idrar yolları enfeksiyonuna iyi gelen çaylar / İdrar Yolu İltihabını Ne Söker / İdrar Yolları Tıkanıklığı Bitkisel Tedavi - TGRT Haber

Idrar Yolları Enfeksiyonuna Iyi Gelen Çaylar

idrar yolları enfeksiyonuna iyi gelen çaylar

İdrar yolu enfeksiyonuna faydalı 10 bitki

İdrar yolu enfeksiyonlarında hangi bitkiler faydalıdır?

Oldukça yaygın olan idrar yolu enfeksiyonları, günlük yaşantımızı olumsuz etkilemektedir. Kimi zaman tedavi edilse bile sık sık tekrarlayan, kimi zaman akut bir rahatsızlıktır. Peki, doktorunuzun önerdiği ilaçlar dışında hangi bitkiler ve/veya bitkisel takviyeler kronik durumlarda kullanılabilir? Ya da hangi meyveleri düzenli olarak tükettiğinizde bu şikayetleri minimalize edebilirsiniz? Kullanmadan önce, sağlık bilgilerinize hakim bir uzmana sormanız, sağlığınız açısından daha güvenli olacağını unutmayınız.

İlk On’a giren bitkiler:

1. Ayı üzümü: Arctostaphylos uva-ursi, (Bearberry) › idrar yolu enfeksiyonlarında ve böbrek taşında etkilidir. Yaprakları kullanıldığından ötürü bu bitkiyi takviye olarak kullanmanız daha uygun olur.

2. Isırgan otu: Urtica dioica, (Dead Nettle) › idrar yolu enfeksiyonları, prostat ve ürolitiazis durumlarında faydalıdır. Yaprak, toprak üstü kısımları ve kökleri kullanılır. Bu yüzden yapraklarını salatalarda kullanabilirsiniz.

Kalp ve böbrek yetmezliğinin neden olduğu ödemlerde tedavi için uygun değildir.

3. Kara hindiba veya radika: Taraxacum officinale, (Dandelion) › idrar yolu enfeksiyonları tedavisinde toprak üstü kısımları ve kökleri kullanılır. Salatalarınızı çeşitlendirmek için çok güzel ve faydalı bir alternatif olabilir.

4. Maydanoz: Petroselinum crispum, (Parsley) › idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek taşı rahatsızlıklarında etkilidir. Mutfakta kullanımı daha çok salatalarda, yemeklerde ve çorbalardadır. Bazen garnitür olarak kullanılır. Maksimum fayda sağlayabilmek için her gün düzenli miktarlarda tüketebilirsiniz.

5. Ardıç meyveleri: Juniper communis, (Common juniper) › idrar yolu enfeksiyonlarında ardıç meyvelerini düzenli olarak her gün 1 avuç öğünlerinize eklemeniz faydalı olacaktır. Unutmamanız gereken ise ardıç bir meyvedir ve fruktoz içerir.

6. Kuşkonmaz: Asparagus officinalis, (Asparagus) › ürolitiazis durumlarında çok faydalıdır. Mevsiminde bulduğunuz kuşkonmazı gerekirse dondurucuya stoklayıp yıl boyunca çorbasını veya sotelenmiş halini tüketmeniz üretra’da taş oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.

7. Su teresi otu: Nasturtium Officinale, (Watercress) › idrar yolu enfeksiyonları için antiseptik görevini görür. Su teresi otunu yine salatalarınızda rahatça kullanabilirsiniz. Avrupa’da ise çorbalarda kullanımı daha çok yaygındır.

8. Hatmi: Althaea officinalis, (Marshmallow) › sistit şikayetlerinde çok yararlıdır. Bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlarda hatmi bitkisi antimikrobiyal ve antibakteriyel etkilerinden dolayı yaygın olarak önerilmektedir. Burada belki bitkinin farmasötik formunu kullanmak daha uygun olabilir.

9. Kranberry -Turna yemişi: Vaccinium macrocarpon, (Cranberry) › üriner sistem enfeksiyonların tedavisinde ve önlemesinde Turna yemişi çok etkilidir.

Taze veya kurutulmuş meyveleri ve meyvelerden hazırlanan içecekleri rahatça kullanabilirsiniz. Yine bir meyve olan Turna yemişini sınırsızca tüketmek zararlı olabilir. Hızlı bir sonuç almak için bitkisel takviye olarak düşünülebilir.

Gilaburu meyvesi: Viburnum opulus, (Water-elder) › böbrek taşlarını önlemek için kullanılır.

Meyve, kurutulmuş olgun meyveleri ve içecek şeklinde Gilaburu meyvesi çok yaygındır. Meyve olarak tüketildiğinde miktarlarını kaçırmayalım. İçecek şeklinde tüketildiğinde ilaveten şeker katılmadığına dikkat edelim.

Bazı bitkilerin kendisi tüketilirken, bazı bitkilerin ise takviye edici gıda olarak alınması daha uygundur. Şayet bitkisel takviyeler doğru kullanılırsa, hızlı sonuç alınabilir.

Sağlıklı günler dileği ile…

Uzm. Dyt. Emel Yılmaz

Mail: [email protected]

funduszeue.info

Facebook

Uzman Diyetisyen Emel Yılmaz

Uzman Diyetisyen Emel Yılmaz
[email protected]

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir ve nasıl ge&#;er? İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? Evde idrar yoluna iyi gelen bitkisel &#;&#;z&#;mler ve doğal yollar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

İdrar yolu enfeksiyonunun tıptaki adı Üriner sistem enfeksiyonlarıdır. Bu rahatsızlık idrar yolunun herhangi bir bölümünde gerçekleşebildiği gibi böbrek ve üreter mesaneye kadar da uzanabilir. Rahatsızlık genellikle idrar yolundan başlar ve üreter mesane kısmına enfeksiyon yayar. Ancak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel yöntemler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki idrar yolu enfeksiyonuna nasıl geçer? Evde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Maydanoz suyu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İşte evde idrar yoluna iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollar

Haberin Devamı

Sağlıklı bir insanda idrar yolu üzerinde bakteri ya da mikrop yoktur. Bazı durumlarda vücut dışında bulunan bakteriler idrar yoluna girerek doğrudan enfeksiyona neden olur. Enfeksiyon özellikle idrar yolunda üretrayı yani idrarı mesaneden dışarıyla atmayı sağlayan tüpü ve böbrekleri etkileyebilir. Bu durum zamanla farklı rahatsızlıklara da neden olur.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Evde İdrar Yoluna İyi Gelen Bitkisel Çözümler ve Doğal Yollar

Limon suyu

İdrar yolu yolu enfeksiyonuna karşı limon suyu tercih edilebilir. Bunun için limonlu su kullanılabilir.

Maydanoz

İdrar söktürücü etkisi olan maydanoz, idrar yolu enfeksiyonuna karşı çiğ olarak tüketilebileceği gibi üzerine limon suyu eklenerek de tercih edilebilir.

C vitamini

C vitamini içeren besinler de idrar yolları enfeksiyonuna iyi gelebilir.

Haberin Devamı


İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

idrar yolu enfeksiyonu mevcut olduğunda öncelikle bir hekime muayene olmak gerekir. Hekimin verdiği reçeteye göre ilaç kullanılabilir. Ayrıca kişiler idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak için;
- Bol miktarda su tüketebilir,
- İdrarı bekletmemeye özen gösterebilir,
- Tuvalet sonrası ön ve arka temizliğini iyi yapabilir,
- Pamuklu yapıda iç çamaşırı giyebilir ve soğuk almamaya özen gösterebilir.

Maydanoz Suyu İdrar Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelir Mi? 

İdrar yolu enfeksiyonu için maydanoz tüketilebilir. Çünkü maydanozun idrar söktürücü etkisi olabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonunun Neden Olduğu Rahatsızlıklar

İdrar yolu enfeksiyonu özellikle gerekli muayene ve teşhis aşamasından geçmediği sürece farklı rahatsızlıkları da beraberinde getirir. İdrar yolu enfeksiyonlarının kişilerde en fazla neden olduğu problem mesanenin Enfeksiyon kapması halidir. Tıp dilinde bu rahatsızlığa sistit hastalığı denmektedir.

İdrar yolu enfeksiyonları zamanla gerekli tanı koyulmadığında 3 farklı rahatsızlığa neden olur. Bunlar hem idrar yolunu hem de diğer boşaltım sistemini etkiler. İdrar yolu enfeksiyonlarının neden olduğu sağlık sorunları şu şekildedir;

- Üretrit: İnsan vücudunda idrarı mesane üzerinden vücut dışına atılmasını sağlayan tüpün enfeksiyon kapması durumudur.
- Sistit: Mesanenin çeşitli sebeplerde enfeksiyon taşımasıdır.
- Piyelonefrit: İdrar nedeniyle böbreklerin enfeksiyon kapmasıdır. Özellikle idrar yolunda var olan sorunlar nedeniyle idrar dışarı atılmak yerine tekrar böbreğe geri kaçar.

İdrar Yolu Enfeksiyonunun Belirtileri

İdrar yolu enfeksiyonunun kişilerde pek çok belirtisi mevcuttur. Bu belirtiler;

- Sık sık idrara çıkma hali,
- İdrar yaparken hissedilen ağrı ve yanma,
- Ateş yüksekliği,
- Yorgunluk ve halsizlik,
- İdrarda kan görme, daha koyu ve bulanık idrar yapma,
- Kötü kokulu idrar yapma,
- Özellikle kadınlarda daha sık olmak üzere pelvik denilen alt karın bölgesinde hissedilen ağrılar,
- Ağrıyla beraber gelen bulantı ve kusma durumu,
- İdrarın gelmesine rağmen az miktarda idrar yapma,
- Kaburgaların alt kısmında hissedilen ağrı.

İdrar Yolu Enfeksiyonunun Nedenleri

İdrar yolu enfeksiyonlarının ana nedenleri vücudun ve idrar yolunun aldığı bakterilerdir. Bu bakteri ve mikropların pek çoğu üretradan tırmanarak idrar ve mesane bölgesine ulaşır. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının pek çoğunda kişinin kendi dışkısından gelen Escherichia coli adıyla bilinen bağırsak bakterilerinin etkisi vardır. Bu nedenlere ek olarak gonokok ve klamidya gibi cinsel birleşim yoluyla bulaşan bir virüs ve bakteri de olabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Nasıl Tanı Koyulur?

İnsan vücudunda kişilerin yaptığı idrar normalde steril bir yapıya sahiptir. İdrar içerisinde herhangi bir bakteri ve virüs bulunmaz. Bazı durumlarda sindirim sisteminde yer alan mikroplar idrar yoluna girerek idrar yolu enfeksiyonuna neden olur. İdrar yolu enfeksiyonları zamanla kişilerde ağrılara ve yanma hissine neden olur. Bu durumun önüne geçmek için kısa sürede rahatsızlıkla ilgili bir tanı koymak gerekir. İdrar yolu enfeksiyonunu teşhis etmek için bazı testlere de gerek duyulur. İdrar yolu enfeksiyonunun tanısı için hekimler şu yöntemlerden yararlanır;

1- İdrar tahlili,
2- İdrar Kültürü,
3- Sistoskopi,
4- Böbrek ve Mesaneye Ultrason İle Bakmak,
5- BT yani Bilgisayarlı Tomografi.

Bu tanı şekillerinin her biri idrar yolunda yer alan enfeksiyonları teşhis etmek için uygulanır.

Not: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesin tanı, teşhis ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler

&#;drar yolu enfeksiyonu, üriner sistem enfeksiyonu olarak da bilinir. Bakteriler nedeniyle olu&#;an idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde su içmek oldukça önemlidir. Her 2 kad&#;ndan 1'inin hayat&#; boyunca en az 1 kez ya&#;ad&#;&#;&#; idrar yolu enfeksiyonu neden olur, enfeksiyona ne iyi gelir?

&#;drar yolu enfeksiyonu neden olur?

Bu rahats&#;zl&#;k, farkl&#; yollardan idrar yollar&#;na ula&#;an bakterilerin enfeksiyon olu&#;turmas&#; nedeni ile ortaya ç&#;kar. &#;drar yolu enfeksiyonu evde tedavisi mümkün olan rahats&#;zl&#;klardand&#;r. Tedavi öncesinde alan&#;nda uzman bir doktorun belirtilere göre do&#;ru tan&#; koymas&#; önem arz eder.

&#;drar yolu enfeksiyonu görülme riskini tetikleyen faktörler &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

&#;drar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Herkeste farkl&#; semptomlarla kendini gösteren idrar yolu enfeksiyonu belirtileri &#;unlard&#;r:

&#;drar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

&#;drar yolu enfeksiyonuna iyi gelen yöntemler ara&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#;nda birçok &#;ifal&#; bitki ile kar&#;&#;la&#;&#;l&#;r. Do&#;al antibiyotik içeren bu bitkilerin ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k güçlendirici özellikleri de bulunur. Antibiyoti&#;e ra&#;men geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için bu bitkilerin &#;ifal&#; gücünden yararlanmak mümkündür. &#;drar yolu enfeksiyonu evde do&#;al tedavi için kullan&#;lan bitkiler:

&#;drar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel çaylar

&#;drar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel çaylar ve tarifleri, evde tedavi yöntemi ara&#;t&#;ranlar&#;n s&#;kl&#;kla ba&#;vurdu&#;u çözümler aras&#;ndad&#;r. &#;&#;te idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel çaylar:

Hatmi kökü çay&#;: Hasarl&#; idrar yolunu iyile&#;tirmek için kullan&#;lan hatmi kökü çay&#;, rahatlat&#;c&#; bir etki olu&#;turur.

Hatmi kökü çay&#;n&#; haz&#;rlamak için 2 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; hatmi kökü üzerine ml kaynam&#;&#; s&#;cak su ilave edip demlemeniz gerekir.

Hu&#; a&#;ac&#; çay&#;: Güçlü idrar söktürücü özelli&#;e sahip hu&#; a&#;ac&#; çay&#;, idrar at&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;r&#;r.

Kalp rahats&#;zl&#;&#;&#; olanlar&#;n tüketmesi tavsiye edilmeyen bu çay, 1 çay ka&#;&#;&#;&#; kuru hu&#; a&#;ac&#; yapra&#;&#; ve ml kaynar su ile demlenerek haz&#;rlan&#;r.

Kabak çekirde&#;i çay&#;: &#;drar yolu enfeksiyonlar&#;na kar&#;&#; güçlü bir sava&#;ç&#; olan kabak çekirde&#;i çay&#;, 15 adet kuru kabak çekirde&#;i ve 1 litre so&#;uk suyun kaynat&#;lmas&#; ile haz&#;rlan&#;r. Kaynayana kadar pi&#;irilen bu çay&#;n aç karn&#;na tüketilmesi tavsiye edilir.

&#;drar yolu enfeksiyonu nas&#;l geçer?

Zaman&#;nda müdahale edilmesi ile h&#;zl&#; bir &#;ekilde iyile&#;ebilen idrar yolu enfeksiyonu için doktora ba&#;vurulmas&#; tavsiye edilir. &#;drar yolu enfeksiyonuna neden olan patojenlerin yok edilmesi için genellikle antibiyotik tedavisi uygulan&#;r. Alt kar&#;nda ve kas&#;klarda ortaya ç&#;kan a&#;r&#;lar&#;n sona ermesi için ise a&#;r&#; kesicilerden destek al&#;nabilir. &#;drar yolu enfeksiyonunu geçirmek amac&#; ile kullan&#;lacak ilaçlar mutlaka uzman doktorlar taraf&#;ndan reçetelendirilmi&#; olmal&#;d&#;r.

Kad&#;nlarda idrar yolu enfeksiyonu

&#;ki kad&#;ndan birinin ba&#;&#;na en az 1 defa gelen idrar yolu enfeksiyonu, kad&#;nlarda erkeklere göre daha s&#;k rastlanan bir rahats&#;zl&#;kt&#;r. Bol s&#;v&#; al&#;narak rahatl&#;kla atlat&#;labilir. Bu rahats&#;zl&#;&#;a kad&#;nlarda daha s&#;k rastlan&#;lmas&#;n&#;n nedenlerinden biri d&#;&#;k&#;daki bakterilerin idrar yollar&#;na daha kolay ula&#;abilmesidir.

Gebelik döneminde hormon dengelerinin de&#;i&#;imi ve diyabet rahats&#;zl&#;&#;&#; da kad&#;nlarda idrar yolu enfeksiyonu nedenleri aras&#;nda yer al&#;r.

Kad&#;nlar&#;n idrar yolu enfeksiyonuna yakalanmamak için alabilecekleri baz&#; önlemler &#;unlard&#;r:

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu

Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar, her 10 erkekten birinin ya&#;am&#;nda en az bir kez idrar yolu enfeksiyonu ile kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;n&#; gösteriyor. Kad&#;nlar ile benzer nedenler dolay&#;s&#; ile ortaya meydana gelen bu rahats&#;zl&#;&#;a erkeklerde s&#;k rastland&#;&#;&#;nda, prostat bezinde enfeksiyon gibi sorunlar söz konusu olabilir.

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu ile kar&#;&#;la&#;&#;lmamas&#; için al&#;nabilecek baz&#; önlemler &#;unlard&#;r:

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu, en s&#;k görülen rahats&#;zl&#;klar aras&#;nda yer al&#;r. Tuvalet e&#;itimi alm&#;&#; çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu te&#;hisi yapmak daha kolayd&#;r. Kar&#;n a&#;r&#;s&#;, idrarda koku, yeme iste&#;inde azalma, ate&#; ve kusma gibi belirtiler ile kar&#;&#;la&#;&#;ld&#;&#;&#;nda, idrar yolu enfeksiyonundan &#;üphelenilmesi gerekir.

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonunu önlemek için dikkat edilmesi gerekenler &#;u &#;ekildedir:

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonunun anla&#;&#;lmas&#; ise oldukça zordur. Bu sebeple, bebe&#;in ate&#;i ç&#;kt&#;&#;&#;nda doktor muayenesine götürülmesi önerilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası