göz testi harf tablosu / Her Göz Doktorunun Duvarında Olan O Ünlü Göz Testinden Geçebilecek misin?

Göz Testi Harf Tablosu

göz testi harf tablosu

Göz testi nedir? Göz tablolar&#x; ve görme keskinliği hakk&#x;nda

Ana SayfaGöz Bak&#x;m&#x;Göz Muayeneleri

Taraf&#x;ndan Liz Segre; taraf&#x;ndan gözden geçirildi Gary Heiting, OD

Hasta göz görme muayenesi

Bir göz testinde, göz doktorlar&#x; diğer insanlara k&#x;yasla, uzağ&#x; ne kadar iyi gördüğünüzü ölçmek için göz tablolar&#x; kullan&#x;rlar. Henüz bi&#x;r göz doktorunuz yoksa, buraya t&#x;klayarak yak&#x;n&#x;n&#x;zda bir tane bulun.

Bir göz tablosunun klasik örneği, Hollandal&#x; göz doktoru Hermann Snellen taraf&#x;ndan &#x;larda geliştirilen Snellen göz tablosudur. Snellen göz tablosunun çok say&#x;da sürümü bulunur, ancak genelde büyük harfler içeren 11 sat&#x;r gösterirler. En üst sat&#x;r, bir harf içerir (s&#x;kl&#x;kla "büyük E", ancak başka harfler de kullan&#x;labilir). Diğer sat&#x;rlar kademeli olarak daha küçük harfler içerir.

Göz muayenesi s&#x;ras&#x;nda, göz bak&#x;m&#x; uzman&#x;n&#x;z size ay&#x;rt edebildiğiniz en küçük metin harflerini bulman&#x;z&#x; ve bunu okuman&#x;z&#x; isteyecektir. Alt s&#x;radaki harfleri okuyabilirseniz, görme keskinliğiniz çok iyidir.

Bir göz testinde "20/20" ne anlama gelir?

Pek çok yerde, göz tablosu gözlerinizden 20 fit (yaklaş&#x;k 6 m) uzaktaki bir duvara standart olarak yerleştirilir. Pek çok göz doktoru muayenehanesinin 20 fit uzunluğunda odas&#x;n&#x;n olmamas&#x; nedeniyle, daha küçük bir odadaki göz tablosu hasta koltuğunun arkas&#x;na as&#x;labilir ve aynalar kullan&#x;larak simüle edilmiş bir 20 fit mesafede önünüzde görünmesi sağlan&#x;r.

20/20 görme "normal" görme olarak değerlendirilir, diğer deyişle, çoğu kişinin 20 fitten okuyabilmesi gereken bir harfi 20 fitten okuyabildiğiniz anlam&#x;na gelir.

Göz tablolar&#x; çeşitli şekillerde yap&#x;land&#x;r&#x;labilir, ancak genellikle, bir göz testi s&#x;ras&#x;nda en üstteki büyük E harfini okuyabilir ancak bunun alt&#x;ndaki harflerin hiçbirini okuyamazsan&#x;z, görmeniz 20/ olarak değerlendirilir. Bu, "normal" görmesi olan insanlar&#x;n fitten okuyabildiği bir harfi 20 fitten okuyabildiğiniz anlam&#x;na gelir. Bu nedenle, 20/ olarak görme keskinliğiniz çok kötüdür.

Çoğu zaman 20/20&#x;lik harf sat&#x;r&#x; alttan dördüncüdür, 20/15, 20/10 ve 20/5 ise bunun alt&#x;ndad&#x;r. 20/10 veya daha iyi görme keskinliği olan çok kişi yoktur, ancak pek çok hayvan&#x;n, özellikle avc&#x; kuşlar&#x;n, 20/5 ve hatta daha iyi bir görme keskinliğine sahip olduklar&#x; tahmin edilmektedir.

"Yuvarlanan E" göz tablosu

Baz&#x; durumlarda, standart bir Snellen göz tablosu kullan&#x;lamaz. Bir örnek, göz testini yapt&#x;ran kişinin alfabeyi bilmeyen veya harfleri sesli okumaktan çekinen küçük bir çocuk olduğu durumdur. Diğer örnekler aras&#x;nda, kişinin okuryazar olmad&#x;ğ&#x; veya bilişsel olarak harfleri fark etmesini veya sesli okumas&#x;n&#x; imkans&#x;z k&#x;lan bir engellinin olduğu durumdur.

Bu durumlarda, bir "Yuvarlanan E" tablosu denilen Snellen göz tablosunun bir modifikasyonu kullan&#x;labilir. Yuvarlanan E tablosu, standart bir Snellen göz tablosuyla ayn&#x; ölçeğe sahiptir, ancak tablodaki tüm karakterler farkl&#x; yönlere (90 derece art&#x;şlarla döndürülmüş biçimde) bakan büyük "E" harfidir.

Göz doktoru test edilen kişiden E&#x;nin bakt&#x;ğ&#x; yönü "parmağ&#x;yla işaret ederek" göstermesi için herhangi bir elini kullanmas&#x;n&#x; ister: sağ, sol, yukar&#x; veya aşağ&#x;.

Çal&#x;şmalar, bir Yuvarlanan E tablosu kullan&#x;larak yap&#x;lan görme keskinliği ölçümlerinin standart bir Snellen göz tablosuyla testten elde edilenlerle neredeyse ayn&#x; olduklar&#x; gösterilmiştir.

Yak&#x;n görme keskinliği: Jaeger göz şemas&#x;

Yak&#x;n görmenizi değerlendirmek için, göz doktorunuz Jaeger göz şemas&#x; ad&#x; verilen, elde tutulan küçük bir kart&#x; kullanabilir. Jaeger şemas&#x;, çeşitli yaz&#x; tipi boyutlar&#x;nda k&#x;sa metin bloklar&#x;ndan oluşur.

Orijinal Jaeger göz şemas&#x; &#x;de geliştirilmiştir ve her biri giderek daha küçük yaz&#x; tipinde bas&#x;lm&#x;ş yedi paragraf içerir. Tabloyu yaklaş&#x;k olarak 14 inç uzakl&#x;ktan tutarken okuyabildiğiniz en küçük paragraf, yak&#x;n görme keskinliğinizi belirler.

O günden bu yana, Jaeger şemas&#x;nda (veya "Jaeger kart&#x;nda") farkl&#x; üreticiler taraf&#x;ndan çok say&#x;da değişiklik yap&#x;lm&#x;şt&#x;r. Ne yaz&#x;k ki, modern Jaeger şemalar&#x; standart değildir ve farkl&#x; Jaeger kartlar&#x;ndaki fiili harf boyutlar&#x; biraz değişiklik gösterebilir.

Modern bir Jaeger göz şemas&#x;ndaki tip ölçeği s&#x;kl&#x;kla J10 (yaklaş&#x;k 14 nokta boyutunda Times New Roman yaz&#x;tipi) ila J1 (yaklaş&#x;k 3 nokta boyutunda Times New Roman yaz&#x;tipi) aras&#x;nda değişir. Baz&#x; Jaeger şemalar&#x; metnin J1 bloğundan daha da küçük olabileceği "J1+" etiketli ek bir paragraf içerir.

Bir Jaeger kart&#x;ndaki J1 paragraf&#x; tipik olarak bir uzak görme tablosunda 20/20&#x;lik görme keskinliği eşdeğeri yak&#x;n görme olarak değerlendirilir. Baz&#x; Jaeger kartlar&#x;nda ise, J1+ paragraf&#x; 20/20&#x;nin eşdeğeridir. Yayg&#x;n gazete kağ&#x;d&#x; bask&#x;s&#x; genellikle J7 (10 nokta tipi) ve J10 (14 nokta tipi) aras&#x;nda değişir, bunlar uzak göz tablosundaki 20/70 ve 20/ ile eşdeğerdir.

Bir Jaeger göz şemas&#x;, göz doktorunuzun ölçmeye çal&#x;şt&#x;ğ&#x; şeye bağl&#x; olarak iki farkl&#x; biçimde kullan&#x;labilir.

  • Şema belirli bir okuma mesafesinde tutulur (örneğin 14 inç) ve görebileceğiniz en küçük tipte olan pasaj&#x; okuman&#x;z istenir.

  • Şema belirli tipteki bir boyutu okuyuncaya kadar ileri ve geri ilerletilir.

Göz tablosu s&#x;n&#x;rlamalar&#x;

Göz tablolar&#x; sadece görme keskinliğini ölçer Bunlar, göz doktorunuzun uzak görmeniz için reçeteli gözlüklere veya kontakt lenslere ihtiyac&#x;n&#x;z olup olmad&#x;ğ&#x;n&#x; belirlemesine yard&#x;mc&#x; olur. Ayr&#x;ca, araç kullanmak için düzeltici gözlük kullanman&#x;z&#x;n yasal olarak zorunlu olabileceğini veya hiç araç kullanmaman&#x;z gerekip gerekmediğini belirlemeye yard&#x;mc&#x; olur.

Ancak göz tablolar&#x; periferik görmenizi, derinlik alg&#x;laman&#x;z&#x;, renk alg&#x;laman&#x;z&#x; veya kontrast&#x; alg&#x;lama yeteneğini ölçmez.

Ve gözlerinizin sağl&#x;ğ&#x; ile ilgili unsurlar&#x; ölçmezler, örneğin göz s&#x;v&#x;s&#x; bas&#x;nc&#x;, glokomunuz olup olmad&#x;ğ&#x;, gözlerinin ne kadar kuru olduğu veya retinalar&#x;n&#x;z&#x;n iyi durumda olduğunu.

Göz tablosu testi, her bir veya iki y&#x;lda bir yapt&#x;rman&#x;z gereken kapsaml&#x; bir göz muayenesinin sadece bir bileşenidir.

Schwiegerling, J. Field Guide to Visual and Ophthalmic Optics. SPIE Press.

Can Jaeger numbers be standardized. ARVO Annual Meeting abstract. Investigative Ophthalmology & Visual Science. May

Khurana, AK. Theory and Practice of Optics and Refraction. Elsevier India.

Sayfa yay&#x;nland&#x; 17 Şubat Çarşamba

kaludovSnellen göz grafik
xprmntlSnellen göz grafik
tshooterGöz Çizelgesi
happyromanSnellen göz testi tablosu
hibrida13Optik göz testi
pikepictureGöz testi grafik vektör. Halka grafiği. Vizyon s&#x;nav. Göz doktoru onay. T&#x;bbi göz teşhis. Görme, görme yeteneği. Optik muayene. &#x;llüstrasyon
skypistudioDüşünülmeli kavram&#x; vektör düz stil tasarlamak
interactimagesHasta gözlerini kontrol yapt&#x;r&#x;yor
yadvigaYetişkin ve çocuk göz için tablonun çeşitli versiyonlar&#x; testleri
mpavlovVektör snellen göz testi
pikepictureGöz testi grafik vektör. Harfler grafik. Vizyon s&#x;nav. Göz doktoru onay. T&#x;bbi göz teşhis. Görme, görme yeteneği. Optik muayene. &#x;llüstrasyon izole üzerinde beyaz
sumkinnVektör göz testi tablosu.
sumkinnVektör göz testi tablosu.
skypistudioDüşünülmeli kavram&#x; vektör düz stil tasarlamak
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
happyromanSnellen göz testi tablosu
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
ngaga35Test grafik gözlük göz, vektör
viktorijareutGöz testi çizelgesi ve gözlük. Vizyon s&#x;nav&#x;. Optometrist kontrolü. T&#x;bbi göz taramas&#x;. Görüş, görme. Optik muayene
happyromanSnellen göz testi tablosu
shopplaywoodPoster for vision testing in ophthalmic study
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
ngaga35Test grafik gözlük göz, vektör
ngaga35Test grafik gözlük göz, vektör
ngaga35Test grafik gözlük göz, vektör
ngaga35Test grafik gözlük göz, vektör
VIEye test chart with circle - Landoldt C
eatcuteGöz testi grafik düz simgesiyle uzun gölge, eps10
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
eatcuteGöz testi grafik düz simgesiyle uzun gölge, eps10
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
wimstockMutlu Babalar günü göz testi tablosu
eatcuteGöz testi grafik düz simgesi ile uzun gölge
mpavlovSnellen göz testi grafikleri vektör
marklysOptik Göz testi vektör tasar&#x;m&#x;
skypistudioDüşünülmeli kavram&#x; vektör düz stil tasarlamak
leremyGöz tan&#x; s&#x;nav ameliyat Optometrist sopa rakam sembol simgeler
roxanabalintVintage tarz&#x; göz grafik
orsonNoel kart&#x; Noel göz testi grafik vektör
bigmousePoster kart&#x; için vizyon testin oftalmik. Vektör
Feliz_DisenoGüzel bir kad&#x;n doktor karakter-optometrist tabl için Puan
Feliz_DisenoTest kad&#x;n doktor karakter-optometrist noktalar&#x; için tabloya
flint01Görme testi karakter okuma gözlüklü kad&#x;n
eveleenIshihara testi
chacharÇocuklar, göz doktoru.
DecentstockGözler beyaz arkaplanda. Göz sanat&#x;. Kad&#x;n gözü. Göz logosu. Göz sanat&#x;. &#x;nsan gözü, göz yak&#x;n - vektör
kaludovIshihara renk testi plakalar&#x; komple
juliettsummertimeBeyaz arka planda mavi kahverengi yeşil gri Gözler. çizgi film gözleri. Gözlerin logosu. &#x;nsan seti gözleri vektör illüstrasyon kadar yak&#x;n
[email protected] arka plan üzerinde göz. Kad&#x;n göz. Göz logo. Gözleri sanat. &#x;nsan yüzü, göz yak&#x;n up - vektör
juliettsummertimeBeyaz arka planda Mavi Gözler. Kad&#x;n gözleri. Gözlerin logosu. &#x;nsan gözleri vektör illüstrasyon kadar kapat&#x;n
[email protected] arka plan üzerinde göz. Kad&#x;n göz. Göz logo. Gözleri sanat. &#x;nsan yüzü, göz yak&#x;n up - vektör
[email protected]özler beyaz arkaplanda. Göz sanat&#x;. Kad&#x;n gözü. Göz logosu. Göz sanat&#x;. &#x;nsan gözü.
[email protected] arka plan üzerinde göz. Kad&#x;n göz. Göz logo. Gözleri sanat. &#x;nsan yüzü, göz yak&#x;n up - vektör

Online Görme Testini yapın ve görme kalitenizi kontrol edin.

Yeni bir göz testi yaptırmanızın zamanı gelmişse online olarak burayı kontrol edin.

Gözlerimiz en önemli duyu organımızdır. Bu yüzden optimum düzeyde görme çok önemlidir. En son ne zaman göz kontrolü yaptırdınız? Birçok kişi gözlerini düzenli olarak kontrol ettirmez; ancak sürekli kusursuz görmeyi sağlayabilmek için bu tek çözümdür. Zaten gözlerimiz ve dolayısıyla görmemiz bizler yaşlandıkça sürekli değişim sürecinden geçiyor ve bu çoğunlukla fark edilmeden gerçekleşiyor. Gözlerimizin bozulduğunun ilk göstergesi her zaman bulanık veya odaklanamayan görme olmuyor. Baş ağrısı veya geceleri göz yorgunluğu da görme bozukluğunun göstergesi olabilir.

ZEISS ile yılı aşkın daha iyi görme – yılı aşkın yüksek kaliteli hassas gözlük camları ve optik ürünler alanında yenilikler. ZEISS uzmanları tarafından geliştirilen ve gözlerinizi hiç ücret ödemeden kolay ve hızlıca test etmenizi sağlayan online ZEISS Online Görme Testini kullanın. Testin sonunda bir ZEISS optisyeninden profesyonel destek alıp almamanız gerektiğini belirten bir tavsiye alacaksınız.

Görmenizi online kontrol edin

Daha iyi görme, ayrıca daha kaliteli yaşam da demektir, çünkü göz en önemli duyu organımızdır. Çevremizden edindiğimiz izlenimlerin yüzde 80'ini gözlerimiz yoluyla elde ediyoruz. Göz, çok haklı bir şekilde "dünyaya açılan penceremiz" olarak tanımlanır. Gözlerimizin düzenli olarak uzman bir optometrist tarafından kontrol edilmesi önleyici sağlık bakımının bir parçası olmalıdır. Sadece kendiniz için değil, örneğin trafikte araç kullanıyorsanız diğer insanların güvenliği için de bunu yaptırmalısınız. Genel olarak, var olan veya bilinen bir göz sorunumuz olmasa bile her iki yılda bir gözlerimizi kontrol ettirmeliyiz. ZEISS Online Görme Testi gözlerinizin mevcut performansı hakkında size bir ön bilgi verecektir.[1]

Gözlerinizi ne kadar sıklıkla kontrol ettirmelisiniz?

Yetişkinler (var olan veya bilinen bir göz sorunu yoksa) gözlerini düzenli olarak kontrol ettirmelidir

  • 20 ila 39 yaş arasında en az üç defa
  • 40 ve sonrası yaşlarda yılda bir defa
  • 65 yaşından itibaren ve sonraki yaşlarda her yılda bir.

Çocukların gözleri bir optometrist tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir:

  1. İlk muayene: 2 yaş ila en genç 3 1/2 yaş arasında
  2. İkinci muayene: okula başlamadan önce
  3. Ardından her iki yılda bir, görünürde bir göz sorunu yaşamıyor olsalar bile, böylece görmelerindeki herhangi bir bozulmanın ilk sinyalleri erken bir aşamada tespit edilebilir.
  4. Tüm prematüre bebekler ve aileleri veya kardeşlerinde şaşılık veya ciddi görme bozukluğu olan tüm çocuklar olabilecek en erken dönemde muayene edilmelidir, 6 yaş ila 12 ay arasında ve ardından düzenli olarak.

Hangi görme testleri mevcut?

  1. Görme Keskinliği Kontrolü
  2. Kontrast Görme Kontrolü
  3. Renkli Görme Kontrolü
  4. Astigmatizm Kontrolü
  5. Görme Alanı Kontrolü

Görme Keskinliği Kontrolü

Bu kesinlikle en önemli kontroldür. Tüm gözlük kullanıcıları bu kontrolü bilir. Optometrist sizden, yansıtma yüzeyinde her biri farklı boyutta olan harfleri veya numaraları okumanızı ve özel halkalardaki (Landolt halkaları) açıklık yönünü söylemenizi ister. Optometrist, zorluk çekmeden belirleyebildiğiniz farklı nesnelerin boyutlarını kontrol eder. Bu işlemden sonra optisyen sübjektif refraksiyon olarak bilinen bir prosedürü gerçekleştirir. Deneme gözlüğü adı verilen çerçeveye birçok farklı numaralı camlar takıldıktan sonra, her camda daha mı iyi yoksa daha mı kötü gördüğümüzü belirtiriz. Optometrist ilk önce bir göz için ardından diğer göz için camı optimum ayarına getirir. Ardından gözlerin birbiriyle etkileşimini binoküler testiyle kontrol etmek önemlidir. Bağlı heteroforya adı verilen ve düzeltilebilen ve bazı durumlarda tedavi edilebilen bir göz hastalığını belirlemek için başka testler de kullanılabilir.

Ücretsiz online testin 1. bölümünde gözünüzün görsel performansının kontrolünü ekranda gerçekleştiriyoruz. Bu, optometrist tarafından yapılan testlerin yerine geçmesi amacıyla tasarlanmamıştır. Fakat, görmenizin kalitesi hakkında ilk izlenimleri elde edersiniz.

Göz muayenesi sırasında, görme bozukluğunu düzeltmek için gerekli refraksiyon numarası uyum sağlama olmaksızın (gözün farklı mesafelere otomatik olarak kendini uyarlaması) belirlenir.

D (diyoptri)

normal görme (emetropi)

D'den (diyoptri) farklı numaralar

bozuk görme (ametropi)

örn.: sph + D (diyoptri)

yakını görememe (hipermetrop) – ayrıca presbiyopi ile birlikte (artan yaşla birlikte yakın nesnelere odaklanmada aşamalı kayıp). Burada ilave terimi (Add) kullanılmıştır

örn.: sph D (diyoptri)

uzağı görememe (miyop) D altındaki numaralar ileri miyop olarak sınıflandırılmıştır

cyl D (diyoptri)

silindirik ametropi (astigmat) –göz noktalar yerine çubuk veya çizgiler görür

Modern numaralı gözlük camları görme potansiyelinizi en üst düzeye taşır

Kapsamlı göz testleri ve binoküler görme için optimize edilen numaralı gözlük camları konusunda ZEISS ile görüşmeler.

Kapsamlı göz testleri, subjektif refraksiyon ve binoküler görme için optimize edilen numaralı gözlük camları konusund

İlk başta bu testin pek önemli olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat, kontrast görme rahat görmede ciddi önem taşır. Kontrasttaki farklılığı ayırt edemezsek sonucunda göz yorgunluğu oluşabilir. Bilgisayarımızın ekranında kontrast ayarı doğru yapılmadığında veya yetersiz ışıkta okumaya çalıştığımızda neler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Kontrast görmenin kontrolü görmenizde oluşan herhangi bir değişikliğin tespit edilmesi için önemlidir. Kontrast hassasiyetindeki değişiklikler örneğin glokomun belirtisi olabilir.

Online kontrolün 2. bölümünde kontrast görmeyi gerçekleştiriyoruz. Test, kontrast görmenizin olması gerektiği kadar iyi olup olmadığının ilk belirtisini verebilir. Optometristiniz buna detaylı şekilde bakmaktan memnun olacaktır.

"Renk körlüğü" olarak bildiğimiz göz kusuru erkeklerde kadınlardan daha fazla görülmektedir. Dünya genelinde en az milyon kişide görülen genetik bir bozukluktur. Çeşitli cam türleri mevcuttur.

  1. Bu problemi yaşayan kişiler sadece bazı renkleri tanıyabilmektedir. Tüm duyu hücreleri – kırmızı, yeşil ve mavi koni hücreler – retinada mevcut olmalarına rağmen bazıları doğru çalışmaz, Bu göz kusurunda en sık görülen kırmızı/yeşil körlüğüdür.
  2. Kısmi renk körlüğü: Bu türdeki bozuklukta, bazı duyu hücreleri hiç yoktur veya çalışmıyordur. Bu problemi yaşayan kişilerde sadece iki reseptör çalışmaktadır. Sonuç: Renkli görme ciddi olarak bozuktur. Bu durum bazen özellikle zayıf-kırmızı görme kapasiteli ve kırmızı renk körü araç kullanıcıları için tehlikeli olabilir. Sisli havalarda örneğin, önlerindeki aracın kırmızı arka farı yerine sadece siyah görürler.
  3. Tam renk körlüğü: Akromatopsi adı verilen bozukluk çok nadir olarak görülür. Bu problemi yaşayan kişiler renklerdeki hiçbir farkı ayırt edemezler.

Hastalığı teşhis etmek için göz bakım uzmanı üç farklı test kullanır: psödoizokromatik renk levhaları, Farnsworth testi ve Nagel anomaloskobu.

Ücretsiz online testin 3. bölümünde renkli görmenizi renk levhalarıyla kontrol edebilirsiniz.

Astigmatizm, odak noktasının meridyenler boyunca eşit olarak dağılmadığı bir refraktif insan gözü kusuru türüdür. Astigmatizm, diğer refraktif kusurlarda olduğu gibi, örneğin yaşla kademeli olarak değişebilir. Astigmatizm belirtileri arasında göz yorgunluğu, baş ağrısı ya da geceleri sürüş sırasında zorlanma sayılabilir. Astigmatizm, doğru gözlükler ya da kontak lenslerle düzeltilebilir.

4. Bölümde gözlerinizde Astigmatizm olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kontrolde farklı şekilde yönlendirilmiş siyah çizgi gruplarını içeren bir sembol gösterilmektedir. Bu çizgiler gözünüzde astigmatizm olması durumunda grinin farklı tonlarında görünecek şekilde tasarlanmıştır. Sizin göreviniz, astigmatizmin ilk belirtisi olan farklı netlikte/siyahlıkta görüp görmediğinizi belirtmektir.

Işığı algılayabildiğimiz ve nesneleri fark edebildiğimiz alan olarak tanımlanan görme alanı, özellikle nörolojik nedenler olmak üzere çeşitli göz hastalıklarıyla sınırlandırılabilir. Bu hastalıklar kademeli olarak kötüleşebildiğinden görme alanı da zamanla etkilenebilir. Örneğin bir kitap okumak ya da ofiste çalışmak için sağlam bir merkezi görme alanı önemlidir. Çevresel görme alanı, örneğin araç kullanırken olduğu gibi bize önemli bilgiler sağlar.

5. bölümde Amsler Izgarası ile görme alanınızı kontrol edebilirsiniz.

Görme alanı kontrolü bir merkezi sabitleme noktalı ızgara benzeri bir yapı sağlar ve kliniklerde kullanılan Amsler testi temel alınarak tasarlanmıştır. Test gözün yaklaşık 30 cm önündeki bir mesafeden kullanılır ve merkezi görme alanı sorunlarını tarayabilir. Düzensizlikler, ızgarada çarpık, eksik ya da kesintili çizgiler şeklinde görünür. Önemli: Kişisel telefonunuzu ya da ekranınızı kullanırken Amsler ızgarasının boyutu önerilen boyuttan farklılık gösterebilir.

Kırmızı-yeşil renk görme eksikliği, kırmızı-yeşil renk körlüğü ve tam renk körlüğü

Çeşitli renk körlükleri ve eksikliklerinin tipleri nelerdir? Ve bunları nasıl tanırsınız?

Renk körlüğü ve kırmızı-yeşil renk görme eksikliği yaygındır ve sıklıkla etkilenenler tarafından fark edilmez. Farklı

Yakınınızdaki ZEISS Gözlükçüsünü Bulun

Tek odaklı gözlük camları – en çok kullanılan gözlük camlarıdır.

Daha fazla bilgi

Progresif Gözlük Camları: her mesafede yeniden iyi görmenin tadını çıkarın.

Daha fazla bilgi

Güneş Gözlüğü Camları Dışarıdaki tüm aktiviteler için tek gözlük camı.

Daha fazla bilgi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası