lise değiştirmek için ne yapılmalı / Taşınma Sonrası Okul Nakli Nasıl Yapılır?

Lise Değiştirmek Için Ne Yapılmalı

lise değiştirmek için ne yapılmalı

Lise nakil işlemleri Lise nakilleri nereden ve nasıl yapılır?

Lise nakil işlemleri Lise nakilleri nereden ve nasıl yapılır?

funduszeue.info

Lise eğitimlerine çeşitli nedenlerle başka bir okulda devam etmek isteyen öğrenci ve velileri lise nakil başvuru tarihleri için araştırmalarına başladı.

LGS birinci yerleştirme sonuçlarının ardından "Lise nakilleri ne zaman başlayacak, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" gibi sorular yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada nakillerin LGS tercihlerinin açıklanmasının ardından işlemlerin başlayacağını duyurmuştu.

Peki lise nakil işlemleri başladı mı? Lise nakil işlemi nasıl yapılır? İşte MEB nakil takvimi ve detaylar

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde iki dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl da iki dönemde gerçekleştirilecek. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Lise nakil işlemleri Lise nakilleri nereden ve nasıl yapılır?

KONTENJANLAR BELLİ OLDU

Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam bin öğrenci alınacak.

Anadolu liselerine 59 bin , fen liselerine 37 bin , sosyal bilimler liselerine 10 bin , Anadolu imam hatip liselerine 36 bin , mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin kontenjan ayrıldı.

Lise nakil işlemleri Lise nakilleri nereden ve nasıl yapılır?

E-DEVLETTEN OKUL NAKİLİ NASIL YAPILIR?

funduszeue.info'ye giriş yapılır. Sol menüden "Kamu Kurumları"seçeneği tıklanır. Daha sonra sağ taraftan "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır. "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri"seçeneğine tıklanır. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan"seçeneğine tıklanır. Önünüze çıkan seçeneklerden "Evet"seçeneğine tıklanır. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulu "Kurum"kısmından seçerek "Başvuruyu Kaydet"seçeneğine tıklanır.

Lise nakil işlemleri Lise nakilleri nereden ve nasıl yapılır?

MEB NAKİL TAKVİMİ

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: Temmuz

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: Ağustos

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos

meblgs

Google News ile Takip Et
MEB lise boş kontenjanlar ve nakil tarihleri belli oldu! Lise nakil işlemleri nasıl yapılır, ne zamana kadar yapılacak?" width="" height="">

Lise nakilleri için detaylar bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanmıştı. Boş kontenjanlara göre; öğrenciler eğitim aldıkları okulları iki dönemde değiştirebilecek. Hal böyleyken ise "Lise nakil işlemleri ne zaman ve nasıl yapılır, boş kontenjanlar açıklandı mı?" soruları yanıt aramaya başladı. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Peki, Lise nakil işlemleri ne zaman ve nasıl yapılır, boş kontenjanlar açıklandı mı? İşte başvuru tarihleri ve detaylar

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

LİSE BOŞ KONTENJANLAR KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS yerleştirmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, şunları kaydetti:

Bu yıl 8. sınıftan mezun olan 1 milyon bin öğrencinin 1 milyon 31 bin 'u Merkezi Sınav'a katıldı ve 1 milyon 8 bin öğrenci ilk yerleştirme için tercihte bulundu. Bu öğrencilerden bin 'ü yani yaklaşık yüzde 95'i tercih ettiği okullardan birine yerleştirildi. yılındaki ilk yerleştirme döneminde tercih yapan öğrencilerden yüzde 93'ü ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiği dikkate alındığında bunun önemli bir iyileştirme olduğu görülüyor. Bu süreç, ilk adımda daha fazla öğrencinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesi ve yerleştirme sürecine yönelik memnuniyetin artırılması açısından olumlu bir gelişme."

Sınavlı okullarda doluluk oranı yüzde 99

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanlarında, bu yıl 'e göre önemli bir artış sağlandığına işaret eden Bakan Özer, "Bu artışla eş zamanlı olarak bu kurumların doluluk oranları da önemli oranda arttı. 'de yüzde 95 olan doluluk oranları yüzde 98,4'e ulaştı. Fen lisesi ve sosyal bilimler liselerinin tüm kontenjanları doldu, diğer sınavla öğrenci alan liselerde ise doluluk oranları yüzde 95 ve üzerine çıktı. Özellikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları yılında yüzde 77 iken bu yıl yüzde 95'e ulaştı. Bu da mesleki ortaöğretimde yaşanan dönüşümün öğrenci tercihlerine de yansıdığının bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Sınavsız yerleşen öğrencilerin yüzde 94'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti

Liseye geçişte öğrencilerin yaklaşık yüzde 85'inin ortaöğretim kurumlarına yerel olarak yerleştirilmesinin, bu yerleştirme türünü oldukça önemli hale getirdiğinin altını çizen Özer, şu açıklamalarda bulundu:

"Yerel yerleştirmede, 'da öğrencilerin yüzde 91'i tercihlerindeki ilk üç okuldan birine yerleşirken bu oran 'de yüzde 92'ye çıktı, 'de ise yüzde 92 düzeyinde sabit kaldı. 'de ise yerel yerleştirmede öğrencilerin ilk üç tercihine yerleşme oranı yüzde 94'e ulaşarak, son 4 yılın en üst düzeyine ulaştı. Dolayısıyla bu sonuç, LGS'de her yıl yapılan iyileştirmelerle öğrencilerin öncelikli tercihlerine yerleşme oranlarının artırıldığını açıkça gösteriyor."

İlk tercihine yerleşme oranı yüzde 55'e yükseldi

Benzer bir iyileşmenin, ilk tercihine yerleşme oranlarında da görüldüğünü bildiren Özer, "İlk tercihine yerleşme oranı ila yıllarında yüzde arasında değişirken bu oran, bu yıl yüzde 55'e yükseldi. Bir diğer ifadeyle sınavsız yerel yerleştirmede öğrencilerin yarısından fazlası en öncelikli tercihlerine yerleşebildi. Bu, yerel yerleştirmenin hangi ölçüde iyileştirildiğinin diğer bir göstergesi." diye konuştu.

Yerleştirmede memnuniyet arttı

Sınavsız yerel yerleştirmede Anadolu Lisesi, Anadolu imam hatip lisesi ve mesleki ve teknik Anadolu lisesine yerleşen öğrencilerin daha üst tercihlerindeki okullara yerleşmeleri memnuniyetinin arttığını kaydeden Özer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yıl Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 53'ü birinci tercihlerindeki bir Anadolu lisesine, yüzde 98'i ise ilk üç tercihlerindeki bir Anadolu lisesine yerleşti. Bu yıl ise ilk tercihindekiAnadolu liselerine yerleşen öğrencilerin oranı yüzde 57'ye çıktı, ilk üç tercihlerindeki bir Anadolu lisesine yerleşme oranı ise yüzde 99'a ulaştı.

'de Anadolu imam hatip liselerine sınavsız yerleşen öğrencilerin yüzde 55'i birinci tercihlerindeki bir Anadolu İmam Hatip lisesine, yüzde 88'i ise ilk üç tercihlerindeki bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleşti. Bu yıl ise Anadolu İmam Hatip liselerine sınavsız yerleşen öğrencilerin yüzde 57'si ilk tercihine, yüzde 88'iise ilk üç tercihlerindeki bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleşti. Bu yıl en büyük iyileştirme mesleki ve teknik ortaöğretimde yaşandı. İlk tercihindeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin oranı 'de yüzde 46 iken bu yıl yüzde 52'ye çıktı. Aynı zamanda, ilk üç tercihindeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin oranı 'de yüzde 82'den yılından yüzde 88'e yükseldi."

Nakil başvuruları başladı

Bakan özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 'de yerleştirme süreci tamamlanacak."

ARKADAŞINA GÖNDER

LGS LİSE NAKİL İŞLEMLERİ

Lise nakil işlemleri nasıl yapılır? Lise nakil işlemleri hakkında bilgiler

Haberin Devamı

LGS tercih sonuçlarının belli olmasının ardından veli ve öğrenciler de nakil sürecine odaklandı. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil işlemlerini tamamlayacak. funduszeue.info işlemleri 25 Temmuz'da başladı ve 29 Temmuz'da sona erecek. Peki lise nakil işlemleri nasıl yapılır?

lise NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak.

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

LGS NAKİL TARİHLERİ

MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şu şekilde;

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: Temmuz

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: Ağustos

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 8 Ağustos

Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos tarihinde tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.

E-DEVLETTEN NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-DEVLETTEN NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1. funduszeue.info adresine giriş yapılır.

2. Menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır.

3. "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır.

4. "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri" seçeneğine tıklanır.

5. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.

6. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklanır.

7. Önünüze çıkan seçeneklerden "Evet" seçeneğine tıklanır.

8. Nakil Nedeni - Veli İsteği seçilir.

9. Nakil Gideceği Tür - Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi vb. hangi tür okula gidecekse o tür seçilir.

Nakil başvurusu yapmak istediğiniz İl ve İlçe Seçilir.

Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulu "Başvuru okul" kısmından seçilir.

Nakil Gidebilir seçeneği işaretlenir. (Küçük kutu içine tik atılır.)

"Başvuruyu Kaydet" seçeneğine tıklanır. Başvurunuz gerçekleştiğine dair sayfada uyarı göreceksiniz.

NOT: Başvuru yaptıktan sonra e-okul öğrenci Veli Bilgilendirme sistemine girip öğrenci NAKİL durumunnda öğrencinin talep ettiği okulda kaçıncı sırada olduğunu görebilirsiniz.

Kaynak: edevlet

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası