bricanyl şurup ne işe yarar / Bricanyl Şurup Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl kullanılır? Yan Etkileri - Püf Noktaları

Bricanyl Şurup Ne Işe Yarar

bricanyl şurup ne işe yarar

Bricanyl Şurup Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl kullanılır? Yan Etkileri

Bricanyl Şurup Nedir? Ne için ve Nasıl kullanılır? Yan Etkileri Nelerdir? Terbütalin adıyla da bilinen Bricanyl şurup, özellikle solunum yollarını rahatlatması ve böylece astım, KOAH veya bronşit bibi solunum sistemiyle ilişkili hastalıların semptomlarını azaltan bir üründür. Piyasada tablet olarak farklı formları bulunsa da en sık şekilde şurup olarak tüketilen Bricanyl ne işe yarar sorusunu ve çok daha fazlasını sizin için yanıtlıyoruz.

Bricanyl Şurup Nedir?

Solunum yollarıyla ilişkili hastalıkların neden olduğu nefes darlığı, hırıltılı soluk alıp verme, göğüs sıkışması gibi belirtileri hafifletmede son derece etkili bir ilaç olan Bricanyl şurup faydaları nedeniyle sıkça tercih edilmekte. Öyle ki şurubun toz ve hap formları da bulunmakta ancak doğru dozda kullanılmaması halinde titreme ve baş dönmesi gibi sorunlara neden olabildiği için son derece dikkatli kullanılması gerekmektedir.

Etken maddesi olan terbütalin sayesinde solunum kanallarını açan ve çoğu zaman bu isimle de anılan şurubun beta agonistleri adı verilen bir ilaç grubunun içerisinde yer aldığı bilinmelidir. Ürünün şurup versiyonu akut astım gibi ataklarla seyreden durumlarda herhangi bir etkiye sahip olmamakta, bu durumda toz versiyonuna başvurulmaktadır.

Bricanyl Şurup Ne İçin Kullanılır?

Hava yollarını genişletmek suretiyle etki eden Bricanyl şurup ne işe yarar sorusu yanıtlarının daha çok solunum yolu hastalıklarına etkisi bulunmaktadır.

  • Hırıltılı soluma
  • Nefes darlığı
  • Göğüs daralması
  • Soluk alıp verme güçlüğü
  • Sıkışma hissi

gibi durumlar için reçete edilir.

Bricanyl Şurup Nasıl Kullanılır?

İlacın her tipine göre nasıl kullanılması gerektiği de elbette değişmekte ve Bricanyl şurup nasıl kullanılır sorusunun yanıtı diğer türlerden farklı olmaktadır. Şurubun tüketimi için kutu içinden çıkan 5 ml’lik ölçek kullanılmakta, ideal doz ayarlaması içinse mutlaka doktora danışılması gerekmekte, doktor onayı olmaksızın doz değiştirilmemelidir.

Kullandığınız dozun sizde olumlu bir etki yaratmaması farklı bir ilaca geçişi gerektirebilir ve bu durumda yine doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekir. Aksi durum olarak şurubun sizde olumlu etkilere yol açması her bünyeye uygun olduğu anlamına gelmemeli, yani şurubunuzu başka kişilerle paylaşmamanız gerekmektedir. İlacınızı almanız gereken vakti kaçırmanız halinde dengelemek için tek seferde çift doz almak gibi bir hataya düşmemeli, her vaktinde yalnızca önerilen doz kadar almalısınız.

Bricanyl şurup 6 aylık bebek için kullanımı merak edilen bir ürün olmakla birlikte, bebeklik döneminde olan, hatta 6yaşından küçük çocuklarda kullanımının uygun olmadığını unutmamalısınız.

Bricanyl Şurup Ne Kadar İçilmeli?

Siz de Bricanyl şurup bebeklere verilir mi gibi soruların yanıtını öğrenmiş bulunduğunuza göre yaşa göre ayarlanan doz miktarı örneklerine göz atarak fikir edinebilirsiniz:

  • 6 ila 12 yaş aralığında: Çocuğun vücut ağırlığına göre kullanım miktarı ve şekli doktor tarafından belirlenmelidir.
  • 12 yaş üzeri ve yetişkinler için: Önerilen günlük doz 3 kez 10 – 15 ml yani ölçek kadardır.

Akut astım atağında dahi etkisini gösterebilen ilacın yaklaşık 5 dakikada etkilerinin görülmesi beklenmekte, bu olumlu etkiler 6 saate kadar devam edebilmektedir.

Bricanyl Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

İçeriğindeki herhangi bir maddeye karşı alerjiniz veya hassasiyetiniz bulunması halinde görülebilecek olan Bricanyl şurup yan etkileri şu şekildedir:

  • Deride döküntüler
  • Kaşınma
  • Yüzde, dilde veya boğazda şişme,
  • Nefes almada güçlük çekme
  • Titreme
  • Baş ağrısı
  • Kalp atışında hızlanma ya da çarpıntı
  • Kramplar
  • Kas güçsüzlüğü
  • Çok susama veya karıncalanma

Bricanyl Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır

Bricanyl Şurup mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Aksi belirtilmedikçe doktor önerisi ile 6 yaşından büyük çocukların kullanımına uygundur.

  • Erişkinler ve 12 yaş ve üstündeki çocuklar: Günde 3 kez 3 &#; 4,5 mg (10 &#; 15 mL).
  • 6 yaş ve 12 yaşından küçük çocuklar: Günde üç kez 0, mg (0,25 mL)/kg vücut ağırlığı; günde üç kez 15 ml’lik doz aşılmamalıdır.

Bricanyl Şurup Kullanan Anneler

Bricanyl Şurup kullanan anneler yaptıkları yorumlarda genelde bu şurubun doktor önerisi ile verdiğinin söylemişlerdir. Ciddi yan etkileri olduğu için mutlaka doktor önerisi olmadan kullanılmaması önerilmektedir. Bricanyl Şurup kullanan anneler kesinlikle hamile olan kişilerin kullanmaması gerektiği dile getirilmiştir.

Bricanyl Şurup Fiyatı

Bricanyl Şurup fiyat piyasasına göre 50 TL olup toz inhalatör fiyatı ise 50 ve kontrollü salım tablet 45 TL olarak satıştadır.

Bricanyl Ekspektoran Şurup Yan Etkileri ve Fiyatları

Astım hastalığının tedavisinde etkili olan şurup her zaman için doktorun önermesi sonucunda eczanelerden satın alınmalı ve kullanılması gereken bir şurup türü olmaktadır.

İçindekiler

Bricanyl Ekspektoran Şurup

Şurup doktor tarafından hastanın muayene edilmesi sonucunda TL ücret ile reçete edilirse satın alınabilir ve doktorun belirttiği şekilde hastanın gün içerisinde söylenen doz kadar ilacı içmesi gerekmektedir. Şurubun etken maddeleri olan tervütalin sülfat ve içerisinde var olan guaifenesin ağız yoluyla alınması sonucunda bir çözelti olacaktır. Bunun için her zaman oral yolla kullanılması gerekmektedir. Solunum yolları hastalığı yaşamakta olan bir kişinin nefes almasında sorun bulunuyorsa ilaç doktor tarafından önerilecektir. Solunumu daha rahat bir şekilde alması konusunda etkili olacaktır. Hastanın solunum sıkıntısı yaşaması sonucunda bu ilaç ile birlikte nefes alması daha da kolay olacak özellikle de nefes alamama gibi durumlar ya da nefes darlığı gibi sorunlar yaşamakta olan hastaların rahatlamasını sağlayacaktır. Bricanyl expektoran şurup kişilerde astım gibi solunum yollarını etkilemekte olan ilaçların tedavisinde de kullanılacaktır. Nefes daralması ve ardından da balgamlı öksürük yaşamakta olan kişilerde balgamı daha rahat çıkarmalarını sağlayacak olan ve öksürüğün daha yumuşak bir şekilde yaşamaları konusunda etkili olacaktır. Solunumda yaşanılan problemleri ve de sıkıntıları gidermek amacıyla düzenli olarak hastanın tedavi edilmesi için uygulanacak bir ilaç türüdür.

Astım atağı geçirirseniz bunu daha sakin bir şekilde geçirmeniz konusunda etkili olacaktır. 

Bricanyl Ekspektoran Şurup Uyarılar

Şurubun yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi etken maddesine karşı hastaların alerjisi olması durumunda şurubu kullanmayı bırakmaları gerekmektedir. Kalp ve damar hastalığına sahip olan ya da erken doğum riski ile karşı karşıya kalan kişilerin asla bu ilacı kullanmamaları gerekmektedir. Beklenmeyen herhangi bir sorun gelişmesi durumunda ilacın kullanımı kesilmelidir. Şurubun kullanımı özel olarak kullanılması uygun olacaktır. Sağlık sorunlarınız olması durumunda doktor tarafından hastanın kullanımı uygun olmaması durumunda satın alınarak kullanılması sakıncalı olacaktır. Bu şurup daha çok yetişkinler için reçete edilen şuruplar arasında olmaktadır. Özellikle de 2 yaşından daha da küçük olan çocukların ise bu şurubu satın alarak kullanmaları sakıncalı olacaktır. Kalp kasında kalınlaşma olan kişilerin bu şurubu kullanmamaları gerekmektedir. Kan hastalığı yaşayan kişilerin bunu doktorlarına bildirmeleri gerekmektedir. Şurup içerisinde alkol bulundurmaktadır. Bu nedenle de şurubu kullanıyorken herhangi bir şekilde kişinin alkol tüketiminden uzak durması da çok önemli olacaktır. Bu şurup doktor tarafından reçete edilirse sizlerin daha önceden kullanmakta olduğunuz ilaçları doktorunuza bildirmeniz çok önemli olacaktır. Ayrıca doktor tarafından önerilmemesi sonucunda bu şurup satın alınarak kullanılmamalıdır. 

Bricanyl Ekspektoran Şurup Kullanım Şekli

Şurubun kullanımı her zaman için kişiye özel olması gerekmektedir. Doktor tarafından hastanın yaşı ya da kilosu bilinmesi sonucunda hastaya kullanım dozu söylenecektir. Nefes almakta zorluk çeken hastanın rahatlamasını sağlamak amacıyla kişilerin sıklıkla alacakları bu şurup sayesinde doktor tarafından reçete edilecek olması nedeniyle mutlaka kişilerin doktorun söylediği şekilde şurubu kullanması önerilecektir. Her gün düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Ağızdan oral yolla alınacak bu şurup birçok kişinin tedavisini gerçekleştirmektedir. Şurup iki yaşının altında olan çocuklara zorunlu olunmadıkça reçete edilmemesi gerekmektedir. Günde 3 defa alımı doktor tarafından başka bir şekilde reçete edilmemesi durumunda uygun olacaktır. Çocuklarda doz miktarı her zaman için vücut ağırlığına bağlı olarak ilacın kullanımı uygun olacağı da unutulmaması gerekmektedir. Şurubun dozunu almayı unutmanız sonucunda eğer ki bir sonraki alacağınız doz yakın olması durumunda hastanın dozu almaması gerekmektedir.

Fakat doz aralığı varsa o zaman hatırlayınca hemen dozu alması tavsiye edilmektedir. 

Bricanyl Ekspektoran Şurup Yan Etkiler

Şurup kullanılmaya başlaması sonrasında bir takım istenmeyen yan etkilerin olması da mümkün olacaktır. Bu yan etkilerde en sıklıkla görülmekte olanları arasında şiddetli baş ağrısının olması ve titreme görülmektedir. Kalbinizin hızlı bir şekilde atması ya da kas kramplarının da yaşanması görülebilir. Bunun dışında hastalarda şu yan etkilerde yaşanması mümkün olacaktır.

  • Potasyum azalması;
  • Uyuklama sorunları;
  • Huzursuzluk;
  • Endişeli ruh hali;
  • Hiperaktivite.

Kullanmakta olan bazı hastalarda cildinde kızarıklık olması ya da kaşıntı gibi alerjik reaksiyonların oluşma durumları da meydana gelebilir. Bu durumda hastanın kullanmaması gerektiğini de unutmamalıdır. Bazı kullanmakta olan kişilerde mide bulantısı ya da kendisini hasta hissetme gibi sorunların oluşması da görülebilir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(1oy, ortalama: 4,00puan
Loading

BRICANYL EXPEKTORAN ml şurup Nedir ve Ne İçin Kullanılır

funduszeue.infoYL EXPEKTORAN nedir ve ne için kullanılır?

BRICANYL Ekspektoran Şurup, terbütalin ve guaifenesin ilaçlarını içeren ve ağız yoluyla kullanılan bir çözeltidir. Çözelti yutulmalıdır.

BRICANYL Ekspektoran Şurup solunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. BRICANYL Ekspektoran Şurup astımlı hastalarda veya diğer benzer durumlarda nefes daralması gibi belirtileri rahatlatmak için kullanılır. BRICANYL Ekspektoran Şurup ayrıca solunum yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır.

1

BRICANYL Ekspektoran Şurup beklenen solunum problemlerini önlemek için düzenli tedavi olarak kullanılır. Ancak, BRICANYL Ekspektoran Şurup, başlamış olan akut bir astım atağını iyileştirmez.

1 mL ekspektoran şurup: 0,3 mg terbütalin sülfat ve 13,3 mg guaifenesin içerir.

AstımAstım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
AstımAstım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası