canan karatay nereli kaç yaşında / Canan Karatay funduszeue.info

Canan Karatay Nereli Kaç Yaşında

canan karatay nereli kaç yaşında

Canan Karatay

Hormonların salgılanma sürelerine göre vücudu izleyen Canan Karatay birçok diyet programı ile kendi teorisini geliştirmiştir.
Canan Karatay, 2 Mart tarihinde Elazığ'da İzzetpaşa Mahallesi’ndeki Gazi Caddesi üzerindeki bahçeli evlerinde ikinci çocuk olarak doğmuştur. Evlenmeden önceki adı ve soyadı Canan Efendigil’dir. Aslen Harput’lu olan Annesi fizik öğretmeni Vasfiye Efendigil ve babası Avukat Ömer Naimi Efendigil’dir. 4 kız kardeştirler.

İlkokulu, Elazığ Atatürk İlkokulu’nda okudu. İlkokul bittikten sonra Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nde okumak için 11 yaşında İstanbul’a gönderildi ve yatılı olarak okudu. İstanbul Üsküdar Amerikan Kız Lisesinden yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ise yılında bitirdi. Tıp fakültesinde okuyorken, yaz tatillerinde Eskişehir Bardakçı Köyü ve Gaziantep Nizip’te gönüllü olarak çalıştı.

İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanı olarak yılında tamamladı. İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı.

Bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım’da ‘Vena Subklavya Ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.

yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christiaan Barnard’ın ekibinde çalıştı. “Cardiac Registrar” Cape Town Üniversitesi, Groote Schuur Hastanesi Kardioloji Bölümünde, Judkins'in asistanı olarak koroner anjiografi ve hemodinamik eğitim. Kalp transplantasyonu yapılmış olan çift kalpli hastalarda hemodinamik ve anjiografik çalışma ile Doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yılında doçent oldu. yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından olan, öğretim üyesi Ali Başak KARATAY ile evlendi.

ve yıllarında, Toros Aladağlarda, ve Tunceli Munzur Dağlarında, köylerde kalp hastalıkları taraması yaptı ve Kalp hastalarının, İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsüne yatmalarını sağlayarak, tedavilerini gerçekleştirdi.

yılına kadar İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü, Haseki hastanesinde Kardiolog olarak çalıştı.

yılında eşinin Syracuse Üniversitesi’nde, matematik felsefesi çalışmaları nedeniyle, ABD’de New York eyaletinde bulunan ve bir üniversite şehri olan Syracuse’a gittiler. Kardiyolog olarak New York State Universitesi Health and Science Tıp Fakültesi, kardiovasküler araştırma laboratuvarında kıdemli şef olarak birçok bilimsel araştırma yürüttü. Çalışmaları tıp dergilerinde yayımlandı. Çeşitli toplantılarda konferanslar verdi.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde, Cape Town’da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) ‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. yılları arasında State University of New York Health Science’de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı. State University of New York Health and Science Center, Medical Department of Medicine-Cardiovascular Research laboratuarında 'Senior Research Scientist' olarak araştırma yapma ve yürütme. ( adet farenin sol koroner arterini bağlıyarak akut iskemi-infarktüs geliştirerek aritmiler üzerine ilaç ve reperfüzyonun etkilerini incelemek, ayrıca 86 domuzda kalp tamponadı yaparak hemodinamik ve EKG çalışması yaptı.

yılında İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü, Haseki hastanesinde İç ve Kalp Hastalıkları alanında Profesör oldu.

yıllarında 13 ay süre ile, Gaziantep’te Sani KONUKOĞLU Tıp Merkezi’nin kuruluşunda ve yılları arasında İstanbul’daki bir özel hastanede, ‘koroner yoğun bakım’, hemodinami, non-invasif ve ‘koroner anjiyografi laboratuvarları’nı kurdu. Bu hastanelerde koroner by-pass ameliyatlarının ilk kez yapılmasının başlatılmasını sağladı.

yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. yılında kardiyoloji alanında yaptığı çalışmalardan dolayı 'European Cardiologist' Avrupa kardiologu diplomasını aldı.

yılları arasında Türkiye’de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi’nde rektörlük yaptı. yılları arasında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları’nda öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen yılından beri de Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü olarak çalışmaktadır.

Kolesterole Kuşkuyla Bakanların Uluslararası Ağı (The International Network Of Cholesterol Skeptics - THINCS) ve Uluslararası D Vitamini Konseyi üyesidir. Bu oluşumlardaki diğer üyeler ile sürekli bilgi alışverişinde bulunmakta ve tartışmalara aktif olarak katılmaktadır.

Profesör Canan Karatay'ın British Heart Journal, Cardiovascular Research, American Journal of Emergency Medicine, Europace, British Journal of Nutrition ve Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi gibi yerli ve yabancı birçok bilimsel dergide çalışmaları yayınlanmıştır.

Canan (Efendigil) Karatay, yılından beri öğretim üyesi Ali Başak Karatay ile evlidir. Mehmet Rahmi Karatay (d) adında bir oğlu vardır.

Hormonların salgılanma sürelerine göre vücudu izleyen Canan Karatay birçok diyet programı ile kendi teorisini geliştirmiştir. Bilinenin aksine Canan Karatay zayıflamak için sadece iki öğün yenmesini önermektedir. Vücudun ikiden fazla yemekle kilo alacağını söylemektedir. Kişinin kilo vermesi için en az 5 saat aç durup yemek yememiş olması gerektiğini söylemektedir. Kişinin 5 saatlik açlık sonunda vücudunun leptin hormonu üretmesi metabolizmanın çalışmasını sağlamaktadır. Leptin hormonu vücudun ihtiyacı olan yakıtın kullanılmasını sağlayan bir hormondur. Leptin hormonu salgılandığı sürece vücutta yağ yakımına devam edecektir. Protein alımı arttırılıp karbonhidrat alımı azaltıldığı zaman vücut otomatik olarak depolanmış yağlardan kullanıldığını ve tekrar alınmamak üzere kiloların gittiği bilimsel çalışmalar dayandırılarak Canan Karatay tarafından da ifade edilmektedir.

12 Aralık tarihinde Habertürk TV'de yayınlanan ve Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk olarak Akademisyen Ramazan Kurtoğlu ile birlikte katıldı.

Canan Karatay, Türk Halkının sağlıklı kalması amacıyla, 7 kitap kaleme almıştır.

Yayınladığı Kitapları :
- Gerçek Tıbbın 10 Şifresi
- Anne Adayları ve Hamileler İçin Karatay Diyeti
- Karatay Diyeti - Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si
- Karatay Mutfağı - Kalıcı Kilo Verdiren Yemek Tarifleri
- Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
- Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!
- Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler:
- Türk Tabibler Birliği.
- Türk Kardioloji Derneği.
- Fellow of the Scientific Council of International Colege of Angiolog (FICA).
- Avrupa Tıp Eğitimi Derneği Üyesi (Association for Medical Education in Europe-AMEE
- Uluslararası Tıp Eğitimi Derneği Üyesi(An International Association Medical Education)
- Uluslararası Kadın Rektörler Komitesi Üyesi


Kaynak:funduszeue.info

Canan Karatay kimdir? Ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay hayatı ve kariyeri

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, uzun bir aradan sonra katılmış olduğu televizyon programı ile adından söz ettirdi. Tavsiyeleri, konuşmaları, tarzı ve kariyeri ile daima dikkat çeken isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay için internet üzerinden yoğun bir araştırma yapılmaya başladı. Ünlü Profesörün hayatını ve kariyerini merak eden vatandaşlar, Karatay’ın kariyeri ve eserleri üzerine sorgulamalarda bulunuyor. Peki Canan Karatay kimdir? Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, kaç yaşında ve nerelidir? Tüm detaylar haberimizde…

CANAN KARATAY KİMDİR?

2 Mart tarihinde Elazığ’da dünyaya gelen Canan Karatay, aslen Elazığlıdır. Lise eğitimini yılında Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamlamış olan Karatay, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yılında mezun olmuştur. yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamış olan Canan Karatay, yılları arasında kazanmış olduğu İngiliz Hükümeti bursu ile Liverpool Regiona Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimi almıştır.

Canan Karatay kimdir? Ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay hayatı ve kariyeri

yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde baş asistan olarak çalışmış, görevini Grup Florance Nightingale Hastanesi’nde sürdürmeye başlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından biri olan ve hala Onursal Öğretim Üyesi olarak ders vermekte olan Ali Karatayile evli olan Canan Karatay, televizyon programlarında yapmış olduğu konuşmalar ile popülaritesini artırmakta ve Tıp camiasında görev alan ender isimler arasında yer almaktadır.

Karatay, önermiş olduğu diyet listeleri ve beslenme yöntemleri ile son zamanların en popüler isimleri arasında yer almaktadır. Karatay Diyeti olarak adlandırılan beslenme yöntemi sayesinde çok sayıda birey fazla kilolarından kurtulmuş, sağlıklı bir beslenme yöntemine geçiş yapmmıştır.

CANAN KARATAY HAKKINDA ELEŞTİRİLER

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı olan Canan Karatay, ortaya koymuş olduğu tezlerle adından sıklıkla söz ettiren ve eleştirilerin hedefi olan isimler arasında yer alıyor. Gebelikte şeker yüklemesi testinin zararlı olduğundan, D vitamininin diyabet hastalığından koruduğuna, çocuklara Türk kahvesi içirilmesinin yararlı olduğu gibi birçok konuda tıbbi tavsiyelerde bulunan Karatay, medyada tartışmaların hedefi ve konusu haline gelmiştir. Gebelikte şeker yüklemesi testinin zararlı olduğuna yönelik vermiş olduğu tıbbi tavsiyelerinin ardından Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulan Canan Karatay, aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ile İstanbul Tabipler Odası’na tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle şikayet edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ilgili konular hakkında açıklama yaparak Karatay’ın beyanatlarının aksini savunmuş, Karatay hakkında çıkan suçlamalar hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmiştir.

CANAN KARATAY HANGİ HASTANEDE GÖREV YAPIYOR?

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü olan Canan Karatay, şuanda Florance Nightingale Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

CANAN KARATAY ESERLERİ

  • Karatay Diyeti bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si ()
  • Karatay Mutfağı Kalıcı Kilo Verdiren Yemek Tarifleri ()
  • Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık ()
  • Karatay Diyetiyle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi ()
  • Anne Adayları ve Hamileler İçin Karatay Diyeti ()
  • Gerçek Tıbbın 10 Şifresi ()
  • Karatay Diyetiyle Obezite ve Diyabete Çözüm Var! ()

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası