ağızda dağılan lokumlu kurabiye / Lokumlu Kurabiye | Zübeyde Saraçoğlu

Ağızda Dağılan Lokumlu Kurabiye

ağızda dağılan lokumlu kurabiye

Fıstıklı lokumlu kurabiye tarifi kıyır kıyır bir lezzet!

Çay saatleriniz için enfes bir alternatife ne dersiniz? Ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye tarifinden bahsediyoruz! Üstelik hem fıstıklı hem de lokumlu! Antep fıstıklı kurabiye hamurunun içerisine lokum koyularak yapılan bu tarif yiyenleri mest edecek. Pudra şekeri ile süslenen bu kurabiye tarifi kısa süre içerisinde vazgeçilmeziniz olacak. Peki fıstıklı lokumlu kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda fıstıklı lokumlu kurabiye tarifi!

MALZEMELER: 

2,5 su bardağı un, 1 su bardağıtoz antep fıstığı, gram margarin,1/2 su bardağı toz şeker,1 adetyumurta,1 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı sirke,,1 paket kabartma tozu,1 yemek kaşığı zeytinyağı, adet lokum,1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için)

HAZIRLANIŞI: 

Fırını dereceye ayarlayıfunduszeue.info bir kaba eleyin ve lokum hariç tüm malzemeyi funduszeue.info ele yapışmayan, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve hamurları avuç içinizde funduszeue.info incelttiğiniz hamurun ortasına yerleştirin ve kapatıfunduszeue.infoğlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin ve dakika pişfunduszeue.infoşmiş ve soğumuş kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Çay Kahve Yanına İkramlık Ağızda Dağılan Bisküvili Lokumlu Kurabiye Yapımı

Bisküvi ve lokum ile yapılan bu kurabiye tarifi damağınızı şenlendirecek. Hazırlaması kolay ve pratik burçak bisküvili enfes lokumlu kurabiye tarifi 

lokumlu tatlı, lokumlu petibör, lokumlu kurabiye tarifi nefis yemek tarifleri - funduszeue.info

Günümüzde pek yaygın olmasa da, anne babanızdan veya yakın akrabalarınızdan duymuşsunuzdur; bisküvi arası lokumu. Kimi yörelerde "kıstırma" adı da verilen bu lezzetli atıştırmalık; düğün, nişan, sünnet, mevlid gibi özel günlerde gelen misafirlere peçete içinde ikram edilir ve ağızları kısa sürede olsa tatlandırırdı.

Ä°ki bisküvi arasına yerleştirilen lokumla yapılan bu pratik tatlıda, sizler için bir kaç değişiklik yaptık ve günümüze uyarladık. 

İşte tadına bakan herkesi memnun edecek Lokum Dolgulu Bisküvili Kurabiye Tarifi

Evde Bisküvili Lokumlu Kurabiye Yapımı - Ev Yapımı Lokumlu Bisküvili Kurabiye

bisküvili lokumlu kurabıye malzemeler, lokumlu bisküvi, yemek tarifleri, ikindi çayı tarifleri - funduszeue.info

Bisküvili Lokumlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi (klasik bisküvi de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • gram kuş lokumu

Bisküvili Lokumlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

&#; Bisküvileri paketinden çıkarın ve rondo da un haline gelene kadar çekin. 

&#; Un haline getirilen bisküvilerden bir miktarını kenara ayırın. (Bunu kurabiyenin üstünü kaplamada kullanacağız.)

&#; Rondo da çekilen bisküvi ununu derince bir kaba alın. Üzerine tereyağını, yumurtayı, unu, Antep fıstığı tozunu ve kabartma tozunu ekleyip uygun kıvam alana kadar güzelce yoğurun.

&#; Hazırlanan kurabiye hamuru bitene kadar ceviz boyutundan biraz küçük parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve daha sonra hafif bastırarak yassılaştırın.

&#; Her birinin ortasına bir adet kuş lokumu yerleştirerek kapatın ve tekrar yuvarlayın.

&#; İç dolgusu tamamlanan kurabiyeleri son olarak kenara ayırdığımız bisküvi ununa atın ve elinizle çevirerek dış kaplamasını tamamlayın.

&#; Kaplaması yapılan kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serilen bir fırın tepsisine aralarında boşluk olacak şekilde dizin.

&#; Önceden ısıtılan derece fırında yaklaşık  11 - 12 dk boyunca pişirin.

&#; Fırından çıkarılan kurabiyeler ilk sıcağını atana kadar bir müddet soğumaya bırakın.

&#; Ardından kahve veya çay yanında ikram edin.

Afiyet Olsun 😋

Bisküvili Lokumlu Kurabiye Tarifi Püf Noktaları

lokumlu kurabiye nurselin mutfağı, lokumlu kurabiye tarifi nefis yemek tarifleri, lokumlu tarifler - funduszeue.info

📌 Kurabiyenin bisküviyle yapılan bir hamuru olduğu için çok hızlı pişiyorlar, o nedenle pişme süresine dikkat etmeli ve kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz

📌 Dolgu olarak kuş lokumu yerine sizin veya sevdiklerinizin daha çok hoşuna gideceği herhangi bir lokum çeşidini de küçük parçalara bölerek kullanabilirsiniz. 

📌 Ekstra lezzet katmak için toz fındık veya badem kullanabilirsiniz.

Çayın yanına ne yapsam diyenlere ağızda dağılan lokum kurabiye tarifi

Kurabiye tariflerinizin arasına yenisini ekleyebileceğiniz enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye, çat kapı gelen misafirlerinize bile yapabileceğiniz pratiklikte. İkram edenler içindeki süprize bayılacak.

Lokumlu kurabiye tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ gr oda sıcaklığında tereyağ
➞ 1 çay bardağı sıvıyağ
➞ 1 çay bardağı yoğurt
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 adet yumurta
➞ çay bardağı pudra şekeri
➞ 1 paket vanilyalı puding
➞ su bardağına yakın un

İçi için;
➞ güllü lokum (Büyüklüğüne göre ikiye bölebilirsiniz)

Üzeri için;
➞ Pudra şekeri

Lokumlu kurabiye tarifinin yapılışına geçelim;
✔️
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtay alıp güzelce karıştırın.
✔️ Üzerine vanilyalı pudingi, kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Bezelerden birini alıp elinizle genişletin. Ortasına lokumu yerleştirip tekrar yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış derece fırında dk kadar üzeri hafif pembe olana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.
✔️ Soğuduktan sonra pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: meraldensize / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :

LOKUMLU KURABİYE

     MALZEMELER;

  • gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket lokum içine

     ÜZERİNE;

   YAPILIŞI;

  1. Derince bir karıştırma kabına un dışındaki diğer malzemeleri koyup homojen kıvama gelene keder elimizle iyice karıştıralım.
  2. Unu azar azar ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekiyor.
  3. Lokumlarınız büyükse daha önceden bölelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp elimizle üstüne bastırıp içine ikiye ayrılmış lokumlardan koyup tekrar yuvarlayalım
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış derecede fırında  dakika pişirelim. Üzerine pudra şekeri eleyip servis tabağına alalım.

                                                               AFİYET OLSUN

İlgili Terimler : ağızda dağılan kurabiye, basit kurabiye, beş çayı kurabiyesi, bu kurabiye çok lezzetli, çocukların en sevdiği kurabiye, değişik kurabiye, değişik kurabiye tarifi, değişik kurabiye yapılışı, degişik kurabiyeler, en kolay kurabiye, en lezzetli kurabiye, gün kurabiyeleri, gün menüleri, içi dolgulu kurabiye, Kıyır kıyır kurabiye, kokumlu kurabiyeler, kolay kurabiye, kolay kurabiye tarifi, kolay kurabiye tarifleri, kolay yapım kurabiye, kurabiye, kurabiye çeşitleri, kurabiye tarifi, lokumlu kurabiye, lokumlu kurabiye tarifi, lokumlu kurabiye yapılışı, pratik kurabiye, tam ölçü kurabiye

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası