ito ünvan sorgulama / Yalova Ticaret ve Sanayi Odası

Ito Ünvan Sorgulama

ito ünvan sorgulama

DUYURU 1

Temsil iç yönergesinin aşağıdaki linkte yer alan açıklamalar doğrultusunda düzenlenmesi gerekmektedir.

DUYURU 2

Sizlere daha iyi hizmet vermek amacıyla, Ticaret Sicili ve Mersis işlemleri ile ilgili sorularınız, Ticaret Siciline Sor alanında bulunan “Ticaret Sicili ve Mersis Destek Formu” üzerinden cevaplandırılacaktır.

tarihinden itibaren Ticaret Sicili İşlemleri ile ilgili sesli yanıt hizmeti verilmeyecektir.

EK İŞ YERLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME METNİ

Merkez sicil dosyasında tescilli olan ek iş yerlerinin ayrı sicil numarasında şubeye dönüştürülmesine ilişkin bilgilendirme metnine ulaşmak için tıklayınız

  • Ek iş yerinin adres ve yetkililerinde değişiklik olmaksızın  şubeye dönüştürülmesi için düzenlenecek beyan örneği
  • Ek iş yerinin adres ve/veya yetkililerinde değişiklik yapılarak şubeye dönüştürülmesi için düzenlenecek yetkili organ kararı

Önemle duyurulur.

İTO Şirket ve Unvan Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kısaca İTO olarak bilinen kurum,İstanbul&#;da faaliyet gösteren ve kişiler ile ticarî kurum işlemlerinindüzenlendiği, kayıt altına alındığı ve bu işletmelerin sicillerinin tutulduğukurumdur. Ülkemizde sayısız şirket bulunduğundan size ait olan unvan eğer halihazırdakayıtlı ise İTO tarafından kabul edilmeyebilir. Bunun için ilgili kurumtarafından sorgulama yapılması gereklidir.

İstanbul Ticaret Odası (İTO)tarafından unvan, şirket, firma ya da sicil bilgilerine ulaşılabilmesi içinonline hizmet sayfası yürürlüğe girmiştir. Üyeler, İTO online hizmetsayfasından pek çok işlemi şubeye gitmeden yapabilir.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

İTO Bilgi Bankası Nedir?

İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde yer alan şirket ya da şahıs firmaları hakkında detaylı bilgi verilen veri tabanına &#;İTO Bilgi Bankası&#; adı verilir. Bu kısma, İTO web sayfasında ticaret odası ambleminin hemen altında &#;Bilgi Bankası&#; alanından ulaşılabilir. Bu sekme altında, tüm firmalara ve bağlı işletmelere ait sicil kayıtları yer alır. İTO Bilgi Bankası aracılığı ile yapılabilecek online sorgulamalar şu verileri kapsar:

  • Oda sicil numarasına göre sorgulama
  • Ticaret sicil numarasına göre sorgulama
  • NACE kodu ile arama
  • Ticaret unvanına göre arama
  • Firma türü, meslek grubu, semt, sermaye aralığı ve tesciltarihine göre arama
  • Ortak, yönetim kurulu üyesi ve gerçek kişi aramaopsiyonları ile sorgulama

Bunlarınyanı sıra işletmeler için düzenlenen İTO online hizmetler altında firmabilgilerinin alınabilmesi yanı sıra oda üyelik, belge-tasdik bilgileri veticaret sicil &#; MERSİS kuruluş randevusu sorgulama işlemleri de yapımonash.pwın dışındaki diğer sorgulama işlemleri şunlardır:

  • Gerçek kişi oda kaydı beyannamesi sorgulama
  • İTO tescil başvurusu sorgulama
  • Burs sorgulama
  • Tüzel kişi oda kayıt beyannamesi sorgulama
  • İTO vize sorgulama
  • Islak imzalı faaliyet belgesi sorgulama
  • İşletme faaliyet belgesi sorgulama
  • Dış ticaret belgesi sorgulama
  • Borç sorgulaması

İTOTescil Sorgulama Nasıl Yapılır?

İstanbulTicaret Odası, hem vatandaşlar hem de bağlı üyeleri için sunduğu onlinesorgulamalar sayesinde sunduğu işlemlerin daha kolay şekilde gerçekleşmesinisağlar. Buna göre İTO tescil işlemleri web sayfasından tescil sorgulamaişlemenizi kolayca yapabilirsiniz. Üstelik bunlar için herhangi bir üyelikyapmanıza da gerek yoktur.

Tescil sorgulaması yapabilmek için ilgili üç alanı doldurmanız yeterlidir. Bu kapsamda tescil işlemleri sayfasında yer alan &#;Başvuru Numarası, Başvuru Yılı ve Hizmet Birimi&#; alanlarını doldurmanız gerekir. Son olarak resim doğrulamayı da girdikten sonra &#;Ara&#; butonuna basmanız yeterlidir.

Siz de kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

İTO Firma Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? İTO Şirket Ve &#;nvan Sorgulama

Haberin Devamı

 Mevcut sorgulama yöntemlerinden sizin için uygun olanı tercih ederek, İstanbul Ticaret Odası firma sorgulama işlemi sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. İTO firma sorgulama sisteminde aşağıda sizin için başlıklar halinde verilmiş olan yöntemleri kullanarak sorgulama yapacağınız firmanın şu bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Bunlar:

 - Sicil Numarası

 - Firmanın İş Konusu

 - Oda Sicil Numarası

 - İş Adresi

 - Firma Unvanı ve Eski Unvanı

 - Ana Sözleşme Tescil Tarihi

 - Telefon Numarası, Fax ve Web Sitesi Bilgisi

 - Meslek Gurubu

 - Oda Kayıt Tarihi

 - Sermaye

 - Nace Kodu

 İTO Firma Sorgulama Yöntemleri şunlardır:

 - Oda Sicil Numarası İle Firma Sorgulama

 - Ticaret Sicil Numarası İle Firma Sorgulama

 - Ortak, Yönetim Kurulu Üyesi ve Gerçek Kişi Öğrenme

 - Nace Koduna Göre Firma Sorgulama

 - Ticaret Unvanına Göre Firma Sorgulama

 Firma Türü, Meslek Gurubu, Semt, Sermaye ve Tescil Tarihine Kapsamında Firma Sorgulama

 Firma unvanı, işletmenin taşımakta olduğu adıdır. Örneğin: Huzur Cafe, Can Giyim vb. pek çok insan firma unvanının ne olduğunu ne yazık ki bilmemektedir. Eğer yeni bir firma unvanı alacak iseniz ve daha önce alacak olduğunuz unvanda bir firmanın mevcut durumda olup olmadığını sorgulamak istiyorsanız yukarıda verilen yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

ITO Şirket ve Unvan Sorgulama

 İTO açık anlamı doğrultusunda İstanbul Ticaret Odası’dır. Resmi bir kurum niteliğine sahip olan İTO’nun görevleri sayılı Kanun’da belirlenmiş haldedir. Bütün odalarda belge bedellerinin yanı sıra ücretler bu kurum tarafından belirlenmektedir.

 İnternet üzerinden kolaylıkla monash.pw adresini ziyaret edebilir ve firma bilgileri kısıtlı olsa bile sorgulama sorunsuz ve kolay bir şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olacak şekilde sistem hazırlanmış durumdadır. Sorgulama yapmak için ticaret unvanı yahut işletme adına sahip olmanız yeterli olmaktadır.

 ITO yani İstanbul Ticaret Odası internet üzerinden çok çeşitli yöntemlerle şirket sorgulaması yapılabilmektedir. Bu kapsamda firmanızın unvanını sorgulamak istiyorsanız İstanbul Ticaret Odası üzerinde bulunan "Ticaret Unvanına Göre" seçeneğini seçerek firmanızın Ticaret Unvanı, Eski Unvanı ve İşletme Adı bilgileri girilerek "Ara" butonuna tıklanarak sorgulama işlemi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

 Örneğin araştırma konusu olan firmayı kim kurdu? İlgili firma ne zaman kuruldu? Firmanın ortakları mevcut mu? Firmanın ortakları kimlerdir? Şeklindeki bilgilere kolaylıkla erişim sağlanması mümkün olmaktadır. Bu sayede firma ile alakalı olarak merak edilen bilgilere çok hızlı bir şekilde erişim sağlanabilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır