yaşam hastanesi kardiyoloji doktorları / Doktorlarımız - Özel Hayat Hastanesi | BURSA - Hızlı Randevu: 23 64

Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Doktorları

yaşam hastanesi kardiyoloji doktorları

Hakkımızda

Çünkü Yaşam Değerli

yılında Batman’da kurulan Yaşam Hastanesi, 14 bin metrekare kapalı alandaki 8 katlı ve tam donanımlı binasında hizmet veriyor. Yaşam Hastanesi, 16 yıldır hastalarına sunduğu güler yüzlü ve hasta odaklı yaklaşımı ile bölgede dikkat çekiyor. Bilgi, birikim ve deneyimini; akademik kadro, teknolojik donanım ve hasta / çalışan odaklı yaklaşım ile buluşturan Yaşam Hastanesi, sağlık hizmetinde mükemmeliyet ve güven vizyonuna sahip.

Yaşam Hastanesi’nin yatak kapasitesi, 19 yetişkin yoğun bakım ünitesi, 18 yenidoğan yoğun bakım ünitesi, tam donanımlı 5 ameliyathanesi ve en büyük güç kaynakları olan uzman hekim kadrosu bulunuyor.

Medikal Estetik Merkezi’nin de içinde bulunduğu Yaşam Hastanesi üstün teknoloji ile donatılmış laboratuvarı, son teknoloji görüntüleme sistemleri, ileti tanı ve tedavi yöntemleri ile 16 yıldır hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.

Sağlığı konfor ile buluşturan Yaşam Hastanesi’nde özel çocuk, suit, konfor ve king suit oda konseptleri bulunuyor. Yenilenen binası ile hastaları merkezine alan Yaşam Hastanesi’nin bir katında ise özel doğum sonrası yürüyüş alanı bulunuyor.

Hizmeti sadece hastane içinde değil hastane dışında da sürdürebilmek adına sosyal sorumluluk odaklı projeler geliştiren Yaşam Hastanesi spor ve bilinçlenme konularını merkezine alıyor.

Yaşam Hastanesi, aynı zamanda Ankara’da da butik hastane modeli ile faaliyet gösteriyor. Uluslararası Hasta Hizmetleri konusunda da hizmet veren Yaşam Hastanesi’nin Irak Duhok’ta da hastaları bilgilendirmek ve tedavi süreçlerini planlamak üzere ofisi bulunuyor.

 

Kardiyoloji

Dünyada ve ülkemizde en çok ölüme sebep olan hastalıkların başında kalp ve damar hastalıkları gelmektedir.

Erken tanı ve tedavi ile önlenebilir hastalık grubunda olması nedeniyle Kardiyoloji bölümümüze başvuran hastalarımızın tanı ve tedavi işlemleri büyük bir titizlikle devam etmektedir.

Özel Batman Yaşam Hastanesi kardiyoloji bölümü poliklinik, acil servis ve koroner yoğun bakım ünitesi olarak hizmet vermektedir.

Hastanemizde yapılan kardiyolojik incelemeler:

Elektrokardiyografi (EKG)

Kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektrik faaliyetlerinin kaydedilmesidir. Bir akım yükselteci (amplifikatör) tarafından yükseltilen gerilimler genellikle ısıya duyarlı kağıt üzerine kaydedilir. Kalbin elektrik faaliyeti ile meydana gelen potansiyel değişiklikleri, kalp çevresindeki dokuların ve bilhassa kanın yardımı ile bütün vücuda aynı anda yayılır. Vücudun çeşitli yerlerine konan iletici uçlar (elektrotlar) vasıtasıyla ortaya çıkan elektrik değişiklikleri yükseltilerek kaydedilir. EKG kalp hastalıklarının teşhisinde hekimin muayenede bulduğu araz ve belirtiler ile birlikte değerlendiğinde, diğer tahlil ve filmler de göz önünde bulundurulduğunda yardımcı olur.

EFOR (Treadmill) Testi

Efor testi, kalp damar hastalığı varlığının araştırılması, bilinen kalp damar hastalığında tedavinin etkinliğinin saptanması, eforla beraber kalp atışlarında düzensizliğin yani aritminin meydana gelip gelmediğinin tespit edilmesi, çeşitli kalp hastalıklarında hastanın efor yapabilme kapasitesinin araştırılması ve nihayetinde hipertansiyonda eforun kan basıncının üzerine etkilerinin tetkik edilmesi için başvurulan bir testtir. Efor testi sırasında, hasta bir koşu bandı üzerinde yürür. Yürüyüşün hızı ve eğimi doktor tarafından ayarlanarak kalp hızının artması sağlanır. Treadmill testi kişinin yürüme bandında belli hızlarda yürürken, seri olarak EKG’lerinin çekilmesi, tansiyonunun ölçülmesi yöntemi ile yapılan bir tetkiktir. İstirahat anında EKG’de tespit edilemeyen anormal bulguların efor sonrası tespit edilmesini sağlar. Efor testi, başından sonuna dek uzman bir doktor refakati gerektirir. Efor testi kalp hastalıklarının erken tanı ve teşhisinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Efor (Treadmill) testi randevusuna gelirken;

Testten 3 saat önce hafif bir yemek yiyiniz, sonrasında ihtiyaç duyarsanız az miktarda su içebilirsiniz ancak gıda almayınız.
Daha önceden çekilmiş EKG’nizi yanınızda getiriniz.
Erkek hastalar göğüs tıraşı olmalıdır.
Bayan hastaların 2 parçadan oluşan kıyafet giymesi daha uygundur.
Efor testinden önce doktorunuz sizden bazı ilaçların kesilmesini isteyebilir. Bu konuyu takip eden doktorunuza danışınız.

Ekokardiyografi

Ekokardiyografi kalp yapısı ve performansının ses dalgaları yolu ile (ultrason) incelenmesidir. Radyasyon içeren bir yöntem olmaması, işlem sırasında herhangi bir ilaç kullanılmaması sayesinde, hamileler ve yeni doğmuş bebekler dahil herkese, hiçbir risk ve acı yaratmadan uygulanabilir. İşlem sırasında hastadan bir sedyede yatması istenir. Üzerine yalıtkan özelliği bulunan, su bazlı bir jel sürülen ve probe adı verilen ses dalgası gönderen cihaz doktor tarafından göğüs bölgesinde çeşitli pozisyonlarda tutularak, kalbin görüntülenmesi sağlar. Bu görüntüler üzerinde çok detaylı ölçüm ve analizler yapılır. Kalbin yapısal tüm hastalıkların tanısı, (kalp büyümesi, kalp kası hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, hipertansif kalp hastalıkları, kalp yetmezlikleri, kalp zarı hastalıkları, kalp içi kitleler, pıhtılar, kalp tümörleri, doğumsal kalp anormallikleri, hatta aort denilen vücuttaki en büyük çaplı damara ait hastalıkların) ekokardiyografi işlemi ile konur. Ekokardiyografi için herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir.

Bununla birlikte ekokardiyografi randevunuza gelirken rahat bir kıyafet giyilmesi uygun olur. Ayrıca ekokardiyografi işleminin yapılmasına karar verilen hastanın doktorundan, işlemin ne maksat ile yapılacağı ve hastanın tıbbi bilgilerini içeren istek kağıdı mutlak olarak alınarak ekokardiyografiyi yapacak doktora iletilmelidir.

Holter

EKG Holter; Cep telefonu gibi kemere bağlanan bir cihazdır. adet kablosu, elektrotlar (yumuşak plastikten yapılı cm çapında yapışkanlı malzeme) aracılığıyla göğse tutturulur. Kişi günlük normal yaşamını sürdürürken cihaz planlanan zaman boyunca kalp elektrosunu kaybeder. Süre sonunda cihaz çıkarılarak alınan kayıtlar bilgisayarda analiz edilir. Bu alet sayesinde muayene sırasında görülmeyen fakat gün içerisinde kısa süreli olup geçen çarpıntılar, göğüs ağrıları, baygınlık hissi gibi kalpten kaynaklanan tüm ritim bozuklukları tespit edilebilir. Holter tetkiki öncesinde kullanılan ilaçların kesilip kesilmeyeceği doktora danışılmalıdır. Holter cihazı takıldıktan sonra özellikle şikayetleri oluşturan olaylar tekrarlanmalıdır. Kahve tüketimi, merdiven çıkma v. s.

Tansiyon Holter; hastaların gün boyu tansiyonunun sık aralıklarla ölçülerek, tansiyon ve nabzı kaydetmesidir. saat arasında yapılan ölçümlerle önceden hipertansiyonu olmayan hastalarda erken teşhis sağlanabilir. Tansiyon holter ile hastaların gün boyu tansiyonlarının sık aralıklarla ölçülerek, gün içindeki aktiviteleri sırasında, uykuda, dinlenme esnasında, tansiyonu ve nabız sayısı kaydedilmektedir. Böylelikle uzun süreli hipertansiyonu olan hastaların, günün hangi saatlerinde tansiyon değerlerinin yükseldiği saptanarak, tedavi düzenlenir. Daha önceden hipertansiyonu olmayan hastalarda erken teşhis konularak, tedaviye yönlendirmede yardımcı olur.

Kardiyoloji bölümünde tetkik ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar şunlardır :

Varis
Hipertansiyon
Kalp krizi(akut miyokard infaktüsü )
Koroner arter hastalığı
Kalp yetmezliği
Kalp ritim ve ileti bozuklukları
Kalp hastalığı hastalıkları
Periferik damar hastalıkları
Aort damarı hastalıkları
Kolesterol yüksekliği


kardiyoloji

Kardiyoloji

Kalp ve damar sağlığı ile ilgili bilim dalıdır. 

Kardiyoloji Doktorları

Kardiyoloji uzmanları, kalp ve damar sisteminde meydana gelen hastalıkları teşhis ve tedavi ediyorlar.

Kalp krizi

Yetmezlik

Ritim bozuklukları

Kalp damar tıkanıklığı

Anevrizma

Kalp kapak çıkıntısı

Gibi kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorunlarla uğraşıyorlar. 

Kardiyoloji alanında çalışan doktorlar, ayrıca kalp sağlığı ile ilgili olarak önleyici önlemleri de tavsiye ediyor

Sigara kullanımını azaltmak

Düzenli olarak egzersiz yapmak

Sağlıklı bir diyet takip etmek

Stresi azaltmayı ve tansiyonunu düzenli olarak kontrol etmek

Kardiyoloji Uzmanımızın kalp sağlığı için önerdiği tedbirler

Bu bilim dalı, günümüzde çok önemli bir yere sahip. Çünkü kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorunlar insanlar arasında yaygın bir şekilde görülmekte. Bu nedenle, kardiyoloji alanında çalışan doktorlar, insanların kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.

kARDİYOLOJİK TETKİKLER

&#;Efor testi&#; (çalışma testi)

Vücutta bir organın çalışma koşullarını ölçmek için kullandığımız bir test. Kalp sağlığını değerlendirme amacıyla yapıyoruz. Kalp hızı, nefes alış verişi ve kan basıncı gibi değişkenlerin ölçülmesine yardımcı oluyor. Efor testlerini, kalp krizi geçirmiş olan veya kalp problemleri olan kişilerde yaygın olarak kullanıyoruz. Ancak aynı zamanda sağlıklı bireylerin de kalp sağlığını ölçmek için yapabiliyoruz.

&#;Tansiyon holter&#;

Bir kişinin kan basıncının 24 saat boyunca nasıl değiştiğini ölçmek için kullandığımız bir cihaz. Bu cihaz, bir kişinin belinde ya da kolunda taşınır ve sürekli olarak kan basıncını ölçerek verileri bir cihazda kaydiyor. Tansiyon holter testini, kişinin günlük yaşamında tansiyon değişimlerini izlemek için yapıyoruz ve bu veriler, kişinin tansiyonunun nasıl tedavi edilebileceğine dair doktorunuza yardımcı oluyor.

&#;Ritim holter&#;

Bir kişinin kalp atış hızının (ritim) 24 saat boyunca nasıl değiştiğini ölçmek için kullandığımız bir cihaz. Bu cihaz da benzer şekilde belinizde ya da kolunuzda taşınıyor ve sürekli olarak kalp atış hızınızı ölçerek verileri bir cihazda kaydediyor. Ritim holter testini, kişinin günlük yaşamında kalp atış hızının nasıl değiştiğini izlemek için yapıyoruz ve bu veriler, kişinin kalp ritim bozukluklarının nasıl tedavi edilebileceğine doktorunuza yardımcı oluyor.

Bu üç test, kalp sağlığını değerlendirmede yararlı olabilecek önemli araçlardır, Kırıkkale Özel Hastanesinde bu üç önemli test gün beklemeden yapılmaktadır

İLGİLİ BAĞLANTI : Beslenme ve Diyet

Sosyal Medyada Paylaş

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Kardiyoloji

Ülkemizde halen hastalık ve sakatlığın en sık sebebi kalp ve damar hastalıklarıdır. Kardiyoloji hekimlerimiz kalp hastalıklarının tanı ve tedavisini sağlamaktadır. Tanı ve tedavide girişimsel (Anjiografik) işlemler; renkli kalp ultrasonu (Ekokardiyografi) , holter ve egzersiz testleri gibi girişimsel olmayan testler kullanılır. Tanı ve tedavideki doğruluğun hasta hayatındaki öneminin farkında olarak en son teknolojik cihazlarımız ve alanında uzman hekimlerimiz ile hizmet sunuyoruz.

Girişimsel İşlemler;

  • Kardiak katerizasyon ve koroner anjiografi
  • Koroner anjioplasti, stent yerleştirme
  • Ritm bozukluklarının kateter ile ablasyonu (Yakılması)
  • Kalp pili takılması
  • Bacak damarı anjioplasti, stent yerleştirme
  • Karotis (Şah damarı) anjioplasti, stent yerleştirme
  • Kalp krizi ve ritm bozukluklarının acil işlemleri

Girişimsel Olmayan İşlemler:

  • Egzersiz testleri
  • Renkli doppler ekokardiografi (kalp ultrasonu)
  • Transözafagial ekokardiyografi(kalp endoskopisi)
  • 24 saat EKG ve kan basıncı izlemi (holter)
  • Multidetektör BT ile kalsiyum taraması
  • BT koroner anjiografi (Sanal anjiografi, kansız anjiografi)
  • Kardiyak MR
  • Kalp riskinin hesaplanması

Kalp damar hastalığı:
Halen ülkemizde en yaygın ölüm ve sakatlık sebebi olan kalp damar hastalığı; kalbi besleyen koroner damarların çeşitli etmenler ile tam tıkanıklığı veya kısmi daralması ile oluşur. Girişimsel olmayan elektrokardiyografi, kalp ultrasonu , egzersiz testleri , sanal anjiografi veya tanısal anjiografi ile tanı konur.  Her hastanın özellikleri ve damar yapısına göre ilaç tedavis, koroner anjioplasti/stent (Balon/ tel kafes) veya bypass tedavi seçeneği seçilir. Kliniğimizde kasıktan ve bilekten (Radial) anjiogrfi yapılmaktadır.

Periferik damar hastalığı:
Atar damarlar kalpten pompalanan kanı taşıyan boru sistemi olarak tanımlanabilir. Beyin, kollar, bacaklar, akciğerler, karın içindeki tüm organlar arterler (atar damarlar) yolu ile taşınan kan ile beslenir. Periferik arter, kalp dışındaki organlara giden atar damarlara verilen genel isimdir. En sık periferik damar hastalıkları bacak atar damarları, karotis (şah damarı), aortada izlenmektedir. Sigara, yüksek tansiyon, şeker, yüksek kolesterol gibi hastalıklarla damarlarda sertlik daha sonra tıkanıklık oluşur. Daralmış veya tıkanmış olan periferik damarlara anjiografik yöntemler ile balon, stent (Tel kafes) veya açık cerrahi (Bypass, endarterektomi) yapılarak tekrar dokuların beslenmesi sağlanır ve hastanın şikayetleri giderilir.

Kalp yetersizliği
Kalp damar tıkanıklığı, kapak hastalıkları veya başka sebepler ile (Genetik, stress, yüksek tansiyon) kalp kasının işlevini yerine getirememesi, kalbin vücuda yeteri kadar kan pompalayamaması kalp yetersizliğidir. Kalp yetersizliği nefes darlığı, yorgunluk, vücutta ödem, akciğerde sıvı toplamasına neden olur. Damar tıkanıklığı veya kapak problemi gibi kalp yetersizliğin sebebin mümkünse tedavi edilmesi önemlidir.  İyi düzenlenmiş ilaç tedavisi ile kalp yetmezliği bulguları kontrol altına alınabilir. Bazı durumlarda zamanla kalp kası düzelebilir. Süreğen bir hastalık olan kalp yetersizliği ömür boyu ilaç kullanımı ve sıkı doktor takibini gerektirmektedir. Çeşitli kalp pili tedavileri seçilmiş hastalarda ömrü uzatan işlemlerdir.

Kalp Kapak Hastalıkları
Genetik, erken çocuklukta geçirilen enfeksiyonlar, yüksek tansiyon, yaşlanma ile kalp kapaklarında hastalık oluşur. Kalp kapağı problemleri nefes darlığı, yorgunluk, çarpıntı, çabuk yorulmaya neden olabilir. Fizik muayene ,renkli dopler ekokardiyografi veya kalp endoskopisi ile hastalık tanısı konur ve derecelendirildir. Amaç hayat tarzı değişikliği ve ilaç tedavisi ile hastanın şikayetlerinin giderilmesi ve kalp yetersizliğine ilerlemesinin engellenmesidir. Nihai tedavi hastanın özelliklerine göre seçilir, açık veya kapalı yöntemler ile kalp kapağı değiştirilir veya tamir edilir.

Kalp ritm bozuklukları
Kişinin kendi kalp atışı hissetmesi, çarpıntı hissi, tekleme hissi , düzensiz çalışması ritm bozukluğunun belirtisi funduszeue.infon selim bir durumdan ani ölüme neden olabilen geniş bir yelpazede ritm bozuklukları vardır. Tetkikler ile ritm bozukluğu saptanır; ciddiyetine göre hayat tarzı değişikliği, ilaç tedavisi veya anjiografik işlemler ile ablasyon (yakılma veya dondurma) tedavileri ile tedavi sağlanır.

Hipertansiyon
Yüksek tansiyon (Hipertansiyon) kan basıncının sürekli olarak yüksek seyrettiği bir hastalıktır. Damarın içindeki kanın damar duvarına yaptığı basınca kan basıncı denir. Bu basınç belirli değerlerin üstüne çıktığında tansiyon hastalığı tespit edilmiş olur. Türk toplumunda 18 yaş üstü tansiyon hastalığı sıklığı %30’lar civarında seyretmektedir. Bu demek oluyor ki her 3 kişiden 1’inde tansiyon hastalığı bulunmaktadır. Yüksek tansiyon hastalarında hayat tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisi ile kalp krizi, felç, böbrek yetmezliğinden korunmak mümkün.

Hiperlipidemi
Yüksek kolesterol (Hiperlipidemi) çoğunlukla belirti göstermeden atardamarlarda daralma ve tıkanıklığa yol açan süreğen bir hastalıktır. Kolesterol yüksekliği seçilmiş hastalarda ilaç tedavisi, tüm hastalarda egzersiz ve diyet ile kontrol altına alınması ile hastanın kalp krizi, felç ve periferik damar tıkanıklığı riskinin azalması sağlanmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası