bodrum konya arası / Bodrum şehrinden Konya şehrine tren yolculuğu ‘dan başlayan fiyatlarla € | railcc

Bodrum Konya Arası

bodrum konya arası

Konya’da Gezilecek Yerler

Köklü bir tarihi, zengin bir kültür mirasını ve Türkiye’nin en önemli dini merkezlerini topraklarında ağırlayan Konya’da gezip görebileceğiniz yerlerin bir sınırı yok! Türkiye’nin hatta dünyanın en sevilen alimlerinden biri olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergahı olan Mevlana Müzesi, Konya’da görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Mevlana Celaleddin Rumi’nin kabrinin de yer aldığı müze içerisinde dergah eşyaları, değerli el yazmaları ve Mevlana’ya ait kıyafetleri görebilirsiniz.

Konya tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi, Konya ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken en önemli yerlerden biri. Müze içerisinde Neolitik Çağ’dan Eski Tunç ve Orta Tunç (Asur Ticaret Kolonileri) çağlarına kadar pek çok döneme ait eserler bulunuyor. Müze aynı zamanda Türkiye’nin en eski 2. arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyor.

Emir Celaleddin Karatay tarafından yılında yaptırılan Karatay Medresesi, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Anadolu Selçuklu dönemine ait çini eserlerin sergilendiği müze, taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan kapısı ve göz alıcı çini eserleri ile mutlaka görülmeli. Sırçalı Medrese Mezar Anıtları Müzesi, Konya Atatürk Evi Müzesi, Konya Etnografya Müzesi, Taş ve Ahşap Eserler Müzesi ve Nasreddin Hoca Arkeoloji ile Etnografya Müzesi de Konya’da gezilmesi gereken diğer müzeler arasında.

Kültür mirasları ile öne çıkan Konya’da görülmesi gereken pek çok bahçe ve doğal alan da bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise Türkiye’nin en büyük Japon bahçesi olan Konya Japon Parkı. Konya Kültür Park, Türk Yıldızları Parkı, Nasreddin Hoca Gülmece Parkı ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ise Konya’da görebileceğiniz en güzel parklardan birkaçı…

Konya’da Alışveriş

Konya tatilinizi anımsatacak birbirinden güzel biblolar, başta küflü peynirin yer aldığı çeşit çeşit peynirler, gevrekler, şekerler ve lokumlar… Konya’dan alabileceğiniz pek çok seçenek arasında kaybolmaya hazırlanın! Şehirden hem sevdikleriniz hem de kendiniz için pek çok şey alabilirsiniz. Konya halkı alışveriş yapmak için sıklıkla Mevlana Türbesi’ne yakın konumda olan Kadınlar Pazarı’nı tercih ediyor. Siz de Konya’ya özgü pek çok ürünü bu pazarda bulabilirsiniz. Çeşitli biblolar sevdikleriniz için iyi bir hatıra olabilir. Kendiniz için ise küf peyniri ve Konya gevreği alabilirsiniz. Meşhur Mevlana şekeri ve lokumunu ise hem kendiniz hem de sevdikleriniz için çantanıza atmanızda fayda var.

Konya Yeme-İçme

Konya zengin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra mutfağıyla da oldukça ünlü. Şehirde denemeniz gereke onlarca lezzet bulunuyor. Bu lezzetlerin başında ise elbette ünü ülke sınırlarını da aşan etli ekmek geliyor. Bir metreyi aşan uzunluğuyla göz doyuran etli ekmek Konya’daki pek çok restoranda yapılıyor. Konya’da yapılan düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan bamya çorbası da mutlaka denemeniz gereken Konya lezzetlerinden biri. Bulgur pilavı üzerinde tandırda pişirilmiş etin servis edilen çebiç de Konya’da tadına doyamayacağınız tatlardan. Eğer Konya’da yeteri kadar vakit geçirirseniz su böreği, Mevlana böreği, fırın kebabı, tirit, arabaşı çorbası, batırık ve topalağı da mutlaka denemelisiniz. Tatlı severler için de çeşitli lezzetler sunan Konya mutfağında höşmerim, sacarası ve kaygana tatlısını deneyebilirsiniz.

Konya Seyahat Önerileri

- Konya ziyaretinizi planlarken ziyaretinizi, her yıl aralık ayında gerçekleşen Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıl Dönümü Anma (Şeb-i Arûs) Törenleri’ne denk getirirseniz uzun süre aklınızdan çıkmayacak bir deneyim yaşayabilirsiniz. Sema gösterileri, ney dinletileri ve daha pek çok etkinlik ile yapılan anma törenlerine hayran kalacağınıza eminiz.

- Konya’nın ağırladığı en önemli isimlerinden biri de Nasreddin Hoca. Konya’nın Akşehir ilçesinde doğan Nasreddin Hoca için her yıl Temmuz tarihleri arasında şenlikler düzenleniyor. Eğer Konya ziyaretiniz temmuz ayına denk geldiyse Akşehir’de düzenlenen Nasreddin Hoca Festivali’ne katılabilir, fıkralar ve hikayelerle anılan Nasreddin Hoca’yı bir de Konya halkından dinleyebilirsiniz.

Muğla Bodrum ile Konya Arası Kaç Km?

Muğla Bodrum Konya Kaç Km

Muğla Bodrum ile Konya arası kaç km? yaklaşık olarak toplam Kilometre mesafededir. Muğla Bodrum Konya arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 10 saat 30 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün olacaktır.

Muğla Bodrum Konya Km Yakıt Hesaplama

Muğla Bodrum ile Konya yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız Km mesafede 43,5 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺ olur. Dizel bir aracınız varsa 36,8 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺ olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺ ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Muğla Bodrum Konya Yol Tarifi

Muğla Bodrum Konya Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Muğla Bodrum hava durumu veya Konya hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası