araba camı buzu nasıl çözülür / Arabanın camındaki buz nasıl temizlenir? - Pratik Bilgiler

Araba Camı Buzu Nasıl Çözülür

araba camı buzu nasıl çözülür

Ön Camın Buzu Nasıl Hemen Çözülür?

Kış aylarında sürücülerin en çok zorlandığı konulardan bir tanesi de aracın ön camının buz tutmasıdır. Peki buz tutan ön camın buzu nasıl hemen erilitilir?

Ülkemizin büyük bir kısmında kış aylarında hava sıcaklıkları eksi derecelerde olur. Akşam park etmek için bıraktığınız aracınızı sabah işe gitmek için çalıştırmaya çıktığınızda aracınızın ön camının buz tutmuş olduğunu göreceksiniz. Ön camın buz tutması sürücülere kış aylarında adeta kabus yaşatmaktadır. Zaten soğuk olan havada birde camdaki buzları kazımaya çalışmak sürücülerin ellerini donduruyor. Bu yazımızda sizlere camınızda ki buzun nasıl hemen çözüleceği veya ön camın buz tutmaması için neler yapılabileceğini anlatacağım.

Buz çözücü sprey

Artık neredeyse her markette ve benzin istasyonlarında buz çözücü spreyler satılmaktadır. 20 lira gibi bir fiyata alacağınız spreyleri cama püskürtmenizden bir kaç saniye sonra camın buzunun çözüldüğünü göreceksiniz. Çünkü bu spreyler alkol içermektedir.

Akşamdan camın üstüne karton veya bez sermek koymak

En eski, en ucuz ve en etkili yöntem diyebilirim. Ön camın buz tutmaması için ne yapılmalı diye soracak olursanız, akşamdan ön cama bir karton veya bez sermek cevabımız olur. Ön camın sileceklerine sıkıştıracağınız kartonu veya bezi sabah kaldırdığınızda camın hiç buz tutmamış olduğunu göreceksiniz. Ön camın buz tutuması nasıl engellenir sorusuna en kolay ve ucuz yöntemdir.

Cam suyu sıkmak

Arabalarımızın cam suları alkol içermektedir. Cam suyunu cama püskürtüp silecekleri çalıştırdığınızda camın buzunun çöüldüğünü göreceksiniz. Ancak buzlu camda pütürler olacağı için cam sileceklerinizin ömrünü kısaltacaktır. Ayrıca aşırı soğuklarda cam sileceklerinin lastikleri donarak cama yapışır. Siz sileceği çalıştırmaya çalıştığınızda sileceğinizin lastiği kopabilir veya zorlanma nedeniyle silecek motoru yanabilir. Bu sebeple çok soğuk havalardan uygulanmaması gerekir.

Bezden bir torba içine tuz koyup silmek

Doğu anadolu bölgesinde komyon ve tır şoförlüğü yapanlar bez bir kese içerisine bir kaç kaşık tuz döker ve üstüne biraz su akıtır. Bu bezle camları sildiğinizde tuzun etkisiyle camdaki buz çözülecektir.

Arabanın önünü duvara dönük koymak

Eğer imkanınız varsa aracınızın önünü yüksek bir duvara yakın koymak ön camda buz tutmasını engelleyecektir.

Aracın önünü güneye dönük park etmek

Ülkemiz kuzey yarım kürede olduğu için sıcaklar sürekli güneyden gelmektedir. Ev alırken güney cepheye bakan evleri almak güneşi çok alacağından dolayı sıcak olacaktır. Güneyden asla soğuk hava esmez. Aşırı soğuk havalarda olmasa bile aracınızın önünü güneye gelecek şekilde park etmek sabahları ön camın buz tutmasına engel olacaktır.

Saf Alkol Sıkmak

Saf alkol ucuz ve kolay bulunan bir maddedir. Ayrıca saf alkolün donma derecesi derecedir. Ülkemizde hava sıcaklıkları bu dereceye düşmeyeceği için, bir cam sil kabına doldurulan saf alkol bir kaç defa cama püskürtülür. Ön camda oluşan buzun anında çözüldüğünü göreceksiniz. Ancak alkol aşırı yanıcı bir madde olduğu için uyguladıktan sonra cam suyu ile camları yıkamanız gerekir. Alkol uçucu bir madde olduğu için bir kaç dakika içinde uçup gidecektir.

Kış Aylarında Arabanızı Kardan ve Buzdan Nasıl Korumalısınız?

Reklam

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte araba camlarında buzlanma problemleri oluşmaya başlar. Bu duruma çözüm arayan sürücüler, bazı pratik önlemleri aldığında karlanma ve buzlanma sorunundan kolayca kurtulabilir. İşte arabanızın camını, kışın kardan ve buzdan korumak için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler.

Aracınızın camlarında biriken buzlar katı ve sert haldeyse temizleme sırasında cam yüzeylerin çizilmemesi için, yumuşak dokunuşlarla temizlik yapmaya ve bu konuda dikkatli olmaya özen göfunduszeue.info

Araç Camındaki Buzlanma Nasıl Önlenir?

Kışın sabah saatlerinde, arabanızın camlarında yoğun bir buzlanma ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Her ne kadar bu buzları temizlemek için kolay yöntemler olsa da, her gün yola çıkmadan önce bu işi yapmak oldukça zahmetlidir. Bu nedenle ilk olarak buzlanmayı nasıl önleyebileceğinizi öğrenmelisiniz. Araba camlarının buzlanmasını önlemek için uygulayabileceğiniz en basit yöntemleri aşağıda sizin için sıralıyoruz.

  1. Arabanın İçini Havalandırın

    Sabah kalktığınızda arabanızın camlarını buzlanmış bir şekilde bulmak istemiyorsanız, akşam eve gelirken aracınızı park ettikten sonra hemen motoru durdurup araçtan inmeyin. Önce bütün camları açarak aracınızı havalandırın. Böylece içerideki havanın dışarı çıkmasına ve her iki ortamdaki sıcaklığın geçici bir süreliğine de olsa eşitlenmesine izin verin. Unutmayın, buzlanma sorununun temelinde iç ve dış ortamdaki ısı farklılıkları yatar. Bu basit önlemi uyguladığınızda arabanızdaki buzlanma probleminin gözle görülür ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.

  2. Kapalı Otopark Tercih Edin

    Oturduğunuz evin kapalı otoparkı bulunuyorsa buzlanma sorununu en aza indirmek için, açık park alanları yerine kapalı otoparkları tercih etmenizi öneririz.

  3. Araç Brandası Edinin

    Kapalı otoparka park etme şansınız yoksa buzlanmaya engel olmak için, araç camlarının üstüne örtebileceğiniz birkaç brandayı arabanızın bagajında bulundurun. Gerektiğinde bu brandaları arabanızın üstüne örterek camlarda oluşacak buzlanmayı engelleyebilirsiniz.

Buzlanan Araba Camı Nasıl Çözülür?

Aşırı soğuk havalarda tüm önlemleri almış olsanız da, arabanızın camlarında buz oluşumuna engel olamayabilirsiniz. Bu durumda buzları temizlemek için uygulayabileceğiniz en pratik yöntemleri bilmek işinizi oldukça kolaylaştırır. Arabanızda bulunduracağınız birkaç malzeme ve uygulayacağınız kolay metotlarla arabanızın camındaki buzlardan oldukça kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

  1. Ilık Sudan Yararlanın

    İlk olarak buzlanmış cam yüzeyinin üzerine oda sıcaklığında su dökmeyi deneyebilirsiniz. Bu noktada suyun kaynamış su olmamasına özen göstermelisiniz. Saf su ile eritemediğiniz buzlar için elma sirkesinin gücünden yararlanmanızı öneririz. Su ile karıştıracağınız elma sirkesini buzlanmış cam yüzeyine uygulayarak buzların erimesini sağlayabilirsiniz.

  2. Tuzun Eritici Gücünden Faydalanın

    Karlı havalarda, yollarda ve sokaklarda biriken kar ve buzlara tuz dökülmesinin sebebi, tuzun bu buzları kolay bir şekilde çözüp eritmesidir. Siz de bu bilgiden yararlanarak arabanızın camındaki buzları bir miktar tuz ile kolayca çözdürebilirsiniz.

  3. Cama Kolonya Püskürtün

    Kolonya da araç camındaki buzları eritmek için kullanabileceğiniz materyaller arasında yer alır. Sprey başlıklı bir şişe içine dolduracağınız kolonyayı, güçlü bir şekilde buzlanan cam yüzeyine püskürterek bu alandaki buzların erimesini sağlayabilirsiniz.

  4. Antifriz Kullanmayı Deneyin

    Bu doğal yöntemlerin yanı sıra uygulayabileceğiniz bir başka teknik ise araç radyatörlerinde kullanılan antifriz maddeyi veya cam buz çözücü maddeleri bir miktar su ile karıştırarak cam yüzeyine uygulamaktır.

Araç camlarındaki karları ve buzları çözdürerek temizledikten sonra, temiz bir bezle cam yüzeyinde kalan izleri silerek görüşünüzü daha iyi ve pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz. Aksi takdirde eriyen buzların damlacık şeklinde bıraktığı lekeler, cam yüzeyinde kalarak sürüş esnasında görüşünüzü bozar. Nemli ve kuru bezle silip kuruladığınız araç camlarının tekrar buzlanmasını istemiyorsanız, aracınızı kullandıktan sonra buzlanmaya karşı alabileceğiniz önlemleri uygulayarak buzlanma sorununa karşı tedbir alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Araba Camındaki Buzlanma İçin Nasıl Tedbir Alınabilir?

Buzlanma sorunu ile sabah saatlerinin haricinde gün içinde, beklenmedik anlarda da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu gibi durumlarda tedbirli olmak için, aracınızda daima bir şişe su ve birkaç temiz bez bulundurmanızı öneriyoruz. Ayrıca cam buz çözücü spreyleri de arabanızda saklayarak buzlanma sorununa karşı daima hazırlıklı olabilirsiniz.

Araba Camındaki Buz Kolonya İle Çözülür mü?

Kolonya da araç camındaki buzları eritmek için kullanabileceğiniz materyaller arasında yer alır. Sprey başlıklı bir şişe içine dolduracağınız kolonyayı, güçlü bir şekilde buzlanan cam yüzeyine püskürterek bu alandaki buzların erimesini sağlayabilirsiniz.

Araba Camındaki Buz Neden Oluşur?

Araç camındaki buzlanma sorununun temelinde iç ve dış ortamdaki ısı farklılıkları yatar. Akşam motoru durdurup arabayı kilitlemeden önce bütün camları açarak aracınızı havalandırın. Böylece içerideki havanın dışarı çıkmasına ve her iki ortamdaki sıcaklığın geçici bir süreliğine de olsa eşitlenmesine izin verin. Bu basit önlemi uyguladığınızda arabanızdaki buzlanma probleminin gözle görülür ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.

Aslen yayınlandı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası