ayt sayısal kaç ayda biter / ekşi duyuru - TYT-AYT Sayısal konuları 4 ayda biter mi?

Ayt Sayısal Kaç Ayda Biter

ayt sayısal kaç ayda biter

YKS sınavının funduszeue.infou olan Alan Yeterlilik Testi için konuları paylaşıyoruz. Sınava çalışmaya başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olduğumuzu öğrenmekte fayda var. Bu yazımızda öncelikle AYT Matematik Konuları listesini sizinle paylaşıyoruz. Daha sonra ise AYT Matematik Soru Dağılımı bölümünden hangi konudan hangi sene kaç soru sorulmuş görebilirsiniz. AYT Matematik testi 40 sorudan oluşmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her sene ortalama olarak soru Matematik, soru ise Geometri sorusu sormaktadır. AYT Geometri Konularına sitemizden bakabilirsiniz. 

Alttaki tablodan güncel ÖSYM, YÖK ve MEB tarafından yayınlanan bilgilere göre hazırlanmış AYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımını öğrenebilirsiniz.

AYT Matematik Konuları

KONULAR
Temel Kavramlar
Sayı Basamakları
Bölme ve Bölünebilme
EBOB &#; EKOK
Rasyonel Sayılar
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Çarpanlara Ayırma
Oran Orantı
Denklem Çözme
Problemler
Kümeler
Mantık
Fonskiyonlar
Polinomlar
funduszeue.infoden Denklemler
Permütasyon ve Kombinasyon
Olasılık
Veri – İstatistik
Karmaşık Sayılar
funduszeue.infoden Eşitsizlikler
Parabol
Trigonometri
Logaritma
Diziler

NOT: YKS &#;te sınıf 2. dönem konuları kalktığı için Limit, Türev ve İntegral konularından soru çıkmayacaktır.

Güncel AYT matematik konuları üstte ki şekildedir. Alttaki tablodan hangi yıl hangi konudan ne kadar soru çıkmış görebilirsiniz. Ayrıca bu tabloya göre de çalışmalarınızı şekillendirebilir ve AYT sınavında daha iyi bir başarı elde edebilirsiniz. Tabloda toplam soru sayısı eksik olabilir, çünkü müfredattan kaldırılan konuların önceki senelerde kaç soru çıktığı listede bulunmamaktadır. 

AYT Matematik Soru Dağılımı

SORU DAĞILIMI
Temel Kavramlar232213363&#;
Sayı Basamakları&#;&#;31&#;&#;&#;1
Bölme ve Bölünebilme&#;&#;&#;111&#;&#;1
EBOB &#; EKOK11&#;11111
Rasyonel Sayılar&#;&#;&#;111&#;&#;
Basit Eşitsizlikler&#;1112111
Mutlak Değer&#;&#;1111&#;&#;
Üslü Sayılar&#;111212&#;
Köklü Sayılar&#;&#;&#;21112
Çarpanlara Ayırma1&#;&#;11122
Oran Orantı&#;&#;&#;&#;11&#;&#;
Kümeler112122211
Mantık11&#;1411&#;13
Fonksiyonlar2222222&#;32
Polinomlar1122131222
funduszeue.infoden Denklemler ve Eşitsizlikler21111&#;11&#;
Parabol&#;1111&#;1&#;11
Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık &#; Binom3232223222
Trigonometri4543324234
Karmaşık Sayılar&#;&#;21123333
Logaritma2133231232
Diziler1121122222
Limit22&#;2222114
Türev43&#;4455766
İntegral44&#;4456774
SORU SAYISI31313032295050505050

AYT Matematik soru dağılımı da bu şekildedir. Her sene soru çıkan konulara çalışırken mutlaka daha fazla önem vermenizi tavsiye ederim. Ayrıca diğer dersler için AYT konuları listesine göz atmayı unutmayınız.

AYT Matematik Konuları ve soru dağılımı hakkında aklınıza takılan sorular varsa yorum kısmından ÜniRehberi ekibine sorabilirsiniz. Sitemizde pek çok yararlı makale bulunmaktadır. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız sitemizde takılmanızı tavsiye ederiz.

  Kampanyalı

  %93 Başarı Oranı

TYT Tüm Dersler + AYT Eşit Ağırlık

Sınava hazırlık sürecinde tüm kaynaklar tek platformda. TYT Tüm Dersler+AYT Eşit Ağırlık paketimizdeki hafıza teknikleriyle konu anlatımları, akıl haritaları, özel konseptler, Reflekslerle Matematik, çözümlü sorular, deneme sınavları ve Çözücü uygulamasında soru sorma hakkı, Koçum Yanımda uygulamasında 10 görüşme + 50 mesaj hakkı ve Şimdi Anladım uygulamasında 20 Ekspres Özel Ders hakkı ile YKS&#;ye hazırlanın!

Peşin fiyatına ayda TL taksitle!

AYT NEDİR?AYT, Alan Yeterlilik Testi anlamına gelmektedir. Bireylerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim hayatları boyunca ağırlıklı olarak almış oldukları eğitim neticesinde seçtikleri alanlara göre girecekleri sınava Alan Yeterlilik Testi adı verilmektedir. YGS-LYS döneminde her alan için ayrı oturum yapılmaktaydı. YKS sürecinde ise Alan Yeterlilik Testi tek oturum olarak yapılmakta ve dakika gibi uzun bir süre verilmektedir. Bu sürenin avantajı ise kendi alanındaki soruları çözdükten sonra adaylar isterlerse diğer alanlara ait sorular çözerek hesaplanmasını istedikleri puan türlerine ulaşabilirler. Alan yeterlilik testinde adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilmektedir. Sayısal puan türünün hesaplanmasını isteyenler Matematik ve Fen bilimleri testlerini, Eşit ağırlık puan türünün hesaplanmasını isteyenler Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1, Sözel puan türünün hesaplanmasını isteyenler ise Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2 sorularını cevaplamak zorunda olacaklardır.

80 Günde AYT Konuları Yetişir mi?Öncelikle şöyle bir gerçek var. Adaylar ay gibi bir süre içerisinde Temel Yeterlilik Testine ciddi anlamla ağırlık verdiler. aylık çalışmanın ardından belirli bir seviyeye gelmeyi başardılar. Ancak unutulmamalıdır ki 8 aylık başarıyı 80 günde iki katına katlamamız zordur. O yüzden de YKS’nin 60’ını oluşturan AYT kısmına artık bir an önce ağırlık vermek zorundayız. Öğrenciler TYT’ye çalışırken akıp giden zamanın eşliğinde AYT’nin önemini unutabiliyor ya da bir şekilde ihmal edebiliyorlar. Bu ihmalin önüne geçebilmek için sınava 80 gün kala planlı ve programlı bir şekilde çalışılırsa AYT konuları halledilebilir hatta beklenenin üstünde bir derece de elde edilebilir. O yüzdendir ki bir an önde AYT konularına hız vermeyi unutmamamız gerekiyor. Bu günün işini yarına bırakmadan bu günden başlayarak AYT’ye çalışmamız gerekiyor.

                  Her dört güne bir konu sığdırarak AYT’yi bitirebiliriz.

AYT Matematik kısmında en çok soru gelen konular şunlardır. Polinomlar, II. Dereceden denklemler, Permütasyon ve Kombinasyon, Binom ve Olasılık, Parabol, Trigonometri, Logaritma Diziler, Limit, Türev İntegral(öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

AYT Fizik kısmında en çok soru gelen konular şunlardır. Atışlar, İş güç enerji, Çembersel Hareket, Kuvvet tork ve denge… (öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

AYT Kimya kısmında en çok soru gelen konular şunlardır. Organik kimya, karbon kimyası, kimya ve elektrik, asit-baz dengesi, gazlar, modern atom teorisi(öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

AYT Biyoloji kısmında en çok soru gelen konular şunlardır. Sinir sistemi, Endokrin sistem, Solunum sistemi, Boşaltım sistemi, Üreme sistemi, Komüniteekolojisi(öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

Öğrencilerin her derste ortalama 5 konuda eksiklerinin olduğunu düşünürsek sayısal branşta sınava girecek bir öğrenci 80 gün içerisinde 4 günde 1 konu bitirerek AYT sayısal kısmında büyük bir avantaj elde edebilir.

Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1 kısmında en çok soru gelen konular şunlardır: Şiir bilgisi, Halk edebiyatı, Divan edebiyatı, Tanzimat edebiyatı, Servet-i fünun, Fecr-i ati, Cumhuriyet edebiyatı, Tarih kısmında inkılap tarihi, Osmanlı tarihi, İslamiyet öncesi Türk tarihi, İslam tarihi, coğrafya kısmında ise dünyanın şekli ve hareketleri, coğrafi konum, harita bilgisi, atmosfer ve sıcaklık basınç ve rüzgarlar, iklimler (öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

AYT Matematik kısmında en çok soru gelen konular şunlardır. Polinomlar, II. Dereceden denklemler, Permütasyon ve Kombinasyon, Binom ve Olasılık, Parabol, Trigonometri, Logaritma Diziler, Limit, Türev İntegral(öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

Bu kısımda da yine en çok soru gelen ortalama 20 konunun olduğunu düşünürsek her 4 günde bir konu bitirerek 80 günde AYT eşit ağırlık konularını halledebilmemiz mümkün olacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1 kısmında en çok soru gelen konular şunlardır: Şiir bilgisi, Halk edebiyatı, Divan edebiyatı, Tanzimat edebiyatı, Servet-i fünun, Fecr-i ati, Cumhuriyet edebiyatı, Tarih kısmında inkılap tarihi, Osmanlı tarihi, İslamiyet öncesi Türk tarihi, İslam tarihi, coğrafya kısmında ise dünyanın şekli ve hareketleri, coğrafi konum, harita bilgisi, atmosfer ve sıcaklık basınç ve rüzgarlar, iklimler (öğrenci eksik olduğu konulara göre ekleme ve çıkarma yapabilir)

Sosyal Bilimler-2 kısmında ise bilgi felsefesi, bilim felsefesi, varlık felsefesi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi, mantık, klasik mantık, psikoloji bilimi,  coğrafya kısmında doğal sistemler, beşeri sistemler, küresel ortam,  gibi konular mevcuttur.

Öğrencilerin her derste ortalama 5 konuda eksiklerinin olduğunu düşünürsek sözelbranşta sınava girecek bir öğrenci 80 gün içerisinde 4 günde 1 konu bitirerek AYT sayısal kısmında büyük bir avantaj elde edebilir.

Tabi bu hesap öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyine göre de değişebilir. Önemli olan öğrencinin eksik olduğu konuları belirlemesi ve bu konulara göre günü gününe program yaparak bir an önce çalışmaya başlamasıdır. Sınava hazırlık sürecinde karamsarlık yaşayan öğrenciler için kısa bir öneride bulunmak istedim. Her işin başında sağlığın yer aldığını bu süreçte maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bütün üniversite adaylarına bu önemli virajda başarılar diliyorum.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası