bacakta damar atması nasıl geçer / Bacakta damar atması neden olur? – Form Doktoru

Bacakta Damar Atması Nasıl Geçer

bacakta damar atması nasıl geçer

Bacakta Damar Atması Neden Olur Ve Nasıl Ge&#;er? Bacakta Damar Atmasına Ne İyi Gelir Ve Evde Tedavi Edilebilir Mi

Haberin Devamı

Bacakta damar atması genellikle yaşa bağlı olarak gelişir. Bacakta damar atması huzursuz bacak sendromu ya da damar tıkanıklığı olarak da bilinmektedir. Bunun için Girişimsel Radyoloji Uzmanlarına başvurabilirsiniz. 

Bacakta Damar Atması Neden Olur?

 İnsanlarda yaşın ilerlemesine bağlı olarak bazı rahatsızlıkların çıkması mümkündür. Bacakta damar atması da yaşa bağlı olarak gelişebilen bir durumdur. Damar tıkanıklığı ya da huzursuz bacak sendromu olarak da bilinen damar atması damar duvarının içindeki yağ kalıntıları sebebiyle ortaya çıkabilir. Bunun dışında kolesterol artıkları gibi maddelerin birikmesi sonucu da bacakta damar atması olabilir.

  Beyin ve kalp damarlarında ortaya çıktığı zaman hayati bir tehlike de arz edebilir. Bacakta damar atmasının sebepleri arasında sigara kullanımı, diyabet, aşırı kilo, yaşın ilerlemesi, dipertansiyon, hareketsiz yaşam ya da hiperkolesterolemi sayılabilir. Bunların dışında ailede ateroskleroz öyküsü varsa ya da hasta dengesiz, sağlıksız besleniyorsa da damar atması ortaya çıkabilir. Stres sebebiyle de bacakta damar atması ile karşılaşmak mümkündür. Gün içinde yaşanan herhangi bir olay bu durumu tetikleyebilir. Fakat stres sebebiyle yaşanan damar atması genelde kısa süre içinde geçer. 

Haberin Devamı

Nasıl Geçer?

 Bacakta damar atması huzursuz bacak sendromu olarak da bilinir. Genelde yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkar ve tedavisi de yapılabilir. Yaş, tedavide en önemli faktörlerden biridir ve hastanın yaşına göre tedavi belirlenir. Tedavi süreci hastaların yaşına ve hastalık hikayelerine göre belirlenebilir. Bacakta damar atması şu şekilde geçebilir: 

Hastalarda hiperkolesterolemi ya da hipertansiyon varsa öncelikle bunlar tedavi edilir. 

Eğer diyabet varsa kan şekerinin kontrol altına alınması gerekmektedir. 

Hareketsiz bir yaşam mevcutsa hastaların düzenli egzersiz yapmaları sağlanır. 

Aşırı kilo varsa hastaların öncelikle kilolarının vermesi sağlanmaktadır. 

Sigara kullanımının mutlaka bırakılması gerekir. 

Beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve sağlıklı beslenmenin desteklenmesi gerekmektedir. Bunun için sağlıklı diyet programları hazırlanır.

Haberin Devamı

 Verilen ilaçların düzenli ve aksatılmadan kullanılması gerekir. 

Bacakta Damar Atmasına Ne İyi Gelir ve Evde Tedavi Edilebilir mi?

 Eğer bacakta damar atması yaşıyorsanız bunu evde küçük uygulamalar ile geçirebilirsiniz. Fakat yine de doktora gitmekte ve tıbbi tedavi almakta her zaman fayda vardır. Damar atması olan yeter sıcak su torbası tutabilir ve bu sayede damar atmasını engelleyebilirsiniz.

  Damar atması olan yere soğuk kompres ile de atmanın azalmasını sağlayabilir ve rahatsız edici durumun ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca eğer alkol ve sigara gibi alışkanlıklarınız varsa uzun vadede bunları bırakarak da damar problemlerini ortadan kaldırmanız mümkündür.

Haberin Devamı

Bacakta Damar Atmasına Hangi Doktor Bakar?

 Bacaktaki damar atmasına Girişimsel Radyoloji Uzmanları bakar. Görüntüleme sayesinde problemin nerede olduğunu tespit ederler ve eğer gerekirse anjiografi ile hangi damarda problem olduğunu da görebilirler. 

 Bacaktaki damar tıkanıklığı venlerde olabildiği gibi arterlerde de olabilmektedir. Her ikisi de bacakta renk değişimine ve şişmeye sebep olabilir. Ağrıların süresine göre ya da şekline göre tıkanıklığın sebebini bulmak mümkündür. Bacaktaki damar tıkanıklığı acil bir durum olduğu için tespit edilerek tedavisine başlanması gerekir. Hayati bir tehlike yaratmaması ve farklı durumlara sebebiyet vermemesi için damar tıkanıklığının tedavi edilmesi önemlidir.

Damar Atmasına Ne İyi Gelir Vücutta Damar Atması

Damar atması yaygın rastlanılan bir problemdir. Farklı vücut bölgelerinde görülebilmektedir. Sağlıklı bireylerde de görülmesi mümkündür. Genellikle büyük bir risk teşkil etmemektedir. Ancak bazı zamanlar bir hastalığın semptomu olarak görülebilmektedir. Akabinde ise ani tedavi gerektirebilmektedir. Damar atması,çoğunlukla damar tıkanıklığına bağlı olarak gelişmektedir. Lakin herhangi bir sağlık problemi olmayanlarda da rastlanılabilmektedir. Omuz, sırt ve boyun bölgelerinde gözlemlenebilmektedir. Ayrıca bacak, kol ve ellerde de görülebilmektedir.

Damar Atması Nedenleri

  1. Magnezyum, kalsiyum, B12, D vitamini eksikliği
  2. Bazı vücut kısımların uzun müddet basınç altında kalması,
  3. Gün içerisinde hareket edilmemesine bağlı olarak tembel kas gelişimi,
  4. Fazla kiloluk,
  5. Yoğun stres,
  6. Uzun müddet aynı pozisyonda oturulması/durulması.
  7. Gün içerisinde aşırı yorulma,
  8. Vücudu zorlayıcı spor aktiviteleri,
  9. Şeker hastalığı,
  10. Trafik kazaları, düşme gibi travmatik durumlar.
  11. Hormon bozuklukları,
  12. Hipertansiyon,
  13. Kan rahatsızlıklarıi
  14. Sinir sistemi problemleri,
  15. Damarların daralması yahut tıkanması.

Damar Atması Neden Olur?

  1. En yaygın ve mühim damar atması sebebi damar tıkanıklığıdır. Damar daralmaları da bu duruma dahildir. Şayet rahatsızlık ven yada artellerde gelişen tıkanıklığa bağlı seyrediyorsa, ivedilikle tedavi gerçekleştirilmelidir.
  2. Magnezyum, kalsiyum eksikliği gibi çeşitli vitamin eksiklikleri damar atmasına yol açabilir.
  3. Damar atması sinir, stres psikolojik nedenlerden dolayı da görülebilir.
  4. Psikolojik faktörlerin etkisiyle omuzda damar atması gözlemlenebilmektedir. Nörolojik birtakım sıkıntılar olmadıkça yorucu iş hayatının bir yan etkisi olabilmektedir.
  5. Kola aşırı yük bindirilmesiyle kolda damar atması görülebilmektedir. Çoğunlukla ağır cisimlerin kaldırılması bu problemi tetiklemektedir.
  6. Deriye ciddi bir darbe alınması yahut kas ve sinirlerde görülen zedelenmeler damar atmasına yol açabilmektedir. Ayrıca yanlış bir hareket yapılması halinde ağrıyla seyreden bir damar atması yaşanabilmektedir.
  7. Bacakta hissedilen damar atması, çoğu zaman damar tıkanıklığına işaret etmektedir. Damar tıkanıklığı kendini normal damar atmasından ayırt ettirebilmektedir. Kasılma ve sık periyotlarla gözlemlenen atmalar damar tıkanıklığı olabilmektedir. Üstelik bu durum ilerleyen yaşlarda görülüyorsa olasılık artmaktadır.
  8. Boyundaki damar atması problemi daha çok ileri yaştaki bireylerde görülmektedir. Bu durum kendini seğirme şeklinde de belli etmektedir. Söz konusu problemin temel sebebi yanlış pozisyonda uyunmasıdır. Buna ek olarak yanlış yapılan hareketlerin sonucunda da gelişebilmektedir.
  9. Kafada damat atması çoğunlukla bir hastalığın habercisi olmamaktadır. Fakat tüm olasılıklara tedbir almak amacıyla bir hekime başvurulmalıdır.

Damar Atması İçin Hangi Doktora Gidilir?

Dahiliye Doktoruna Gidilir.

Damar Atması Nasıl Geçer?

Dahiliye funduszeue.info sizden çeşitli testler isteyecek bu durumun nedenini tespit edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Örneğin bu durum magnezyum eksikliğinden oluyorsa Magnezyum ilacı reçete edecektir.

  1. Sıcak Kompres: Damar atması olan yere sıcak su torbası tutmak damar atmasının geçmesine yardımcı olabilir.
  2. Soğuk Kompres: Buzluktan buz küplerine çıkarıp temiz bir beze sarın ve bunu damar atması yaşadığınız yere tutun.
  3. Uzun müddet hareketsiz kalınması durumda damar atması gözlemlenebilmektedir. Tedbir olarak yürüyüş ve hafif egzersizler yapılabilmektedir.
  4. Yanlış yatış pozisyonu, uyku esnasında vücudun bazı bölgelerine basınç bindirebilmektedir. Doğru yatış pozisyonlarını öğrenerek önlem alınabilmektedir.
  5. Vücudu aşırı zorlayan egzersizlerde kaçınılarak problemin önüne geçilebilmektedir.
  6. Fazla kilolara bağlı olarak damar atması gözlemlenebilmektedir. Hazırlanacak egzersiz ve diyet programlarıyla kilo problemi çözülebilmektedir. Böylece damar atmasına karşı savaşılabilmektedir.
  7. Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklara son verilmelidir. Stresten uzak durmaya gayret edilmelidir. Sağlıklı beslenmeye gayret edilmelidir. Tüm bu unsurlar damar atmasında karşı size destekçi olacaktır.

Bacakta Damar Atması, Nedenleri ve Tedavi Yolları

Bacakta damar atması, damar tıkanıklığı gibi önlem alınması gereken rahatsızlıkların belirtisi olabileceği gibi obezite veya sigara kullanımı gibi durumların da sonucu olabilir.

İçindekiler

Bacakta Damar Atması, Nedenleri ve Tedavi Yolları

Bacakta damar atması genellikle damarlarda meydana gelen tıkanıklığın habercisi olmaktadır. Bacak damarlarında sadece seğirme şeklinde görülen ufak damar atışları büyük bir tehlike uyandırmazken, damarların yoğun bir şekilde atması ve kişinin bunu hissetmesi halinde bacakta damar tıkanıklığından şüphelenilebilir. Kalpten gelen üç atardamar bacaktan geçmektedir. Kasıklardan geçerek üst baldıra kadar olan kısım ana bacak damarlarıdır. Bu bölgede oluşacak olan damar atmalarının en büyük nedeni sigara ve alkol gibi ürünlerin tüketiminden kaynaklanmaktadır. Zaman içerisinde kalça ve kasıklarda ağrı hissedilebilir. Hissedilen ağrı bel fıtığı gibi rahatsızlıklara bağlanıyor olsa da bacak damarı atması varsa damar tıkanıklığına işaret edebilir.

Kasıklardan diz kapağına kadar olan bölgede bulunan atardamarlarda atmaların yaşanması halinde bu bölgede de tıkanıklıklardan söz edilebilir. Bacak içerisinde en sık tıkanan bölge burası olduğu gibi yaşanan tıkanma durumunda diz altında ve uyluklarda ağrı hissedilir ve yürüyüş esnasında damar atmaları oldukça fazla hissedilir.

Diz kapağından ayaklara kadar olan kısımda yer alan damarlarda atma varsa bu da yürüyüş sırasında ağrı, parmaklarda deri soyulması ve yara gibi belirtilerle damar tıkanıklığını gösterebilir. Bacakta damar atması her zaman damar tıkanıklığı olduğunu göstermese bile çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu nedenle doktora başvurmak daha doğru olacaktır.

Bacakta Damar Atmasının Nedenleri

Damarlar vücut içerisindeki kanın dolaşmasını sağlayan yapılardandır. Ancak zaman içerisinde kişilerin yaşam koşullarına bağlı olarak bazı rahatsızlıkları haber verebilirler. Bacakta damar atması da damarlarda oluşan sorunu haber veren durumlardandır. Sağ bacakta ya da sol bacakta meydana gelen damar atması görüldüğünde bacakta şişkinlik olup olmadığına, kızarıklık ya da morarma olup olmadığına bakmak ve bir uzmana görünmek gerekir. Bacakta oluşan damar atması nedenleri şu şekilde de sıralanabilir:

Bacakta görülen damar atmasının sebepleri içerisinde en tehlike arz edeni damar tıkanıklığı olmaktadır. Damar tıkanıklığı sadece bacakta kendini hissettirmeyecek aynı zamanda vücudun diğer organlarını da etkileyerek ağrılara neden olacaktır.

Sağ ya da sol bacağın tamamında meydana gelen damar atmasının sebebi araştırıldığında tedavisi daha kolay olabileceği gibi kişiler damar atması ile birlikte çeşitli belirtileri de vücutlarında görebilirler. Bacakta damarların şişmesi, morarma, kızarıklıklar, yürürken ağrı hissi ve uyuşma da damar atmasına eşlik edebilecek belirtilerdendir. Bunlardan biri ve ya birkaçının görülmesi halinde mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Bacakta Damar Atması Tedavisi

Damar atmasının tedavisinde ilk yöntem damarın neden attığına yoğunlaşmak ve damar atmasına neden olan durumu ortadan kaldırmak olmaktadır. Alanında uzman olan bir doktora gidilmesi halinde kişilerin bacak damarları incelenecek ve gerekli tetkikler yapılarak damar tıkanıklığı gibi bir durum olup olmadığına bakılacaktır. Ayrıca damar atması durumu görülen kişilerde damarın 2 günden daha fazla süre atması halinde çeşitli damar sorunlarından söz etmekte mümkündür.

Damar atmasını geçirebilmek için kişiler şu yöntemlere de başvurabilirler:

Bacağın tamamında damar atmasının görülme nedenleri arasında yer alan damar tıkanıklığı ve kan pıhtılaşması gibi sorunlarda doktor gözetiminde çeşitli ilaçlarla tedavi uygulanabildiği gibi cerrahi müdahale de gerekebilir.

Damar zedelenmesi ya da damar yırtılması gibi durumlarda da doktor tarafından damarın hasarını önlemeye yönelik ilaç kullanılabilir. Kalp ve damar rahatsızlıkları nedeniyle bacakta damar atması görülen kişilerde doktora bildirmeleri halinde derin damar trombozu ya da pulmoner emboli gibi oluşabilecek rahatsızlıklar araştırılacaktır.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(2votes, average: 2,50out of 5)
Loading

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası