yunanistan vize formu örneği / Yunanistan Vize Dilekçesi

Yunanistan Vize Formu Örneği

yunanistan vize formu örneği

Yunanistan vize formu ve Yunanistan vize talep dilekçesi Schengen vize işlemlerinde vize başvuru sahibinin vermesi gereken evraklardır. Bu evraklar ile vize başvuru sahibi kimlik bilgilerini, pasaport bilgilerini, mesleki bilgilerini, gelir bilgilerini ve aile bilgilerini Yunanistan dış temsilcilikleri vize bölümüne iletir.

Yunanistan vize formu Schengen vize kriterlerine uyumlaştırılmış bir başvuru formudur. Eksiksiz  ve hatası doldurulması gereken vize başvuru formuna Yunanistan konsolosluğu ve Yunanistan vize başvuru merkezleriofislerinden ulaşmak mümkündür. Uzman vize danışmanları eşliğinde doldurulan Yunanistan vize başvuru formu hatasız ve eksiksiz olacaktır.

Yunanistan vize talep dilekçesi seyahat amacına göre belirlenen vize türündeki vize talebinin Yunanistan konsolosluğuna iletildiği bir şahsi dilekçedir. Yunanistan vize türlerine göre farklı şekillerde hazırlanan vize talep dilekçesinde seyahat ve kişisel bilgiler verilir, vize talebi vize yetkililerine iletilir.

Yunanistan vize formu ve vize talep dilekçesi Yunanistan vize evrakları vize başvuru dosyasının başlangıcına konularak Yunanistan dış temsilciliklerine verilir.

Yunanistan Vize Formu Doldurulması Gereken Alanlar

Yunanistan vize formu Schengen vize kriterlerine göre hazırlanmış bir vize başvuru formudur. Vize başvuru sahipleri ilgili alanları kişisel bilgileri ile doğru bir şekilde doldurarak formu onaylar ve vize başvuru dosyasına ekler.

Yunanistan vize formu doldurulması gereken alanlar şunlardır:

  • Yunanistan vize talebinde bulunan kişinin kimlik bilgileri, adı, soyadı, adresi ve iletişim bilgileri
  • Yunanistan seyahatinde kullanılacak pasaportun bilgileri, pasaport alınış ve bitiş tarihleri, numarası, türü
  • Yunanistan vize talebinde bulunan kişilerin aile bireylerinin kişisel bilgileri ilgili sorulara cevap verilerek bildirilir
  • Yunanistan seyahatinin ayrıntıları, ulaşım&#;konaklama bilgileri, ülkeye giriş ve çıkış tarihleri, başka ülke seyahatleri bildirilir.
  • Yunanistan seyahatinin nasıl finanse edileceği ilgili alan işaretlenerek forma işlenir. Sponsor bilgileri verilmelidir.
  • Yunanistan vize talebinde bulunan kişinin çalışma bilgileri, gelir bilgileri ilgili alanlara yazılır.
  • Daha önce alınmış Schengenvizeleri ve önceki seyahat bilgileri hakkında bilgi verilir.
  • Parmak izi verilip verilmediği Yunanistan vize formu alanına işaretlenir.
  • AB, İsviçre, AET ülke vatandaşı aile bireylerinin kişisel bilgileri forma işlenmelidir.

Yunanistan vize formundaki tüm alanlar doldurulduktan sonra vize uzman danışmanlarına kontrol ettirilmelidir. Hatasız bir şekilde hazırlanan vize başvuru formu ardından Yunanistan vize talep dilekçesi yazılır.

Yunanistan Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Yunanistan vize talep dilekçesi Yunanistan dış temsilciliklerine hitaben yazılan bir vize talep dilekçesidir. Dilekçede kişisel bilgiler ve seyahat bilgileri bulunmalıdır. Değişik Yunanistan vize türlerinde vize talep dilekçesi hazırlanma biçimi değişmektedir.

Yunanistan vize talep dilekçesinde şu bilgileri yer almalıdır:

  • Yunanistan seyahatinin amacı ve talep edilen vize türü
  • Yunanistan seyahatinin detayları, Yunanistan’a gidiş ve dönüş tarihleri, konaklama ve ulaşım bilgileri
  • Yunanistan seyahatinin finans yönü açıklanır, bir sponsor ile seyahat edilecekse sponsor bilgileri verilir
  • Yunanistan vize talebinde bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri

Yunanistan ticari vize talep dilekçesi şirket antetli kağıdında hazırlanır, şirket yetkilisi dilekçeyi onaylar. Şirket bilgileri ve Yunanistan’daki şirketin detayları verilir. İş organizasyonları detaylandırılmalıdır.

Yunanistan vize formu ve vize talep dilekçesi hazırlandıktan sonra Yunanistan vize ücretiödenerek vize başvuru işlemleri başlatılır.

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan Konsolosluğu tarafından başvuru sahibini tanımaya ve seyahat amacını öğrenmeye yönelik olan hazırlanmış olan Yunanistan Vize Başvuru Formu dikkatle doldurulması gereken resmi bir formdur. Formun doldurulması aşamasında herhangi bir hata yapılması başvurunun konsolosluk tarafından reddedilmesine neden olabilmektedir.

Başvuru formu içerisinde kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, seyahat amacı gibi sorular bulunmaktadır. Yunanistan vizesi başvuru aşamasında doldurulması gereken form içerisinde yer alan sorulara eksiksiz ve gerçeğe uygun yanıtlar verilmesi gerekmektedir. Yunanistan vizesi başvuru sürecinde teslim edilen diğer gerekli evraklar ile vize başvuru formu içerisinde yer alan sorulara verilen yanıtların birbirleri ile tutarlılık göstermesi gerekmektedir.

Vize başvuru formu ve konsolosluğun vize değerlendirme aşamasında oldukça önemli bir rol oynaması nedeniyle herhangi bir eksik, yanlış ya da tutarsız yanıt içermesi başvurunuzun ret sonucu almasına ya da başvuru dosyasının iade edilmesine neden olabilmektedir. Başvuru formunun büyük harflerle, anlaşılır, okunaklı ve tükenmez kalemle doldurulmuş olması gerekmektedir. Başvuru formu başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. 18 yaşından küçük vize başvuru sahiplerine ait başvuru formları eksiksiz olarak doldurulduktan sonra her iki ebeveyn tarafından imzalanmış olmalıdır.

Yunanistan Vize Başvuru Formunu İndirmek İçin

  • Yunanistan Schengen Vize Başvurusu Formu linkine tıklayınız.
  • Form açıldığında formu bilgisayarınıza kaydediniz.
  • Linkin üzerinden farenizin sağ tuşuna basınız.
  • Açılan listeden Bağlantıyı Farklı Kaydet seçeneğine tıklayınız.

Yunanistan Schengen Vize Başvuru Formu (Türkçe - Yunanca)

Yunanistan Schengen Vize Başvuru Formu (İngilizce)

Vize başvuru formu doldurulması aşamasında yapılan herhangi bir hata vize başvurusunun olumsuz olarak sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Başvuru formunun Türkçe olarak doldurulması halinde Türkçe karakter kullanılmasında sakınca bulunmamaktadır. Vize başvuru formunu doldurmadan Yunanistan vize başvurusunda bulunulması mümkün değildir.

Yunanistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri vize başvuru formu doldurulması aşamasında danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Başvuru formu şahsen doldurabilir ya da herhangi bir hata yapmamak adına akredite vize başvuru merkezlerinden danışmanlık hizmeti alınabilmektedir. Başvurunun konsolosluk tarafından değerlendirilmesi ve onaylanması aşamasında formun doğru ve anlaşılır şekilde doldurulmuş olması oldukça önem arz etmektedir.

Lütfen Dikkat:

Vize Başvuru Formu PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader'a ihtiyaç olacaktır.

Download Adobe Acrobat Reader

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir