fırında izgara palamut / Palamut Izgara - Leziz Yemeklerim

Fırında Izgara Palamut

fırında izgara palamut

Fırında Palamut Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Palamut Izgara
Kaç Kişilik : 3-4 Kişilik Hazırlama : 15 dk. Pişirme : 30 dk.

Fırında palamut ızgara sonbahar ve kış aylarının başlamasıyla birlikte mevsimine göre seçilen balık çeşitleri ile balık zamanı da gelmiş oluyor. Özellikle kış mevsiminde her evde sıklıkla balık tüketildiği de bir gerçektir. Bu nedenle birbirinden farklı yöntemlerle pişirilebilen palamudun buğulaması, fırında pişeni, tavası da yapılabilir. Ancak en lezizi de ızgarada pişirilendir. Izgara yapılarak tüketilen palamut ayrıca lezzet ve vitamin kaybına da uğramayarak hem daha sağlıklı ve besleyici olmasının yanı sıra şahane lezzetinden de ödün vermeyecektir.


Fırında Palamut Izgara Malzemeleri

  • 2 adet palamut
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Servisi için

  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 adet limon

Fırında Palamut Izgara Hazırlanışı

Fırında palamut ızgarahazırlığımıza balıkçıdan tazeliğini ve diriliğini kaybetmemiş iki tane orta irilikte palamutları temizlettikten sonra takoz şeklinde dilimler şekline alalım. Balıkçıda hazırlatarak aldığımız palamutları bol su altında güzelce yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayalım. Ardından iyice kurulanan palamut dilimlerini arkalı önlü tuzlayalım.

Daha önceden ısıttığımız fırın ızgaraya birbirlerine değmeyecek şekilde aralık bırakarak dizelim. Sıcak ızgaraya döşediğimiz palamut dilimlerinin üzerine hafifçe zeytinyağı sürerek arkalı önlü çevirerek dilimler kızarıncaya kadar pişirerek servis tabağına alalım. Fırında palamut ızgara piştikten sonra kırmızı kuru soğan ve domatesleri halka şeklinde dilimledikten donra sivri biberlerle birlikte ızgara da  pişirip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun...


Fırında Palamut Izgara Servisi/Sunumu

Fırında palamut ızgara piştikten sonra yanında yine ızgarada pişirilen sebzelerle birlikte sıcağı sıcağına limon suyu ilave edilerek servis yapılır. Ayrıca  palamut ızgaranın yanında kırmızı kuru soğan salatasına kimse hayır demeyecektir.

Fırında Palamut Izgara Tarifinin Püf Noktaları

Palamut dilimlerinin ızgaraya yapışmaması için önceden ızgarayı yağlamayı ihmal etmeyin. Ayrıca palamut dilimlerini isteğe bağlı olarak zeytinyağı, defne yaprağı, limon dilimleri, tane karabiber ve tuz karışımında tatlandırdıktan sonra ızgarada pişirilebilir.



Fırında Palamut Izgara Besin Değeleri

 1 Porsiyon Miktarı 100 g
 Kilojul1,09 kj
 Kaloriler262 Kcal
 Protein23,85 g
 Karbonhidrat0 g
  Şeker0 g
 Yağ17,81 g
  Doymuş Yağ4,176 g
  Tekli Doymamış Yağ7,006 g
  Çoklu Doymamış Yağ4,3 g
 Kolesterol75 mg
 Fiber0 g
 Sodyum83 mg
 Potasyum401 mg

14.11.2017 3 İzleme 4,5 Puan


0 Yorum Yapılmış "Fırında Palamut Izgara"


Mangalda Sazan
Mangalda Sazan
Mangalda sazan, ülkemizde yaygın olan bir balık çeşididir. Aynalı sazan ismi ile de anılır. Pullu bi...
Fırında Mezgit Fileto
Fırında Mezgit Fileto
Fırında mezgit fileto mezgit balığı en sevilen balık çeşitlerinden biridir. Genellikle etinin v...
Sazan Izgara
Sazan Izgara
Sazan ızgara, olarak pişirilecekse bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir. Bildiğimiz gibi sazan ta...
Kırlangıç Balığı Tava
Kırlangıç Balığı Tava
Kırlangıç balığı tava, yapmak için uygun bir balıktır. Bu balığı tavada pişirmek istiyorsanız, filet...
Karides Cızlama
Karides Cızlama
Karides cızlama, diğer bir adıyla karides kızartma olarak da bilinir. Bol tereyağında ve baharatlarl...
Dil Balığı Izgara
Dil Balığı Izgara
Dil balığı ızgara, yapmak isteyenler iri dil balıklarını tercih etmelidir. Daha çok tavası yapılan b...
Fırında Ton Balığı
Fırında Ton Balığı
Fırında ton balığı, oldukça pratik bir yemektir. Ton balığı protein bakımında oldukça güçlü balık tü...
Yağlı Kağıtta Çinekop
Yağlı Kağıtta Çinekop
Yağlı kağıtta çinekop, yemeğini çok farklı bir şekilde yapacağız. Balık severlerin mutlaka denemesin...
İskorpit Buğulama
İskorpit Buğulama
İskorpit buğulama, bu balıkla yapabileceğiniz lezzetli tariflerden biridir. Buğulama dışında, kızart...





Fırında Palamut Fileto Izgara

Fırında Palamut Fileto Izgara
  • 4-6 Kişilik
  • 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme

https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-palamut-fileto-izgara/

Fırında Palamut Fileto Izgara Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber

Ben de Yaptım

Merhabalar lezzetli palamut fileto nefis mi nefis denemenizi tavsiye ederim.

  1. Balıkçınızdan palamut alırken balıkları temizletip fileto hazırlatın.
  2. Balıkları tuzlu suda bir saat kadar bekletin suyu süzüp bir kaç kez daha yıkayıp süzgece alıp suyunu süzdürün.
  3. Bir kaseye sıvı yağı alıp, sarımsakları rendeleyin ,tuzu ve baharatları ilave edin fırça ile balıkların iki tarafını yağlayın.
  4. Fırının ızgara teline yağladığınız balıkları dizin fırına verin.
  5. Izgara telinin alt katına tepsi koyun ki balıklar pişerken suyu ve yağı fırına değil tepsiye aksın.
  6. 180 derece fırında 45 dakika pişirin pişerken 25 dakika sonra fırının kapağını açıp balıkları çevirin ve pişirmeye devam edin.
  7. Fırından çıkarıp yanında yeşillik ve soğan ile servis edin. afiyet olsun deneyip beğenmeniz dileğiyle.

Fırında Palamut Fileto Izgara Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Fırında Palamut Fileto Izgara
Fırında Palamut Fileto Izgara
Fırında Palamut Fileto Izgara
Fırında Palamut Fileto Izgara

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fırında palamut, palamut ızgara, palamut kızartma veya palamut tava, palamut güveç, palamut buğulama, domates soslu palamut, palamut fileto tava, palamut pilaki, palamut haşlama ve palamut çorbası palamut kullanılarak yapılan yemek çeşitleridir. Palamut balığının piyasada bolca bulunduğu eylül, ekim, kasım, aralık ve ocak aylarıdır. Palamut balığı yağlanmaya ekim ayında başlar. Eylül ayında tutulan palamutun kızartması (tavası) yapılırsa lezzetli olur. Eylül ayında palamutu resimde görüldüğü gibi fırında yaparsanız da gayet güzel olur. Ekim ayında palamatun her çeşit yemeği şahane olur.

Fırında palamutu nasıl yaptım: Balıkçdan iki tane orta boy yerli Şile palamudu aldım. Kafasını kestim, içini temizledim, güzelce yıkadım ve 3-4 santim kalınlığında dilimledim. Dilimleri bir kaba koydum, üzerine karabiber, pul biber ve tuz serptim. Balık başına 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı gezdirdim ve yarım limon sıktım. Dilimleri elimle bir güzel karıştırdım. Fırın tepsisine yanmaz fırın kağıtını yaydım ve palamut dilimlerini dizdim. Önceden 200°C dereceye ısıttığım fırında 25 dakika (tam pişmiş olarak) pişirdim. Damak zevkinize göre 15 ila 25 dakika arsında bir sürede pişirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası