enjektör işemesi nedir / Dizel Enjektör Tamir Fiyatı Ne Kadar? | OTO Ayar

Enjektör Işemesi Nedir

enjektör işemesi nedir


Arıza Lambaları ve Anlamları

Arıza Lambaları Anlamlarıı
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop hatası arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hız sabitleyici arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren balatası aşınma arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç tepe tutucu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç DPF arıza lambası.
Açıklama:DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ASR OFF arıza lambası.
Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kapıları arıza lambasını açar.
Açıklama:Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ön sis arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ESC arıza lambası.
Açıklama:ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren arıza lambası.
Açıklama:Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren ArızalarıFren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ABS arıza lambası.
Açıklama:Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop arıza lambası. Açıklama: Bu sembol, motor start stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulduğunda gösterge tablosu ekranında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç far hizalama konumu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
  • Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
  • Pozisyon 1 : Beş kişi.
  • Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
  • Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç vites değiştirme gösterge ışığı. Açıklama: Düz şanzımanlı araçlar için vites değiştirme göstergesi. Vites değiştirme göstergesi, daha iyi yakıt tüketimi sağlamak için sürücüye vites değişiklikleri önerir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç arka sis uyarı lambası.
Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor arıza lambasını kontrol edin.
Açıklama:Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekliyanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme: Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç güvenlik arıza lambası.
Açıklama:Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç lastik basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner: Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hava yastığı arıza lambası.
Açıklama:Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç dizel filtresindeki su arıza lambası.
Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kızdırma bujileri arıza lambası.
Açıklama:Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığıKızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç emniyet kemeri arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı seviyesi arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonlarıYanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce rpm'ye, sonra rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç pil arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
  • Alternatör
  • Alternatör / tahrik kayışı
  • pil
  • Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç genel arıza arıza lambası.
Açıklama:Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
  • Motor yağı basınç sensörü arızası
  • Hız limiti ayar uyarısı
  • Dış ışıklar arızası
  • Yakıt kesme sistemi arızası
  • Park sensörü arızası
  • Başlat Durdur sistem hatası
  • Hava yastığı arıza sorunları

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük yakıt arıza lambası.
Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç uzun far arıza lambasI.
Açıklama:Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kısa huzmeli far arıza lambası.
Açıklama:
Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç yön göstergeleri / dörtlü ikaz ışığı.
Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç park sensörü arızası arıza lambası.
Açıklama:Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor sıcaklığı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambasıadı:Araç şanzıman arızası arıza lambası,
Açıklama:Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.

Enjektör İşemesi Nedir kaygan zemin işareti araba Egr valfi hangi araçlarda olur Ariza lambası araç uyarı işaretleri ve anlamları Ariza lambası araç paneli direksiyon arıza lambası yanıp sönüyorsoğuktan motor arıza lambası yanar mı Motor lambası .

Ve Enjektör İşemesi Nedir

Enjektör İşemesi Nedir arıza lambalarıOtomatik kapı arıza kodları IşaretleriCaptiva motor arıza lambasıFord custom arıza lambası söndürme getz motor arıza lambasıOpel arıza kodları resimliFiat marea arıza lambasıTrafik levhaları ve anlamları gibi

Renault Symbol Ikaz Lambaları Anlamları

crafter akü nerede hız göstergesi arızası fiyatlarıAraçlarda motor arıza lambası neden yanar motor arıza lambasıIveco daily gösterge işaretleri toyota esp ve motor arıza lambası yanıyor .

Fiat Linea Ekran Işaretleri

Enjektör İşemesi Nedir Enjektör İşemesi Nedir skoda superb arızalarıOtomobil sembolleri Telefon işaretleri ve anlamları chevrolet cruze motor arıza lambası neden yanar araç arıza işaretleri ve anlamlarıVe. Mercedes sprinter gösterge paneli işaretleri .

Emisyon Arıza Lambası Neden Yanar

Enjektör İşemesi Nedir Enjektör İşemesi Nedir mercedes gösterge paneli anlamları ford focus arıza lambaları ford gösterge paneli araba arızalarıGaz göstergesi çalışmıyor Hyundai getz motor arıza lambası tel işareti motosiklet amblemleriAraba arıza lambaları skoda fabia arıza lambası söndürme motor kontrol sistemi arızası (eobd) arabada uyarı işaretleri ve anlamları arabanın abs lambası neden yanarTeker arıza lambası dacia dokker nasıl gibi. Fiat linea multijet arıza lambası Enjektör İşemesi Nedir

Araç Paneli

dacia gösterge anlamlarıMotor arıza lambası hangi durumlarda yanarDe ünlem işaretli levhaVeya peugeot motor arızası aracı tamir ettiriniz opel astra g gösterge paneli anlamlarıHonda toyota astra motor .

Opel Astra Ünlem Işareti

Enjektör İşemesi Nedir Enjektör İşemesi Nedir renault master arıza lambası söndürme i işareti albea 1. Focus 1 motor arıza lambası 4 8v motor arıza lambası .

Opel Astra G Arıza Işaretleri

Enjektör İşemesi Nedir

Opel Vectra C Arıza Lambası Söndürme

motor elektroniği arıza lambası neden yanar doblo gösterge paneli nissan micra gösterge paneli işaretleri adblue ışığı yandıktan sonra kaç km giderVeya. Araç akü lambası neden yanar yaris motor audi a5 motor arıza lambası neden yanar uyarı işareti

Lastik Arıza Lambası

soğuktan motor arıza lambası yanar mıVeya dacia sandero arıza lambası söndürme airbag arıza lambası neden yanarAraç panelindeki göstergeler ve anlamları veya bilgi ışıkları konya sokak lambası arıza telefon numarası arıza lambası yakmayan plaka led Enjektör İşemesi Nedir clio 2 gösterge paneliYanıp sönen motor arıza lambası Enjektör İşemesi Nedir bmw e60 şanzıman arıza lambası trafik lambası arıza

Araba Ekranı Işaretleri Enjektör İşemesi Nedir

peugeot motor arıza lambası neden yanar renault symbol ikaz ışıkları çerkez lamba yamaha motor arıza lambasıRenault symbol ikaz lambaları anlamları honda civic gosterge anlamlariArıza lambası yakmayan park lambasıAraç motor arıza lambası araba ışıkları anlamı mini cooper motor arıza lambası vw sarı yağ lambası

Yağ Arıza Lambası

gibi. Motor yağ lambası yanıp sönüyor park nissanMazot filtresi arıza lambası connect arıza lambası söndürme egea motor arıza lambası yanıp sönüyorEnjektör İşemesi Nedir

Polo Epc Arızası

l motor arıza lambası neden yanar sokak lambası arıza ihbar opel astrada arıza lambası neden yanar araba gostergesi uyarıcı işaretlerin özellikleri fiat linea ekran işaretleri arabanın gösterge işaretleri veya araba gostergesiEra motor arıza lambası motor yağ arıza lambasıDoblo nedirPeugeot boxer motor arıza lambası neden yanarFocus 1 motor arıza lambasıVeya. Veya dizel laguna 1 alınır mı hyundai h gösterge ışıklarıAbs uyarı ışığının yanması aracın hangi sisteminde arıza olduğunu belirtirAnkara sokak lambası arıza bildirimiDe. Akü ışığı yanıp sönüyor .

Sokak Lambası Arıza Bildirimi Ankara

Enjektör İşemesi Nedir motor arıza lambası turuncu yanıyor jetta 7 ne zaman çıkacakEmisyon arıza lambası neden yanar Captiva motor arıza lambası neden yanar araçta ünlem işareti ford fiesta motor arıza lambası yanıyorOpel astra lpg motor arıza lambasıKia cerato arıza lambası trafik lambası arıza .

19 Dizel Laguna 1 Alınır Mı Enjektör İşemesi Nedir

Enjektör İşemesi Nedir mercedes gösterge paneli anlamlarıRenault kangoo arıza lambası söndürme Veya. Buji arıza lambası yakar mı

Citroen Berlingo Motor Arıza Lambası Söndürme Enjektör İşemesi Nedir

sure isimleri anlamları Enjektör İşemesi Nedir fiat fiorino ikaz lambaları anlamları Enjektör İşemesi Nedir

Veya Enjektör İşemesi Nedir

gibi nissan micra motor arıza lambası neden yanar araç panelindeki göstergeler ve anlamları dacia sandero stepway gösterge paneli anlamları sokak lambası arıza tel izmir

Ford Transit Uyarı Işaretleri

aracın yağ lambası yanıp sönüyor kırmızı motor arıza lambası hyundai getz arıza lambası lpg motor arıza lambası audi arıza lambasıNissan qashqai kırmızı arıza lambası citroen nemo nasıl de tofaş gösterge ışıkları sigortasıAraç ikaz işaretleri ve anlamlarıGibi su arıza lambasıSarı renkli rehberin adı caddy arıza lambası gibi mitsubishi lancer motor arıza lambasıDörtlü ikaz lambasıArıza ışıkları ve anlamlarıPeugeot motor arıza lambası neden yanar nissan qashqai gösterge paneliDörtlü ikaz lambası işareti en iyi kurye motoru hangisiMotor yağı azaldığını nasıl anlarız citroen c3 arıza kodlarıOto arıza işaretleri oksijen sensörü arızası nasıl anlaşılır opel .

Fiesta Arıza Lambası

Enjektör İşemesi Nedir gibi ford tourneo arıza lambaları araba önündeki işaretlerNissan qashqai motor arıza lambası söndürme Veya. Dizel motor ön ısıtma arızası

Caddy Arıza Lambaları Enjektör İşemesi Nedir

vw ampul arıza lambası söndürme Enjektör İşemesi Nedir de. Veya opel vectra c arıza lambası söndürme araçtaki göstergelerGibi. Bmw ikaz lambaları hız göstergesi arızası arabanın motor arıza lambası sis işaretiDuster ikaz lambaları mot ne demek cc ne demek motorLpg li araçta motor arıza lambası söndürme linea uyarı ışıkları renault laguna gösterge paneli anlamları el freni işareti ve. Egea yağ lambası motora benzin göstergesi takma caddy arıza lambasıAydem sokak lambası arızaHava durumu sembollerinin anlamı epc ve motor arıza lambası polo volkswagen arıza lambası araç gösterge işaretleri anlamı volkswagen arıza lambası araç gösterge işaretleri anlamıNissan juke anahtar araba göstergesindeki işaretlerAraç içi gösterge paneli de opel vectra c kasa arıza işaretleriCitroen c3 arıza kodlarıIşaret ve anlamlarıNissan qashqai motor arıza lambasıOpel combo arıza lambaları ve anlamlarıMotor lambasıCitroen berlingo hdi nasılMegane 3 motor arıza lambası opel corsa gösterge paneli işaretleriFiat egea arıza işaretleri opel corsa b motor arıza lambası dacia gösterge anlamlarıYağ basıncı ikaz ışığıAraba önündeki işaretlerVeya. Veya chery tiggo arıza lambasıNabız sinyal motor adblue arıza lambası söndürmeVw ampul arıza lambası söndürmeFord transit arıza lambalarıVe pulsar ns arıza lambası söndürme

Araç Akü Lambası Neden Yanar Enjektör İşemesi Nedir

dizel motor ön ısıtma arızası nissan juke anahtarGibi megane 1 gösterge paneli arızasıFord mondeo motor arıza lambası neden yanar peugeot arıza lambaları opel motor arıza lambası sari lamba araba km göstergesi işarettirOpel corsa b motor arıza lambası araba motoru resmi egea arıza lambası yakmayan plaka ledI işareti ne anlama gelir ix35 motor arıza lambası far arıza lambası araba ısınınca motor arıza lambası yanıyorCitroen c3 arıza kodlarıServis esp nedirConnect arıza lambasıAirbag arıza lambası neden yanar .

Araba Gostergeleri

Enjektör İşemesi Nedir honda civic motor arıza lambasıAraç gösterge işaretleri anlamı Ve. Citroen arıza işaretleriOpel corsa sarı motor arıza lambası neden yanar bmw e90 motor arıza lambası volkswagen polo arıza işaretleri anlamları adblue ışığı yandıktan sonra kaç km gider kia sportage arıza lambaları fan anlamı ve. Motor yağ kapağı açık kalırsa ne olur çıkacak arabalar geri vites lambası yanmıyor muayeneden geçer mi ve lastik basınç göstergesi arızasıVe yol kodlarıMotor arıza lambası sarı yanıyor benzinliOpel astra h arıza lambası yanıp sönüyorOto arıza işaretleri araba sarı ünlem işareti motor arıza lambası panel arızası araba göstergesindeki işaretlerin anlamı mini cooper arıza işaretleri arıza lambası engelleyici dekoderGeri vites lambası yanmıyor muayeneden geçer mi

Işaretleri

Soğuktan Motor Arıza Lambası Yanar Mı

fiat motosiklet devamlı yanan ışık opel corsa arıza lambası anlamları duster gösterge işaretleriAraç akü lambası neden yanar araba arıza lambaları anlamlarıIsuzu d max motor arıza lambasıTermostat arıza lambasıGibi. Bmw e60 şanzıman arıza lambasıVe arabada a işareti

T5 Arıza Lambaları Enjektör İşemesi Nedir

Motor Arıza Lambası Sürekli Yanıyor

izmir sokak lambası arıza arabada gösterge anlamlarıAraç gösterge işaretleri benzinde motor arıza lambası motor arıza lambasıFort arıza lambası egea anahtar işareti söndürmeFord connect gösterge paneli arızasıFiat linea motor arıza lambası söndürme motosiklet elektrik arızaları volvo ışık üçgen arıza lambası araba sarı ünlem işareti polo ısıtma bujisi yanıp sönüyorKayseri sokak lambası arıza p işaretinin anlamıAraba ikaz lambaları ünlem işareti çıkacak arabalarGibi.

Kayseri Sokak Lambası Arıza

Enjektör İşemesi Nedir kia sportage arıza lambası söndürmeAçma kapama düğmesi anlamı Honda civic motor arıza lambası söndürmeVeya. Emisyon arıza lambası neden yanarIveco daily gösterge işaretleriTransporter arıza lambası rks motor arıza lambası kia arıza işaretleriKamyon arıza işaretleriVeya sarı renkli rehberin adı

Kötü Yakıt Arıza Lambası

araba arıza lambasıPolo katalitik konvertör arıza lambası söndürme opel corsa arıza lambası anlamlarıOpel insignia arıza işaretleriSymbol ünlem işareti trailler ne demek fiat punto otomatik vites sorunları de. Araba ikaz işaretleriPassat arıza göstergeleriOpel astra lpg motor arıza lambası fiat motor arıza lambası neden yanar tucson nedirCaddy arıza ışıkları nabız sinyal motor araçtaki göstergeler ve anlamlarıDoblo arıza lambası neden yanar

Opel Astra J Kasa Motor Arıza Lambası Enjektör İşemesi Nedir

£ işareti nedir de. Linea motor arıza lambası neden yanarPark sensörü devreye girmiyor Enjektör İşemesi Nedir egr arızası nasıl giderilir porsche simgesi hyundai i20 arıza lambası neden yanarAraba kadranAstra j arıza lambası hyundai h gösterge ışıkları fiat linea servis ışığı söndürmeClio arıza lambaları ikaz ışıkları anlamlarıTucson motor arıza lambası arıza lambası söndürme aparatı

Audi A3 Arıza Işıkları Enjektör İşemesi Nedir

abs fren sistemi arızaları motor amblemleri .

Sis Farı Göstergesi Enjektör İşemesi Nedir

Enjektör İşemesi Nedir egea arıza lambası yakmayan plaka led veya ekran işaretleri stop arıza lambası neden yanar megane 1 gösterge paneli anlamları pulsar ns arıza lambası kodlarıArabadan benzin çekme Ikaz lambasıConnect arıza lambası söndürme şekilli furkan yazısıCourier motor arıza lambası .

Crafter Akü Nerede

Enjektör İşemesi Nedir p/s arıza lambası focus motor arıza lambası yanıp sönüyorAraç göstergesi Wosvagen gösterge işaretleriAraba göstergeleri anlamları civic arıza lambasıBmw arıza lambası sondurme fluence gösterge paneli işaretleriMotor elektroniği arıza lambası ünlem işareti trafik de. 4wd ne demek motor yağ kapağı açık kalırsa arabadan benzin çekmeVeya ford courier arıza lambası söndürme honda jazz arıza lambasıMitsubishi carisma alınır mı .

Clio Arıza Lambası Söndürme Enjektör İşemesi Nedir

Enjektör İşemesi Nedir

Park Sensörü Arızası Nasıl Giderilir

hyundai h arızaları doblo cornetFiat fiorino arıza işaretleri ford transit arıza lambaları acil uyarı ışıkları izmir sokak lambası arıza lpg'li araçlarda motor arıza lambası neden yanar

Bmw Lift Işareti

opel astra g kasa motor arıza lambasıDe dizel partikül filtresi arıza lambası de vw sarı yağ lambası arabada yağ göstergesi yanarsa araç yağ lambası yanıp sönüyorArıza bu hafta var mıDacia sandero arıza lambası söndürme bmw ikaz lambaları passat jeepVolkswagen gösterge paneli

Abs Arıza Lambası Neden Yanar Enjektör İşemesi Nedir

gibi qashqai anahtar pili connect arıza lambasıVe egea gösterge işaretleri .

Motor Arıza Lambası Muayeneden Geçer Mi

Enjektör İşemesi Nedir fren balatalar yanarsa ne olurDuster gösterge paneli Araba sembol opel combo motor arıza lambasıArabada yanan ünlem işareti hyundai h gösterge ışıkları era arıza lambası dizel ısıtma lambası yanıp sönüyorNissan cvt şanzıman sorunlarıEgzoz emisyon arızası nedirGetz motor arıza lambası araba kadranıPolo tdi motor arıza lambası mercedes motor arıza lambası neden yanar veya. Mercedes gösterge paneli anlamları fren hidroliği seviyesi kontrolü p/s arıza lambası astra g arıza lambası ford focus 3 motor arıza lambası söndürme ford focus ikaz lambaları anlamlarıNissan micra sarı motor arıza lambası Enjektör İşemesi Nedir

Opel Astra Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor Enjektör İşemesi Nedir

araba arıza lambalarıMercedes sprinter gösterge işaretleriDoblo motor arıza lambası Enjektör İşemesi Nedir

Toyota Corolla Ikaz Lambaları

ışıkları citroen arıza lambalarıArıza bu hafta var mı gösterge panelindeki işaretler hyundai i20 arıza lambası neden yanar fiat egea motor arıza lambası yanıp sönüyorAraç gösterge paneli anlamları

Yakıt Arıza Lambası Enjektör İşemesi Nedir

fiat ducato arıza lambaları de. Araba kodlarıFord fiesta gösterge paneli işaretleri anlamlarıOpel astra turbo motor arıza lambası de arıza lambası yanıp sönüyorEn iyi kurye motoru hangisi honda civic arıza lambalarıOpel astra lpg motor arıza lambası oksijen sensörü arızası nasıl anlaşılır opel fiat ducato arıza lambaları mot ne demekVe Enjektör İşemesi Nedir renault gösterge işaretleri Enjektör İşemesi Nedir fiorino motoru kontrol ettirin corsa arıza lambasıEgea plaka lambası arızaH işaretinin anlamı araç dış aydinlatma sistemleri nelerdir buji göstergesi araba kilometre göstergesi motor yağ işareti egea gösterge işaretleriMegane 1 gösterge paneli anlamlarıEnjektör İşemesi Nedir p işaretinin anlamı fiat fiorino motor arıza lambası neden yanarMini cooper motor arıza lambası Mercedes motor arıza lambası neden yanar arıza lambası işaretiFord mondeo motor arıza lambası neden yanarBeko derin dondurucu arıza lambası neden yanarFiat linea motor arıza lambası söndürme caddy motor arıza lambası neden yanar renault clio ekran göstergeleri anlamlarıDe gibi. Cd motor arıza lambasıAdblue arıza lambası söndürmeArabada lastik basıncı uyarısı hyundai motor arıza lambası neden yanarAudi a4 motor arıza lambasıFiorino gösterge işaretleri dizel araçlarda motor arıza lambası brake arıza lambasıAraba ekranındaki işaretlerin anlamı

Airbag Arıza Lambası Yanan Araç Muayeneden Geçer Mi

hava filtresi arıza lambası arıza gösterge işaretleriEgea gösterge işaretleriDe. Veya kia sportage yağ lambası söndürme de megane 2 arıza lambası söndürme de sis farı göstergesi ford connect gösterge paneli anlamları honda civic ünlem işareti gibi. Fiorino ekran işaretleriOpel astra arıza lambası silmeKia sportage yağ lambası söndürme arızalıdır teknolojik semboller ve anlamlarıHyundai motor arıza lambası neden yanarGibi

Genel Arıza Lambası

ve. Gibi renault elektronik arıza ikaz lambasıBmw ünlem işaretiToyota auris gösterge paneli anlamları ve megane 2 gösterge paneli araba hız göstergesi çalışmıyorGibi. Skoda arıza lambası söndürme arabada ekran işaretleri de. Araba ikaz sembolleri arıza ikaz lambası ne zaman yanarŞarj yükseltme kodu opel astra yağ lambası yanıyor motor arıza lambası yanma sebepleriPejo arıza lambasıFiat idea arıza lambasıMotor ısınınca yağ lambası yanıp sönüyor egea motor arıza lambası yanıp sönüyor citroen c3 motor arıza lambasıDe. Gibi. Arıza lambası söndürme aparatı araç simgeleriAraç gösterge ışıkları de.

Motor Yağ Kapağı Açık Kalırsa Ne Olur

Enjektör İşemesi Nedir bmw fren balatası arıza lambası hyundai arıza lambası enjeksiyon nedir araba açı işaretleriMotor yağı azaldığını nasıl anlarız

Fiorino Ünlem Işareti

akü renkleri volkswagen arıza lambaları ve anlamlarıOpel arıza ışıkları gösterge ışıkları anlamları fiorino motoru kontrol ettirin bmw arıza kodları ve anlamlarıFiat doblo multijet motor arıza lambası söndürme de renault symbol ikaz ışıkları volkswagen sogutma suyu uyarısı motor arıza lambası

Arıza Lambası Nasıl Söndürülür

epson l arıza lambası arabanın abs lambası neden yanar

Fiat Arıza Lambaları

hyundai motor arıza lambasıDuster gösterge işaretleri tel işaretiNissan stepway caddy arıza lambası honda civic arıza lambası toyota esp ve motor arıza lambası yanıyor ford focus otomatik vites arızaları de. Arıza ışıkları anlamları

Volvo S60 Motor Arıza Lambası Söndürme

kizdirma bujisi arıza lambası yağ lambası sarı yanıyor denizli sokak lambası arızaEgea plaka lambası arızaFren hidrolik yağı azalması araç göstergesiSymbol gösterge işaretleriIkaz ne demekGibi. Araba gösterge işaretleri ve anlamlarıGibi.

Motorsiklet Arızaları

Enjektör İşemesi Nedir motorda cc ne demek renault master arıza lambası söndürmeFocus 1 motor arıza lambası Crafter akü neredeMotor arıza lambası yanıp sönüyor araba tekliyorBoxer motor nedirGibi. Fiat ikaz lambalarıElektrik simgeleri üçgen arıza lambasıIsıtma bujisi arıza lambası yanıp sönüyorHonda civic arıza lambasıOpel corsa hata kodları opel arıza kodları resimli mazda 3 motor arıza lambası neden yanar arabada gösterge anlamları kızdırma bujisi işareti Enjektör İşemesi Nedir araç uyarı işaretleri ve anlamlarıHonda civic arıza lambası yanıyor .

Ve Enjektör İşemesi Nedir

Enjektör İşemesi Nedir ve hava durumu sembollerinin anlamı araba arızaları polo arıza göstergeleriBmw e90 motor arıza lambası söndürme Gibi. Seat leon arıza ışıkları megane 1 arıza lambaları anlamları aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki gösterge sürücüye neyi bildirir?Servis esp opelCanon e arıza lambası gibi. Volkswagen polo arıza işaretleri anlamlarıPeugeot motor arıza lambası söndürme era motor arıza lambası motor arıza lambası lpg l arıza lambaları motor arıza lambası de araba göstergelerMotor arıza lambası silme bmw ünlem işaretiCitroen berlingo motor arıza lambası söndürme açma kapama düğmesi anlamıOpel combo arıza lambaları ve anlamları telefon işaretleri ve anlamları arabada yağ göstergesi yanarsaAraba gostergeleriEgzos arıza lambası araba çaydanlık işaretiMegane 2 gösterge paneli anlamları veya. Skoda arıza işaretleri arabada hata işaretleriIsuzu d max 4&#;4 arıza lambasıEnjektör İşemesi Nedir veya. Arabadan benzin çekme Gibi.

Lpg De Motor Arıza Lambası Yanıyor Enjektör İşemesi Nedir

Enjektör İşemesi Nedir oto arıza işaretleri qashqai arıza lambası kızdırma bujisi işaretiArabanın hararet göstergesi El freni işaretiDe. Ford connect gösterge paneli arızasıFord connect gösterge paneli arızası linea vites arıza lambası .

Abs Uyarı Işığının Yanması Aracın Hangi Sisteminde Arıza Olduğunu Belirtir

Enjektör İşemesi Nedir mercedes motor arıza lambası neden yanarAnkara sokak lambası arıza bildirimi Arızalıdır araç ön panel göstergeleri katalizör motor arıza lambasıAraba arıza lambaları anlamları

Araba Hata Işaretleri

ve clio arıza lambası söndürme .

Linea Arıza Işıkları

Enjektör İşemesi Nedir

Motor Yağ Arıza Lambası

Albea Otomatik Vites

ds ışığı mavi yanıp sönüyor fluence gösterge işaretleriKia sportage gösterge işaretleri de hyundai motor arıza lambasıSymbol gösterge işaretleri arabanın önündeki işaretler fiat linea motor arıza lambası söndürme .

Emisyon Arıza Lambası Neden Yanar

Enjektör İşemesi Nedir ısuzu motosiklet hyundai getz arıza lambasıEgea anahtar işareti söndürme Honda civic fb7 motor arıza lambası ford connect gösterge paneli anlamlarıOpel corsa b motor arıza lambasıEl işaret anlamları

Abs Ve Motor Arıza Lambası Neden Yanar Enjektör İşemesi Nedir

fiat egea arıza işaretleriEgea plaka lambası arızaAudi arıza lambası anlamlarıNissan micra motor arıza lambası söndürmeMot ne demek gibi. Otomatik vites konum sensörü arızası de. Elektrik simgeleriVe. Ds ışığı mavi yanıp sönüyor araç yağ lambası yanıp sönüyor denizli sokak lambası arızaDe araba ışıkları anlamıOpel astra j arıza işaretleriBmw e90 motor arıza lambası gibi. Veya. Işarettir .

Passat Jeep

Enjektör İşemesi Nedir mercedes motorsikletFord focus otomatik vites arızaları Arabada ekran işaretleri Enjektör İşemesi Nedir

Clio Arıza Lambaları Enjektör İşemesi Nedir

fiat egea arıza işaretleri renault symbol uyarı ışıkları era motor arıza lambası veya ve. Araçlarda ünlem işareti gibi tucson nedirSymbol arıza lambalarıVe. Fiat egea gösterge paneli işaretleri Enjektör İşemesi Nedir volkswagen tiguan motor arıza lambası clio arıza lambası söndürme arac ikaz lambalari

Ford Mondeo Motor Arıza Lambası Neden Yanar

fluence gösterge paneli işaretleri de veya

Doblo Arıza Lambası Söndürme

i20 ikaz ışıklarıMotor uyarı işaretleri Enjektör İşemesi Nedir honda civic fc5 motor arıza lambası p işaretinin anlamı motor arıza lambası yanma sebepleri

Araba Göstergeleri Anlamları

Fiat Doblo Motor Arıza Lambası Yanıyor

opel corsa d arıza lambası söndürme araba göstergeleri anlamları resimliOctavia motor arıza lambasıGibi. motor arıza lambasıArabada su göstergesi mercedes uyarı işaretleri peugeot bipper motor arıza lambası mazot pompa müşürü arızası nasıl anlaşilirTrafik işaretleri ve anlamları Benzinli enjektör arızası nasıl anlaşılırAraba gösterge işaretleri ve anlamlarıMitsubishi l arıza lambalarıMegane 2 gösterge paneli motor soğukken arıza lambası yanıyor enjeksiyon kontrol edin araba arızalarıPark nissan 2 elAraçta ünlem işaretiVeya de citroen arıza lambaları honda civic arıza lambasıArabada adblue nedirKia sportage gösterge paneliIsuzu motosikletAraç akü lambası neden yanar motor arıza lambası ne zaman sönerVe otomatik şanzıman arıza lambasıDacia duster arıza lambası arabada musluk işaretiSokak lambası arıza tel izmir ikaz ne demek gösterge lambalarıFiat albea gösterge paneli işaretleri anlamları ve. I işareti rks motor arıza lambası .

Kategoriler Marka / Model

Enjektör işemesi , tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?

Merhabalar ; herkese hayırlı günler , hayırlı ramazanlar dilerim

Çoğumuzun başına gelen bir sıkıntı olduğunu sanıyorum , bana ne zaman sıra gelecek diyo bekliyordum zaten :)ustanın tespitleri ve cihazın ölçüm sonucuna göre cama yakın olan en sondaki 2 enjektörde kaçırma varmış , şimdi önümde 3 adet yol var gibi gözüküyor sizce hangi yolu denemeliyim veya tecrübeli büyüklerimin bu konuda tavsiye edecekleri alternatif başka bir yol var mıdır ?

1 - ) Temiz çıkma bir enjektör bulup takım halinde değişecek - TL
2 - ) Enjektörler sökülecek pompacıda tamir takımları ile onarımı olacak , içindeki parçalar valfleri falan değişecek - TL
3 - ) Enjektörler sökülecek içi yuvaları seafoodplus.infoıntılı şekilde temizlecek pulları değişecek bu şekilde kullanıma devam edilecek - TL

Yalnız aklıma takılan bir başka hususta 3 numaralı yolu dener isem ilerde farklı sorunlara yer açar mı , ne gibi sorunlar yaratır , daha vahim bir sonuç doğurabilir mi ?

Kafam gerçekten çok karışık , bu hususta bana yapacağınız yorumlar çok değerli , şimdiden teşekkür ederim .

Ayrıca belirtmek isterim ki ustamın demesine göre enjektörlerin altında herhangi bir kaynamanın olmadığı kompresör kaçırdığı için enjektörlerin rahatlıkla sökülebileceğini söylüyor , bu konuda da görüşlerinizi almak isterim .

Herkese keyifli forumlar dilerim

Saygılarımla

 

Dizel ve benzinli araçlarda enjektör arızaları meydana gelebilir. Enjektör arızası durumunda sürücü tarafından hemen belirtiler hissedilmeye başlanır. Enjektörler araç motorlarına yakıtı ileten parçalara verilen addır. Arızası durumunda birçok sorun meydana gelir ve genellikle masraflı arıza türlerinden birisidir. Enjektörler dizel ve benzinli araçlarda bulunur. Fakat dizel araçlarda bulunan enjektörlerin bakım ve tamir maliyetleri benzine göre daha pahalıdır.

Araçlarda enjektör sistemi arızası bulunduğunda aniden bir takım problemler yaşanır. Bu belirtiler sürücü güvenliğini etkiler ve kısa sürede yapılmaz ise beraberinde daha fazla masraf açabilir. Enjektör arızası belirtileri dizel ve benzinli araçlarda hemen hemen aynıdır. Enjektör arızaları LPG/Benzin ve dizel birçok araçta görülebilir. Bunların en temel nedeni arasında ise zamanında yapılmayan bakım yer alır. Hem enjektör temizliği, hem de zamanında yapılmayan değişimler ileride enjektör arızasına yol açar. Bunları otomobil sürücüleri için tek bir konu altında topladık.

Dizel enjektör arızası belirtileri

Dizel araçlarda enjektör arızası durumunda alttaki belirtiler baş göstermeye başlar. En kısa sürede bir tamir atölyesine gidilmesi tavsiye edilir. Dizel bakım maliyetleri ağır olduğundan dolayı erken hareket etmeniz yararınıza olacak en iyi harekettir. Usta tabiriyle enjektör memesi arızası, dizel enjektör tıkanması ve enjektör işemesi belirtileri oluştuğunda püskürtmeler düzensiz olacak ve araçta alttaki belirtiler yaşanacaktır.

  • Araç sabahları daha gürültülü çalışmaya başlar.
  • Dizel araçlarda egzozdan duman atma görülür. Bu duman sıkıştırma anında oldukça yoğun şekilde olabilir.
  • Aracın çekişi son derece düşer. Sanki araçta turbo arızası varda gidemiyor izlenimi verir.
  • Motor ısındıktan sonra daha da gürültülü çalışabilir.
  • Dizel Enjektör arızası durumunda yakıt tüketiminde artış yaşanabilir.
  • Araçta teklemeler meydana gelebilir.
  • Araç ani gaz verme sırasında stop edebilir.

Benzinli araçlara göre dizel enjektör tamiri fiyatları oldukça masraflı olabilmektedir. Dizel enjektör tamiri her marka araçta farklı sonuçlar vermektedir. Sıfır fiyatları oldukça pahalıdır ve tamiri bu gibi durumlarda uzman servisler tarafından yapıldığında çok sağlıklı olabilmektedir. Dizel enjektör tamiri genellikle Dizel servislerinde yapılmaktadır. Bu gibi tamir işi yaptırırken servisi iyi araştırıp doğru karar vermeniz gerekmektedir. Dizel enjektör tamiri yaptıran bir kullanıcımızdan sizler için bir alıntı yapalım.

  • Fiat Doblo enjektör tamiri TL
  • Isuzu dmaks enjektör tamiri TL
  • Ford Fiesta dizel  – TL
  • BMW d Enjektör tamir fiyatları TL
  • dci enjektör tamiri fiyatı TL
  • Opel corsa cdti enjektör tamiri – TL
  • Clio enjektör tamiri – TL
  • Mercedes enjektör tamiri fiyatı TL – TL arası

Dizel Enjektör tamiri fiyatları ortalama bir dizel araçta TL’ den başlar, TL’ye kadar çıkabilir. dizel enjektör tamiri fiyatları bir önceki yıla göre %10 civarı daha pahalı hale gelmiştir. Örnek vermek gerekirse Ankara, İstanbul veya İzmir illerinde enjektör tamir fiyatları servisten servise farklılık gösterebilmektedir. Bunun için firma araştırması yapmanız gerekmekte ve size uygun olan kaliteli bir servise dizel enjektör tamiri yaptırmanız şiddetle önerilir. dci enjektör tamiri fiyatı ve multijet enjektör tamiri fiyatı arasında motor farkları olduğu için fiyat farkı da çıkacaktır.

Ford Fiesta kullanıcısı

Benzin enjektör arızası belirtileri

Benzinli araçlarda enjektör arızası durumunda yaşanacak belirtiler arasında en bariz sabah çalışmada güçlük ve silkeleme ve yakıt tüketiminde oluşan artış yer alır. Benzin enjektörlerinde çatlama ve dağılma gibi durumlarda enjektörler yakıtı dengesiz püskürtebilir ve buda motorun boğulmasına, stop etmesine hatta hiç çalışmamasına sebep olur. Benzin enjektör arızası belirtileri kısaca şu şekildedir.

  • Motorda sallanma, tekleme ve gaz yememe gibi problemler oluşur.
  • Benzinli araçlarda enjektör arızası oluştuğunda rölanti çok düzensiz olur ve dizel araçlar gibi sesli çalışabilir.
  • Yakıt tüketiminde ki artış benzin enjektör arızalarında bariz belli olur.
  • Motor ısındığı halde teklemeler görülür.
  • Egzozdan siyah duman atabilir.

Benzinli araçlar da enjektör tamiri uygun fiyatlara yapılabilmektedir. Dizele göre bakım ve değişim maliyetleri oldukça uygundur. Günümüzde benzin enjektör fiyatları araç marka modeline ve enjektör markasına göre değişebilir. Piyasada en çok satılan enjektör markaları ise enjektörleridir. Benzin enjektörleri TL’den başlar ve TL’ye kadar çıkabilir. Tamiri yerine uygun fiyatlı olduğundan ötürü yenisini almanız çok mantıklı olabilmektedir. Benzinli araçlarda enjektör ömrü ortalama olarak – km arası kullanım ömrü vardır. Tabi bu oranlar kullanım tarzına göre değişebilmektedir.

Lpg enjektör arızası belirtileri

LPG enjektör arızası her LPG’li araçlarda görülebilmektedir. LPG’li araçlarda genellikle ateşleme sisteminde oluşan bir arızadan ötürü gaz da tekleme , yığılma ve gaz yememe gibi sorunlar oluşur. Bu sorunlar da direkt olarak kullanıcıyı enjektör arızası mı var acaba diye düşündürmeye başlar. Bu gibi durumlarda kullanıcı direk olarak servise gitmeli ve aracı bilgisayara bağlatarak bir enjektör arızasının olup olmadığını kontrol ettirmelidir.

Aracınızdaki LPG sisteminin en hayati parçası LPG enjektörüdür. LPG Enjektörünün arızalı olduğunu aracın tepkilerine göre anlayabiliriz. Araçtaki LPG enjektörü sesli çalışıyor ve bu çok sesli ise enjektör arızalı olabilir. Araçta sabahları geç çalışma problemi varsa, araçta rölanti düzensizliği var ise enjektörler arızalı olabilir. Araç programa bağlandığın da benzine geçtiğinde, regülatör basıncı düşerse enjektörler artık kaçırıyor ve arızalı anlamına gelmektedir. Enjektörlerin fişlerini tek tek çekerek de kontrol yöntemi mevcuttur. Birde su ile kaçak yöntemi vardır. Enjektörü bir su bidonuna bağladığımızda arızalı olan gaz kaçağı yapan enjektör suyu köpürtmeye başlar. LPG Enjektörleri değişiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise Orijinal LPG Enjektörü kullanılmasıdır. LPG Enjektörleri arızası durumunda sıfırı ve kaliteli olan ile değişimi yapılması gerekmektedir.

Enjektör arızası nasıl tespit edildiğini, tamiri ve değişimi konusunda siz oto ayar kullanıcısı ile paylaştığımız bu makalenin sonuna geldik. Tavsiyemizdir ki enjektör bakımlarını aksatmamanız, gerektiğinde değişmeniz araç yakıt tüketimi ve güvenliği bakımdan en iyi yoldur.

Enjektör tıkalı ise ne olur?

Enjektör tıkalıysa; ateşleme sorunu yaşarsınız. Bu tıkalı enjektör sayısına göre farklı silindirlerde yaşanılan bir durumdur. Ayrıca enjektörde bir tıkanma sorunu yaşarsanız aracınızda hızlanma sorunu da yaşarsınız. Bir de aracınızın performansı bu durumdan olumsuz etkilenir. Enjektör tıkalı ise;

  • Aracınız çalışırken zorlanır
  • Aracınızda sarsıntı hissedersiniz
  • Ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman bir sarsıntı yaşanır
  • Motorda hissedilir bir seviyede tekleme hissedersiniz
  • Özellikle vites değiştirirken stop etme sorunu yaşarınız
  • Yine aracınızla hareket halindeyken ani bir şekilde hızını azaltırsanız, aracınız stop edecektir

Dizel araçlarda enjektör temizleyici işe yarıyor mu?

Evet özellikle benzinli araçlarda etkili sonuçlar ortaya koyan enjektör temizleyicileri dizel araçlarda da işe yaramaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere enjektör temizleyicisi; aracınızdaki enjektörün pratik bir şekilde temizlenmesinde kritik bir etkiye sahiptir. Dizel aracınızın enjektörünü temizlemek istediğiniz zaman enjektör temizleyici kullanarak kolay bir şekilde enjektörünüzü temizleyebilirsiniz. Bir de bu tür bir ürünler aracınızın başka parçalarını da temizleyebilirsiniz. Mesela karbüratör ya da yakıt filtresini enjektör temizleyici kullanarak temizleyebilirsiniz. Bir de buzlanma sorununa karşı enjektör temizleyicisinin olumlu yönde bir etkisinin bulunduğunu unutmamak gerekmektedir. Böylece aracınızı buzlanmadan da koruyabilirsiniz.

Dizel enjektör ne ile temizlenir?

Dizel enjektörü temizleyecekseniz, enjektör temizleyici kullanmak mantıklıdır. Bu aşamada enjektör temizleyici satın alırken kaliteli bir ürün satın almaya dikkat etmeniz gerekir. Bir de dizel enjektör satın alırken bilinen bir marka olması; daha isabetli bir ürün tercihini yapmanızı mümkün kılar. Ancak herhangi bir sorun yaşamadan dizel enjektör temizliği yapmayı isterseniz vakit geçirmeden yetkili servise gitmeniz önerilmektedir. Esasında bu en garantili olan yol olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylece serviste tam da beklediğiniz özelliklere sahip bir şekilde aracınızın enjektör bakımını yaptırabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki enjektörün temiz olması demek; aracınızın da üst düzeyde bir performans ortaya koyması anlamına gelir.

Würth dizel yakıt katkısı nasıl kullanılır?

Hem katalizörlü hem de katalizörsüz enjektörlerde kullanılan Würth dizel yakıt katkısı; aracınızın performansını her zaman üst düzeyde etkilemektedir. Bu katkıyı katkının kullanımı son derece pratiktir. Bunun için ilk önce dizel katkısının kapağını açmalısınız. Sonrasında aracınızın yakıt deposunu açarak, bu ürünü içine boşaltmalısınız. Bu aşamada Würth dizel yakıt katkısının baş tarafına sivri uçlu olan özel başlığı takmalısınız. Ancak bu sayede sorunsuz bir şekilde aracınıza Würth dizel yakıt katkısını koyabilirsiniz. Burada üst düzeyde bir performans elde etmeyi istiyorsanız; aracınızın motorunun çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. bir de Würth dizel yakıt katkısını taşırmamaya da dikkat etmeniz gerekir.

Enjektör yağ yakar mı?

Enjektörde bir sorun yaşarşanız demek; aracınızda net bir şekilde hızlanma sorunu yaşamanız anlamına gelir. Yine enjektörünüzde yağ kaçağı varsa böyle durumda da hızlanma konusunda dengesizlik yaşarsınız. Ayrıca devir ayarlanması konusunda da bir sorun yaşayacağınız için mutlaka bu tarz bir sorun, kendisini tam olarak hissettirir. Bir de aracınızın enjektöründe bir yağ sızıntısı ya da farklı problemlerden kaynaklı bir sıkıntı yaşarsanız; motorundan beklenmedik sesler de duyarsınız. Aracınızda tekleme sorunu varsa, motor gürültülü çalışıyorsa bir de aracınızda net bir şekilde hızlanma dengesizliği varsa enjektörde bir sorun var demektir.

Würth dizel enjektör temizleyici içinde ne var?

Würth dizel enjektör temizleyiciler dizel araçlarda her zaman tercih edilen üst düzeyde bir ürün olmakla birlikte bu ürünün içeriğinde sentetik hidro karbon bulunmaktadır. Enjektör temizleyici söz konusu olduğu zaman akla ilk gelen ürünler arasında yer alan Würth dizel enjektör temizleyici; dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sıklıkla tercih edilen bir üründür. Enjektörde yer alan partiküllerin temizlenmesinde üst düzeyde bir performans ortaya koyan bu ürünün kullanımı da oldukça pratiktir. Bu durumun doğal sonucu olarak her zaman tercih edilen Würth dizel enjektör temizleyici; temizlik konusunda üst seviyede etkiye sahip bir üründür.

Dizel Tıkalı enjektör nasıl açılır?

Dizel tıkalı enjektör can sıkıcı bir durumdur! Böyle bir durumda motor soğukken çalıştırılmalıdır. Sonrasında aracınızı bir süreliğine (birkaç saniye) rölantide çalıştırmalısınız. Böylece egzoz manifoldunda yer alan soğuk alan tespit edilecektir. Bu tespitten sonra aracınızın enjektör konnektörünün çıkarılması gerekmektedir. Sonrasında bir Ohm metre kullanarak; enjektörde yer alan güç miktarı tespit edilmelidir. Devamında ejektörünüzü tekrar yerine takmalısınız. Unutmamak gerekir ki dizel enjektör tıkanırsa, bu aracınızın performansını olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Bir de aracınızın yakıt ekonomisi bu durumdan olumsuz olarak etkilenecektir. Bir de aracınızda emisyon sorunları da yaşamanız mümkün olacaktır.

Bir araçta kaç tane enjektör olur?

Her aracın enjektör adeti birbirinden farklıdır. Esasında bu durum araçta yer alan motorun büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kimi araçlarda 4 adet enjektör bulunmaktadır. Bazı araçlardaysa 6 hatta kimisinde 8 adet enjektör yer almaktadır. Burada aracın marka ve modeli hangi tip ve kaç adet enjektörün bulunduğunu doğrudan etkiler. Bir de iş makinelerinde ve diğer farklı araçlardaki enjektörler otomobillerindekilerden farklıdır. Enjektörlerde yer alan arızalar can sıkıcı bir sorundur. Dolayısıyla bu parçada meydana gelen bir arızanın hızlı bir şekilde giderilmesi gerekir. Tam da bu noktada aracınızdaki enjektörün uzun ömürlü olmasını istiyorsanız; bakımlarını düzenli aralıklar halinde yaptırmalısınız. Böylece beklenmedik zamanlarda arıza sorunuyla da karşılaşmazsınız!

Enjektör işemesi nasıl anlaşılır?

Şayet aracınızda sisleme gibi bir yakıt damlaması varsa bu enjektörün işemesine yorumlanabilir. Özellikle enjektörde yer alan piston başında bir atomize olmamış yakıt damlaması varsa böyle durumlarda enjektör işemesi gibi problemlerden şüphelenebiliriz. Bunu esasında sanki bir çeşmenin musluğunun damlaması gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla enjektörde bir işeme sorunu varsa bunu hemen öğrenebilirsiniz. Enjektörde bu tarz bir sorunun varlığı aracınızın performansını etkilediği gibi aracınızda farklı sorunları da yaşamanızı tetikleyecektir. Bu durumun doğal sonucu olarak aracınızda bu tarz bir sorun yaşıyorsanız hızlı bir şekilde tamircinize uğramanızda fayda vardır. Böylece çok daha büyük çaplı arızalardan korunmuş olursunuz!

Güvenli enjektör nedir?

Yeniden kullanımın engellenmesi amacıyla tasarlanan enjektörlere güvenli enjektör denir. Günümüz koşullarında güvenli enjektöre uygulamasıyla sıklıkla karşılaşırız. Zira bu türden enjektörler üst düzeyde bir performansı ortaya koymakla birlikte araçları destekleyici bir etkiye de sahiptir. Bu durumun doğal sonucu olarak son zamanlarda güvenli enjektörlere olan ilginin günden güne artış gösterdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Tam da bu noktada güvenli bir şekilde enjektörleri temin etmeyi isterseniz, kaliteli bir ürün satın almaya dikkat etmelisiniz. Bir de güvenli enjektör alırken; kendi aracınızla tam uyumlu olan bir markayı satın almaya dikkat etmelisiniz.

Enjektör ne püskürtür?

Üst düzeyde basınç değerlerine direnç gösteren enjektör; yakıtı püskürtür. Çok yüksek seviyeli bir basınç kullanan enjektörler; yakıtı çok küçük zerrecikler halinde püskürmektedir. Püskürtme işlemini silindire doğru yapan enjektörler, araçların çalışma prensibinin en kritik parçasıdır. Esasında enjektörler bir aracın çalışma sisteminin en kritik parçasıdır. Çünkü enjektörler yakıtı silindirin en ücra köşesine kadar püskürtmektedir. Böylece yakıtın götürülmesinde kritik bir etkiye sahiptir. Bir de enjektör yakıtın hemen her alana dağıtılması konusunda da kritik bir etkiye sahiptir. Bundan dolayıdır ki bir araçta enjektör arızası meydana gelirse mutlaka tamircinize uğramanız gerekir.

Dizel enjektör değerleri ne olmalı?

Dizel enjektör değeri söz konusu olduğu zaman -1 ile +1 arasında bir değer karşımız çıkmaktadır. Bir aracın enjektör değeri -1 ile +1 değerleri arasındaysa bu araçta enjektör konusunda bir sorun bulunmaz. Bir de kimi zaman 0;44 ile -0,35 arasındaki değerler de ideal ölçü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizel araçlardaki enjektör değeri hesaplaması oto bilgisayarı vasıtasıyla yapılmaktadır. Bu tür ölçüm işlemleri teknik bir süreci beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla dizel enjektör değerinin hesaplanmasında alanında uzman olanlardan hizmet almak şarttır. Bu sayede ölçüm işleminin çok daha isabetli bir şekilde yapılması mümkün olacaktır.

Dizel enjektör kaç barda çalışır?

Dizel enjektörlerin çalıştıkları bar dereceleri araçtan araca değişiklik göstermektedir. Mesela direk püskürtücülerin standart olarak barda çalıştıkları bilinmektedir. barlık basınç değeri geleneksel araçlardaki dizel püskürtücüler için geçerli olmaktadır. Özellikle Common Rail sistemine sahip olan sistemlerde barlık bir basınç değeri yeterli olmaktadır. Bir de kimi enjektörlerde ile bar arasındaki değerler; enjektörlerin çalışmasını mümkün kılar. Tam da bu noktada enjektörlerin araçlar için kritik bir etkiye sahip oldukları bilinmektedir. Dolayısıyla bu tarz parçaların düzenli bir şekilde çalışıyor olmasını mümkün kılmak gerekmektedir.

Enjektör memesi ne kadar?

Standart bir enjektör memesinin fiyatı ile TL arasında değişiklik göstermektedir. Burada enjektör memesinin kullanılacağı aracın marka ve modeli fiyatlarda etkilidir. Bir de bu tarz parçaların takılması için talep edilen işçilik ücretleri de değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla genel olarak enjektör memesi değişim fiyatlarının işçilik dahil olmak üzere ortalama TL civarında olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Unutmamak gerekir ki enjektör memesinde ortaya çıkan bir sorun; yakıt sisteminde de can sıkıcı sorunlara neden olur. Dolayısıyla bu parçada meydana gelen bir hasar, tüm aracınızın performansını da olumsuz olarak etkiler.

Özetle aracınızdaki enjektör sistemi, aracınız açısından kritik bir etkiye sahiptir. Enjektör tıkalı ise aracınızda tekleme sorunu, hızlanma sorunları ve yakıt ekonomisi konusunda ciddi sorunlar yaşarsınız. Bundan dolayı aracınızın enjektöründe herhangi bir sorununuz varsa hızlı bir şekilde tamir ettirmeniz önerilmektedir. Böylece aracınızdan istediğiniz performansı elde edebilirsiniz.

Enjektör tamir fiyatı ne kadar?

Fiat Doblo enjektör tamiri ortalama – TL , Golf TDi – TL arası, Ford Fiesta model ise TL’ye yakın tutmaktadır. Diğer tüm modellerin fiyatlarını konudan bulabilirsiniz.

Enjektör tamiri kaç dakika sürer?

Enjektör tamiri gün sürebilmektedir. Aracı servise götürdüğünüz de minimum 1 gün kalacağını bilerek gitmenizde fayda vardır.

Ford connect enjektör tamir fiyatı ne kadar?

Ford connect model araçların enjektör tamir ücreti ortalama olarak TL arasında tutmaktadır. Seçmiş olduğunuz servisin kalitesine göre de fiyat değişecektir.

Peugeot partner hdi enjektör tamiri ne kadar?

Peugeot partner hdi aracın enjektör tamir ücreti – TL arası tutabilmektedir. Bu fiyatların ilden ile ve servisten servise değişebileceğini unutmamak gerekir.

Audi a6 Enjektör Tamiri Kaç TL ?

Audi a6 enjektör tamiri günümüz de 12 bin TL’den başlamaktadır. Enjektörlerin durumuna göre fiyatlar 18 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Linea Euro 5 Enjektör Tamiri Kaç TL ?

Linea euro 5 motora sahip arçaların enjektör tamir ücreti ortalama olarak – TL arası tutmaktadır.

Passat Enjektör Tamiri Fiyatı Ne Kadar?

Passat modellerinde enjektör tamiri TL’den başlayıp TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Enjektör İşemesi Tamiri Nasıl Yapılır?

Enjektör İşemesi Tamiri Nasıl Yapılır?

Enjektör İşemesi Tamiri Nasıl Yapılır?

Enjektör İşemesi Tamiri Nasıl Yapılır?

Çoğunlukla işeme miktarına göre tamir seçenekleri değerlendirilir. Ancak çoğu durumda tamir değil değişim yapılır. Arızanın tipine göre tamir olup olmayacağı netleştirilir.

Enjektör İşemesi Nedir?

Enjektörün Normalden daha fazla yakıt püskürtmesi durumuna verilen isimdir. Görsel 1 de bu durumun nasıl gerçekleştiği ve olması gereken miktarlarını görebilirsiniz.

Enjektör İşemesi Belirtileri Nasıl Anlaşılır ?

Oldukça belirgin olarak seafoodplus.info çoğunlukla başka arızalar ile karıştırılabilir. Aşağıda Dizel ve Benzin Enjektör işemesi belirtileri verilmiştir:

Araç Çekişten Düşer,

az Yememe Sıklıkla Görülür

Egzozdan Duman Atma Görülebilir

Araçta Rölanti Sorunları Başlayabilir

Motor Sarsıntılı Çalışır

Motor Sesi Değişir

Yakıt tüketimi görülür

Araç Zor Çalışmaya Başlar

Enjektör İşerse Ne Olur?

Enjektör işemesi tamir edilmezse ve bu şekilde kullanılmaya devam edilirse sonraları silindir kapağı, subaplarda hasar piston ve gömleklerde hasar ve piston erimesi gibi birçok arızaya sebebiyet verebilir. Bu arızaların hepsi oldukça ciddi ve hem zaman hem de maliyet açısından ağır olan arızalardır. Bu sebeple de konunun ciddiye alınması ve bir an önce çözümünün gerçekleştirilmesi gerekir.

Sonuç Olarak ;

Enjektör işemesi tamiri genelde tercih edilmez ancak enjektörün hangi oranda arızalı olduğuna ve parça fiyatına bağlı olarak değerlendirilerken tamirinin de mümkün olduğu durumlar vardır. Bu, tamamen parça söküldükten ve araç kontrol edildikten sonra tespit edilebilir. Eğer parça fiyatı makul ölçülerdeyse tamiri ile ilgilenmeyerek direkt olarak yenisi ile değiştirilmesi  faydalı olacaktır.

İlla  tamir edilecekse ve tamire uygunsa parçanızı, işin ehli, markalı bilindik enjektör tamir firmalarına  tamir ettirmenizde fayda var. Böylece bu sorunun tekrarlanma olasılığını en aza indirgenmiş olur.

Bunları okudunuz mu?

Enjektör Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır?  Yazıyı okumak için tıklayın.

LPG Enjektör Sesi Nasıl Kesilir?  Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Dizel Avans Ayarı Nasıl Yapılır?Benzin ve Dizel Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir