vergi indirimli emeklilik maaşı ne kadar / Engellilik Nedeniyle Vergi İndiriminden Nasıl Yararlanılır | funduszeue.info

Vergi Indirimli Emeklilik Maaşı Ne Kadar

vergi indirimli emeklilik maaşı ne kadar

Yeni engelli maaşı belli oldu! engelli aylığı ne zaman ödenecek?

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Malul emekli vergi indirimli engelli emekli arasındaki maaş farkı

Selam arkadaşlar 12 yıl çalışma prim gün sayım var kanser gurubu hastasıyım %83 süresiz engelli raporum var normal şartlarda 15 yıl çalışma sürem doluyor vergi indirimden emekli ola biliyorum


ama hastalığım ilerlediği için çalışamaz hale geldim sosyal ekonomi durumundan dolayı t Sgk ya baş vuru yaparak malul emekli olmayı talep edeceğim hastalığımın tedavisi olmadığı için ve yılından bu yana aynı tedaviyi gördüğüm için kesinlikle hayatım boyunca risk altında olduğum için a her hafta hastane şartlarında tedavimi almak zorundayım %83 engelli raporumda bu irade yazmaktadır şimdi engelli aylığı alıyorum TL yarısı zaten benim hastaneye gitme kalma süremde harcadığım para TL buluyor

benim asıl sorum malul emekli olurum en düşük tahmini alacağım aylık tutarı nedir TL en düşük emekli aylığı ama bir çok yerde okudum malul için bu geçerli değilmiş ? malul aylığı TL altında kala bilir diye söylentiler var lütfen konu hakkında bilgi sahiplerinin yorum yapmasını istiyorum

diğer konu ise malul ve vergi indirimli emekli aylığının arasındaki tutar farkı ne kadar yorumlarınızı bekliyorum lütfen

 

Engelli Emeklilik İle Daha Yüksek Aylık Bağlanır / Mustafa İşcan

Değerli okurlar, bugün sizlerden gelen ve epey biriken sorulardan seçtiklerimin bir bölümüne cevaplar vereceğim.

ALMANYA’DA 60 AY PRİM ÖDENMİŞLİĞİNİZ OLMALI

HAKAN KARA

Mustafa Bey, annem yılında Almanya’ya gitmiştir. Almanya’da 9 sene çalışmışlığı var, kesin dönüş yaptığında ödediği sigorta primlerini geri alıp Bağ-Kur’dan Türkiye’den emekli oldu. Bende doğumluyum 11 aylıkken Almanya’ya gittim, 21 yaşına kadar orada ikamet ettim, kardeşimde Almanya doğumlu, orada okudu, hep birlikte yılında kesin dönüş yaptık. Bu şartlar altında annem emekli maaşı alabilir mi?

Hakan Bey, Almanya’dan emekli aylığı almak için en az 60 ay prim yatırılması gerekmektedir. Annenizin çalışmalarından dolayı adına yatırılan primleri daha önce iade aldığından dolayı çalışmalarından dolayı annenize aylık bağlanmaz. Ancak sigortalının katkıda bulunmadığı, işsizlik parası, işsizlik yardımı ve çocuk yetiştirme gibi sürelere ait primler iade edilmediğinden bunlarında toplamı 60 ay ve üzeri ise annenize Euro gibi aylık bağlanabilir, müracaat etmeniz menfaatiniz icabıdır.

ENGELLİ EMEKLİLİK İLE DAHA YÜKSEK AYLIK BAĞLANIR

ARZU

Merhaba, ben doğumluyum, engellilik oranım %40, sigorta girişim ise , buna göre ne zaman emekli olabilirim, engelli maaşı ile normal emekli maaşı arasında fark olur mu, engelli emekliliğini mi normal emekliliği mi tavsiye edersiniz?

Arzu Hanım, sigorta başlangıcı %40 engellik oranı ile 17 yıl gün şartını tamamladığınızda ve engelli raporunu vergi indirim belgesine dönüştürdüğünüzde emekli olabilirsiniz. Halk arasında yanlış bilinen doğrulardan biri de engelli veya malulen emekli olan daha az aylık alır konusudur aksine engelli veya malulen emekli olanlara %10 ile %20 civarlarında daha fazla aylık bağlanır.

EMEKLİLİK İÇİN VERGİ İNDİRİM BELGESİ ŞART

ONUR KAYA

İlk defa işe giriş tarihim , yüzde 40 engelli raporum var, toplam prim günüm , ancak vergi indirim belgem yok, ne zaman emekli olabilirim? 

Onur Bey, engelli raporu tek başına emeklilik için yeterli değildir. Engelli raporunuzla birlikte çalıştığınız işyerinden alacağınız dilekçe ile birlikte ilinizdeki maliyeye müracaat ederek vergi indirim belgenizi almanız gerekmektedir. sigorta başlangıcınızla 19 yıl gün şartlarını yerine getirdiğinizde vergi indirim belgenizle emekli olabilirsiniz

18 YAŞ ALTI SSK GEÇERLİ Mİ?

DURMUŞ ÖZKAN

Mustafa Bey, ben doğumluyum, işe giriş tarihim yılıdır. 28 yıldır çalışıyorum, prim günüm var, eski kanunda sigorta geçiyordu, şimdi ise 18 yaş haddi var, yıllarında ilkokuldan sonra 14 yaş öncesi çalışma normaldi sigortalı olarak şimdi giriş sayılıyor, gün sayılıyor 28 yıl sayılmıyor 24 yıl sayılıyor, bu nasıl bir sistem çok çalış az sayılsın, bu sayılmayan senelerin pimlerin parası yattı ama faydası yok, bu şartlarda ne zaman emekli olurum, EYT çıkarsa yararlanır mıyım teşekkür ederim.

Durmuş Bey, tarihinden sonra ilk defa SSK’lı olanların 18 yaş altı tarihindeki SSK başlangıçları emeklilik hesabında dikkate alınmazken, sayılı yasa ile 18 yaş altı SSK çalışmaları artık emeklilik hesabında sayılıyor. Siz yılındaki yani 14 yaşında sigortalı çalışmanızdan dolayı 53 yaş gün şartını tamamladığınızda emekli olabilirsiniz. 

55 YAŞINDA EMEKLİ OLURSUNUZ

VEDAT YILMAZ

doğumluyum. SSK başlangıç tarihim olup gün prim ödemem var. Acaba ne zaman emekli olurum?

Sigorta girişinizde adınıza prim ödemesi varsa emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. gün daha prim ödeyerek priminizi güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

(Kaynak: Milli Gazete

Engelli Vergi İndirimi Tutarları

Kendisi, eşi ya da bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından biri engelli olan çalışanların gelir vergisi matrahı üzerinden engellilik derecesine göre indirim hakkı var. En az %40 engeli olan çalışanlar (veya eş ve çocukları) bu indirim hakkından yararlanabiliyor.

yılı için engellilik derecesine karşılık belirlenmiş indirim tutarları güncelledi.

  • Engelli Vergi İndirimi Tutarları
%80 ve Üzeri1. Derece Engellilik İndirimi
 %60 &#; %802. Derece Engellilik İndirimi
 %40 &#; %603. Derece Engellilik İndirimi

Engelli Vergi İndirimi Nasıl Uygulanır?

Engelli vergi indirimi, çalışanın vergi dairesine başvurması sonucu, vergi dairesinin bu indirimin uygulanmasını onaylaması durumunda bordroda uygulanır.

İşverene bağlı olduğu vergi dairesinden çalışanı ile ilgili “engelli vergi indirimi” yazısı tebliğ edilmişse, tebliğ edilen tarih itibariyle çalışanın gelir vergisi matrahına gelirken engellilik derecesine karşılık gelen indirim tutarını düşer.

Örneğin, TL Brüt ücretle çalışan ve 2. Derece engelli indirimi uygulanacak bir çalışanın gelir vergisi matrahını hesaplayacak olursak;

Ücret

SGK Matrah:

SGK işçi payı: %14 = x %14 =

İşsizlik Sigortası İşçi Payı: %1 = x %1 =

Gelir Vergisi Matrahı: &#; &#; = &#; (funduszeue.info engelli indirimi) = TL

Bu çalışanın gelir vergisi, engelli vergi indirimi hakkı sebebiyle yerine TL üzerinden hesaplanacaktır.

Asgari Ücretlilerde Vergi İndirimi

Asgari ücret, yeni düzenleme gereği gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulmuştur. Bu uygulama sebebiyle asgari ücretlinin gelir vergisi olmadığından, engelli vergi indirimi de söz konusu olmayacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.