodan biraz daha büyük olanlardan alıyorum)

Birkaç kereviz sapı ve yaprakları

2 havuç

1 bütün soğan karabiber

Yapımı: Tavuğu iyice yıkayın (ben derisini ayırmıyorum, sadece ayak kısımlarındaki yağları kesiyorum) Kabuklarını soyduğunuz soğanı tavuğun içine yerleştirin Tavuğu düdüklü tencereye alın Üzerine kereviz yaprakları, doğranmış havuç ve karabiberi ekleyin. Üzerini tam kapamayacak kadar soğuk su ekleyin. (Düdüklüde su kaybı olmadığı için bu şekilde yapıyorum, normal tencerede pişirecekler biraz daha fazla su koyabilir.) Düdüklüde 45 dakika pişirin. (Düdüklünüzün tavuk ayarı varsa onu kullanın, tencerem Tefal nutricook, onun böyle bir ayarı var. Düdüklü tencere kullanmayacaksanız 1 saat kadar pişirebilirsiniz.) Piştikten sonra karşılaşacağınız manzara böyle bir şey. Evi saran şahane kokuyu ise söylemiyorum! Piştiğinden tam emin olamıyorsanız, tavuktan dışarı fırlamış birkaç kemik size emin olmanızı işaret eder. Malzemeleri süzgeçten geçirin, şahane tavuğunuz ve tavuk suyunuz hazır. Biraz ılınmasını bekleyip, derisini soyuyorum ve sonrasında tavuğu parçalayıp didikliyorum. Beyaz etlerini biz, torpilli olan siyah etlerini ise Sarp yiyor. Kalan kemikler, deriler ise sokak hayvanlarına gidiyor, hiçbir yeri ziyan olmuyor. Pişmiş tavuğun dolaba girip çıkmasını, tekrar ısıtılmasını fazla sevmiyorum. Biz bu boyutta bir tavuktan çıkan eti en fazla 2 günde bitiriyoruz. Siyah etin o gün yiyeceği kadarını Sarp'a ayırıp, geri kalanları porsiyonluk olacak şekilde streç filme sarıp buzluğa kaldırıyorum, 1 ay içinde Sarp'a veriyorum. Zaten pişmiş halde saklandığı için yemeden önce buzluktan çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden kaynar suda birkaç dakika beklemesi yeterli oluyor. Oldukça kurtarıcı bir bebek yemeği.

Tavuk suyunun kalan kısmının buzlukta saklanması içinse, derin bir kaba süzdüğüm suyu soğuması için bekletiyorum. Birkaç saate ılıyıp hazır hale geliyor. Eğer 2 gün içinde çorba, pilav vs için kullanacaksam, kullanacağım kadarını cam kavanozda buzdolabına, geri kalan kısmını ise anne sütü saklama poşetlerine yemekte kullanılacak kadar bölüştürerek buzluğa kaldırıyorum. Plastik bardak, buz kalıbı, buz poşetleri vs buzlukta saklamak için çok yöntem var ama bana en mantıklı ve en sağlıklısı anne sütü saklama poşeti geliyor. Sonuçta anne sütü gibi kıymetli bir şeyi minicik bebeklere verilebilecek kadar iyi saklıyorsa, tavuk suyunu haydi haydi iyi saklar diye düşünüyorum. Hem bu poşetlerin üzerinde tarih yazmak için yerler var. Bu şekilde tavuk suyunu buzluğa kaldırdığınız günü not edip, ay içinde tüketmeye gayret edebilirsiniz. Anne sütü saklama poşetleri mothercare, ebebek gibi mağazalarda çoklu halde satılıyor. Size önerim tavuk suyunu buzluğa kaldırma amacıyla yapıyorsanız tüm bu işlemlere gündüz saatlerinde başlamanız. Çünkü işten gel, tavuğu yıka, pişir, ayıkla, suyun soğumasını bekle derken gece 2'de buzluğa tavuk suyu koyarken beni kötü anmanızı istemem :) Tavuk tekrar hayatıma girdiği için çok mutluyum. Tavuk suyuna çorba yaparken çocukluğuma ait bir koku eve yayılıyor ve beni mutlu ediyor. Umarım sizin de işinize yarar!

#tavuk

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerede yapılan mercimek çorbası hem pratiklik ve hem de lezzet açısından beğeni toplar. Bu tencerenin hızlı pişirme özelliği, mercimeklerin olduğundan kısa sürede yumuşamasını sağlar. Düdüklü tencere mercimek çorbası için ideal bir pişirme gerecidir. Düdüklü tencerede mercimek çorbası nasıl yapılır sorusuna cevap arıyorsanız bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Bu çorbanın yapımında kullanılan malzemeler arasında kırmızı mercimek, soğan, sarımsak, havuç ve domates salçası yer alır. Bu malzemeler tercihe göre değiştirilebilir. Eklenen her malzeme çorbaya zengin bir aroma kazandırır. Düdüklü tencerede mercimek çorbası kolay ve besleyici bir pişirme yöntemi olarak öne çıkar.
Hazırlanan malzemeler düdüklü tencerede bir araya getirildikten sonra su ya da tavuk suyu eklenerek çorbanın karışımı oluşturulur. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak katılabilen kırmızı biber gibi baharatlar da lezzeti artıran malzemeler arasındadır.

mercimek corba

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası

Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanan Türk mutfağına ait bir mercimek çorbası tarifi.
Hazırlama Süresi 10 dakikadk
Pişirme Süresi 10 dakikadk

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Malzemeleri  

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası