özgecan aslan yanık cesedi sansürsüz / Özgecan Aslan'ın cesedinin fotoğrafı var mı - Haber 7 GÜNCEL

Özgecan Aslan Yanık Cesedi Sansürsüz

özgecan aslan yanık cesedi sansürsüz

Üniversiteli genç kız Özgecan Aslan'ı neden öldürdüler? Özgecan Aslan kimdir? Özgecan Aslan'dan geriye bu görüntüler kaldı. Özgecan'ın katili Fatih Gökçe'nin ve Suphi Altındöken'in şoke eden fotoğrafları ve tüm gelişmeler funduszeue.info'da

Özgecan Aslan son dakika haberleri

Özgecan Aslan'ın otopsi raporu sonuçlandı

Mersin'de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın otopsi raporuna göre tecavüz söz konusu değil.

Genç kızın özellikle boyun kısımında çok sayıda bıçak darbesi ve öldürücü kesikler, kafasında küt cisim darbelerine bağlı travmatik bulgular ve vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda ödem ve morluklar saptandı. 

ÖZGECAN'IN ELLERİNDE, CANİNİN DNA DOKULARINA ULAŞILDI

Raporda, Özgecan’ın vücudunun büyük kısmının yandığı belirtildi. Özgecan’ın, katil zanlısınca kesilen ve daha sonra bulunan ellerinde tırnak incelemesi yapıldı. İnceleme sonucunda, Özgecan'ın tırnaklarında, katil zanlısından alınan DNA dokularına ulaşıldı. 

Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporunun soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol’a gönderildiği öğrenildi. Savcı Akyol’un raporun ulaşmasıyla birlikte eldeki tüm deliller ışığında iddianamesini yazmaya başladığı ve kısa süre içinde mahkemeye iddianameyi sunacağı belirtildi.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından YÖK'ten flaş karar

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin yeni düzenleme yapılacağını duyurdu.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Saraç, resmi sosyal medya hesaplarından, ikinci öğretim ders saatlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Saraç, açıklamasında, "Bize sosyal medya, elektronik posta ve faks yoluyla ulaşan özellikle kız öğrencilerimizin, son günlerde yaşanan üzücü hadisenin de etkisiyle ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin şikayetleri üzerine, konuyu tekrar ele almaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

İkinci öğretime ilişkin kararın, 4 Haziran alındığını belirten Saraç, "İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimizin bir kısmının çalışan kişiler olması gibi meselenin birden fazla yönü bulunmaktadır. Bununla birlikte önceliğimiz öğrencilerimiz ve onların huzurlu bir şekilde eğitim almalarıdır. Kısa süre içerisinde konuya ilişkin karar alacağımızı umuyorum."

Özgecan’ın babasının yardım teklifine cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Duruşunu hayranlıkla izledim' dediği Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, bir kez daha herkese olgunluk dersi verdi.

Varlıklı olmamasına rağmen teklif edilen yardımları geri çeviren Aslan, Mersin Valiliği'nin açtığı hesabı kızı adına kadın sığınma evi yapılması şartıyla kabul etti.

Okulundan evine dönmek için bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan, tecavüze direnmesi üzerine vahşice katledilip sonra da yakılan Özgecan Aslan’ın ailesi sergiledikleri olgun duruşla tüm Türkiye’nin takdirini topladı. 15 yıldır Tarsus’un Barış Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Aslan’ın, geçimini matbaa işleri ve grafikerlikten sağlıyor. Özgecan ile birlikte 2 kız 1 erkek çocuk babası olan Aslan, çevresi tarafından hoşgörülü, yardımsever ve dürüst biri olarak biliniyor.

MADDİ YARDIMLARI GERİ ÇEVİRDİ

Kızı Özgecan’ın ölümünden sonra, vakur duruşu ve engin gönüllü tavrıyla topluma olgunluk dersi veren Aslan, varlıklı olmamasına rağmen, olayın ardından kendisine yapılmak istenen bütün maddi yardımları geri çevirdi. Aslan, Mersin Valiliği’nin açtığı hesabı ise kızı adına kadın sığınma evi açtırmak koşuluyla kabul etti. Geliri orta düzeyde olan Aslan ailesi, 2 oda bir salon evde yaşıyor. Büyük kızları Beste, Çukurova Üniversitesinde Konservatuar bölümünde okurken, küçük çocukları Barış Ali ise 6.sınıfa gidiyor.

SANIRIM PSİKOLOG OLDU

Hayatını kaybeden Özgecan’ın ise en büyük hayali psikolog olmaktı. Daha önce iki defa üniversite kazanmasına rağmen gitmeyen Özgecan, insanlara faydalı olmak için psikoloji okuyabileceği özel bir üniversitenin psikoloji bölümünü yüzde yüz burslu kazandı.

Baba Mehmet Aslan Ögecan’ın bu hayalini, “Özgecan dünyanın en ünlü psikoloğu olmak isterdi. Sanırım bir şekilde de; böyle bir şekilde de olsa, oldu gibime geliyor” sözleriyle ifade etti.

Özgecan Aslan cinayetinde şok itiraf!

Özgecan Aslan cinayetine yardım eden Fatih Gökçe’nin, 4 ay önce eski sevgilisine tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından şok bir gelişme daha ortya çıktı Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre, yaklaşık 4 ay önce 23 yaşındaki N.A., bir dönem sevgili olduğu ve cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Fatih Gökçe ile bir kafede buluştu. İddiaya göre; Gökçe, eski sevgilisinin içeceğine uyku ilacı attı.

Genç kız kendinden geçince Fatih Gökçe, planını devreye soktu. Gökçe, önce N.A.’yi sahil kenarındaki bir eve götürdü, ardından da tecavüz etti. 18 yaşındayken Fatma T. adlı bir kadınla evlenip boşanan ve bu evliliğinden bir de kız çocuğu olan Gökçe, yaklaşık ay boyunca N.A.’yı zorla alıkoydu.

Aynı zamanda da TIR şoförlüğü yapan Gökçe, iş icabı uzun yola gidince de N.A., komşusunun telefonundan ailesine ulaştı, ardından da aldığı borç parayla kaçıp, Tarsus’taki ailesinin yanına sığındı. Ancak genç kız, korktuğu için polise gidemedi. Daha önce ‘kayıp’ başvurusunda bulunan ve sonrasında da kızlarını Fatih Gökçe’nin kaçırdığı yönünde şikayetçi olan N.A.’nın ailesi de, bir başka iddiaya göre de baskı ve tehditler üzerine bu şikayetinden vazgeçti.

Olayın şokunu hâlâ üzerinden atamayan N.A. yaşadıklarını sadece Akşam'a anlattı.

BANA TECAVÜZ ETTİ

Benimle evleneceğini söylüyordu. Ama ‘vitiligo’ yani güneşe çıkamama hastalığı olan 5 yaşında kızı vardı. Ona bakıcılık yapmamı istiyordu. Beni ay boyunca o evde alıkoydu. Bana zorla sahip olup, tecavüz etti. Gökçe’nin TIR ile uzun yola gitmesini fırsat bilip evden kaçtığını da anlatan N.A., vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın yaşadıklarının kendisini de sarstığını anlattı. ‘Neden şikayetçi olmadın?’ şeklindeki soruya da N.A., “Korktum. Adımın çıkmasını istemedim. Ben onu Allah’a havale ediyorum" cevabını verdi.

Özgecan Aslan'ın katilinin eşi vahşet gecesini anlattı

Özgecan Aslan cinayetinde tutuklanan 26 yaşındaki Suphi Altındöken’in aynı yaştaki eşi Neslihan Altındöken ilk kez konuştu.

Eşi Suphi’nin hayatı kendisine zehir ettiğini, açtığı boşanma davasını tehditle geri çektirdiğini anlatan Neslihan Altındöken, "Allah onun belasını versin, onun en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Asıl üzüldüğüm, Özgecan’ın ailesi Onların acılarını paylaşıyorum" dedi.

Kamuoyunda infiale yol açan cinayetin ardından 3 yaşındaki oğlu ile yakınlarının yanına sığınan Neslihan Altındöken, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabiriyle panik içinde konuşurken önce, "Benim telefonumu nasıl, nereden buldunuz?’ diye de tepki gösterdi. 

''BİRKAÇ AY ÖNCE BOŞANMA DAVASI AÇTIM''

Olayın şokunu yaşayan bir çocuk annesi genç kadın, Suphi Altındöken ile ortaokulda okurken bir süre arkadaşlık ettiğini, 5 yıl önce de evlendiğini belirtti. Neslihan Altındöken, "Severek evlendik, ancak bana hayatı zehir etti. Evlendiğim güne lanetler olsun, bir gün yüzü görmedim. Sürekli şiddet uyguluyordu, artık dayanacak gücüm kalmamıştı. Bir kaç ay önce boşanma davası açtım. Ancak, beni ve oğlumu ölümle tehdit ettiği için davayı geri çektim" diye konuştu.

O GECEYİ ANLATTI 

Neslihan Altındöken, eşi Suphi’nin üniversiteli Özgecan Aslan’ın öldürdükten sonra eve gece telaşlı bir durumda geldiğini anlattı.

Neslihan Altındöken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eve girer girmez lavaboya giderek elini yüzünü yıkadı. Yüzünde tırnak izleri ve sıyrıklar vardı. Ne olduğunu sorduğumda, kavga ettiğini söyleyip geçiştirdi. Kıyafetini değiştirip hemen evden çıktı. Yakalandığı gece jandarma ekibi gelerek beni de ifadeye götürdü. Allah onun belasını versin, onun en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Ona kesinlikle üzülmüyorum, çünkü hem Özgecan’ın hayatını, hem de bizim hayatımızı bitirdi. Lanetler olsun ona."

Katil zanlısı Suphi Altındöken'in annesi konuştu

Mersin'de acımasızca öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan "Babası yüzünden böyle oldu" dedi.

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken'in annesi yaşadıklarını anlattı. Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan Show Ana Haber'e oğluyla ilgili gerçekleri açıkladı. Anne Naciye Tan, şunları söyledi;

BABASI YÜZÜNDEN BÖYLE

"Kimse hırsız, katil doğmaz herkes melek doğar. Benim çocuğumun sağlığı bozuk. Babasıyla beraber büyüdü, o yüzden böyle. Bir insan o ya, benim oğlumun bir insanın canını almaya hakkı yok"

Cübbeli Ahmet Hoca: Özgecan şehittir

Tarsus'ta vahşice katledilen Özgecan Aslan için Cübbeli Ahmet Hoca 'Şehittir' yorumunda bulundu gerekçesini söyledi.Hocanın sözleri şöyle;

Hadis-i şeriflerden anlaşıldığına göre namusunu korumak için direnirken vahşice öldürülen Özgecan Aslan kızımız şehit mertebesindedir.

Özgecan kızımız haberlerden anladığımıza göre namusunu kirletmemek için, ırzını muhafaza uğrunda hunharca katledilmiştir.  

Hadis-i şerifte “Haksız yere öldürülen kişi şehittir” (Nesai, Tahrimü’d-dem: 25, no, 7/) buyruluyor. Bu olayda bu kızımızın haksız yere öldürüldüğünden hiç şüphe yoktur.  Dolayısıyla bu hadis-i şerife göre kendisine şehit diyebiliriz. 

MÜJDELERE NAİL OLACAK

Diğer bir hadis-i şerifte “Malını müdafaa ederken öldürülen şehittir”(Buhari No: ) buyruluyor. Hal böyle olunca malını korurken öldürülen şehit ise ırzını korurken öldürülen hayli hayli şehittir. Bu yavrumuzun kendisinin ve ailesinin Müslüman olduğundan şüphe olmadığı için bu hadis-i şeriflerin müjdesine nail olacağı aşikârdır. Ama Müslüman olmayan biri bu tarz kötü şeylerle karşılaşsa İslam’a göre ona şehit diyemiyoruz. O da tabi masumdur. Şehit İslami bir mertebe olduğundan Özgecan yavrumuz Müslüman olduğuna göre bu hadis-i şerifler kesinlikle kendisine uygun düşmektedir. 

HÜKMİ ŞEHİT

Şunu belirtelim ki bir hakiki şehitlik vardır bir de hükmi şehitlik vardır. Hakiki şehit vatanı müdafaa ederken Allah yolunda cephede öldürülen kimsedir. Onlar kanlarıyla gömülürler. Cenazeleri yıkanmaz ve elbiseleri çıkartılmaz. Şehitliğin bir de hükmi kısmı vardır. Haksız yere öldürülenler, malını müdafaa ederken öldürülenler, depremde, göçük altında ölenler, yanarak ölenler şehittir. Bunlar gibi ölümler hükmi şehitliği kazandırır. Hükmi şehitlikte cenaze yıkanır, kefenlenir. 

Cephede ölenden farkı budur. Ancak hükmi şehitlikte sevap bakımından Allah indinde şehit itibarı görür. 

EVLİYALARDAN KIYMETLİ

Allah’ın kendilerine en çok değer verdiği kullar 4 kısımdır. Bunların başında peygamberler gelir. Sonra sıddıklar gelir. Ebu Bekir Sıddık bunların reisidir. Daha sonra şehitler gelir. Bunların efendisi Hazreti Hamza’dır. Daha sonra da salihler gelir.  

Nisa Suresi’nin Ayetinde bu dört zümre zikredilmektedir. Görüldüğü üzere peygamberler ve sıddıklardan sonra şehitler geliyor. Evliyadan bile önce şehitler geliyor yani. Dolayısıyla mertebeleri Allah indinde çok kıymetlidir. Ve kanlarının ilk damlasıyla bütün günahları bağışlanmaktadır.  Ahirette kendilerine özel makamlar, köşkler, saraylar ve diğer Müslümanlardan daha öncelikli haklar verilecektir. Dolayısıyla hükmen şehit olanlar da aynı müjdeleri ahirette alacaklardır. Özgecan’ı kendi kızım yerine koydum ve acısının ciğerimi yaktığını hissettim. Rabbim özel rahmeti ile muamele eylesin, sualsiz hesapsız cennetine dâhil etsin. Ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. (Vahdet)

Katil zanlılarından Fatih Gökçe'nin avukatı konuştu

Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'e yardım edenler arasında bulunan Fatih Gökçe'nin avukatı "Savunma hakkı diye bir şey var" dedi

Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndikten sonra öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'e yardım edenler arasında bulunan Fatih Gökçe'nin avukatı Evrensel gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"AVUKATLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ"

Avukat Nazmi Karataylı, Baro'nun "zanlıları savunmayacağız" kararıyla ilgili "Benim kendime göre sebeplerim var, savunma hakkı diye bir şey var ve ben bir savunma yapmaya çalışıyorum. Avukatlığın ne olduğunu bilmemek gibi bir sorunumuz var" dedi.

"BU SİZİ İLGİLENDİRMEZ"

"Nasıl bir savunma yapmayı düşünüyorsunuz" sorusuna sinirlenen Karataylı "Bu sizi ilgilendirmez" yanıtını verdi. Baro tarafından görevlendirilmeyen Avukat Nazmi Karataylı kişisel olarak Gökçe'nin avukatlığını üstlendi.

AVUKAT İSTEMEDİ

Mersin Baro Başkanı Antmen Özgecan'ın ailesine dava sürecinde destek vereceklerini belirterek, " Mersin Barosu'nun avukatı böyle bir caninin yanında olmak istemediklerini beyan etti" açıklamasını yapmıştı.

Özgecan Aslan'ın katili ifade değiştirdi

Özgecan Aslan'ın katil zanlıları olayı soğuk kanlılıkla anlattı ancak ifadeleri birbirini tutmadı.

Türkiye vahşice işlenen Özgecan Aslan cinayetiyle ayağa kalktı. Tarsus Sulh Ceza Hakimliği üç zanlının canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan tutuklanmasına karar verdi. Zanlılar, güvenlik gerekçesiyle adliyeye getirilen cezaevi aracı ile Tarsus dışında 3 ayrı cezaevine gönderildi.

Yakalanan zanlılardan minibüs Şoförü Suphi Altındöken ve Arkadaşı Fatih Gökçe'nin ifadesi ise vahşetin boyutlarını gözler önüne serdi. Zanlıların ifadeleri birbirini tutmazken minibüs şoförü Altındöken tecavüze kalkıştığı iddialarını reddetti, "Öldürme niyetim yoktu pişmanım" dedi.

LİRAYA MERSİN'E GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Şoför Suphi Altındöken mahkemede Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığı'nda verdiği ifadesini tekrarladı. İfadede, Özgecan Aslan'ı yolda duraktan aldığını, araca almasındaki sebebin ise Mersin'e gidecek nöbetçi araca teslim etmek olduğunu söyledi. İfadesine göre, minibüsle nöbetçi araca doğru giderken Özgecan Aslan acelesi olduğunu söyledi. Suphi Altındöken de lira vermesi karşılığında Aslan'ı Mersin'e götüreceğini söyledi, Aslan da kabul etti.

"BAĞIRARAK KONUŞMAYA BAŞLADI"

Ancak Altındöken yolda giderken güzergah değiştirdi. Sorguda kendisine sorulan "Neden güzergahı değiştirdin?" sorusuna ise "daha hızlı gitmek için" yanıtını verdi. Ardından anlattıkları ise vahşeti ortaya koydu: "Bayan ben yol güzergahımı değiştirdiğimi görünce bana 'Ne oldu bir terslik mi var?' diye sordu ben de 'Hem erken hem hızlı gideriz hem de aşağı yoldan gitmemiz yasak gören olursa şikayet eder o yüzden otobanı kullanacağım' dedim, otoban bağlantılı yolda giderken 'Senin niyetin ne de bu yola girdin?' dedi. Ben de 'Ben size otobandan gideceğimi söyledim az ileride gişeler var' dedim daha sonra bağırarak konuşmaya başladı.


Özgecan'ın Katil Zanlıları, Güvenlik Nedeniyle 3 Ayrı Cezaevine Gönderildi

"ARKADAN BAŞIMA DOĞRU ELİYLE VURDU"

Bu esnada arkadan başıma doğru eliyle vurdu. İlk vurduğunda karşılık vermedim. Bağırmaya devam edince 'Tamam sus' diyerek köprü üzerindeki kavşaktan geldiğim yola geri döndüm yolda yüksek sesle neden hala burdan gidiyoruz dedi ben de 'Gıcıklandın sen normal yola iniyoruz' dedim. Daha sonra bana ikinci defa vurdu ve boynumu tırnaklarıyla cırmaladı, dikiz aynasından biber gazı çıkardığını ve sıktığını gördüm. Eğildim ve bana denk gelmedi. Aracı yolun kenarında durdurdum ve arka tarafa geçtim içeri girer girmez yüzümü cırmaladı buna çok sinirlendim ve ben de iki elimle saçından tutarak itekledim, ikinci koltuk ve üçüncü koltuk arasına düştü. Sonra bana saldırmak için geri kalkarken ayağımın tabanı ile karın ve göğüs bölgesine iki üç defa vurdum tekrar yerden kalkmak isterken boyun bölgesinde kan gördüm bunun üzerine tekrar bir tekme vurdum."

"CİNSEL İLİŞKİ GİBİ BİR AMACIM YOKTU"

Zanlı arkaya geçişindeki amacının ise konuşmak olduğunu iddia etti; "Arkaya geçmemdeki amacım bana vurduğundan dolayı arabadan indirecektim ya da konuşmaktı. Bayan ile cinsel ilişki gibi bir amacım yoktu otopsi raporunda çıkacaktır" dedi.

İfadenin devamında araçta baygın yatan Özgecan Aslan'ın o halinden sonra panikleyip arkadaşı Fatih Gökçe'yi aradığını söyledi; "O zamana kadar öldürmeye niyetim yoktu ölü olup olmadığını da bilmiyordum" dedi. Genç kızı yakma fikrini ise Fatih Gökçe'nin verdiğini iddia etti ve Gökçe'nin başka bir arkadaşından benzin isteyip o kişinin de benzini getirdiğini, ardından babasından yardım istedi.

"BOĞAZI FALAN KESİKSE İŞİNİ BİTİR"

Altındöken'in ifadesine göre o saatten sonra üç zanlı beraber hareket etti. "Üçümüz bir aradayken ben "ne diyorsunuz, ne yapalım" dedim, babam 'Fazla geç olmadan hastaneye götürelim' dedi. Fatih de 'ölmüşse veya hastaneye giderken ölürse başımıza bela olur git bak yaşıyor mu yaşamıyor mu yaşıyorsa ortadan kaldıralım' dedi. Yaşayıp yaşamadığına baktım hızlı bir şekilde nefes aldığını gördüm Fatih 'Boğazı falan kesikse işini bitir şimdi ölsün ortadan kaldıralım' dedi. Otobüste bulunan bıçağı sol kapı gözünden alarak araç içerisine girdim. O panikle bi iki defa boğaz tarafına soktum çıkardım. Fatih 'Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış kızın tırnaklarında kimliğini bırakmış gibisin' dedi 'Ne yapayım?' diye sordum 'Ellerini kes' dedi."

Ardından ormanlık yola gittiklerini ve yanında baba Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe varken Özgecan'ın cansız bedenini yaktığını itiraf etti. Katil zanlısı Suphi Altındöken ifadesinin sonunda ise öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını ve pişman olduğunu söyledi.

İFADELERİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Vahşi cinayete yardım ettiği iddia edilen arkadaş Fatih Gökçe ile Suphi Altındöken'in ifadeleri ise birbirini tutmuyor. Fatih Gökçe ifadesinde Altındöken'in kendisini arayıp başının belada olduğunu söylediğini, kendisinden benzin istediğini o da bir arkadaşından benzin getirmesini istediğini söyledi.

İfadede "Ne olduğunu sorduğumda 'geminin ordan bir cono aldım beni soymaya çalıştı, yüzüme biber gazı sıktı ben de konsolumdaki bıçağı salladım biraz boğmuştuk arkada yatıyor öldü' dedi. 'Ben de götür hastaneye bırak kaç' dedim" sözleri yer aldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

"Öldürme işine karıştığımı bilmiyordum" dedi. Neden polise haber vermedin sorusuna ise "Yoldan gelmiştim, bira içmiştim kendimde değildim" diye cevap verdi.

Baba Necmettin Altındöken ise hiç bir şeyden haberi olmadığını iddia etti.

Özgecan Aslan'ın babasından ibretlik sözler

Özgecan'ın babası, tüm insanlığın ibret alması gereken açıklamalarda bulundu. Türkiye’yi yasa boğan Özgecan cinayetine tepkiler yurt genelinde dalga dalga sürerken, hunharca öldürülen genç kızın babası, tüm insanlığın ibret alması gereken açıklamalarda bulundu.

Acılı baba Mehmet Aslan, "Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Bu vahim olayı yapanlara zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun" dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın, Barış Mahallesi’nde oturan ailesinin evine taziye ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman da acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan baba Mehmet Aslan, tüm insanlığa örnek olacak açıklamalarda bulundu.

"DÜNYANIN BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYACI VAR"

Yaşadıkları olay nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil tüm devlet büyüklerinin kendisini arayarak baş sağlığı dileklerinde bulunduğunu anlatan Mehmet Aslan, "Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü insanlar var. Bir çok haber kanalından konuşmak için, röportaj yapmak için geliyorlar ama hiç birini kabul etmedim fakat böyle bir konuşma yapmak mecburiyeti aslında doğuyor. Çünkü memleketimizin, hatta dünyanın aslında öncelikle barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Rabbim özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun" diye konuştu.

"SEVMEKTEN BAŞKA BİR ÇIKAR YOLUMUZ YOK"

"Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok" diyen acılı baba, insanların barışta iken teslim olması gerektiğini, savaş çıktıktan sonra bunun bir kıymeti olmayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Teslim olursak içimizdeki bütün güzellikler ortaya çıkacak. Savaşırsak, sonunda nefsimiz kazanacak ve analar, babalar ağlayacak, meleklerin kanatları koparılacak, meleklerin çığlıklarını kimse duymayacak. Duyduğumuz kulaklarımızın, gördüğümüz gözlerin aslında bir anlamı yok. Memlekette herkes bir şey söylüyor; biz ne ocuyuz, ne bucuyuz, şanı yücelerden yüce olan Türk milletinin bir ferdiyim, evladıyım. Allah devletimize zeval vermesin. Güzel gönüllere sahip olan bu milletten Allah razı olsun. Devlet büyükleri, ali cenapları teker teker herkes aradı, baş sağlığında bulundu. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı ve minnetimi bildirmek istiyorum."

"DOĞRU YOLU BULMAK, DOĞRU YOLU SEÇMEK,  ÇOK ZOR"

Kendisinin çok akıllı bir insan olmadığını, ancak dilinin döndüğü kadar Kur’an-ı Kerim okuduğunu ifade eden Mehmet Aslan, "Ben milletimizden çok şey bilmem ama, Ma’un Suresi’nin, Ali İmran Suresi’nin ayetini ve Asr Suresi’ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. Malum, dünya geçimini sürdürmek için çalışıyoruz. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin. Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum. Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"İNSAN OLAN BUNU YAPAMAZ"

Anne Songül Aslan ise, kızlarını hep dürüst olarak yetiştirdiğini ve dürüst olmalarını istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Çok kaliteli bir kızım vardı, çok sağlam, çok yürekli. Hep ben meleğim diye severdim kızımı, melek yüzlü diye severdim. Her zaman dürüstlüğü öğrettim, namuslu olmayı öğrettim. Eline, beline, diline sahip ol derdim. Kızım bu uğurda mücadele etmiş. O pisliklerden namusunu korumak için canından oldu. Allah’ından bulsunlar. Allah bin mislisini onlara versin diyorum. Kızımın hiç bir günahı yoktu. Suçsuz bir çocuğu nasıl böyle katlederler. İnsan olan bunu yapamaz. Biraz vicdan olsa bunu yapmaz. Bunlar insan değil, cani."

Öte yandan, aileye ziyaretçi akını gün boyu devam ederken MHP Mersin milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da acılıyı aileyi ziyaret ederek baş sağlığı dileklerinde bulundu. Taziye çadırında ise sürekli Kur’an-ı Kerim okunurken, açılan anı defterine insanlar Özgecan ile ilgili düşüncelerini yazdı.

Özgecan’dan geriye bu görüntüler kaldı

Özgecan Aslan cinayetinde şok itiraf!

Özgecan Aslan cinayetine yardım eden Fatih Gökçe’nin, 4 ay önce eski sevgilisine tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından şok bir gelişme daha ortya çıktı Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre, yaklaşık 4 ay önce 23 yaşındaki N.A., bir dönem sevgili olduğu ve cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Fatih Gökçe ile bir kafede buluştu. İddiaya göre; Gökçe, eski sevgilisinin içeceğine uyku ilacı attı.

Genç kız kendinden geçince Fatih Gökçe, planını devreye soktu. Gökçe, önce N.A.’yi sahil kenarındaki bir eve götürdü, ardından da tecavüz etti. 18 yaşındayken Fatma T. adlı bir kadınla evlenip boşanan ve bu evliliğinden bir de kız çocuğu olan Gökçe, yaklaşık ay boyunca N.A.’yı zorla alıkoydu.

Aynı zamanda da TIR şoförlüğü yapan Gökçe, iş icabı uzun yola gidince de N.A., komşusunun telefonundan ailesine ulaştı, ardından da aldığı borç parayla kaçıp, Tarsus’taki ailesinin yanına sığındı. Ancak genç kız, korktuğu için polise gidemedi. Daha önce ‘kayıp’ başvurusunda bulunan ve sonrasında da kızlarını Fatih Gökçe’nin kaçırdığı yönünde şikayetçi olan N.A.’nın ailesi de, bir başka iddiaya göre de baskı ve tehditler üzerine bu şikayetinden vazgeçti.

Olayın şokunu hâlâ üzerinden atamayan N.A. yaşadıklarını sadece Akşam'a anlattı.

BANA TECAVÜZ ETTİ

Benimle evleneceğini söylüyordu. Ama ‘vitiligo’ yani güneşe çıkamama hastalığı olan 5 yaşında kızı vardı. Ona bakıcılık yapmamı istiyordu. Beni ay boyunca o evde alıkoydu. Bana zorla sahip olup, tecavüz etti. Gökçe’nin TIR ile uzun yola gitmesini fırsat bilip evden kaçtığını da anlatan N.A., vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın yaşadıklarının kendisini de sarstığını anlattı. ‘Neden şikayetçi olmadın?’ şeklindeki soruya da N.A., “Korktum. Adımın çıkmasını istemedim. Ben onu Allah’a havale ediyorum" cevabını verdi.

'Özgecan'ın bileklerini keserken canlıydı'

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversiteli Özgecan Aslan’ın bıçakla öldürülmesi ve cesedinin yakılmasına karışan Necmettin Altındöken’in ifadelerine ulaşıldı. Katil zanlısı Ahmet Suphi’nin de babası olan Necmetin Altındöken, Özgeccan Aslan henüz hayattayken bileklerinin kesildiğini ve araçtan hırıltılar geldiğini söyledi. Altındöken, ifadesinde, “Suphi’nin önce bileklerini mi, yoksa boğazını mı kestiğini hatırlamıyorum. Muhtemelen önce bileklerini kesmiş olması lazımdır” dedi. Bu arada, Necmettin Altındöken’in evinde yapılan aramada, kullanılmayan bir klozette, üzerine moloz dökülmüş halde Özgecan’ın bilekleri bulundu. İşte, Necmettin Altindöken’in 15 Şubat’ta jandarmada alınan ifadeleri 

ÇUVAL İSTEDİ, GETİRDİM

Saat sıralarında oğlum Ahmet Suphi arayarak, ‘Kavga ettik. Hemen yanıma gel, köşeye çık’ dedi. Üzerimi değiştirmeden oğlumun istediği sokak başına çıktım. Camını açarak, “Kavga ettik, yolcuyu indirdim’ dedi. Bana “Fatih gelecek, hazırlan, Fatih’in köydeki evine gideceğiz” dedi. Sonra eve gittim, TV izlerken, Suphi aradı. “Aşağıya gel” dedi. Aşağıya geldiğimde Suphi şoför koltuğunda oturuyordu. Yüzündeki çizikleri fark ettim. Çizikleri sorduğumda ‘Kavga esnasında kız çırmaladı’ dedi. “Daha Fatih’ten mazot alacağım. İçeriden mazot bidonunu getir’ dedi. Beyaz renkli boş bidonu getirdim ve minibüsün önüne koydum. Daha sonra oğlumun arkadaşı Fatih Gökçe geldi. Fatih geldiğinde aracın ön tarafından ayakta bekliyordum. Suphi minibüsün arka tarafına, yolcu bölümüne biniyordu. İçeriden yastık kılıflarını söktükten sonra bana ‘Bunları al, geline ver, yıkasın’ dedi. Ben de kılıfları aldım. Koltukta kitapları gördüm. Kılıfları alıp kenara attım. Nereye koydum bilmiyorum. Bu sırada Suphi benden çuval istedi. Ben de avlunun içinden iki çuvalı kapının önüne getirdim, Suphi benden aldı.

Fatih, Suphi’ye hitaben, “Boğazını kestin mi, kesmediysen kes” diyordu. Ben bu şekilde minibüsün arkasında birisinin yattığını öğrendim. Suphi’ye de “Kim bu oğlum” dedim. O da “Kavga ettiğim yolcu bana çok hakaret etti” dedi.

Ben de kendisine “Yaktınız beni oğlum” dedi. Fatih ve Suphi bana “Sana bir şey olmaz, sen ne yaptın ki” dedi. Sonra Fatih, Suphi’ye “Bileğini kestin mi?” diye sordu. Suphi arabanın içindeydi, cevap vermedi.

Fatih aracın kapısının önündeydi. Ben Suphi’nin önce bileklerini mi , yoksa boğazını mı kestiğini tam hatırlamıyorum. Ama muhtemelen öncelikle bileklerini kesmiş olması lazımdır.Gözümle görmedim. Bu sırada Suphi benden poşet istedi. Ben de evin avlusundan poşet getirdim, Suphi’ye verdim. Suphi’nin poşete ne koyduğunu görmedim. Ancak poşetle evin avlusuna girdiğini gördüm. Bu sırada minibüsün ön tarafından kitap, bluz ve çantanın askılığı şeklinde siyah renkli bir kemeri aldım. Avluda merdivenin üzerine bıraktım. Daha sonra geri gelerek, Suphi’yle arabaya bindik. 

AYAKLARINI ÇEKEREK

Bu sırada Fatih ile Suphi ‘Alibeyli köyüne gidelim’ diye anlaştı. Fatih arabasıyla önden çıktı ve gitti. Bu sırada bende minibüse binerken, açık kapısından içeri baktığımda, çuvalları atılmış halde gördüm. Çuvalların altında yatanı görmedim. Daha sonra Suphi ve ben yola çıktık. Kleopatra Kapısı’nın ve jandarmanın önünden geçerek, üniversite kapısının önüne geldik.

Yolda giderken iki defa tuvalete gitmek için durduk. İkinci tuvalete indiğimde Fatih beyaz renkli benzin bidonunu bana verdi. Ben de nereye koyduğumu hatırlamıyorum. Köy yollarından geçerek, Çamalan tarafına döndük. Fatih hep önümüzden gidiyordu. O bölgeyi iyi bildiği için önden gidiyordu. Fatih olay yerine geldiğinde sinyal verdi. Suphi birden döndü, Fatih bekledi. Fatih anayol ayrımında kalmıştı. Suphi araçtan inerek kapıyı açtı. Aşağıya inerken ön tarafta bulunan çakmağı aldı. Hava hem karlı

Ayağından çekerek aşağıya götürdü. Sonra geri geldi. Arka taraftan büyük benzin bidonunu ve ön tarafta bulunan diğer çakmağı aldı. Çakmaklardan bir tanesi benim, diğeri Suphi’nindir. Büyük bidonu götürürken ‘Aman yakma oğlum’ dedim. Bana ‘Otur, geliyorum’ dedi. Ben bu sırada araçtan hiç inmedim. Yanan alevleri görmedim. Orada 15 dakika kadar oyalandık. Daha sonra geri geldiğinde araca bindi.

Ben ‘Ne yaptın oğlum‘ diye sorduğumda hiç cevap vermedi. Bu bölgeye Fatih’in gelip gelmediğini görmedim. Daha sonra yola çıkarken, Fatih yol üzerinde farları yakmış vaziyette bekliyordu. Biz yola çıkınca arkamızdan gelmeye başladı. Yolda giderken Suphi’ye “Yaktınız beni” dedim. O da bana “Sana bir şey olmaz” dedi. Bundan başka birşey konuşmadık. Yolda jandarmalar bizi yakaladı.

ÖZGECAN’IN ELLERİ EVDE BULUNDU

Savcılıkta, “Arama neticesinde evinizin alt katında bulunan ve kullanılmayan klozetin içerisinde, üzerine moloz dökülerek gizlenen ve Özgecan Aslan’a ait olduğu değerlendirilen iki adet bileklerinden kesilmiş el bulunmuştur. Bu konu hakkında açıklamanızı yapınız” denildi.

Baba Altundöken “Benim evimin kapısı yoktur. Ellerin oraya nasıl geldiğini bilmiyorum. Ancak Suphi koymuş olabilir” dedi.

Ardından “Merdiven üzerine bıraktığınız kitap ve diğer malzemeleri ne yaptınız?” diye soruldu. Altundöken de “Jandarma karakolundan evime geldiğim sırada sabahleyin Suphi bana ‘Bunları yak’ dedi. Ben de avlu içerisinde kasanın dibinde bluz, fular ve çantanın kemerini yaktım. Sonra ablam beni çay içmeye çağırdı. Yukarı çıkarken kitapları da götürdüm ve sobanın içerisinde yaktım” dedi.

Son olarak, “Ceset sizin evinize konulmak istendi mi?” diye soruldu. Altundöken de “Fatih ve Suphi evimizin önünde arabanın başında beklerken cesedi benim evime koymak istedi. Ben de ‘Benim evime ceset mi koyacaksınız, s gidin’ dedim ve konu kapandı” diye konuştu. (Radikal)

Katil zanlısı Suphi Altındöken'in annesi konuştu

Mersin'de acımasızca öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan "Babası yüzünden böyle oldu" dedi.

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken'in annesi yaşadıklarını anlattı. Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan Show Ana Haber'e oğluyla ilgili gerçekleri açıkladı. Anne Naciye Tan, şunları söyledi;

BABASI YÜZÜNDEN BÖYLE

"Kimse hırsız, katil doğmaz herkes melek doğar. Benim çocuğumun sağlığı bozuk. Babasıyla beraber büyüdü, o yüzden böyle. Bir insan o ya, benim oğlumun bir insanın canını almaya hakkı yok"

Cübbeli Ahmet Hoca: Özgecan şehittir

Tarsus'ta vahşice katledilen Özgecan Aslan için Cübbeli Ahmet Hoca 'Şehittir' yorumunda bulundu gerekçesini söyledi.Hocanın sözleri şöyle;

Hadis-i şeriflerden anlaşıldığına göre namusunu korumak için direnirken vahşice öldürülen Özgecan Aslan kızımız şehit mertebesindedir.

Özgecan kızımız haberlerden anladığımıza göre namusunu kirletmemek için, ırzını muhafaza uğrunda hunharca katledilmiştir.  

Hadis-i şerifte “Haksız yere öldürülen kişi şehittir” (Nesai, Tahrimü’d-dem: 25, no, 7/) buyruluyor. Bu olayda bu kızımızın haksız yere öldürüldüğünden hiç şüphe yoktur.  Dolayısıyla bu hadis-i şerife göre kendisine şehit diyebiliriz. 

MÜJDELERE NAİL OLACAK

Diğer bir hadis-i şerifte “Malını müdafaa ederken öldürülen şehittir”(Buhari No: ) buyruluyor. Hal böyle olunca malını korurken öldürülen şehit ise ırzını korurken öldürülen hayli hayli şehittir. Bu yavrumuzun kendisinin ve ailesinin Müslüman olduğundan şüphe olmadığı için bu hadis-i şeriflerin müjdesine nail olacağı aşikârdır. Ama Müslüman olmayan biri bu tarz kötü şeylerle karşılaşsa İslam’a göre ona şehit diyemiyoruz. O da tabi masumdur. Şehit İslami bir mertebe olduğundan Özgecan yavrumuz Müslüman olduğuna göre bu hadis-i şerifler kesinlikle kendisine uygun düşmektedir. 

HÜKMİ ŞEHİT

Şunu belirtelim ki bir hakiki şehitlik vardır bir de hükmi şehitlik vardır. Hakiki şehit vatanı müdafaa ederken Allah yolunda cephede öldürülen kimsedir. Onlar kanlarıyla gömülürler. Cenazeleri yıkanmaz ve elbiseleri çıkartılmaz. Şehitliğin bir de hükmi kısmı vardır. Haksız yere öldürülenler, malını müdafaa ederken öldürülenler, depremde, göçük altında ölenler, yanarak ölenler şehittir. Bunlar gibi ölümler hükmi şehitliği kazandırır. Hükmi şehitlikte cenaze yıkanır, kefenlenir. 

Cephede ölenden farkı budur. Ancak hükmi şehitlikte sevap bakımından Allah indinde şehit itibarı görür. 

EVLİYALARDAN KIYMETLİ

Allah’ın kendilerine en çok değer verdiği kullar 4 kısımdır. Bunların başında peygamberler gelir. Sonra sıddıklar gelir. Ebu Bekir Sıddık bunların reisidir. Daha sonra şehitler gelir. Bunların efendisi Hazreti Hamza’dır. Daha sonra da salihler gelir.  

Nisa Suresi’nin Ayetinde bu dört zümre zikredilmektedir. Görüldüğü üzere peygamberler ve sıddıklardan sonra şehitler geliyor. Evliyadan bile önce şehitler geliyor yani. Dolayısıyla mertebeleri Allah indinde çok kıymetlidir. Ve kanlarının ilk damlasıyla bütün günahları bağışlanmaktadır.  Ahirette kendilerine özel makamlar, köşkler, saraylar ve diğer Müslümanlardan daha öncelikli haklar verilecektir. Dolayısıyla hükmen şehit olanlar da aynı müjdeleri ahirette alacaklardır. Özgecan’ı kendi kızım yerine koydum ve acısının ciğerimi yaktığını hissettim. Rabbim özel rahmeti ile muamele eylesin, sualsiz hesapsız cennetine dâhil etsin. Ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. (Vahdet)

Katil zanlılarından Fatih Gökçe'nin avukatı konuştu

Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'e yardım edenler arasında bulunan Fatih Gökçe'nin avukatı "Savunma hakkı diye bir şey var" dedi

Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndikten sonra öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'e yardım edenler arasında bulunan Fatih Gökçe'nin avukatı Evrensel gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"AVUKATLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ"

Avukat Nazmi Karataylı, Baro'nun "zanlıları savunmayacağız" kararıyla ilgili "Benim kendime göre sebeplerim var, savunma hakkı diye bir şey var ve ben bir savunma yapmaya çalışıyorum. Avukatlığın ne olduğunu bilmemek gibi bir sorunumuz var" dedi.

"BU SİZİ İLGİLENDİRMEZ"

"Nasıl bir savunma yapmayı düşünüyorsunuz" sorusuna sinirlenen Karataylı "Bu sizi ilgilendirmez" yanıtını verdi. Baro tarafından görevlendirilmeyen Avukat Nazmi Karataylı kişisel olarak Gökçe'nin avukatlığını üstlendi.

AVUKAT İSTEMEDİ

Mersin Baro Başkanı Antmen Özgecan'ın ailesine dava sürecinde destek vereceklerini belirterek, " Mersin Barosu'nun avukatı böyle bir caninin yanında olmak istemediklerini beyan etti" açıklamasını yapmıştı.

Özgecan Aslan'ın katili ifade değiştirdi

Özgecan Aslan'ın katil zanlıları olayı soğuk kanlılıkla anlattı ancak ifadeleri birbirini tutmadı.

Türkiye vahşice işlenen Özgecan Aslan cinayetiyle ayağa kalktı. Tarsus Sulh Ceza Hakimliği üç zanlının canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan tutuklanmasına karar verdi. Zanlılar, güvenlik gerekçesiyle adliyeye getirilen cezaevi aracı ile Tarsus dışında 3 ayrı cezaevine gönderildi.

Yakalanan zanlılardan minibüs Şoförü Suphi Altındöken ve Arkadaşı Fatih Gökçe'nin ifadesi ise vahşetin boyutlarını gözler önüne serdi. Zanlıların ifadeleri birbirini tutmazken minibüs şoförü Altındöken tecavüze kalkıştığı iddialarını reddetti, "Öldürme niyetim yoktu pişmanım" dedi.

LİRAYA MERSİN'E GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Şoför Suphi Altındöken mahkemede Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığı'nda verdiği ifadesini tekrarladı. İfadede, Özgecan Aslan'ı yolda duraktan aldığını, araca almasındaki sebebin ise Mersin'e gidecek nöbetçi araca teslim etmek olduğunu söyledi. İfadesine göre, minibüsle nöbetçi araca doğru giderken Özgecan Aslan acelesi olduğunu söyledi. Suphi Altındöken de lira vermesi karşılığında Aslan'ı Mersin'e götüreceğini söyledi, Aslan da kabul etti.

"BAĞIRARAK KONUŞMAYA BAŞLADI"

Ancak Altındöken yolda giderken güzergah değiştirdi. Sorguda kendisine sorulan "Neden güzergahı değiştirdin?" sorusuna ise "daha hızlı gitmek için" yanıtını verdi. Ardından anlattıkları ise vahşeti ortaya koydu: "Bayan ben yol güzergahımı değiştirdiğimi görünce bana 'Ne oldu bir terslik mi var?' diye sordu ben de 'Hem erken hem hızlı gideriz hem de aşağı yoldan gitmemiz yasak gören olursa şikayet eder o yüzden otobanı kullanacağım' dedim, otoban bağlantılı yolda giderken 'Senin niyetin ne de bu yola girdin?' dedi. Ben de 'Ben size otobandan gideceğimi söyledim az ileride gişeler var' dedim daha sonra bağırarak konuşmaya başladı.


Özgecan'ın Katil Zanlıları, Güvenlik Nedeniyle 3 Ayrı Cezaevine Gönderildi

"ARKADAN BAŞIMA DOĞRU ELİYLE VURDU"

Bu esnada arkadan başıma doğru eliyle vurdu. İlk vurduğunda karşılık vermedim. Bağırmaya devam edince 'Tamam sus' diyerek köprü üzerindeki kavşaktan geldiğim yola geri döndüm yolda yüksek sesle neden hala burdan gidiyoruz dedi ben de 'Gıcıklandın sen normal yola iniyoruz' dedim. Daha sonra bana ikinci defa vurdu ve boynumu tırnaklarıyla cırmaladı, dikiz aynasından biber gazı çıkardığını ve sıktığını gördüm. Eğildim ve bana denk gelmedi. Aracı yolun kenarında durdurdum ve arka tarafa geçtim içeri girer girmez yüzümü cırmaladı buna çok sinirlendim ve ben de iki elimle saçından tutarak itekledim, ikinci koltuk ve üçüncü koltuk arasına düştü. Sonra bana saldırmak için geri kalkarken ayağımın tabanı ile karın ve göğüs bölgesine iki üç defa vurdum tekrar yerden kalkmak isterken boyun bölgesinde kan gördüm bunun üzerine tekrar bir tekme vurdum."

"CİNSEL İLİŞKİ GİBİ BİR AMACIM YOKTU"

Zanlı arkaya geçişindeki amacının ise konuşmak olduğunu iddia etti; "Arkaya geçmemdeki amacım bana vurduğundan dolayı arabadan indirecektim ya da konuşmaktı. Bayan ile cinsel ilişki gibi bir amacım yoktu otopsi raporunda çıkacaktır" dedi.

İfadenin devamında araçta baygın yatan Özgecan Aslan'ın o halinden sonra panikleyip arkadaşı Fatih Gökçe'yi aradığını söyledi; "O zamana kadar öldürmeye niyetim yoktu ölü olup olmadığını da bilmiyordum" dedi. Genç kızı yakma fikrini ise Fatih Gökçe'nin verdiğini iddia etti ve Gökçe'nin başka bir arkadaşından benzin isteyip o kişinin de benzini getirdiğini, ardından babasından yardım istedi.

"BOĞAZI FALAN KESİKSE İŞİNİ BİTİR"

Altındöken'in ifadesine göre o saatten sonra üç zanlı beraber hareket etti. "Üçümüz bir aradayken ben "ne diyorsunuz, ne yapalım" dedim, babam 'Fazla geç olmadan hastaneye götürelim' dedi. Fatih de 'ölmüşse veya hastaneye giderken ölürse başımıza bela olur git bak yaşıyor mu yaşamıyor mu yaşıyorsa ortadan kaldıralım' dedi. Yaşayıp yaşamadığına baktım hızlı bir şekilde nefes aldığını gördüm Fatih 'Boğazı falan kesikse işini bitir şimdi ölsün ortadan kaldıralım' dedi. Otobüste bulunan bıçağı sol kapı gözünden alarak araç içerisine girdim. O panikle bi iki defa boğaz tarafına soktum çıkardım. Fatih 'Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış kızın tırnaklarında kimliğini bırakmış gibisin' dedi 'Ne yapayım?' diye sordum 'Ellerini kes' dedi."

Ardından ormanlık yola gittiklerini ve yanında baba Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe varken Özgecan'ın cansız bedenini yaktığını itiraf etti. Katil zanlısı Suphi Altındöken ifadesinin sonunda ise öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını ve pişman olduğunu söyledi.

İFADELERİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Vahşi cinayete yardım ettiği iddia edilen arkadaş Fatih Gökçe ile Suphi Altındöken'in ifadeleri ise birbirini tutmuyor. Fatih Gökçe ifadesinde Altındöken'in kendisini arayıp başının belada olduğunu söylediğini, kendisinden benzin istediğini o da bir arkadaşından benzin getirmesini istediğini söyledi.

İfadede "Ne olduğunu sorduğumda 'geminin ordan bir cono aldım beni soymaya çalıştı, yüzüme biber gazı sıktı ben de konsolumdaki bıçağı salladım biraz boğmuştuk arkada yatıyor öldü' dedi. 'Ben de götür hastaneye bırak kaç' dedim" sözleri yer aldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

"Öldürme işine karıştığımı bilmiyordum" dedi. Neden polise haber vermedin sorusuna ise "Yoldan gelmiştim, bira içmiştim kendimde değildim" diye cevap verdi.

Baba Necmettin Altındöken ise hiç bir şeyden haberi olmadığını iddia etti.

Özgecan’dan geriye bu görüntüler kaldı

Özgecan'ın katilinin şoke eden fotoğrafları

Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in Facebook hesabındaki fotoğraflar şok etti.

Özgecan Aslan'ın iki katil zanlısının ardından aranan üçüncü şüpheli bugün yakalandı.

SİLAHLI POZ VERMİŞ

Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken adına Facebook'ta açılan sayfada zanlıların çok sayıda fotoğrafı paylaşıldı. Elinde silahla poz veren zanlı Fatih Gökçe'nin, ülkücü işareti yaptığı fotoğraflar da dikkat çekti.

İşte Özgecan'ın katil zanlısı adına açılan hesaptan yapılan paylaşımlar;




Özgecan Aslan'ın katillerinden mide bulandıran paylaşım

Özgecan'ı öldürdükleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan Fatih Gökçe'nin mide bulandıran bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

Cinayetin ardından gözaltına alınanlardan, minibüs şoförü Suphi Altındöken’in arkadaşı Fatih Gökçe 21 Ocak günü Facebook üzerinden ilginç bir paylaşımda bulunmuş.

Yüklediği fotoğrafta tecevüze uğramış genç bir kadının haberinin bulunduğu gazete küpürünü paylaşan Fatih Gökçe, bu olayın faili olan ve hapis cezası alan Kasımpaşalı Tekin yerine de kendi fotoğrafını montajlamış.

KARISINA ŞİDDET UYGULAMIŞ

Suphi Altındöken ile birlikte olaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan babası Necmettin Altındöken’in de karısına uyguladığı şiddet nedeniyle eşinin evi terkederek köyüne döndüğü bilgisine ulaşıldı. 





Özgecan'ın Katil Zanlısı: Çok İstememe Rağmen Tecavüz Edemedim

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın gözaltındaki katil zanlısı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken'in jandarmada verdiği ifadeler kan dondurdu.

Türkiye'yi gözyaşına boğan vahşeti soğukkanlılıkla anlatan Altındöken ifadesinde, Özgecan'a önce tecavüz etmek istediğini, bunu yapamayınca da bıçaklayıp, son darbe olarak kafasına levye ile vurup öldürdüğünü anlattı, "Cesedi ortadan kaldırmak için üzerine benzin döküp çakmağı çakıp yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu" dedi.

KORKUNÇ VAHŞETİ EN İNCE DETAYINA KADAR ANLATTI

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat'ta yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırken, katil zanlısı Suphi Altındöken, sorgusunda suçunu itiraf edip cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlılıkla en ince detayına kadar anlattı.


(Özgecan'ı vahşice katleden katil zanlısı Suphi Altındöken)

Anlattıklarıyla sorguyu yapan görevlilerin bile kanını donduran katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan ile kız arkadaşını Tarsus'taki AVM önünden aldığını, diğer kızın yolda indiğini belirterek, hava kararmak üzereyken vahşete uzanan korkunç dakikaları şöyle anlattı:

"TERS YÖNE GİTTİĞİMİ FARK EDİNCE BANA BAĞIRMAYA BAŞLADI"

"Özgecan 'Mersin'e gideceğim' dedi. Ben D karayolu yerine Hal Kavşağı'ndan otoban istikametine gittim. Özgecan ters yöne gittiğimi daha sonra fark etti, bana bağırmaya başladı. Ben de biraz gittikten sonra aracı kenarda durdurdum tecavüz etmek amacı ile saldırdım. Ancak boğuşmaya başladık, bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnakları ile de yüzümü parçaladı.

"ÇOK İSTEMEME RAĞMEN TECAVÜZ ETMEMİ ENGELLEDİ"

Çok istememe rağmen direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bu sırada tırnaklarıyla yüzümü parçalayarak canımı çok yaktı. Bir anda kendimi kaybettim. Araçta bulunan bıçağımı rastgele sallamaya başladım. Sinirden korkudan ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kaç defa sapladığımı hatırlamıyorum. DNA testinde delil bırakmamak için de iki elini bileklerinden kestim, cesedi yaktım."


(Zanlı Altındöken'in yüzünde Özgecan'ın tırnak izleri var!)

"LEVYE İLE DEFALARCA VURDUM"

Bıçakladığı Özgecan'ın hemen ölmeyince bir anda paniğe kapıldığını belirten Altındöken, son darbeyi nasıl gerçekleştirdiğini de kılı kıpırdaman şöyle anlattı:

"Bıçakladıktan sonra ölmediğini gördüm ve araçta bulunan levye ile kafasına defalarca vurmaya başladım. Öldükten sonra da aracın içerisine gizlediğim cesetle tekrar Tarsus şehir merkezine geldim. Babamı ve arkadaşımı alarak, cesedin ortadan kaldırılması ve geride hiçbir ipucu bırakmamak için de yakmamız gerektiğini söyledim. "

"GÖMMEYE ZAMANIMIZ YOKTU, BİZ DE YAKTIK"

"Babam Necmettin ve arkadaşım Fatih Gökçe ile eski Ankara D karayolu Çamalan Köyü'nün yakınlarında bulunan Alman Mezarlığı bölgesine gittik. Babam ve arkadaşımın yardımıyla araçtan cesedi indirip Cin Deresi kenarına bıraktık. Üzerine benzin döküp, çakmağı çaktım. Cesedi ortadan kaldırmak için yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu. Cesedin yakılmasını ben istedim, çünkü bulununca tanınmaz diye düşündüm."



"JANDARMA ARACINI GÖRÜNCE ÇOK PANİKLEDİK"

İfadesinde cesedi yaktıktan sonra dönüşte trafik denetimi yapan jandarmayla karşılaştıklarını belirten Suphi Altındöken, son olarak şunları anlattı:

"Jandarma aracını görünce çok panikledik. Yakalanmamak için de sakin olmak için aramızda konuştuk. Kontrol noktasına geldiğimizde otobana nereden çıkacağımızı sorduk. Jandarma erinin tarif ettiği yön yerine başka tarafa gitmeye karar verdik. Bu sırada arkamızdan gelen jandarma, aracı kenara çekip, neden tarif edilen yön yerine başka yöne gittiğimizi sorup aşağıya indirdi. Aracın içinde bir yerinde kan lekesi gören jandarmaya, 'İki müşteri kavga etti, bu nedenle onların kanı' dedik. Ancak, kuşkulandıkları için gözaltına alıp Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdüler. Jandarma yaptığı araştırmadan sonra sabah saat 'te bizi serbest bıraktı. Daha sonra aracı babama teslim edip onlardan ayrıldım. Öğle saatlerinde ise telefonumdan internete girince babamın ifadesi ile Özgecan'ın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Çok aşırı panikledim. Gün boyunca şehirde gezdim. Akşam saatlerinde yakalandım."

(Özgecan'ın yakılmasına yardım eden Baba Necmettin Altındöken)


(Suç ortağı 20 yaşındaki Fatih Gökçe)

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Geçmişte kuyumculuk yapan babasının varlığını kaybetmesiyle minibüste şoförlük yapmayı kendisine yediremediğinden sürekli çevresine şikayetçi olduğu ifade edilen zanlı Suphi Altındöken ile ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

Suç ortakları babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin başka suçlara karışıp karışmadığı yönündeki soruşturma da sürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suphi AltındökenTarsusGökçeYaşamGüncelHaberler

Adli Tıp Özgecan raporunu tamamladı: Ceset tanınmayacak şekilde yanmış, tecavüz bulgusuna ulaşılamadı

Adli Tıp Kurumu'nun Özgecan Aslan'ın katledilmesiyle ilgili raporunu tamamlandı. Raporda, cesedin tanınmayacak şekilde yandığı, cinsel saldırı bulgusuna ulaşılamadığı ve Özgecan'ın tırnaklarında zanlı Suphi Altındöken'in DNA'sının çıktığı belirtildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülerek cesedi yakılan Özgecan Aslan’ın, ölü muayene işlemi sırasında kimliğinin tespit edilemediği ortaya çıktı. Tutanakta “Ceset aşırı derecede yanmış olduğundan ve yanığın kemiklere kadar inerek, kemikleri ortaya çıkardığı görüldüğünden kimlik tespit edilemedi” deniliyor. Cesetin tespiti için kıl, kan ve doku örneklerini değerlendiren Adli Tıp Kurumu’nun  hazırladığı biyoljik raporla birlikte cesedin Özgecan’a ait olduğunu tespit edildi. Bu arada, cinsel saldırı bulgusuna ulaşılmazken; Özgecan’ın ellerinde ve tırnaklarında saldırgan Suphi Altındöken’in DNA’sı çıktı. Prof. Dr. Ümit Biçer, bu bulguların Özgecan’la saldırgan arasında bir boğuşmaya delil olduğunu söylüyor.   

Ölü Muayene Tutanağına göre Özgecan Arslan’ın cesedi, gelen ihbar üzerine 13 Şubat’ta saat ’de Alman Mezarlığı mevkisinde bulunan eski asfalt yola metre mesafede bulundu. 

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yayımlanan haberine göre, savcı Hakan Gökalp Uçan saat ’da olay yerine gelerek, inceleme yaptı. Tutanağa göre “Cesedin tali yolun aşağısındaki yarda yanmış halde olduğu görüldü.” Arslan’ın sırtüstü yattığı belirtilerek, “Vücut bütünlüğünün tam olmadığı görülmüştür” denildi. Daha sonra ceset, ölü muayene işlemi için Tarsus Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Ceset yanık olduğundan kimliği saptanmamış 

Tutanağa göre, Özgecan Arslan’a ait cesedin kimlik tespiti yapılamadı. Tutanakta, “Her ne kadar 22 yaşında olan Özgecan Arslan’ın kayıp olduğunun kolluk güçlerine bildirildiği, bu yönde çalışmalar yapıldığı anlaşılsa da ceset aşırı derecede yanmış olduğundan, yanığın kemiklere kadar inerek, kemikleri ortaya çıkardığı görüldüğünden kimlik tespit edilemedi” denildi. Cesedin dış muayenesi bakımından da “Aşırı derecede cilt altı ve kemik dokusuna kadar bütün vücut yanık olduğundan dolayı harici muayene yapılamamıştır” ifadeleri kullanıldı. Bu nedenle cesedin kimliğinin tespiti için kıl, kan ve doku örnekleri üzerinden yakınlarıyla karşılaştırmak üzere DNA örneği çıkartılmasına, cinsel saldırı emaresinin olup olmadığının tespiti için de ceset üzerinde başka şahıslara ait kıl, kan ve sperm olup olmadığının araştırılmasına karar verildi. Bunun üzerine örnekler, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Biyolojik İhtisas Dairesi Başkanlığı’na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu’nun 27 Şubat’ta hazırladığı raporu savcılığa sundu. Raporda cesedin Özgecan Arslan’a ait olduğu, DNA’sının yüzde 99,9 oranında annesi Songül Arslan’la uyumlu olduğu saptandı. Böylece cesedin Özgecan Arslan’a ait olduğu kesinlik kazandı. Cinsel saldırı iddiasına ilişkin Özgecan Arslan’ın genital ve anal bölgesinde herhangi bir sperm örneğine rastlanmadı.  Ancak Özgecan Arslan’ın kesik ellerinde ve tırnaklarında Suphi Altındöken’e ait DNA’lar bulundu. Altındöken’in elinde de Özgecan Arslan’a ait DNA’lar tespit edildi. 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ümit Biçer, bu bulgular ışığında Özgecan Arslan ile Suphi Altındöken arasında bir boğuşma yaşandığını belirterek, “Sanığın çocukla mücadelesini gösteren bir durum var. Bir boğuşmanın varlığını düşündürüyor. Ama tecavüz konusunda konusunda bir şey söylemek mümkün değil” diye konuştu. 

Özgecan'dan geriye bu görüntüler kaldı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.