avon ve oriflame arasındaki fark / Avon mu Oriflame mi ? | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Avon Ve Oriflame Arasındaki Fark

avon ve oriflame arasındaki fark

Avon mu Oriflame mi ?

''Vatandaşlarımız ülkemizde ilaç reklamının yasak olduğunu kesinlikle unutmamalı, bu nedenle ağrı kesici, iyileştirici, tedavi edici, kilo verdirici, gençleştirici, kırışıklık giderici gibi sağlık beyanında bulunularak tanıtılan ürünlerin ilaç olmadığını bilmelidirler. İlaç olmayan bu kozmetik ürünlerin iddia edilen özellikte bir etki göstermesi de mümkün değildir. Yani hiçbir kozmetik ürünün iyileştirici etkisi yoktur. Eğer bir ürünün reklamı yapılıyorsa ilaç değildir, ilaç değilse de zaten sağlıkla ilgili iyileştirici, tedavi edici gibi bir etkisi olamaz.''

Bu ürünlerle ilgili ''Sağlık Bakanlığından onaylıdır'' ya da ''Sağlık Bakanlığı onaylı tıbbi ürün'' şeklindeki tanıtımların gerçeğe aykırı olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Kozmetik ürünler Sağlık Bakanlığından onay alınarak piyasaya sürülmez. Bildirimde bulunulur, ama bu da bir ürünün güvenilir olduğunun kanıtı değildir'' dedi.

Ercan Şimşek, saç ürünleriyle ilgili ''Beyazlık giderici, kepeklenmeyi önleyici, saç çıkartıcı, dolgunluk kazandırıcı'' gibi gerçek dışı tanıtımlara itibar edilmemesini de isteyerek, ''Saç çıkartmak bir ilaç etkisidir. Kozmetik ürünler fizyolojik etki yaratmaz'' ifadelerini kullandı.

Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ise gıda takviyeleri için ruhsat verdiğini belirterek, bu ürünlerle ilgili sağlık beyanında bulunularak tanıtım yapılmasının da yasak olduğunu sözlerine ekledi.


şu adresten alıntı yaptım monash.pw

yazının sonu (yukarıda) ilgi çekici, hiçbir kozmetik ürün sağlık bakanlığından onaylı olamaz diyor.

 

Uygun fiyatlı parfümler - Avon - Oriflame - Güncel

Her Şey Geçer Koku Kalır!

Karşı cinsi etkileyen Afrodizyak etkili kokular :

1. Vanilya

Vanilya nın doğal bir afrodizyak olduğu çok eskiden beri bilinmektedir. Hatta yüzyılın başlarında doktorlar performans sorunu olan erkek hastalarına vanilya tavsiye etmekteydiler. Ayrıca yapılan anketlerde vanilya kokusunun kişiye mutluluk ve enerji verdiği kanıtlanmıştır.

2. Lavanta

Hoş kokusu ile dikkat çeken lavanta, cinsel hayata olumlu katkı sağlıyor. Birkaç damla lavanta kokusu çiftlerde afrodizyak etki yaratıyor. Bir bardak su içinde kaynatın ve odanın bir köşesine koyun. Bu koku isteği arttıracak.

3. Tarçın

Tarçın, yüzyılın başlarından beri dünyanın çeşitli yerlerinde yetiştirilmektedir. Tıbbi özelliklerine ek olarak, aynı zamanda bir afrodizyaktır. Libidoyu artırması ve erektil disfonksiyona karşı koyması ile bilinmektedir. Etkili olan sadece kokusu değil, tüketildiğinde de sperm kalitesini artırıyor.

4. Yasemin

Çiçeksi parfümlerin vazgeçilmez kokusu yasemin, bahar ve yaz aylarındaymışsınız gibi taze ve ferah hissettiriyor. Karşı cinsin kalbini fethetmek için birebir.

5. Paçuli

Son yılların en gözde kokularından biri. Paçuli uzmanlara göre hem afrodizyak etkisi içeren bir koku hem de çok güzel. Paçuli fiziksel enerjiyi arttırıyor ve beyine olumlu mesajlar veriyor.

6. Karabiber

Karabiber tazeliği sayesinde enerji verici ve uyarıcı bir etkiye sahip. Birçok faydasının yanı sıra cinsel gücü de arttırıyor. Enerjik ve canlı erkekleri seven kadınlar genellikle bu kokulardan hoşlanıyor.

7. Yılang Yılang

Endonezya'da yetişen bu çiçek, birçok insanın içini kıpır kıpır yapan bir etkiye sahip. Cinsel istek uyandırmasının yanı sıra sözlü iletişimi de kolaylaştırıyor. Özellikle kadınlar bu kokuya bayılyor.

8. Elma

Hemen her mevsimin meyvesi olan elmanın da kokusu cinsel isteği artıyor. Afrodizyak denince akla ilk gelen yiyecek ve kokulardan biri.

9. Sandal Ağacı

Bu ağaç olmasa kozmetik ve parfüm sektörü ne halde olurdu bilemiyoruz. Birçok üründe kullanılan bu muhteşem kokunun afrodizyak etkisi olmasa şaşardık. Sandal ağacı, parasempatik sinir sistemini uyararak cinsel uyarılma esnasında baskın olan cinsel heyecanı arttırır.

Nane

Evet nane. Ferahlık veren aroması ile biz onu daha çok sakinleştirici olarak biliriz ama cinsel gücü de artırıyormuş meğer. A, C, demir, kalsiyum, magnezyum ve omega-3 içeren nane, erkek ve kadında cinsel isteği kamçılıyor. Kan dolaşımını da hızlandıran etkisiyle doğal viagra olarak geçiyor.

Kakao

Hepimizin vazgeçilmezi davetkar bir koku olan kakao, özellikle biz kadınlar sadece çikolata kokusunu bile duyduğumuzda ne kadar mutlu oluyoruz değil mi?

Portakal

Aşk hayatını canlı tutmaya yarayan bir diğer koku da C vitamini deposu portakal. Gözlerinizi kapatın ve bir portakal bahçesinde yürüdüğünüzü hayal edin

Sümbülteber

Halk arasında 'Gece Kraliçesi' olarak bilinen sümbülteber çiçeği, kokusuyla adeta büyülüyor. Sümbülteber çok güçlü, yoğun ve sarhoş edici bir kokuya sahiptir. Bu çiçeğin yağı, libido eksikliği tedavisinde de etkili olmuştur.

Dağ Kekiği

Sofraların vazgeçilmez baharatlarından biri olan kekik, A, C, E, K vitaminleri ile potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum mineralleri içeriyor. Pek çok sağlık problemine şifa olmakla birlikte cinsel hayata da güç veriyor.

Zencefil

Birçoğumuz zencefili yemeye pek yanaşmayız ama onun da kokusu oldukça çekici geliyor. Sadece kokusu değil yemeklere de bir tutam atarsanız eğer oldukça etkileyici olacaktır.

Oriflame Avon City Rush Edp 50 ml Kadın Parfüm TYC

Oriflame Avon City Rush Edp 50 ml Kadın Parfüm

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Kozmetik dünyamm

Koleksiyona Ekle

Son 4 ürün

21 saat 20 dakika içinde sipariş verirsen en geç yarın kargoda!

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Kozmetik dünyamm tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • AVON CİTY RUSH 50 ML PARFÜM
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

9 saat 20 dakika içinde sipariş verirsen en geç yarın kargoda!

NİLAY ECE KOZMETİK

merchant-badge-image

9 saat 20 dakika içinde sipariş verirsen en geç yarın kargoda!

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Oriflame Avon City Rush Edp 50 ml Kadın Parfüm

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • AVON CİTY RUSH 50 ML PARFÜM
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

Abi selamün aleyküm hürmetler bir mevzu hakkın da sizin bilginizi almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirimm network diye bir internet üzerinden para kazanma meselwsi var diger adı megaholdings acaba hükmü nedir ? Bilgilendirirseniz çok memnun olurumm hürmetler

*******

Ve aleyküm selam.

Sevgili kardeşim; adı ister Titan, ister,  ister Amway, ister Nikken, ister Oriflame, ister Mega Holdings olsun, fark etmez. Bunların hepsi de Kapitalist sistemin para tuzaklarıdır, parazit kuruluşlarıdır, para tarikatlarıdır; milyonları, hatta milyarları boş hayâllerle büyüleyip sömürmektedirler. Binaenaleyh hiç biri de İslâm fıkhı / hukuku açısından caiz değildir.

Meselenin detayı için bkz. monash.pw

***

Ayrıca farklı görüşler ve meselenin teferruatı ile ilgili olarak aşağıdaki makaleye de lütfen bkz.

AMWAY VS ŞİRKETLERİN SATIŞLARI

Abdülaziz Beki (Prof. Dr.)

15

Soru:Amway, avon, tupperware gibi doğrudan satış sistemlerine (network marketing sistem) üye olunduğu takdirde satıştan % 30 kadar kar sağlanıyor. Sanırım bunda bir beis yok. Benim asıl merak ettiğim, üye olduktan sonra kendi altınıza üye yaptığınız şahısların satışlarının toplamından alınan yüzdelerin helal olup olmadığı. Çünkü bu sistemlerde asıl kazançlar (kendilerinin anlattıkları kadarıyla milyarlar) bu şekilde kazanılıyor. Ticaret fıkhında bu tür bir satışın yerinin olup olmadığı, varsa helal ya da haramlığı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim

Cevap: Anway, avon, Tupperware, Alo wera, Her bellat ve Vemma gibi değişik açıdan yararlı ürünleri dünya çapında pazarlayarak satan batı kökenli şirketlerdir. Arapça “şirketu’teswiqi’l-heremei= piramitik pazarlama/sürüm şirketi” veya “şirketu’t-teswiqi’ş-şebeki= ağımsı sürüm/pazarlama şirketi” (network marketing sistem) denilen şirketin şeri hükmü hakkında bir şey diyebilmek için önce bu şirketin iş alanı ve işleyiş biçimini ortaya koymamız gerekir.

Şirketin İş Alanı:

Fıkıh/fetva ağırlıklı internet Arapça sitelerden yaptığım araştırmalara göre bu şirketlerin iş alanı bazı faydalı ve dolayısıyla meşru ürünlerdir. Şöyle ki;

Bu nitelikte ki şirketlerin piyasaya sürdükleri ürünler, direnç artırma, vücudu güçlendirme, zayıflatma ve bazı hastalıkları iyileştirme gibi bilimsel deneyimlerle tespit edilmiş ürünlerdir. Yani, bir nevi doğal ilaç ve şifalı bitkilerin ürünleri olduğu söylenmektedir. İş alanları budur.

Şirketin Kuruluşu/ Oluşumu:

Anılan şirketlerin kuruluşu/oluşumu ve üye olma keyfiyetine gelince, Bu yabancı şirketlerin kuruluşu, piramit/ ağ misali aşağıya doğru bir baş, ikişer asttan oluşan üçlü bir zincirleme ile uzanıp gidecektir.  

Şirketin Üye Olma Yöntemi:

Mezkur ürünü piyasaya süren şirkete üye olmak isteyen kişi, ilk olarak kendisi de o ürünü şirketten satın almalı, sonra kendisi şirkete iki kişiyi üye /müşteri yapmak için ikna edip kendilerine de aynı ürünü satın almalarını sağlamalı, ve bu iki kişi de diğer iki yeni üye/müşteriyi bulmalı ….ve hakeza…Böylece, şirket, piramitler gibi müşteri/üyelerden teşekkül edecek bir honi hale gelir.

Şirketin Gelirinin Paylaşımı

Her kademedeki üyeden alınan $ dolarlık bir ürünün % 75 şirketin masraflarına dair direkt şirkete, kalan % 25’in bir kısmı da üsteki üçgende ki üyelere akarken bir kısmı da üçgen zincirlerin tepedeki üyelere akar, şeklinde bana aktarılmıştır.

Şeri Hükmüne Gelince

Konu hakkında özellikle kazancın paylaşım keyfiyeti nedeniyle iki farklı görüş vardır:

1-Caiz görmeyen görüş

Bu görüşe göre, bu şirketin çalışma sistemi, altta yer alan ezici üye çoğunluğunun zararına veya cüz’i yararına rağmen, piramidin tepesinde yer alan küçük bir azınlığı da aşırı derecede ve kısa sürede haksız yolla zenginleşmelerini sağlayan kurnaz bir sömürü sistemidir.

Nitekim bu sistem, aldatma, aldanma, kumara benzeme ve örtülü faiz çeşitlerini içermekte ve batıl emeksiz yolla başkalarının malını başkalarına yedirmektedir. Çünkü bu ticaretin amacı toplumun yararına bir ürünü satmak değildir; amaç, komisyon almaktır. Yani, başlangıçta $ doları verip daha sonra aylık olarak alttakilerin çalışmalarıyla elde edilen kazançtan $ doları alabilmek için ürün bir kılıfıdır. “…Aranızdaki mallarınızı haksız ve hileli yolla yemeyiniz(Nisa suresi, 29) ayetin kapsamına girmektedir. Simsarlık işleminden de farklıdır ki; simsar malın satılmasını sağlamasına karşın üzerinde anlaşılan ücreti/ödülünü alırken, bu şirketteki üye, şirketten malı satın almak ve bedelini ödemekle yükümlüdür. Ancak, üyeliği kabul edildikten sonra simsar konumuna girebilir.

Bu görüşün temsilcileri arasında Suudi Arabistan Müftüsü (Diyanet İşleri Başkanı), Daimi Fıkıh Kurulu üyelerinden Salih b. Fevzan, Abdullah b. Abdurrahman, Prof. Ahmed Halid Bekr (Fıkıh Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Muhyüddin Ali Karadaği (Katar Ü.Şeriat Fakültesi Fıkıh Bölüm Başkanı) Şeriat Prof. Dr. Ali es-Salus Katar Ü.) Prof. Dr. Ahmed el-Kürdi gibi orta doğunun önemli din âlimlerinin bulundukları nakledilmektedir. Bu görüşe göre, “mezkûr sistemle çalışan şirkete üye olmak caiz olmadığı gibi elde edilen emeksiz kazancı da kirlidir” denmektedir.

2- Caiz gören görüş

Buna karşın Karadavi’nin buna cevaz verdiğine ancak şimdiye kadar böyle bir fetvanın metnine ulaşılmadığı ifade dilmektedir. Keza, Allame Selman el-Avde’nin de bu konu hakkında sorulan soruya olumlu cevap verdiği de rivayet edilmektedir.

Kendi tercihimi de beyan etmek istiyorum:

Bu şirketin işleyiş biçimi, klasik fıkıh kaynaklarında yer alan “cuale, simsarlık ve dellallık” konularına benzediğini ve dolayısıyla bu tür akitlerin kapsamına girdiğini düşünüyorum. Şöyle ki;

Cuale denilen akdin oluşum ve işleyişi şöyledir:

Örnek: Galerici, belli bir şahsa veya herhangi biri için kim “benden araba satın alacak bir müşteriyi bana getirirsen sana/ona YTL. vereceğim” derse, anılan belli şahıs veya bunu duyan herhangi biri, buna bir müşteriyi getirip müşteri de galerisinden bir arabayı satın alırsa ortaya konulan ücreti/ödülü hak etmiş olur. Simsarlık ve dellallık da buna dayanmaktadır. Bu cuale işlemi özellikle eimme-i selaseye göre caiz bir işlemdir.

Bu pencereden baktığımızda bu şirketin işleyişinde de şunu görüyoruz:

Ürün sahibi Şirket, “kim benim bu ürünümü satın alırsa, ben onu şirketime üye yapacağım ve ayrıca bu ürünümü satın alacak iki müşteri/üyeyi de bulursa ben ona müşteri başına bu kadar ücret/pirim vereceğim” demekte, üye/müşteri de şirkete iki müşteri/üyeyi bulmaktadır. Bu ilk üye/müşteri de şirketin vekili sıfatıyla başkalarını üye yapmakta ve başkalarına da ücret/pirim karşılığında üye yapabilmelerine izin ve yetki vermektedir. Pek çok ilmi yarışmalar da bu cuale kapsamınsa yapılmaktadır. “ Kim hükümdarın ölçek kabını getirirse ona bir deve yükü erzak vardır ve onun kefili de benim” Yusuf suresinde (Yusuf suresi/72) ifade edilen olayda olduğu gibi.

Bildiğim kadariyle, piramitin tepesindekilere verilen yüksek hisse, alttakilerin hisselerinden değil, bilakis şirketin kendi havuzundan verilmektedir. Şayet, alttakilerin hakları üstekilere verilir ise elbette bu caiz olamaz. Ayrıca, az da olsa emeksiz olarak kazanç elde etmek pek muteber sayılmaz. [Gayet tabii ki üsttekilere verilen hisseler, alttakilerin haklarından / kazançlarından verilmektedir. Şirketin kendi havuzuna nerden geliyor ki..?! H.E.]

Hulasa, piramitik pazarlama/sürüm şirketinin şekil şartlarına ve yapısına bakılırsa cuale (simsarlık/dellallık) işlemine benzemekte ve dolayısıyla caiz görülmektedir. Ancak piramitin tepesindeki şirket kurucusu ve fiziki açıdan az çalışan azınlığın kazancıyla piramitin çok çalışan alt tabakasının kazançları arasındaki farka ve mekanizmanın kurnazlığına bakılınca da, cevazına onay vermek zor görülmektedir. Ama, caiz değildir, denmek de zordur. [Peki, bun anlattıklarınızla caizdir demek pek mi kolay?! H.E.]

Kaynak: monash.pw?content_view=&ctgr_id=88

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır