eyüp sultan camii nerede nasıl gidilir / Eyüp Sultan Camii Nerede Nasıl Gidilir, Adres Yol Tarifi Haritası

Eyüp Sultan Camii Nerede Nasıl Gidilir

eyüp sultan camii nerede nasıl gidilir

Eyüp Sultan Camii ve Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir

Kategori: İstanbul / Türkiye - viewsYorum Yazın

Eyüp Sultan Camii ve Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir

İstanbul Eyüp semtinde Haliç kıyısında yer alan Eyüp Sultan Camisi ve Türbesi İstanbul&#;un fethinden sonra inşa edilmiştir.

Eyüp Sultan Türbesi Hazreti Muhammed (SAV) bayraktarlığını yapan 7. yüzyılda Arap kuşatması esnasında burada vefat eden Eyüp El Ensari’ye aittir. İstanbul’un fethinden sonra mezarı keşfedilmiş sonradan türbe ve şehrinin ilk cami buraya yapılarak Eyüp El Ensarinin mübarek naaşı türbeye taşınmıştır. Eyüp Sultan Cami dikdörtgen planlı ve mihrabı çıkıntılı merkez kubbeli bir yapıdır. Caminin ortasında Eyüp Sultan Türbesi bulunmaktadır. Avlunun ortasında asırlık bir çınar ağacı bulunmaktadır. Müslümanlar için oldukça önemli bir yer olan Eyüp Sultan Camii ve Türbesi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Eyüp Sultan Camii Ve Türbesi Nerede

Eyüp Sultan Camisi İstanbul ilinin Eyüp semtinde Cami Kebir sokağında yer almaktadır.

Eyüp Sultan Camii ve Türbesi Nasıl Gidilir

Eyüp Sultan camisine ulaşmak için Eminönü’nden 47, 47Ç, 47E ve 47N otobüsleri ile Mecidiyeköy ve Şişli tarafından 54HŞ belediye otobüsü; Taksim yönünden 54HT, 36T ve Topkapı’dan 41ST otobüslerini kullanabilirsiniz.


Bu Yazıyı Paylaş!Paylaş!Tweetle!Google+!Pinterest!

Eyüp Sultan Camii, nerede, Otobüs, Metro veya Minibüs / Dolmuş ile nasıl gidilir?

Eyüp Sultan Camii konumuna Toplu Taşıma

Türkiye'deki Eyüp Sultan Camii adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Eyüp Sultan Camii adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Eyüp Sultan Camii adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Eyüp Sultan Camii için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Argaç Sokak; Üç Şehitler - Eyüp Yönü; Dumlupinar Camii - Edirnekapi Yönü; Rami - Edirnekapi Yönü; Bosnalılar - Gaziosmanpaşa Yönü.

OtobüsAT99AMetro:M1AM1BMinibüs / Dolmuş:MİNİBÜS: AMİNİBÜS: A

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Eyüp Sultan Camii için yol tarifi alın.

Eyüp Sultan Camii adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Eyüp konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Eyüp Sultan Camii için Otobüs, Metro ve Minibüs / Dolmuş fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Eyüp Sultan Camii adres: Eyüp Merkez Mh., Kalenderhane Cd. No:1, Eyüp/İstanbul Sokağı

Eyüp Sultan Cami Nerede Nasıl Gidilir? Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı zamanında yani yılında inşa edilen bu cami, kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

Eyüp Sultan Cami Nerededir?

İstanbul kentimizin Fatih ilçesi Eyüp semtinde yer alan bu cami, Padişahların kılıç kuşanma yeridir. Günümüzde ise aktif olarak namaz kılınan tarihi camilerden birisidir. Her gün çok sayıda yabancı ve yerel turistide ağırlamaktadır.

Eyüp Sultan Cami Nasıl Gidilir?

Otobüsle gelenler aşağıdaki otobüs hatlarını kullanıp Zalpaşa durağında indiklerinde camiye varabilirler.

Eminönü: 47, 47Ç, 47E, 47N Belediye Otobüsü

Mecidiyeköy ve Şişli: 54 HŞ (Hasköy/Şişli) Belediye Otobüsü

Taksim: 54 HT, 36 T (Hasköy- Taksim) Belediye Otobüsü

Topkapı: 41 ST ( Seyrantepe – Topkapı) Belediye Otobüsü

Tramway: Tramwayla gelenler ise Topçular durağında inip kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra buraya gelebileceklerdir.

Eyüp Sultan Cami Nerede, Nasıl Gidilir
seafoodplus.info internet sitesini kullanarak bir çok farklı ve benzeri konuyu inceleyebilirsiniz.

Eyüp Sultan Camii Nerede? Yol Tarifi İle Eyüp Sultan Camii’ne Nasıl Gidilir, Hangi Semtte?

Eyüp Sultan Camii nerede konusunu araştırırken karşınıza çok ilginç bilgiler de çıkacaktır. Eyüp Sultan Camii yol tarifi araştırması, İstanbul hakkında yeterli bilgiye sahip olmayanların yaptığı bir incelemedir. Eyüp Sultan Camii nasıl gidilir? Eyüp Sultan Camii mimarı kim sorusu da birçok kişinin araştırdığı ve merak ettiği bir konudur. Eyüp Sultan hangi semtte ve özellikleri neler sorularının cevabı yazımızın devamında.

Eyüp Sultan Camii Nerede?

Eyüp Sultan Camii, Türkiye'nin en önemli ibadethanelerinden biridir. Bu cami aynı zamanda ülkemizin en çok ziyaret edilen camileri arasındadır. Eski bir cami olmasının yanında günümüzde ibadete açık olup farklı bir havaya sahiptir. Cami, Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasındadır. Bu cami, aktif ibadete açık olmasının yanı sıra turistlerin de ilgisini çeken bir yapıttır.

Eyüp Sultan Camii, adından da anlaşılacağı üzere İstanbul'un Eyüp Sultan semtindedir. Bu cami aynı zamanda padişahların da kılıç kuşandığı bir camidir. Birçok doğa olayı nedeniyle zarar gören bu cami, geçirdiği restorasyonlar ile günümüzdeki görünümüne kavuşmuştur.

Eyüp Sultan Camii Nasıl Gidilir?

Eyüp Sultan Camii, Haliç'in kenarında bulunan bir yapıdır. Merkezi konumda olan bu camiye ulaşım son derece kolaydır. Fatih ve Eminönü ilçelerinden direkt olarak bu camiye gidebileceğiniz otobüsleri bulabilirsiniz. Metro ve Marmaray hatlarını takip ederek de bu camiye ulaşmanız mümkündür. Özel aracınızla Eyüp Sultan Camiine gitmek istiyorsanız da araç park sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun için özel park alanlarından istifade etmeniz gerekir.

Eyüp Sultan Camii Mimarı Kim?

Eyüp Sultan Camii, yılında inşa edilmiştir. Caminin ilk bölümü 1 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Caminin diğer bölümünün tamamlanması ise yılını bulmuştur. Caminin bu noktaya yapılmasına Fatih Sultan Mehmet karar vermiştir. Büyük padişahın bu kararı vermesinde, Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrinin bu cami bahçesinde olması etkili olmuştur. Camiye bu ismin verilmesinin nedeni de budur.

Eyüp Sultan, Müslümanlığı ilk kabul eden sahabelerden biridir. Kendisi Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in hadisine nail olmak için İstanbul'a sefer düzenlemiş ve burada şehit olmuştur. Tarihte bu hadise nail olmak Fatih Sultan Mehmet'e nasip olmuştur.

Yaşanan deprem sonucunda 3. Selim'in padişahlığı döneminde Eyüp Sultan Camii'nin minareleri tamamen yıkılmıştır. 3. Selim bu minareleri tekrar inşa ettirmiştir. yılında da yıldırım düşmesi sonucu caminin minareleri yine hasar görmüş ve minareler tekrar onarılmıştır.

Eyüp Sultan Camii'nin mimarlarından biri de Fatih Sultan Mehmet'tir. Büyük padişah, caminin projesinin hazırlanmasına bizzat katkı sağlamıştır. Caminin asıl mimarları ise Mimar Sinan ve Uzun Hüseyin Efendi'dir.

Eyüp Sultan Camii özellikleri Neler?

Eyüp Sultan Camii, heybetli yapısı ve manevi havası ile İstanbul'un en önemli ibadethaneleri arasındadır. Söz konusu caminin dikkat çeken özellikleri aşağıdaki gibidir.

  • Cami, çıkıntılı bir mihraba sahiptir.
  • Caminin etrafında yarım kubbeler vardır.
  • Caminin avlu bölümünde bir asırdan fazladır yaşayan bir çınar bulunur.
  • Caminin toplam 21 kubbesi vardır.
  • 2 adet minareye sahiptir.
  • Caminin avlusunda sebil vardır ve sebilin 3 adet penceresi vardır.
  • Caminin kubbe çapı 17,5 metredir.
  • Avlunun tam ortasında büyük bir şadırvan vardır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir