orta çagda dünya / Nijniy Novgorod | Nizhniy Novgorod | Gorki | Rusya | Нижний Новгород

Orta Çagda Dünya

orta çagda dünya

Нижний Новгород

Nijniy Novgorod bazı kaynaklarda Nizhniy Novgorod olarak yazılan kent, Rusya ’nın en eski ve en güzel şehirlerinden birisidir. Nijny Novgorod’u diğer şehirlerden ayıran, çok sayıda antik anıt, mimari yapıları ve turistik alanları bulunuyor. Sovyet döneminde yazar Maksim Gorki’nin onuruna  şehrin adı Gorki olarak değiştirilmiş olsa da sonradan ismi yeniden eski ismine dönmüştür.

13 yüzyılda kurulan Nijniy Novgorod, tarihini şehirle bütünleştirmeyi başarmış kentlerden birisidir. Kent km uzaklıkta Volga ve Oka nehirlerinin birleştiği noktada yer alıyor. milyon nüfusa sahip Volga Federal Okrugu’nun başkentidir. Şehir’de toplam 12 nehir ve 30’dan fazla küçük göl bulunuyor. Nijny Novgorod’ta iklim yazları yağmurlu, sıcak ve güneşlidir. Kış döneminde ise kar Aralık ayında başlayıp, Nisan ayının başlangıcına kadar sürüyor.

Nijny Novgorod Kısa Tarihi

Nijniy Novgorod, yılında Knyaz (kral) Yuri Vsevolodovich tarafından kuruldu. Şehir yılından beri Rusya’nın uluslararası ticaret merkezlerinden biridir. Sovyet döneminde yazar Maksim Gorki’nin onuruna  şehrin adı Gorki olarak değiştirildi. Nijny Novgorod, Sovyetler Birliği zamanında kapalı bir sanayi kentiydi. Sovyetler Birliğinin dağılmasından 1 yıl önce,  kentin adı Nijny Novgorod olarak değiştirildi.

Görmeden gelinmemesi gereken yerler

Nijniy Novgorod Kremlin’i : Nijniy Novgorod Kremlin’i  yüzyılda inşa edildi. 13 kule ve iki kilometreden uzun bir kale duvarına sahiptir. Duvarın kalınlığı ise 5 metreye ulaşıyor. Kremlin’in bir kısmı turist ziyaretini açıktır.

Pechersky Manastırı : yüzyılda Kiev’li bir keşiş tarafından kurulan Volga kıyısındaki manastır, Orta Çağ’da Volga bölgesinde önemli bir Ortodoksluk merkezi olarak kabul edildi. yüzyılda şiddetli bir heyelan sonucu manastır yıkıldı, ancak rahipler kilise değerlerini ve  ikonalarını kurtarmayı başardılar. Manastır böylece yüzyılda nehrin yukarısına taşındı.

Maksim Gorki Anıtı : Maksim Gorki’nin anıtı yılında açılmış olmasına rağmen yapımı on yıl kadar sürdü. Bir yarışma projesi olarak düzenlenen heykel, Vera Mukhina tarafından yedi metre yüksekliğinde yapılıp, şehir meydanına dikildi.

Türk öğrencilerinin gözdesi Nijny Novgorod’ta eğitim

Türk ve yabancı öğrencilerin gözdesi olan  Nijny Novgorod üniversiteleri, eğitim kalitesi, bilimsel potansiyeli yüksek ve yenilikçi modern projeleri, aktif ve  sosyal programları ile dünyaca ünlüdür. Nijny Novgorod’taki üniversiteler, dünya çapında bilinen üstün akademik başarılara ve dünya standartlarında özgün araştırmalar yürüten akademik  prestije sahiptir .

Nijniy Novgorod Stadyumu

’te temeli atılan stadyum yılında açıldı. Toplamda 45 bin kişilik kapasitesi olan stadyum, FIFA Dünya  Kupası için özel olarak inşa edildi. Stadyum İdil Nehri’nin yanında yer alıyor. Dünya Kupası’nda  stadyumda 4 gurup maçı, Hırvatistan- Danimarka son 16 tur maçı ve Uruguay- Fransa çeyrek final maçı oynandı. Stadyuma Moskovoskiy adlı tren istasyonundan ulaşılmaktadır.

Nijny Novgorod’a nasıl gidilir ?

Türkiye’den Nijny Novgorod’a aktarmalı bir şekilde gidebilirsiniz. Genellikle aktarma Moskova ve St. Petersburg üzerindendir. Nijny Novgorod’a vardıktan sonra şehir merkezine otobüs seferleri bulunuyor.  

 

Nijny Novgorod’ta ortalama fiyatlar

Nijny Novgorod’ta otellerinin ortalama olarak fiyatı  günlük rubledir. Nijny Novgorod’ta kafe ve restoranlarda öğle yemeği için ortalama fiyat ile ruble arasındadır. İş yemeği sayılan tabldot yemeklerin fiyatı ise ile ruble arasında değişiyor. Fast food işletmelerinde ise fiyatlar biraz daha düşüktür.

Dikkatinizi çekebilir: Soçi

История Древнего мира. Теория

Bu uygulama hakkında

Eski Dünya Tarihi - kısa bir format, dersler ve tekrarlar için hazırlık yapan öğrenciler ve öğrenciler için faydalı olabilir. Eski dünya, insanlık tarihinde zamanını alan ve aynı zamanda tarih öncesi zamanın sonu ile Orta Çağ'ın kökeni arasındaki aralıkta öne çıkan bir dönemdir. Aslında, eski dünyanın var olduğu zaman dönemi, insan toplumunun oluştuğu zamandan başlayarak, M.Ö. - bin yıl olan ve feodal oluşumun oluşumunun başlaması ile sona eren insanlık tarihinin ilk ve en uzun zamanının bir tanımıdır. çağımızın ilk yüzyılları.

İçerik:
- İlkel tarihin konusu ve anlamı
- İlkel tarihin kronolojisi ve periyotlanması
- Antropojenezin genel özellikleri
- İnsan toplumunun ortaya çıkışı. Harika topluluk
- Düşünce ve konuşmanın ortaya çıkışı ve gelişimi
- İdeolojik fikirlerin kaynakları
- İlkel ilkel toplumun genel özellikleri
- Geç ilkel toplumun genel özellikleri
- Özel mülkiyet, devlet ve hukukun oluşumu
- Eski Doğu uygarlıklarının genel özellikleri ve gelişim dinamikleri
- Eski Doğu devletlerinin türleri
- Eski Mısır tarihinin kronolojisi ve periyotlanması
- Mısır'ın hanedan öncesi dönemi
- Erken krallık
- Antik krallık
- Orta Krallık'ta Mısır
- Yeni Krallık'ta Mısır
- Geç krallık
- Mezopotamya'da sınıfların kaynağı ve devlet (IV. Binyılın başlarında IV)
- Mezopotamya'da devletliğin oluşumunun ana aşamaları
- Asur gücü
- Yeni Babil krallığı
- Hitit toplumu ve devleti
- Antik Çağda Doğu Akdeniz
- Doğu Akdeniz'de Geç Tunç Çağı
- Asur, Babil ve Pers yönetimi altındaki Doğu Akdeniz
- Achaemenidlerin Farsça gücü
- Achaemenido'nun gücünün kültürü ve dini
- Hellenizm Öncesi
- Hint medeniyeti
- Vedik dönem
- Budist dönem. Tüm Hindistan Gücü Mauryev
- Eski Hint devletleri sistemi. Tüm Hindistan Gücünün Eğitimi
- Ülke ve nüfus. Antik Çin M.Ö. 2 bin sonuna kadar
- Kronoloji ve periodizasyon. Antik Çin M.Ö. 2 bin sonuna kadar
- Batı ve Doğu Zhou MÖ 2 bin sonunda - 3 inç. M.Ö.
- Qin İmparatorluğu. 3c. M.Ö.
- Han Hanedanı. 2c. BC - BC 3c g. M.Ö.

Güncellenme tarihi

6 Eyl

Görsel Sanatlar

"Derviş'e ne aradığını sormuşlar, bunca zaman yeryüzünde dolaşıp ne bulmak istiyorsun diye? Derviş de şöyle cevap vermiş: "Kendimi, içimde ne var olduğunu aradım." Şöyle ki, her sanatçının bir derviş (gezgin) gibi arayışını tuvallerinde gördüklerinin anılarına aktarması ve böylece iç dünyasını ortaya koyması boşuna değildir.

Yani binlerce yıl önce Özbekistan topraklarında yaşayan insanlar düşüncelerini kayalara ve mağara duvarlarına insan ve hayvanları tasvir ederek aktarmışlardır. Kaya sanatı güzel sanatların atası olarak böyle ortaya çıkmıştır.

Cave drawings

Zaman geçtikçe çağ değişti ve heybetli sarayların, türbelerin süsleme ve süslemelerinde duvar resimleri yer almaya başladı ve Özbekistan'da İslam'ın gelişiyle evler süs, desen ve hat şeklinde süslenmeye başladı.

yüzyılın başından bu yana, Doğu'da dini nesneler hariç konut binaları, saraylar, türbeler ve hatta kitaplar için benzersiz bir dekor unsuru haline gelen küçük renkli resimler, yeni bir güzel sanat türü yani minyatür ortaya çıkmıştır.

 Fine Art of the Uzbek Middle Ages

Kemalttin Behzod, Ahmed Daniş, usta Mahmum ve başkaları Özbek Orta Çağ ve Rönesans'ın güzel sanatlarının gelişimine büyük katkıda bulunmuşlardır.

yüzyılın başlarında Rus sanatçılar, avangard sanatçılar, muralistler Özbek güzel sanatlarına büyük bir etki yapmıştır. Bazı sanatçılar Özbekistan'a o kadar tutkuyla bağlıydılar ki, bu mübarek topraklarda sonsuza kadar kaldılar, hatta bazıları Müslüman oldular. Pavel Benkov, Cengiz Ahmarov, Aleksey Volkov, Aleksey Nikolaev, Usta Mumin’in eserleri, Nukus'taki dünyaca ünlü I. Savitski Karakalpak Müzesi'nde, Taşkent'teki Sanat Müzesi'nde ve Taşkent'teki Güzel Sanatlar Galerisi'nde bulunabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir