paşa lokumu irmikli / İrmikli Sultan Lokumu Tarifi - Sütlü Tatlılar | Mutfaktan Yemek Tarifi

Paşa Lokumu Irmikli

paşa lokumu irmikli

İrmikli Sultan Lokumu

İrmikli Sultan Lokumu Tarifi ile sizlerleyiz değerli takipçilerimiz. Sitemizde Sultan lokumu tarifini bulacaksınız, bu tarifte ise farklı olarak irmikli olanını yaptık, çokta güzel oldu. Malzemeleri taze kullanmaya özen gösterirsek daha lezzetli İrmikli Sultan Lokumu Tarifi sunarız, sunum değince ben bu tip tatlıları yapmasını da çok seviyorum sunum sunum yapmasını da çok seviyorum. İrmikli Sultan Lokumumu süslemek sizin hayal güzünüze bağlı, tarifte yazılanlara uyun ancak süslemede bence uymayın, hayal gücünüzü zorlayın harika görseller çıkacağına eminim, yaptıktan sonra da bizlerle paylaşmanızı çok isteriz. Facebook sayfamızda dilerseniz isminizle yayımlayabiliriz.

İrmikli Sultan Lokumu Malzeme Listesi

gram (1 su bardağı) irmik
18 gram (2 tepeleme yemek kaşığı) un
gram (1 su bardağı) şeker
gram (5 su bardağı) süt
15 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya

Piştikten sonra eklemek için:
Bir poşet krem şanti

Sultan Lokumlarını bulamak için:
Hindistan cevizi, varsa fıstık.

İrmikli Sultan Lokumu-resmi

İrmikli Lokum Tarifi

Orta boy bir tencereye irmiği, unu ve şekeri alalım ve karıştıralım. Daha sonra üzerine sütü ekleyip topaklanmalar kalmayana kadar karıştıralım. Tencereyi orta ısıdaki bir ocağa alalım, sürekli karıştırarak kaynamaya başlayınca bir kaç dakika bekleyip ocaktan alalım. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyelim karıştıralım, hava soğuk ise tencerenin kapağını kapatıp bankonda, eğer yaz ayında isek ılınınca ağzını kapatıp buz dolabına koyalım. Soğuyan muhallebinin içine çırpılmış krem şantiyi ekleyelim ve mikserle karıştıralım. Bu aşamada krem şanti koymadan yapabilirsiniz ama krem şanti hem daha beyaz yapıyor hem de daha rahat şekil verebilirsiniz. Ama krem şanti eklendiği zaman dondurucuda bir süre bekletmeniz gerekmektedir, rahat şekil verebilmek için. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken &#; Donana kadar beklemiyoruz. Biraz sertleşene kadar bekliyoruz&#; Süre sonunda önce bir tabağa hindistan cevizini koyalım, bir kaba da su koyalım bu aşamada bazı kişiler sıvıyağ kullanıyor ben suyu tercih ediyorum. Yinede siz neyi tercih ederseniz, önemli olan elimize muhallebinin yapışmaması. Bir kaşık yardımı muhallebiyi alalım su ile elimizi ıslattıp ve hızlı bir şekilde ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım, hemen hindistan cevizli tabağa atalım her yerine hindistan cevizi bulayalım servis tabağına alalım üzerine parmağımızla bir oyuk oluşturalım oluşan oyuklara krem çikolata ile dolduralım, bu oyuklara fındık, fıstık koyabilirsiniz. Hazırladığınız İrmikli Sultan Lokumunu dolapta birkaç saat beklettikten sonra sunuma çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun&#;

ETİKETLER:İrmikli Tatlılar

Sultan Lokumu

09 Haziran

yüzyılda Türk mutfaklarında yapılmaya başlanan lokum, yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmıştır. 'Türk keyfi' olarak dünyaya açılan bu lezzetin yapımında birçok malzeme kullanılır. Sultan lokumu ise, Osmanlı mutfaklarından günümüze kadar ulaşmayı başaran önemli tatlardan biridir. Eski zamanlarda bayram ziyaretlerinde ve konuk ağırlarken sunulduğu için geleneksel bir tarif haline gelmiştir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı sultan lokumu tarifine başlayabiliriz.

Ev yapımı sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, özel günlerde sunabileceğiniz hafif ve pratik mozaik pasta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri not etmeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika

Pişirme Süresi : 5 dakika

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti

  • 1 paket şekerli vanilin
  • gr tereyağı
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Ceviz içi
  • Hindistan cevizi
  • Kürdan
  1. Öncelikle tereyağını eritip unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Toz şekeri ilave edip biraz daha kavurun.
  2. Üzerine sütü azar azar ekleyerek karıştırın. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Şekerli vanilini de ilave edip dakika mikserle çırpın. Buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyin.
  4. Bu esnada kullanacağınız cevizleri ufalayın ve ayrı bir kaba alın. Cevizlerin üzerine tarçın dökün ve karıştırın.
  5. Katılaşan karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alın ve ortasına tarçınla karıştırdığınız ceviz içini ilave edip kapatın. Elinizde yuvarlayın.
  6. Üzerini bol Hindistan cevizine bulayın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız lokumların ortasına kürdan batırın.
  7. Sultan lokumunun üzerinde ev yapımı çikolata sosunu gezdirerek lezzetini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sultan Lokumunun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kıvamını tutturabilmek için, unu mutlaka eleyin. Çok sulu olursa azar azar un ilave edebilirsiniz.
  2. Toz şekerlerini kavururken dibinin tutmamasına dikkat edin. 
  3. Vaktiniz varsa pişen karışımı buzdolabında 2 saat dinlendirin. Bu sayede daha kolay bir şekilde doldurabilirsiniz.
  4. Dilerseniz içerisine ceviz yerine küçük meyve parçaları da ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Sultan Lokumu Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon sultan lokumu, yaklaşık kaloridir. Orta boyutlarda hazırlanan bir adet lokum ise, ortalama 30 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların dikkatli tüketmesi önerilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası