köpeklerde kanlı ishal aşısı fiyatı / Köpek Aşı Takvimi ve Aşılamanın Önemi

Köpeklerde Kanlı Ishal Aşısı Fiyatı

köpeklerde kanlı ishal aşısı fiyatı

Aşılar k&#;peklerimizi ger&#;ekten koruyor mu?

Haberin Devamı

Özellikle en yaygın görülen kanlı ishal (parvo virüs) ve gençlik hastalığı (distemper) köpekler açısından büyük tehdit oluşturmakta. Bu hastalıklardan köpeklerimizi koruyabilmenin tek yolu rutin olarak aşılama programlarının uygulanması ve takip edilmesidir. Ancak aşı programları düzenli olarak yapılmış köpeklerin de bu ölümcül hastalıklara yakalandığı hatta hayatlarını kaybettikleri vakalar sıkça karşımıza çıkmakta.

* * *

Peki aşıları olduğu halde köpeklerin bu hastalıklara yakalanma sebepleri nelerdir ve bu aşılar dostlarımızı ne kadar koruyor?

* * *

* Özellikle yavru köpeklerde aşılamaya doğru zamanda başlamak aşının koruyuculuğunun oluşması açısından çok önemlidir. Yavrunun ’inci günlere ulaşması ile annenin koruyucu bağışıklığından çıkmaya başlar ve bu dönemde aşılamanın başlıyor olması oldukça önemlidir.
* Aşıların bağışıklık oluşturabilmesi, belli periyotlarda tekrarlanması ile mümkündür. Tekrarları düzenli yapılmayan aşılar düşük bağışıklık oluşturabilir ya da hiç korumayabilir.
* Köpeklerimize uygulanan aşıların belli sıcaklıklarda muhafaza edildiği takdirde etkinliği söz konusudur. Soğuk zinciri bozulmuş aşıların etkinlik oluşturması mümkün değildir.
* Aşı yapılacak köpeğin aşı esnasında hafif de olsa başka bir enfeksiyon geçiriyor olması bağışıklığın oluşmasına engel olacaktır.
* Aşı uygulaması öncesinde köpeğin paraziter mücadelesinin tamamlanmış olması gerekir. Özellikle bağırsak parazitlerini vücudunda barındıran köpeklere yapılan aşıların oluşturduğu bağışıklık son derece düşük olur.
* Köpeklerin her yaşta bu tehlikeli hastalıklara yakalanma riski vardır. Dolayısıyla senelik aşı tekrarları yapılmayan köpekler bu hastalıklara yakalanabilir.
* Bazı köpek ırkları genetik olarak aşıların bağışıklık oluşturma yanıtına dirençlidirler. Aşıları yapılmış olsa da immün yanıt oluşturmayabilirler.

* * *

Haberin Devamı

Bu ölümcül hastalıklara karşı köpeklerimizi düzenli olarak aşılatmamız son derece önemlidir. Aşıların dostlarımızda gerçekten bağışıklık oluşturup oluşturmadığını anlamak için senede bir defa hızlı antikor titre testlerine tabi tutmamız emin olmamız açısından çok önemlidir.

#Tarkan &#;zvardar#Parvo Vir&#;s#Distemper

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Kedi Köpek Aşı Uygulama

aşı takvimi

Köpek ve kedi aşı takvimi, genellikle 45 günlükken başlar. Yavruların doğumdan sonra ilk 45 gün boyunca anne sütünden aldıkları bağışıklık hücreleri onları korur. Ancak bu sürenin sonunda, vücut bağışıklığını desteklemek ve hastalıklara karşı koruma sağlamak için aşılar gereklidir.

Aşılar, yalnızca sağlıklı hayvanlara uygulanmalıdır. Bu nedenle, aşılama programına başlamadan önce yavru kedi ve köpeklerin plasenta yoluyla veya emzirme döneminde anneden aldığı iç parazitlerden ve üzerindeki dış parazitlerden arındırılması önemlidir.

Aşılama programı, veteriner hekiminiz tarafından belirlenecektir. Genellikle köpeklerde karma aşısı (DHPP), kuduz aşısı ve gerektiğinde diğer spesifik aşılar yapılır. Kedilerde ise karma aşısı (FVRCP), kuduz aşısı ve gerektiğinde diğer aşılar uygulanır.

Kliniğimize gelen dostlarımızın hasta kayıt programımızda kayıtları oluşturulur, tecrübeli hekimlerimiz tarafından genel muayeneleri yapılır ve dostlarımıza uygun aşı takvimi oluşturularak aşı uygulamalarına başlanır.

Kliniğimize gelen evcil hayvanların sağlık kayıtları, hasta kayıt programımızda oluşturulur. Bu kayıtlar, evcil hayvanınızın tıbbi geçmişini ve sağlık durumunu takip etmek için önemlidir. Kayıt oluşturulurken, dostunuzun ismi, yaşadığı tür, cinsiyeti, yaş bilgisi gibi temel bilgiler alınır.

Dostunuzun genel sağlık durumunu değerlendirmek için, kliniğimizdeki tecrübeli hekimlerimiz tarafından genel bir muayene yapılır. Muayene sırasında, dostunuzun vücut ağırlığı, nabız, solunum hızı, deri ve tüy durumu gibi belirtiler incelenir. Ayrıca, gözler, kulaklar, dişler ve sindirim sistemi gibi organlar da kontrol edilir.

Muayene sonucunda, dostunuzun ihtiyaçlarına uygun aşı takvimi oluşturulur. Aşı takvimi, dostunuzun yaşına, cinsine, sağlık durumuna ve çevresel faktörlere bağlı olarak belirlenir. Aşılar, koruyucu bağışıklık sistemini geliştirmek ve hastalıklara karşı koruma sağlamak amacıyla düzenli aralıklarla uygulanır.

Hasta kaydı ve aşılamalar ile birlikte minik dostlarımıza sağlık karneleri (Pet Pasaport) çıkartılır ve aşılama zamanları tarafımızca takip edilerek hasta sahiplerine bilgilendirmeleri yapılır.

[/vc_column_text]

kedi aşı oluyor

Kedi Aşı Takvimi ve Aşıları

Kedi İç parazit:
Askaritler, kamçılı kurtlar, kancalı kurtlar ve şeritlerden koruma amaçlı yapılmaktadır.
Yavrularda ilk uygulama 1,5 ila 2 hafta ara ile 3 doz uygulanmalıdır. Ardından 2 ay ara ile düzenli olarak devamlı uygulanmalıdır.

Kedi Dış Parazit:
Pire ve keneye karşı koruma amaçlı yapılmaktadır. Düzenli olarak 2 ayda bir uygulama yapılmalıdır.

Kedi Karma Aşısı:
Feline Panleukopenia, Feline Rhinotracheitis, Feline Calicivirus ‘e karşı koruma sağlar.

  • Yavruluk döneminde 21 gün ara ile 2 doz şeklinde uygulanır. Takip eden senelerde ise her sene 1 doz olarak uygulanmaktadır.

Lösemi Aşısı:
Feline Leukemia FeLV (kedi lösemisi)’ne karşı korumak amaçlı yapılan bir aşıdır.
Yavruluk döneminde 21 gün ara ile 2 doz uygulanır. Takip eden senelerde ise her srne 1 doz olarak uygulanmaktadır.
Kliniğimizde ilk Lösemi aşısı öncesi kontrol ve minik dostumuzu korumak amaçlı Hemogram kan testi ve FIV/FeLV kit testi yapılmaktadır. Bu testlerin yapılma amacı son yıllarda Feline Leukemia taşıyıcısı kedi sayısının artmış olması ve bu hastalığın oldukça gizli seyreden bir hastalık olmasıdıfunduszeue.infoam kan testi sonucunda dostumuz sağlıklı, FIV/FeLV kit testi sonucu da negatif ise minik dostumuza Lösemi aşı uygulamasını yapmaktayız.

Kedi Kuduz Aşısı:
Kuduz hastalığından korumak amaçlı yapılan bir aşı uygulamasıdır.
Kuduz hastalığı zoonoz(hayvandan insana bulaşan) bir hastalıktır. Bu nedenle Kuduz aşısı yavruluğun 3 ila 3,5 aylık döneminden itibaren düzenli olarak her sene 1 doz uygulama şeklinde yapılmaktadır.

Köpek Aşı Takvimi ve Aşıları

Köpek İç parazit:

  • Askaritler, kamçılı kurtlar,kancalı kurtlar ve şeritlerden koruma amaçlı yapılmaktadır.
  • Yavrularda ilk uygulama 1,5 ila 2 hafta ara ile 3 doz uygulanmalıdır. Ardından 2 ay ara ile düzenli olarak devamlı uygulanmalıdır.

Köpek Dış Parazit:

  • Pire ve keneye karşı koruma amaçlı yapılmaktadır. Düzenli olarak 2 ayda bir uygulama yapılmalıdır.

Köpek Karma Aşısı:
Distemper (Gençlik hastalığı), İnfectious Canine Hepatitis, Parvovirüs (Kanlı ishal), Parainfluenza, Leptospirozis’e karşı koruma amaçlı uygulanan bir aşıdır.

  • Yavruluk döneminde 21 gün ara ile 2 doz uygulanır. Takip eden senelerde her yıl 1 doz tekrar uygulaması yapılmaktadır.

Bronchine Aşı:

  • Bordatwlla Bronchiseptica (Kennel Cough) hastalığına karşı koruma amaçlı uygulanan bir aşıdır
  • Yavruluk döneminde 21 gün ara ile 2 doz uygulanır. Takip eden senelerde her yıl 1 doz tekrar uygulaması yapılmaktadır.

Puppy DP Aşısı:

  • Distemper(Gençlik hastalığı), Parvoviral(kanlı ishal) hastalıklarına karşı koruma amaçlı uygulanan bir aşıdır.
  • Bu aşı yaş olarak 5’li karma aşısı için uygun olmayan ya da çevre ve yapısal anlamda bu hastalıklara yakalanma riski taşıyan (Rotw. ırklarının Distemper’a yakalanma riskinin diğer ırklara göre daha yüksek olması.. vb.) yavrulara Karma aşısı öncesi korumayı arttırmak amaçlı uygulanmaktadır.
  • 4 haftayı dolduran yavrulara uygulanmaktadır.

Lyme Aşısı:

  • Kene yoluyla bulaşan Borrelia isimli bakteriye karşı koruma amaçlı uygulanan bir aşıdır.
  • Borrelia bakterisinin sebep olduğu Lyme hastalığı zoonozdur (hayvandan insana bulaşır). Bu nedenle yavruluk döneminde 21 gün ara ile 2 doz uygulanır. Takip eden senelerde her yıl 1 doz tekrar uygulaması yapılmaktadır.

Köpek Kuduz Aşısı:

  • Kuduz hastalığından korumak amaçlı yapılan bir aşı uygulamasıdır.
  • Kuduz hastalığı zoonoz (hayvandan insana bulaşan) bir hastalıktır. Bu nedenle Kuduz aşısı yavruluğun 3 ila 3,5 aylık döneminden itibaren düzenli olarak her sene 1 doz uygulama şeklinde yapılmaktadır.
[/vc_column][/vc_row]

Köpek Aşı Takvimi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası