dr ali uysal kardiyoloji / Sobiad Atıf Dizini - Anasayfa

Dr Ali Uysal Kardiyoloji

dr ali uysal kardiyoloji

RİTİM BOZUKLUĞU HASTALARINA DONDURMA TEDAVİSİ İLE ÇÖZÜM

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Aritmi ekibi, Türkiye’de sayılı merkezde yapılan ritim bozukluğu hastalarına uygulanan ‘dondurma tedavisi’ işlemini başarıyla uyguluyor. Hastanın tedavisi kısa sürede tamamlanırken komplikasyonun daha az olması ve işlemin ertesi gün hastanın taburcu edilmesi büyük avantaj sağlıyor.

Türkiye’de sayılı merkezde yapılan bu işlem artık Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Aritmi ekibince Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Serdar Kuyumcu ve Dr. Öğretim Üyesi Bayram Ali Uysal tarafından Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Demir eşliğinde yapılmaya başlandı.

Bu hastalıktan dolayı hastalarda genel olarak şiddetli çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve seyrek olarak da bayılmaya bulguları oluşturmaktadır. En fazla görülen belirti kalp çarpıntısıdır. Kalp fazla hızlı atmaya başladığında veya daha yavaş attığında hasta bayılabilir. Bazen de duraklamalar olur ve kalbin hızlanmasının yetmediği durumlarda hastada çabuk yorulma yakınmaları ortaya çıkar. Bu hastalıkta pıhtı atma ve felç gelişme riski yüksektir. Buna bağlı olarak yaşam kaybı görülebilir. Atriyal fibrilasyon inmelerin 3’te birinden sorumlu olan ritim bozukluğudur. Ayrıca kalp yetmezliğine ve hastaneye yatışların önemli sebeplerinden biridir.

Bu tedavi yönteminin süresi kısa sürmekte, komplikasyonları daha az olmakta ve hastaneden işlem sonrası gün taburcu olabilmektedir. Tedavi hastaların hayat kalitesinde artış ve hastalığın komplikasyonlarında azalmayı sağlamaktadır. Bu yöntem Atriyal fibrilasyon tedavisinde büyük başarı sağlamaktadır.

 

Doktor Ali Uysal

Kardiyoloji Uzmanı

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi /
  • Salı /
  • Çarşamba /
  • Perşembe /
  • Cuma /
  • CumartesiKAPALI
  • Pazar KAPALI

Saat Sonra Açık

İletişim Bilgileri

Doktor Ali Uysal
Kardiyoloji Uzmanı
Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi

Sevgi Mahallesi Nevvar Salih İşgören Caddesi 16 Gaziemir/İzmir

  • Telefon Numarası :
  • Fax :
  • Mobil/WhatsApp :
  • E-posta : [email&#;protected]
  • Web : funduszeue.info,/funduszeue.info

  • *Bilgi güncellemek için yorum kısmından veya mail yoluyla bildirimde bulunabilirsiniz.
En Yakınındaki İşletmeler:

Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı hakkında telefon numarası, iletişim bilgileri, en yakınındaki işletmeleri, çalışma saatlerini yukarıdan bulabilirsiniz.  Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı hakkında yapılmış şikayet ve yorumları okuyabilirsiniz. 


Şikayet Görüş Değerlendirme

Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı haftasonu açık mı, mesai saatleri, Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı nerede, açık mı, kapanış saati, müşteri hizmetleri,  En Yakın Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı nasıl gidilir, çalışma saatleri, iletişim, şikayet var mı, Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı hakkında şikayet, Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı hakkında yorumlar

Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı Harita Konumu ve Yol Tarifi

Aşağıdaki haritayı kullanarak Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı nerede bulunduğunu görebilir, Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı Yol Tarifi alabilir, en yakın Doktor Ali Uysal - Kardiyoloji Uzmanı görebilirsiniz.

Ali Uysal

Ali Uysal

Kardiyoloji

Bay, Meslekte 12 yıl

Ali Uysal Hakkında

Ali Uysal, Kardiyoloji uzmanı olarak İzmir Gaziemir ilçesinde Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi isimli sağlık kuruluşunda görev yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

Tıp Fakültesi: Uludağ Üniversitesi,

Uzmanlık: Kardiyoloji, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi,

Randevu Bilgileri

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir sağlık kuruluşudur. Ali Uysal için nolu MHRS telefonu üzerinden veya internet sitesi üzerinden randevu alabilirsiniz. MHRS üzerinden randevu alın.

Yakındaki Diğer Kardiyoloji Uzmanı Hekimler

İzmir'de görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Hekimler

İzmir'de görev yapan Kardiyoloji uzmanı bulundu. Görmek için tıklayın.

© funduszeue.info Tüm Hakları Saklıdır.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Tanıtım

KURULUŞ HİKAYESİ

funduszeue.infoş Yılı ve Kurucular: Doç. Dr. Jale CORDAN

funduszeue.infoim Dalının Tarihsel Gelişimi: 

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALI TARİHSEL GELİŞİMİ: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniğinden Doçfunduszeue.info CORDAN’ın tarihinde Bursa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğine atanması ile fakültemizde İç Hastalıkları bünyesinde Kardiyoloji seksiyonu kurulmuştur.

Kardiyoloji seksiyonunda hasta takibi ve bilimsel çalışmalar, klinik ve poliklinik çalışmaları İç Hastalıkları Kürsüsünden rotasyonla gelen asistanlarla yürütülmüştür. 

Daha sonra bu seksiyonda altı yataklı Koroner Yoğun Bakım, Kalp Kateterizasyonu Laboratuvarı, Elektrokardiyografi, Ekokardiyografi laboratuvarları kurulmuş ve Kardiyoloji Polikliniği çalışmalarına başlamıştır.

Kardiyoloji seksiyonunca kurulan Hemodinami Laboratuvarı Radyoloji’nin skopi odasında hizmet görmekte idi. Aynı mekanda 3 gün Kardiyoloji seksiyonu, 1 gün Pediatrik Kardiyoloji, 1 gün Nöroloji ve Nöroşirürji Kliniği çalışmakta idi. 

Eylül tarihinde Türk Kardiyoloji Derneği ile ortaklaşa çalışılarak Bursa’da ilk Ulusal Kardiyoloji Kongresi yapılmıştır. 

yılında YÖK kanundan sonra Rektör’ün emri ile Hemodinami Laboratuvarı kapatılmıştır. 

yılında funduszeue.info Nedim ÇOBANOĞLU Dicle Üniversitesi’nden gelerek Kardiyoloji seksiyonuna atanmıştır. 

tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunca, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ”Kardiyoloji Anabilim Dalı” kuruldu ve Anabilim Dalı Başkanlığına funduszeue.info ÇOBANOĞLU atandı. 

yılında Görükle’de yapımı başlamış olan Uludağ Üniversitesi Kampüsü yılında işletmeye açılmıştır. Kardiyoloji Anabilim Dalını oluşturan Kardiyoloji Polikliniği, Kardiyoloji Kliniği ve Yoğun Bakım Ünitesi ile Noninvasiv Laboratuvarında (EKG-Ekokardiyografi, Holter, ve Efor testi) yeni yerleşim yeri olan kampüste hizmet vermeye başlamıştır.

Bursa’da ikinci kez Ulusal Kardiyoloji Kongresi düzenlenmiştir. 

İpeker Ailesinin katkıları ile yılında Kardiyoloji kliniği, yoğun bakımı dört duvar durumundan alınarak modern bir Kardiyoloji kliniği oluşmuştur. 

Dr. Ali AYDINLAR yılında uzman olarak o zamanki Kardiyoloji seksiyonunda çalışmaya başlamıştır, 

Dr.Sümeyye GÜLLÜLÜ yılında Kardiyoloji seksiyonunda uzman olarak çalışmaya başlamıştır, 

Daha sonraki dönemde İç Hastalıkları asistanı olarak başlayan ve Kardiyolojinin Anabilim Dalı kurulması ile Kardiyoloji asistanlığına geçen funduszeue.info YEŞİLBURSA ve funduszeue.info GEMİCİ de kardiyoloji anabilim dalında çalışmaya başlamışlardır. 

yılında funduszeue.info KUMBAY, Dr. A.Rıza KAZAZOĞLU ve funduszeue.infoın SERDAR kliniğe atanmıştır.

Yeni arkadaşlarımızın katılımları ile modern bir şekilde Kardiyoloji Anabilim Dalı Hemodinami Laboratuvarı faaliyete geçmiştir. Böylece Kalp Kateterizasyonları, Koroner Anjiyografi, PTCA ve Stent uygulamaları başlatılmıştır. 

İlk Koroner Anjiyografi 3 Ağustos tarihinde yapıldı. 

Hemodinami Servisi, Konsey salonu Türkiye’nin ilk kimya mühendislerinden Sayın Y. Mühendis Nerime Yüksel’in bağışlarıyla yapıldı.

yılında Kardiyoloji Kliniği devletin imkanlarıyla yenilendi. 

Doç.Dr. Kani GEMİCİ 13 Şubat tarihinde Üniversitemizden ayrılarak İstanbul’da bir özel hastaneye geçmiştir.

funduszeue.info Aydın Kaderli, tarihinden itibaren kliniğimizde uzman doktor olarak çalışmaya başlamıştır. Dr. Aysel Aydın Kaderli, bahar döneminde Fizyoloji Anabilim Dalı"da doktora programına başlamıştır. 

funduszeue.info Şentürk, tarihinden itibaren uzman doktor olarak kliniğimiz de çalışmaya başlamıştır. Tunay Şentürk, Farmakoloji Anabilim Dalı"da doktora programına başlamıştır.

yılında Kardiyoloji Anabilim dalınca funduszeue.info Cordan’ın editörlüğünde Kardiyoloji Kitabı Uludağ Üniversitesi Basımevince yayınlandı.

funduszeue.info ÇOBANOĞLU’nun tarihinde emekli olması ile funduszeue.info CORDAN Anabilim Dalı Başkanlığına seçilmiştir ve Profesör Cordan tarihinde emekli olmuştur. Bu tarihte Anabilim Dalı başkanlığında funduszeue.info AYDINLAR seçilmiştir.

Mart tarihlerinde Kardiyoloji Anabilim Dalımızın yönetiminde ilk Kardiyoloji Kongresi, Uludağ Kardiyoloji Günleri 1 adı altında yapıldı. 

funduszeue.infoA.Rıza KAZAZOĞLU. 16 Nisan tarihinde sağlık nedenleri ile emekliye ayrılmıştır. 

17 Ocak tarihinde Prof. Dr. Ethem KUMBAY Anabilim dalımızdan ayrılarak Bursa’daki bir özel hastaneye geçmiştir. 

6 Aralık tarihinde Kardiyoloji kliniği, yoğunbakımı, polikliniği ve hemodinami servisi Sayın İsmail Hakkı YILMAZ tarafından alet ve mobilya olarak yenilenmiştir.

17 Kasım tarihinde Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi verilmiştir.

Tarihinde funduszeue.infoa Yılmaz Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinden Anabilim Dalımıza atanmıştır.

tarihinde Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi yenilenmiştir.

Tarihinde funduszeue.info Şeyda Günay Anabilim Dalımıza Dr.Öğretim Görevlisi olarak atanmıştır.

Tarihinde funduszeue.info Şentürk Profesör kadrosunu almıştır.

Tarihinde funduszeue.infoan Birdane Anabilim Dalımız kadrosuna atanmıştır.

Halen Kardiyoloji Anabilim Dalında toplam 8 Araştırma Görevlisi uzmanlık eğitimini sürdürmektedir.

Uzmanlık eğitimini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında yapan doktorlar şunlardır:

funduszeue.info AYDINLAR, 

Dr.Sümeyye GÜLLÜLÜ 

funduszeue.info YEŞİLBURSA,

funduszeue.info GEMİCİ, 

funduszeue.info HEPER,

funduszeue.info SERÇELİK,

Dr.Aşkın FİSKECİ,

funduszeue.info AKSU,

funduszeue.infom BARAN, 

Dr.Bülent İLÇÖL,

funduszeue.infoy KAYA,

funduszeue.info ÖZDEMİR,

funduszeue.info TEKİNER,

funduszeue.info EKİCİBAŞI

funduszeue.infoğrul MEHMETOĞLU,

funduszeue.info Yener ODABAŞI,

funduszeue.info GOGOLADZE GÜÇLÜ,

funduszeue.info ÇİÇEK,

funduszeue.info DOĞAN,

funduszeue.info AYDIN,

funduszeue.info ŞENTÜRK, 

funduszeue.info SALTAN, 

Dr.Uğur YUVANÇ, 

funduszeue.infoan ŞENGEZER, 

funduszeue.infos TÜREL,

funduszeue.info GÜRBÜZ,

funduszeue.infoık TORUN, 

Dr.Bülent ÖZDEMİR,

funduszeue.info SARAÇ, 

funduszeue.info EKBUL, 

Dr.Şenol COŞKUN, 

funduszeue.info AYDIN KADERLİ, 

funduszeue.info SAĞ,

Dr.Çağdaş AKGÜLLÜ,

funduszeue.info FAZLIOĞLU,

funduszeue.info ERYILMAZ,

funduszeue.info KARAAĞAÇ,

funduszeue.info YÜCEL,

funduszeue.info ERYILMAZ,

funduszeue.info UÇAR,

funduszeue.info AKTÜRK,

funduszeue.infoış ŞENSOY,

funduszeue.info ARSLAN,

Dr.Özlem AYDIN,

Dr.Gökhan BİLGİLİ,

funduszeue.info ALBAYRAK,

funduszeue.info EMÜL,

funduszeue.info Abidin YETGİN

funduszeue.info DOĞAN

Dr.Özlem AKTAŞ,

funduszeue.info ÖZDABAKOĞLU,

funduszeue.info ÖZBEK,

funduszeue.info TÜTÜNCÜ,

funduszeue.info KUŞTARCI,

funduszeue.info ALİŞİR,

funduszeue.info ÖZBAY,

funduszeue.info KEÇEBAŞ,

funduszeue.infolah BEŞLİ,

funduszeue.info KARABACAK

funduszeue.info BÖYÜK

Dr.Şeyda GÜNAY 

funduszeue.info HAMİDİ

funduszeue.info ÇALIŞKAN

funduszeue.info POLAT

Dr. Ahmet YILDIRIM

funduszeue.info GÜNGÖREN

funduszeue.info UYSAL

funduszeue.infoçkin DERELİ

funduszeue.info KÖZ

funduszeue.info ÖZTÜRK

Dr.Ömer BEDİR

funduszeue.info KOYUNCU 

Kardiyoloji Kliniğinde 29 yatak, Yoğun Bakım Ünitesinde 13 yatak, Hemodinami Laboratuvarında 14 yatak olmak üzere; toplam 56 yatakla Kardiyoloji Anabilim Dalı hizmet vermektedir. 

Halen Kardiyoloji Anabilim Dalında görevli Öğretim Üyeleri şunlardır:

funduszeue.info AYDINLAR 

funduszeue.infoın SERDAR 

funduszeue.infoSümeyye GÜLLÜLÜ 

funduszeue.info YEŞİLBURSA 

funduszeue.infoBülent ÖZDEMİR 

Prof. funduszeue.infoa YILMAZ

funduszeue.info ŞENTÜRK 

funduszeue.infoan BİRDANE

Öğretim Görevlisi Dr. Şeyda GÜNAY 

Anabilim Dalı Başkanları ve Görev Süreleri:

Prof. Dr. Nedim ÇOBANOĞLU:  

Prof. Dr. Jale CORDAN

funduszeue.info AYDINLAR (halen göreve devam etmektedir)

BAŞARILAR/İLKLER:

yılında ilk Kateter ve Ekokardiyografi yapıldı.

tarihinde Türk Kardiyoloji Derneği ile ortaklaşa çalışılarak Bursa’da ilk Ulusal 

Kardiyoloji Kongresi yapılmıştır. 

tarihinde ilk Koroner Anjiyografi yapıldı.

yılında İpeker Ailesinin katkıları ile Kardiyoloji kliniği, yoğun bakımı dört duvar durumundan alınarak modern bir Kardiyoloji kliniği oluşmuştur. 

yılında Kardiyoloji Kliniği devletin imkanlarıyla yenilendi. 

yılında Kardiyoloji Anabilim dalınca funduszeue.info Cordan’ın editörlüğünde Kardiyoloji Kitabı Uludağ Üniversitesi Basımevince yayınlandı.

tarihlerinde Kardiyoloji Anabilim Dalımızın yönetiminde ilk Kardiyoloji Kongresi, Uludağ Kardiyoloji Günleri 1 adı altında yapıldı. 

tarihinde Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi verilmiştir.

tarihinde Kardiyoloji kliniği, yoğunbakımı, polikliniği ve hemodinami servisi Sayın İsmail Hakkı YILMAZ tarafından yenilenmiştir. 

ANABİLİM DALI AKADEMİK FAALİYETLERİ:

Uludağ İç Hastalıkları Kongrelerine düzenlemesine ve faaliyet olarak Kardiyoloji Anabilim Dalı katılmaktadır. 

Uludağ Kardiyoloji Günleri Toplantısı ,

yılında Kardiyoloji Anabilim dalınca funduszeue.info Cordan’ın editörlüğünde Kardiyoloji Kitabı Uludağ Üniversitesi Basımevince yayınlandı.

ANABİLİM DALI FOTOĞRAFLARI: Ektedir.

İLETİŞİM: Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi kardiyoloji AD Görükle BURSA

Tel: 0 16 40 – 0 16 41

Fax: 0 16 28

ANILAR: 

ANABİLİM DALINA AİT WEB SİTESİ: YAZILACAK

Prof. Dr. Ali Aydınlar’ ın KİTAPLARDA BÖLÜM YAZARLIĞI

Doç. Dr. Ali Aydınlar: TÜBERKÜLOZ PERİKARDİT, Editör: Prof Dr. Nihat Özyardımcı: AKCİĞER VE AKCİĞER DIŞI ORGAN TÜBERKÜLOZLAARI, Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s

Doç. Dr. Ali Aydınlar: İSKEMİK KALP HASTALIKLARINDA EKG, EKG Özel sayısı. Editör: Prof. Dr. Jale Cordan: , Şubat ,

Doç. Dr. Ali Aydınlar: DİABETİK KALP HASTALIKLARINDA KLİNİK YAKLAŞIM, HER YÖNÜ İLE DİABETES MELLİTUS. Editör: Doç. Dr. Mustafa Yenigün: İstanbul:Nobel, s

Prof. Dr. Ali Aydınlar: PERİKARDİYAL EFÜZYONLAR, Editörler: Prof. Dr. Kayıhan Engin, funduszeue.info Özyardımcı. AKCİĞER KANSERLERİ. funduszeue.info kitapçılık, s

Prof. Dr. Ali Aydınlar: SİGARANIN KARDİYOVASKÜLER SİSTEM ÜZERİNE ETKİLERİ, Editör:Prof. Dr. Nihat Özyardımcı SİGARA VE SAĞLIK. funduszeue.info,,

Prof. Dr. Ali Aydınlar: EGZERSİZ STRES TESTİ s

VENTRİKÜLER ARİTMİLERs,

MİYOKARD İSKEMİSİ s ,

KARARLI ANGİNA PEKTORİS S ,

AORT DARLIĞI S ,

AORT YETERSİZLİĞİ S ,

KARDİYO MİYOPATİLER S KARDİYOLOJİ,

Editör: funduszeue.info Cordan,Bursa,Uludağ Üniversitesi Basımevi,

funduszeue.info Aydınlar, Angina pektoris, s,İÇ HASTALIKLARI; Editör Prof. Dr. Enver Dolar. İstanbul, Nobel-Güneş Kitabevi,

funduszeue.info Aydınlar,Sarkoidozda kalp hastalıkları,s,SARKOİDOZ;Editör funduszeue.info Nihat Özyardımcı.Bursa ,Uludaü Üniversitesi basımevi,

funduszeue.info Akın Serdar KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ: 

Doçfunduszeue.infoın Serdar , Editör, Primer Kardiyoloji, Güneş&Nobel Tıp Kitapevi ;  

funduszeue.infoın Serdar, Editör, Türkiye Klinikleri Kardiyoloji Dergisi , " Kardiyomiyopatiler Özel Sayısı " Cilt/Vol :3, Sayı/No : 24, 

funduszeue.info Akın Serdar kitap bölüm yazarlığı :

Doçfunduszeue.infoın Serdar, " İlaç Etkileşimleri ", Editör : Prof. Dr. Çetin EROL, Klinik Kardiyoloji ,MN Medikal & Nobel ; s  

funduszeue.infoın Serdar , " Konjestif Kalp Yetmezliği " Editör: funduszeue.info DOLAR, İç Hastalıkları,;Nobel & Güneş, ; s  

funduszeue.info Akın Serdar ,A' dan Z' ye Kronik Kalp Yetersizliği, 

Kalp Yetersizliğinde Kullanılan Belirteçler "

Editörler : funduszeue.info Ömer KOZAN, ,funduszeue.info Mehdi ZOGHİ ; Güneş Tıp Kitabevleri, ;  

funduszeue.infoın Serdar,“ Kalp Yetersizliği Tanımı ve Patofizyolojisi “Editör funduszeue.info Ömer KOZAN ,Temel Kardiyoloji, Güneş Tıp Kitapevleri,; ; s 

Prof. Dr.Sümeyye GÜLLÜLÜ’NÜN KİTAPLARDA BÖLÜM YAZARLIĞI

Prof. Dr. Sümeyye Güllülü: KÖTÜ VENTRİKÜLDE TANIDA VE CANLILIK ARAŞTIRILMASINDA EKOKARDİYOGRAFİ, Ed:Bülent Mutlu, Ciddi ventrikül yetersizliği: Tanıdan tedaviye, yeni yaklaşımlar. Anadolu Kardiyoloji dergisi özel sayısı, Anadolu Kardiyol Derg ; 8: özel Sayı 2;

Prof. Dr. Sümeyye Güllülü, Uz. Dr. Saim Sağ: MİKROVASKÜLER ANGİNA, Ed: Haldun Müderrisoğlu, L. Elif Sade: Koroner kan akışının değerlendirilmesi ve klinik önemi. Ankara; Başkent Üniversitesi Basımevi: ;

Doç. Dr. Sümeyye Güllülü: HİPERTROFİLER, Prof Dr Jale Cordan,Türkiye Klinikleri Kardiyoloji, Elektrokardiyografi Özel Sayısı;T Klin J Cardiol, ; 14;

Prof. Dr. Sümeyye Güllülü: İnfiltratif Kardiyomiyopatiler; Ed: Dilek Yeşilbursa. Kardiyomiyopatiler Özel Sayısı, Türkiye klinikleri Kardiyoloji: 4: 4:

Doç.Dr. Sümeyye Güllülü: DOPPLER TEMEL PRENSİPLERİ ve TEKNİK KISITLILIKLARI, Dr Mehmet Özkan: 3. Ekokardiyografi Mezuniyet Sonrası Eğitim Toplantısı, İstanbul. Figür,, s

Doç.Dr. Sümeyye Güllülü, Uz. Dr Bülent Özdemir: KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARDAN KORUNMADA ASETİL SALİSİLİK ASİT, M. Ali Oto: Türk Kardiyoloji Seminerleri. Ankara, Pelin Ofset, ;1;

Doç. Dr.Sümeyye Güllülü: EKOKARDİYOGRAFİDE DEĞİŞİK UYGULAMALAR, Prof Dr. Jale Cordan, Doç.Dr. Dilek Yeşilbursa, Doç Dr İbrahim Baran,Doç.Dr. Sümeyye Güllülü :Kardiyoloji. Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s

funduszeue.info Şentürk ,Doç. Dr.Sümeyye Güllülü: ATEROSKLEROZUN PATOGENEZİ, Prof Dr. Jale Cordan, Doç.Dr. Dilek Yeşilbursa, Doç Dr İbrahim Baran, Doç.Dr. Sümeyye Güllülü :Kardiyoloji. Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s

Doç. Dr.Sümeyye Güllülü: SİSTEMİK HİPERTANSİYON, Prof Dr. Jale Cordan, Doç.Dr. Dilek Yeşilbursa, Doç Dr İbrahim Baran,Doç. Dr. Sümeyye Güllülü :Kardiyoloji. Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s  

Doç. Dr.Sümeyye Güllülü, Prof. Dr. Mustafa Güllülü: HİPERTANSİYON TEDAVİSİ, Prof Dr. Jale Cordan, Doç.Dr. Dilek Yeşilbursa, Doç Dr İbrahim Baran, Sümeyye Güllülü :Kardiyoloji. Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s

Uz. Dr. Aysel Aydın Kaderli, Doç. Dr.Sümeyye Güllülü: KALP TÜMÖRLERİ, Prof Dr. Jale Cordan, Doç.Dr. Dilek Yeşilbursa, Doç Dr İbrahim Baran,Doç.Dr. Sümeyye Güllülü :Kardiyoloji. Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s  

Doç. Dr.Sümeyye Güllülü: SİSTEMİK HASTALIKLAR VE KALP, Prof Dr. Jale Cordan, Doç.Dr. Dilek Yeşilbursa, Doç Dr İbrahim Baran,Doç.Dr. Sümeyye Güllülü :Kardiyoloji. Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi, , s

Doç. Dr. Sümeyye Güllülü: NORMAL KALBİN YAPI VE FONKSİYONLARI, funduszeue.info Enver Dolar: İç Hastalıkları . İstanbul, Nobel Tıp kitabevleri, , s

Doç. Dr. Sümeyye Güllülü: KALP VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINDA TANI YÖNTEMLERİ, funduszeue.info Enver Dolar: İç Hastalıkları. İstanbul, Nobel Tıp kitabevleri, , s

funduszeue.info Sümeyye Güllülü: PULMONER KAPAK, Prof. Dr. Çetin Erol, Doç. Dr. Mehmet Özkan Klinik ekokardiyografi. Ankara, MN Medikal& Nobel, , s

funduszeue.info Sümeyye Güllülü: SİSTEMİK HASTALIKLARDA EKOKARDİYOGRAFİ VE KLİNİK PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ, William F. Armstrong, Thomas Ryan. Çeviri Editörü: Çetin Erol. Feigenbaum Ekokardiyografi. 7. Baskı. Ankara,Güneş Tıp Kitabevleri. , s  

Prof. Dr. Sümeyye Güllülü: PULMONER ARTERİYEL HİPERTANSİYONDA KONVANSİYONEL TEDAVİ, Cihangir Kaymaz, M. Serdar Küçükoğlu, Pulmoner Hipertansiyon. İstanbul,Aves&Books. ,

Prof. funduszeue.info YEŞİLBURSA’NIN KİTAPLARDA BÖLÜM YAZARLIĞI

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: KARDİYOMİYOPATİLER Özel Sayısı Editör:funduszeue.info YEŞİLBURSA, Türkiye Klinikler Kardiyoloji ;

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ, Editör:Prof Dr. funduszeue.infoın Serdar: Kardiyomiyopatiler Özel sayısı. ,

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: KARDİYOMİYOPATİ TANIM VE SINIFLAMASI, Editör:Prof. Dr Dilek Yeşilbursa. Kardiyomiyopatiler Özel sayısı, ;

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: HEDEF TEDAVİ: HEMODİNAMİ: VAZODİLATÖR TEDAVİ, Editör: Prof Dr. Metin Özenci, Kalp Yetersizliği Özel Sayısı. ,

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: EKOKARDİYOGRAFİ STANDART İNCELEME VE ENDİKASYONLARI, Editör: Prof Dr. Bilgin Timuralp. Ekokardiyografi Özel Sayısı.

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: NORMAL ELEKTROKARDİYOGRAFİ, Editör:Prof Dr Jale Cordan, Elektrokardiyografi özel sayısı, ,

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: KALP YETERSZİLİĞİNİN TANIM VE TERMİNOLOJİSİ, Editör:Prof Dr Ahmet Temizhan, Kalp Yetersziliği Özel Sayısı, ,

Prof Dr Dilek Yeşilbursa, Prof Dr. O. Akın Serdar PRİMER KARDİYOLOJİ, Güneş-Nobel Kitapevi, Bursa

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: FARMAKOLOJİK AJANLARIN KORONER AKIŞ YEDEĞİNE ETKİSİ, Editör:Prof Dr. Haldun Müderrisoğlu, Doç Dr. Elif Sade. Koronor Kan Akışının Değerlendirilmesi ve Klinik Önemi. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: PULMONER HİPERTANSİYONDA GEBELİK, Editör:Cihangir Kaymaz, Serdar Küçükoğlu. Pulmoner Hipertansiyon. AVES Yayıncılık Ltd. Şti.

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: KALP YETERSİZLİĞİ TEDAVİSİNDE VAZODİLATÖR TEDAVİ, Editör: Prod Dr Ömer Kozan, Prof Dr. Mehdi Zoghi, A’dan Z’ye Kronik Kalp Yetersizliği. Güneş Tıp Kitapevleri

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: ÜÇ BOYUTLU EKOKARDİYOGRAFİ, Editör:Prof Dr Çetin Erol, Doç Dr Mehmet Özkan. Klinik Ekokardiyografi ve Diğer Görüntüleme Yöntemleri. MN Medikal & Nobel Tıp Kitapevi,

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: KALP VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINA YAKLAŞIM, Ed: Prof Dr Enver Dolar. İç Hastalıkları Nobel & Güneç Tıp Kitapevi

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: SİSTEMİK HASTALIKLAR VE GEBELİKTE KALP, KALP TÜMÖRLERİ VE TRAVMA, Ed: Prof Dr Enver Dolar. İç Hastalıkları Nobel & Güneç Tıp Kitapevi

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: MİTRAL YETMEZLİĞİ VE MİTRAL KAPAK PROLAPSUSU Editör: Jale Cordan, Dilek Yeşilbursa, İbrahim Baran, Sümeyye Güllülü. Kardiyoloji, Bursa ,s 

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: NONKARDİYAK CERRAHİYE GİDEN KALP HASTALRININ DEĞERLENDİRİLMESİ Ed: Jale Cordan, Dilek Yeşilbursa, İbrahim Baran, Sümeyye Güllülü. Kardiyoloji, Bursa , s

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: PULMONER EMBOLİ Editör: Jale Cordan, Dilek Yeşilbursa, İbrahim Baran, Sümeyye Güllülü. Kardiyoloji, Bursa , s

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: KORONER ARTER HASTALIĞI RİSK FAKTÖRLERİ Editör: Jale Cordan, Dilek Yeşilbursa, İbrahim Baran, Sümeyye Güllülü. Kardiyoloji, Bursa , s

Prof Dr Dilek Yeşilbursa: EKOKARDİYOGRAFİ Editör: Jale Cordan, Dilek Yeşilbursa, İbrahim Baran, Sümeyye Güllülü. Kardiyoloji, Bursa ,s

Prof. Dr. İbrahim BARAN’ın KİTAPLARDA BÖLÜM YAZARLIĞI

Uz. Dr. İbrahim Baran : Gemici K, Baran İ. Örneklerle Tam EKG Kılavuzu: İstanbul Ulusal Tıp Kitabevi,  

Yard. Doç. Dr. İbrahim BARAN: Gemici K, Baran İ, Özdemir B. Kardiyak Konsültasyon. Nobel Tıp Kitabevi, İstanbul  

Yard. Doç. Dr. İbrahim BARAN:

Kalp Yetersizliğinin Fizyopatolojisi s

Pacemaker ve İmplante Edilebilir Kardiyoverter-Defibrilatörler s

Ani Kardiyak Ölüm ve Kardiyopulmoner Resüssitasyon s

Akut Miyokard İnfarktüsü Komplikasyonları s

Kalp Hastalıklarında Rehabilitasyon s

Kor Pulmonale s

Akut Romatizmal Ateş s

Protez Kapakların Takibi s

Miyokarditler s

Gebelik ve Kalp Hastalıkları s

KARDİYOLOJİ, Editör: funduszeue.info Jale Cordan. Bursa, Uludağ Üniversitesi Basımevi,  

Yard. Doç. Dr. İbrahim BARAN

Kardiyomiyopatiler, s,  

Miyokardit ve Spesifik Kalp Kası Hastalıkları s

Perikarditler s  

Akut Romatizmal Ateş s  

İÇ HASTALIKLARI; Editör Prof. Dr. Enver Dolar. İstanbul, Nobel-Güneş Kitabevi,  

Doç.Dr. Aysel Aydın Kaderli KİTAPLARDA BÖLÜM YAZARLIĞI 

Bölüm 3: Egzersiz stres testi ( sayfalar, 8 sayfa)

Bölüm 5: Kalp blokları ( sayfalar, 8 sayfa)

Supraventriküler taşiaritmiler (, sayfalar, 16 sayfa)

Bölüm 9: Aort darlığı ( sayfalar, 7 sayfa)

Aort yetersizliği ( sayfalar, 7 sayfa)

Bölüm Perikardiyal hastalıklar (–, sayfalar, 15 sayfa)

Kalp tümörleri ( sayfalar, 4 sayfa)

Editörler: Cordan J, Yeşilbursa D, Baran İ, Güllülü S: Kardiyoloji, Uludağ Üniversitesi Yayınevi Müdürlüğü Bursa, ISBN:

Ödüller : 

Third Annual Congress on Update in Cardiology and Cardiovascular Surgery,November28 December 02, , “Aydin Kaderli Aysel, Senturk Tunay, Ozdemir Bulent, Baran İbrahim, Kazazoğlu Ali Rıza, Ekicibaşı Erkan, Aydinlar Ali. Association of microalbuminuria with presence and severity of coronary artery disease in non-diabetic cases.” çalışması ile mansiyon ödülü,

5. Uludağ İç Hastalıkları Kongresi, Nisan , “Celaleddin Demircan, Sinem Kıyıcı, Aysel Aydın Kaderli, Deniz Sığırlı, Candan Demiröz, Selim Gürel, Şermin Külahoğlu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Stajı yapan öğrencilerinin çoklu zeka profili” çalışması ile birincilik ödülü,

Kardiyak Görüntüleme Çalışma Grubu Toplantısı, Mayıs , “Primer Kardiyak Lenfoma” başlıklı sunum ile en duru Türkçe üçüncülük ödülü 

Doç. Dr. Tunay Şentürk’ün KİTAPLARDA BÖLÜM YAZARLIĞI

funduszeue.info Şentürk: KALP YETERSİZLİĞİ TEDAVİSİ, Editör:funduszeue.info Jale Cordan, KARDİYOLOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: VENTRİKÜLER ARİTMİLER, Editör:funduszeue.info Cordan, KARDİYOLOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: ATEROSKLEROZUN PATOGENEZİ, Editör: funduszeue.info Cordan, KARDİYOLOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: MYOKARD İSKEMİSİ, Editör: funduszeue.info Cordan KARDİYOLOJİ KİTABI Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: KARARLI ANGİNA PEKTORİS, Editör;funduszeue.info Cordan, KARDİYOLOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: KARARSIZ ANJİO PEKTORİS,Editör, funduszeue.info Cordan ,KARDİYOLOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: KORONER ARTER HASTALIKLARINDA İNVAZİV GİRİŞİM Editör, funduszeue.info Cordan, KARDİYOLOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: PULMONER HİPERTANSİYON Editör, funduszeue.info Cordan, KARDİYOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: KARDİYOMİYOPATİLER Editör, funduszeue.info Cordan, KARDİYOJİ KİTABI, , Bursa, Uludağ Üniversitesi Yayınları,

funduszeue.info Şentürk: KALP YETERSİZLİĞİ TEDAVİSİ TANIMI VE PATOFİZYOLOJİSİ Editör, funduszeue.info Cordan, Temel Kardiyoloji Kitabı, , Ankara, Güneş Tıp Kitabevleri,

Ödüller : 
2 Temmuz Sümeyye Güllülü:International College of Angiology Scientific Poster Presentation  Certificate of Avard  aldı.
28 Kasım Tunay Şentürk:funduszeue.info Kardiyoloji kongresinde ‘Akut Miyokard İnfarktüsü geçiren hastalarda N-Asetil sisteinin oksidatif stres ve QT  dispersiyonu üzerine etkisi’ isimli posteriyle günün posteri ödülünü kazanmıştır.
29 Kasım Tunay Şentürk:funduszeue.info Kardiyoloji Kongresinde /Akut koroner sendromlu hastalarda serum paraoksanaz enzim aktivitesinin koroner  arter hastalığının şiddeti ve erken dönem prognoz ile ilişkisi ‘ isimli çalışması ile günün posteri ödülünü kazanmıştır.
28 Ekim , Third Annual Congress on Update in Cardiology and Cardiovascular Surgery,November “Aydin Kaderli Aysel, Senturk Tunay, Ozdemir Bulent, Baran İbrahim, Kazazoğlu Ali Rıza, Ekicibaşı Erkan, Aydinlar Ali. Association of microalbuminuria with presence and severity of coronary artery disease in non-diabetic cases.” çalışması ile mansiyon ödülü,
  Nisan Uludağ İç Hastalıkları Kongresi, “Celaleddin Demircan, Sinem Kıyıcı, Aysel Aydın Kaderli, Deniz Sığırlı, Candan Demiröz, Selim Gürel, Şermin Külahoğlu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Stajı yapan öğrencilerinin çoklu zeka profili” çalışması ile birincilik ödülü aldı
Mayıs Aysel Aydın Kaderli: Kardiyak Görüntüleme Çalışma Grubu Toplantısı, , “Primer Kardiyak Lenfoma” başlıklı sunum ile en duru Türkçe üçüncülük ödülü.

KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALI TEZ KONULARI

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

TEZ KONUSU

TEZ YÖNETİCİSİ

TEZ BİTİRME YILI

Ali AYDINLAR

Hafif ve Orta Derecede Hipertansiyonlu Hastalarda Perindopril Tedavisinin Sol Ventrikül Duvar Kalınlığı, Kitlesi ve Diyastolik Fonksiyonları Üzerine Etkisi

Prof. Dr. Nedim ÇOBANOLU

Dilek YEŞİLBURSA

Tek Damar Koroner arter Hastalarında treadmil egzersiz testi ile dobutamin stres ekokardiyıgrafinin karşılaştırılması

Prof. Dr. Ethem KUMBAY

Kani GEMİCİ

Stabil angına pektorisli koroner arter hastalarında dilaltı kaptoprilin efor kapasitesine etkileri

Doç. Dr. Ali Rıza KAZAZOĞLU

Sümeyye GÜLLÜLÜ

Daksazosin esansiyel hipertansiyonlu hastalarda çeşitli parametreler, sol ventrikül fonksiyon ve kitlesi ile efor kapasitesi üzerine etkisi

Porf. Dr. Nedim ÇOBANOĞLU

Cem HEPER

Yaşlanmanın transmitral diyastolik doppler akım parametrelerine etkisi

Doç. Dr. Ali AYDINLAR

Alper SERÇELİK

Trombolitik tedavi uygulanan akut miyokard enfarktüslü hastalarda reperfüzyon'un değerlendirilmesinde troponin-t 'nin değeri

Prof. Dr. Ethem KUMBAY

Melih AKSU

Hastalığında kardiyak tutulum

Prof. Dr. Jale CORDAN

İbrahim BARAN

Sentrikül disfonksiyonlu koroner arter hastalarında cerrahi revaskülarizasyon sonrası fonksiyonel iyileşme ile preoperatif dobutamin stres ekokardiyografi bulgularının karşılaştırılması

Doç. Dr. Ali AYDINLAR

Aşkın FİSKECİ

Stabil koroner  arter hastalarında transmitral diyastolik doppler akım parametrelerinin sirkadiyen değişimi.

Doç. Dr. Ali AYDINLAR

Tevfik Bülent İLÇÖL

Koroner anjiyoplasti ve stent uygulanan hastalarda girişime bağlı sistemik inflamatuar yanıtın araştırılması ve restenozla ilişkisinin incelenmesi

Prof. Dr. Jale CORDAN

Kubilay KAYA

Akut miyokard infarktüsünün erken döneminde kalp hızı değişkenliğinin prognostik önemi

Prof. Dr. Jale CORDAN

Aslan ÖZDEMİR

Koroner arter hastalığı ve klamidya pnömoni arasındaki ilişki

Prof. Dr. Jale CORDAN

Fatih TEKİNER

Kalp yetmezliğinde kısa dönem kalp hızı değişkenliğinin (KHD) prognostik değeri

Prof. Dr. Jale CORDAN

Erkan EKİCİBAŞI

Diyabetik olmayan kişilerde lipid profili ve mikroalbüminüri ile koroner arter hastalığı varlığı ve ağırlığı arasındaki ilişkiler

Prof. Ali Rıza KAZAZOĞLU

Ertuğrul MEHMETOĞLU

İnsanlarda kısa süreli hızlı atriyal pacing sonrası sinüs düğümü fonksiyonlarının elektriksel remodelizasyonu

Prof. Dr. Sümeyye GÜLÜLÜ

Ahmet Yener ODABAŞI

Kardiyak yüksek risk grubunda paraoksanoz aktivitesi ile karotis ve femoral arter intima-media kalınlığnın ilişkisi

Prof. Dr. O. Akın SERDAR

Sevil GOGOLADZE

Diyabetik hastlarda kardiyak otonomik nöropati ve diyabetik kardiyomiyopati arasındaki ilişki

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Davran ÇİÇEK

ST Elevasyonlu Akut MI ile başvuran hastaların mortalite, morbidite ve risk faktörü modifikasyonunun bir yıllık takip ve değerlendirilmesi

Doç Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Emir DOĞAN

Anstabil Anjina Pektoris ile Koroner Yoğun Bakıma yatırılan hastalarda Troponin T düzeyleri ile EKG değişikliklerinin prognostik önemi

Doç. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Melike AYDIN

Koroner Arter hastalarında egzersiz stres testi sırasındaki QT dispersiyonunun iskemiyibelirlemedeki yararı ve diğer iskemi belirteçleri ile ilişkisi

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Tunay ŞENTÜRK

Akut koroner sendromlarda prokalsitonin ve yüksek duyarlıklı serum reaktif protein arasındaki korelasyonun saptanması

Prof. Dr. Jale CORDAN

Yelda SALTAN

Orta dereceli kortoner arter lezyonlarında dobutaminli doku doppler ekokardiyografi ile miyokrad iskemisinin gösterilmesi

Doç. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Uğur YUVANÇ

Koroner arter hastalığı ile karotis, brakial arter intima-media kalınlığı ve brakial arter akım bağlı vazodilatasyon arasındaki ilişki

Prof. Dr. Ethem KUMBAY

Neslihan ŞENGEZER

Yüksek riskli kombine hiperlipidemi hastalarda  statin monoterapisi ile statin ve fibrat kombine
tedavsinin lipid parametreleri üzerine etkinliği ve güvenilirliği

Prof. Dr. Ali Rıza KAZAZOĞLU

Baybars TÜREL

Akut miyokard infarktüsünde reperfüzyon tedavisine ek olarak glukoz-insülin potasyum solüsyon kullanımının erken dönem kardiyak morbidite üzerine etkileri

Prof. Dr. Jale CORDAN

Metin GÜRBÜZ

Homosisteinin aterosklerotik koroner arter hastalığındaki rolü; lezyon ağırlığı, b12 vitamini ve folik asit ile ilişkisi

Doç Dr. Ali AYDINLAR

Tarık TORUN

Perkütan transluminal koroner koroner anjiyoplasti ve stent uygulanan hastalarda restenoz gelişime CRP, fibrinojen, interkolin-1β, interkolin -6 ve TNF a’nın etkileri

Prof. Dr. Ali Rıza KAZAZOĞLU

Bülent ÖZDEMİR

PTCA ve stent uygulanan hastalarda trofibanın klinik izlem ve restenoz üzerine etkisi

Prof. Dr. Ethem KUMBAY

Murat SARAÇ

Koroner arter hastalığı olasılığı yüksek hasta gurubunda kalp dışı cerrahi riskinin değerlendirilmesinde Dobutamin MPS’nin rolü

Doç Dr. O. Akın SERDAR

Şenol COŞKUN

Nabız basıncı yüksek olan Hipertansif hastalar ile Nabız basıncı normal olan hipertansif hastalarda mikroalbüminürinin koroner arter hastalığı ile ilişkisi

Prof. Dr. Jale CORDAN

Aysel AYDIN KADERLİ

Koroner Arter Hastalığı nedeniyle Revaskülarizasyon uygulanan hastalarda erken restenozla hiperkoagulobilitenin ilişkisi

Prof. Dr. Ethem KUMBAY

Adem EKBUL

Kalp yetmezliğinde standart tedaviye eklenen spironolakton’un kardiak fonksiyonlar üzerine etkisinin ekokardiyografik olarak değerlendirilmesi

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Saim SAĞ

Kronik böbrek yetersizliği bulunan hastaların hemodiyaliz öncesi ve sonrası doku doppler ekokardiyografi bulgularının karşılaştırılması

Prof. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Çağdaş AKGÜLLÜ

Medikal tedavi kararı alınan koroner arter hastalarında dislipidemi tedavisinin arteryel sertlik (stıffness) ve arteryel elastisite üzerine etkisi

Prof. Dr. Ali Rıza KAZAZOĞLU

Murat FAZLIOĞLU

Arteriyel sertlik (STIFNESS) ve arteriyel kaybı ile koroner arter hastalığı riski ve koroner tutulumunun ciddiyeti arasındaki ilişki

Prof. Dr. Ethem KUMBAY

Ufuk ERYILMAZ

ST segment elevasyonlu miyokard enfarktüsü' nde N -terminal pro - brain natriüretik peptid'in prognostik önemi

Prof. Dr. O. Akın SEDRAR

Kemal KARAAĞAÇ

Koroner arter hastalığı saptanan hastalarda PFA sistemi ile aspirin direnci sıklığının araştırılması

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Enver YÜCEL

Koroner arter hastalığı olan ve olmayan metabolik sendromlu hastalarda paraoksonaz enzim aktivitesinin karşılaştırılması

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Salih ERYILMAZ

Uyku apne sendromunda cpap tedavisinin arteryel sertlik ''stiffness '' ve arteryel elastisite üzerine etkisi

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Hakan UÇAR

Behçet hastalarında arteriyel 'stiffness'

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Yusuf AKTÜRK

Sigaranın koroner kollateral gelişimine etkisi

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Barış ŞENSOY

İskemik sol ventrikül fonksiyon bozukluğu olan hastalarda trimetazidinin sol ventrikül fonksiyonları ve NT-ProBNP seviyeleri üzerine etkisi

Prof. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Sinan ARSLAN

Koroner arter bypass greftleme sonrası aspirin direncinin greft tıkanması üzerine etkisi

Prof. Dr. O. Akın SERDAR

Özlem AYDIN

Subklinik hipertiroidili hastalarda sol ventrikül fonksiyonlarının pulsed wave doku Doppler ile değerlendirilmesi

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Gökhan BİLGİLİ

Hipertiroidili hastalarda otonomik disfonksiyonun kalp hızı toparlanması ve diğer egzersiz parametreleri ile değerlendirilmesi

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Sezgin ALBAYRAK

Akut miyokard enfarktüslü hastalarda dört haftalık karvedilol veya metoprolol tedavisinin okside LDL ve paraoksonaz 1 aktivitesi üzerine etkisi

Doç Dr. İbrahim BARAN

Ali EMÜL

Anjiyografik olarak koroner arter yapısı normal bulunan olgularda metabolik sendromun aort distensibilitesi üzerine etkisi

Doç.. Dr. İbrahim BARAN

Zeynel Abidin YETGİN

Akut koroner sendromlu hastalarda, stabil koroner arter hastalığı olan ve koroner arter hastalığı olmayan hastalarda kendini değerlendirme formları ile ölçülen depresyon ve anksiyete düzeylerinin karşılaştırılması

Prof. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Tolga DOĞAN

Koroner arter hastalığı-retina ilişkisi

Prof. Dr. O. Akın SERDAR

Özlem AKTAŞ KARACA

Stabil koroner arter hastalarında inflamatuvar markırlar ile kalp hızı değişkenliği arasındaki ilişki

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Osman ÖZDABAKOĞLU

Vasküler erektil disfonksiyonu olan hastaların arteriyel sertlik ve kardiyak fonksiyonlarının değerlendirilmesi, fosfodiesteraz tip V inhibitörü tadalafilin bu parametreler üzerine akut etkileri

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Can ÖZBEK

Stabil koroner arter hastalarında gensini skoru ile belirlenen koroner arter hastalığının ciddiyeti ile serum neopterin seviyelerinin ilişkisi

Prof. Dr. İbrahim BARAN

Ahmet TÜTÜNCÜ

Aort darlığı ve ciddiyeti ile serum fetuin-a düzeyinin ilişkisi

Prof. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Taner KUŞTARCI

Akut koroner sendrom ve stabil koroner arter hastalarında gensini skoruna göre hesaplanan koroner arter hastalığı ciddiyeti ile ortalama trombosit hacmi düzeyleri arasındaki ilişki

Prof. Dr. Ali AYDINLAR 

M. Fethi ALİŞİR

Stabil kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan hastalarda koroner arter hastalığı erken tanısında miyokard perfüzyon sintigrafisi ve koroner kalsiyum skorunun değeri

Prof. Dr. O. Akın SERDAR

Sinem ÖZBAY

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan hastalarda akut alevlenmelerin kardiyak etkileri

Prof. Dr. O. Akın SERDAR

Mesut KEÇEBAŞ

Sol ventrikül sistolik kalp yetersizliğinin tanısı ve değerlendirilmesinde serum fetuin-a düzeyinin yeri

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Feyzullah BEŞLİ

Sol ventrikül sistolik kalp yetersizliğini tanısı ve değerlendirilmesinde serum-lektin-like okside ldl reseptör düzeyinin yeri

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Selda KARABACAK

Kronik kalp yetersizliğinde görülen anemide hepsidin molekülünün rolü ve eritrosit dağılım genişliği artışı ile ilişkisi

Prof. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Ferit BÖYÜK

Metabolik sendromlu hastalarda ekokardiyografide ölçülen epikardiyal yağ dokusu miktarı ile efor stres testinde azalmış kalp hızı değişkenliği arasındaki ilişki

Doç. Dr. Bülent ÖZDEMİR

Şeyda GÜNAY

Endotel işlev bozukluğunun arteriyel sertlik, serum endotelin-1 düzeyi ile değerlendirilmesi ve koroner arter hastalığı ciddiyeti ile ilişkisi

Prof. Dr. İbrahim BARAN

Mehmet HAMİDİ

Stabil angina pektorisli hastalarda vaspin ve visfatin düzeylerinin değerlendirilmesi ve koroner arter hastalığı ciddiyeti ile ilişkisi

Prof. Dr. Sümeyye GÜLLÜLÜ

Serhat ÇALIŞKAN

Çalışan kalpte koroner arter bypass greft operasyonu olan hastalarda miyokard hasraını göstermede kardiyotrfin -1’in yeri

Doç. Dr. Bülent ÖZDEMİR

Ufuk POLAT

Akut koroner sendrom hastalarında kardiyotropin-1 (CT-1) düzeyinin değerlendirilmesi ve kardiyak enzimlerdeki artış (CK,CK-MB,cTn_T,AST) ile Arasındaki korelasyonun değerlendirilmesi

Prof. Dr. Ali AYDINLAR

Ahmet YILDIRIM

Elektif şartlarda çalışan kalpte koroner arter baypas greft operasyonu yapılan hastalarda miyokard hasarını değerlendirmede kalp tipi yağ asidi bağlayıcı protein düzeylerinin diğer biyobelirteçlerle karşılaştırılması

Prof. Dr. İbrahim BARAN

Fatih GÜNGÖREN

Sol ventrikül sistolik kalp yetersizliğinin tanısı ve değerlendirilmesi serum paraoksonaz 1 aktivitesi ve total antioksidan kapasite düzeylerinin rolü

Doç. Dr. Tunay ŞENTÜRK

Ali USAL

Stabil angina pektorisli hastalarda arteriyel sertlik ve AORT augmentasyon indeksinin koroner arter hastalığı ile ilişkisi

Prof. Dr. O. Akın SERDAR

Seçkin DERELİ

Akut koroner sendromlu ve kararlı angına pektorsili hastalarad serum rage ve SB düzeyleri, koroner arter hastalığı şiddeti ile ilişkisi

Doç. Dr. Aysel AYDIN KADERLİ

Kerem KÖZ

Kararlı koroner arter hastalarında total antioksidan kapasite ve total oksidan durum kan düzeyleri ile AORT esneyebilirliği arasındaki ilişki

Prof. Dr. Bülent ÖZDEMİR

Ercan ÇEĞİLLİ

Cryoablasyon yapılan hastalarda rekürrens.

Prof. Dr. İbrahim BARAN

Alper ÖZTÜRK

Akut koroner snderomlu ve kararlı angına pektorisli hastalarda serum rage ve SB düzeyleri, koroner arter hastalığı şiddeti ile ilişkisi

Doç. Dr. Tunay ŞENTÜRK

Ömer BEDİR

Karaciğer transplantasyon adayı hastalarda pulmoner hipertansiyon sıklığı ve portopulmoner hipertansiyonun retrospektif olarak değerlendirilmesi 

Prof. Dr. Dilek YEŞİLBURSA

Araştırma Görevlisi Eğitim Süresi: 

5 Yıl 

Çalışma Konuları ve Hizmet Alanları : 

Kardiyoloji konusunda araştırma yapmak, Uzmanlık eğitimi vermek, Bilimsel toplantılara katılmak. Hastaların tanı, tedavisinde, araştırmalarda ekokardiyografi, efor testi laboratuarı, hemodinami laboratuarını funduszeue.infoı serviste ve poliklinik hastalarında araştırma ve tedavi işlemlerini yürütmek.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası