sanhok askeri kamp / PUBG: BATTLEGROUNDS Güncellemesini Duyurdu | Haberler

Sanhok Askeri Kamp

sanhok askeri kamp

STEAM
Este item foi removido da comunidade por violar as regras e diretrizes da Comunidade Steam. Agora só você pode vê-lo. Caso acredite que o item tenha sido removido por engano, entre em contato com o Suporte Steam.
Este item é incompatível com Project Zomboid. Consulte a página de instruções para prováveis razões desse item não funcionar em Project Zomboid.
Visibilidade atual: Oculta
Este item só estará visível para você, administradores e todos marcados como criadores.
Visibilidade atual: Só amigos
Só você, amigos e administradores encontrarão esse item em uma busca.
-Eklediğim çoğu fotoğraf Build içermektedir. Build 41'i oynamak için oyunun betasına katılmanız gerekmektedir.

-Bu oyun içinde aldığınız loot, tahminen Battle Royale oyunlarında aldığınız bütün lootun toplamından (PUBG, Apex, Fortnite vb.) kat kat fazladır. Loot olayını sevmiyorsanız. Oyundan haz alamazsınız. Oyunun temeli loot’a dayalı.


(Build 'den bir SS)

-Karakter oluşturma ekranında yeteneklerinizi kafanıza göre de ekleyebilirsiniz. Nitekim bu yeteneklerin çoğu oyun içerisinde zamanla düzeliyor. Güç ve Fitness değerleri de bu zamanla düzelmeye dahil sadece çok daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor. Yetenekler/beceriler bölümünde anlatacağım ne nedir :D

-Oyun içerisinde Sims, Car Mechanic Simulator, Thief gibi farklı oyunlardan tek tük olmak üzere mekanikler içeriyor. Karakterin canının sıkılmasını, eğlence ihtiyacını, uykusunu Sims'e, araçları tamir ederken açılan ekran ve tamircilik becerilerini CMS'ye, gündüz yerine gece loota çıktığınızda zombilerin sizi fark etme sürelerinin artması, sinsi sinsi dolanmak, ses çıkarmamak bana Thief'i hatırlatıyor. Oynayınca göreceksiniz zaten :)

-Bu rehberi hazırlarken oyun hakkında tek tük bir şeyler bildiğinizi düşünerek hareket edeceğim. Eğer oyun hakkında hiç bilginiz yoksa. Oyun içinde bulunan eğitim bölümünü oynamanızı şiddetle tavsiye ederim. En azından neyle karşı karşıya olduğunuzu bilmiş olursunuz.

-Oyunun bir sonunun olmadığını, her şekilde öleceğinizi ve bir oyun sonu kavramı olmadığını hatırlatırım. Yani sizi 1 yıl sonra ordu kurtarmaya gelmeyecek yada mistik kimseler olmayacak. Oyunun en basit amacı ne kadar hayatta kaldığınızı size göstermek. Bir sonraki oynayışınızda öncekinde yaptığınız hataları yapmadan hareket edeceksiniz. Böylece daha uzun süre hayatta kalacaksınız. Şahsen şu ana kadar çoğu karakterim ya ısırıldı, ya da save dosyalarımı bilgisayarlar arası aktarırken hata verdiği için kaybettim ama yinede tekrar oynamak istiyorum.


(Build 40/xx'tan bir SS)

-Basitçe zombi kesiyoruz, lootluyoruz, evimizi düzenliyoruz, araba sürüyoruz, hayatta kalıyoruz. Tekrarlıyoruz ;)
-Aklınıza takılan herhangi bir soruyu kendi içinizde cevaplamayın, yazın yoruma bildiğim kadarıyla cevaplayayım :)
Bu bölüm oyunun karakter yaratma ekranında size "Bağba hangi özellikleri istisen ?" sorusuna cevap verdiğiniz kısım. Bu beceriler Pozitif beceriler, Negatif beceriler olarak ayrılıyor ama ayrıca hobiler ve kaldırılan veya gelecekte gelmesi planlanan becerilerde mevcut. Beceri mevzusu şöyle işliyor. Bir puan havuzu düşünün aldığınız her negatif beceri size + puan verirken, aldığınız her pozitif beceri size - puan veriyor. Siz aldığınız bu alev alev birbirinden güzel (!) pozitif becerileri, Allahım neydi günahım negatif becerileri ile eşitlemeye çalışıyorsunuz. Mesela örnek verelim. Negatiflerden "Sigara içme" özelliğini size +4 puan veriyor. Şimdi bu +4 puan havuza ekleniyor ve sonrasında pozitif olan kısma gidip -4 puan değerindeki "Şanslı" özelliğini alabiliyorsunuz. +4 0 Havuz da puan kalmadı ama Sinsi sinsi harekette etmek istiyorsun, önceki hayatında herhalde PUBG'ninSanhok haritasında yılan olarak çalışıyordun. Baktın ki "Zarif" özelliği -4 Puan. Hmmm dengelemek için ne almalıyım negatiflerden düşündün düşündün +4 Puanlık "Klostrobofik" özelliğini almaya karar verdin (Değişik fanteziler). +4 -4 : 0. Mantığını anladığınızı düşünüyorum. Trigonometri değil sonuçta.

Bundan sonrası Steam'in tuhaf karakter kısıtlamasından ötürü bölüm bölüm gidecektir.
Yetenek Ağacı I (Üzerinde Çalışılıyor)
Her meslek kendince özel bir beceri bulundururken kimisi oyuna hiçbir faydası olmayan meslekler. Fakat her şey bununla sınırlı değil. Her mesleği birbirinden ayıran farklı XP Boost olarak düşünebileceğiniz ayrımları var. Bunlar 0,1,2,3 düzey olmak üzere ayrılıyorlar. Şimdi mesleklere geçecek olursak:

İşsiz: Ülkemizdeki çoğu genç kesimin bulunduğu gruptur. Puan havuzuna +8 puan ekler -. Başka hiçbir vasfı yoktur. XP artırması bulunmuyor.

İtfaiyeci: Puan havuzunda 0 ile başlar. NÖTR (Sayısalcılar kendisini belli etsin) funduszeue.info kullanımı, Fitness, Koşu, Güç gibi farklı dallara +1 puan ekler. Yetmez oyunun en güçlü pantolonlarından biri olan Yangın Pantolonu ile oyuna başlamaktadırlar. Büyük ihtimalle yangın istasyonunda oyuna başlarlar.

Polis: Puan havuzunda -4 ile başlar. Hedef almaya +3, Yeniden dolum +2, Çevikliğe ise +1 puan olarak başlar. Oyunun early değilde, mid-game olarak isimlendirdiğimiz kısmında +3 hedef becerisi size silahlarla hızlıca ilerleme sağlayacaktır. Haaa kendisi zaten ilerleyecektir ama erkenden ilerlemek isteyenler için gayet iyi bir alternatiftir.

Park Korucusu: Puan havuzunda -4 ile başlar. Tuzak kurmaya +2, Araştırmaya +2, Marangozluk +1, Baltaya +1 puan ekler. Ormanlar arasında dolanırken %75 daha hızlı hareket ederler. Araştırmaya aldıkları ekstra +2 puanla çok daha güzel başlangıçlar yapacaklardır. Ormanlık arazilerde doğarlar.

İnşaat Çalışanı: Puan havuzunda -2 ile başlar.Kısa körelmiş silahlar (çekiç gibi) +3 ve marangozluğa +1. Tam tersi olması gerekirdi bence :D neyse vesselam. Riverside civarında doğma ihtimali yüksektir.

Güvenlik Görevlisi: Puan havuzunda -2 ile başlar. Koşmaya +2 ve Zarafete +1 verir. Kendisine has bir özelliği vardır bu mesleğin. O da gece kuşu olmasıdır. Ne işe yarar peki bu ? Daha az uykuya ihtiyaç duyarlar yani daha hızlı yorgunluklarını atarlar ve uyku halindeyken tehlikelere karşı daha uyanıktırlar. Dükkanda veya barda doğma ihtimaliniz daha yüksektir.

Marangoz: Ahhhhh ahhhhh. Favorim ama nefretliğim meslek. Tek vasfı zaten geliştirecek olduğunuz marangozluğa +3 vermesi ve yine zaten kolaylıkla ilerleteceğiniz kısa körelmiş silah becerinize +1 vermesi. Sağı solu sökmeden marangozlukla ilgili kitap okumadan biraz ilerleme sağlayan bir meslek. Harici çöp. Puan havuzuna +2 Ekler. Herhangi bir yerde doğabilir.

Hırhızzz: The best or nothing Mercedes. Aaa pardon yanlış sektör. ama mercedes alamayacağımız için tek yol herhalde oyuna mod kurup hırhız olup arabaları GTA gibi çalmak. Peki bu elemanın ne faydası var? Araçlara kısa devre ile çalıştırabiliyor. Yetmezzzzzzz Hesoyam yazıp balta alıyor (!) yok yok :D camları açarken kilidin kırılma ihtimalini azaltır. Zarafete +2, Sinsiliğe +2, Çevikliğe +2 ekler. Puan havuzuna da -6 ekler. Ne kadar hoşşşşşş. Eeee her güzel şeyin bir bedeli var. Herhangi bir yerde doğabilir.

Şef: Puan havuzunda -4 ile başlar. Gordon Ramsay ile Cooking Simulator oynama keyfisiiii. Püfffff. Herhangi bir cacık yaptığı yok maalesef :D Çoğu yemek tarifini bildiği için dergi okumaya ihtiyacınız kalmayacaktır ama zaten yemek yemek için yemek bulmalısın. Zaten bulamayacaksınız. Soooo what demek isterseniz. Derviş olan anlar demek istiyorum. Yemek pişirmeye +3, Onarmaya +1, Kısa bıçağa +1 ekler. Restoranda vb. yerlede doğma ihtimali aşırı yüksek.

Tamirci: Puan havuzunda -4 ile başlar. Hiç almadım sizde almayın. Onarma +2, Marangozluğa +1, Kısa kör silahlara +1 verir. Bu kadar. Basit ve gereksiz. Onarma zaten sizin silahları kırmanız ile gelişen bir beceri diğer becerilerde zaten ilerleyecekk yanii. Hani eğer MUSLUK tamir etmeye evlere gitmek istiyorsanız veya evdeki BORU dö-şe-me işleriyle ilgileniyorsanız vs Ihımmmm. Çok uyuz olduğum bir meslek grubudur. Almayın abi gereksiz işte. Uzatmaya gerek yok :)

Çiftçi: Puan havuzunda 2 ile başlar. New Holland marka traktör, Gübre, ( tarihli saat itibariyle) TL den aldığınız dizel ile bermuda şeytan tiriangeli içinde tarım yapabilirsiniz (!). Çiftçiliğe +3 puan verir. Haaaa bir tavsiye. İlk hasatta zaten hop diye seviye 1 olup 2. seviyeyi yarılamış olacaksınız. Çokta gerekli değil kendisi. Herhangi bir yerde doğabilir.

Balıkçı: Şimdiiiiii gelelim Medium rare pişmiş etin benefitlerine Uzun vadeli (gerçekten uzun vadeli) düşünürseniz. Kış her şekilde gelecek. Size besin ihtiyacı için 2 kapı kalıyor. Balıkçılık ve tuzaklardan elde ettiğiniz tavşan, kuş vs. Tuzak işi kanser işi beyler. Öncelikle onu bi söyleyeyim. Tam bir işsiz işi. Yani çok detayı var. Zart zurt yakaladın bıdı bıdı uzun iş. Ama balıkçılık öyle değil. Zaten zor gelişen becerilerden biri ve kışın doğru düzgün balık tutmak için +6 balıkçılık becerisi gerekiyor. Bu bağlamda bu mesleği almak gerçekten faydalı bir başlangıç olacaktır. Puan havuzuna -2 atar. +3 balıkçılığa verir ve +1 de araştırmaya ekler. Tavsiye ederim.

Doktor: Hayır. Açıklama ihtiyacı bile duymuyorum. Direk hayır amaaaa şöyle bir durumda işe yarayabilir:
KIRIK
Harici gerçekten bomboş.

Gazi: Evetttt. Oyunun en Taştaş-ı Demir-i. Puan havuzuna -8 atar (Öhhh). Peki ne veriyor bize? +2 Hedef alma ve +2 Yeniden dolum. Eeeee müdür gider polisi alırım diyenler gelmeden söyleyeyim. Polis karşısında zombi gürugu görünce o +3 Hedefi alma becerisi Deniz Seki- Hayallerim Hayal Oldu şarkısını söylüyor. Peki Gazi de durum ne oluyor biliyor musunuz? "Ankaranın bağları da büklüm büklüm yolları" oluyor. ASLA PANİKLEMEZ gazi mesleğini seçen karakterler. İsterse maraton koşusunda olsun, gaziler paniklemiyor beyler bayanlar. Sanırsın Battlefield 1'den çıkmış gelmiş. O şekil hiç paniklemiyor. Herhangi bir yerde doğabilir.

Hemşire: Valla beyler sağlıksal hiç bir şeyi açıklamıyorum :D Kusura bakmayın ısırıldın mı by by. Kıtlarlarsa azcuk daha şanslısın. Çızık atarsa kıtkıtçılar, Aç elini dua et. Bunların hiç biri yardımcı olmayacak. Sırf eklemek için eklenmiş. Almayın

Oduncu: Puan havuzuna etkisi yok (Adammmmm). +2 Baltaya, +1 güçe puan bahşeder beyimiz. Baltacı mülaim kısacası. Ağacı daha hızlı keser. Zombiyi de yine aynı şekilde şak ve şak. %25 daha hızlı balta savurur. Ormanda dolanırken %59 oranında daha seri dolanır. Tavsiye ederim. Bazı karakterler envanterinde balta ile bile başlayabilir.

Fitnessçı: Puan havuzuna -6 atar. +3 Fitness ve +2 Koşu verir. Bu elemanın en güzel özelliği, besinlerin içeriğini görebilir ve kalori, protein, yag gibi değerleri önceden size söyler. Bu sayede ne kilo yapar ne sadece doyurur vs. rahatlıkla görebilirsiniz. Fena değil ama sadece Nutritionist yeteneğini de alabilirsiniz. Bu mesleğe ihtiyacınız yok.

Pozitif Karakter Özellikleri
Hız Delisi: Almayın. Basit net :) Hani Honda Civic, Honda S'ciler ratatatatatatatatat *brap *brap *brap yapıp desibel sınırlarını zorluyor. Polis amcaları görünce "yok abi stock araç" diyor ya. Her köşe başından yanlayarak yengeç gibi gidiyor. Öyle yapınca Alfa olduklarını falan sanıp "aaaaaa herkes bize bakıyor COOOL oldum" diyor ya. Hah :D İşte zombiler öyle düşünmüyor bu konuda. 2 kat hızlı vites geçişi, %15 arttırılmış son hız sunuyor. Puan: 1

Az Uykuya İhtiyaç Duyan: Yani Türkçe :D Açıklamaya gerek yok. Uyku formülünde uykuya olan ihtiyacı %30 azaltır. Puan: 2

Vahşi Hayat Adamı: Yağmurdan ötürü çok fazla ıslanırsanız, üşütme durumundan muaf kalmanızı sağlar. Puan: 2

Hızlı okuyan: Kitap okumak önemli bir olay, lakin oyunda zaten ileri sarma tuşları var. F4-F5-F6 bu tuşlara basıp sadece kitap okumayı değil. Her türlü işi hızlandırabilirsiniz. Tuşlardan ötürü bu yetenek gereksiz boş yere almayın. Puan: 2

Hünerli: Sevdiğim bir beceri ama yine tuşlardan ötürü biraz abes kaçabilir lakin oyunun temel mantığı loot olduğu ve genelde ağaç keserken veya kitap okurken F4-F5’i tuşlarını kullanacağınız için saniyelik işlerde sürekli olarak tuş basmak bir saatten sonra yoruyor. Tavsiyem almanız yönündedir. Puan: 2

Kedi Gözlü: Alın nokta. Karanlıkta yüzde 20 daha iyi görürsünüz. Puan: 2

Demirden Mide: Diyelim ki bozuk bir yiyecek yediniz. Hastalanma şansınızı %50 oranında azaltır. Zaten bozuk yemek yemeyeceğinizi düşünerek, bu yeteneği çokta gerekli görmüyorum. Puan: 3

Cesur: Zombilerle mücadele içindeyken karakteriniz oyunun erken kısmında panikleyebiliyor. Sonrasında ise bu panikleme durumu yavaş yavaş yok oluyor. Bu yetenekle %70 ihtimalle daha az panikleyeceksiniz. Silah kullanırken panikleme ciddi bir sorun teşkil ediyor. Çünkü panik halindeyken karakter nişan alamıyor. Bu durumu beta-bloker ile çözebiliyorsunuz. En azından bir süreliğine. Kısaca uzun vadede panikleme sorun oluşturmuyor. Tavsiyem almamanız. Puan: 4

Zarif: Eğer gizliliği seviyorsunuz. Sneaky sneaky olarak takılıp, Rainbow da haritayı tavaf ediyorsanız, Jackal'dan nefret ettiğiniz için Caveira mainliyorsanız. Bu ve diğer tüm sessizlik fantezileriniz için daha uzağa bakmayın. Çıkardığınız sesi %60 azaltır. Puan: 4

Dikkat Çekmeyen: Jack Reacher filminin otobüs sahnesi misali, zombiler tarafından spotlanma ihtimalinizi %50 azaltır. Gizlilik temelli bir karakter oluşturuyorsanız. Kesinlikle tavsiye ederim. Puan: 4

Az Yiyen: %25 daha az acıkma. Yanii ne desem bilemedim. Oyunda zibilyon farklı yiyecek var. Balıkçılık, avlanma, tarım, konserve bıdı bıdı 2. - 3. yılınızda belki aaa iyiki almışım diyebilirsiniz demek isterdim ama hayır :D Puan: 4

Az Susayan: Bak bunun için işler değişir. Su gerçekten sorun bu oyunda. Evet suyu bulmak kolay ama suyu arıtmak uzun sürüyor. Sürekli su taşı oradan ateş yak sterilize et vs. uzun işler. Bu beceri ile bir nebze bu işkenceden kurtulabilirsiniz. Tavsiye ederim. Puan: 4

Şanslı: Şanslı ama düşündüğünüz şekilde şanslı değil. Size Dragon Lore falan vermez bu beceri. Sadece aradığınız spesifik bir malzemeyi bulma olasılığınızı %10 artırır. Gidipte sizi zombi ısırığından falan korumaz. Ben her oynayışımda alıyorum. Puan: 4

Dirençli: Hastalıklara karşı daha fazla dirençli olursunuz. Hiç ihtiyaç duymadım. Gerek yok de yok zaten. %70 oranında enfeksiyonu engeller. Puan: 4

Kalın Derili: Şimdi matematiksel olarak ısırılma ve çizik formülü var. Tabii oyunun bu formülünü bilmiyorum lakin bu beceri ile zombiyle mücadele esnasında ya zombi size bir cızık atıyor veya direk ham yapıyor. Bu beceri ile %25 olan çizik şansı %15'e. Isırılma şansı %'ten %'e düşer. Tavsiyemdir. Bazen iş yapar. BAZEN! Puan: 6

Kuvvetli: : Yani görünürde gideri var ama becerinin ederi yok güzel kardeşim. Almayın yaw şu becerileri. Puan: 6

Organize: Oyun loot üzerine dedik. Hep loot sürekli loot. Bu beceri ile kendi envanteriniz dahil olmak üzere tüm konteynırlar %30 daha fazla alana sahip olur. Alın!. Puan: 6

Algısı yüksek: Duyma konusunda hassaslaşırsınız. Yani bu oyunu hoparlör ile oynarsanız. Büyük haksızlık ederseniz. Ses kasma bu oyunda da geçerli. Zombilerin kapılara, pencerelere, duvarlara vurma sesinden direk lokasyon infosu alıyorsunuz. Aynı şekilde helikopter muhabbetinde de bu durum mevcut. Kesinlikle alın. Ne zaman işe yarayacağını bilemezsiniz ama bir eve girmeden bile temiz veya dolu olduğunu rahatlıkla anlamanızı sağlar. Puan: 6

Fit: Şimdi oyunda güç ve fitness değerleri var. Bunlar yaptığınız HER HAREKETTE artar lakin aşırı yavaş bir şekilde gelişirler. Fit olursanız daha yavaş yorulursunuz. Koşu, saldırı, yük taşıma vb. konularda öne geçersiniz. Uzun vadede mantıksızdır. Çünkü zaten gelişecektir. Puan: 6

Kartal Gözlü: Al Al AL AL AL ALALALALALALALALALALA. Daha geniş açıda görüş açısına sahip olursunuz. FOV (Field of View) gibi düşünün. Puan: 6

Hızlı Öğrenen: Aldığınız bütün deneyim puanlarını %30 artırır. Yani :D ne desem bilemedim. Deneyim puanı kadar kıt bir şey bu evrende yok. ALIN. Puan: 6

Hızlı İyileşen: Gereksiz bir yetenek. Ölecekseniz ölüyorsunuz zaten. Zaman zaten F4-F5 ile hızlıca geçiyor. İhtiyacınız yok. Puan: 6

Adrenalin Bağımlısı: Güzel bir beceri. Maksimum paniğe ulaşınca eğer kırığınız çıkığınız yoksa %10 daha hızlı hareket ediyorsunuz. Gerekli mi hayır :D ama ateş etme muhabbetinde işe yarıyor. Keyif meselesi. Puan: 8

Atletik: Usain Bolt olmak istiyorsun. Hayal sanıyorlar. Ahan bu beceri işte. Sizi direk 10 seviye fitness puanı veriyor. %20 hareket hızı ve %60 daha yavaş yorulma. Güzel beceri ama çok puan istiyor ve 10 seviye demek fitness full demek. Yani daha fazla geliştirilemez. Bence gerek yok. Haaa ben şampiyonu olmak istiyorum diyorsanız. No problem. Puan: 10

Güçlü: One Shot Headshot DeadShot ne derseniz artık. %40 daha fazla vuruyorsunuz. Taşı sıkıp suyunu çıkarmakla kalmayıp, taşı moleküllerine ayırabilirsiniz. Gerek yok. Puan: 10

İlk 24 saat sizin için gerçekten büyük önem arz etmekte. Çünkü doğdunuz bölge çok yüksek bir ihtimalle şehrin ortalarına yakın bir bölgede olacak ve sizin için şehir demek en azından şimdilik tehlike demek. "Tehlike benim göbek adım alırım bıçağımı keserim doğrarım" gibi hareketlere bu oyunda yer yok. Bu oyunda mümkün olduğunca, gerekmedikçe aylaklarla uğraşmıyoruz. Neden mi uğraşmıyoruz ? Hemen söyleyeyim. Ölüm ile aranızda duran tek engel ısırılmak ve emin olun en azından saat boyunca zaman ayırıp geliştirdiğiniz karakteriniz ölürse o üzüntünün bir tarifi olmadığını belirtmek isterim.

Peki ne yapıyoruz ilk 24 saatte ?



Kaçın !

Gayet ciddiyim. Kaçın. Şehri terk edin. Mümkün olduğunca uzaklaşın şehirden. Aylakların en yoğun olduğu bölge olması yetmezmiş gibi bir de ev alarmları çalarsa tek bir noktaya toplanacak olan aylaklardan kurtulma şansınız çok az. Dahası oyunun aylakları yönlendirmek için sizin göremediğiniz sadece duyabildiğiniz ama oyun içerisinde aslında gerçekleşmeyen sesleri (META) de hesaba katarsak. Evet, şimdilik kaçmanız en iyisi. Bu sebeple ne yapıyoruz. Evet şehri terk ediyoruz.


Peki kaçalım kaçmasına nasıl başlayalım kaçmaya. Doğdunuz evde aylak olma ihtimali sıfır. Ayarlarla cebelleş olmadığınızı varsayalım. Bulunduğunuz evi talan edin. Çanta bulmak ilk önceliğiniz olsun. Çanta bulamazsanız yanınıza aldığınız tüm malzemeler ana envantere geçmekte ve aldığınız nesnenin ağırlığı olduğu gibi size yansımakta. Çanta alırsanız durum değişiyor. Ağırlık azaltma formülü devreye girerek 1 kg olan malzeme kg veya daha az olmakta (Farazi bir değerdir). Çanta bulamadık varsayalım. Sadece önemli malzemeleri almalısınız. Mesela yiyecek, su, konserve, konserve açacağı gibi sizi 1 gün daha hayatta tutacak malzemeler. Mutfakta Çatal, mutfak bıçağı gibi hiç olmazsa elinizin boşta kalmayacağı bir silah geçici olarak işe yarayacaktır. Evden çıkın ve etrafınıza bakın aylaklar nerelerde toplanmışlar, bir yere mi gidiyorlar inceleyin. Ev, depo, kasa vs. lootlamak bu oyunun temel mantığı. Bundan ötürü gözünüze başka bir ev kestirin. Evin en azından dışında aylak olmadığından eminseniz pencerelere yaklaşın ama sakın pencereyi kırmayın. Ses en büyük düşmanınız. Aylaklar sese karşı çok hassaslar. Pencerelerden içeriye bakabilirsiniz. İçerisinin temiz olduğunu düşünüyorsanız "e" tuşu ile pencerenin önündeyken pencereyi açmayı deneyebilirsiniz. Eğer pencereyi açmaya çalışırken "çıt" sesini duyarsanız kilidi kırdığınız anlamına gelir ve pencere açılamaz duruma gelir. Zaman kaybetmeden başka pencereleri deneyin. Güvenli bir şekilde eve girdikten sonra uzun süre kalacaksınız ( dk ) pencereleri kapatmayı unutmayın. Evden alınabilecek değerli malzemeleri aldıktan sonra artık dış kapılara yönelebilirsiniz. Kapılar evin içine girdikten sonra içerden açılabiliyorlar.

Değerli olarak nitelendirdiğim malzemeler:
-Her türden konserve
-Tava, levye
-Su şişesi
-Et
-Çanta lakin öyle her çanta değil. Sıralamaya göre Sırt çantası > Spor çantası > Küçük Hiking Çantası > Büyük Hiking Çantası > Ve bulma ihtimalinizin şu anda sıfır olduğu Askeri çanta

Bulursanız aşırı şanslı bir yakışıklı olduğunuzu ve almazsanız da bir o kadar cahül olduğunu gösteren malzemeler:

-Balta
-Testere
-İğne
-Çivi kutusu
-Sabun
-Çekiç
-Tornavida

Dip not:Bu malzemeleri envanterinize alırken suyunu çıkarmadan alın, gün içinde kullanmayacağınız malzemelerden 10 tane almak mantıksız sadece nerede olduğunu hatırlayın, asıl amacınız hala şehirden çıkmak bunu unutmayın!



Sıralama yapacak olursak ileride daha detaylı anlatacağım ama ilk başta çantayı bulun çantayı bulamıyorsanız aklınızın bir köşesinde malzemeyi nerede bulduğunu kazıyın. Harita baya baya geniş bu sebepten mekanı hatırlamanız iyi olur. Unutmayın çantanız yoksa ve envantere çok malzeme atmak yavaşlamak ve yorulmak demek. Testere için ise tek bir sözüm var. Sınırı aştıysanız bile testereyi alın. Birdahaki sefere çok uğraşırsınız :D Neyse devam edelim
Geçici veya Kalıcı Sığınak Bulma Yolunda
Şimdi gelelim oyunun en güzel kısımlarından birine :) Size uygun ev arama kısmı. O kadar zevkli ve o kadar ölümcüldür ki bu seçim. Burada verdiğiniz kararlar sizi hayata bağlamakla koparmak arasındaki o ince çizgidir. Ev seçiminden önce eve ulaşmanız gerekiyor tabii ki.



Eğer ki şehirde Loot ile çok oyalandıysanız ve karakteriniz yorgun düştüyse yapacak 2 seçim var. Araba bulmak ve şehir dışına çıkmaya devam veya güvenli olduğunu düşündüğünüz evde uyuyup dinlenerek sonraki gün bu amacı gerçekleştirmek.

Ben kesinlikle 1. Alternatifi tavsiye ediyorum. Karakter zaten yorgun, ev bul güvenli olduğundan emin ol, etrafı kolaçan et, alarm çalmaması için dua et *pat *pat *pat kapıya pencereye vuran kafalar falan riskli işler. Erkeklik Knox Country de sökmez gençler! Sinsi olacaksınız yiğit değil :D Haaaa eğer araç bulamıyorsanız, “Yok başqannnn araba falan” diyorsanız o zaman şöyle bir tavsiye vereyim

Zombiler, siz çok yorgun ve fazla güç harcama durumunda bile olsanız yürüyerek onlardan hızlı hareket edeceğiniz için onları geçebilirsiniz. Tabii önünüze kişilik bir güruh çıkarsa plan ters takla atar çünkü dönüşlerde sizi yakalayacaklardır. Çünkü yakınlık devreye girince yürümeden atılmaya geçiyor bu dangalaklar. Hızları bu atılma da yüzde 50 kadar daha seri olduğu için sizi kıt kıt ederler aman diyim. Dikkat edin ;) Bu şekilde yavaş yavaş yürüyerek yavaştan şehir dışına çıkacaksınız ve zombi yoğunluğu ciddi şekilde azalmaya başlayacak. Bu sebepten karakterinizin de kendisini toparladığını düşünerek geceyi geçirmek için sessiz sakin bir ev bulabileceğinizi düşünüyorum. Yanınızda yörenizde de tabii çok çok az zombi olacaktır. Tavsiyem aranızda en azından birim mesafe olması. birimi şöyle anlatayım karakter aim almışken sağa sola doğru imleci götürün ve Zoom ayarını yüzde 'e getirin en geniş zoom da en köşelere bakın. Zombi görmüyorsanız veya aranızda tahminen metre varsa güvendesiniz. Tabii alarm çalmazsa. Yakında dangalak var diyelim. Karakteriniz karanlıkta ve aşırı yorgunluk durumundaysa minik bir tavsiye:

Girdiğiniz evdeki Buzdolabını (Diğer malzemeler genellikle çekiç gerektirir, ses çıkardığını saymıyorum bile) kaldırıp pencere veya kapı önüne yığabilirsiniz. Bu sayede pencereden kırılsa bile zombiler giremez aynısı kapı içinde geçerlidir. Ekranın sol üstünde en aşağıda ki ikondur kendisi. Yerden malzeme almanıza yardım eder. sonraki adım perdeleri çekmek ve ışıkları söndürmek. Bunları yapmadan uyumayın sonrasında ise dua edin ve uyuyun gündüzü bekleyin. Sabah olunca Knox Country Kafa Dağıtma Şenliğine devam edebilirsiniz.

Peki benim favorim araba bulduk varsayalım. Eğer hırsız olarak başladıysanız gözünüze kestirdiğiniz araca gidin. Araç kilitli mi ? Sağ Tık> Ön camı kır.

Dikkat:Elinizde silahınız yoksa dirsek atarsınız ve kolunuzu kesersiniz!

Camı kırdın şoför koltuğuna geçtin anahtar var mı bak bakalım ? Yok mu sorun değil hırsızsın şampiyon unuttun mu :D “V” tuşuna basılı tut ve gelen çarkta anahtara tıkla karakterin düz kontak yapacak deneme veya fazlası sürebilir bu süreç. Başardın ve düz kontak yaptın diyelim gelelim asıl olaya benzin :D benzinin varsa paşa sensin ama benzin yoksa kusura bakma champ başka bir araç denemelisin veya etrafta loot ararken benzin tenekesi bulursun araca benzin eklersin veya boş benzin kutusu bulursun 2. Bir araç görürsün ondan benzin çeker düz kontak yaptığın araca aktarırsın benzini. Bahsettiklerim hırsız içindi. Hırsız değilseniz beyler sori anahtar olmadan araçları kullanamazsınız. ŞİMDİLİK :)

Araba çalışıyor varsayalım. Beyler bayanlar camlardan zıplayanlar artık şehri terketmeye devam edebiliriz, tahminen araçla maksimum 5 dakika da tekrar şehre ulaşacağınız bir bölgeye gidin ve evinizi arayın orası sizin üssünüz olacak sonuçta. Hangi binayı seçersiniz bilemem ama çok lokasyon var ilerleyen kısımlarda bu lokasyonlar değineceğim.



Önemli Not:Kendinizi akıllı zannedip “Hızlı gidiyorum eheheheheh” diye Speed Demon yeteneğini sakın almayın yarışta değiliz. Hayatta kalmaya çalışıyoruz. Speed Demon hızlı götürüyor doğru ama aracı yüksek devirde sürdüğü için alarmdan daha fazla ses çıkartıyor. Resmen zombilere burdayım demek istemiyorsanız uzak durum !
Ev Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ya bu kısım benim en sevdiğim. Best of Best gençler. Evinizi buldunuz diyelim Zaaaaart ! Beyler ev bulmak öyle basit bir iş değil. Oturmayacaksınız evde, çoluk çocuk sahibi olmayacaksınız onu geliştirip düzenleyeceksiniz. Modifiye edeceksiniz. Air drop atmayacaklar havadan. Tek başınızasınız. Olayın incelikleri var ;) Şimdi bir ev seçerken nelere dikkat etmelisiniz:

-Ev ormana yakın olmalı
-Tarım yapacağınız genişlikte alanı olmalı
-Yakınların da nehir veya göl olmalı
-Ural dağları kadar şehire uzak değil, burnunuzun dibi kadar da yakın olmamalı


(Bu tarım düzeni yanlıştır. Uygulamayın !)

Opsiyonel:
-2 Kat olmalı
-Ev kabini olmalı
-Garajı olmalı
-Şömine olmalı
-Geniş olmalı



Dikkat ediyoruz but why?

-Şimdi neden 2 ye ayırdık. Önce oraya açıklık getirelim. İlk yazdıklarım olması gereken olmazsa olmazlardan opsiyonel olanlar ise işinizi aşırı kolaylaştıran ve baş ağrıtmaması için var. Şimdi sırayla açıklayayım. Evinizi olduğu gibi açıkta bırakamazsınız çünkü zombiler çoook sonraki tarihlerde eğer hayatta kalırsanız sürü halinde hareket ettiği için sizin bölgeye de
bir ziyarette bulunacaklar. (O kadar da dangalak değiller) Evi güçlendireceğiz. Neyle ? Şimdilik tahtadan müdürüm. Şimdilik tahtadan. Acaba tahta nerede olabilir :/ hımmm evet orman. Yine zekalar alev alev IQ 3 basamaklı en büyük asal sayı her neyse orman sizin odun kaynağınız evinizin etrafına (Hiç bitmeyecek) duvarlar çekeceksiniz, kütükten surlar yapacaksınız. Depolama alanları kuracaksınız. Vs vs. Odun arkadaşınız, odunu sevin. Testereyi neden aldık sorusu ise cevabını burada buluyor gençlik. Ağacı kesm Yuh ebesinin şeysi o kadar da değil. Ağacı baltayla kesiyoruz. Ağaç bize kalas veriyor her biri 9Kg bu kalasları testere ile kesiyoruz bu sayede her biri 3Kgdan 3 kalas elde ediyoruz ve duvarlar için gereken temel malzemeyi üretiyoruz. Para Çokomel ilişkisi böylece bitmiş oldu gelelim funduszeue.info

-Tarım yapacağız dedik, evet yapacağız kıç kadar yerde yapamayız bize alan lazım tapu müdürlü bAşQan zombi istilası diyorum tapu yok mekan bizim ;) ufkunuzu geniş tutun size tabur besleyeceksiniz demiyorum ama biraz alanınız olsun. O kadar basit değil en azından 30x30 ideal bir ölçü ben Base olarak geniş takıldığım için bu bana göre ideal fakat 9x9 da iş görür 4x4 te . Boyu değil işlevi kısmını sadece tarıma bağlı yaşadığında görürsünüz ;)



-Nehir göl olayı basit aslında. Tarım sizi doyurur evet ama gereken besleyiciliğe sahip değil ne yazık ki. Fakirin yüzü gülür mü ? *Kurumuş Boğazım* ıhım buna istinaden balıkçılığı öğreneceksiniz beyler bayanlar (kadınlar, hanımefendiler artık hangisiyle rahat ediyorsanız, yelpazemiz gayet geniş) balık sizi bir güzel besliyor. Yetmez göl de bile avlansanız fark etmiyor balık bitmiyor yenileniyor sürekli olarak. Bokunu çıkarmayın yinede. Gereken her besleyiciliğe sahip. Üzülmezsiniz yani hem zevkli de eleman balık tutarken Instaya bakıyorum, huzurlu bir olay :D



-Ev kuşu ol ol nereye kadar değil mi ? Bir hulk değiliz ama içimizde Türk kanı akıyorsa Knox Kountry yi Türkün yapmak için ne yapmalıyız ? İstilacı güçleri yok etmeliyiz. Topraklarımızdan sürmeliyiz ! Egemenlik bizim olacak ama bunun için ilk doğduğumuz şehrimize yakın olmalıyız ;) Hem loot için hem karakterin fitness/güç değerlerinin gelişimi için zombi öldürmek çok iyi. Çok uzağa giderseniz gününüz yollarda geçer çok yol kat edemeden karakter yorulur bir anlamı kalmaz. Çok yakın olursanız ateşle oynarsınız ve helikopter geldiği zaman (Oyun günüyle gün) sizi Mortal Kombattaki Scorpio ziyarete gelir. Bu yüzden ne yapıyoruz Sub-Zero oynuyoruz <3 .Tam ortayı bulun işte gençler atla deve değil.

Opsiyonel Seçimler:

-Evin 2 katlı olması demek kafadan gerçek zamanlı saatin kurtulması demek. Yoğunlaştırılmış şekilde marangozluğa odaklandığınızı ve aşırı şanslı olduğunuzu varsayalım. Merdiven demek seviye 6 marangozluk demek. Bu merdiven yapmak için bir şart. Seviye 6 ya kitapsız gelmek ise ahahahaahahah :D neyse boşluğuma geldi. Kitaplar güzeller kitapları sevmekle kalmayın okuyun lan elin Japonu trende bile okuyor. Seviye 6 ya kitapsız hayatta kalan eleman demek “Baba, şu köy varya şu köy gördüğün köy ben yaptım” demek. Yani bu da yüzlerce ağacı devirdim, bir o kadar kalas kestim, binlerce çivim bitti helikopter geldi geçti gitti. Yüzlerce zombi kestim demek. Kısaca ilk günde bir merdiven yapamazsınız çünkü başka işlerle uğraşmanızda gerekecek, kısa sürede kitapsız yapılamaz özellikle sadece marangozluğa yönelmeden yapılması hiç olanaklı değil ama biz kitabınız var varsayalım. Varsaydık mı ? Güzel varsaymaya devam edelim. Devam devam devam. Geliyor geliyorGençler CS değil bu öyle beleş beleş geçemezsin,kitabın varsa bile 10 günden aşağı merdiven yapamazsın YEDİRMEZLER :) Marangozlukta seviye almak bir şey oluşturmak veya bir şey parçalamakla olur yatak parçalamak çok deneyim puanı verir ama sen şehrin uzağındasın unutma çok ev yok etrafında tek tük. Bu yüzden bir şeyler oluşturmuş olman gerekiyor. Seviye 6 marangozluk merdiven için şart ve kısaca erişilmesi zor bir olay dedik ayrıca kırılma noktasıdır neden biliyor musunuz ? Merdivenden çıktın 2 kattasın. Pencereden aşağı çarşaf at Rapunzel misali. Aşağı in merdiveni Balyozla kır.

Önemli not:Akıl tutulması yaşayıp çarşafı atmadan aşağı inip merdiveni yok etmeyin yoksa 2. kat direk uzay boşluğuna döner yine merdiven yapmakla uğraşırsınız

Evet nerede kalmıştık haaaaa. Ta Daaaaaaaa funduszeue.info artık zombiproof kardeşim hayırlı uğurlu olsun.

Not:Mesela ben uzun süredir oynadığım için tek katlı eve taşındım ve kendim binamı geliştirmek ve merdiveni, çatı katını yapmak istiyorum. Emin olun o daha da zevkli tabii bir o kadar da emek istiyor. Bir de bolca çivi kutusu ;)

- Ev kabini tamamen gereksiz kanımca ama yinede fazla alan göz çıkarmaz çünkü bir saatten sonra bütün şehri üssünüze loot olarak getiriyorsunuz.

-Garaj. Herif belki arabasıyla aşk yaşıyor. JDM hastası. İs that a Supra ? Eeee ne bakıyorsunuz araba dışarı da mı kalsın Allah Allah. Arabanız üzerinde çalışırken onu tamir ederken (bir nevi burada zaten Car Mechanic Simulator oynuyorsunuz) kafanızın üstünde çatı olması kadar güzel ne olabilir. Barbara Palvin tabii ki :D

-Şömine demişim. Şömine dışarıda ateş yakma işini evin içine taşıyor ve çok estetik duruyor. Karşısında viski içmek bile çok güzel, ışıkları kapatın (Hala elektrik varsa) ve o sıcaklığı hissedin. Etrafı kıpkırmızı yapması da cabası. Alın kitabınızı çayınızı karakteriniz kitabını okuyup skill basarken sizde kültürlenin veya karşı cinsten arkadaşınıza yürüyüp -ama ben seni arkadaşım olarak görüyorum mesajına cevap yazmaya çalışın. Skala her zamanki gibi Sina çölü.




-Ev geniş olmalı demişim evet geniş olsun dünyaya bir kez geliyoruz ömrümüz 90 metre kare mekanda geçmiş, azda biz yaşayalım hayatı ironiktir zaten anca zombi kıyametinde yaşarız hayatı onda da gelir kıtlarlar bizi :/ koridordan geçerken HGS sisteminde misali ip olup ilerliyoruz hey Allahım neyse. Tüm şehri loot olarak getireceğiniz için alanda yetmeyecek bir de o var ;)

Kısaca eviniz aslında yuvanız <3 Siz ona bakarsanız o da size bakar



Not:Öncelikle bu bölümü okurken, haritanın çok geniş olduğunu ve tek tek bütün lokasyonları göstermemi beklemenin biraz hayalperestlik olduğunu hatırlatırım lakin gösterdiğim lokasyonlar ihtiyacınızı fazlasıyla görecektir.



Malum harita işte karşınızda. Bu haritada Warehouse, Benzinlik, Depoları tek tek işaretleyeceğim. Öncelikle haritayı güzelce öğrenmeniz gerekiyor ney nerededir vb. Şimdilik sizler için (Gözümden kaçanlar olabilir) bildiklerimi işaretliyorum.

Not: Ayrıca ev seçimizini yaparken bu haritaya önceden bakmanız kritik önem taşır. Ne olduğunu bilmediğiniz bir yerde yaşamak tehlikelidir. Loot yapmak için tüm haritayı gezmeyin sonradan.

Dip Not:Haritaya bakınca büyüklükten ötürü korkmanıza gerek yok. Sık sık bakacaksınız zaten. Bakmazsanız çok sık kaybolmanız içten bile değil. Asıl mesele oyundaki tecrübeniz artıkça aslında haritanın büyük olmasının sebebinin sizin hayatta kalma şansınızı artırmak olduğunu anlayacaksınız. Neden mi ? A bölgesi ile C bölgesinin farkı, farklı dükkanlar, binaların dizilimdeki değişiklikler ve zombi yoğunluğudur. Mantık hep aynı.Lootlanmak. Hayatta kalmak. A şehrini tükettikçe B lokasyonuna gideceksiniz o bitince C'ye vs vs. O sebepten büyüklüğe takılmayın.



Biraz yaklaşalım bu alana.



Öncelikle Büyük Depoya bakalım !



Görüldüğü gibi. Her oda duvarlarla ayrılmış durumda. Jeneratörün çıkma ihtimalinin en yüksek olduğu yerdir. Ayrıca kapıları açmak için kullanılan anahtarda çok yüksek bir ihtimalle kayıptır. Bu yüzden depoya gitmek istiyorsanız. Yanınızda balyoz bulundurmanız iyi olacaktır. Pekala Büyük deponun neye benzediğini anladığımızı varsayalım. Peki bu Warehouse ? İşte Warehouse.



Kendisi oyundaki en büyük mekanlardan birisidir. Aradığınız neyse yüzde 95 ihtimalle burada bulacaksınız. Dikkat edin zombi sayısı bir hayli fazladır. Aradığınız balyoz mu ? Çivi kutusu, olta, çekiç, balta, depolama için kutu, silah vb. yapı malzemesi olarak ne geliyorsa aklınıza burada bulabilirsiniz. Sırada Benzinlik.



Tek tük zombi olabilir lakin bu bölge hariç. Direk Warehouse'un yanında çünkü. Gittiğiniz benzinlik binanın yanında ise kesinlikle etrafında zombi vardır. Dükkanın içinde benzin bidonu bulup pompadan benzin çekebilirsiniz. Araba parçaları, kek, bisküvi tarzı abur cuburlarda benzinlikte spawn olur.
Gelelim guru fasulyanın faydalarına :D beyler bayanlar bugün sizlerle beraber kutu açılışı yapacağız falan Kutu açıldı kardeşim açıldı ! Tahmin et kutunun adı ne ? Pandora’nın kutusu güzel kardeşim Pandora’nın kutusu ! Bütün kötülüklüklerini üstümüze saldı ama bizim de elimizde bir kozumuz var Hastalanmamak :D

Şimdi gelin bi durum kontrol yapalım:

Şehirden başarıyla kaçıldı ✅
Araba bulundu ✅ (Eeee bulun artık)
Ev belirlendi ✅
Eksikler listesi belirlendi ❌

Eksikler listesi. Hımmm eksikler listesi ? Marketten gidip aldığınız ama eve gelince bulamadınız sütün yokluğundan bahsetmiyorum. Sizi hayatta tutacak malzemelerden bahsediyorum. Bu malzemeleri şimdi biraz daha açacağım ve tam anlamıyla ne nedir ne iş yapar anlatmaya çalışacağım. Bunlar yakın gelecekte ihtiyaç duyacaklarınız ve uzak gelecekte ihtiyaç duyacaklarınız olacak. Şimdilik şu ana odaklanalım

Malzemeler:
-Çivi kutusu x20
-Ataç kutusu x2
-Benzin Bidonu x5
-Ahşap Balta x2
-Testere x2
-Sargı bezi x
-Olta x2
-Hasır İp x1
-İğne x1
-Tohum paketi x10
-Jeneratör x1
-Jeneratör Kullanma Kılavuzu x1
-Çöp poşeti x20
-Kova/Sulama Kabı x2
-Bahçe Küreği x1
-Kürek x1
-Balyoz x1

Bu yazdıklarım sizin seçtiğiniz evinizin modifikasyonu ve içinde yaşamanız için gereken en temel malzemeler, bunlar olmadan kendinize sığınak yapmanız imkansız. Peki bunlar nerede bulunuyorlar. Hemen açıklayalım gençlik ayıp ettiniz bu bir rehber sonuçta size bunu açıklamasaydım burada olmazdım :)

Not:Cümle sonunda malzemenin bulunduğu yer tahmini yerlerdir. Karşınıza çok alakasız bir yerde de çıkabilir. Mesela ben yemek aramak için bir eve girmiştim ama baltaya ve çivi kutusuna ihtiyacım vardı. Eve girdim evin önceki sahibi artık neciyse evden 5 balta ve 12 çivi kutusuyla ayrıldım çekiçler ve tornavidalar hariçtir. Demem o ki heryere bakınız. Aradığınız ne ise zombinin envanterinde de olabilir :D

-Çivi kutuları evlerde olabilir. Daha çok Warehouse olarak tabir edilen malzeme depolarında bulunurlar veya şehrin nalburcu dükkanında olur. Evde çıkma ihtimali öyle çok yüksek değil aklınızda bulunsun. 1 adet kutuda çivi vardır tahminen minik yapılar oluşturmada size yeter lakin o kadar hızlı biter ki bu arkadaş sürekli olarak çivi kutusu ararsınız. Tek tavsiyem bulduysanız alın, affetmeyin alın !
(Warehouse, Ev, Nalbur)

-Ataç kutusu balık tutarken oltanın kırılması durumunda yeniden oltayı tamir etmek için kullanılan bir parça, balık tutmak için kritik öneme sahip ama kullanılabilmesi için balıkçılık dergisi funduszeue.infoı okunmak zorunda aksi halde Ataç ve oltanızda olsa tamir edemezsiniz. Balıkçılığın early-mid-late game kavramlarında yerini düşününce yanınızda bulunması gayet iyi olur. 1 Kutuda 40 adet Ataç var ;) (Ev, Nalbur, Warehouse)

-Benzin bidonu. Zombi kıyametinde önem arz eden parçalardan biri. Olay şu elektrik kesilince jeneratörü beslemek için kullanıyoruz bu arkadaşı. Pompaya gidiyorsun baba sağ tik > yakıt al diyorsun bu kadar basit veya araçların yanına gidip (Bidon envanterdeyken) arabaya sağ tik > Depodan benzin çek. Voila :) (Garaj, Bagaj, Benzin istasyonu)



-Ahşap balta, açıkçası oyunun erken sürümlerinde OP (Overpowered) olarak nitelendirilen silahıydı şimdi gücü düşürüldü (nerf) lakin yinede oyundaki en güçlü yakın menzilli silahlardan biri. Asıl amacı dışında kullanmak mantıksız ve hayır zombi kesmek değil ağaç kesmekten bahsediyorum. Çünkü önemli olan eli kanlı olmak değil delikanlı olmaktır. Zombiyi her silah keser ama ağacı her silah kesemez ;) bir de böyle düşünün. (Warehouse, Nalbur)

-Testere bulduğumuz ağaçları baltayla kestikten sonra elde edilen kütükleri kalasa çevirmek için kullanılıyor. Kütüklerin tek başına kullanılacak tek amacı en güçlü duvar olarak kullanılmasıdır ama bu mevzuyu gerçekleştirmek parça gereksinimi az olmasına rağmen çok zorludur. İleride anlatacağım. (Warehouse)

-Sargı bezi yaralarınızı sarmaya da yarar, ateşi körüklemeye de yarar, kütükten duvar yaparken de gerekli bir malzemedir. Terzilik becerisini geliştirmek için giysilerde yama malzemesi olduğunu da hatırlatırım. (Her tür kıyafet)

-Olta ile araç çekiyoruz gençler, misinayı bağlıyoruz falan :D bildiğin olta la. Balık tutacaksın. Thats all! (Garaj,Depo)

-Hasır ip, oltanın misinası bitince kullanacağımız alternatif misina, balıkçılık için değerli bir malzemedir kendisi. (Warehouse)

-İğne terzilik için gereken ve nadir bulunan bir parça. Görürseniz sakın kaçırmayın ağırlığı da yok gibi bir şeydir. (Warehouse, Nalbur)

-Tohum paketi, yeni dünyanın başlangıcı tarımın başlangıcı demek gençler. Sevin tohum paketlerini. GDO falan kullanmayın ha (!) kanserden gidersiniz zaten virüs var bir de onunla uğraşmayın. (Ev, Çiftlikler, Rural Supply, Gigamart)

-Jeneratör oyunu kolaşlaştıran bir malzeme, sadece benzinle çalışır. Kullandıkça eskir ve elektronik parçalara ihtiyaç duyar. Elektrik kesilince ki kesilecek, size elektrik sağlayan yakıtı öyle bir tüketir ki çölde kutup ayısı görmüş bir balina gibi içer. Yetmez sesli bir malzemedir, zombileri (yakındalarsa) çeker. Ayrıca kapalı alanda zehirli etkiye sahiptir ;) egzoz gazını güzel ciğerlerinize çfunduszeue.info adet görürseniz almayın 40kg ağırlığı var onun yerine nerede olduğunu bir yere not edin sonrasında araba ile yuvanıza götürün. Unutmayın jeneratör 40 Kg ! Bazı araç bagajları ise 39 kg. Öyle bagaj açık gelirim mantığı bu oyunda yok :D (Evlerin garajları, Büyük depolar)

-Jeneratör Kullanma kılavuzu? Ne olaki acaba ? Adı üstünde eğer bu kılavuzu okumazsanız jeneratörü elektrik sağlaması için kullanamazsınız. Bu dergi çok lanettir çünkü çok alakasız yerlerden çıkar. Bulursanız kesinlikle alın ;)



-Çöp Poşetleri suyun depolanması için Seviye 4 Marangozlukta il defa su varili yapmak için kullanılır görürseniz toplayın ağırlığı çok çok azdır. (Çöp kutuları, ev mutfağı)

-Kova hem ileri düzey marangozluk malzemesi hem de su toplamaya yarar, tencere de aynı işlevi görür (sadece su toplamak) ve bolca su alır, yanınıza almak zorunda değilsiniz ama bolca yeriniz varsa alın.

-Bahçe küreği tohumları ekmek için toprakta yer açmaya yarar bu işlemi elinizle de yapabilirsiniz ancak elinizle yaparsanız elinizi kesersiniz. Gerek yok el ile yapmaya, daha hızlı kazması da cabası her kazdığınız topraktan solucan çıkması da ayrı güzel (balık-solucan ilişkisi).

-Kürek. Bu malzemenin bende yeri farklı. O kadar zombiyi öldürdüm ama zombileri oldukları yerde bıraktım. Biz yaşayan son insanlarız. İçimizde ki insan nerede peki? Öldürdüklerimiz de birer insandı belki bir anne belki bir babaydı, belki evine ayçicek yağı götüren bir çalışan veya köpeğini gezdiren bir kişi. Oyuna bu çerçeveden ne zaman baksam beni üzer bu yüzden toplu mezarlar kazabilmemizi sağlayan kürek (5) benim için özeldir. Her açtığım mezara tek bir kişiyi gömerim üzerinede bir haç (Şimdilik zombileri hristiyan olarak kısıtlıyorum) geçiririm. Bir mezarlığım bile var aslında. Bakıp bakıp duygulanıyorum. Karakterimin yerine kendimi koyuyorum neyse gömmenin mantığı şu çok fazla zombi keserseniz yanyana sinekler cesetlerin üzerinde uçuşmaya başlar ve bu durum eğer evinizin hemen dibinde olursa karakteriniz ölüme doğru yavaş yavaş gider. Bundan ötürü cesetleri gömüyoruz. Envanterde kürek varken mezar kazmak istediğin yere sağ tik > Mezar kaz. İstersen mezarı doldurursun istersen bir adet koyar kapatırsın. (Warehouse, Nalbur, garaj, depo)

-Balyoz oyunda duvarları, merdivenleri kırmaya yarar. Bu sayede mekanda değişiklikler yapabilirsiniz. Önemli bir parçadır. Özellikle Depoda muhteşem iş yapar. Çünkü anahtarlar kayıptır ve sadece duvarları kırarak devam edebilirsiniz lootlanmaya tek sorunu kullandıkça hızlı şekilde eskimesidir. (Warehouse, garaj)
Helikopter Ve *Kıt *Kıt İlişkisi
Oyunun en heyecanlı zaman dilimlerinden biridir. Ayrıca bu zaman diliminde zibilyon tane kararı ya alacaksınızdır ya da zaten almışsınızdır. Peki bizleri şimdi neler bekliyor. Öncelikle şunu söylemeliyim. Fark ettiniz mi bilmem ama oyunda televizyon vs. Radyolar var. Bunlar sizce süs mü ? Düşünün biraz :D

Oyunda ki televizyon en azından 8 gün boyunca sizin en iyi arkadaşınız. Burada bi anlaşalım. Radyo ise sonunuz ne zaman gelirse o zamana dek iyi bir arkadaşınız olacak. Lakin öyle bir an var ki radyoya çok minnettar kalacaksınız. Açıklayayım:

Televizyonda Life and Living kanalını saat da, saat de, saat tahminen dakika açıp izlerseniz size marangozluk, hayatta kalma, balıkçılık, aşçılık vb. alanlarında her programda kez olmak üzere temel deneyim verecektir.

Not: Kitap okuyup programları izlerseniz size verilen temel deneyim puanı ilk başlarda kitabı ne kadar okuduğunuza bağlı olarak ilk seviyelerde (funduszeue.info) veya 3 ile çarpıyor. Eğer kitabı tamamen bitirirseniz ve sonradan da programı izlerseniz çarpan maksimum değerine ulaşacağı için x 3: puan tek seferde kazanacaksınız. Bu temel puanı tek bir programda kez aldığınızı düşünürsek ve her okunan kitabın da 2 yetenel kademesini kapsadığını hesaba katarsak. Beleş puan beleş yetenek. Örnek verelim marangozluk programının adı Wood Craft. Marangozluk öğretiyor. Kitabı da okudunuz. Marangozluk beceriniz 0 ise Marangozluğunuz hızlıca 1. seviyeye gelecek ve 2. seviyeyi doldurmaya başlayacak. Sadece 1 program izlemeniz kafi olacak :D

1. Seviye marangozluk 0/75 TP
2. Seviye Marangozluk 0/ TP

Dip Not: Programlar 8 gün sürüyor. Sonra bütün yayınlara iyi geceler diyoruz. Sekizinci güne gelmeden en hızlı şekilde marangozluğu, onu bunu şunu geliştirmek için Tv izlemek mantıklı lakin her yeteneğin ayrı ayrı bir kitabını arka arkaya okumak bir ömür sürüyor. Bu karakter acıkıyor, susuyor, sıkılıyor aynı şekilde sizde sıkılıyorsunuz. Bu çıkan programları mümkün olduğunca izleyin opsiyonel olarak kitap okuyup izlemeyi başarırsanız çok daha güzel olur ama "Televziyonda beleş 12 puan var gidip kitap okuyayım da puan çarpılsın beleş puan alıp her şeyi geliştireyim" fikri bütün yetenekler için kitap okumayı gerektiriyor ve fazlasıyla zaman alıyor. Sadece Marangozluğu almanız da kafi. Ki kendisi aralarında en çok önem arz eden yetenektir. Geri kalan yetenekler öyle veya böyle öğreniliyor. Sadece 1. seviye yeteneklerini alsanız bile kafi (Balıkçılık, aşçılık, avlanma, araştırma)

Neyse vesselam Tv'nin diğer kullanım amacı (bir peynir türü olmayan) lore'u öğrenmektir. İlginç bir hikayesi var oyunun. Diyatlov vakası gibi ne olduğunu sizde bilmiyorsunuz ama etkilerini görebiliyorsunuz. Onun haricinde Tv'nin başka bir kullanım amacı da sesini zombileri dağıtmak için kullanmak. Zombiler evlerin etrafın da dolanıyorsa sesi fulleyip onları belirli evlere çekebilirsiniz. Onun haricinde son kullanımı Tv'nin sökülerek elektrikçilik becerisini geliştirmesidir. Radyo ise tek amaca hizmet eder. O da çok önemli bir amaçtır (Mühendislik ve zombi dağıtma için olan amaçlarına daha sonraki kısımlarında değineceğim).

Helikopterin haberini verir.



Helikopter

Trajikomik bir unsurdur aslında kendisi çünkü tüm haritada bulunan zombileri üzerinize çeken bir sestir. Oyuncular burada ayrılır:

-(Zombi nüfusu çarpanı + olarak yorum yapıyorum)

Bu motorlu aracın sesini oyunda ilk defa duyanlar bu ne diyebilir. Helikopter olduğunu anlarlar bu arkadaşlar ama ne anlama geldiğini anlamaz. O yüzden çok takılmazlar. Bu yüzden ölümle yüz yüze gelirler.

Biraz daha deneyimli oyuncular ne olduğunu bilir, zombileri çektiğini bilir ama ne zaman helikopterin geleceğini bilemez ve kendini çok geliştiremediği için endişelenir. Heyacanlanır. Korkar.

Deneyimli oyuncular zombilerin az buçuk nerede toplandığını bilir tahmin eder, helikopterin 6 ila gün arasında geleceğini bilir. Sadece tam zamanı bilemez. Zombilerin geleceği konuma göre bir lokasyon belirler. Hazırlıklıdır. Helikopterin onu dışarıda yakalamaması için çabalar. Çünkü aksi takdirde olacakları bir fiil yaşamıştır.

Oyunu tavaf edip günlük dozunu alıp yüzünü zomboidle yıkayıp, evindeki kapıları güçlendiren elemanlar ise helikopterin hangi günde geleceğini tahmin etmekle kalmaz yanına radyo alıp Emergency Broadcast System kanalını açar ve günlük olarak hem ekinleri için yağmur yağma ihtimalini kontrol eder hemde "Hava Aktivitesi Algılandı" yazısını bekler. Bununla kalmaz helikopterin infosunu radyodan alınca evinden çıkmama yemini eder. Çünkü bilirki evinden çıkmazsa helikopter onu göremez etrafta avare avare dolanır helikopterimiz sonra bizi göremeden üzgün şekilde geldiği yere geri döner. Nitekim kendiside bilirki helikopter üstündeyken gizlendiği yerden çıkarsa helikopter onu takip etmeye başlayacaktır. Bu sebepten yerinde durur. Akıllı çocuk !

Helikopter vakası kısaca bundan ibarettir. lerce zombinin size doğru intikal ettiğini düşünün -her yönden- kaçışınız yok :D Tavsiyem helikopter hakkında tam bilginiz yoksa ama yakında olacağını düşünüyorsanız arabanıza atlayın tam depo+1 adette depoda ekstra yakıt olması koşuluyla loot yapmaya devam edin. Helikopter sesi mi duydun ? Heyecan yapma gerçek zamanlı 10 dakika boyunca seni takip edecek asıl olay burada başlar. Tüm harita size doğru geliyor. Sakın evinize yönelmeyin tam zıttına gidin. Gitmediğiniz yerler dahil, eviniz doğudaysa batıya gidin. Olay bitti mi ? Emin olmayın! Genelde gittiğini sanarız ama 1 kez daha gelir. Emin olmak için biraz daha dolanın. Ne zamanki "Baba helichopper gitti" diyorsanız o zaman tam gaz evinize dönün ama şunu da unutmayın yüzde 75 ihtimalle evinizi zombiler bastı. Etrafında yanında yöresinde ila arası zombi olabilir. Bu durum evin şehre uzaklığı ile ters orantılı olarak değişir (Enlightened) :D



Bu saatten sonra zombileri kesmek ve evi tekrar güvenli hale getirmek kalıyor. Başka bir büyük sorununuz ise en azından 1 haftaya kadar olmayacak. Evinizi düzeltin hadi :) Haaaa zombiler yok mu ? Baba hemen tarıma girişiyoruz. Lahanayı, domatesi, havucu, patatesimizi ekiyoruz. Suluyoruz. Marangozluğumuzu 4. seviyeye getirmeye ve evin etrafını güne gelmeden daha da fazla çevrelemeye devam ediyoruz. Evin etrafını çevreleme konusunda tavsiyem kütük duvarıdır. 4 adet kütük+ 4 adet bez parçası ister bir adet kütükten duvar oluşturmak ve sadece 1 metre kare alanı kaplar. Evinizin etrafını tamamen çevrelemek matematiksel olarak çok zaman alır ama zombiler için geçilmesi en zor yapılardan birini oluşturursunuz, kafasını vurur da vurur o duvara :D çok uzun sürer bu arkadaşı parçalamaları. Zaten istesenizde günden aşağı "Oh be Safe Zone" diyeceğiniz bir alan oluşturamazsınız. Çok küçük bir alan almadığınızı düşünerek söylüyorum. Marangozluk kitabını inşa işlerine başlamadan almayı ve okumayı unutmayın !

Evinizi daha da düzeltip neyi nereye koyuyoruz, eksikler nelerdir, ne yapıyoruz, ne yapacağız planlaması evresindeyiz. Tarımla ilgili ciddi gelişme gerekir burada. Çiftçilik kitapları bulun, Çiftçilik dergileri, Bahçe spreyi, sulama kapları vs. Yeri kazın. Sağ tik > Kaz. Sonrasında tohum paketi açılmışken kazdığınız yere sağ tik > Tohum ek. Tohumlar başlangıçta önemli ama sonradan bir anlamı kalmayacak çünkü ürettiklerinizden fazla tohum alacaksınız yine de alın yanınıza sonuçta çiftçilik seviyeniz 10 değil gençler.

Depolama alanlarının eksiklerini çıkarın. Düzenli olun. Tahta kasa 65Kg ya kadar taşır. Karton kutu 32 kg ya kadar taşır. Metal olanlar 80 kg taşır (Şu anda yapamazsınız bu arkadaşı) vb. Eksiklerinizi bulun. Sonraki sefer loot a çıktığınzda bunları sökün (Çekiç) ve yanınıza alın, bağajınıza koyun.
Bu rehberde güzel oldu haaa :D Ben bile okuyorum arasıra. Bir flashback yapalım yaptıklarınıza dair:
(Yazılanlar helikopter olayının bittiğini ve Günü baz almaktadır.)

-Evimiz var.
-Evin etrafına çektiğimiz duvarı bitirmeye yaklaştık.
-Bulduğumuz tüm benzin bidonlarını doldurduk.
-Şehire gün aşırı gidip lootlanıp geri dönüyoruz.
-Aracımız veya araçlarımız var.
-Eksiklerimizi arayıp buluyor ve eksik listemiz azalıyor.
-Tarıma başladık, mahsüllerimiz büyüyor.
-Şimdiye kadar arası zombiyi mutluluğa kavuşturduk.
-Karakterimizin yetenekleri yavaş yavaş artmaya başladı.



Peki şimdi ne yapacağız ¿

Mekanımızın kendi kendine yetebilecek hale gelmesi için hâla eksik unsurlar var ve bunları bir an önce yapmalıyız ! Bunlardan ilki jeneratör. Elektrik sağlıyor doğru ama asıl olayı ışıktan ziyade buzdolapları. Etrafta bulduğumuz et, hamburger, pizza, turta, peynir, sebze, meyve vs. Dolapta olduğu sürece bozulması daha da uzun sürüyor ama elektrik yoksa hepsi çürümeye yüz tutacak

Dip Not:Bulduğunuz konserve harici her yiyecek korunmazsa kısa sürede bozulacaktır. Bu bozulma ise buzdolapları sayesinde yavaşlatılabilir veya daha da uzun süre dayanacak şekilde funduszeue.infoabının 2 envanteri bulunur. İlki soğutur. İkincisi dondurur. Zaten mavi mavi olur ürün fark edersiniz. Size tavsiyem loot yaparken önceliğiniz, bozulacak olan yiyeceklere öncelik vermenizdir. Bunları alıp buzluğunuza yerleştirin en azından gün kafanız yemek konusunda rahat olur. Başka bir tavsiyem ekstra bir dolap bulun. 2 kapılı olan dolapları kast ediyorum. Bulamazsanız sorun değil normal bir dolapta iş görür. Yiyecek miktarı tarımda ilerledikçe hızlı bir şekilde dolabınızı dolduracaktır.

Dip Not 2:Konserve konusu şöyle bunlar çok ekstrem durumlar veya kış için saklanmalıdır (Konserve açacağı olmadan açılmaz) çünkü asla bozulmaz. Aynı şekilde ananelerimizin yaptığı sebzeleri konserveye çevirme işide oyunda mevcut. Sebze+Sirke+Şeker+Su+Kavanoz+Kavanoz kapağı gibi malzemeler bu konserve olayı için gerekir. Özellikle loot yaparken kavanoz kutusu bulursanız alın çünkü hem kavanozu hem kapağı içinde bulundurur. Aksi halde kavanoz ve kapak ayrı ayrı spawn olduğu için arar arar durursunuz :D

Bunu engellemek için elektrik gittiği gibi jeneratöre geçmeliyiz. Nerelerde olabileceğini yukarıda yazdım. Jeneratörü alsakta burada bitmiyor iş. Jeneratörü kullanıyor olmak demek. Elektrik için artık jeneratör lazım demek. Peki o zaman benzini nasıl çekeceğiz ? Malum elektrik yok. Bir saatten sonra depoladığınız tüm benzin de bitecek. Olay hem basit hem zor. Oyun size Sandbox oynarsanız dünya ayarlarında jeneratörü dışarıda da çalıştırma opsiyonu sunuyor. Bu opsiyon şu anlama geliyor. Benzinliğe jeneratör ile gelip pompaya elektrik verebilirsiniz. Evet ! Kapitalizm son buluyor gençler. Sınırsız yakıt. Artık dizel mi ? Yoksa benzin mi (!) istersiniz bilemiyorum :D Haaa ayarı kapatırsanız bu dediğim olay çalışmaz. O zaman benzin bulmak için kalan tek seçenek araba depoları ve eğer varsa benzin istasyonunda kalan benzin bidonlarıdır.

Not: Bu ayar kapalıdır. Sizin açmanız gerekir !

Jeneratör kullanmak sorunu da yanına getirir. Bunlar zombi çekme durumu ve jeneratörün bozulmasıdır. Bozulma işini sağda solda bulduğunuz hurda elektronik malzemelerle düzeltebilirsiniz. Bunlar haricinde açık alanı kurunuz jeneratörü. Kapalı alanda çalıştırırsanız zehirli gaz oluşturur. Elektrik kesintisinin ne zaman olacağını kestirmek ise zordur. Genelde Günden sonra meydana gelir. Normal haliyle elektrik kesintisi Güne gelmeden meydana gelir. Ayardan (Sandbox) sadece zaman dilimini (, vb.) seçebilirsiniz. Ne zaman kesileceğine rastgele karar verir. Unutmadan tek bir jeneratörünüz olmasın bulduğunuzu alın eve koyun. Bozulması bir yana, benzinliğe giderken ikinci jeneratörü götürerek evin elektriğini kesmemiş olursunuz.



Su olayı ise belki elektrikten daha da önemlidir. Malum karakter susuyor. Karakteri geçtim ekinler susuzluk çekiyor. Gölden, nehirden su almak bir alternatif ama sterilize etmek gerekiyor. Sterilize etmek için ateş kaynağına ihtiyacınız var. Ya kamp ateşi yakın veya şömine/antika fırın/fırın varsa içine sterilize olmamış suyu koyun. Sonra fırınımızı açalım. İçinde su bulunan tenceremiz/kase/bardak vs. Kırmızı şekilde renk değişecektir bu ısınma sürecinde. Kıpkırmızı olduktan ve yeşil zehirli simgesi gidince suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Su kesilmeden marangozluğu 4. Seviyeye getirip su kutusu/varili yapmak iyi olacaktır. Bu variller dere, nehir gerekliliğini bir nebze azaltır lakin yine sterilize etmek gerekir. Yağmur yağmasını da radyodan takip ettikçe kimse sizi su ile tehdit edemez. Minik bir tüyo vereyim. Oyunda bulursanız su sebillerini yanınıza alın 5kg ağırlığı var ama içinde birim su var. Tertemiz. Sterilize etmeye gerek yok.



Loottan gelince, karakterin yıkanması gerektiğini unutmayın. Üstü hep kan revan toz toprak. Tabii yani o kadar dövüş, aksiyon, şiddet :D Yemek yapmadan önce, eve loottan geldikten sonra kendinizi yıkayın kıyafetlerinizi çıkarın. Çünkü zehirlenme riski var yaptığı yemeklerde.Tüm malzemeleri yıkamak birim su gerektirir. Bu sabunsuz şeklidir. Sabun ile bu değer daha da aşağılara düşer. 60 küsür civarı. Temizlik imandandır :)



Not: Sterilize olmayan suyla yıkanabilirsiniz.

Su kesilse bile, aslında tamamen kesilmedi. Tüm evlerde hâla az da olsa su vardır. Çeşme, banyo, tuvalet vs. içinde bu suyu bulabilirsiniz. Boş şişelerinizi gidip doldurabilirsiniz. Tahminen bir evden şişe su doldurabilirsiniz. Haricinde su bulmanın başka bir yolu yağmurdan sonra yerdeki su birikintileridir.

Tavsiyem bunlarla uğraşmamak. Su kesilmeden önce yapabildiğiniz kadar su kutusu/varili yapın. Bunları kapalı bir alana yerleştirin. Evin içi, garaj vs. Alın tencerenizi çeşmeden su çekip bu varillere doldurun, bir varil küsür su alıyor. adet yapmanız içme suyu bakımında sizi günlüğüne kurtarır.

Son olarak gün sonunda rahatlayın ;)




Sevgili arkadaşım:

Pilin modelinize uygun olup olmadığından emin değilseniz, müşteri hizmetlerimizle iletişime geçfunduszeue.info parametre modelinizi ve boyutunuzu bize bildirin, sizin için ihtiyacınız olan pili özelleştirebiliriz, teşekkür ederim.

Detay:

Battry Tipi: Şarj Edilebilir Li-İon Pil

Anma Gerilimi V V Anma Kapasitesi mAh/ mAh

ürün açıklaması:

funduszeue.info son Lityum iyon pil teknolojisini kullanır.

funduszeue.infoe mikroçip aşırı şarjı önler ve pil ömrünü uzatır.

funduszeue.info için en iyi yedek yedek pil.

Önemli notlar:

1. Orijinal veya güvenilir şarj cihazı kullanın.

2. Pili ateşe veya suya atmayın.

3. 45 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta tutmaktan kaçının, aksi takdirde patlamaya neden olabilir.

4. Üzerine basmayın veya yüksek irtifadan düşürmeyin.

5. Kısa devreyi önlemek için asla anahtarlar, madeni paralar funduszeue.infonlerle bir araya getirmeyin.

6. Bekleme modundaysa pili serin ve kuru bir ortamda saklayın.

7. Gereği olarak PE veya plastik torba.

8. Sabitlemeden önce, her PCB, IC'nin kapasitenin yanı sıra çalıştığından emin olmak için test edilir.

Avantajımız:

1. Aynı kalitede, fabrikamızdan en düşük fiyatı alabilirsiniz.

2. Yeni ürünlerinizi rakiplerinizden önce alın.

funduszeue.info çevrimiçi sipariş: Minimum sipariş miktarı yok (Adedi).

4. Toptan indirimler: sizin için mükemmel marjlar.

5. Doğrudan deponuza nakliye (Kapıdan Kapıya).

6. Damla nakliye mevcuttur.

7. Fabrikamız tüm pil ihtiyaçlarınız için tek elden tedarikçidir.

8. Yüksek kapasiteli pil bekleme süresini ve konuşma süresini uzatır.

9. Çift IC koruma tasarımı güvenliği sağlar ve pilin kullanım ömrünü uzatır.

Bir yıl garanti söz veriyorum, arızalı pili ekstra ücret ödemeden değiştireceğiz.

OEM, sizin için ODM hizmeti.

Bu işle ilgileniyorsanız ancak ne yapacağınızdan emin değilseniz, kazan-kazan durumu oluşturmak için pazarı keşfetmeniz için size en iyi önerileri funduszeue.info yanı sıra,OEM hizmeti de veriyoruz, bu da ürün tabanını ihtiyacınıza göre özelleştirebileceğimiz anlamına geliyor.

Sevkiyat:

1. Biz alıcının ödeme funduszeue.info tarafından doğrulandıktan sonra 3 gün içinde parsel göndereceğiz.

2. Fiyatlarımız hedef gümrük vergisi dahil değildir.

3. Biz Çin gümrük sorunu sorumlu olacak ve alıcı hedef gümrük sorunu sorumlu olmalıdır .

funduszeue.infoşım süresi:

1: Çin Post 25~45 iş günü veya daha fazla gerekir.

2: Hollanda Post normalde 25~40 iş günü gerekir .

3: Satıcının Nakliye Yöntemi normalde 25~45 iş günü gerekir.

Garanti:

1. Sattığımız tüm ürünler sevk edilmeden önce kaliteli ve sıkı inceleme altındadıfunduszeue.infogi bir kalite probleminden kaçınmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

2. Bir yıl içinde kalite garantisi veriyoruz ve ücretsiz olarak onaracağıfunduszeue.info nakliye müşteri tarafından ödenmesi gerekmektedir.

3. Ürünlerimizden memnuniyetiniz garantidir.Üründen memnun değilseniz, değişim için malları iade edebilirsiniz, ancak iade etmeden önce lütfen bizimle iletişime geçfunduszeue.infoe ve taşıma ücreti iade edilmez ve müşteri iade ve yeniden göndermenin tüm ücretlerinden sorumlu olmalıdır.Tüm iade öğeler iyi durumda olmalıdıfunduszeue.infon satılabilir durumda olmalıfunduszeue.infoer tarafından yapılan kusurlar, kırık, çizik vb. Gibi garanti edilmez.

Geri bildirim:

1. Malları teslim etmekten memnunsanız, lütfen olumlu geribildirim bırakmaya yardımcı olun ve sizin için aynısını yapacağız.

2. Siz değerli müşterilerimizi önemsiyoruz ve beklenmedik sorunları çözmeye çalışacağız.

3. Eğer mal ile tatmin değilseniz, zaman içinde bizimle temas kurmaktan çekinmeyin lütfen, ve negatif geribildirim ayrılmadan önce öncelikle mesaj göndermek veya alibaba üzerinde herhangi bir anlaşmazlık açfunduszeue.info çözmek ve memnuniyetinizi karşılamak için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

  • Yeniden şarj edilebilir - Evet
  • Kaynak - Anakara Çin
  • Marka Adı - Rograpo'nun
  • Anma Gerilimi - V V
  • Kullanmak - elektrikli süpürge bataryası
  • Battry Türü - Li-iyon
  • Paket - Evet
  • Kalite Belgelendirme - CCC
  • Tip - Standart Batarya
  • Nominal Kapasite - mAh / mAh
  • Sertifika - ce, RoHS

PUBG Mobile oyununda harita bilgisine sahip olmak büyük önem ta&#;&#;yor. Oyunda birden çok harita var ve her biri farkl&#; zorluklar içeriyor: Tüm haritalar farkl&#; &#;ekilde tasarlanm&#;&#; ve neyin nerede oldu&#;unu bilen oyuncular maça belirli bir avantaj ile ba&#;l&#;yor. Bu nedenle, oyuna yeni bir harita eklenmesi (veya mevcut bir haritada de&#;i&#;iklik yap&#;lmas&#;) son derece önemli bir husus: Bu yenilikleri herkesten önce ö&#;renir ve örne&#;in nerelerde pusu kurulabilece&#;ini tespit ederseniz, hayatta kalan son oyuncu olma &#;ans&#;n&#;z&#; da kayda de&#;er oranda art&#;r&#;rs&#;n&#;z. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

PUBG Mobile oyununda &#;imdiye dek dört harita oldu&#;unu biliyorsunuz: Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi. Bu haritalar&#;n baz&#;lar&#; daima di&#;erlerinden daha popülerdi ve bu durum özellikle Vikendi için geçerliydi: Neredeyse hiçbir oyuncu bu haritay&#; tercih etmiyordu. Durum böyle olunca, geli&#;tiriciler onu yeni Karakin haritas&#; ile de&#;i&#;tirme karar&#; ald&#;. Bu, an itibariyle PUBG Mobile oyunundaki en yeni harita ve &#;u anda büyük ilgi görüyor. Peki, Karakin haritas&#; hangi özelliklere sahip ve nas&#;l bir oynan&#;&#; sunuyor? Bu haritada nelere dikkat etmeniz gerekiyor? A&#;a&#;&#;da tüm bu sorular&#; cevapl&#;yoruz. 

Karakin Haritas&#; Hakk&#;nda Temel Bilgiler

Karakin, PUBG Mobile’da boyut olarak çok büyük olmayan yeni bir harita. Sadece 2×2 kilometre büyüklü&#;ünde ve bu da onu oyundaki en küçük haritalardan biri yap&#;yor. Bu haritay&#; Kuzey Afrika k&#;y&#;s&#;ndaki bir ada olarak dü&#;ünebilirsiniz: Büyüklü&#;ü bak&#;m&#;ndan bir fikriniz olmas&#; için, tüm Karakin haritas&#;n&#;n Erangel haritas&#;ndaki Askeri Üssün içine s&#;&#;abildi&#;ini belirtelim. Harita ço&#;unlukla kuru, aç&#;k alanlar, tepeler ve kayalarla dolu. Çok büyük olmad&#;&#;&#; için bu bölgelerin tamam&#; harita üzerinde önemli bir rol oynuyor. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Oyundaki di&#;er haritalar gibi denizle çevrili bir ada &#;eklinde tasarlanm&#;&#; olmas&#;na ra&#;men, haritan&#;n içinde (örne&#;in nehir gibi) herhangi bir su kayna&#;&#; bulunmuyor. Bu haritay&#; di&#;er haritalardan ay&#;ran bir di&#;er özellik ise ayn&#; anda sadece 64 oyuncuya izin veriyor olmas&#; (oyundaki di&#;er tüm haritalar oyuncuya izin veriyor). Haritada ayr&#;ca binalar&#;n içinde bulunan oyuncular&#;n dahi hasar alabildi&#;i bir y&#;k&#;m bölgesi var: Bu, oyuncular&#; binalardan ç&#;kmaya zorlayarak maç&#; daha da aksiyon dolu hale getiriyor. Mermilerin ince duvarlar&#;n arkas&#;na geçebilmesi de haritan&#;n oyuna getirdi&#;i yeni &#;eylerden biri. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Bu özellik, oyunculara duvarlar&#;n arkas&#;nda saklanan dü&#;manlar&#; vurma &#;ans&#; veriyor. Ayn&#; nedenle, oyuncular&#; siperden ç&#;kmaya ve çat&#;&#;maya zorlayarak maç&#; h&#;zland&#;r&#;yor. Bu bak&#;mdan, Sanhok kadar e&#;lenceli, Miramar kadar h&#;zl&#; bir oynan&#;&#; bekleyebilirsiniz. Haritada ayr&#;ca, oyuncular&#;n gizlenmek için kullanabilece&#;i pek çok tünel bulunuyor. 

Karakin Haritas&#;ndaki Yeni &#;eyler

Karakin güncellemesiyle birlikte eklenen farkl&#; &#;eyler de bulunuyor. G36C ve MP5K gibi silahlar haritaya eklendi, sa&#;l&#;k kitleri ve ilk yard&#;m malzemeleri gibi ekipmanlar&#;n ortaya ç&#;kma oran&#; art&#;r&#;ld&#; ancak bandajlar&#;n ortaya ç&#;kma oran&#; dü&#;ürüldü. Keskin ni&#;anc&#; ve ni&#;anc&#; tüfeklerinin say&#;s&#; art&#;r&#;ld&#;, mavi bölge efektleri güncellendi.

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

2x, 3x ve 4x gibi dürbünleri art&#;k daha s&#;k bulabileceksiniz. Keskin ni&#;anc&#; ve ni&#;anc&#; tüfeklerinin ata&#;manlar&#; da bu silahlar&#;n bulunabilirli&#;inin artmas&#; sonucunda art&#;r&#;ld&#;. Ancak, &#;arjör ata&#;manlar&#;n&#;n yan&#; s&#;ra yak&#;n dövü&#; silahlar&#;n&#;n haritada ortaya ç&#;kma oranlar&#; dü&#;ürüldü, yani genellikle menzilli çat&#;&#;mak zorunda kal&#;yorsunuz. Nitekim namlusu kesik çifte de haritadan kald&#;r&#;ld&#;. Yap&#;&#;kan bombalar ise Karakin haritas&#;na yeni eklenenler aras&#;nda: Bunlar duvarlara yap&#;&#;abilen patlay&#;c&#;lar.

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Tüm bu de&#;i&#;iklikler, haritan&#;n boyutu da dü&#;ünüldü&#;ünde oyuncular için i&#;i daha zor hale getirebilir, ancak her maç&#;n oyuncu yo&#;unlu&#;u oldukça yüksek olacak, oras&#; kesin.

H&#;zl&#; Oynamay&#; Sevenlere Tavsiyeler

Harita küçük oldu&#;undan, hemen herkes h&#;zl&#; bir oyun tarz&#; kullanmay&#; tercih ediyor. “Rush” olarak bilinen bu oyun tarz&#;nda haritadaki tüm bölgelere kolayca eri&#;ilebilirsiniz, ancak baz&#; bölgeler maç&#;n gidi&#;at&#;n&#; kontrol edebilmek için di&#;erlerinden daha kullan&#;&#;l&#;. Bu bölgeleri a&#;a&#;&#;da listeleyip her birini k&#;saca izah ediyoruz.

S&#;cak Bölgeler

Bu bölgelere s&#;cak denmesinin nedeni, daima aksiyonun merkezinde olmalar&#;. Yani oyunun herhangi bir an&#;nda ancak özellikle de ba&#;lang&#;çta bu bölgelerde yo&#;un çat&#;&#;malar oluyor.

El Habar

El Habar, birçok binaya sahip haritadaki en büyük &#;ehir. Haritan&#;n kuzeyinde ve kö&#;esinde yer al&#;yor. Burada çok fazla ganimet bulunuyor ve 2’den fazla manga için bile yeterliler. Bölgedeki binalar, oyuncular için birçok saklanma yeri sa&#;l&#;yor. Buras&#; haritan&#;n kö&#;esinde oldu&#;undan, bölgeden ç&#;kman&#;n tek yolu haritan&#;n merkezine do&#;ru hareket etmek. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Haritadaki en büyük &#;ehir oldu&#;u için maç&#;n burada sonuçlanma ihtimali oldukça yüksek. Haritan&#;n bu bölümünde bir noktay&#; tutabilirseniz, çok fazla hareket etmenize gerek kalmadan pek çok rakibi indirebilirsiniz.

Hadika Nemo

Hadika Nemo, haritan&#;n güney taraf&#;nda bulunan bir bölge. Burada ayn&#; zamanda bir dizi bina bulunuyor ve haritan&#;n küçük boyutu nedeniyle buraya ula&#;mak daha kolay. &#;yi ganimetlere sahip oldu&#;u için haritadaki s&#;cak bölgelerden biri. Buraya bir dizi oyuncunun ini&#; yapt&#;&#;&#;n&#; görür ve hemen çat&#;&#;maya girmek istemezseniz, sahilinde bekleyebilirsiniz. Sahil ve r&#;ht&#;m, sadece saklanmak ve do&#;ru an&#; beklemek için kullan&#;lmal&#;, zira haritada su ak&#;nt&#;lar&#; yok, bu yüzden ba&#;ka bir bölgeye ula&#;mak için kullanam&#;yorsunuz.

Ba&#;ara

Ba&#;ara haritan&#;n bat&#; taraf&#;nda yer alan ve çok say&#;da binan&#;n bulundu&#;u ba&#;ka bir bölge. Buradaki ganimet El Habar kadar iyi de&#;il ancak yine de tatmin edici, üstelik saklanma noktalar&#; da bir hayli fazla. Bölgenin sahilinde bir iskele bulunmuyor. Buras&#; defansif oynamay&#; seven ve kamp yapma fikrinden pek ho&#;lanmayan oyuncular için ideal olabilir. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Birçok oyuncu savunma kalmay&#; tercih etti&#;i için buras&#; gere&#;inden fazla kalabal&#;k olabilir. Yani buraya indi&#;inizde de aksiyonun bir parças&#; olabilirsiniz ancak buran&#;n arkas&#;nda aç&#;k bir alan oldu&#;u için çat&#;&#;madan kaç&#;nman&#;z da mümkün.

Kampç&#;lar &#;çin Tavsiyeler

Kamp yapmak bir sanatt&#;r ve isterseniz her yerde kamp kurman&#;z mümkündür. Karakin haritas&#;nda çok fazla &#;ehir alan&#; bulunmuyor ancak kampç&#;lar için çok fazla kullan&#;labilir bölge mevcut. 

Kargo Gemisi

Kargo Gemisi, ad&#;ndan da anla&#;&#;laca&#;&#; gibi harita üzerinde bir bölge de&#;il, haritan&#;n güney yönündeki kö&#;esinde bulunan bir gemi. Buras&#; gözlerden uzak oldu&#;u için kampç&#;lar için ideal olabilir. Gemi oldukça büyük ve önemli miktarda ganimet içeriyor. Oyuncular burada farkl&#; kamp tekniklerini kullanabilirler. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Haritan&#;n Ortas&#;ndaki Evler

Karakin haritas&#;yla ilgili ilginç bir husus, tüm önemli bölgelerin kö&#;elere yerle&#;tirilmesi ve haritan&#;n ortas&#;n&#;n neredeyse tamamen bo&#; olmas&#;. Ancak halen kamp yapmak için iyi bir seçenek olabilecek birçok ev bulabilirsiniz. Bu evlere sadece güvenli bölge kapan&#;rken di&#;er oyuncular yakla&#;&#;yor. Yani bu evlerden birine iner ve ganimeti toplarsan&#;z, di&#;er oyuncular o bölgeye yakla&#;ana kadar sab&#;rla bekleyebilirsiniz. Bu evler haritan&#;n ortas&#;nda oldu&#;undan güvenli bölgenin orada olu&#;ma olas&#;l&#;&#;&#; oldukça yüksek. Kampç&#;lar bundan faydalanabilir ve diledikleri takti&#;i kullanabilirler. 

Karakin’in Kral&#; Olun: Yeni PUBG Mobile Karakin Haritas&#; &#;çin BlueStacks Rehberi

Karakin hakk&#;nda ak&#;lda tutulmas&#; gereken bir di&#;er önemli &#;ey de, kamp yapman&#;n mümkün olmas&#;na ra&#;men ideal bir seçim olmamas&#;. Bu harita h&#;zl&#; tempolu bir oynan&#;&#; için tasarlanm&#;&#; ve çok uzun bir süre boyunca ayn&#; yerde kalmaman&#;za neden olacak pek çok yeni özellik içeriyor. Bu bak&#;mdan, kampç&#;lar&#;n oyun tarzlar&#;n&#; de&#;i&#;tirmesi ve biraz daha agresif bir oynan&#;&#; denemesi iyi bir fikir olacakt&#;r.

Panzerfaust, oyuncular&#;n Karakin haritas&#;nda oynarken ak&#;llar&#;nda tutmalar&#; gereken di&#;er bir &#;ey. Bu, oyundaki herhangi bir arac&#; devirebilen bir roketatar. Çok güçlü bir silaht&#;r ve birincil yuvada ta&#;&#;nabiliyor. Karakin’in kayal&#;k ve çorak arazisi için ideal bir silah: Daha önce sadece PUBG Mobile’&#;n Payload modunda görülebilen Panzerfaust, art&#;k oyundaki haritalardan birine kal&#;c&#; bir &#;ekilde ekleniyor.

Oyuncular&#;n yeni Karakin haritas&#; hakk&#;nda bilmeleri gereken en önemli &#;eyler bunlar. Haritay&#; ö&#;renmek ve neyin nerede oldu&#;unu anlamak, uzun vadede hem keyifli hem de verimli bir oynan&#;&#; elde etmenizi sa&#;layacakt&#;r. Yeni Karakin haritas&#;yla ilgili ipuçlar&#;n&#;z ve tavsiyeleriniz varsa, bir yorum b&#;rakarak bizimle payla&#;maktan çekinmeyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası