kizligin yirtildigini nasil anlariz / Kızlık zarı hakkında en çok merak edilenler nelerdir?

Kizligin Yirtildigini Nasil Anlariz

kizligin yirtildigini nasil anlariz

Cinsel ilişkiden sonra birleşme gerçekleşmemesine rağmen yaşanabilen bu durum karşısında kızlık zarı bozuldu mu gibisinden birçok soru sorulabiliyor.

Kızlık zarının bozulduğuna dair cinsel ilişki sonrası bazı bulguların varlığından söz etmek mümkün. Bozulmuş kızlık zarı belirtileri aslında adet dönemi belirtilerine çok yakından benziyor. Tek fark ise hafif ve kısa süreli olan kanama durumu oluyor. 

Adet dönemi ağrıları yaşayan kişilerde ağrının uzun soluklu olması iki ağrının birbirinden farklı olduğunu bir nebze olsun gösterebiliyor.

Bozulmuş kızlık zarı belirtileri yalnızca bunların tekinin gerçekleşmesiyle meydana çıkmıyor. Vajina bölgesinin iç kısmında yanma ve batma hissi oluşuyorsa kızlık zarının bozulduğu tahmin edilebilir. 

Kızlık Zarı Nasıl Bozulur ( Patlar )?

Kızlık zarı farklı bir formdadır. Ortasında küçük bir delik olan minik bir yapıdır. Vajinanın iç kısmında girişten hemen sonra ortalama 1,5 cm ile 2 cm uzaklıktadır. Nadiren 3 cm mesafede olduğu da gözlemlenmiştir.

Kızlık zarının bozulması için penisin vajinaya en az bu mesafelerde girmiş olması gerekmektedir. Elbette girişin sadece cinsel ilişki yoluyla olması şart değildir.

Herhangi bir sert cisim, vajinaya giriş yaparak mastürbasyon yapmak veya bir darbe &#; kaza da kızlık zarının bozulmasına neden olabilir. Kızlık zarı yeniden dikilebilen bir yapıda olup kızlık zarının bozulup bozulmadığını öğrenmek için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanına danışmanız yeterlidir.

Kısa süreli bir ön muayenenin hemen ardından hekiminizce bilgilendirilebilirsiniz.

Kızlık zarının patlama – bozulduğuna yönelik en belirgin belirtiler; bir damla veya birkaç damla ya da nadiren de olsa biraz daha yoğun kanama görülmesi, kasıklarda yanma ve ağrı, vajina içinde yanma ve ağrı, dizlerde titreme yaşanması (genelde heyecan odaklı – psikolojik bir etkidir) gibi konuları söyleyebiliriz.

Elbette çok nadir olmakla birlikte kanama vb yaşanamayabilir.

Kızlık Zarı Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Bekaret zarı olan kızlık zarının zedelendiğinin anlaşılması büyük olasılıkla kolay olmaktadır. Ancak nadiren de olsa en sık rastlanan durumlar oluşmadan da kızlık zarı yırtılabilmektedir. Bu ayrı bir mevzu olup makalenin sonunda özet olarak işleyeceğiz.

Kızlık zarı bozulunca oluşabilecek belirtiler ;

  • Bir, birkaç damla veya biraz daha fazla kanama
  • Hafif ya da orta şiddette kasıklarda meydana gelen kısa süreli ağrılar – sancılar
  • Dizlerin titremesi (genelde heyecan kaynaklı)
  • Vajinanın iç kısmında meydana gelen, çok ağrılı olmayan ağrılar ya da yanma hisleri veya her ikisi birden

Yukarıda sıralanan durumlar kızlık zarının yırtılmasını ifade eder. Bir ya da bir kaçı aynı anda yaşanabildiği gibi hepsi veya hiç biri olmayabilir. Çok nadirde olsa kızlık zarının bozulmasının anlaşılamadığı koşullar da olabilir.

Bunun net yanıtını almak için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı’na başvurarak muayene olmanız yeterli olacaktır. Uzman hekim birkaç dakikalık kısa bir muayenenin ardından kızlık zarınızın bozulup bozulmadığını söyleyecektir.

Fiziksel Muayene ile Tespit Yapılır ?

Basit bir muayene yöntemi kullanılmaktadır. İddia edilenin aksine muayene esnasında kişinin canı asla acımaz. Oldukça basit bir yöntem ile doktor vajinayı inceler. Herhangi tıbbi bir aracın vajinaya koyulduğu yönündeki söylemlerin tamamı yanlıştır. 

Zorunlu ve sağlıksal bir problem olmadığı sürece vajinaya bu şekilde müdahale edilemez. Hastadan jinekolog uzmanı tarafından hazırlanan muayene masasına uzanması istenir. Jinekolog tarafından çıplak gözle görülebilen bu doku incelemesinde acı verici bir tespit bulunmamaktadır.

Ayrıca 18 yaş sınırının bu alanda uygulandığı bilinmelidir. Muayeneye gelecek olan hastalar eğer ki 18 yaşından küçükse ebeveynlerinden birisiyle gelmeleri istenir. 

Hastanın kişisel problemi olduğu için elde edilen bilgiler üçüncü kişiler ile paylaşılamaz. Hatta bu bilgileri kurumlar aracılığı ile öğrenmek mümkün değildir. Hastanın gizliliği bu noktada çok önemli bir esastır.

Bozulmuş Kızlık Zarı Çıplak Gözle Görülebilir Mi?

Bozulmuş kızlık zarı belirtileri taşıyor ve hastaneye gitmeye karar verdiyseniz. Herhangi bir operasyon veya cerrahi risk taşımadığınızı bilmeniz gerekiyor. Bozulmuş kızlık zarı çıplak gözle görülebilir mi sorusuna olumlu bir yanıt verebilmek mümkündür. 

Jinekolog tarafından dokular üzerindeki hassasiyet kolaylıkla fark edilebilir. Ayrıca belirtilerin jinekoloğun sorduğu sorularla teyit edilmesi oldukça önemlidir. Ayna yöntemini tavsiye eden kişilerin bu yorumları her kadın için aynı olmayan Hymen dokusu nedeniyle yanlıştır. 

Hymen dokusu kanama ve vajinal sıvının birikimiyle bakıldığında farklı noktalara çekilebilir. Yani kişinin kızlık zarı olarak sandığı şey başka bir şey olma ihtimaline sahiptir.

Doğal olarak profesyonel bir yardım olmadan emin olmak doğru bir davranış olmayacaktır. Yanı sıra bu dokuyu gördükten sonra veya görmeden önce kadınlar kızlık zarını parmaklarıyla kontrol etmek istiyorlar. Ancak vajinanın boyutsal açıdan farklılıkları hep gözden kaçıyor. 

Kızlık zarı kalınlığı ne kadardır?

Genel olarak bilinen kızlık zarı vajinanın ve 2 cm aşağısında olduğu söylenir. Ancak kişiden kişiye değişen bu durumda kadınlar tırnak uzunlukları gibi şeyleri önemsemeden o bölgeye dokunmaya kalkarlar. Sonuç olarak kızlık zarı yırtılmamışken deneysel bir muayene çeşidi yüzünden yırtılabilir. 

Ardından jinekoloğa gidip bilgi almanın hiçbir mantığı kalmaz. Zaten içinizi rahatlatmak adına jinekoloğa başvuracaksanız. Hiçbir zaman kendi muayenenizi yapmayın. Uzman jinekologlara göre bu durum karşısında panik yapılmamalıdır. 

Doktor tavsiyelerine göre hareket edilmelidir. Yani muayene kesinlikle kişi tarafından veya üçüncü kişi tarafından gerçekleştirilmemelidir. Konu hakkında uzman olmayan kişilerin internetteki yorumları tamamıyla yalandır veya deneysel yöntemlerdir.

Kızlık Zarı Patladığında Kanama Olur Mu?

Bir diğer yanlışta kızlık zarının ilk kez cinsel ilişkiye girildiğinde patlayıp kanayacağı düşüncesidir. Böyle bir durumun kadınların yalnızca %56’sında gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Bozulmuş kızlık zarı belirtileri olarak bilinen kanama yöntemi tamamıyla şans faktörüne dayalı bir etkendir. 

Kişinin kızlık zarı o ilişki esnasında bozulmuş olabilir. Ancak kanamanın gerçekleşmesi kesinlikle olacak diye bir durum söz konusu değildir.

Kadınlar arasında uygulanan bir çalışmaya göre %44’ünde kızlık zarının bozulmadığı tespit edilmiştir. Yani bu belirtinin doğruluğundan söz etmek tamamen mümkün değildir.

İlk Kanama Tahminen Kaç Gün Sürer?

Bozulmuş kızlık zarı belirtileri arasında bilinen hafif kanama etkisi çok uzun sürmez. Reglden farklı olduğu noktada zaten budur. Kanama etkisi oldukça hafiftir. Yalnızca 2 veya 3 pedin dolacağı bir kanamadan söz edilir.

Kanama çok az rastlansa bile 3 günü aşkın devam edemez. Psikolojik etkiyle maksimum 3 gün kanama yaşandığı görülebilir. Kızlık zarı kanaması kaç gün sürer gibisinden kesin bir yargı tıp camiasında bulunmamaktadır. 

Bazı kişilerin kanamayı 1 gün bile tamamen yaşamadıkları bilinmektedir. Yani kanama sürekli devam edecek gibi endişeleri olan kişiler bu hususta yanılmaktadırlar.

Kanama hafif ve kısa sürelidir. Diğer türlü kanamalar başka nedenlerden kaynaklanabilir. Bu yüzden ağır geçen kanama süreçlerinde doktora görünmek önemli bir husustur.

Cinsel İlişki Harici Kızlık Zarı Yırtılır Mı?

Cinsel ilişki esnasında kızlık zarının yırtılması oldukça normal bir durumdur. Ancak kızlık zarının en az cinsel ilişkide yırtılma ihtimali kadar mastürbasyon esnasında da yırtılma ihtimali olduğu bilinmelidir.

Mastürbasyon, kişinin kendisini rahatlatmak amacıyla cinsel tatminini sağlamak için yapılan bir ihtiyaç türüdür. 

Ancak kadınların mastürbasyon sonrası kanama yaşamaları ve adet günlerinde olmamaları cinsel ilişki harici kızlık zarı yırtılır mı sorusunu sormalarına neden olur.

Bozulmuş kızlık zarı belirtileri ortaya çıktığında mastürbasyon şüphesi nedeniyle insanlar kontrol çabalarına girerler. Daha önce belirtildiği üzere en doğru tespit jinekologlar tarafından konulabilir. 

Kısacası mastürbasyon yapmak kızlık zarını yırtabilen bir etkiye sahiptir. Hymen dokusu olarak bilinen dokuya fazla temas edilmesi yani vajinanın içine ve 2 cm’den fazla girilmesi halinde kızlık zarı mastürbasyon esnasında yırtılır.

Penis Vajinaya Girmeden Kızlık Zarı Yırtılır Mı?

Kadınların en merak ettiği sorulardan birisi de penis vajinaya girmeden kızlık zarı yırtılır mı sorusu olarak karşımıza çıkıyor.

Penisin vajina ile temas etmesi durumunda kızlık zarının yırtılma ihtimali oldukça düşüktür. Ancak penisin içerisi girmesi veya azıcık bile girmesi kızlık zarı için tehlike içerir. 

Kızlık zarı vajina ağzının çok az altında bulunduğu için penisin ucunun bile girmesi yeterli olacaktır. Kadınların ilişki esnasında oldukça gergin olmalarının nedeni bu konuya bağlanır. Ancak ilişki esnasında bu durumun yaşanma ihtimali sevişirken gerçekten çok azdır. 

Aksine ilişki haricinde mastürbasyon yaparken bu durumun yüksek oranda yaşanma ihtimali olduğu bilinir.

Kadınların cinsel ilişki esnasında birlikte oldukları kişileri bu konuda uyarmaları ve vajinaya fazla baskı uygulanması durumunda kızlık zarının yırtılabileceği konusunda karşısındakini bilgilendirmesi gerekir. 

İki tarafında bu konuda bilinçli davranması oldukça önemlidir. Bozulmuş kızlık zarı belirtileri arasında kanamanın gerçekleşmeme ihtimalinden dolayı iki tarafta kızlık zarının bozulmadığını anlamayabilir.

Bu oldukça doğal bir durumdur. Tarafların karşılıklı olarak yaşanabilecek olan durumları konuşmaları gerekir.

5 Dakikada Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı Al

Kaynakça: Hegazy, A. A., & Al-Rukban, M. O. (). Hymen: facts and conceptions. The Health, 3(4),

seafoodplus.info

seafoodplus.info

seafoodplus.info

seafoodplus.info

Kızlık Zarının Ne Zaman Yırtıldığı Bilinebilir Mi?

Eğer kızlık zarının yırtılması durumu 7 – 10 gün içindeki bir süreçte gerçekleşmişse; bu zar yırtılması durumu seafoodplus.info belirtilmekte olan bu süreden daha uzun bir süre geçmişse ne zaman yırtıldığı konusunda bir tahminde bulunmak mümkün değildir.

Yırtılmış Olan Zar Tekrar İyileştirilebilir mi, Kapatılabilir Mi?

Yırtılmış olan kızlık zarı hiçbir surette eskisi gibi iyileşip kapanamamaktadır. Günümüzde kızlık zarı dikimi yöntemi ile bu zarın tamiri elbette mümkündür ancak kızlık zarını tamamlayacak olan parçalar kaybolmadığı sürece. Bu konuda süre önem arz etmemektedir. Yani kızlık zarının ne zaman yırtıldığı, onarımına bir etki etmemektedir. Bu hususta; kişinin cinsel ilişkiye girme sayısı ve çok doğum yapmış olması durumu olumsuz yönde etkilemektedir. Çünkü kızlık zarına ait olan kalıntılar bu durumlar sonrasında pek kalmamaktadır. Eğer parçalar bulunamaz ise de onarımı gerçekleştirilememektedir.

Kızlık Zarının Dikildiği Başka Kişilerce Anlaşılabilir Mi?

Kızlık zarının dikildiği partner veya karşı taraf tarafından anlaşılamamaktadır. Ancak bu konuda uzmanlaşmış olan bir doktor bunu anlayabilmektedir.

Kızlık Zarının Tamiri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Bu tamir işlemi, hasta açısından ağır bir ameliyattır çünkü psikolojisini direkt etkilemektedir. Bu sebeple genel olarak genel anestezi yöntemi tercih edilmektedir fakat hastanın tercihine göre lokal olarak anestezi ile de gerçekleştirilebilmektedir. İşlem yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. Hasta ameliyat sonrasında bir müddet dinlendikten sonra normal hayatına dönebilir. 2 gün süre ile ped kullanması uygun görülmektedir. Ameliyatın yapıldığı aynı gün duş alma özgürlüğü vardır. Fakat ameliyat bölgesine pek ellenmemesi ve kişinin tuvalet temizliğine özen göstermesi gerekmektedir.

Bir defa tamiri yapılmış olan kızlık zarının tekrar tamiri yapılabilmektedir ancak önceden de belirtildiği gibi kızlık zarı parçalarının yerinde duruyor olması gerekmektedir.

Kızlık Zarının Dikimi İlişkiden Ne Kadar Süre Önce Gerçekleştirilmelidir?

Kızlık zarının onarılması hakkında kararlara muayene esnasında karar verilebilmektedir. Bu durum kişiden kişiye yani duruma bağlı olarak değişmekle birlikte; işlemin 2 gün önce gerçekleşmesi yeterli olabileceği gibi 2 ay önceden yapılması uygun olan durumlarda vardır.

Vajinoplasti

Vajina Daraltma İşlemi Kimlere Yapılır?

Vajina daraltma uygulaması en çok normal doğum ile doğumunu gerçekleştirmiş bayanlarca ilgi görmektedir. Çünkü normal doğum yapmış olan bayanlarda vajen kasları gevşemekte ve bunun sonucu olarakta kişi partneri ile ilişkisi esnasında çok mutlu olamamaktadır. Genel olarak karşılaşılan sıkıntılar; vajinanın yeterli kavramayı gerçekleştirememesi ve vajinadan ilişki esnasında ses gelmesi üzerine olmaktadır. Hasta ne kadar çok doğum gerçekleştirmişse bu olumsuzluğun etkisi daha çok artmaktadır.

Tedavisi ihmal edilen durumlarda; yaşın ilerlemesiyle birlikte idrar kaçırma, kalın bağırsak ve idrar torbasının sarkması ve hatta rahmin sarkması durumları ile karşılaşılabilmektedir. Vajen genişliğinden söz edilebilmesi için; bir bayanın vajinasına 2 parmağını yerleştirmesi ve bu durumda rahat kavrama ve sıkma hareketlerini yapıp yapamaması ile kendisini test edebilir.

Vajen Genişlemesinin Sebepleri Nelerdir?

  • Yapısal olarak vajeni büyük olan bayanlar olmaktadır.
  • Birden fazla normal doğum gerçekleştirilmesi,
  • Doğum yırtıklarının oluşması,
  • Müdahaleye gerek duyulan zor doğumlar,
  • İri boyutta bebek doğrulması,
  • Doğum dikişlerinin mikrop kapması veya açılması durumları,
  • Yaşın ilerlemesi ile bağlantılı olarak vücutta doku elastikiyetinin kaybedilmesi durumları neden olabilmektedir.

Ameliyat Nasıl Gerçekleştirilmektedir ve Ne Kadar Sürmektedir?

Bu işlemin hasta açısından psikolojik boyutunun küçümsenemeyecek seviyede olması nedeniyle genel anestezi ile gerçekleştirilmesi uygun görülmektedir. Bunun yanı sıra ”Epidural Anestezi” yani hastanın belden aşağısının uyuşturulması yöntemi ile de işlem gerçekleştirilebilir. 30 – 45 dakika arasında değişen süreçte işlem tamamlanmaktadır. Bu işlemde en çok tercih edilen uygulama yöntemi; hastanın vajinasının arka duvarından girilmek suretiyle gerçekleştirilen daraltma yöntemidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Erkek kızlık zarının bozulduğunu hisseder mi?

Kızlık zarı, vajinanın girişinde yer alan ve genellikle cinsellik aktivitesi sonrasında ortadan kalkan ince yapılı bir zardır. Kızlık zarı da türlerine göre ayrılmaktadır. Örneğin bazı zar türleri esnek yapıda olduğu için ilk ilişkide bozulmaz ancak bu durum kadına cinsellik aktivitesi sırasında acı verebilir.

Kızlık zarı bazı toplumlarda önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla kızlık zarı dikimi de hassas bir işlemdir. Yapılan operasyonların kayıtlarının kimse ile paylaşılmaması durumu olduğu için birçok kadın gönül rahatlığı ile bu işlemi yaptırabilir.

Kızlık zarı dikimi iki şekilde yapılabilir. Birincisi geçici dikimdir. Bu işlemde yakın zamanda evlenme planı olan ve cinsel ilişkiye girecek kadınlar tarafından yapılır. Kısa süre içerisinde ilişkiye girilmezse de zar kendiliğinden bozulur. Kalıcı kızlık zarı işlemi ise, kişinin yeniden ilişkiye gireceği döneme kadar herhangi bir bozulma yaşamaz.

Erkek kızlık zarının bozulduğunu hisseder mi?

Kadının kızlık zarı daha önceki ilişkilerinde ortadan kalkmışsa ve yerine dikim yapılmadıysa erkek kızlık zarının bozulduğunu hissedebilir. Eğer erkeğin daha önce cinsel münasebeti olduysa ve bu konularda tecrübe sahibiyse anlaması söz konusu olabilir. Fakat daha önce herhangi bir şekilde cinsel ilişkiye girmediyse bunu anlaması zor olabilir.

Kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır?

Kızlık zarı bozulduysa ya da bu konuda şüpheniz varsa mutlaka uzman jinekoloğa danışın. Profesyonel şekilde yapılacak muayene sonrasında size jinekolog net bir fikir verebilir ve zarın durumu ile ilgili olarak size görüşlerini bildirir. Genellikle evliliğin ilk dönemlerinde kızlık zarından kan gelmediği için çiftler doktora başvurabiliyorlar. Yapılan muayenelerin bir kısmında kızlık zarının ilişkiye rağmen bozulmadığı gözlemlenebiliyor. Bu da kızlık zarının esnek yapıda olması ile açıklanabilecek bir durumdur.

Yapılan kızlık zarı muayeneleri son derece acısız şekilde gerçekleşmektedir. Eğer zar bozulmadıysa yapılacak muayene buna kesinlikle zarar vermez. Doktor zarın durumu hakkında net bilgi için detaylı muayene yapar ve zedelenip zedelenmediğini konusunda da net bilgiyi aktarır.

Kızlık zarı bozulma belirtileri nelerdir?

Kızlık zarı bozulma belirtileri aslında birden fazladır. Örneğin en yaygın belirti penetre olmuş penisin vajinadan içeriye ilk kez girmesi sonucunda gelen kanamadır. Bu kanama çok küçüktür ve hızlı bir şekilde geçer. İlk ilişki sonrasında yoğun ağrı gelmesi de kızlık zarının bozulma belirtisi olarak görülebilir. Ayna karşısında kadının vajinasında sürekli olarak gördüğü halkasal görünüm kaybolmuşsa bu da belirtiler arasında yer alabilir.

Dikilmiş kızlık zarı anlaşılır mı?

Kadınların en büyük korku ve çekincelerinden birisi de dikilmiş kızlık zarının anlaşılmasıdır. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte dikilmiş kızlık zarının anlaşılması söz konusu değildir. Partnerin anlamaması ve cinsel ilişkide sorun çıkartmadan bozulması kadınları rahatlatan en önemli faktörler arasındadır. Bunu yalnızca uzman jinekolog yapacağı detaylı muayenede anlayabilir.

Kızlık zarı hakkında en çok merak edilenler nelerdir?

Toplumumuzda kadınların evlilik öncesi yaşadığı kızlık zarı problemi hakkında bu soruna çözüm için web sitemizde birçok içerik bulunmaktadır. Daha önce de kızlık zarı hakkında bilgiler paylaşmıştık. Bu yazımızda kızlık zarı hakkında en çok merak edilenler ve kızlık zarı hakkında sıkça sorulan sorular hakkında bilgiler vereceğiz. Kızlık zarının ne olduğu hakkında bilgi almak için kızlık zarı nedir yazımızı okuyabilirsiniz.

Kızlık zarı hakkında en çok merak edilenler nelerdir?

Kızlık zarı konusu toplumumuzda resmen bir tabu haline gelmiştir. Önemsenen ama konuşulmayan kızlık zarı hakkında bilgi almak isteyen kadınlar için bu yazımızda kızlık zarı hakkında en çok merak edilenlere cevaplar vereceğiz.

Kızlık zarı bozulması nedir?

Halk ağzında kızlık zarı patlaması, kızlık zarı yırtılması, kızlık zarı delinmesi gibi yanlış terimler ile bilinen kızlık zarı bozulması kadınların ilk gece korkusu yaşamasına neden olmaktadır. Kızlık zarı çeşitlerinin birçoğu ilk ilişki sırasında kolayca açılarak hafif bir kanama ile bozulmaktadır.

Esnek kızlık zarı nedir?

İmperfore kızlık zarı (kızlık zarının hiç oluşmayarak vajina girişinin kapalı olması durumu) hariç kızlık zarları esnek bir yapıdadır. Kızlık zarı ortasındaki deliğin görece büyük olması ile ilk ilişki sırasında kanama olmamasından dolayı esnek kızlık zarı olarak adlandırılmaktadır. Esnek kızlık zarı olarak tabir edilen bu kızlık zarı türü, ilişkide kanamasa bile doğumla birlikte bozulmaktadır.

Mastürbasyonla kızlık zarı bozulur mu?

Klitorisin uyarılması ile yapılan mastürbasyonlarla kızlık zarı bozulması durumu söz konusu değildir. Vajina içerisine parmak veya cisimlerin sokulması durumunda kızlık zarı bozulabilir. Bu konu ile ilgili en çok sorulanlardan biri de sürtünme ile ilişkide kızlık zarı bozulur mu olmaktadır. Aynı şekilde vajina içerisine giriş olmadığı için kızlık zarı bozulmaz.

Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı?

Sürtünme ile ilişki konusunda merak edilenlerden biri de kızlık zarı bozulmadan ve vajina içerisine penis girişi olmadan hamile kalma durumudur. Kızlık zarı adet kanamasının gerçekleşebilmesi için delikli bir yapıya sahiptir. Vajina dışındaki spermlerin kızlık zarını aşarak rahime ulaşması düşük bir ihtimal olsa da mümkündür.

Bozulmuş kızlık zarı kendiliğinden düzelir mi?

Bozulmuş kızlık zarının tıbbi bir müdahale olmadan eski haline dönmesi mümkün değildir. Kızlık zarı dikimi yapan hastaneler tarafından geçici veya kalıcı yolla kızlık zarı onarımı yapılması gerekmektedir. Geçici kızlık zarı dikimi ve kalıcı kızlık zarı dikimi yöntemleri hakkında daha önceki yazılarımızda bilgi vermiştik. Kızlık zarı dikimi yöntemleri hakkında bilgi almak için ilgili geçici kızlık zarı dikimi nedir ve kalıcı kızlık zarı dikimi nedir yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Kızlık zarı dikildiği anlaşılır mı?

Kızlık zarı dikimi yaptıranlar veya yaptırmayı düşünenlerin en çok merak ettiği konu kızlık zarı dikildikten sonra anlaşılıp anlaşılamayacağıdır. Kızlık zarı dikimi yapıldığı ilişki gerçekleşmeden önce jinekologlar tarafından anlaşılabilir. Ancak kişinin kendisi ve eşi tarafından anlaşılamaz. İlişki gerçekleştikten sonra anlaşılması çok zordur.

Kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır?

Kadınların bakire olduğunu belirten bir gösterge olarak bilinen kızlık zarı; çoğu toplumda çok önemsenen bir konudur. Kızlık zarı; vajinanın girişinde yer alan bir doku olup darbe aldığı zaman bozulan bir yapıdır. Pek çok kadın tarafından kızlık zarının ne gibi durumlarda bozulup bozulmadığı merak konusu olmaktadır ve bu konuda çokça araştırma yoluna gitmektedirler. Kızlık zarının bozulup bozulmadığına dair birtakım belirtiler mevcuttur. Kızlık zarı; penis, dilatör ve parmak girmesi sonucu bozulabilen mastürbasyon gibi küçük darbelerle bozulmayan bir yapıdır ve bozulduğunda yani delindiğinde kanama meydana gelmektedir. Kızlık zarının bozulup bozulmadığı fiziki muayene ile belirlenmektedir ve hasta muayene sırasında herhangi bir ağrı hissetmez. Kızlık zarının bozulup bozulmadığının anlaşılması için üzerinden çok fazla zaman geçmemesi gerekir aksi takdirde 15 günden fazla olursa bozulup bozulmadığı anlaşılmaz.

Kızlık zarı iki defa dikilir mi?

Kızlık zarının çeşitli sebeplerden dolayı bozulması sonucu kadınlar kızlık zarı dikimi işlemine başvurmaktadır. Günümüzde kızlık zarı dikimi kalıcı kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olmak üzere iki şekilde uygulanmaktadır. Flep yöntemi ve mikro cerrahi yöntemleri, kızlık zarı dikimi adına uygulanan yöntemlerdir. Kızlık zarı dikimi yaptıran kişiler tarafından kaç kez dikildiği merak konusu olup sıkça araştırılmaktadır. Bekaret zarı dikimi olarak da bilinen kızlık zarı dikimi kişide defalarca kez uygulanabilen bir işlemdir.

Kızlık zarı dikildiği belli olur mu?

Kızlık zarı dikimi yaptıran kişilerin en çok düşündüğü ve şüpheye düştüğü konu dikimin anlaşılıp anlaşılmayacağıdır. Bekaret zarı dikimi uzman olmayan kişiler tarafından anlaşılacak bir durum olmayıp ilişki öncesi yapılacak olan doktor muayenesi tarafından anlaşılabilen bir durumdur.

Kızlık zarı dikimi ne kadar süre dayanır?

Kızlık zarı dikiminin dayanıklılık süresi yapılacak olan dikim çeşidine göre farklılık göstermektedir. Geçici kızlık zarı dikimi anlaşılmayan, gizli dikişlerle yapılan bir işlem olup gerdek gecesine bir hafta kala yapılmaktadır. Uzun süre dayanaklılığı olmayıp dikim içinde yok olmaktadır ve kızlık zarı eski haline dönmektedir. Kalıcı kızlık zarı dikimi ise ömür boyu dayanmakta, uygulamada flep yöntemi kullanılmaktadır. Kalıcı kızlık zarı dikimi yarım saat gibi bir sürede tamamlanmakta ve iyileşmesi 2 ayı bulmaktadır. Hastalara bu süreç içerisinde cinsel ilişkiden uzak durulması söylenmektedir. Tamamen iyileşme sağlandığında kızlık zarı cinsel ilişki sırasında kanamaktadır.

Kızlık zarı muayenesi için hangi doktora gidilir?

Kızlık zarı muayenesi, eğer kişi kızlık zarı hakkında fikir sahibi olmak istiyor ise yapılan bir muayene olup zorla götürülmesi yasal olmayan bir durumdur. Bekaret zarı kontrolü; tecavüz durumu haricinde herhangi bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına yaptırılabilir.

Kızlık zarı dikimi hangi hastanelerde yapılır?

Kızlık zarı dikimi zorunlu sebeplerden dolayı yapılıyorsa kamu hastanelerinde yapılabilmekte, kişi isteği üzerine ise kızlık zarı dikimi yapan özel hastanelerde yapılmaktadır.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman hekim kadromuz ile hijyenik hastane ortamında kızlık zarı dikimi imkanı sunmaktayız. Kızlık zarı dikimi ve kızlık zarı dikimi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz kadın hastalıkları ve doğum servisinde bulabilirsiniz. Sorularınız ve randevu için telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir