yangin kontrol altina alindimi / Manavgat yangını kontrol altına alındı mı? Manavgat'ta yağmur yağdı mı, yangın söndü mü? - Haberler

Yangin Kontrol Altina Alindimi

yangin kontrol altina alindimi

Marmaris orman yangını nerede, neden &#;ıktı, sabotaj mı? Marmaris’teki yangın kontrol altına alındı mı, devam ediyor mu, s&#;nd&#;r&#;ld&#; m&#;, son durum ne?

Marmaris orman yangını nerede, neden çıktı, sabotaj mı? Marmaris'te önceki gün çıkan orman yangını söndürülemedi. Alevler rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yaklaştı. Yangına müdahale çalışmalarının organizasyonu için kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi de alevlerin yaklaşmasıyla tahliye edildi. Peki, Marmaris’teki yangın kontrol altına alındı mı, devam ediyor mu, söndürüldü mü?

MARMARİS ORMAN YANGINI NEREDE?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20 OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak söndürme çalışmalarına yeniden katıldı. Yangın, Hisarönü Mahallesi Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde önceki gün saat sıralarında çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de orman yangını çıktı.  Toparlar Mahallesi Şelale mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Dumanları görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye helikopter, uçak, arazözler ve yangın söndürme işçileri sevk edildi. Yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yanan alanda soğutma çalışmalarına başladı.

MARMARİS YANGINI NEDEN ÇIKTI, SABOTAJ MI?

Bakan Soylu, yangınla ilgili sabotaj ihtimalinin değerlendirildiğini söylemiş ve "Hem ormandaki arkadaşlarımız, hem emniyet ve jandarmamız bir değerlendirme yapıyorlar" demişti. 

Muğla Cumhuriyet Savcılığı da yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Marmaris orman yangını nerede, neden çıktı, sabotaj mı Marmaris’teki yangın kontrol altına alındı mı, devam ediyor mu, söndürüldü mü, son durum ne

MARMARİS’TEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI MI, DEVAM EDİYOR MU, SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

itibarıyla alevlere OGM personeli olmak üzere toplam personel, arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA ile müdahale ediliyor.

"51 HANEDEN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları takip etmek üzere bölgede.

Söndürme çalışmalarıyla ilgili akşam saatlerinde bir açıklama yapan Bakan Kirişci, 51 haneden kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.

"ENVANTERE 10 HELİKOPTER KATILACAK"

Kirişci, yangındaki son duruma ilişkin şunları söyledi: "Özellikle rüzgar hızındaki artış, hava sıcaklığındaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına, alevlenmesine neden oldu. Bir kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil. Bunun ikisinin arasında bir durumumuz var

Arzumuz, isteğimiz yarın kaldığımız yerden bu iki lokasyon olarak ifade edebileceğimiz noktadan bu yangınları yarın inşallah kontrol altına almak için belirli bir aşamayı geride bırakmış olacağız." 

Tarım ve Orman Bakanı ayrıca 10 gece görüşlü helikopterin 4 Temmuz'da envantere dahil edileceğini söyledi.

Rüzgarın şiddetlenmesiyle dün öğleden sonra yangın yeniden yayılmaya başladı.

Alevlerin, Marmaris-Datça yoluna doğru hızla ilerlediği belirtiliyor.

YANGIN KOORDİNASYON MERKEZİ DE TAHLİYE EDİLDİ

Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde tahliye edilen ev sayısı 51 oldu.

Değirmenyanı mevkisindeki yangın koordinasyon merkezi de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangında yaklaşık hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangın bölgesini havadan inceledi.

Kütahya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Küreci ile Samrık köyleri arasındaki ormanlık alanda dün çıkan yangına gece boyunca karadan ve havadan yoğun şekilde müdahale edildi.

Karadan yürütülen çalışmalara, havanın kararmasıyla gece görüşlü 2 helikopterin desteğiyle devam edildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla da 26 helikopter, 9 uçak, 78 arazöz, 8 dozer ve 'e yakın personel ile yangını kontrol altına alma çalışmaları yoğun şekilde devam etti.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

MSB 8 helikopter görevlendirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Kütahya Emet’te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla İzmir ve Isparta'dan 8 helikopterin görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Kara Havacılık Komutanlığı tarafından görevlendirilen ve yangın söndürme teçhizatına sahip helikopterlerin bölgeye intikal ettiği belirtilerek, Emet'te bulunan bir adet İHA ile yangın söndürme çalışmaları havadan takip edilerek koordinasyon için görüntü aktarımı yapıldığı aktarıldı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Paylaşımda ayrıca, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığından görevlendirilen personel ve yangın söndürme araçlarının da bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Bakanlıktan açıklama: Yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı, yangının ekiplerin karadan ve havadan yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındığını duyurdu. Soğutma çalışmaları ise sürüyor.

Vali'den açıklama

Kütahya Valisi Ali Çelik, bölgedeki ekiplerin yoğun çalışmasıyla yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Yanan orman varlığımız ciddi manada ciğerimizi yaktı" ifadesini kullandı.

Yangının bölgedeki hektar alanda etkili olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Yaklaşık kişi, yüzlerce iş makinesi ve araç gereç amansız uyumaksızın 24 saat mücadele veriyor. Ormanları korumak için getirilen kısıtlamalara herkesin riayet etmesi büyük önem taşıyor. Bu bölgede kısmen sağlam alanlar da var. Soğutma çalışmaları bittikten sonra net bir etki alanı tespit etmek mümkün hale gelecek. Umarım en kısa sürede tüm zarar gören ağaçların yerine yenilerini kazandırarak orman varlığımızı yeniden ayağa kaldırırız."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası