gideceğiz izinden koşacağız ileri / Atatürk Haftası Şiirleri

Gideceğiz Izinden Koşacağız Ileri

gideceğiz izinden koşacağız ileri

Atatürk Haftası Şiirleri

Atatürk Haftası 10-16 Kasım

Atatürk Haftası, 10 Kasım 1938 günü saat 09:05’te yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk’ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk’le ilgili filmlerin gösterildiği haftadır. 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelir. 10 Kasım günü Anıtkabir ziyaret edilmekte, başkent Ankara’da resmi tören yapılmaktadır. Türkiye’nin genelinde de yas tutulmaktadır. Her yıl 10 Kasım günü, saat 09:05’te trafikteki arabalar durur ve 4 dakika korna çalarak anma etkinliklerine destek verirler. Ayrıca, tüm bayraklar 10 Kasım günü yarıya indirilir.

Milletlerin tarihinde sınırlı sayıda efsanevi kişilikleri vardır. Mustafa Kemal ATATÜRK Türk tarihine damga vurmuş bir şahsiyettir. Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğduğunda orta halli bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen mavi gözlü bebeğin Türk tarihine adını yazdıracağı kimse tarafından tahmin edilemezdi elbette. O başarılı ve zeki bir öğrenciydi. Askerlik mesleğine aşıktı, ülkesinin geleceğine yön vermeyi tasarlayacak kadar da azimli bir idealistti.

Mustafa Kemal’in harp okulundan mezun olması ve askerlikteki başarıları da belki saray tarafından önemsenmemişti. Mustafa Kemal’in gözü kara bir idealist olduğu Selanik’ten kalkıp İstanbul’da darbe yapan orduya kurmaylık yapmasından anlaşılabilirdi. Fakat bu bile Onun deha olduğunu anlamak için yeterli değildi. Çanakkale Savaşına kadar belki de kimse Mustafa Kemal’in ne denli büyük bir komutan olduğunu anlamamıştı. Conkbayırında düşmanın püskürtülmesi 1. Dünya Savaşının gidişatının değiştirmesine sebep olduğu gibi Mustafa Kemal’in de Osmanlı Sarayı tarafından fark edilmesini sağladı. Atatürk imkansız zannedilen bir şeyi başarmış, Çanakkale Boğazından geçmek için her şeye sahip bir orduyu bir avuç şehadet aşığı Osmanlı askeri ile geldiği yere geri göndermişti. Mustafa Kemal’in elde ettiği başarılar nedeniyle aldığı terfiler asla onun hedefini karşılamaya yetmeyecekti. Üstün yetenekleri fark edilince sonradan hasım haline geleceği Veliaht Vahideddin Efendiye yaver olmuştu. Geleceğin padişahının yaveri olarak Onunla birlikte Avrupa gezisine çıktı, ülke meseleleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Gün geldi Vahideddin Efendi padişah oldu, enkaz olarak teslim aldığı imparatorluğu toparlamaya çalıştı. Düşman ona göz açtırıyordu. Onun yapamadığını Mustafa Kemal yaptı. Müfettişlik vazifesiyle bindiği Bandırma Vapurundan Samsun’da bağımsızlık andı içerek indi. Memleketin yaralı bağrındaki yiğitleri bir araya getirdi, vatanın her bir ucuna dağılmış içinde millet ateşi yanan vatanperverleri milli direniş için organize etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği 10 Kasım tarihi baz alınarak Atatürk Haftası anma törenleri yapılmaktadır. Atatürk haftasında okunan şiirler onun destansı mücadelesini göz önüne serer.

10 Kasım Pano Çalışması İndir

Atatürk Haftası 10-16 Kasım Pano Çalışması 10 kasım pano çalışması, Atatürk haftası pano çalışması indir,...

1. Sınıf 10 Kasım Boyama Sayfası

10 kasım boyama çalışması 1. sınıf 10 kasım 1. sınıf boyama sayfası, 1. sınıf Atatürk...

1. Sınıf 10 Kasım Şiiri (Görsel)

10 Kasım Atatürk Şiiri 1. Sınıf İçin 1. sınıf 10 kasım şiiri, ilkokul 1. sınıf...

Atatürk’ü anma günü konuşma örneği 2019-2020

10 kasım konuşma metni atatürkün anma günü konuşma metni 2019-2020, 10 kasım atatürkü anma günü...

10 Kasım Hazır Anma Programı 2019-2020

10 kasım atatürkü anma programı 2019 2020 10 kasım anma programı 2019-2020, atatürkü anma haftası...

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Şiirleri, Konuşma Metni 2019

10 kasım hazır anma programı 2019-2020 10 kasım konuşma metni, 10 kasım atatürkü anma programı...

Okul Öncesi 10 Kasım Şiiri

10 kasım okul öncesi şiiri Atatürk yoktu Düşman çoktu Atatürk geldi Düşmanı yendi Bu güzel...

10 Kasım Anma Programı ve Konuşma Metni

…………………….. MÜDÜRLÜĞÜ 10-16 KASIM ATATÜRK HAFTASI PROGRAMI   GÜNDEM: 1. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 2.Günün...

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı 2019-2020

Atatürk’ü anma programı 10 kasım 10 kasım atatürkü anma programı, 2019 atatürkü anma programı, 10...

3 Kıtalık 10 Kasım Şiiri Oku

10 Kasım Şiiri 3 Kıtalık Atatürk Büyük Önder Atatürk, Özgürce yaşıyoruz, Kurduğun cumhuriyeti, Gönülden seviyoruz....

İlkokul 1. Sınıf 10 Kasım Şiiri

10 Kasım 1. Sınıf Şiiri Atam Gideceğiz izinden, Koşacağız ileri, Olacağız her zaman, Ülkemizin sahibi....

Atatürk’üm Öldü Diye Şiiri

Atatürk’üm Öldü Diye Bayrak yarıya çekilmiş, Atatürk’üm öldü diye. En son yaprak da dökülmüş, Atatürk’üm...

Atatürk İle İlgili Şiir 10 Kasım

Atatürk Büyük Önder Atatürk, Özgürce yaşıyoruz, Kurduğun cumhuriyeti, Gönülden seviyoruz. Büyük Önder Atatürk, Yolundan gidiyoruz,...

10 Kasım Şiiri Oku İlkokul

ATATÜRK   Tüm düşmanlar vatanımı sarmıştı, Her bir devlet kendine pay almıştı, Kaleler tutulmuş,   evler...

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır