medaş elektrik birim fiyatı / Elektrik Fiyatları (Yeni Tarife) - Karekod Blog

Medaş Elektrik Birim Fiyatı

medaş elektrik birim fiyatı

Mepaş / Meram Elektrik Birim Fiyat Tarifeleri

Tarife Grubu: Tek ZamanlıMeskenTicarethane
Birim Fiyat (TL/kWh)TutarBirim Fiyat (TL/kWh)Tutar
Tüketim kWh kWh
Birim Fiyat0,
Aktif Enerji Tutarı92,3692,40
Dağıtım Bedeli0,52,160,53,44
Enerji Fonu (%1)0,0,0,0,
TRT Payı (%2)0,1,0,1,
Elektrik Tüketim Vergisi (%5)0,4,0,4,62
KDV Matrahı,91,23
KDV (%18)27,3427,58
Fatura Tutarı,25 TL,81 TL

Mepaş Üç Zamanlı Tarife Birim Fiyatları

Eğer üç zamanlı tarifeyi kullanıyorsanız, sadece enerji birim fiyatınızda değişiklik olacaktır. Geri kalan kalemler ise yeni tüketim tutarınızdan hesaplanacaktır. Gündüz tarifesi saat , puant tarifesi saat ve gece tarifesi saat aralığını kapsamaktadır. Ocak  itibariyle vergiler dahil EPDK fiyatları aşağıdaki gibidir :

Birim Fiyat (TL/kWh)GündüzPuantGece
Tarife Grubu : Üç Zamanlı
Mesken0,0,0,
Ticarethane0,0,0,

Tablodaki fiyatlar vergiler ve bedeller de dahil olmak üzere1 kW elektrik tüketimi için geçerlidir. 3 zamanlı tarifede her zaman dilimine ait tüketim miktarını o zaman diliminin fiyatı ile çarpar ayrı ayrı hesaplarsınız. Zaman dilimlerindeki tüketim tutarlarının toplamı fatura tutarınızı verir.

Tek zamanlı mı ? Üç zamanlı mı ? Hangi elektrik tarifesi daha tasarruflu öğrenin.

"Serbest Tüketici" için Fiyatlar

Eğer aylık faturanız 69 TL ve üzerindeyse, Mepaş ile serbest tüketici sözleşmesi imzalayabilir ve bu sayede indirimli elektrikten faydalanabilirsiniz.

Size özel tekliflere ulaşmak için 8 arayarak çağrı merkezinden bilgi alabilirsiniz.

Elektrik faturanızda ekonomi yapmak için Nasıl tedarikçi değiştirilir ? daha fazlasını öğrenin.

Mepaş Elektrik Faturasındaki Bedel ve Vergilerin Açıklamaları

Tüm vergiler dahil elektrik birim fiyatı üç farklı bileşenden oluşur. Faturaya bu bileşenlere ait bedeller yansıtılır. Faturanızı daha iyi anlamak için aşağıda yer alan kısa açıklamaları okuyun.

Birim Fiyat

Elektrik birim fiyatı olarak TL/kWh kullanılır. Tüketilen elektrik enerjisi miktarı kilowatt saat (kWh) birimi ile ölçülür. Birim fiyat ya da birim enerji bedeli elektriğin üretimine ait maliyetleri yansıtır.

Enerji Harici Bedeller

NOT: itibariyle, EPDK yönetmeliği doğrultusunda, PSH (Perakende Satış Hizmeti) bedeleri tamamen kaldırılmış, elektrik dağıtımı ile ilgili olan diğer masraflar ise yeniden düzenlenerek dağıtım bedeli kaleminin altında toplanmıştır. Böylece faturalarımızda dağıtım ile ilgili ayrı ayrı bedelleri artık görmüyoruz.

Elektrik faturasında enerjinin taşınması, dağıtılması benzeri maliyetlere karşılık bedeller de bulunur.

Dağıtım Bedeli : Şehirde elektriğin dağıtılması ve altyapısının işletim ve onarımından doğan masraflar için tahsil edilen bir bedel olarak tanımlanıyordu ancak şimdi elektriğin tüketiciye ulaştırılmasındaki tüm teknik süreçteki masrafların tümünü kapsayan bir kalem olarak faturaa yansımaktadır. EPDK tarafından elektrk fiyatları gibi yılda 4 defa olmak üzere güncellenir ve tüketim ile çarpılarak faturaya eklenir.

İletim Bedeli : Elektriğin üretildiği yerden şehirlerdeki dağıtım şebekelerine yüksek gerilimli iletim hatlarında taşınmasından doğan maliyetlere yönelik alınan bir bedeli fakat son düzenlemeler ile dağıtım bedeli kalemine eklendi ve faturalarda yer almıyor.

Kayıp Kaçak Bedeli : Elektriğin iletim ve dağıtımında ortaya çıkan teknik kayıp ve kaçak kullanım maliyetlerini dengelemek için alınıyordu. Bu bedelin tahsil edilmesiyle ilgili tartışmalar sonrası düzenlemeler ile faturalardan kaldırıldı.

PSH - Perakende Satış Bedeli : Tedarikçinin satış hizmetlerinin maliyeti olarak alınıyordu ancak son düzenlemelerle kaldırıldı. Tedarikçiler artık böyle bür ücret almıyor.

PSH - Sayaç Okuma Bedeli : Fatura düzenlenmesi için yapılan her sayaç okuma başına alınan sabit bir bedeldi. Artık bu bedel alınmıyor.

Vergiler ve Fonlar

Elektrik enerjisi tüketimi üzerinden aşağıdaki dört farklı vergi alınır.

Enerji Fonu:Aktif enerji tutarının %1'i Enerji Bakanlığı'nın enerji konularında araştırma ve geliştirme fonuna aktarılır.

Trt Payı: Aktif enerji tutarının %2'si TRT gelirlerine aktarılır.

Elektrik Tüketim Vergisi:Aktif enerji tutarının %'5'i belediye hizmet alında oturanlar için belediyeye katkı olarak ödenir.

KDV:Yukarıdaki tüm vergiler ve bedeller aktif tüketim tutarına eklendikten sonra elde edilen tutarın (KDV Matrahı) %18'i oranında son tüketiciye KDV uygulanır.

1 haziran itibariyle elektrik fiyatlarına  %15 ila %25 oranında zam yapıldı. Kısa özet bir şekilde kim ne kadar elektrik faturası ödüyordu, artık ne kadar ödeyecek bilgisini sizlerle paylaşıyor olacağım.

Haziran güncel elektrik fiyatı mesken

1 haziran itibariyle geçerli olmak üzere meskenlerde vergiler dahil 1 kWh elektrik birim fiyatı 1,44 TL olmuştur. Bu fiyat günlük 8 kWh / gün ve altında tüketim yapan evler için geçerlidir. AG TT ( alçak gerilim tek terimli abone grubu demektir.) faturanız üzerinde hangi abone grubunda olduğunuz yazmaktadır.

Günlük 8 kWh ten fazla tüketen mesken

Elektrik sarfiyatı çok olan bir başka değişle günlük 8kWh ten fazla tüketim yapan mesken aboneleri vergiler dahil 1kWh elektrik birim fiyatı 2,16 TL olmuştur.

Ticarethane aboneliği elektrik zamlı fiyatları

Ticarethane aboneliği ismi değişmiştir. Yeni isim “Kamu ve Özel Hizmetler Sektörü ile Diğer” olarak değiştirildi.

Günlük 30 kWh e kadar tüketimleri olan işletmeler 1kWh elektrik bedeli 2,56TL ödeyeceklerdir.

Günlük 30 kWh ten fazla tüketimi olan işletmeler ise 1 kWh elektrik bedeli 3,42TL ödeyeceklerdir. BU fiyatlara kdv ve diğer vergiler dahildir.

Sanayi Aboneliği elektrik zammı

Elektrik fiyatları haziran itibariyle özellikle sanayide %25 gibi yüksek oranda değişim gösterdi

1 haziran itibariyle Sanayi elektrik abone gruplarındaki yeni fiyatlar;

AG TT ( alçak gerilim tek terimli) Sanayi aboneleri kWh için TL

OG TT ( orta gerilim tek terimli) Sanayi aboneleri kWh için TL

OG ÇT ( orta gerilim çift terimli) sanayi aboneleri kWh için TL

Üç zamanlı elektrik tarifesine zam geldi mi?

Evet 3 terimli tarifede zamlardan nasibini aldı. Zaten son iki zamdan sonra üç terimli tarifede kalmak özellikle çok tüketimi olan meskenler ve ticarethaneler için mantıksız bir hal aldı.

Üç zamanlı tarifelerin ham fiyatlarının ne kadar değiştiğini de belirtelim (dağıtım bedeli ve vergi eklenmemiş fiyatlardır. Fikir vermesi açısından; petrolün rafineriden çıkış fiyatı gibi düşünebilirsiniz

Dağıtım Sistemi Kullanıcıları TT AGPerakende Tek Zamanlı Enerji BedeliPerakende Gündüz Enerji BedeliPerakende Puant Enerji BedeliPerakende Gece Enerji Bedeli
Sanayi2,04>2,62TL2,07>2,653,2>4,061,15>1,51
Kamu ve Özel Hizmetler Sektörü ile Diğer (30 kWh/gün ve altı)1,33>1,74TL1,90>2,462,94>3,761,07>1,42
Kamu ve Özel Hizmetler Sektörü ile Diğer (30 kWh/gün üstü)1,88>2,43TL1,90>2,462,94>3,761,07>1,42
Mesken (8 kWh/gün ve altı)0,78>0,95TL1,36>1,612,15>2,520,73>0,89
Mesken (8 kWh/gün üstü)1,34>1,59TL1,36>1,612,15>2,520,73>0,89
Şehit Aileleri ve Muharip Malul Gaziler0,30>0,38TL   
Tarımsal Faaliyetler1,39>1,64TL1,43>1,682,20>2,580,76>0,92

güncelleme

Haziran zamlarından sonra eylül &#;de tekrar bir fiyat değişimi oldu. Güncel zamlı fiyatlar bu linktedir.funduszeue.info

Elektrik faturası doğruluk kontrolü

Elektrik faturalarımız her zaman bir aylık sürelerde gelmeyebiliyor. Bu konuda bana gelen faturanın doğru mu değil mi kontrolünü nasıl yapabilirim diyenler için güzel bir araç bulunuyor. EPDK (T.C Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) elektrik faturası kontrol için bir web sitesi bulunmaktadır. funduszeue.info

Bu web sitesini nasıl kullanacağınızı anlattığımız makalemiz funduszeue.info

elektrik fiyatlarını görebileceğiniz kaynak EPDK elektrik tarife tablolarına bu linkten ulaşabilirsiniz. funduszeue.info

Beğenerek takip edebilirsiniz

Elektrik Fiyatları (1 Kw Elektrik Ne Kadar Ev Mesken İşyeri ve Sanayi Fiyatları)

Günden güne pahalanan elektrik fiyatları hem ev kullanıcılarını hemde ticarethane(işyeri) kullanıcılarının korkulu rüyası olmakta. Özellikle son dönemde gelen zamlar ile birlikte elektrik fiyatları yılında iş yerleri ve sanayi tesislerinde 1 TL Civarına geldi. Özellikle son dönemde yapılan zamlar elektrik fiyatlarını çok yükseltti. Orta ölçekli bir iş yerine gelen elektrik faturası TL ile TL arasında değişmekte. Ev kullanıcıları ise son derece sıkıntılı normal kullanıma sahip bir evin ortalama elektrik faturası TL üzerinde gelmekte. Tabi ki bu çalışan aileler için geçerli. Birde eşi çalışmayan ailelerde ise durum daha sıkıntılı . Neredeyse faturalar TL&#;yi bulmakta. 1 Ocak tarihinde elektrik fiyatları şok bir zam yapıldı. Maalesef neredeyse %52 ile % arasında elektrik fiyatlarına zam yapıldı. EPDK &#;nın açıklaması ise dünyadaki fiyatları 10 kat arttığı halde Türkiye&#;de fiyatların artmaması. Maalesef TL faturası gelen bir eve ortalama olarak TL üzerinde fatura gelmesi demek oluyor.

Tüketiciler bir çok yerden kısarak tasarruf yapmak istese de yüksek enerji bedelleri maalesef insanların belini bükmekte.

1-ocakelektrik-kw-fiyati

Hızlı İçerik Rehberi

1 Ocak itibariyle elektik 1 Kw Fiyatları güncellendi. 

Ev elektriği fiyatları Yılı 1 Şubat itibariyle vergiler dahil  1 Kw ücreti 1,37 TL kullanımınız Kw üzerinde TL olarak fiyatlanacak. Normalde 1 Ağustosta yapılan zamda 0, TL &#;idi.

Kademeli elektrik Faturası Dönemi

Elektrik faturaları artık kademeli olacak. Peki kademeli elektrik faturası nedir? avantajı ve dezavantajları için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Bu uygulama sözde dar gelirli vatandaş için yapıldığı söylenmekte . Fakat dar gelirlide olsanız Kw üzerinde kullanmama ihtimali neredeyse 0. Yani günlük 8 kw indirimli elektrik kullanabileceksiniz.


Ev elektriği fiyatları Yılı Ağustos ayı itibariyle vergiler dahil 0, TL olarak yansıtılmaktadır.

İş yerleri Elektrik fiyatları yılı Ağustos ayı itibariyle 1, TL olarak fiyatlandırılır. Tüm vergiler dahildir.

Sanayi Elektrik fiyatları yılı Ağustos ayı itibariyle1, TL olarak fiyatlandırılır. Tüm vergiler dahildir.

elektrik-fiyatlariagustos-tablosu

Tedaş Güncel elektrik fiyatları için tıklayın.

Tüketim Miktarı1 kWh kWh
Elektrik Ücreti(a)0, TL94,85 TL
Dağıtım Bedeli(b)0, TL53,02 TL
Enerji Fonu (a,%1)(c)0, TL0,95 TL
TRT Payı (a,%2)(d)0, TL1,90 TL
BTV * (a,%5)(e)0, TL4,74 TL
KDV Matrahı(f)0, TL,46 TL
KDV (f,%18)(g)0, TL27,98 TL
Elektrik Fiyatı (f+g)0, TL,45 TL

TEDAŞ bu tarifelerde gelen faturanın %52&#;si elektrik fiyatıdır. Geri kalan rakamlar vergi ve ek ücretlerdir.

Güzel bir video olmuş kesinlikle elektrik faturanız yüksek geliyorsa ve düşürmek istiyorsanız kesinlikle izleyin.

Elektrik fiyatlarını yükselten bir çok etken bulunmaktadır. Bunların başında dağıtım bedeli ve Aktif enerji bedeli gelmektedir. TRT payı ve KDV de 0,39 Kuruş civarında olan ham elektrik fiyatını 0,79 Kuruşa kadar yükseltmektedir.

Hesaplamalar Şu Şekildedir;

Aktif Enerji Bedeli :0, x Toplam Tüketim (kWh) Olarak Hesaplanır.
Elektrik Dağıtım Bedeli : 0, x Toplam Tüketim (kWh) Olarak hesaplanır.
Enerji Fonu Bedeli : Toplam Aktif Tüketim Bedeli X %0,7
Elektrik Tüketim Vergisi : Toplam Aktif Tüketim Bedeli X %5
TRT Payı : Toplam Aktif Tüketim Bedeli X %2
KDV : Yukarıdaki Tüm Tutarların Toplamı X%18

guncel-elektrik-fiyatlari

Günümüzde elektrik dagıtım şirketleri kullanıcılarına 2 seçenek sunmaktadır. 1) Normal tarife , 2) 3 Zaman dilimine bölümmüş tarife. Tarifelerin mantığı şu şekildedir.

Normal Tarife :

Normal tarifede kullanıcı günün tüm saatlerinde aynı Kw ücretini ödemektedir.

Üç Zamanlı Tarife:

Bu tarifede ise saat aralıklarında tarifeler ayrı ayrı ölçülür. Yeni sayaçların hepsinde bu özellik bulunmaktadır. Zaman dilimleri, gündüz (T1), puant (T2) ve gece (T3) olarak 3 &#;e bölünmüştür.

Sabah saat ile arası Normal Tarife T1
Akşam üstü ile arası Pahalı Tarife T2
Gece ile arası İndirimli Tarife T3

akilli-eletrik-sayaci-tarifeleri

Üç Zamanlı Tarife Fiyatları

Mesken (Ev Tüketicisi)İçin :
Sabah saat ile arası Normal Tarife T1 Ücreti : 0, TL
Akşam üstü ile arası Pahalı Tarife T2 Ücreti : 1, TL
Gece ile arası İndirimli Tarife T3 Ücreti : 0, TL

Ticarethane (İş yerleri ) İçin: 
Sabah saat ile arası Normal Tarife T1 Ücreti : 0, TL
Akşam üstü ile arası Pahalı Tarife T2 Ücreti : 1, TL
Gece ile arası İndirimli Tarife T3 Ücreti : 0, TL

Üç Zamanlı Tarifeye Geçiş Mantıklı mıdır?

Üç zamanlı tarifeye genellikle bekarlar ve evde çocuk bulunmayan çalışan ailelerin geçmesi mantıklıdır. Özellikle Çamaşır bulaşık gibi makinelerı gece saatlerinde çalıştırıyorsanız kesinlikle üç zamanlı tarifeye geçmelisiniz. Gündüz saatlerinde evde kimse olmayacaksa ilk tercihiniz üç zamanlı tarife olmalıdır. Çalışan Bekarlar için kesinlikle bu tarifeyi öneriyoruz. Normal şartlarda ilk sözleme yaptığınızda Normal tarifeden fiyatlandırılırsınız. Fakat elektrik aldığınız dağıtım merkezine giderek yada telefonla elektrik tarifenizi değiştirebilirsiniz.  Sadece sayacınızın üç zamanlı tarifeyi desteklediğine emin olmanız gerekmektedir.

ETİKETLER:Elektrik Fiyatı Ne Kadar , Elektrik Fiyatı Ne Kadar , Ev Elektrik Fiyatı, Ocak Elektrik Zammı, Ocak Elektrik Zammı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası