bebek kakası kokar mı / Bebek Kakası Renkleri ve Anlamları | Ay Ay Bebek Kakası – Budizzz

Bebek Kakası Kokar Mı

bebek kakası kokar mı

Bebeğinizin kakası size neler anlatabilir?

Yenidoğan bebeğinizin yeterince kaka yapıp yapmadığını mı merak ediyorsunuz? Bunun bebekten bebeğe değiştiğini göz önüne alın. Emzirilen bebeklerde 1. aydan sonra birkaç gün, hatta bir hafta boyunca bağırsak hareketi olmayabilir. Ancak bebeğiniz ilk ayda günde birden az kaka yapıyorsa bu yeterince gıda almadığına dair bir işaret olabilir.

Öte yandan, mamayla beslenen bebekler genellikle çoğu günlerde bağırsak hareketi yaşarlar. Bebeğiniz ister emzirilsin ister mamayla beslensin, bebek bezinde gördükleriniz normal olduğu sürece, kakaları konusunda telaşa kapılmanıza neden olmadığına emin olabilirsiniz.

Normal olan nedir?

Yenidoğan bebeğinizin altını ilk kez açtığınızda mekonyum olarak bilinen, yeşilimsi siyah, zift benzeri bir madde göreceksiniz.

Öte yandan, bu geçtikten sonra kendi sistemi için “normal” kakalar yapmaya başlayacaktır!

Kakasının görünümü tamamen bebeğinizi neyle beslediğinize bağlıdır. Yenidoğan bebeğinizi emziriyorsanız ilk bağırsak hareketlerinin sonucu yeşilimsi kahverengi veya sarımsı kahverengi olur. Yaklaşık beş gün geçtikten sonra bakır veya sarımsı renge döner ve pütürlü bir kıvama gelir.

Bu tamamen normaldir ve bebeğin sağlıklı olduğunun işaretidir.

Öte yandan mamayla beslenen bebeklerin kakaları macunumsu veya sarı ya da bakır renkte olabilir.

Bebeğinizin Kakasının Olası Anlamları

Eğer yenidoğan bebeğinizin kakası iki bez değiştirme arasında biraz değişirse telaşa kapılmanıza gerek yoktur. Öte yandan, bebeğinizin kirli bebek bezinde beyaz (karaciğer hastalığı belirtisi olabilir) veya kırmızıdır (kanama belirtisi olabilir) rengini gördüğünüzde doktora danışmanız gerekir.  

Kıvam açısından bazı değişkenlikler görmeniz olasıdır ancak özellikle sulu kakalar (ishal belirtisi olabilir) veya çakıl taşına benzer kakalar (kabızlık belirtisi olabilir) görürseniz tetikte olun.

Bebek Kakası Neden Bu Kadar Kokar?

Haberler

Yaşam

Anne Bebek

Bebek Kakası Neden Bu Kadar Kokar?

Bebekler tatlıdır, ancak arkalarını temizlemek her zaman çok zevkli değildir. Eğer bez değiştirirken burnunuza mandal takmayı düşündüyseniz, yalnız değilsiniz. Bebek kakası neden bu kadar kokar?

Bebek kakasının kokup kokmaması, bebeğin ne ile beslendiği ile ilgilidir. Genel olarak, sadece anne sütü ile beslenen 6 aylıktan küçük bebeklerin kakası, mama ile beslenen bebeklerden farklı renk ve kıvamda - ve daha az kokulu - olur.

Bebek kakasının kokup kokmaması, bebeğin ne ile beslendiği ile ilgilidir. Genel olarak, sadece anne sütü ile beslenen 6 aylıktan küçük bebeklerin kakası, mama ile beslenen bebeklerden farklı renk ve kıvamda - ve daha az kokulu - olur.

Bebeğinizin kakasının kokusu bir başka önemli faktörden de etkilenir: sevgili annemiz.

Bebeğinizin kakasının kokusu bir başka önemli faktörden de etkilenir: sevgili annemiz.

Bu bakteriler ömür boyu bebekte kalacaktır.

Bu bakteriler ömür boyu bebekte kalacaktır.

Görünüşe göre sezaryen ve mama ile beslenme, bebeğin "iyi" sindirim bakterilerini almasını engelleyebilir. Sezaryenle doğan bebekler vajinal yoldan geçmedikleri için annenin bakterilerine maruz kalmazlar.

Görünüşe göre sezaryen ve mama ile beslenme, bebeğin "iyi" sindirim bakterilerini almasını engelleyebilir. Sezaryenle doğan bebekler vajinal yoldan geçmedikleri için annenin bakterilerine maruz kalmazlar.

Sezaryen bulgularının dikkate değer bir istisnası var mı? Acil sezaryenle doğan bebekler. Bu bebeklerde, henüz tam olarak anlaşılamayan nedenlerden ötürü, vajinal yolla doğanlara kıyasla daha yüksek bakteri çeşitliliği görülmüştür.

Sezaryen bulgularının dikkate değer bir istisnası var mı? Acil sezaryenle doğan bebekler. Bu bebeklerde, henüz tam olarak anlaşılamayan nedenlerden ötürü, vajinal yolla doğanlara kıyasla daha yüksek bakteri çeşitliliği görülmüştür.

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsin

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bebeğinizin Kakası Size Neler Söylüyor?

Bebeğiniz dünyaya geldiğinde ne yediğinden, ne giydiğine kadar her şey üzerinde düşünmeniz gerekir. Bunlardan biri de bebeğinizin “kakası”dır. Renginden, kıvamına kadar her değişiklik, endişelenmeniz için yeter de artar bile. Bebeğinizin bağırsak hareketlerindeki değişikliklerle ilgili olarak, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Erdem Uzunoğlu’dan bilgi aldık.

Bebeğinizin kakasındaki değişiklikler her zaman kötüye yorulmamalıdır; bu, birçok nedenden kaynaklanabilir. Ayrıca bebeğinizin bezindekileri diğer bebeklerinkiyle kıyaslamanız yanlış olur. Çünkü her bebekte farklı değişiklikler görülebilir. Kendi bebeğinizin kakası bile günden güne değişebilir. Özellikle bu değişiklik, bebeğiniz katı gıdalara geçtiğinde, yedikleri farklılaştıkça, daha belirgin bir şekilde görülür.

İlk Dışkı: Mekonyum

Bebeğinizin bezini değiştirmeye başladığınızda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle yeni doğan bebeklerde, dışkı, siyah bir renkte olabilir. Bu dışkıya mekonyum adı verilir ve bebeğinizin rahimde kaldığı süre içinde bağırsaklarında birikmiştir. Bebeğinizin mekonyumu çıkarması iyiye yorulmalıdır. Bu, bebeğin bağırsaklarının tıkalı olmadığını gösterir. 

Bebeğiniz ilk 24 saat içerisinde tüm mekonyumu bağırsaklardan atar. Sonrasında geçici olarak, rengi koyu yeşile yakın, sarı, sulu bir kakayla karşılaşabilirsiniz. Kakanın içerisinde bazen sümüklü bir sıvı da görülebilir.

Geçici dışkıyı takip eden birkaç gün içinde, bebeğinizin kakası yediklerine göre değişecektir. Eğer anne sütü ile besleniyorsa, altın sarısı, bazen sulu ve gevşek, parçacıklı, ezik kıvamında olabilir. Eğer bebeğinizi mama ile besliyorsanız, o halde daha şekilli ve rengi koyu olacaktır.

Rengi Yeşilse

Zaman zaman bebeklerin kakalarının renginde ortaya çıkan değişiklikler “üşütme” şeklinde yorumlanabilir. Oysa bağırsakların çalışma hızı fazla olduğunda, ince bağırsaklardan safralı dışkı çıkışına bağlı olan bu yeşil renk, ishal olmadıkça normal karşılanmalıdır.

Katı Gıdalara Geçiş

Katı gıdalara geçtiğinizde, bebeğinizin kakası daha katı bir hal alacaktır. Bununla birlikte daha koyu renkli ve kötü kokulu olması normaldir. Anne sütüyle beslenmeye devam eden bebeklerin kakası, biberonla beslenen bebeklere göre daha yumuşak olur.

Katı gıdalara başlandıktan sonra, dışkının özelliği her defasında değişebilir. Kakanın rengi, özellikle son öğünlere göre değişiklik gösterecektir. Örneğin bebeğinize havuç suyu içirdiyseniz, kakasının rengi portakal rengi çıkabilir.

Sindirim sistemi pek gelişmemiş olan bebeklerde alınan gıda, çok fazla değişikliğe uğramayabilir. Bu yüzden bebeğinizin kakasındaki yiyecek parçalarını görünce şaşırmayın.  Özellikle sindirilmesi zor olanlar, bir bütün halinde ya da parçalı bir şekilde çıkabilir.

Siyah Dışkı

Bebeğinize demir takviyesi veriyorsanız, bebeğinizin bezinde siyah dışkıyla karşılaşmanız çok normal. Bebeklerde, bazen, sindirim sisteminde normal olarak bulunan bakterilerle demir sülfat arasındaki reaksiyon, dışkıda siyah renge yol açabilir. Bu durumda demir takviyesini kesmenize gerek yok; demir, sindirim problemlerine yol açmaz. Eğer bebeğiniz demir ilaçları almadığı ya da hazır mamalarla beslenmediği halde, siyah kaka yapıyorsa doktorunuza danışabilirsiniz.

Ne Zaman Tehlikeli?

Kakadaki değişiklikler içinde en endişe verici olanı, ishal. Bebeğiniz sık sık sulu dışkı yapıyorsa, ishalden şüphelenebilirsiniz. Belirli gıdalara karşı oluşan duyarlılık ishale neden olabilir.

Diş çıkarma sırasında artan salya salgısının yutulması ile bağırsak içeriğinde akışkanlık artışı olur. Buna bağlı olarak dışkı cıvık, pelteleşmiş ve biraz daha sıktır. Bunu ishalle karıştırmamak gerekir.

Bebeğiniz 24 saatten daha uzun bir süredir sulu dışkı çıkarıyorsa, devamlı kusuyorsa, dışkısında kan, sümüksü doku varsa ve ateşi devam ediyorsa doktor çağırmalısınız. İshal olduğunu düşündüğünüz bebeğe, doktor onayı olmadan tıbbi tedavi uygulanmamalıdır. Aksi takdirde, bebeğin sağlığını riske edebilirsiniz.

Kabızlık da, belirtileri görüldüğünde, doktora başvurulması gereken bağırsak problemlerinden biri. Anne sütüyle beslenen bebeklerin kabız olma riski düşük. Bunun nedeni, sütün bebeğin bağırsakları ve sindirimine en uygun besin olmasından kaynaklanıyor. Ancak mamayla beslenen bebeklerde kabızlığa daha sık rastlanıyor.

Kabızlığın en önemli belirtileri, bebeğin seyrek dışkılaması ve kakasını yaparken zorlanmasıdır. günde bir gibi seyrek de olsa, kakasını kolay yapıyorsa kabızlıktan söz edilmez. Bazen bebeğinizin kakasında kan görebilirsiniz. Endişelenmeyin; kakası sertse, zorlanmaya bağlı olarak, anüste çatlaklar oluşabilir ve kanama görülebilir. Ayrıca bebeğinizde karın ağrısı ve huzursuzluk da kabızlığın belirtileri arasında yer alır.

Kabızlık belirtileri gördüğünüzde vakit kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız. Arada sırada ortaya çıkan kabızlıklar, genellikle beslenmede yapılacak bazı değişikliklerle ortadan kaldırılabilir. Örneğin bebeğinizin yediği mamayı değiştirebilir ya da öğününe bir iki çay kaşığı ezilmiş erik veya meyve suyu ekleyebilirsiniz. Bazı vücut egzersizleri de işe yarayabilir. Örneğin onu sırt üstü yatırarak ayaklarını pedal çeviriyormuş gibi hareket ettirebilirsiniz.

 

Anne sütüyle beslenen bebeğin kakası kokar mı?

Anne sütüyle beslenen bebeklerde dışkılama formül mamayla beslenen bebeklere göre daha seyrek olabilir. Kakanın rengi hardal sarısına benzer, kıvamı suludur. Keskin bir kokusu yoktur.

İçindekiler

Bebeklerde Kaka ne zaman kokar?

Bebeğin kakası yenidoğan döneminde kokusuz oluyor. Ancak zaman ilerledikçe anne sütü alan bebeklerin kakası ekşi kokabiliyor. Yenidoğan döneminde bebek sadece anne sütü ile besleniyorsa, bebeğin kakasının ekşi kokması normal olarak kabul ediliyor. Bebeklerde ek gıdaya geçildiğinde kakanın kokusu keskinleşiyor.

Bebek Kakasi neden kötü kokar?

kötü kokmasının nedeni tek taraflı beslenmesinden ve tükettigi belirli besinlerinin sindirilmesi sonucu oluşan gazlardan kaynaklanır, bebegin zekası ile uzaktan yakından alakası yoktur. dışkısı kokmayan bebek akıllıdır şeklinde bir yargının hiç bir bilimsel dayanagı yoktur.

Anne sütü alan bebeğin kakası nasıl olur?

Anne sütüyle beslenen bebekte kaka; pütürlü, ince, akışkan ve hardal sarısı renktedir. Genellikle bebek beslenmeden hemen sonra kakasını yapar. Mama ile beslenen bebekler ise ilk ay içinde üç-dört saatte bir kaka yapar. Mamalar bebek barsağında anne sütünden daha uzun süre kalır.

3 aylık anne sütü alan bebeğin kakası nasıl olur?

Sadece anne sütü ile beslenen 3 aylık bebekler her gün kaka yapabilir. Anne sütü kakası pütürlü, hardal sarısı renginde hafif suludur. Çocuk hekiminizin kontrolünde olmak şartı ile sağlık problemi olmayan bir bebek nadiren de olsa günde bir kaka yapabilir.

Bir aylık bebeğin kakası kokar mı?

Anne sütüyle beslenen bebeklerde dışkılama formül mamayla beslenen bebeklere göre daha seyrek olabilir. Kakanın rengi hardal sarısına benzer, kıvamı suludur. Keskin bir kokusu yoktur. Formül mamayla beslenen bebeklerde ise dışkılama daha sık olabilir.

Bir bebeğin kabız olduğu nasıl anlaşılır?

Bebekler genellikle, aylık olduklarında ek gıdaya başlatılırlar. Bu döneme kadar sadece anne sütü alan veya mama ile beslenen bebeklerin bağırsakları, ek gıdaya adaptasyon sorunu yaşayabilir. Bebeğin, lif bakımından zengin olmayan katı gıdalarla beslenmesi, kabızlığa neden olabilir.

Bebek Kakasi kokar mi?

Anne sütüyle beslenen bebeklerde dışkılama formül mamayla beslenen bebeklere göre daha seyrek olabilir. Kakanın rengi hardal sarısına benzer, kıvamı suludur. Keskin bir kokusu yoktur. Formül mamayla beslenen bebeklerde ise dışkılama daha sık olabilir.

Bebeğimin kakası nasıl olmalı?

Bebeğin ilk kakası yeşile çalan siyah renktedir ve bunun adı mekonyum'dur, bebek bunu 24 saatte atar. Sonra koyu yeşile çalan sarı renkte geçici dışkı başlar ve gün sürer, doğum sırasında yutulan kandan dolayı bu kaka sümüklü ve kanlı olabilir. Anne sütü alan bebek kakası altın sarısı veya hardal renginde olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası