sahura kalkmayı unuttum oruç tutulur mu / Orucun farzları - Dinimiz İslam

Sahura Kalkmayı Unuttum Oruç Tutulur Mu

sahura kalkmayı unuttum oruç tutulur mu

Oruç Tutarken Sahura Kalkman&#;n Önemi

Uzmanlar ramazan ay&#; boyunca beslenme ve sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde oruç tutma konusunda vatanda&#;lar&#; bilgilendiren konulara de&#;inir. Pek çok ki&#;i uykudan zor uyand&#;&#;&#; için sahur yapmadan oruç tutar. Bu durum ise beslenme uzmanlar&#;n&#;n dikkatini çeker.

Çünkü sahur yapmadan oruç tutman&#;n yan etkileri vard&#;r ve birçok ki&#;i bu yan etkileri görebilmektedir. Sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu diye dü&#;ünenler için beslenme uzmanlar&#;n&#;n görü&#;lerini bir araya getirdik.

Sahur için zaman&#; olmayanlar, bir türlü sahur sofras&#;na uyanamayanlar bu yaz&#;m&#;z&#; dikkatle okusun. Çünkü sahura kalkmadan oruç tutulur mu Diyanet taraf&#;ndan da yan&#;tlanan sorulardan biridir. Gerçek ki&#;i ve kaynaklar&#;n aç&#;klamalar&#;na göre; gece sahura kalkmadan oruç tutulur mu sorusunu bu sat&#;rlarda yan&#;tl&#;yoruz.

&#;lginizi çekebilir: &#;stanbul &#;ftar Vakti, Ramazan &#;msakiyesi, &#;ftar Saatleri

sahura kalkmadan oruç tutmak

Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu?

Her sene ramazan ay&#; geldi&#;inde Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#;’na yöneltilen sorulardan biri de ramazanda sahura kalkmadan oruç tutulur mu oluyor. Pek çok ki&#;i sahur yapmaya zaman bulamad&#;&#;&#; için; tutaca&#;&#; oruç için ak&#;am yedi&#;iyle yetiniyor.

Uzmanlar bu konuda vatanda&#;lar&#; s&#;k s&#;k uyarsa da; sahurun önemini bilmeyen ve ne yaz&#;k ki ihmal edenler var. Ancak söz konusu sa&#;l&#;k oldu&#;unda; ihmallerin olmamas&#; öneriliyor. Çünkü sahurun oruç üzerindeki etkisi oldukça fazla.

Sahur zaman&#;n&#; kaç&#;ran ya da uykudan uyanamayan ki&#;iler sabah uyand&#;&#;&#;nda sahura kalkmay&#; unuttum oruç tutulur mu diyerek iftara kadar sabrediyor. Sahura kalkmadan oruç tutulur mu günah m&#; diye kafas&#; kar&#;&#;anlar olabilir, sahurun da oruç tutarken farz oldu&#;unu dü&#;ünenler de olabilir. Bu sorular&#;n cevab&#; hay&#;rd&#;r. Yani gece sahura kalkmadan oruç tutulur mu diyenler sahursuz da oruç ibadetini yapabilirler.

Sahura kalkmadan oruç tutmak farz m&#;, sahura kalkmadan oruç tutulur mu günah m&#; gibi sorularla kafa kar&#;&#;&#;kl&#;&#;&#; ya&#;ayanlar da olabiliyor. Ramazan orucu Müslümanlara farzd&#;r; sahur ise orucun farz&#; yani dinen gereklili&#;i de&#;ildir ancak birçok faydas&#;ndan dolay&#; sahur yap&#;lmas&#; önerilir.

Gece sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Elbette ki sahursuz da oruç tutulur. Ancak sahur olmadan tutulan oruç bünyenizi her aç&#;dan zorlar. Bu durum sadece ramazanda sahura kalkmadan oruç tutulur mu sorusu için de&#;il üç aylarda sahura kalkmadan oruç tutulur mu ve kandilde sahura kalkmadan oruç tutulur mu sorular&#; için de geçerlidir.

Sahura kalkamam&#;&#; olanlar sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu diye de endi&#;elenebiliyor. Yo&#;un bir günden sonra sahura kalkmay&#; unuttum oruç tutulur mu acaba diye merak ediyor olabilirsiniz. Ramazan orucu, adak orucu ile di&#;er nafile oruçlar için sahura kalk&#;lamad&#;&#;&#; durumlarda niyet zaman&#; ku&#;luk vakti bitimine kadar oldu&#;u için sabah kalk&#;nca da niyet edebilirsiniz.

Ramazan ay&#; boyunca yakla&#;&#;k saat boyunca açl&#;k söz konusu. Neredeyse saat boyunca aç kalan bünye, kan &#;ekerini ciddi boyutta etkileyecek. E&#;er gece sahur yaparsan&#;z; iftara çok az zaman kala ac&#;kmaya ba&#;lars&#;n&#;z.

&#;ayet sahur yapmadan oruç tutmaya ba&#;larsan&#;z; uyand&#;ktan birkaç saat sonra açl&#;k hissedebilirsiniz. Uzun süren oruç hali nedeniyle kendinizi yorgun hissetmemek için sahura kalkmaya özen göstermelisiniz. Sahura kalkmadan oruç tutulabilir mi? Tabii ki tutulabilir ama faydalar&#; üzerine dü&#;ününce önemli mazeretler d&#;&#;&#;nda sahura kalkmaya çal&#;&#;man&#;z&#; öneririz zira hem fiziki hem manevi olarak çok fazla yarar&#; oldu&#;u bir gerçektir.

Sahura kalkt&#;&#;&#;n&#;zda 30 gün boyunca süren ramazan sürecinde, kan &#;ekerinizi ve de&#;erlerinizi koruyabilirsiniz. Zaman zaman sahura kalkmay&#; unutuyor olsan&#;z da; mümkün oldu&#;unca sahur yapman&#;z sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z için iyi olacakt&#;r. Sahurda alaca&#;&#;n&#;z s&#;v&#; besinler ve su sayesinde, gün içinde bedeniniz dinamik kalabilir. S&#;v&#; kayb&#;n&#; önlemek ad&#;na sahurda su oran&#; yüksek besinleri tercih edebilirsiniz.

Sahura kalkmad&#;&#;&#;n&#;z günlerde, oruç tutarken çok s&#;k susayabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için sahur yapman&#;z tavsiye edilir. Sahura kalkmadan oruç tutulur mu Diyanet taraf&#;ndan da evet &#;eklinde yan&#;tlanan bir sorudur ama sahurun faziletlerinin alt&#; çizilerek sahurla oruç tavsiye edilir.

Sahurun dindeki önemine Diyanet &#;öyle de&#;inmi&#;tir: “Sahur yeme&#;i, oruç tutacak ki&#;ilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkm&#;&#; ve bunu ümmetine de tavsiye etmi&#;tir (Buhârî, Savm, 19, 20).”

&#;lginizi çekebilir: Sahur Nedir? Ne Zaman Ba&#;lar, Biter?

Sa&#;l&#;kl&#; bir oruç süreci için besin de&#;eri yüksek, doyurucu, kalorisi dü&#;ük sahur tabaklar&#; haz&#;rlayabilirsiniz. Sahur sofras&#;n&#;n bereketi ve vücuda olan yarar&#; sayesinde, tutaca&#;&#;n&#;z oruç daha size daha k&#;ymetli gelecektir. Sahur sofras&#;n&#; haz&#;rlamak için gece zaman bulam&#;yorsan&#;z; doyurucu bir tabak haz&#;rlay&#;p streç filmle kapat&#;p sahur zaman&#;nda hemen tüketebilirsiniz.

Oruç tutmak için mutlaka sahurda uyan&#;p niyet etmenize gerek yoktur. Zaman zaman uyanamad&#;&#;&#;n&#;z durumlarda kalben edilen niyetlerin de oruç için geçerli oldu&#;u bilinmektedir. Sahur yapamad&#;&#;&#;n&#;z gecelerde, sabah uyand&#;&#;&#;n&#;zda niyetinizi ederek oruca devam edebilirsiniz.

Sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu Diyanet taraf&#;ndan yan&#;tlanan bir sorudur. &#;lgili aç&#;klamada: “Niyet etmek orucun &#;artlar&#;ndand&#;r. Niyetsiz oruç sahih de&#;ildir.  Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur.” denmi&#;tir. Mendup &#;slami bir terimdir ve “be&#;enilen” anlam&#;na gelir.

Oruç tutmak için sahur yaparsan&#;z; ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Aç &#;ekilde uyuyup oruç tuttu&#;unuzda; vücut direnciniz dü&#;ecektir. Gün içinde kan &#;ekerinizin dü&#;memesi için sahur yapt&#;ktan sonra oruç tutman&#;z önerilir.

Uzmanlar, sahura kalkanlar için s&#;v&#; deste&#;inin çok önemli oldu&#;unu vurguluyor.  Çay ve kahveyle s&#;v&#; ihtiyac&#;n&#;n kar&#;&#;lanmamas&#; gerekti&#;ini aç&#;klayan beslenme uzmanlar&#;, sahurda içilen su ve meyve suyunun daha doyurucu oldu&#;unu ifade ediyor.

Ayr&#;ca sahura kalk&#;p oruç tutmak isteyenler, sahurda 1 bardak süt içerek daha doyurucu ve sa&#;l&#;kl&#; sahur yapabilirler. Oruç sahura kalkmadan tutulur mu, ramazanda sahura kalkmadan oruç tutulur mu gibi sorular&#;n hepsinin cevab&#; ayn&#;d&#;r. Oruç ne zaman tutuluyor olursa olsun sahura kalkmadan da tutulabilir; ancak sahurun önemine dair yaz&#; boyunca de&#;inilen konular da göz ard&#; edilmemelidir.

&#;lginizi çekebilir: Ramazan Bayram&#; Namaz&#; Saat Kaçta? Nas&#;l K&#;l&#;n&#;r?

sahura kalkmadan oruç tutulur mu

Sahura Kalkmadan Niyetsiz Oruç Tutulur Mu?

Oruç tutmak için niyet etmenin çok önemli ve sevap oldu&#;unu bilirsiniz. Baz&#; durumlarda oruç tutacak ki&#;i niyet etmeyi unutabilir. Hatta sahura kalkamad&#;&#;&#; için niyetini de haliyle etmi&#; olamaz. Böyle nadir anlar için ki&#;inin kalpten niyet etti&#;i kabul edilir ve dilerse sahura kalkmadan ve diliyle niyet etmeden orucunu tutabilir. Ancak sahura kalk&#;p aç&#;kça niyet etmenin sevap oldu&#;unu unutmamak gerekir.

Sahura Kalkmadan Niyet Nas&#;l Edilir?

Oruç tutacak ki&#;inin niyeti diliyle ve kalbiyle etmesi mühimdir. Olas&#; durumlarda sahura kalkma plan&#; olmad&#;&#;&#;nda ki&#;i uykudan önce niyetini edip orucunu tutmak için orucu belirler. Bu ki&#;ilerin “Yar&#;nki orucumu tutmaya niyet ettim, kabul eyle Allah’&#;m.” gibi ifadelerle yar&#;nki orucu için niyetini belli etmesi gerekmektedir.

Ö&#;len Niyet Edilen Oruç Kabul Olur Mu?

Diyanet’in yapt&#;&#;&#; aç&#;klamaya göre; imsak vaktine kadar niyet edilmemi&#;se o günün orucu geçerli olmaz. Bu bilgi do&#;rultusunda uyku saatinize göre niyetinizi edip oruç tutmaya ba&#;layabilirsiniz.

sahura kalkmadan oruç tutulur mu

Sahurda Tok Tutan Besinler Listesi

Ramazanda Çekilecek En Özel Tespihler

Sahurda Susatmayacak Yiyecekler Listesi

En Güzel Sahur Mesajlar&#;, Anlaml&#; Sözler

Sahurda Ne Yenir? Tok Tutan, Susatmayan Menü

Sahura kalkmak şart mı?

Değerli kardeşimiz,

Hayır, şart değildir, bir Müslüman sahura kalkma ihtiyacı hissetmiyorsa ya da uyanamamışsa orucu tutar, hiçbir sakıncası yoktur.

Ancak, oruç tutacak kişinin sahur yemeği yemesinin sünnet olduğu konusunda İslam alimleri ittifak etmiştir.

Nitekim Peygamber Efendimiz (asm),

“Sahura kalkın, zira sahurda bereket vardır.”(Buhari, Savm, 20)

gibi sözleriyle sahur yemeğini teşvik etmiş, uygulamalarıyla da sahura önem verdiği görülmüştür.

Bazı hadislerde sahurun tamamen terkedilmeyip bir yudum su ile bile olsa yerine getirilmesi tavsiye edilmiş, sahura kalkanların Allah’ın rahmetine ve meleklerin duasına mazhar olacağı belirtilmiş (Müsned, 3/12), sahur yemeği “mübarek gıda” olarak nitelenmiştir. (Ebu Davud, Savm, 17)

Bütün bu delilleri dikkate alan fakihler, sahura kalkmanın hükmünün sünnet olduğu sonucuna varmışlardır.

Bazı hadislerde ifade edildiği gibi (bk. İbn Mace, Sıyam, 22) sahurun, tutulacak oruca güç yetirebilmek için vücuda besin sağlama amacı taşıdığı açık olmakla birlikte, sahura kalkan müminin asıl hedefi Hz. Peygamber Efendimizin (asm) sünnetini yerine getirerek bu vaktin feyiz ve bereketinden yararlanmaya ve neticede Allah’ın hoşnutluğunu kazanmaya çalışmak olmalıdır.

Fakihlerin çoğunluğuna göre -oruç tutmama kastı yoksa- sahur yemeği oruca niyet yerine geçer.

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu

Sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu

FWEA
Nafile Oruç (saati kurdum sahura kalkamadım niyet etmedim sahur yapmadım ama sabahta)

Ben şimdi dün gece bugün beraat kandili diye oruç tutayım dedim saati kurdum sahura kalkamadım niyet etmedim sahur yapmadım ama sabahtandır bişey yemedim şimdi bişey yemesem oruç tutmuş olacakmıyım yoksa yemek yiyebilirmiyim?

Acil cevap verirseniz sevinirim böle beklioz 😀 bosamı bekliom bilmiomda 😀


Sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu

arifselim
Sahura kalkmak sünnettir sahura kakmadan da oruç tutulabilir.

Ramazan orucu, zamanı belirtilmiş adak orucu ve herhangi bir nafile oruç için niyetin vakti güneşin batmasından başlar ve ertesi günün öğle vaktinden biraz öncesinde (zeval vakti) son bulur.

&#; Öğle olmadan bir saat öncesine kadar niyet edilebilir yeter ki orucu bozan bir durum olmasın.


Cevap: Nafile Oruç (saati kurdum sahura kalkamadım niyet etmedim sahur yapmadım ama s

imamhatipli42
Tuttuğun oruç nafile bir oruç olup kuşluk vaktine kadar niyet etmen gerekirdi. Yiyip içebilirsin oruçlu değilsin.


Cevap: Nafile Oruç (saati kurdum sahura kalkamadım niyet etmedim sahur yapmadım ama sabahta)

Kayıtsız Üye
Oruca Ne Zaman Niyet Etmelidir?

Ramazan orucuna, zamanı belirlenmiş adak orucuna ve nâfile oruçlara; akşamdan itibaren ertesi günü kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir

< (NOT) Şafiii mezhebine göre Ramazan orucuna niyet imsak vaktine kadardır imsaktan önce niyeti unutan kişi o günü tutar (ramazan ayı hurmetine bir şey yemez ve içmez) fakat niyetsiz olduğu için oruç yerine gelmiş olmaz bir gün kaza eder >

Ramazan orucunun kazası ile vakti belirtilmemiş adak orucuna, nâfile olarak başlanıp bozulmuş oruçların kazâsına ve keffâret oruçlarına niyet ise, akşamdan itibaren imsâk vaktine kadar yapılır Bu vakitten sonra yapılan niyetle bu oruçlar sahih olmaz

Şâfiîlere göre, nâfile oruç için, güneş batana kadar niyet câizdir Yeter ki niyete kadar orucu bozucu bir şey yapılmasın

Bir kimse geceleyin herhangi bir oruç için niyet ettiği halde, imsâk vaktinden önce bu niyetinden dönse, bu dönme sahihtir

Ramazan-ı şerîfin her günü için ayrı niyet lâzımdır Çünkü araya geceler girmekte ve her günün orucu, ayrı bir ibâdet sayılmaktadır
Bir kazâ orucuna güneşin doğuşundan sonra niyet edilse, o oruç kazâ yerine geçmez, nâfile oruç tutulmuş olur Kazâ oruçlarına mutlaka imsâk vaktinden önce niyet edilmesi şarttır
Bir kadın, henüz hayız hâlinde iken geceden oruca niyet etse, imsâk vaktinden evvel de hayız hâlinden çıksa, niyeti sahih olur, oruç tutması gerekir

Mehmet Dikmen


Kayıtsız Üye
Ya bu nafile orucu 3 aylar orucu diyemi sayılıyor sayılıyorsa niyet etmeden oruç tutulur mu


Şem&#;a
Ramazan ayı dışında tutulan tüm oruçlara nafile oruç denir. (Kaza ve adak orucu hariç)
Niyet ettim Allah için oruç tutmaya demek yeterlidir.


zebepcii
Benim 4 gün üst üste tutmam gereken adak orucum var. Ilk gununu tuttum fakat ikinci gün sahura kalkamadım. Kuşluk vaktine kadar niyet edip orucuma devam etsem doğru olur mu?


imam
< Kuşluk vaktine kadar niyet edip orucuma devam etsem doğru olur mu? >
Olur tabiki ama hanefi mezhebine göre.


Kayıtsız Üye
Dun gece sahur funduszeue.infoığımda niyet ettim saat sabah 9 çok zorlaniyorum aksam 5te ewe gidiyorm bozsam olurmu


arifselim
İmsak vaktinden itibaren eğer bir şey yememişsen orucun geçerlidir tutabilirsin. Öğlen girmeden öncesine kadar ramazan orucunda niyet edilebilir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben şimdi hem saura kalmadı hemde niyetim getirmedi ama hiç yemek yemedi orucu m kabul olur mu?


arifselim
Oruç tutmaya niyet etmeden nasıl orucun kabul olsun. Kalbinden de olsa oruca niyet etmelisin yoksa bu sadece aç kalmak olur.


Kayıtsız Üye
Ben saatimi kurdum ama sahura kalkamadıfunduszeue.info sabah kalktığımda ağzımda sakızla uyumuş kalmışım sakızı hemen attım ağzımı çalkaladım oruç olur mu bu sizce ?


arifselim
Bunun orucuna bir zararı olmaz. Bu unutmaya girer ve unutarak böyle bir şeyin oruca bir zararı olmaz orucunu tutabilirsin.


Kayıtsız Üye
Aksamdan oruç tutayim diye düşündugunuz için orucunuz olur inş.aslinda siz niyet etmişsiniz sadece kalkamamissiniz.
&#;&#;&#;&#;
Ben Ramazan orucunda sahura kalkamadım niyette edemedim ve şuana kadar hiç bişey yemedim orucum olurmu olmazsa yiyebilirmiyim hocam


arifselim
&#; Ramazan orucunda öğle olmadan bir saat öncesine kadar niyet edilebilir yeter ki orucu bozan bir durum olmasın.
Ramazan orucu, zamanı belirtilmiş adak orucu ve herhangi bir nafile oruç için niyetin vakti güneşin batmasından başlar ve ertesi günün öğle vaktinden biraz öncesinde (zeval vakti) son bulur.

&#; Ramazan orucunda orucu bozacak bir şey yapmamak şartıyla öğlen olmadan bir saat öncesine kadar niyet edilebilir. Orucuna devam etmelisin orucun geçerlidir.


Kayıtsız Üye
1 &#; Dün gece davulun sesini duymamışım şimdi kalktım şimdi niyet etsem orucum kabul olurmu

2 &#; Gece saura kalkamadim niyetde yapamadım ama şimdiye kadar birseyde yemedim ramazan orocu bu ne yapmalıyım bozmalimiyim yoksa devammi etmeliyim


arifselim
1- Evet kardeşim niyet edebilirsin. Orucu bozacak bir şey yapmadığın sürece öğle olmadan bir saat öncesine kadar da niyet edilebilir.

2- Öğlene bir saat kalana kadar bile niyet edilebilir geçerlidir. Geçerli bir mazeretin olmadığı sürece zaten oruç tutmak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Aksamdan yeyip yattim sahura kalkmadim niyet etmeyi de unuttum iftar yaptiktan sonra niyet etmedigim aklima geldi. Oruç tutmus olur muyum yoksa kaza mi gerekir.?
2. Sorum: ramazan bayramin ilk gunu kaza orucu tutabilir miyim?


arifselim
Eğer içinden bile oruç tutacağın aklından geçirmişsen yine de oruçlu sayılırsın. Bayram günü oruç tutmak haramdır caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Ben dun aksam arife gunu için oruc tutacaktm ama aksam sahurda uykuya kalmism sabah kalktiğımda bisi yemedim ama 10 11 arası niyet ettim kabul olurmu


arifselim
Sahura kalkmadan da orucunu tutabilirdin. Zaten yarın oruç tutacağım demen bile bir niyet sayılır. Nafile oruçlarda da öğle vakti girmediği sürece eğer orucu bozacak bir şey yapılmamışsa niyet edilebilir.


Kayıtsız Üye
Ben bu gün oruç tutmak isdedim akşam yatmadan birşeyler yedim suyu içtim yattım sabaha karşı uyandım tlf baktım imsak çıkmadığını gördüm biraz su içtim fakat tlf baktım saat 6 olmuştu ben şimdi orucu tutmam nı gerekiyo yoksa bozayımmı &#;


arifselim
Sorun tam anlaşılmıyor. Eğer su içtiğin vakitte imsak vakti geçmiş ise orucun bozulmuş olur. Bu durumda oruçlu olmadığın için elbette yiyip içebilirsin.


Kayıtsız Üye
Sahura kalkmadim ama dünden oruç tutucam dedim sabah aklima geldi niyet etmediğim oruc tutsam kabul olurmu.?

Hocam bugün kandil ben bugün çok oruc tutmayi istedim ama gece sahura kakkamadim niyetlenmedimde ve saat oglen 12 oldu bisey yemedim simdi napsam kabul olur anlatirmisiniz rica edsem


arifselim
Yarın oruç tutacağım demek bir niyettir. Ayrıca niyet etmeye gerek yoktur oruca devam edebilirsin. Oruç tutmak için sahura kalkmak şart değildir. Ama öğle vakti girmeden bir saat öncesine kadar da niyet edilmesi şarttır.


Kayıtsız Üye
Kalkıp niyet etmek için kurduğum saati duymadığımdan kalkamamışıfunduszeue.info 7de uyanınca günü belirlenmemiş adak orucum içim funduszeue.info durumda orucum kabul olur mu tekrar tutmam gerekir mi?

Öncesi günden oruç tutacağım yarın demiştim dilimden çevreme söylemişfunduszeue.info niyet etmek için kurduğum saati duyamadığımdan kalkamadıfunduszeue.info 7 dr uyandım ve niyet ettim adsl orucumu tutmaya dedim.Günü belirlenmemiş adak orucum kabul olur mu yoksa tekrar tutmam gerekir mi?


arifselim
Adak orucunda zamanı belirtilmiş olan oruçlar için niyet öğle vakti girmeden 1 saat öncesine kadar olabilir ama zamanı belirtilmemiş adak oruçları için niyet vakti, güneşin batışı ile imsak vakti arasındaki zamandır. Bu durumda bu orucu tekrar etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben berat kandili için oruç tutacaktım gece kalkmayı unuttum sabah saat 6 da kalktım niyet ettim orucum kabul olurmu acaba.


arifselim
Aleykum selam. Bu tür nafile oruçlarda öğle vakti girmeden bir saat öncesine kadarda niyet edilebilir. Bu durumda oruç tutabilirsin geçerlidir. Allah kabul eylesin.


Salman kara
Beni dun aksam annem sahura kalkmam için beni çağirdi ama ben geri yatmişim sabah yemek yemedim niyet ettim orucum kabul olurmu yoksa olmazmi cevabin hemen gelmesini bekliyorum


ACİLSERVİS
Sahura kalkmak şart değildir sahura kalkmadan da oruç geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Rüyada bir olay gördüm ama bende akmasın diye tuvaletimi yaptim gusül gerektirirmi veya oruc bozulurmu .acil cevap verirseniz çok iyi olur .cok tesekkürler


ACİLSERVİS
Hiç bir şey gerekmez orucuna devam et.

Uyurken rüyanda meni aksa dahi orucun bozulmaz. Sadece gusül alınır.


Kayıtsız Üye
Sen sahura kalkmasanda niyet etmesende oruç tutabilirsin Allah zaten bizim niyetimizi biliyor iyi gunlar bayramın mubarek olsun

&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;-

Bence çok saçma sonuçta yüce rabbimiz ramazan boyunca oruç tutmaya niyet ettiğimizi biliyor anlamıyorum herkes farklı bir kafadan çalıyor din ile oynanildigini düşünüyorum

Sahura kalkmak için uyudum saati kurdum ama çok yorgun olduğumdan kalkıp hemen geri uyudum çok yorgundum çünkü. Şimdide niyet etmedim saat 2 . yani yeni niyet ettim. orucum kabul olurmu?


arifselim
&#; Hangi konuda saçma dediğini de yazsan bizde anlamış olurduk. Eğer bir yanlışlık varsa onu düzeltmeye çalışalım.

&#; Yarına oruç tutacağım diye içinden geçirmen bile niyet için yeterlidir. Eğer niyet etmediysen ve öğle vaktini de geçirmişsen artık niyetin geçerli olmaz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben dun gece ne sahura kalktim ne niyet ettim dun talihsiz bir olay yuzen den iftarimi bir bardak suyla a time simdi ben yesem mi yemesemmi


ACİLSERVİS
Buna benzer sebep ne olursa olsun orucunu bozamazsın.


Kayıtsız üye
Şimdi ben akşam düşünüyordum yarında oruçtutarım diye, saat 1 e gelirken uyuya kalmışım niyet edip etmediğimide hatırlamıyorum. hiçbirşey yemedim de ama bazı sebeplerden dolayı bu gün tutmasam daha iyi olur. Oruçtan bu durumda vaz geçebilirmiyim.

Peki şimdi imsakda niyet ettim ben sonra tan yeri tam ağırmadan önce imsaktan 30 dk falan sonra su içip tekrar niyet ettim önceki niyetimi bozmuş olup kaza yada nafile tutmam gerekirmi gerekirse kaç gün


ACİLSERVİS
< bu gün tutmasam daha iyi olur >
Orucun rica olmadığını Allahı emri ve islamı kabul etmenin bir şartı olduğunu artık anlayın.

< imsaktan 30 dk falan sonra su içip tekrar niyet ettim >
Oruç imsak ile başlar artık bir şey yiyip içemezsin. Orucun bozulmuştur. Ramazan ayından sonra bir gün kaza orucu tutarsın.


Kayıtsız Üye
Kalbimden niyetle tutugum orucları kaza gerekir mi?


ACİLSERVİS
Niyeti içinden de edebilirsin dil ile söylemen şart değil.


Kayıtsız Üye
Ben oruca niyetlendim yattım ama eşim in ısrarı ile cinsel ilişkiye girdik karşı koyamadım oruçlu olduğununda farkındaydım aksama kadar bisey yiyip içmeden orucumu tutmaya devam etsem kabul olurmu yoksa orucum bozuldumu


naqshi
Orucunuz bozulmuştur ayrıca 61 gün kefaret gerektirir.


Kayıtsız Üye
Sahura uyanamadim. Aksamdan kaldim sabah bisey yemeden niyet ettim orucum kabul olurmu acaba cvp


ACİLSERVİS
Sahur şart değil sünnettir. Sahur olmadan da oruç tutulabilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler.
Arefe günü oruç tutmanın faziletini duyunca geceden oruç tutmaya karar verdim. Sahur niyetiyle gözümü açtığımda imsak çoktan girmişti. Ben de bir şey yiyemediğim için oruç nasip değilmiş deyip yattım. Şimdi sabah 9 gibi uyandığımda ise yine de tutmak istediğimi fark ettim. Henüz bir şey yemiş değilim. Niyet edip, oruç tutabilir miyim?


arifselim
Hayırlı günler. Evet bu saatte de niyet edebilirsin. Çünkü nafile oruçlara, akşamdan itibaren ertesi günü kuşluk vaktine yani öğlene 50 dakika kalıncaya kadar niyet edilebilir. Allah kabul etsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben kaza orucu tutuyorum. Dün orucluydum. Bu gece içinde saatimi kurduğum halde sahura kalkamadım. Şimdi niyet etsem oruc tutabilir miyim. Birsey yiyip içmedim.


Hoca
Gece içinizden yarın oruç tutacağınızı geçrmeniz de niyet olarak yeter


Zuhal
Bugün kandil olduğu için ikizlerimmi oruca kaldıracaktim gec kaldım ezandan 15 dakika sonra birşeyler yediler bende aynı şekilde yedim kabul olurmu niyetimiz acil cvp

Üç aylar diye pazartesi ve perşembe günü oruç tutayım dedim gece kalkmayı unuttum sabah ezanından önce 5 te kalktım vakit geçmiş birşeyler yemedim tutmayım dedim ama sabahta kandil olduğunu öğrendim şimdi niyetlensem kabul olur mu tutabilir miyim


ACİLSERVİS
Oruç sabah ezanı ile başlamıyor. İmsak ile başlıyor. İmsak vaktine takvimden veya diyanet uygulamasından bakacaksınız. İmsaktan sonra yediğiniz için oruçlarınız olmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam ben geceden nihet ettim ama shura kalkamadim uyandığımda saat 7 idi ama hala hiç bir şey yemedim orucum kabul olurmu bu arada mirac kandilinden bir sonraki gun için oruc tuttum


mum
< uyandığımda saat 7 idi ama hala hiç bir şey yemedim orucum kabul olurmu >
Yenmemiş ve içilmemişse oruca devam edilir. Allah kabul etsin.


rogeretto
Sa ben baş agrisindan dolayi oruc tutmayacaktim sonra icimden tutucam dedim ama sahura kalkmadim ve niyet etmedim tutucam demek niyet yerine gecmismidir ve uyaninca su ictim kerafet gerektirirmi çok korkuyorum

Sa ben baş agrisindan dolayi oruc tutmayacaktim sonra icimden tutucam dedim alarm kurdum uyanamadim sahura kalkmadim ve niyet etmedim uyumadan daha önce oruç tutucam demek niyet yerine gecmismidir ve uyaninca niyet etmedim diye su ictim kerafet gerektirirmi çok korkuyorum ben niyeti hep sahurda ediyodum

Selamun aleykum benim gece yatmadan başım ağrıyordu oruç tutmayacaktım daha sonra vazgeçtim ve anneme sofra hazırlamasını söyledim oruc tutcam dedim alarmı kurdum ama uyanamadım sabah kaldığımda niyet etmedim diye su içtim ama yatmadan önce anneme oruç tutucam demiştim oruç tutucam demek niyet yerine geçermi eğer geçiyorsa kerafet orucumu tutcağım nolur cevap verin


mum
Sa ben baş agrisindan dolayi oruc tutmayacaktim sonra icimden tutucam dedim alarm kurdum uyanamadim sahura kalkmadim ve niyet etmedim uyumadan daha önce oruç tutucam demek niyet yerine gecmismidir ve uyaninca niyet etmedim diye su ictim kerafet gerektirirmi çok korkuyorum ben niyeti hep sahurda ediyodum

< tutucam demek niyet yerine gecmismidir >
Eve bu niyet yeterlidir.
< uyaninca su ictim kerafet gerektirirmi >
Orucu bozmaktan dolayı hem kaza hem kefaret gerekir

< anneme sofra hazırlamasını söyledim oruc tutcam dedim >
Niyet geçerlidir ve bozduğun için kaza ve kefaret gerekir.


Kayıtsız Üye
Ramazan ayında uzak bir yere seyehat etmem gerekiyordu oruç için niyetlenmedim ama ertesi gün öğleden sonra bu seyehat ertelendi orucu bozacak bişeyde yapmadım o saate kadar bu durumda neolur


mum
< orucu bozacak bişeyde yapmadım o saate kadar bu durumda neolur >
Öğleden önce niyet edebilirdiniz.


rogeretto
peki kefareti ramazan ayı bittikten sonramı tutmaya başlayacağım veya 60 gün boyunca birine yemek soylesem kefaret siliniyomu yada tutmasam ne olur zamanınız varsa biraz bilgilendirirmisiniz

ve ben tutmayacağım gecede icimden istemden tutacağım demek geciyor buda kefaret sayılırmı istemeden diyorum

Öğleden sonra belli oldu seyehatin iptal olacağı ama o zamana kadar da yeyip içmedim

61 gün tutacağım dimi nolur cevap verin

kefareti kaç gün tutmalıyım tutmasam cehennememi giderim nolur cevap verin ve başkalarına yemek alınca kefaret silinirmi detaylı anlatırmısınız

ama ben oruç olmadığımı zannetim su içtim bunu öğrenincede su içtim kesin tutmamı gerek kefareti

Kefaret orucu ramazandan sonrami tutulur


imam
Kefaret orucu ramazan ayından sonra 60 gün peş peşe oruç tutarak yerine getirilir
Buna güç yetiremeyen 60 fakiri doyurur


Kayıtsız Üye
Gece hiç uyumadan orucumu acaba tutabilir miyim diye bir şeyler yedim ama niyet funduszeue.infoa niyet etmediğim için su içtim. Oruç tutamayacağımı fark ettim. Kefaretmidir kaza mı.


imam
Kaza gerekir ama oruca niyet etmeyerek Allah&#;a karşı gelmek kefaret orucu tutmaktan daha büyük günah bilgin olsun


Kayıtsız Üye
3 gündür hastaydım oruc tutmadım. Dün sahura kadar uyumayıp birşeyler yiyip nıyetlenmeden yattım. Allah&#;ın bildigi yatarken dayanamazsam niyetlenmem diye geçirdim içimden. Şuan tam öğle vakti. Kalktığından beri hiçbir şey yiyip içmedim ama beynimde binbir soru düsünce. Yesemmi hayır tutayım ama niyet etmedım oruc kabul olur mu ki gibi sayısız tilki dönüyo beynımde. Herşey karmakarışık böyle şeylerin aklımdan geçmesi bile günahtır diye düşünüyorum. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Devam etsem orucum sayılır mı? Yoksa kaza mı kefaretmıdir


mum
Sahura kalkıp niyet etmemek, şeytanın yeni modası oldu. Bütün mesele 60 gün kefaret&#;
Orucun olmadı, kaza gerekir ve tövbe elbette çünkü bu mübarek aya ve kendinize haksızlık ediyorsunuz


Kayıtsız Üye
ben sahura kalkmadim ve niyet etmedim oruç tutsam kabul olurmu


ACİLSERVİS
Öğleden önceye kadar niyet edebilirsin. Orucuna devam et.


niyet etmek
Selamun aleyküm ben ramazanın başlangıcından beri oruç tutuyorum ama oructa niyet etmenin farz olduğunu bilmiyordum sahura kalkiyordum ama hiç niyet etmedim tuttuğum oruçlar kabul müdür ?


ACİLSERVİS
Sahura kalkmanın amacı Oruç tutmaktır Buda niyetini gösterir. Zaten niyet etmişsin.


İmsak vakti
Merhabalar ben imsak vakti yatıfunduszeue.infoışım uyandığımda ezan da bitmisdi.
Şimdi funduszeue.info kabul olurmu?günes cikmamisdanda niyet etdim l
Kabul olurmu?


ACİLSERVİS
Orucuna devam et her hangi bir sıkıntı yok. Niyetin geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Sahura kalkamadım uyandığımda ezan okunmuştu bende bir şey yeyip içmeden niyetlendim şuan orucmuyum


Kayıtsız Üye
Sahura kalkmadığımız zaman sabah niyet edersek oruç kabul edilir


Kayıtsız Üye
Ben ev hanimiyim ama yarin ise gidicem hava çok sicak pazarda tezgahta sebze satiyor eşim bende yarin calisicam orda hava sicak oldugu için kendime guvenemiyorum dayanabilirmiyim diye ben niyet etmeden oruc tutsam dayanabilirsem aksam ezaninda hem niyet edip sonrada orucumu acsam kabul olurmu hocam dayanamassam su icsem orucumu bozmusmu olurum yarin kadir gecesi çok istiyorum oruc tutmak kendimede guvenemiyorum ise gitmeyede mecburum


mum
< ben niyet etmeden oruc tutsam dayanabilirsem aksam ezaninda hem niyet edip sonrada orucumu acsam kabul olurmu >
Sahura kalkın, niyet edin ve orucunuzu tutun.
Gündüz bayılacak duruma geldiğinizde orucu bozabilirsniz, sadece kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Kadir gecesi orucumu kaçırmayayım dedim ama sahura kalkamadım saat Hale&#;n bişey yiyip içmedim niyet etsem oruçmuyum
Mezhep hanefi


ACİLSERVİS
Öğleden önceye kadar niyet edilebilir. Orucun geçerli olur sahur şart değil..


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum bnm sorum ramazanda hastalandim doktor ilac verdi sabah aksam ilac kullaniyodm esimi sahura kaldrdm ben oruc tutmadgm icn yemk yemedim sahur vakti programini izliyordm hoca niyet ederken icimden gecirdim ogun oruc tutmadim kazami gerekir yoksa kefaretmi


mum
İçten niyet etmediğiniz ve hasta olduğunuz için sadece kaza gerekir.


sahura kalkmadan oruc tutulurmu, sahura kalkmadan niyet etmeden oruç tutulur mu, niyet etmeden oruc tutulurmu

Benzer Yazılar:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası