selçuk merkezde gezilecek yerler / ŞİRİNCE KÖYÜ, ŞİRİNCE'DE GEZİLECEK YERLER | Biz Evde Yokuz

Selçuk Merkezde Gezilecek Yerler

selçuk merkezde gezilecek yerler

Ege Denizi kıyılarındaki Efes Antik Kenti kalıntıları ile dünyaca ünlü bir tarihi ve turistik cazibe merkezine sahip olan ve İzmir’in en popüler gezi rotalarından biri olan Selçuk ilçesi, özellikle yaz aylarında her gün binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.

Selçuk ilçesi, Hristiyan simge yapılarından oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir. Sokaklarında yürürken, kendinizi çok rahat hissedeceğiniz bu tatil destinasyonunda sokaklar, insanları izlemek ve kültürel gözlemler yapmak için de harikadıfunduszeue.info bir kalenin altında uzanan Selçuk ilçesi; Efes bölgesinden Pamukkale’ye kadar uzanan tüm ilgi çekici tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek için de iyi bir başlangıç noktasıdır. Tarihi ve dini yapılarının dışında Selçuk, gezilmesi ve görülmesi gereken pek çok turistik cazibe merkezine de sahiptir.

Selçuk seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; Efes, Şirince Köyü, Ayasuluk Tepesi, Pamucak Plajı, Selçuk Cumartesi Pazarı yer almaktadır. Selçuk’ta günübirlik bir gezi rotası olarak ise Tire ve Kuşadası tercih edilebilir. Selçuk’a ortalama km uzaklıkta olan bu iki rota da hem Ege lezzetlerini deneyimlemek hem de tarihi ve turistik yapıları yakından görmek için tercih edilebilir.

Selçuk için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Selçuk Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Efes

Efes, Selçuk’a yapılacak bir gezinin en önemli ziyaret noktalarından biridir. Bir zamanlar antik bir Yunan kenti olan Efes, daha sonraları bir Roma şehri oldu. M.Ö civarında başlayan Roma döneminde, bin kişilik bir nüfusa sahipti. Bu da, onu antik dönemin en önemli şehirlerinden biri yapmaktadır.

Efes, aynı zamanda dünyanın en gelişmiş su kemeri sistemlerinden birine sahipti. Bu su kemerinin kalıntıları, Bizans Su Kemeri adıyla bugün de Selçuk ilçe merkezinde varlığını sürdürmektedir.

Kuretler Caddesi, antik kentin üzerinden geçen ana caddedir. yılında inşa edilen, antik dönemin en zengin üçüncü kütüphanesi olan Celsus Kütüphanesi de buradadır.

Efes Antik Kenti’nde görülmesi gereken diğer yerler; kavisli kemerleri ile başka bir etkileyici yapı olan Hadrian Tapınağı, Efes’in en görkemli yapısı olan Büyük Tiyatro, konser ve senato toplantıları için kullanılan Odeon Tiyatrosu ve şehrin zengin ailelerine ait olan Yamaç Evleri yer almaktadır.

Yamaç Evleri hariç Efes Antik Kenti’ne giriş ücreti ortalama TL’dir. Yamaç Evleri’ni ziyaret etmek için ekstra TL daha ödemeniz gerekmektedir.

Bölgeyi, haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Şirince Köyü

Selçuk’a yaklaşık 8 km ve Efes Antik Kenti’ne yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan Şirince Köyü, eski bir Ortodoks köyüdür. Bir zamanlar Çirkince adıyla bilinen köyün ismi, yabancıları bu köyden uzak tutmak için konuldu. Yıllar sonra, köyün hiç de çirkin olmadığı keşfedilince, ismi Şirince olarak değiştirildi.

Günümüzde, Şirince Köyü Türk ve Rum kültürlerinin harika bir kombinasyonudur. Nüfus mübadelesi döneminden önce büyük ölçüde Rumların yaşadığı bir köy olduğundan, sokaklarını süsleyen Rum evleri hala varlığını sürdürmektedir.

Köyün dar sokaklarında, zeytinyağı, el işi, organik ürünlerin satıldığı dükkan ve tezgahlar bulmak mümkündür. Köyün öne çıkan lezzeti ise üzüm ve meyve şarabıdır. Şirince’nin meyve şarabı tüm Türkiye’de ünlüdür.

Şarabın ve eski Rum evleriyle dolu sokaklarında yapılan bir gezinin dışında, burada geleneksel Ege kahvaltısının tadını çıkarabileceğiniz küçük, sevimli işletmeler de bulabilirsiniz. Şirince sokaklarındaki tezgahlarda ev yapımı sabun, yerli halkın el işleri ve zeytinyağları da bulabilirsiniz.

Köye ulaşım, özel araba ile ya da Şirince minibüsleri ile sağlanmaktadır. Özel araçla yolculuk ortalama dakika sürmektedir. Şirince minibüsleri ile de ortalama dakikalık bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.

Selçuk İlçesi’nin en turistik noktalarından olan Şirince’de konaklama yapmayı planlıyorsanız hemen Şirince Otelleri sayfamızdaki oteller arasından seçiminizi yapıp keyifli bir tatil programı oluşturabilirsiniz.

Pamucak Plajı

Selçuk ilçesinde Ahmetbeyli mevkiinde bulunan Pamucak Plajı, ilçe merkezine yaklaşık km uzaklıkta bulunmaktadır. Özel aracınızla ortalama 15 dakikalık yolculuk ile ulaşabileceğiniz plaja, Pamucak dolmuşları ve Selçuk- Kuşadası minibüslerini kullanarak da gidebilirsiniz.

Oldukça uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj, berrak ve sığ denizi ile çocuklu aileler tarafından da sıkça tercih edilmektedir.

Pamucak Plajı, bahar sezonunda daha sakindir. Yaz aylarında ise, özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabilmektedir. Selçuk Belediyesi’ne bağlı bir halk plajı olan Pamucak Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ise ortalama TL’dir. Plajda, duş ve tuvalet gibi alanlar mevcuttur.

Pamucak Plajı içerisinde, kamp yapabileceğiniz kamping alanları da bulunmaktadır.

Ayasuluk Tepesi

Efes Antik Kenti yakınlarındaki görkemli Ayasuluk Tepesi, enerjisini tarihten alan benzersiz bir yerdir. İlçe merkezinde yer alan Ayasuluk Tepesi, Efes Antik Kenti’ne ise ortalama 3 km uzaklıktadır. Buraya, ilçenin merkezinden yürüyerek kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir’den geliyorsanız, Tepeköy- Selçuk İZBAN hattını kullanabilirsiniz.

Farklı medeniyetlerden ve Anadolu Türk kültüründen izler taşıyan muhteşem manzaralara tanıklık edebileceğiniz bu tepede; ’lü yıllardan kalma ve Aziz John’un mezarının yer aldığı söylenen kubbeli bir bazilika olan St. John Kilisesi de bulunmaktadır. Ayasuluk Tepesi çevresinde; Artemis Tapınağı, Selçuk Kalesi, İsa Bey Cami gibi turistik cazibe merkezlerine ek olarak, türbe ve hamamlar da bulmak mümkündür.

Selçuk Cumartesi Pazarı

Selçuk’ta Zafer mevkiinde kurulan Cumartesi pazarı, ilçenin en çok ilgi gören yerel pazarlarından biridir. 

Cumartesi pazarı, çevredeki köy çiftliklerinden gelen meyve, sebze ve organik üretimlerin yer aldığı bir pazardır. Ayrıca, pazarda dolaşırken fındık ya da meyve satıcıları ile karşılaşmak da mümkündür. Ayrıca, geçici Pazar tezgahlarının etrafında bulunan kuyumcu dükkanları gezilebilir ya da dinlenirken çevredeki restoranlardan birinde öğle yemeği için mola verilebilir.

Özellikle yaz sezonunda, Pazar hem yerli halktan hem de yerli ve yabancı turistlerden ilgi görmektedir.

Selçuk Günübirlik Gezilecek Yerler

Tire

Selçuk ilçe merkezine yaklaşık km uzaklıkta bulunan Tire ilçesi; muhteşem doğası, otantik sokakları, samimi ve sıcak halkı ve eşsiz manzaraları ile gerçekten bambaşka bir atmosfere sahiptir. Selçuk tatilinizde keyifli bir günübirlik gezi yapmak ya da bir hafta sonu geçirmek için tercih edebileceğiniz Tire; Ege lezzetlerinden oluşan yöresel yemekleri, Tire pazarı, Kaplan Köyü, Halkapınar Köyü, Theos Mozolesi, Tire Müzesi, Ali Baba Tekkesi ve daha fazlası ile görülmeye değerdir.

Kuşadası

Selçuk’a yaklaşık 20 km uzaklıktaki Aydın’ın Kuşadası ilçesi, Ege'nin en popüler tatil destinasyonlarından biridir. Eğlence, deniz ve güneş denince akla ilk gelen rotalardan biri olan Kuşadası; Priene Antik Kenti gibi antik yerleri, Dilek Yarımadası’nın doğal güzelliği, Güvercin Ada, Kadınlar Plajı, Milet Antik Kenti, Kirazlı Köyü ile görülmeye değerdir. Burada ayrıca rafting tesisleri ve su sporları olanakları da mevcuttur.

Kuşadası’nın en güzel sahillerinin tadını doyasıya çıkaracağınız ve aynı zamanda kaliteli bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otel seçeneklerini incelemek için Kuşadası Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sel&#;uk Nerede, Nasıl Gidilir? Sel&#;uk Gezilecek Yerler Nelerdir?

Ziyaretçilerin her geçen gün ilgisini daha fazla çeken ülkemizin en nadide incilerinden birisi de Selçuk ilçesidir. İzmir'in bu şirin ilçesi doğal güzellikleri, eşsiz plajı ve dünyanın yedi harikası sayılan Antik Efes Harabeleri ile her yıl milyonlarca turist çekmektedir.

Selçuk Nerededir?

Selçuk ilçesi İzmir ilinin en güneyinde yer almaktadır. Denize kıyısı olan Selçuk ilçesi İzmir Aydın karayolu üzerinde yer almaktadır. İzmir merkeze uzaklığı 74 km'dir.

Selçuk'a Nasıl Gidilir?

İzmir'in ilçesi Selçuk'a değişik yerlerden farklı ulaşım imkanları ile gelmek mümkündür. Türkiye'nin her yerinden İzmir'e otobüs seferleri bulunmaktadır. Bu sebeple otobüsle İzmir'e gelerek buradan da Selçuk ilçesine kolaylıkla geçmek mümkündür. Aynı şekilde İzmir Havalimanına sefer yapan uçaklarla gelip buradan da Selçuk ilçesine karayoluyla gitmek olanaklıdır. İstanbul ve Ankara'dan ise karayoluyla Selçuk ilçesine varmak kolaylıkla mümkündür.

Ayrıca Ankara, İzmir, Antalya, İstanbul gibi şehirlerden doğrudan Selçuk'a seferler düzenlenmektedir. İzmir merkezden, yani Basmane Garı'ndan kalkan ve Aydın'a ulaşan trenlerle bir buçuk saatte Selçuk'a gitmek olanaklıdır.

Selçuk ve Tarihi Hakkında Bilgi

Selçuk; dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biridir. Çünkü tarih boyunca bu bölge Antik Çağ'ında dahil olmak üzere, en önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Selçuk ilçesinde bulunan tarihi yapıların çok büyük bir bölümü oldukça iyi durumda olarak ayakta kalmıştır.

Selçuk ilçesinin eski adı "Ayasuluk"tur. yılında Aydınoğulları Beyliği'nin eline geçen Selçuk yerleşim yeri yılında Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. yılında Selçuk ilçesi İzmir'in e bağlanmıştır.

Selçuk'ta Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler

İzmir'in bu muhteşem ilçesinde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin bazılarını aşağıda sıraladık:

Yedi Uyuyanlar Mağarası: Selçuk'ta bulunan Efes Antik Kenti'nde yer alan bu mağara hakkındaki rivayet şöyledir: Roma İmparatoru Decıus yaşayan ve putperestlerin baskı ve saldırılarından kaçan 7 Hıristiyan genç bu mağaraya sığınmışlardır. Ve rivayete göre yüzlerce yıl, bir mucize olarak, bu mağarada uyuyakalmışlar. İşte o mağara meşhur yedi uyuyanlar mağarasıdır.

Pamucak Plajı: Selçuk'ta mutlaka görülmesi ve keyifli vakit geçirilmesi gereken bu plaj benzersiz güzellikte ve özelliktedir. Ege'nin muhteşem denizi ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen plaj 60 metreyi bulan eni ile bölgenin en geniş kumsalı olma özelliğine sahiptir. Pamucak plajı, Selçuk ilçesine sadece 9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Pamucak plajı, mavi bayraklı olmasının yanı sıra, kum zambaklarının da doğal yetişme alanıdır.

İsa Bey Camii tarihinde Aydınoğlu İsa bey tarafından yaptırılmış olan camii Mimar Şamlı Ali tarafından inşa edilmiştir. İsa Bey Cami, Saint Jean Kilisesi ile Artemis Tapınağı arasında bulunmaktadır.

Artemis Tapınağı: Artemis Tapınağı dünyanın 7 harikasından biri kabul edilmektedir. İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Artemis Tapınağı'nın kalıntıları M.Ö 6.Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Görkemli ve heybetli görüntüsü ile ziyaretçilerini büyüleyen Artemis Tapınağı sütunludur.

Selçuk Kalesi: Selçuk Kalesi Efes'in ilk yerleşim yerinin üstünde konumlanmıştır. Oldukça iyi durumda olan muazzam bir kale olan Selçuk Kalesi gezilip görülmesi gereken tarihi yerlerdendir.

Efes Antik Kenti: Büyüleyici güzellikteki bu Antik Kent, dünyanın da sayılı antik kentlerinden birisidir. Efes'in ilk yerleşim yeri olan, Selçuk ilçesinde yer alan Selçuk Kalesi'nin de bulunduğu, Aziz Yohannes Kalesi'nin yer aldığı tepe olmuştur. Kesinlikle gezilip görülmesi gereken tarihi bir kenttir. Her yıl tüm dünyadan milyonlarca ziyaretçi Efes Antik kenti için bu bölgeye akın etmektedir.

Hadrian Tapınağı: Oldukça iyi durumdaki bu antik tapınağın da gezilmesi şarttır.

Efes Meryem Ana Kilisesi: Meryem Ana Kilisesi Selçuk ilçesine 9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Meryem Ana Kilisesi'nin Hristiyanlar açısından özel bir anlamı vardır. Meryem Ana'nın burada yaşayıp öldüğüne inanılmaktadır. Bu sebeple dini referanslarla de bu kilisenin her yıl binlerce ziyaretçisi gelmektedir.

Efes Müzesi: Her ziyaretçinin asla uğrayıp ziyaret etmeden ayrılmadığı Efes Müzesi çok özeldir. Daha yılında inşaatına başlanan fakat depo olarak düşünülen müze, tarihinde ziyarete açılmıştır. Daha sonraki yıllarda ek binalarla genişletilen Efes Müzesi bugün 'den fazla eserleri ile müthiş zengin koleksiyona sahip bir müze konumundadır.

Selçuk'ta Gezilecek Yerler

Selçuk, İzmir iline bağlı doğa ile tarihin iç içe olduğu her yıl 2 milyon turist tarafından ziyaret edilen dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biridir.

3 dinin yayıldığı bir coğrafya olan Selçuk, Artemis Tapınağı’yla Paganizm, Meryem Ana Evi ve St. John Kilisesi’yle Hristiyanlığın İsa Bey Cami’siyle de İslamiyet’in dönemlerini yansıtmaktadır. Efes Antik Kenti ile ünlemiş olan ilçe birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu tarihi geçmişi hala günümüzde yaşatabilen nadir miraslardandır.

Selçuk gezilecek tarihi yerler haricinde Pamucak Plajı’nda güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, Çamlık Lokomotif Müzesi’nde dolaşabilir, köy yaşamını anlatan Çetin Maket Köyü’nü ziyaret edebilir, Şirince Köyü’nde doğa ile iç içe kalabilir ve enfes şaraplarından tadabilirsiniz.

UNESCO Listesi’nde bulunan birçok eseri ile Antik Çağ merkezlerinden biri olan Selçuk’ta birçok efsaneye yer verilen Yedi Uyuyanlar Mağarası da Selçuk gezilecek yerler arasındadır.

İzmir'in doğal güzelliklerini bir arada bulunduğu Selçuk'ta konaklama seçeneklerini Selçuk otelleri listesinden birini değerlendirebilirsiniz.


Efes Antik Kenti Ve Harabeleri

Efes Antik Kent Kalıntıları

Geçmiş tarihi MÖ yıllarına dek uzanan Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, Türkiye’de de dünyada da çok önem arz eden açık hava müzelerindendir. Amazonlar tarafından kurulmuş olan kent Prehistorik, Arkaik, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuk, Aydınoğulları ve Osmanlı dönemleri gibi birçok döneme şahit olmuş ve her dönemi yansıtmaya devam eden tarihi bir dokusu vardır. 

Çok gelişmiş ticari, politik ve dini özelliklere sahip olan şehrin sadece %15’i gün yüzündedir ve Artemis Tapınağı olan bölgeyi de içinde barındırması ile ikiye katlanan bir arkeolojik ve tarihi değeri vardır. 

Tamamı mermerden inşa edilmiş olan kent göz kamaştırıcı güzelliğe sahiptir. Birçok dinin başlayıp yayıldığı güzel bir coğrafyada yer alan Efes’te de temsil edilen dinsel birçok anıt bulunmaktadır. 

UNESCO Dünya Mirası listesinde ve dünyanın harikalarını barındıran Efes’te gezilecek yerler arasında Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Selçuk Kalesi, Odeion, Aşk Evi, Kuretler Caddesi, Hadrianus Tapınağı, Herkül Kapısı, Trajan Çeşmesi, Devlet Agorası, Ticaret Agorası, Antik Tiyatro, Bizans Su Kemerleri, Efes Yamaç Evler ve Soylu Daireleri, St. Jean Bazilikası, Arcadium (Liman) Caddesi, St. John Bazilikası gibi gezilip görülmesi gereken tarihi eserler bulunmaktadır. Gezi rehberi eşliğinde detaylı bilgi edinerek keşfe çıkmak da mümkündür.

Müze kartının 25 TL ücret ile birlikte geçerli olduğu ve normal giriş ücreti 40 TL olan Efes Antik Kenti haftanın her günü ziyaretçilerini beklemektedir. 

Selçuk merkezde yer alan minibüsler ile 2,5 TL karşılığında ulaşabileceğiniz Efes’in uzaklığı ise sadece 3,5 km’dir. Özel araç kullananlar için ise ücretli otopark bulunmaktadır.

Deniz kenarına yakın ve muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabileceğiniz İzmir otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Şirince Köyü

Doğa Harikası Şirince Köyü

Selçuk gezilecek yerler arasında turistik ve doğallık açısından popüler olmuş güzel bir yer olarak bilinen köydür. Selçuk ilçesi sınırlarında bulunan ve şehir merkezine 8 km mesafede bulunan Şirince, etrafı ormanlarla kaplı bir Rum köyüdür. Selvi, incir ve zeytin ağaçlarının süslediği bir tepede yer alan Şirince’nin manzarası da görenleri büyülemektedir. 

Şirince, araç girmeyen labirent şeklindeki taş döşeli sokakları 2 katlı köy evleri ile samimi ve doğal bir ortam sunan adı gibi güzel ve şirin bir köy. Şarapçılık, zeytinyağı üretiminin yanında incir, şeftali ve ceviz gibi ürünlerle geçimini sağlayan Şirince, doğal ve kültürel değerleri açısından koruma alanı olarak belirlenmiştir.

Şirince’ye geldiğinizde doğa ile baş başa köy kahvaltısı yapabilir, oldukça meşhur olan meyveli şarapların ve nar suyunun tadına bakabilirsiniz.

Köyde yer alan tarihi Aziz John Baptist Kilisesi, Nesin Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi, Şirince Taş Mektep, Şarap Mahzenleri ve Şirince’nin sokakları küçük bir köy ama büyük bir kültürü yaşatan Şirince’de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Selçuk ilçe merkezinden Şirince’ye gitmek için 4 TL ücret karşılığında şehir içi minibüslerini tercih edebilirsiniz. Selçuk’tan Şirince’ye yolculuğunuz 20 – 25 dakika sürecektir. Seferler her 20 dakikada bir gerçekleşmektedir.

Selçuk'ta birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli bir tatil için Selçuk gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.


Meryem Ana Evi

Selçuk Meryem Ana Evi

Dünyada manevi açıdan çok değerli bir alan olan Meryem Ana Evi, Selçuk merkeze 9 km uzaklıkta yer alan Bülbül Dağı’nda bulunmaktadır.

Katherina Emerich adlı Alman bir rahibenin rüyasında gördüğü ev takip edilerek bulunan bu bölge daha sonra kutsal ve dini bir merkez haline gelmiştir. Papa IV. Tarafından Hristiyanlığın hac merkezi olarak ilan edilen Meryem Ana Evi o dönemden sonra birçok turistin ve Katolik Hristiyanların akın ettiği bir yer olmuştur.

15 Ağustos tarihinde Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanlar her yıl bu tarihlerde bölgeye gelerek geleneksel ayinlerini gerçekleştirmektedirler. İnanç turizmi amacıyla mutlaka Selçuk gezilecek yerler listesinde bulundurulmalıdır.

Meryem Ana Tabiat Parkı içerisinde yer alan evi ziyaret etmek için giriş ücreti 10 TL’dir ve Efes Harabeleri ile arasında 15 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır.


Pamucak Plajı

Selçuk Pamucak Halk Plajı

Efes Plajı olarak da anılan Pamucak Plajı, Selçuk ilçe merkezine 8 km, Efes Antik Kenti’ne ise 6 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Türkiye’nin en uzun sahillerinden biri olan altın kumlu Pamucak kumsalı mavi bayraklı denizi ve çevresindeki doğa atmosferi ile kamp yapmaya da uygun bir ortam sağlamaktadır.

Pamucak Sahili, Küçük Menderes Nehri ile denizin buluşma noktası olup, nehrin suyu sahilin ortasından denize doğru akmakta ve kum zambaklarının doğal yetişme alanı olmaktadır.

11 km uzunluğa sahip Selçuk’un tek plajı olan Pamucak halka açık ve ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek sahillerden biridir. Doğa ile iç içe bir gün için gezilecek yerler listene eklenerek huzurlu bir şekilde zaman geçirilmelidir.

İzmir ilindeki birbirinden farklı büyüleyici mekanlarda tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için İzmir gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Efes Arkeoloji Müzesi

Efes Arkeoloji Müzesi Sergi Alanı

Türkiye’de yer alan en önemli eserlerin sergilendiği Selçuk Müzesi ilçe merkezinde yer almaktadır.

Efes Antik Kenti ve çevresinde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan Miken, Arkaik, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserin sergilendiği gezilip görülmesi gereken müzedir. Müze içerisinde ise en değerli parça ise Tanrıça Artemis için yapılan Artemis Tapınağı’nın heykelidir.

Topkapı Sarayı’ndan sonra gelen Efes Müzesi’nin giriş ücreti 10 TL’dir.


İsa Bey Camii

Selçuk İsa Bey Camii

Efes Antik Kenti yakınlarında Selçuk Tepesi’nde bulunan camii – yılları arasında Aydınoğulları döneminde İsa Bey tarafından inşa ettirilmiştir.

Anadolu dini mimarilerinin ilk örneklerinden biri olan caminin girişinde görkemli bir kapısı yer alıyor. İnşasında ise Artemis Tapınağı’nın kesme taş blokları kullanılmıştır.

UNESCO Listesinde yer alan İsa Bey Camii  Yüzyılda kervansaray olarak kullanılmıştır. St. Jean Kilisesi ve Artemis Tapınağı arasında kalan konumu ile de dikkat çeken yapı görülmesi gereken dini yapılar arasında yer almaktadır.

Selçuk'ta inancı gereği hassasiyetleri olan misafirlerin beklentilerini karşılayabilecek oteller Selçuk İslami oteller listemizde bulunmaktadır.


Çamlık Lokomotif Müzesi

Çamlık Lokomotif Müzesi Bahçesi

Lokomotif Müzesi, Selçuk Çamlık Köyü’nde, Aydın karayolundan 8 km mesafede bulunan açık hava müzelerinden biridir.

Geçmiş zamanda yapılmış ve kullanılmış olan buharlı lokomotif trenlerin sergilendiği Müze’de ortalama 80 yıllık trenler sergilenmektedir.

Atatürk adına tahsis edilmiş olan vagon da bu müzede sergilenmektedir.

yılında açılmış olan müzeye giriş ücreti 5 TL’dir ve müze kartı geçersizdir.


Çetin Maket Köy Kültür Müzesi

Selçuk Maket Köy Kültür Müzesi

Selçuk’ta yaşayan Nazmiye ve Ayhan Çetin çiftinin yaşadığı geçmişini, çocukluğu anlatan Selçuk Maket Köy Kültür Müzesi, el yapımı bebek ve maket köylerle anlatan ve hayata geçirilen bir projedir.

Batı Anadolu köy yaşantısını resmeden müzede örf ve adetler, eski çocuk oyunları, Kurtuluş Savaşı’ndaki cephede yaşananlar, köylerden cephelere giden yardım konvoyları, Ege zeybek folklör oyunları gibi Anadolu’da birçok yaşanılan ve yaşatılmaya devam edilmeye çalışılan ritüeller sergilenmektedir.

2 bölümden oluşan müze Pamucak yol ayrımından sonra metre ileride yer alıyor.


Yedi Uyuyanlar Mağarası

Yedi Uyuyanlar Mağarası

Yedi Uyuyanlar Mağarası, Hristiyanlık dini için önemli rotalardan birisidir. Hikayesi ile herkesi etkilemeyi başarmıştır. Rivayete göre Decius zamanında yaşayan 7 ya da 8 genç, Hristıyanlığı kabul ederek dinin gereksinimlerini benimsemişlerdir fakat dönemin putperest inançları yüzünden dinlerini tam olarak yaşayamadıkları için bir mağaraya sığınıp o mağara içerisinde kalmışlardır.

Bu yedi genç, mucizevi şekilde burada uyuyakalır. Nerede olduklarını öğrenen kral, mağara kapısının taş ve harç ile kapatılmasını emreder. Bunun üzerine bir de mağara kapısına "Yedi Kafir'in ölümü" gibi bir yazı olan levha bıraktırır.

Bu gençler ortalama yıl civarı mağara içerisinde kalır fakat hala ölmeden yaşamlarına devam ediyorlardır. Panayır Dağı eteklerinde bulunan yedi gencin yaşamını sürdürdüğü bu mağara, Hristiyanlar için büyük bir anlam ve öneme sahiptir.


Ayasuluk Tepesi

Ayasuluk Tepesi

Selçuk ilçesinde bulunan Ayasuluk Tepesi, geçmişi Neolitik Çağ'a kadar uzanan köklü bir tarihe sahip höyüktür. Ayasuluk, farklı dönemlerde birçok medeniyet tarafından aktif bir yerleşke olarak kullanılmıştır. Höyükte ilk kazı çalışmalarına Efes Müzesi tarafından yılında başlanmıştır.

Yapılan araştırmalar sonrasında bölge üzerinde yerleşim yerleri ortaya çıkarılmıştır. Aynı zamanda Büyük Sarnıç, Piskoposluk Sarayı ve Ayasuluk Kalesi, görülmesi gereken yapılar arasındadır.

Ayasuluk Tepesi'ne giriş ücretsizdir.


Selçuk Günübirlik Gezilecek Yerler

İzmir’in Selçuk ilçesi hem doğal hem de tarihi ile oldukça önemli turistik yerlerden biridir. Gezilecek yerler, Selçuk ile sınırlı kalmamaktadır. Çevresinde bulunan diğer güzellikleri de gezip görmek gerekmektedir.


Alaçatı

Alaçatı Huzur Dolu Sokakları

Alaçatı, Selçuk’a yaklaşık km uzaklıktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist hem rüzgar sörfü yapmaya hem de eğlencenin sınırsız olduğu Alaçatı’da tatil yapmaktadır. Şirin sokakları ve restoranları ile görülmeye değer yerler arasındadır.


Sığacık

Sığacık  Sokakları

Sığacık, Selçuk’a yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Doğal ve tarihi güzellikleri bünyesinde barındıran Sığacık Sakin Şehir unvanına sahip olan Seferihisar’ın bir kasabasıdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist kasabanın güzelliklerini keşfetmek için Sığacık’a tatile gelmektedir.

Selçuk'ta yapabileceklerinizin sınırı olmayan büyük bir tesiste tatil yapmak için Selçuk tatil köyleri sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Kemeraltı Çarşısı

Kemeraltı Çarşısı Kızlarağası Hanı

Kemeraltı Çarşısı, Selçuk’a yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Günümüzde hala ayakta kalmayı başarmış olan tarihi çarşılar arasında en önemlilerinden biridir. Günümüzde hala dükkanlar turistik eşyalarla ziyaretçilerine hizmet sunmaktadır.


Karantina Adası

Doğa Harikası Karantina Adası

Karantina Adası, Selçuk’a yaklaşık km uzaklıktadır. Ada yakın tarihe kadar hastalıkların tedavisi için kullanılmaktaydı. Ilık ve dalgasız denizi ile yaz tatili yapmak isteyenlerin ziyaret ettiği yerlerden biridir.


Kordon Boyu

Alsancak Kordon Boyu

Kordon Boyu, Selçuk’a yaklaşık 75 km uzaklıktadır. İzmir ilinde sosyal hayatın capcanlı yaşandığı yerler arasındadır. Ege Denizi ile şehrin güzelliklerini yansıtan yürüyüş yeri olarak da bilinmektedir.


ŞİRİNCE KÖYÜ, ŞİRİNCE&#;DE GEZİLECEK YERLER

İzmir&#;in Selçuk ilçesinde bir dağ köyü olan Şirince şüphesiz Türkiye&#;nin en estetik köylerinden. EN&#;

Aslına bakarsanız köy demeye dilimiz de gitmiyor bir yandan. Orada yaşayan bir tanıdığımızın söylediği gibi daha çok bir film setine benzeyen suni bir yanı da var.

Esnafın çoğu dışarıdan gelmiş, eskiden ailelerin oturduğu taş konaklar çoğunluklabutik otel ya da restoran/ kafe olmuş, köylülerin tezgahındaki yöresel mahsüllerin çoğu kendi üretimi bile değil&#;  Sanki her sabah herkes setinin başına geçiyor, akşam turistlerin gitmesi ile dağılıyor&#;

Ama güzel mi derseniz, mimarisi, doğası, hissiyeti, her şeyi çok güzel.

Zaten  turistik köy, hatırlarsanız &#;de Mayaların kıyamet senaryoları sayesinde iyice köpürmüştü. Söylenene göre Şirince dünyada kurtulan 2 yerden biri olacaktı.

Kıyameti bilmem de tanrıların Şirince&#;ye bir topril geçtiği kesin;
&#; Çok güzel,
&#; Şarapçılık var,
&#; Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi burada,
&#; Tabela kirliliği ise yok&#;

Biz kafa dinlemek için sakin ama bir yandan da hareketli yerleri tercih edenlerseniz, burası tam yeri. Tam kitap yazmalık. Zaten Paulo Cuelho da, yanlış hatırlamıyorsam, Zahir&#;i yazmaya burada başlamış.

Buyrun Şirince&#;de gezilecek yerler. İzmir&#;in diğer beldeleri için de benzer rehberlerimiz var. Buradan okuyabilirsiniz: İzmir

Index

Şirince Seyahati Planlaması &#; Gitmeden Önce

Şirince&#;ye Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Şirince&#;ye uçakla gelecekseniz, size en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. Fakat uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.


Şirince&#;ye Ne Kadar Zaman Ayırmak Lazım?

&#; Genelde turlar Şirince ziyaretini, ikisi de Selçuk&#;ta olduğu için, sabahtan Efes, öğlededen sonra da Şirince olarak planlıyor.
&#; Yarım gün her yerini gezmek ve fotoğraf çılgınlığına kapılmak için gayet yeterli bir zaman.
&#; Burada kalmayı öneririz, çok hoş butik oteller var. Ama gibi köyde hayat bitiyor, çoğu yer kapanıyor.


Şirince&#;de Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Şirince&#;de büyük oteller yerine ağırlıklı olarak butik oteller, küçük oteller ve pansiyonlar var. Bazıları eski Rum taş konaklardan. Aynı zamanda bölgede çok güzel kiralık evler de var. Bizim önerdiğimiz otelleri ve evleri aşağıda bulabilirsiniz.

Nişanyan Houses Hotel $$$

Burası, Ali Nesin&#;in kurduğu Matematik Köyü&#;nün mimari, Türkiye&#;de butik otelciliğin öncüsü yazar Sevan Nişanyan&#;ın oteli. Şirince&#;ye tepeden hakim bir konumda. Konak tarzı Şirince tipi kır evlerinde konaklıyorsunuz. İncelemek için TIKLAYIN.

Kırkınca Evleri $$

Burada, mübadele döneminde buraya gelmiş bir ailenin işletmesi olan konaklar var. Şehrin merkezinde. Otelin kendi restoranı da var. Ayrıca burası evcil hayvan dostu bir işletme. Kahvaltı dahil. İncelemek için TIKLAYIN.

Doğa İçinde Villa $$

Anadolu medeniyetlerinden esinlenerek inşa edilmiş, 8 kişi kapasiteli, 3 yatak odasında 4 yatak olan, 2 banyolu bir konaklama seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.

Garden House $$

Bahçe içinde, 5 kişi kapasiteli, 2 yatak odasında 5 yatak olan, tek banyolu ev seçeneği. Evde, klima, mutfak, tv, wifi, paylaşımlı kullanılan bir havuz, şömine mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Şirince&#;deki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
&#; Şirince&#;deki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
&#; Şirince&#;deki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR

Fiyat karşılaştırmasını kişi başı maliyetlere göre belirliyoruz. Özellikle evlerde çok kişi konaklama yapılabileceği için kişi başı maliyetler düşüyor ve daha avantajlı hale geliyor. Çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Şirince&#;ye geldiğinizde yine Selçuk&#;a bağlı Efes Antik Kenti ve çevresindeki diğer önemli yerleri ziyaret edip meşhur Selçuk çöpşişini tadabilir, biraz adrenalin için skydiving&#;i denemek isteyebilirsiniz. Bu aktivitelerin hepsi Selçuk&#;un dört bir köşesine dağılmış durumda. Bu nedenle eğer kendi aracınız ile gelmiyorsanız, araç kiralamanızı öneririz. İzmir Havalimanı&#;ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK içinTIKLAYIN.

Şirince&#;nin Eski Adı Çirkince&#;ymiş

sirince-kapi-onu-sokak
Aslında köyün adı eskiden &#;Kırkınca&#; imiş. Rumlar Kirkince, mübadele sonrası Rumların yerine Türkler de Çirkince demeye başlayıca köyün ismi en son Çirkince kalmış. En sonunda çirkinin tam tersi olan köye Şirince denilmeye başlanmış. Çok da yerinde bir isim olmuş.

Mayalar&#;ın Şirince Kehaneti 🔮

sirince-panaromik-manzara

Hatırlarsınız yılında tüm dünya, M.Ö. uygarlıklardan olan, dönemine göre astronomide ileri seviye bilgiye sahip Mayalar&#;ın takvimine göre tam 21 Aralık&#;ta kıyamet gününün geleceği söylentileriyle çalkalanmıştı.

Maya takvimini yorumlayan ve kendilerine &#;Mavi Enerji Grubu&#; adını takan grup 21 Aralık &#;de kıyamet gelip çattığında dünyada sadece 2 yerin kurtulacağını iddia ediyordu.

İzmir&#;deki Şirince ve Fransa&#;nın güneyindeki Bugarach Köyü insanların sağ çıktığı tek yer olacaktı. Zira Maya Uygarlığı&#;nın öngördüğü takvime göre 21 Aralık&#;ta Marduk gezegeni dünyaya çarpacak ve kıyameti başlatan olaylar silsilesini tetikleyecekti. Fakat Şirince&#;de bulunan Maden Dağı&#;nda belirecek olan Nuh&#;un Gemisi&#;ne binenler sağ kurtulabilecekti.

Bu söylentiler hem Türkiye&#;nin hem de dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Söylentiler arasında Scientology tarikatından Tom Cruise&#;un bile 21 Aralık&#;ta Şirince&#;ye geleceği haberleri vardı. Arama motorlarında Şirince en üst sıralardaydı. 🙂

Her ne kadar Mayalar yanılmış olsa da, tüm bu tantana Şirince turizmi için bulunmaz fırsat oldu. Cennet çorbası ile başlayıp kıyamet kebabı ile devam eden kapanışı da yasak elma tatlısı ve son dem çayıyla yapan kıyamet menüleri hazırlayan işletmeler mi ararsınız, kıyamet günü temalı etkinlikler düzenleyenleri mi&#;

Tabi Şirince üzerindeki bu yoğun ilgi çok uzun sürmedi. Hatta sonrasında, 21 Aralık&#;ta işletmelerin beklentisinin altında bi doluluk olduğu, otel ve pansiyonları turistlerden çok basın mensuplarının doldurduğu ortaya çıktı o da ayrı 🙂

Şirince Şarapları 

Şirince&#;yi turistik destinasyonlar arasında ön plana çıkaran şeylerden biri şarapları. Bununla birlikte sommelierler (şarap eksperleri) genelde meyve şaraplarına burun kıvırırlar, onu da belirtmeden olmaz. Ama şişe şişe alanları da göreceksiniz. Seven de deli seviyor işte&#;

Burası aslında bir Rum Köyü olduğundan burada zaten bir şarap kültürü varmış, ama nasıl olduysa olay meyve şaraplarına kaymış; elma, çilek, muz, şeftali, kavun&#; Çoğunun gerçek meyve şarabı olmadığı, aroma katılmış şaraplar olduğu söyleyor.

Açıkçası ben de meyve şaraplarını sevmiyorum ama madem buranın olayı meyve şarabı, gelmişken bi deneyin derim. Önerim iyi soğutulmuş bir nar şarabı, içimi roseye benziyor ya da dijestif yerine vişne şarabı.

Birçok şarap evi var ama en doğru adres Hera Şarap Evi. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Eğer şaraba meraklıysanız  Urla Bağ Yolu&#;na da katılmak isteyebilirsiniz.

Şirince&#;de Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Hodri Meydan Tepe
  2. St. John Baptist Kilisesi
  3. Tiyatro Medresesi
  4. Nesin Matematik Köyü
  5. Aziz Dimitrios Kilisesi
  6. KEY MUSEUM Torbalı
  7. Efes Antik Kenti

Yeme-İçme

  1. Hera Wines
  2. Üzüm Cafe
  3. Fındık Cafe
  4. Şirince Artemis Restaurant
  5. Sedir Restaurant
  6. Bizim Ev Hanımeli Restoran
  7. Ocakbaşı Restaurant
  8. Şirince Müştiyan Kahvecisi

1. Köyün Sokaklarını Turlayın 

Merkezindeki envai çeşit ev yapımı sabun, el işleri, zeytinyağı ürünleri satılan köy pazarı, şarapevleri ve Arnavut kaldırmlı sokaklarındaki tarihi Rum evleri görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca köyün kuzeyindeki Hodri Meydan Kulesi&#;nden köy manzarası da bir harika. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Mahzenlerinde Şarap Tadımı Yapın 


Şirince’nin meyve şarabı çok meşhur. Buraya gelmişken köyün merkezindeki mahzenlerde şarap tadımı ve alışverişi yapabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi en doğru yer Hera Kafe.

Şirince’nin olayı meyve şarabı ama klasik üzüm şarabı tercih ederseniz, Hera&#;da o da var. Aynı zamanda çok tatlı bir önerimiz de var: Üzüm Kafe. Köyün hemen ilerisindeki bağlarında yetiştirdikleri üzümlerden şarap yapıyorlar. Hoş sohbetleri eşliğinde tatlı mekanlarında house wine&#;larından yudumlayıp kulaklarımızı çınlatırsınız. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Aziz John Baptist Kilisesi&#;ni Ziyaret Edin ⛪

sirince-kilise-ici

Köyün Güney cephesindeki Aziz John Baptist Kilisesi ziyarete açılalı çok olmadı. Kilisenin tarihinin ne kadar eskiye uzandığı tam olarak bilinemiyor ama &#;te yeniden inşa edilerek şu anki görüntüsüne geldiğini biliyoruz.

Kilisenin küçük bir de şarap mahzeni var. Burada da şarap tadımı yapabiliyorsunuz ama, sahiplerini tanımamakla birlikte, tarihi papaz evini yıkıp şarap satışı için bu beton binayı yaptıkları için biz kendilerine biraz bozuğuz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

4. Mürver Şurubunu Hala Denemeniz Mi Yoksa? 🌿


Dere kenarında yetişen bir çiçek olan mürverin özünden leziz ve ferah bir içecek üretiliyor. Soğuk algınlığına bire bir olma gibi bir özelliği de var.

Bazı yerlerde Türk kahvesinin yanında, bazı yerlerde yemeğin üstüne ikram ediliyor ama kilisenin hemen girişindeki manzaralı cafede içmek en keyiflisi. Ayrıca söylediklerine göre mürveri çiçeğinden toplayıp şurubu kendi yapan tek işletme burasıymış.

5. Şirince Ve Efes&#;teki Tarihi Konaklarda Veya Taş Evlerde Konaklayın

Selçuk&#;a bağlı Şirince ve Efes&#;te konaklayabileceğiniz harika, otantik, tarihi konaklar ve taş evler var. Hepsi bölgenin mimari ve tarihi dokusuna çok uygun, nostaljik bir hissiyat yaratan yerler. Biz bu civarda bulabileceğiniz en güzel seçenekleri Selçuk&#;ta Günlük Kiralık Evler ve Villalar yazımızda topladık. Göz atmadan konaklama kısmına karar vermeyin deriz.

6. Kumda Kahve İle Yorgunluğu Sifonlayın


Yoruldunuz mu? Hemen sıcak kum üzerinde, ağır ağır pişmiş şöyle bol köpüklü bir Türk Kahvesi içmeye. Aşağıdaki yeme-içme bölümünde bahsettiğimiz mekanların çoğunda kumda kahve içebilirsiniz.

7. Tiyatro Medresesi 🎭

Tiyatro Medresesi performans sanatları araştırmaları yapmaya, çalışmaya ve dinlenmeye gelinecek, hem amatör hem de profesyonel tiyatrocular için bir toplanma alanı, seyirciler ve sanatçıların bir araya gelerek tanışma ve tartışma imkânı bulacağı gerçek bir karşılaşma mekânı olarak düşünülmüş.

Mimarı ise  Sevan Nişanyan. Burada atölye çalışmaları, yaz kampları, tiyatro kampları, paneller ve konferanslar düzenleniyor.

Burada ne yapabiliriz derseniz, turizm amaçlı gidip gezilecek bir yer değil ama burada sahne alan performansları izlemeye gidebiliyorsunuz. Birşeyin sergilenip sergilenmeyceği gün içinde belli oluyor, o yüzden gittiğiniz gün sosyal medya hesaplarından takip edin.

Bir de MonoFest adı ile bir festival yapıyorlar, tek kişilik gösteriler oluyor. Ağustos&#;ta Şirince&#;deyseniz mutlaka bakın. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

8. İçimizde Yeşeren Umut: Nesin Matematik Köyü  📊

Tiyatro Medresesi’nin hemen yanındaki arazide ise ünlü Nesin Matematik Köyü var. Burası matematiği ders olmaktan çıkarıp hayatın içine sokan, hocaların ve öğrencilerin bir arada yaşayıp mekanın yönetiminde beraber söz sahibi olduğu, sessiz sakin, doğa ile iç içe, kâr amacı gütmeyen ütopik bir öğrenme alanı.

Aziz Nesin&#;nin bir Matematik Enstitüsü kurulmasını vasiyet etmesiyle başlayan macera, Sevan Nişanyan ve Ali Nesin&#;in Şirince&#;deki bir zeytinlik alanını 3 ayda adam etmesiyle devam etmiş. İş sonunda tamamen gönüllülük esası üzerinden işleyen, dünyaca ünlü profesörlerin katıldığı akademik bir kamp ortaya çıkmış.

Burada ne yapılır?

Burası da turism amaçlı gezilecek bir yer değil. Ziyaretçileri kabul ediyorlar ama ortamı sulandırmamak için çok da tercih edilmiyor.

&#; Lise ve sonrası öğrenciler buradaki matemetik kamplarına katılabilir. hafta sürüyor.

&#; Gönüllü olabilirsiniz. Nefis yemekler, konaklama matematik eğitimi, doğa, huzur ve çalışma onlardan. Ağaç ve çiçek sulamak, çevre düzenlemesi, bulaşık, temizlik, çamaşır, patates soyma, sovan doğrama vb. gibi diğer gündelik işler de imece usulü yapılıyor.

Köyün tüm etkinlikleri yaz aylarında oluyor. Matematiğe ilgili bir öğrenciyseniz (üniversite, ilkokul, ortaokul, lise farketmeksizin) burada bir etkinliğine katılmak isteyebilirsiniz. Onun dışında öğretmenseniz dersinizi bir günlüğüne burada işleyin, araştırmacıysanız kendinizi köye kapatıp çalışın. Bunun dışında istediğiniz zaman gezi amaçlı köye uğrayabiliyorsunuz. Köyün tamamen gönüllü desteği ve bağışlarla ayakta kaldığının altını çizmek gerekir.  Özellikle yaz ayları, fiziksel işler için gönüllü desteğine en çok ihtiyaç olan aylar. Ayrıca siz de çam sakızı çoban armağanı köye destek çıkmak isterseniz bağışlar hakkında ayrıntılı bilgiyi web sitelerinde bulabilirsiniz.

Selçuk Merkez&#;e 8 kilometre 15 dakika uzaklıkta. İzmir Merkez&#;e ise 87 kilometre 1,5 saat uzaklıkta. Buraya gelmek için İzmir-Aydın otoyolu üzerinden Şelçuk yönüne devam edip Selçuk-İzmir otoyoluna girip Şht. Er Yüksel Özülkü Cd. üzerinden Şirince yönüne gidin. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

9. Brad Pitt&#;in Oynağı Truva Filminin Takılarını Yapan Dükkan

Takı meraklılarının dikkatine! Şirince&#;nin çarşısında Demetrius of Ephesus isimli bir dükkan var ve Troy filminde gördüğünüz o Helenistik takıları sahibi Sedat Kantaroğlu yapmış! Film için araştırma yapmaya Türkiye&#;ye gelen film ekibi, kendisinin Selçuk Müzesi&#;nde açtığı sergiyi gezip işlerini beğenince ona film için takı tasarlamasını teklif etmişler.

Dükkanında Brad Pitt&#;in imzalı fotoğrafından, Cuelho imzalı kitaba pek çok ünlünün hatırası var. Konum için tıklayın.

Gece Şirince&#;de Ne Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğim üzere saat gibi herkes evine kaçıyor, Şirince birden fazla sakin oluyor. Gündüz açık olan çoğu restoran bile akşam yemeğini beklemeden kapatıyor.

Öğrendik ki Gümüşhan isimli şarapevi Çarşamba, Cuma ve Cumartesileri canlı müzik sunmaya başlamış. Biz gitmedik, neye benziyor hiç bilmiyoruz ama haber edelim yine de. Konumunu internette bulamadık ama kime sorsanız söyler.

Tiyatro Medresesi&#;nin sosyal medyasını takip ederseniz bir performans yakalama şansınız da olabilir.

Keklenmeyin! 

sirince-para

Efendim, buranın esnafı pek bir şakacı. Çarşıdan aşağıya doğru inerken yere saçılmış bozuk paralar görüp hiç heveslenmeyin. Abiler üşenmeyip hepsini tek tek zamklamışlar. Paranın elime bir türlü gelmediğini sanarak verdiğim çaba ile abileri pek eğlendirdim. Siz tufaya gelmeyin. 😀

Saint Dimitrios Kilisesi

Şirince&#;nin girişinde, bir tepe üzerinde bulunan bu kilise yüzyıldan kalma bir Rum kilisesi. Kilise, mübadele döneminde buraya Yunanistan&#;dan gelen mübadillerce camiye çevrilmiş. Kilisenin mihrabı ve duvarları 12 havari resimleri freskleri ile bezeli. Bu fresklerden Andreas ve Markos&#;un isim ve resimleri günümüze gelebilenler. yılına kadar harap halde olan kilise, restorasyona girmiş ve &#;da yeniden açılmış. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Şirince&#;de Ne Yenir, Nerede Yenir

Üzüm Cafe


Üzüm Cafe&#;ye Şirince&#;nin en nezih mekanı desek yalan olmaz. Evet ismi cafe ama hemen yakındaki bağlarında ürettikleri şaraplarından da satıyorlar. Fırından yeni çıkmış kurabiyelerinin yanı sıra peynir tabakları eşliğinde şarap tadımı yapabileceğiniz şarap barı ve yanına bir şeyler atıştırabileceğiniz mutfağı da var. Ayrıca bahçesi de çok hoş (evin arka tarafında). Tel: 90  Web Sitesi: funduszeue.info Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Fındık Cafe


Hem ambiyans, hem de kahve sunumu ile otantik bir yer. Kumda kahveyi Şirince’de bir çok mekanda bulabilirsiniz ama burası kahvenin yanında mürver şurubu ikram etmesi ve sunumu ile daha özenli bir yer. Adres:  Şirince/Selçuk Tel: 90 53 66 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Artemis Restaurant & Wine House


Şirince manzarasına karşı hem Şirince şaraplarını deneyebileceğiniz bir funduszeue.infoer pek efsane değil ama binası çok iyi. Adres: Şehit Yüksel Özülkü Caddesi No:7, Şirince Köyü/Selçuk Tel: 90 32 40 Web Sitesi: funduszeue.info Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Sedir Mantı Evi

Yaprak sarma, patlıcan ve kabak yemekleri, tarhana çorbası, otlu börek gibi ev yapımı lezzetler olan bir yer. Ama tabi adı üstünde en çok mantısı meşhur. Samimi sıcak bir işletme. Adres:  Şirince Köyü İç Yolu Tel: 90 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Bizim Ev Hanımeli (Şirince Yolunda)

sirince-ev-yemekleri-hanimeli

Şirince &#; Selçuk arasındaki yol üzerinde olan bu ev yemekleri restoranı. Ekmeklere kadar her şey günlük, ev yapımı. Güleryüzlü çalışanları da çabası. Bahçesi de keyifli. Adres: Zafer, Şht. Er Yüksel Özülkü Cd., Şirince Köyü/Selçuk Tel: 90 90 66 Web Sitesi: funduszeue.info Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Ocakbaşı

Harika bir Şirince manzarası olan, keyfli bir restoran. Ortaya çökelekli yeşil biber kızartması, güveçte kurufasulye, mevsiminde ise kabak çiçeği dolması söyleyip her şeyden tadın deriz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Müştiyan Kahvecisi

Burası da Şirince&#;de al götür kahve bulabileceğiniz bir yer. Kumda kahve içmek için de en düzgün yer. Latte cappuccino vb. gibi kahve çeşitleri de var. Tel: 22 86 Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Buraya Gelmişken Bunlar Da Var

 Efes&#;te Serbest Paraşüt &#; Skydive

serbest-parasut-wp

Hazır Şirince&#;ye gelmişken belki de hayatınızda yapabileceğiniz en adrenalin dolu aktivite olan skydive yani serbest paraşüt&#;ü denemeden geçmeyin deriz. Çünkü Efes, Türkiye&#;de serbest paraşüt deneyimine en uygun olan yer. Efes Havalimanı&#;nda tandem serbest paraşüt yapabilir veya AFF (Accelerated Free Fall) eğitimi alabilirsiniz. Bizim skydive maceramızı Efes Üzerinde Metreden Serbest Paraşüt yazımızdan hem okuyabilir hem de VİDEOsunu izleyebilirsiniz.

 KEY Klasik Araba Müzesi

key-museum-araba-muzesi

Burası Türkiye&#;nin en büyük klasik otomobil müzesi. Burada yılından beri Murat ve Selim Özgörkey kardeşler tarafından, Türkiye&#;den ve dünyadan bir araya getirilmiş, arabadan motosiklete, benzin istasyonundan maskotlara ve hatta eşarplara kadar otomobille ilgili yüzlerce parçalık inanılmaz bir koleksiyon var. Müze, Şirince&#;ye 40 dakika, Selçuk merkeze de yarım saat uzaklıkta. Bu civarlardaysanız mutlaka gezmenizi öneririz.
Müze, Pazartesi – Salı günleri hariç haftanın diğer günleri – saatleri arasında ziyarete açık. Adres: Çapak Mah. Özgörkey Cad. No:5 Torbalı Tel: () 35 35 Web Sitesi: funduszeue.info Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Efes Antik Kenti

Türkiye&#;deki en değerli kültür varlıklarından, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;ndeki Efes Antik Kenti&#;ni bu zamana kadar görme fırsatınız olmadıysa, hazır ona sadece 11 kilometre 18 dakika mesafedeyken atlamak istemeyebilirsiniz. Antik Tiyatro ve dünyaca ünlü Celsus Kütüphanesi gerçekten de kelimenin tam anlamıyla görkemli! Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

İzmir&#;in Diğer Harika Köyleri

Barbaros-Koyu-kapak

Bu yazıda Şirince Köyü&#;nü anlattık ama insana &#;Kalbim Ege&#;de kaldı&#; dedirten İzmir&#;de bir sürü köy var. Onları İzmir&#;in En Güzel Köyleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?

sirince-koyu

Şirince, İzmir&#;in Selçuk İlçesi&#;ne bağlı bir Köy. Buraya gelmek için İzmir-Aydın otoyolu üzerinden Şelçuk yönüne devam edip Selçuk-İzmir otoyoluna girip Şht. Er Yüksel Özülkü Cd. üzerinden Şirince yönüne gidiyorsunuz.

Selçuk &#; Şirince arası arabayla 7 kilometre yani 12 dakika,
İzmir Şirince arası 87 kilometre yani 1,5 saat sürüyor.

Selçuk’tan Şirince’ye saat &#; arası her 20 dakikada bir, &#; arası 30 dakikada bir, &#; arası da her 20 dakikada bir minibüsler kalkıyor. Buraya İzmir&#;den gelecekler içinse İzmir garajından ise her 40 dakikada bir Selçuk&#;a otobüs kalkıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası