tranko buskas ilaç / Tranko Buskas Nedir, Ne İlacı? Faydaları, Yan Etkleri ve Fiyatı

Tranko Buskas Ilaç

tranko buskas ilaç

, kontrole tabi reçete ile verilen ruhsal sallantılara bağlı olarak ortaya çıkan krampların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Oldukça geniş kullanım alanı olmakla birlikte sıklıkla midede yanma ve mide bölgesinde görülen kramplarda reçete edildiğini görmekteyiz. İlacın içeriğinde tranko buskas etken maddesi olarak medazepam ve hiyosin-N-butilbromid bulunmaktadır. Medazepam benzodiyazepin türevi anksiyete giderici, kasılma azaltıcı, rahatlatıcı ve kas gevşetici özellikleri olan bir maddedir. Hiyosin-N-butilbromid ise düz kaslar üzerinde sinir sisteminin etkisinin azaltılmasını sağlar. Bu iki etken maddenin kombinasyonu ile bazı hastaların mucize olarak tanımladığı bu ilaç ortaya çıkıyor. Bu yazımda oldukça detaylı bilgiler verecek ve kafanızdaki soru işaretlerini bir bir gidereceğim.

Tranko Buskas Nedir?

Tranko Buskas reçete dışında eczanelerden temini mümkün olmayan ruhsal sallantılara bağlı olarak karında meydana gelen krampların ve spazmların tedavi edilmesi amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Turuncu rengiyle dikkat çeken aile sağlığı merkezlerinde kırmızı ağrı kesici (dolorex 🙂 )isteyen teyzelerin unutmayacağı bir formdadır.

tranko buskas tablet

Tranko buskas kontrole tabi bir ilaçtır. Bunun nedenini yazımın devamında açıklayacağım.

Kırmızı Reçete Rehberi ve İpuçları

Dikkat Piyasa Adı Tranko Buskas 10+10 Kullananlar

Tranko buskas isimli ilacın bu şekilde isimlendirilmesinin temel sebebi içerisinde etken madde olarak &#;10 mg medazepam&#; ve &#;10 mg hiyosin&#; içermesinden kaynaklanmaktadır.

Renginin yanı sıra kokusuz olması nedeniyle içimi kolaydır. 20 tablet ve 40 tablet olmak üzere birden fazla çeşidi vardır. Şimdi Tranko Buskas&#;ı bu kadar güçlü yapan özelliklerini sıralayalım:

  1. Anksiyolitik : Kaygı ve korku giderici olması
  2. Antikonvülzan : Sinir sistemini etkileyerek kasılmaları gidermesi
  3. Sedatif : Sakinleştirici özellikte olması
  4. Kas Gevşetici : Kaslarda kasılmayı önlemenin yanı sıra gevşeme yapması

Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?

Bilinen Tranko Buskas Çeşitleri Nelerdir?

Tranko buskas isimli ilacın herhangi bir çeşidi bulunmamaktadır. Sadece içerisinde 20 adet ve 40 adet bulunan formu vardır. Her ikisi de 10+10 etken maddelidir ve aynı özelliktedir. Sadece ilaç adedi farklıdır.

Kontrole tabi diğer ilaçlar gibi bağımlılık yapma potansiyeli oldukça fazladır. Hastalar ilacı kullandıkça bağımlılık seviyesi artmaktadır. Dolayısıyla doktor kontrolü dışında kullanılması ve edinilmesi yasaktır. Bu noktada doktor önerileri dışına lütfen çıkmayınız.

Tranko Buskas Ne İşe Yarar?

Turuncu renkli bir ilaç olmasının yanı sıra temel olarak hastaların karınlarında görülen spazmların çözülmesi ve krampların giderilmesi için kullanılır. Birçok farklı sağlık kurumunda farklı doktorlar yine farklı amaçlar için bu ilacı reçete edebilir. Peki tranko buskas nedir, ne için kullanılır? İşte tranko buskas kullanım alanları:

  • Geçmeyen hıçkırık tedavisinde
  • Ağrılı regl dönemi geçiren kadınlarda
  • Rahim bölgesinde görülen kramplarda
  • Regl döneminde ortaya çıkan huysuzluk ve gerginlik halinin giderilmesinde
  • Dumping sendromu ve kolitis ülseroza gibi hastalıkların sebep olduğu bağırsak kasılmalarının tedavisinde
  • Safra kesesi ve safra yollarında görülen kasılmaların giderilmesinde
  • Mide kramplarında ve mide yanmasında

Geçmeyen Hıçkırık İçin Hangi Doktora Gidilir?

Tranko Buskas Nasıl Kullanılır?

Üreme sistemi ve sindirim sistemi düz kas adı verilen yapılarla çevirilidir. İç organların bir bölgesinde kramp ortaya çıkabilmesi için bu düz kaslar kasılı kalmalıdır. Bu tip bir durum ortaya çıktığında etken madde olarak bulundurduğu &#;hiyosin-N-butilbromid&#; sayesinde düz kaslardaki bu katılaşmayı çözer ve krampın hissedilmemesini sağlar.

Tüm bu etkinin hissedilmesi için ilacın uygun dozlarda ve uygun sıklıkta kullanılması gerekmektedir. Uygun doz ve sıklık ise sadece doktor tarafından belirlenebilir. Doktorunuz muayene sonrasında sizin için en uygun kullanım şeklini belirleyecektir.

Tranko Buskas doktorunuz farklı bir tedavi şekli önermediği sürece günde üç kere 1 tablet yani 3&#;1 şeklinde alınmalıdır. Yemeklerden önce aç karnına bol miktarda su ile birlikte parçalanmadan yutulmalıdır.

Tranko Buskas Bağımlılık Yapar mı?

Uygun doz ve sıklıklarda kullanıldığı sürece bağımlılık etkisi minimizedir. Bu sıklık ve dozu ise sadece doktorunuz belirlemelidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Doğru dozaj
  • Doğru sıklık
  • Doğru tedavi süresi

İşte bu üç altın kurala dikkat edilirse bu ilaçtan maksimum düzeyde fayda sağlamamak için hiçbir neden yoktur. Bu kurallara uyulmadığında bağımlılık yapma potansiyeli oldukça yüksektir. Aile sağlığı merkezlerinde çalıştığım dönemde yanlış kullanım sonucu bağımlı olan çok sayıda hastam mevcut idi. İki günde bir gelip tranko buskas yazdırmaya çalışırlardı. Bu nedenle oldukça dikkatli kullanmanızda fayda görüyorum.

Yeşil Reçete Nedir? Nasıl Alınır? (Püf Noktalar)

Tranko Buskas&#;ın Farklı Yaş Gruplarında Kullanımı

Hemen belirtmeliyim ki çok ekstrem durumlar olmadığı sürece çocuklarda bu ilacın kullanılması önerilmemektedir. Çocuk hastalarda benzer şikayetler görseniz bile doktorunuza danışmadan kullanım yapmayınız.

tranko buskas nedir

Bir diğer önemli husus ise 65 yaş üstü hastalar. Bu hastalarda hekim hastasının muayene sonucuna göre önceki paragrafta bahsettiğim dozların dışına çıkabilir. Daha düşük dozlarda kullanım önerebilir ancak bu sadece doktor kontrolü ile mümkün olabilir.

Tranko Buskas Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Genelde yemeklerde sonra yerine yemeklerden önce tüketilmesi önerilir ancak nihai kararı doktorunuz vermelidir. Aç karnına tüketilmelidir.

Tranko Buskas&#;ı Kullanmanız Gerekenden Fazla Kullandıysanız

Eğer doktorunuzun önerdiği dozun üstüne çıktıysanız ve yanlış kullanım yaptıysanız vücudunuzda bir takım etkiler ortaya çıkabilir. Bu etkiler sizi endişeye sğrğkleyebilir ve panik yapabilirsiniz. Bu tip durumlarda hemen en yakın sağlık kurumuna başvurmalısınız.

Eğer önerilen dozun üstünde kullanım yapılırsa vücutta çarpıntı yapacak kadar kalp atımlarının hızlanması, idrar yaparken zorlanma, bağırsak hareketlerinde azalmalar ve görme bozukluğu gerçekleşebilir. Hatta bir adım ileri giderek solunum yetersizliğine sebebiyet verebilir. Tüm bu bahsettiğim vücut bölgelerinde düz kaslar kasılarak görev yapar. Örneğin soluk alıp vermeyi sağlayan düz kaslar ilacın içinde ve aşırı miktarlarda alınan &#;hiyosin-N-butilbromid&#; nedeniyle kasılamayabilir. Kasılma olmazsa soluk alıp verme gerçekleşmez. Dolayısıyla hayati fonksiyonlar yerine getirilememiş olur. Bu nedenle siz siz olun doktor önerisi dışına asla çıkmayın.

Bir Dozu Almayı Unuttum

Diyelim ki sabah dozunu aldınız ama öğlen dozunu almayı unuttunuz. Akşam saatlerinde bu durum aklınıza geldi. Sizde öğlen almadığınız için akşam iki doz aldınız. İşte şimdi hapı yuttunuz 🙂 İşin şakası bir yana bir doz unutsanız bile onu telafi etmek için sonraki kullanımda iki doz alım yapmayınız. Unuttuğunuz dozlar için yapacak bir şey bulunmamaktadır.

Hamilelik Döneminde Kullanımı

Doktorunuza muayane sırasında hamile olduğunuzu beyan ettiğinizden emin olunuz. Genellikle rutin uygulamada gebelere bu ilaç verilmez ancak istisnai durumlar olabilir.

Tranko Buskas gebelik kategorisi C olan bir ilaçtır.

Abortus Nedir? Abortus Tipleri Nelerdir?

Emzirme Döneminde Kullanımı

Emzirme döneminde yine gebelikte olduğu gibi rutin olarak bu ilaç reçete edilmez. Özel durumlar dışında emzirme döneminde kullanmayınız. Anne sütü yoluyla bebeğe geçer ve bebeğin hayati fonksiyonlarını tehdit edebilir. Dikkatli olunuz ve doktor kontrolü dışında kullanım yapmayınız.

Hametan Krem ve Merhem Ne İşe Yarar?

Diğer İlaçlarla Kullanımı

Bazı ilaçlar tek başlarına kullanıldığında çok güzel etki yaparken birlikte kullanıldıklarında istenmeyen bir takım etkiler ortaya çıkarabilirler. Aşağıda bahsedeceğim ilaçları rutin olarak kullanıyor olmanız halinde bu ilacı kullanmayınız veya kullanmanız gerekiyorsa doktor kontrolü altında kullanınız. Hemen bu ilaçları maddeler halinde sıralayalım.

  • İpratrotium ve tiotropium gibi bronşları rahatlatıcı ilaçlar
  • Butirofenon gibi psikotik ilaçlar
  • Amantadin gibi antiviral ilaçlar
  • Metaklopramid gibi bulantı önleyici ilaçlar
  • Kinidin ve disopramidin gibi anti aritmik ilaçlar
  • Barbitürat ve fenotiyazin gibi yatıştırıcı ilaçlar
  • Alkol kullanımı

Tranko Buskas Yan Etkileri

Her tıbbi ilacın olduğu gibi bu ilaçta da bazı yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. En yaygın görülen yan etkiler arasında ağız kuruluğu, deride kızarıklık ve kalp atışlarının sayısında artış görülebilir. Bunlardan daha seyrek olacak şekilde :

  • Nefes alıp verirken zorlanma
  • Anafilaksi
  • İdrarın vücuttan atıldığı sırada zorlanma
  • Deride morluklar ortaya çıkması
  • Sinirlilik ve öfke hali görülür.

Bu etkilerden daha seyrek görülen veya nadir görülen yan etkileri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Baygınlık geçirilmesi
  • Nöbet benzeri durumlar
  • İdrar renginde değişiklik
  • Göz bebeklerinde titreme
  • Normal görmenin bozulması
  • Yürüme sorunları görülebilir.

Hemen idrar renklerinin ne anlama geldiklerini anlattığım yazımı okumak için Koyu İdrar Neden Olur? bağlantısını takip ediniz.

Koyu İdrar Neden Olur? İdrar Rengi Çeşitleri

Bu bahsettiğim etkilerin dışında henüz sıklığı bilinmeyen ancak rastlanma ihtimali olan etkiler ise şunlardır:

  • Cinsel istekte azalma görülmesi
  • Adet düzeninde bozulma
  • İshal veya kabızlık
  • Kan basıncında düşme
  • Terleme bozuklukları
  • Uyuşukluk ve yorgunluk hali

Terleme ile ilgili enteresan bilgiler içeren yazıma ulaşmak için Aşırı Terleme için Hangi Bölüme Gidilir? bağlantısını takip edebilirsiniz.

Cinsel Sorunlara Hangi Doktor Bakar?

Aşırı Terleme için Hangi Bölüme Gidilir?

Tranko Buskas&#;ı Kimler Kullanmamalı

Hemen maddeler halinde ilacın hangi durumlarda kullanılmaması gerektiği hakkında bilgiler verelim. İlacı kullanmadan önce bu listeye mutlaka göz gezdirmelisiniz:

  • Tiroid bezleriyle ilişkili bir rahatsızlığınız varsa
  • Kalp yetmezliği veya kalp ile ilgili bir rahatsızlığınız varsa
  • Gözlerle ilişkili bir hastalığınız varsa
  • Bağırsaklarda tıkanıklık varsa
  • İdrar yollarında tıkanıklık varsa
  • Alkol veya madde bağımlılığınız varsa
  • Kalın bağırsaklarda büyüme gibi bir rahatsızlığınız varsa
  • Göz tansiyonu varsa
  • İlaç içerisindeki etken maddelere karaşı bir allerjik yanıtınız varsa
  • Kas güçsüzlüğü gibi bir kas hastalığınız varsa ilacı kullanırken dikkatli olunuz, gerekirse kullanmayınız ve mutlaka doktor kontrolünde kullanınız.

Tranko Buskas Prospektüs Bilgileri

Aşağıda en güncel haliyle trankos buskasın prospektüs bilgilerine ulaşabilirsiniz.

tranko-buskas prospektüsİndir

Tranko Buskas Aile Hekimi Yazabilir mi?

Aile sağlığı merkezlerinde muayene olduğunuz aile hekimlerine sıkça yazdırılmaya çalışılır bu ilaç. Genellikle uzman hekimler reçete eder. Bunlar tamamen benim klinik tecrübem ve istatistiklerime dayalı bilgilerdir. Lafı uzatmadan hemen sorunun cevabını vereyim.

Aile hekiminiz muayene sonrasında uygun görürse tranko-buskas yazabilir.

İlacınızı reçete ettirdikten sonra eczanelerden herhangi bir sorun yaşamadan alabilirsiniz.

Aile Hekimi Hangi Hastalıklara Bakar?

Güncel Trankos Buskas Fiyatı

yılı itibariyle eğer reçetesiz satılıyor olsaydı eczaneye gidip bir tanko buskas istiyorum dediğinizde ödeyeceğiniz tutar 25 TL civarı olacaktı ancak şu anda ülkemizin geçtiği zor süreçler nedeniyle fiyatlar hızla değişmektedir. Yani satın alacak olanlar ve tranko buskas 10+10 kullananlar fiyatı sıkça kontrol etmelidirler. Özetle:

Tranko Buskas Eczane Fiyatı 25 TL civarındadır.

Tranko Buskas SGK karşılıyor mu?

Bu ilaç SGK tarafından geri ödeme kapsamında olan ilaçlar listesindedir ve karşılanır. Ayakta raporsuz ve yatan hastada karşılanır.

Tranko Buskas Reçetesiz Alınır mı

Bu ilaç kontrole tabi olarak verilmektedir. Dolayısıyla eczaneden doğrudan reçetesiz alınamaz. Mutlaka bir hekimin reçete etmesi gerekmektedir.

tranko buskas reçetesiz alınır mı

Reçete Çeşitleri Nelerdir? 5 Renkli Reçete Çeşidi

Tranko Buskas Kullananların Yorumları

Şimdi bu başlık altında internet ortamında sıkça sorulan bazı sorulara kısa ve net cevaplar vereceğim. Haydi sorularımıza geçelim.

Kaynakça: 1. Antikolinerjik Olan Hiyosin N-Butil Bromür Etken Maddesinin İnsan Serum Paraoksonaz-I Enzimi Üzerine İn Vitro Etkisi (monash.pw) Erişim Tarihi: 2. Medazepam - Vikipedi (monash.pw)Erişim Tarihi: 3. Medazepam

Tranko Buskas Kullananlar Yorumları yazımız ile karşınızdayız. Bu ilaç ruhsal gerginliklere bağlı olarak gelişen krampların tedavisinde kullanılan kırmızı reçeteli bir ilaçtır. Bununla birlikte endişeden kaynaklanan sindirim sistemi sorunları ve adet dönemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Tranko Buskas 10 10etken maddesi Medazepam ruhsal gerginliklerin giderilmesini, hiyosin-N- butilbromid ise karın bölgesindeki mide, bağırsak vb. organlardaki düz kasları gevşeterek krampların düzelmesini sağlamaktadır. Yazımız içerisinde ilacın ne olduğundan, ne işe yaradığından, kullananlar yorumlarından vs. bahsedeceğiz.

Tranko Buskas 10+10 Kullananlar Yorumları

Tranko Buskas 10+10 Kullananlar YorumlarıPin

Hyoscine-N-Butyl Bromide yani diğer adıyla Tranko Buskas, gastrointestinal sistem ve idrar yolu spazmlarının tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. İşte bu Tranko Buskas 10+10 Kullananlar Yorumları ve bazı insanların deneyimlerinden bazıları:

  • Tranko Buskas, mide ağrısı ve krampı için oldukça etkili bir ilaçtır. Birçok kez kullandım ve her zaman hızlı bir şekilde rahatlama hissettim.
  • Bu ilacı kullanırken yan etkilerden bazılarını hissettim. Baş dönmesi, bulantı ve ağız kuruluğu gibi yan etkiler benim için yaygındı. Ancak, bu yan etkiler kısa sürede kayboldu.
  • Hyoscine-N-Butyl Bromide, spastik kolon tedavisi için oldukça etkili bir ilaçtır. Ancak, dozajınızı doğru ayarlamak önemlidir, aksi takdirde yan etkiler yaşayabilirsiniz.
  • Bu ilacı sadece birkaç kez kullandım ve spazmlarımı hızlı bir şekilde geçirdi. Ancak, bazı yan etkileri olduğu için uzun süreli kullanım için tercih etmiyorum.
  • Tranko Buskas, özellikle menstrüel kramp gibi güçlü ağrılar için oldukça etkilidir. Ancak, ilacın yan etkileri, özellikle uykulu hissetmek gibi, bazı durumlarda günlük aktivitelerimi yapmamı zorlaştırdı.

Not: Her ilaç gibi, Tranko Buskas da herkes için uygun değildir ve yan etkileri olabilir. Bu nedenle, herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Tranko Buskas Kullananlar Yorumları

Medazepam, anksiyete ve uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılan uzun etkili bir benzodiazepindir. Genellikle kısa süreli kaygıyı tedavi etmek için reçete edilir, ancak daha ciddi vakaları tedavi etmek için kullanılabilir. Yaygın yan etkiler uyuşukluk, baş dönmesi ve kafa karışıklığını içerir. Tranko Buskas alırken doktorunuzun talimatlarına uymanız ve sorularınızı veya endişelerinizi tartışmanız önemlidir. Ayrıca Tranko Buskas ve diğer ilaçlar arasındaki herhangi bir etkileşimin farkında olmak da önemlidir.

  • “Başlangıçta Tranko Buskas’ı denemek konusunda tereddütlüydüm ama endişelerime gerçekten yardımcı oldu”
  • “Medazepam’ın uzun etkili bir benzodiazepin olduğu gerçeğini gerçekten takdir ediyorum, çünkü bu daha uzun süre dayanması ve daha etkili olması anlamına geliyor”
  • “Tranko Buskas’ın yan etkilerinin hafif ve yönetilebilir olduğunu buldum”
  • “Medazepam’ın kaygıyı azaltmak ve uykuya yardımcı olmak için etkili bir ilaç olduğunu düşünüyorum”
  • Tranko Buskas kullananlar için daha fazla eğitim ve kaynak olması gerektiğini düşünüyorum”

Tranko Buskas Ne İlacıdır?

Tranko Buskas Ne İlacıdır? Sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz. Ruhsal problemlere bağlı olarak karın bölgesinde gelişen kramplarda kullanılan, doktor gözetiminde kullanılması gereken, eczanelerde kırmızı reçeteli olarak satılan bir ilaçtır. Turuncu renkli, uniform, yuvarlak ve tablet formunda satılmaktadır. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Metpamid Kullananlar Yorumları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Tranko Buskas İlacı Ne İşe Yarar?

Tranko buskas ilacı nedir? Sorusunu cevapladıktan sonra ne işe yaradığını da anlatalım. Bu ilaç özellikle mide yanması, mide krampları, ağrılı adet görme, safra yollarındaki şişkinlik gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Bunların dışında kesilmeyen hıçkırıkların kesilmesine ve psikolojik faktörlere bağlı bağırsak spazmların tedavisinde de kullanılır.

Tranko Buskas Kullanıcı Yorumları

Tranko Buskas Kullanıcı Yorumlarını incelediğimizde bu ilaç hakkında genellikle olumlu yorum yapıldığını fark ettik. İşte sizin için hazırladığımız kullanıcı yorumları şunlardır:

  • Gerçekten dayanamadığınız zaman kullanmanız gereken bir ilaç. Sürekli kullanmamaya çalışın.
  • Bitecek diye ödüm kopuyor gerçekten çok etkili bir ilaç.
  • Doktorun reçete ederken genellikle uyku hali yapabileceğini söylemişti. Öyle de oldu sürekli uykum geliyor.
  • Tadı o kadar iyi ki yutmak bile istemiyordum, çok da faydalı bir ilaçtır.

Tranko Buskas Nasıl Kullanılır?

Tranko Buskas Nasıl Kullanılır?Pin

Doktorunuzun size önerdiği şekilde kullanmanız gerekir. Fakat bir şey söylemediyse genellikle önerilen doz günde 3 kez mg arasında değişmektedir. Yemeklerden önce bol su ile oral yolla yutulmaktadır. İlacı kullandıktan saat içerisinde etkisini göstermeye başlayacaktır. Böylece Tranko Buskas Nasıl Kullanılır? Sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

Tranko Buskas 10+10 Uyku Yapar Mı?

Tranko Buskas Uyku Yapar Mı? Sorusunu kullanıcılar çok merak etmektedir. Bu ilaç uyku yapan bir ilaçtır. Hatta uyuyamayan bir insanın bile bu ilacı kullandıktan kısa bir süre sonra uykusu gelir. Uyku haliyle beraber yorgunluk ve uyuşukluk da gözükür. Ayrıca dilerseniz bu içeriğimize benzer olan Metpamid Kullananlar Yorumları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Tranko Buskas Anksiyeteye İyi Gelir Mi?

Doktorlar genellikle anksiyete için verdikleri ilacın yanında Tranko Buskas’ı ek ilaç olarak vermektedir. Anskiyete bozukluğunun tedavisi için Citolex adı ilaç önerilmektedir. Bu yüzden Tranko Buskas anksiyeteye iyi gelen bir ilaçtır. Böylece Tranko Buskas Anksiyeteye İyi Gelir Mi? Sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

Tranko Buskas Mucizesi

Tranko Buskas Mucizesi, bir bitkisel takviye olarak kullanılan ve stres, kaygı ve uykusuzluk gibi durumların hafifletilmesine yardımcı olan bir üründür. İçeriğinde bulunan bitkisel özler sayesinde rahatlama ve gevşeme sağlayarak zihinsel ve fiziksel rahatsızlıkları hafifletebilir. Tranquilene ile üretilen bu takviye, kapsamlı klinik araştırmalara tabi tutulmuş ve güvenli olduğu kanıtlanmıştır. Tranquilene’nin içerdiği bitkisel özler arasında GABA, L-Theanine, Ashwagandha, Passiflora ve B Vitamini kompleksi bulunur. Bu bileşenler, sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkileriyle bilinir ve stres hormonu kortizolün düşürülmesine yardımcı olabilir. Tranquilene, doğal bir seçenek olarak stresle başa çıkmak ve zihinsel sağlığı desteklemek isteyenler için etkili bir çözüm sunmaktadır. Ancak, herhangi bir takviye kullanmadan önce bir sağlık uzmanıyla görüşmek önemlidir.

Tranko Buskas Antidepresan Mı?

Tranko Buskas antidepresan bir ilaç değildir. Bunun için başka ilaçlar kullanılır. Kullanıcı yorumlarını incelediğimizde antidepresanlarla birlikte kullanıldığı zamanlar antidepresanın yan etkilerini azaltmak için tercih edildiğini gördük. Son zamanlarda merak edilen Tranko Buskas Antidepresan Mı? Sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

Tranko Buskas Kafa Yapar Mı?

Tranko Buskas bağımlılık yapan bir ilaçtır. Bu yüzden kırmızı reçeteli olarak satılmaktadır. Doktorlar hastaların zor durumda kalmadığı sürece önermediği bir ilaçtır. Kafa yapma gibi bir olay söz konusu değildir. Böylece Tranko Buskas Kafa Yapar Mı? Sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

Tranko Buskas Anksiyeteye İyi Gelir mi?

Tranko Buskas, çeşitli anksiyete bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç, anksiyete semptomlarını hafifletmek için kullanılan bir bitki ekstresi olan Valerian Root Extract (Ballıbaba Kökü Özütü) ve Magnolia officinalis ekstresi gibi bitkisel bileşenler içerir. Böylece Tranko Buskas Anksiyeteye İyi Gelir mi? Sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

Tranko Buskas mucizesi nedir?

Özellikle içerisindeki medazepam sayesinde endişe giderici ve kas gevşetici etkilere sahiptir.

Tranko Buskas sakinleştirir mi?

Bu ilaç fiziksel bir rahatlık sağlar ve mentalinizi sağlamlaştırır.

Tranko Buskas depresyon ilacı mıdır?

Tranko Buskas ruhsal gerginliklere bağlı olarak gelişen krampların tedavisinde kullanılmaktadır. Depresyon ilacı değildir.

Sağlık kategorisindeki diğer yazılarımızı okumak istiyorsanız eğer aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Buradan ise monash.pw ana sayfasına gidebilirsiniz. 

Son olarak Tranko Buskas Kullananlar Yorumları Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu ilaç hakkında yorumlarınızı yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Kategoriler Sağlık

Tranko Buskas nedir? Niçin kullanılır? Dozu, yan etkileri ve zararları

Tranko Buskas ruhsal gerginliklere bağlı gelişen krampların tedavisinde kullanılan kırmızı reçeteli bir ilaçtır. Özellikle endişeden kaynaklanan sindirim sistemi sorunları ve adet dönemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. İçeriğindeki ana etken maddelerden medazepam ruhsal gerginliklerin giderilmesini, hiyosin-N-butilbromid ise karın bölgesindeki mide, bağırsak vb. organlardaki düz kasları gevşeterek krampların giderilmesini sağlar. Tranko Buskas sadece doktor takibinde ve önerilen dozlara kullanılması gereken bir ilaçtır. Doz aşımı durumunda zehirlenme belirtileri ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Ayrıca etken maddesi nedeniyle uygun dozlarda kullanılsa bile ilaca bağımlılık gelişebilir.

Tranko Buskas nedir?

Tranko Buskas ruhsal gerginliklere bağlı karın bölgesinde gelişen kramplarda kullanılan, doktor takibinde kullanılması gereken, kırmızı reçeteli bir ilaçtır. Turuncu renkte, uniform, düzgün yuvarlak, temiz, kuru, kaplanmış ve bikonveks tablet formundadır. İçeriğindeki etken maddelerden medazepam endişe giderici ve kas gevşetici; hiyosin-N-butilbromid ise sindirim, idrar yolları, üreme organlarındaki düz kasları gevşetip krampları çözen etkilere sahiptir.

Mısır nişastası, laktoz monohidrat, magnezyum stearat, talk, titanyum dioksit, jelatin sükroz, içeriğindeki diğer bazı yardımcı maddelerdir. 20 ve 40 drajelik formları bulunmaktadır. Başlıca yan etkileri ilacın içeriğindeki maddelere alerjik reaksiyon geliştirme, taşikardi ve ağız kuruluğudur.

Prozac (fluoksetin) nedir? Ne için kullanılır? Yan etkileri nelerdir?

Tranko Buskas niçin kullanılır?

  • Tranko Buskas karın bölgesinde ruhsal gerginliklerden kaynaklanan krampların tedavisi için reçete edilir. Ayrıca;
  • Mide yanması, krampları vb. sinirsel mide rahatsızlıkları
  • Kolika mukoza, kolitis ülseroza (kolit), dumping sendromu vb. psikolojik faktörlere bağlı bağırsak spazmları
  • Safra yollarındaki şişkinlik ve kramp ağrıları
  • Ağrılı adet görme, rahim krampları
  • Adet dönemi öncesi gerginlik, hırçınlık ve adetten kesilme dönemindeki yakınmalar gibi kadın üreme organlarının işlevsel rahatsızlıkları
  • Kesilmeyen hıçkırık

Tranko Buskas nasıl kullanılır?

Tranko Buskas’ın dozu hastanın içeriğindeki etken maddelerden Medazepam’a gösterdiği reaksiyonlara göre ayarlanır. Genelde önerilen doz günde 3 kez mg arasında değişir. Oral (ağız) yolla yutularak alınan bu ilaç yemeklerden önce yeterli miktarda suyla birlikte içilmelidir. İlaç alınmaya başlandıktan saat içersinde etki etmeye başlar ancak tam etkisini 48 saatte gösterir.

Tranko Buskas dozu

Tranko Buskas ne yoğunlukta ve süre kullanılır?

65 yaş üstü hastalarda dozu düşük tutulabilir. Özel vakalarda dozu yakın gözlem altında olmak koşuluyla günlük 60 mg’a çıkarılabilir. Akut (aniden gelişen) şikâyetlerde tedavinin süresi günde tek doz veya birkaç günle sınırlandırılabilir. Ancak genel belirlenen süresi 2 haftadır. Bu süreden sonra kullanım gerekliliğine ve alınacak doz miktarına doktor hastanın durumuna göre karar verir. Örneğin kronik rahatsızlıklarda tedavi süresi ve dozu hastanın yaşadığı rahatsızlığa bağlıdır.

Eğer ilacın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuza danışın.

Adet nedir? Regl sancısı ve kanaması nasıl azaltılır?

Tranko Buskas doz aşımı

Bu ilaç doktorun reçete ettiği günlük dozdan fazla alınırsa ciddi zehirlenme belirtilerine yol açabilir. Başlıca belirtiler şunlardır:

  • İdrar yapmada güçlük
  • Ağızda kuruluk
  • Deride kızarıklık
  • Kalp atımlarında hızlanma (taşikardi)
  • Bağırsak hareketlerinde azalma
  • Geçici görme bozuklukları
  • Solunum düzensizliği

Hasta bu semptomları yaşadığında vakit kaybetmeden acil servise gitmelidir. Unutulan dozları dengelemek için kesinlikle çift doz alınmamalıdır.

Tranko Buskas formları ve muadili

Tranko Buskas’ın sadece 20 ve 40 drajelik (hap) formları vardır ve muadili yani eşdeğeri bulunmamaktadır.

Kimler Tranko Buskas kullanmamalı?

  • Ana etken maddeleri medazepam veya hiyosin-n-butilbromid’e ayrıca içeriğindeki yardımcı maddelere karşı alerjisi olanlar,
  • Megakolon (kalın bağırsakta genişleme) hastaları,
  • Myastenia gravis hastaları,
  • Yüksek göz tansiyonu (dar açılı glokom) rahatsızlığı olanlar,
  • Alkol, uyuşturucu veya herhangi bir ilaç bağımlılığı olan kişiler
  • 12 yaşından küçük çocuklar Tranko Buskas kullanamaz.

Antidepresan nedir? Ne işe yarar? Yan etkileri ve depresyon tedavisi

Bu ilaç aşağıdaki sorunlara sahip hastalar tarafından ise dikkatle kullanılmalıdır:

  • Tiroit bozukluğu (tirotoksikoz)
  • Kalp yetmezliği ve kalp hızını artırabilecek kalp cerrahisi gibi kalp atımlarında hızlanmayla karakterize edilen durumlar
  • Gözlerde ağrıyla birlikte kızarıklık ve görme kaybı (tanı almamış bir glokom belirtisi olabilir)
  • Dışkılama zorluğu (bağırsaklarda tıkanıklık olasılığı)
  • İdrara çıkma zorluğu (idrar yollarında tıkanıklık olasılığı)
  • Laktoz ve sükroz’a karşı aşırı duyarlılık
  • Böbrek ve karaciğer yetmezliği (1)

Bu sorunlar geçmişteki herhangi bir dönemde yaşanmış olsa da doktora bilgi verilmelidir.

Tranko Buskas’ın diğer ilaçlarla kullanımı

Hastanın doktoru o sırada veya son zamanlarda kullandığı reçeteli-reçetesiz herhangi bir ilaç hakkında bilgilendirmesi son derece önemlidir. Çünkü Tranko Buskas’ın bazı ilaçlarla birlikte alınması bellek bozulması, sersemlik, unutkanlık, kalpte istenmeyen etki, idrara çıkmakta güçlük, ağız kuruluğu gibi komplikasyonlara yol açabilir.

Lustral (sertralin) nedir? Ne için kullanılır? Yan etkileri nelerdir?

Bu ilaçlardan en önemlileri şunlardır:

  • Barbitürat, fenotiyazin vb. uyku ve yatıştırıcı ilaçlar
  • Psikotik hastalıkların tedavisinde kullanılan butirofenonlar
  • Trisiklik içeren depresyon ilaçları
  • Düzensiz kalp ritimlerinin tedavisinde kullanılan kinidin, disopramadin vb. antiaritmik ilaçlar
  • Kalp hızını artıran bazı beta adrenerjik ilaçlar
  • Virütik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan amantadin
  • Bronş genişletici etki gösteren ipratropium ve tiotropium
  • Bazı alerji ilaçları
  • Öksürük veya soğuk algınlığında kullanılan bazı ilaçlar
  • Metaklopramid gibi mide bulantılarında kullanılan ilaçlar (her iki ilacın etkisini azaltabilir)

Ayrıca bu ilaçla tedavi görürken alkol kesinlikle kullanılmamalıdır.

Tranko Buskas’ın hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor gerekli görmedikçe kullanılmaz. Hasta tedavi sırasında hamile olduğunu fark eder veya hamile kalmayı planlarsa hemen doktorunu bilgilendirmelidir.

Tranko Buskas zayıflatır mı?

İlacın boşaltım sistemini rahatlatması hatta kimi zaman ishale yol açması hastanın geçici bir süreliğine kilo kaybetmesini sağlayabilir. Ancak bu etkisi nedeniyle kesinlikle zayıflama amaçlı kullanılacak bir ilaç değildir. Bilinçsiz kullanımı son derece ciddi komplikasyonlara sebebiyet verebilir.

Tranko Buskas bağımlılık yapar mı?

Tranko Buskas’ın en önemli zararı içeriğindeki ana etken maddelerden medazepam’ın önerilen doz aralığında alınsa dahi bağımlılık yaratma potansiyeline sahip olmasıdır. İlacın doktor takibinde kullanılma ve kırmızı reçeteyle satılmasının nedeni de budur. Bu ilaç dikkat ve görme fonksiyonunu olumsuz yönde etkileyebildiğinden tedavi süresince araba vb. araçlar ve makineler kullanılmamalıdır.

Tranko Buskas nasıl bırakılır?

İlacın kullanımı doktorun bilgisi dışında aniden kesilirse uyku bozuklukları, gerilim, anksiyete, huzursuzluk, asabiyet, canlı rüyalar, halüsinasyon, titreme, terleme, nöbet benzeri kasılmalar ya da ruh hastalıklarına benzer semptomlara yol açabilir. Özellikle uzun süreli tedaviyi takiben ilaç kesilmeden önce muhakkak doktora danışılmalıdır.(2)

Kramp (kas spazmı) nedir? Neden olur? Belirtileri ve tedavisi

Tranko Buskas yan etkileri

Yaygın yan etkiler

  • Ağız kuruluğu
  • Deride kızarıklık ve döküntü gibi alerjik bulgular
  • Kalp atımlarında hızlanma

Seyrek yan etkiler

  • Soluk almada güçlük ve yüzeysellik
  • Solunum yollarında daralma
  • Soluk borusunda ani tıkanma veya şoka neden olabilen anaflaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonlar
  • İdrar yapmada güçlük
  • Sinirlilik, öfke, huzursuzluk, intihar düşünceleri, özellikle yaşlı hastalarda uyku bozuklukları
  • Anormal kanamalar ve deride morarmalar

Çok seyrek yan etkiler

  • Baygınlık, sersemlik, akıl karışıklığı, bellek fonksiyonunda bozulma, geçici konuşma bozukluğu ve yürüme sorunu gibi hareket bozuklukları
  • Göz bebeklerinde titreme, puslu ve çift görme dâhil görme bozuklukları
  • Deri renginin sararması, idrarın kola renginde olması gibi karaciğer işlevlerinde bozulmaya işaret eden belirtiler
  • Nöbet benzeri kas krampları

Panik atak nedir? Nedenleri, belirtileri, testi ve tedavisi

Öngörülemeyen yan etkiler:

  • Adet bozuklukları
  • Cinsel isteksizlik
  • Uyuşukluk, uyku hali, yorgunluk, ilgisizlik, geç reaksiyon gösterme ve baş ağrısı
  • Bulantı, ishal veya kabızlık
  • Kan basıncında hafif düzeyde azalma
  • Terlemede azalma veya durma

Tranko Buskas reçetesi

Tranko Buskas fiyatı

Tranko Buskas fiyatı, Kasım tarihi itibariyle 17 TL civarındadır.

TRANKO-BUSKAS 20 draje Nedir ve Ne İçin Kullanılır

monash.pw-BUSKAS nedir ve ne için kullanılır?

TRANKO-BUSKAS, hiyosin-N-butilbromid ve medazepam içerir.

Turuncu renkte, kokusuz, temiz, kuru, uniform, kaplanmış, düzgün yuvarlak, bikonveks tabletler şeklindedir. 20 veya 40 drajelik formları mevcuttur.

TRANKO-BUSKAS’ın içindeki medazepam, endişe giderici ve kas gevşetici etkilere sahiptir. Hyosin-N-butilbromid ise sindirim organları, üreme organları, idrar yolları gibi iç organlarımızdaki düz kasları gevşeterek spazm (Kramp) çözücü etkiye sahiptir.

TRANKO-BUSKAS, ruhsal gerginliklere bağlı olarak karın bölgesinde meydana gelen spazmlarda kullanılır ve;

- Asabi mide rahatsızlıkları (Mide yanması, mide krampları),

- Safra yollarındaki şişkinlik ve kramp ağrıları,

- Asabi faktörlere bağlı bağırsaklardaki spazm (Kolika mukoza, kolitis ülseroza ve

dumping sendromu),

- Hıçkırık,

- Ağrılı adet görme, rahim spazmı,

- Ayrıca kadın üreme organlarının işlevsel rahatsızlıkları (Adet dönemi öncesi gerginlik, hırçınlık ve adetten kesilme dönemindeki yakınmalar).

Pankreas KanseriPankreas Kanseri  Pankreas karnın alt kısmında yatay şekilde bulunan bir organdır. Sindirime yardımcı olan enzimleri ve kan şekerini yönetmeye yardımcı olan hormonları vücuda dağıtmakla görevlidir.
İnmeİnme  İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.