eyeliner çekme şekilleri / HANGİ GÖZ TİPİ NASIL EYELINER ÇEKMELİ? | Makyaj Trendi

Eyeliner Çekme Şekilleri

eyeliner çekme şekilleri

Farklı eyeliner şekilleri ile birbirinden etkileyici göz makyajı stilleri oluşturmak istiyorsan senin için harika bir önerimiz var: kuyruklu eyeliner. Özellikle gözlerini daha çekik göstermek isteyen kişilerin tercih ettiği, makyajı daha etkileyici hale getiren bu eyeliner sürme tekniği ile tüm bakışları üzerine çekebilirsin. Kuyruklu eyeliner ile göz makyajını daha dramatik ve etkileyici bir hale getirebilirsin. “Yeni başlayanlar için eyeliner nasıl sürülür?” ya da “Kuyruklu eyeliner nasıl çekilir?” sorularının cevaplarını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsin. 

Kuyruklu Eyeliner Çekme Yöntemleri

Göz makyajına çok daha hoş bir görünüm kazandıracak kuyruklu eyeliner çekme yöntemlerini öğrenmelisin. İşte kuyruklu eyeliner sürmek için deneyebileceğin bazı yöntemler…

  1. Açılı Fırça ile Eyeliner Çekme

Göz makyaj malzemeleri arasında kolaylıkla bulabileceğin açılı fırçalar, özellikle kuyruklu veya kanatlı eyeliner çekme işlemleri için mükemmel. Öncelikle eyeliner fırçası ile uygulamaya geçmeden önce fırçayı biraz ıslatarak kusursuz görünen bir işleme imza atabilirsin. Ardından aşağıdaki adımları takip etmen yeterli:

  • Açılı fırçayı göz kapağının dış kenarında tut. Açılı fırçanın uzun kıllı bölümünün kaşının bittiği noktayı işaret edecek şekilde açı oluşturduğundan emin ol ve eyeliner’ı tam bu noktaya sür.
  • Aynı fırçayı, kuyruğun üst eğrisini oluşturmak için ters çevrilmiş bir biçimde çizdiğin çizginin ucundan başlayarak göz kapağının üzerine doğru sür. Göz kapağının üstündeki bu çizgi, göz bebeğinin tam ortasına kadar incelerek gelmiş olmalı ve gözünün iç kenarında bitmeli.
  • Bu temel çizgileri oluşturduktan sonra tek yapman gereken bu çizgilerin içini doldurmak.
  1. Bant ile Eyeliner Çekme

Düzgün eyeliner çekme konusunda sorun yaşayanların en çok kullandığı yöntemlerden biri de bant kullanmak. Bu yöntem kayma problemi yaşamamak ve istediğin açıyı bant yardımıyla oluşturabilmek açısından son derece pratik. Bu işleme başlarken bazı noktalara dikkat etmek gerekli. Bandı cildine yapıştırmadan önce bandın yapışkanlığını almaya çalış. Bunun için bandı elinin üstüne birkaç defa yapıştırıp kaldırman yeterli. Daha sonra aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

  • İşleme başlamadan önce 2 cm ölçülerinde bir bant kes ve eyeliner’ının olmasını istediğin açı ile gözlerinin dış kenarından kaşının bittiği yere doğru bandı yapıştır.
  • Ardından eyeliner fırçası veya eyeliner kalemi ile bandın yönünü takip ederek önce kuyruk bölümünü oluştur.
  • Eğer yuvarlak gözlerin varsa onları daha çekik göstermek için eyeliner’ı kaşlarına doğru uzatmayı dene.
  • Kuyruğun üst eğrisini oluşturmak için çizdiğin çizginin ucundan başlayarak göz kapağının üzerine doğru eyeliner çizgisini devam ettir. 
  • Göz kapağı üstündeki bu çizgi göz bebeğinin tam ortasına kadar incelerek gelmeli ve gözünün iç kenarında bitmeli.
  1. Kaşık ile Eyeliner Çekme

Bazı makyaj uygulamalarında göz kalemi yerine tercih edilen ürünlerden olan eyeliner’ı, kaşık kullanarak da sürebilirsin. Bu, diğer iki yöntemden zor olsa da farklı bir teknik isteyenler için denemesi gerekenler arasında. Bu yöntemin zorluğu ise aynı anda hem kaşığı düz tutmak hem de düzgün bir çizgi oluşturmaya çalışmak zorunda kalman. Eğer bu yöntemi merak ediyorsan aşağıdaki adımlara göz atabilirsin:

  • Öncelikle kaşığın sapını, gözün dış köşesinden kaşın bittiği yere doğru uzanacak şekilde yerleştir.
  • Sapı izleyerek göz kalemi veya eyeliner ile gözlerine düz bir çizgi çiz.
  • Daha sonra kaşığın yuvarlak bölümünü göz kapağına yerleştir ve ardından kaşığın hattını takip ederek eyeliner’ı sür.
  • Kuyruğun kıvrımlı bölümünü oluşturmak için kaşığın yuvarlak kenarını kullanmalısın.
  • İki çizgi arasındaki boşluğu eyeliner ile doldurmayı unutma. Olası bir hatayı ise kulak çubuğu kullanarak silmen mümkün.
  1. Kart ile Eyeliner Çekme

Göz bazı uygulayarak aydınlık hale getirdiğin göz kapaklarında düzgün bir kuyruk görünümü elde etmek için kredi kartını veya bankamatik kartını kullanmayı da deneyebilirsin. “En kolay eyeliner nasıl çekilir?” diye merak ediyorsan bu yöntem tam sana göre! Özellikle arabada veya işte olduğun zamanlarda bu yöntemi deneyerek kuyruklu eyeliner görünümü elde edebilirsin. Kart kullanarak düzgün ve dağılmamış bir şekilde eyeliner sürmek mümkün. Aşağıdaki basamakları uygulayarak pratik bir işlem gerçekleştirebilirsin:

  • Kart kullanarak eyeliner çekmek için öncelikle tek elinle kartı kirpik diplerine doğru yerleştir. 
  • Diğer elinle kart doğrultusunda eyeliner sürmeye başla. 
  • Eyeliner sürdükten sonra dağılmaması için iyice kurumasını bekle.

Sen de yukarıdaki kuyruklu eyeliner çekme yöntemleri arasından seçim yaparak dilediğin uygulamayı deneyebilir, iddialı bakışlara sahip olabilirsin. Flormar’ın eyeliner, göz kalemi ve göz makyaj temizleyici gibi ürünlerini inceleyerek beğendiğin makyaj malzemelerini hemen satın alabilirsin.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin

Eyeliner, makyajın olmazsa olmazı ama şüphesiz, uygulaması en zoru. Çoğumuz eyeliner nasıl sürülür, yeterince iyi bilmiyoruz. Çünkü eyeliner uygularken kesinlikle titiz davranmak gerekiyor. Göz farı, allık ve fondöten gibi birçok makyaj malzemesinin aksine eyeliner yanlış uygulamaya çok müsait. Yalnızca eliniz titrediğinde göz makyajınız bir karmaşaya dönüşebilir! Veya tam başardığınızı düşündüğünüzde göz şeklinize uygun olmayan bir şekilde uyguladığınızı fark edebilirsiniz.

Peki ya size tek seferde kusursuz bir şekilde eyeliner çekebileceğinizi söylesek? Eyeliner çekme konusunda ihtiyacınız olan tüm ipuçları, yazımızda!

Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-1 - Saç Bakım GüzellikKolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-2 - Saç Bakım Güzellik

Jel eyeliner nasıl çekilir?

Jel eyeliner, genelde mat olur. Bu nedenle daha kalın yapılıdır ve kolay kayar. Bu tür eyeliner’ların kullanımı nispeten daha kolay olsa da çok kolay bulaşabilir. Ayrıca diğer türlere kıyasla daha uzun ömürlüdür. Peki, jel eyeliner nasıl çekilir?

  • Bir ipucu olarak jel eyeliner ile birlikte gelen fırçayı kullanmak yerine küçük, düz kenarlı bir makyaj fırçası kullanın. Böylece onu kirpik çizgisine yakın şekilde uygulayabilirsiniz.
  • Üst kirpik çizginiz boyunca, içten dışa eyeliner’ı çekin.
  • Kirpiklerinizin bittiği yerden hafifçe yukarı doğru bir çentik atın. Ardından kirpik çizginizin tam ortasından çentiğin ucuna kadar eyeliner’ı tekrar uygulayın.
  • Son olarak çentiğin ucuyla birleştirdiğiniz çizgi arasındaki üçgen şeklindeki boşluğu doldurun.

Kalemle eyeliner nasıl çekilir?

Kolay uygulama ve doğal bir görünüm için kalem eyeliner kullanın. Kalem eyeliner’ın uygulaması tıpkı diğer göz kalemleri gibi kolay. Kalem eyeliner kullanırken, ara sıra kaleminizi açmanız veya matlaştırmanız gerekecek. Kalem eyeliner’ınızın keskinliği, görünüşünü etkiler. Onu keskinleştirerek ince bir çizgi oluşturabilir veya kalemi matlaştırarak daha yuvarlak, kalın bir çizgi çizebilirsiniz. Göz kalemi ile eyeliner çekmek için şu noktaları göz önünde bulundurun:

  • Parmaklarınızı üst kirpik çizginizin dış kenarına yerleştirin ve göz kapağını gererek hafif dışarı doğru çekin.
  • Göz kapağınızın iç köşesini çizmeye başlayın ve dışa doğru hareket edin. Düz bir çizgi için kısa vuruşlar kullandığınızdan emin olun.
  • Doğal bir görünüm istiyorsanız gözlerinizi sıkıca kapatın. Eyeliner’ı sadece üst göz kapağınızdaki kirpiklerin arasındaki boşluklara uygulayın. Bu, dramatik bir çizgi oluşturmadan gözlerinizi vurgular.
  • Ayrıca siyah eyeliner yerine kahverengi kalem kullanmak da doğal bir görünüm yaratabilir.
Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-3 - Saç Bakım GüzellikKolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-4 - Saç Bakım Güzellik

Likit eyeliner nasıl çekilir?

Likit eyeliner’ı uygulamak daha zor görünse de doğru ipuçlarıyla bunun üstesinden gelmek mümkün. Uygulamadan önce eyeliner’ın karışmasını sağlamak için şişeyi sallayın.

  • Fırçayı kirpiklerinize mümkün olduğunca yakın olacak şekilde üst kirpik çizginize yerleştirin. Ardından sürmeye başlayın. Kirpik çizginizin dış kenarına doğru hareket edin.
  • Dış köşeyi bitirdikten sonra üst kirpik çizginizin iç kenarını hizalayın ve bu çizgiyi, yaptığınız ilk çizgiyle birleştirin. Çizgileri birleştirmek için küçük vuruşlar kullanın.
  • Kanatlı bir görünüm isteğe bağlı ancak bunu eklemek uygulamanızı kolaylaştırabilir. Kanatlı bir görünüm için dış kirpik çizginizin kıvrımını göz kapağınızın dış köşesinden yukarıya doğru takip etmeniz yeterli. Ardından kanadı gerektiği gibi doldurun.

İncecik eyeliner nasıl çekilir?

Eyeliner’ınızın çeşidi ne olursa olsun incecik bir çizgi oluşturmak için özenli olmalısınız. Sırasıyla şu adımları takip edin:

  • Kusursuz bir çizgi için eyeliner ile önce gözün bitiş yerini işaretleyin.
  • Kuyruklu bir çizim yapacaksanız kuyruğun bitmesini istediğiniz yeri de işaretleyin. Sonra bu iki noktayı birleştirin.
  • Ardından bitiş noktasından göz pınarlarına kadar tek hamlede bir çizgi çekin.
  • Çok yavaş hareket ederseniz elleriniz titreyebilir. Bu nedenle olabildiğince hızlı olun. Birkaç denemeden sonra daha başarılı olduğunuzu göreceksiniz.
Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-5 - Saç Bakım GüzellikKolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-6 - Saç Bakım Güzellik

Yarım eyeliner nasıl çekilir?

Yarım eyeliner, kirpik dibine çekilen eyeliner’ın gözlerin tam ortasından başladığı stil. Ve giderek daha fazla popülerleşiyor. Özellikle küçük gözlere sahip olanlar için bu makyaj trendi, son derece ideal. Çünkü gözleri daha büyük ve çekik göstermeyi sağlıyor. Peki, yarım eyeliner nasıl çekilir?

  • Önce eyeliner’ın kuyruğunu oluşturun. Gözünüzün bitiş noktasına eyeliner’ı yerleştirin ve hafif yukarı doğru ilerleyin. Minik bir kuyruk yapmaya özen gösterin.
  • Ardından kuyruktan kirpik diplerine doğru ilerleyin. Eyeliner kirpik diplerine en yakın noktada olmalı. Eğer boşluk kalırsa çizgiyi takip ederek boşlukları doldurabilirsiniz.
  • Hayal ettiğiniz görünüm için göz şekline göre makyaj yapmanız önemli. Yarım eyeliner’ı göz şekline göre gözlerinizin tam ortasında veya göz pınarına daha yakın bir noktada sonlandırabilirsiniz.
  • Gözlerinizin daha büyük görünmesi için alt kirpiklerinizi de es geçmeyin. Aynı tekniği alt kirpik dibine de uygulayın.

Bant ile eyeliner nasıl çekilir?

Kolay eyeliner çekme yöntemleri arasında bant son derece yaygın olarak kullanılıyor. Eğer siz de eyeliner sürmeye yeni başladıysanız kusursuz bir görünüm için bant kullanmayı deneyin.

  • Öncelikle eyeliner’ın kuyruğunu oluşturmak için göz kenarından kaş bitimine hizalı bir şekilde bant yapıştırın. Çok yapışkan bir bant olmamasına özen gösterin, aksi takdirde cildiniz tahriş olabilir.
  • Eyeliner’ın açısını ve kalınlığını isteğinize göre ayarlayın ve bantın üzerinden başlayarak göz pınarına doğru düz bir çizgi çekin.
  • Ardından kuyruktan göz pınarınıza doğru eyeliner uygulayın ve ikisini birleştirin.
  • Bittikten sonra boşluk kaldıysa boşlukları küçük vuruşlarla doldurun. Eyeliner’ınız hazır!
Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-7 - Saç Bakım GüzellikKolay Eyeliner Nasıl Çekilir: 6 Adımda Deneyin-8 - Saç Bakım Güzellik

Bonus 1:

Hızla bir yere hazırlanıyorsunuz ve eyeliner’ınızı bulamadınız mı? Maskaranızı kullanın. Maskaranızı kirpik çizgisine olabildiğince yakın bir şekilde uygulayın. Zor gelirse, eyeliner fırçası kullanarak maskaranızı tıpkı bir jel eyeliner gibi göz kapaklarınızın üzerine çekin. Ama maskarayı gözlerinizin iç kısmında kesinlikle kullanmamalısınız.

Bonus 2:

Eğer kalem eyeliner’ınız kuruduysa üzülmeyin! Onu yumuşatmak için saf alkole ihtiyacınız var. Eczanelerde satılan saf alkolden 1-2 damla kadar pamuğa dökün ve kalem eyeliner’ın ucunu temizleyin. Alkollü pamukla eyeliner’ın ucunu sarın ve 5 dakika bekletin. Ardından bir peçetenin üzerinde deneyerek göz makyajınıza geçebilirsiniz.

Ayrıca makyaj temizliği, göz farı nasıl sürülür, düşük göz kapağı makyajı gibi konularda daha fazlasını keşfetmek için ilgili yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası