baklava hangi nişasta ile yapılır / Baklava - Vikipedi

Baklava Hangi Nişasta Ile Yapılır

baklava hangi nişasta ile yapılır

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Arife gününe yakışan beni de çok heyecanlandıran bir tarifim var. Tam kat el açması yufkadan Cevizli Baklava huzurlarınızda :) Normalde hep pratik tarifler veririm biliyorsunuz ama bu tarif sonunda verdiğiniz emeğe değecek nefis bir lezzet.

Baklava hamuru açarken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan en önemlisi buğday nişastası kullanmak. Kullandığınız nişasta mini mini hamur bezelerinin kolaylıkla açılmasını sağlıyor.

Diğer bir önemli nokta ise yoğurduğunuz hamuru dinlendirmek. Dinlenen hamuru çay tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra 20 katlı 5 adet grup oluşturuyoruz. Bu grupları tepsi büyüklüğünde açmaya da ilk hazırladığımız gruptan başlıyoruz ki diğerleri biz o grubu açarken dinlensin.

Bu tarifte her kata tereyağı sürmüyoruz onun yerine baklavayı dilimledikten sonra tereyağını üstüne döküyoruz.

En önemli püf noktalardan sonuncusu kızaran baklavayı fırından alınca ilk sıcaklığını atması için dakika dinlendirmek. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti ilk sıcaklığını atan baklavanın üstüne gezdiriyoruz. Şerbetini tamamen çekinceye kadar dinlendiriyoruz. 1 gece beklerse lezzeti tam olarak oturuyor.

Şimdiden iyi bayramlar.

Sevgiler…

El Açması Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı baklavalık böreklik un

Şerbet için:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • damla limon suyu

İçi için:

  • gr ceviz içi
  • tereyağı

Açmak için:

gr buğday nişastası

El Açması Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve suyu orta boy bir tencerede kıvam alıncaya kadar kaynatın. damla limon suyu sıkarak karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  2. Yumurta, yoğurt, sirke, süt ve sıvıyağı yoğurma kabına alıp karıştırın. 3 su bardağı unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Kalan unu azar azar ilave ederek kulak memesş kıvamında bir hamur yoğurun ve üstünü bir bez ile örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru tezgaha alın ve bıçak yardımıyla küçük parça kesin.
  5. Kestiğiniz parçaları elinizle yuvarlayın ve nişastalı tepsiye alın.
  6. Her bir parçayı toplamda 20 adet olacak şekilde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste koyun. Her parça arasına bolca nişasta serpin.
  7. Bu şekilde 20 parçadan oluşan 5 gurup hazırlayın. İlk açtığınız 20 li grubu bolca nişasta serptiğiniz tezgâhta tepsi büyüklüğünde açın.
  8. Açtığınız baklava yufkasını tepsiye döşeyin. Üstüne rondoda çektiğiniz cevizden gezdirin.
  9. İkinci 20 katlı hamuru da aynı şekilde açın ve tepsiye döşeyerek üstüne bolca ceviz serpin.
  10. Üçüncü 20 katlı hamuru da aynı şekilde açın ve tepsiye döşeyerek üstüne bolca ceviz serpin.
  11. Dördüncü 20 katlı hamuru da aynı şekilde açın ve tepsiye döşeyerek üstüne bolca ceviz serpin.
  12. Son yani 5. Kata geldiğinizde tepsi büyüklüğünde açın ve cevizlerin üstüne yayın.
  13. Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde dilimleyin.
  14. Dilimlediğiniz baklava hamurunun üstüne kaşık yardımıyla bolca tereyağı gezdirin.
  15. derece önceden ısıttığınız fırında baklavalar kabarıp nar gibi oluncaya kadar pişirin.
  16. Fırından çıkardığınız baklavayı ilk sıcaklığını atması için tezgahta dakika dinlendirin ve kepçe yardımıyla şerbetini verin.
  17. Tüm şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendirin (mümkünse 1 gece daha iyi olur)
  18. Bol ceviz ile servis yapın.
Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA NELER YAPILIR?  Ramazan Bayramı'nın tarihi belli oldu. Ülkemizde milyonlarca insan Ramazan Bayramı'nın tarihini merak ediyor. Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, maddî ve m,nevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, "bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini" taşıyan bir aydır. İşte Ramazan Bayramı'nın bu seneki tarihleri

Ramazan Bayramı arefe günü 12 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor.

Ramazan Bayramı 1. gün: 13 Mayıs Perşembe
Ramazan Bayramı 2. gün 14 Mayıs Cuma
Ramazan Bayramı 3. gün 15 Mayıs Cumartesi

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNERİLERİ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir