pırasa zayıflatırmı / Hızlı Kilo Verdiren 11 Smoothie Tarifi - Mahmure

Pırasa Zayıflatırmı

pırasa zayıflatırmı

Pırasa zayıflatır mı? Çiğ pırasa ile zayıflama! Zayıflamak için pırasa nasıl tüketilir?

Pırasa zayıflatır mı? Çiğ pırasa ile zayıflama! Zayıflamak için pırasa nasıl tüketilir?

Özellikle de kabızlığa birebir olan pırasayı ister çiğ ister pişmiş nasıl tüketirseniz tüketin zayıflatıyor! Lif içeriği yüksek olan en faydalı kış sebzelerinden olan pırasanın suyunu kür olarak tüketip hızlıca yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Pırasa yiyerek nasıl zayıflanır? Çiğ pırasa diyeti ile kilolardan kurtulmanın doğal yolları

Soğuk havaların bastırdığı kış aylarında en çok tüketilen kış sebzelerinden biri olan pırasanın tüketimi ile ilgili sık sorulan sorulardan birisi de pırasanın çiğ yenip yenmeyeceğidir. Pişirilerek yendiği gibi çiğ şekilde de tüketilebilen pırasa, gündelik hayatımız içerisinde vücudumuzda doğal detoks etkisi oluştururken aynı zamanda düzenli tüketildiği zaman zayıflamayı da kolaylaştırıyor. Kadınlarda doğurganlığı büyük oranda arttırma özelliğine sahip olan pırasa, toksinleri temizlemek ve sağlıklı zayıflamanın en önemli anahtarlarındandır. Aynı soğan ve sarımsak gibi çiçek soğanından yetişen pırasa, bölgesel zayıflamak isteyen kimselerin imdadına yetişerek yağ yakıcı işlevini göstermektedir. Kabızlık problemi ile sık sık karşı karşıya kalan kimseler için uzmanlar pırasa tüketimini uygun görürken, aynı zamanda rahat bir sindirim sistemi için ne denli önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Pırasa diyeti ile kilo vermenin püf noktaları

Kilo verdiren sebzeler hangileridir? İLİŞKİLİ HABERKilo verdiren sebzeler hangileridir?

PIRASA KİLO VERDİRİR Mİ, PIRASANIN FAYDALARI NELER?

Pırasa zayıflatır mı, pırasanın faydaları

Pırasa zayıflatır mı, pırasanın faydaları

Lif oranı yüksek olan pırasa hazmı kolaylaştırarak, sindirimde önemli bir rolü olan bağırsakların hızlı çalışmasını sağlayarak kabızlığın önüne geçer. Vitamin değerleri bakımından besleyici olan pırasa aynı zamanda hastalıklara karşı koruyucu bir görev sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu dinç yapar.

Antioksidan bakımından güçlü olması nedeniyle vücuttaki fazlalık suyun dışarı nüfuz edilmesini sağlar ve ciddi A vitamini oranı ile ileri yaşlarda yakalanma riski olan katarakta karşı göz sağlığında etkilidir.

Kalorisi az olması sebebiyle diyette tercih edilebilecek ideal sebzelerden biri olan pırasa kilo vermeyi destekleyicidir. Pırasa yiyerek zayıflayanlara baktığımızda genelde çorba olarak ya da az yağlı yemeğini tüketerek gerçekleştirdikleri görülür.

Ayrıca limon, su ve pırasa ile yapılan pırasa suyu etkili detoks karışımı olarak karşımıza çıkar. Ödem attırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile diyete ilave edilebilir.

PIRASA KAÇ KALORİ?

Genelde zeytinyağlı türüyle sofralarda yerini alan pırasanın 1 porsiyon boyutundaki yemeğinde toplamda sadece kalori vardır.

pırasa kaç kalori

pırasa kaç kalori

MUHTEŞEM GÜÇ! PIRASA SUYU İLE DOĞAL İLAÇ

Pırasa suyunun faydaları! Pırasa kilo verdirir mi?

Pırasa suyunun faydaları! Pırasa kilo verdirir mi?

PIRASA SUYU/ÇAYI TARİFİ:

MALZEMELER:

3 adet pırasa

1 litre su

1 limon suyu

YAPILIŞI:

Zayıflamak için doğal reçeteniz olacak olan bu pırasa küründe 3 adet pırasayı ve 1 limonu kullanacaksınız. Uygulanması gereken ilk müdahale tencerede 1 litre ılık su koyup kaynatmaktır. Pırasaları temizleyip, kaynatılmış suya koyup birkaç dakika boyunca pişirin.

Hazır olduğunda pırasaları sudan çıkarıp suyunu şişede muhafaza edin ve limon suyu ekleyin.

PIRASA SUYU NASIL TÜKETİLMELİ?

Pırasanın faydaları

Pırasanın faydaları

Sabah uyandığınızda karnınız aç iken tüketebileceğiniz pırasa suyunu ılık halde için. Böylelikle metabolizmanız hızlanmış olacaktır. Öğle menüsünden ortalama 15 dakika önce yiyebilirsiniz.

Öğleden sonra bir fincan daha tüketmeyi ihmal etmeyin son bardağı da akşam öğününden 15 dakika önce için.

ÇİĞ PIRASA İLE ZAYIFLAMA FORMÜLÜ! ÇİĞ PIRASA NASIL YENİR?

Çiğ pırasa ile zayıflama

Çiğ pırasa ile zayıflama

Bağırsaklar üzerinde oldukça etkili olan çiğ pırasa, kilo vermek isteyen kimselerin beslenme programlarında daha yeni yeni popülerleşmeye başlayan yöntemlerden biridir. Hızlı yağ yakımı sağlayan ve kilo kontrolüne yardımcı olan çiğ pırasa, en az haftada 1 kez tüketilmelidir.

Tokluk hissi sağlayarak yakın zamanda kilo vermenize yardımcı olacak olan pırasanın etkisi diğerlerine göre daha fazladır. 

Vücutta K, A, C, B6 vitaminini fazlası ile destekler. Ayrıca manganez ve demir mineralleri açısından yüksek zengin besin değerlerini bulunduran pırasa enerji sağlar ve kemik doku gelişimine katkı sağlar.

Midyenin zararları nelerdir? Midyenin içindeki bu gizli tehlikeye dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Midyenin zararları nelerdir? Midyenin içindeki bu gizli tehlikeye dikkat!

A’dan Z’ye P&#;rasa Hakk&#;nda Her &#;ey

Ülkemizde en çok tüketilen k&#;&#; sebzelerinden biri olan p&#;rasa, geçmi&#;i çok eskilere dayanan faydalar&#; ile ön plana ç&#;kan bir sebzedir. Hem kökü hem de gövdesi topra&#;&#;n alt&#;nda geli&#;en bitkinin &#;eritler halindeki yapraklar&#; topra&#;&#;n üst k&#;sm&#;nda yer al&#;r.

P&#;rasa ile ilgili en s&#;k sorulan sorulardan biri de p&#;rasa çi&#; yenir mi sorusudur. Pi&#;mi&#; ya da çi&#; olarak tüketilebilen sebze ülkemizde genellikle pi&#;irilerek tüketilir.

Peki, p&#;rasa nas&#;l pi&#;irilir? Yayg&#;n olarak zeytinya&#;l&#; yeme&#;i yap&#;lan p&#;rasa, böreklerin içine de eklenebilir. Ba&#;ka sebzelerle birlikte f&#;r&#;nlanabilen bitkinin çorbas&#;, k&#;ymal&#; yeme&#;i, köftesi, dolmas&#; ve yumurtal&#; kavurmas&#; da be&#;enilerek tüketilir. Ayr&#;ca p&#;rasa fiyat&#; dü&#;ük olan bir sebze oldu&#;u için oldukça da ekonomiktir.

P&#;rasa Nedir? Çe&#;itleri Nelerdir?

Y&#;l&#;n her mevsimi yeti&#;tirilen p&#;rasa, Akdeniz Bölgesi’nde do&#;al olarak yeti&#;ir. Zambakgiller familyas&#;na ait olan bitki kendine has aromaya ve lezzete sahiptir, Hem yapraklar&#; hem de kök ve gövde k&#;sm&#; yenilebilen p&#;rasan&#;n yüzlerce çe&#;idi vard&#;r. En yayg&#;n olarak bilinen çe&#;itleri:

  • Tereya&#;ba&#;l&#; P&#;rasa: Türkiye’de &#;negöl p&#;rasas&#; ya da kartal p&#;rasas&#; olarak bilinen bitkinin ba&#; k&#;sm&#; yayvand&#;r.
  • Iceberg P&#;rasa: Gevrekba&#; p&#;rasa olarak da bilinen p&#;rasa çe&#;idi, en çok ABD’de yeti&#;ir.
  • Yaz Gevre&#;i P&#;rasas&#;: Batavian olarak da bilinen bu p&#;rasa çe&#;idi gevrekli&#;i nedeniyle gevrekba&#; p&#;rasaya benzer.
  • Çin P&#;rasas&#;: Ac&#;mt&#;rak bir tada sahip olan Çin p&#;rasas&#;n&#;n ba&#; k&#;sm&#; yok denecek kadar azd&#;r.
  • Yayvanyaprakl&#;lar: &#;nce ve narin yapraklara sahip bir p&#;rasa türüdür.
  • Romen P&#;rasa: Kendine özgü bir ba&#; k&#;sm&#;na sahip olan bu p&#;rasa çe&#;idi, uzun yaprakl&#;d&#;r.

Oldukça fazla çe&#;ide sahip olan p&#;rasa nas&#;l do&#;ran&#;r? Bol suda y&#;kand&#;ktan sonra üst k&#;sm&#;ndaki toprakl&#; k&#;s&#;mlar ay&#;klan&#;r ve haz&#;rlan&#;lacak yeme&#;in çe&#;idine göre halka halka ya da ince ince do&#;ran&#;r.

P&#;rasan&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

  • Yüksek lif içeri&#;ine sahip olan p&#;rasa hazm&#; kolayla&#;t&#;r&#;r. Ba&#;&#;rsaklar&#;n çal&#;&#;mas&#;n&#; artt&#;rarak, kab&#;zl&#;&#;&#; önler.
  • P&#;rasa vitamin de&#;erleri yüksek bir sebze oldu&#;u için vücudun ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendirerek hastal&#;klara kar&#;&#; dirençli olmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • &#;çeri&#;inde yer alan kaempferol maddesi, damar içinde yer alan hasarlar&#;n onar&#;lmas&#;n&#; sa&#;lar. Kalp ve damar hastal&#;klar&#; riskini en aza indirger.
  • Yüksek antioksidan içeri&#;i vücuttaki toksinlerin ve fazla suyun d&#;&#;ar&#;ya at&#;lmas&#;na yard&#;mc&#; olur.
  • &#;çeri&#;inde yer alan K vitamini, kemik sa&#;l&#;&#;&#; ve kan ak&#;m&#;n&#;n düzenlenmesinde önemli rol oynar.
  • Yüksek A vitamini içeri&#;ine sahip olan p&#;rasa, ilerleyen ya&#; ile birlikte art&#;&#; gösteren katarakt riskine kar&#;&#; gözleri korur.

P&#;rasa Kalori ve Besin De&#;eri Nedir?

Antibiyotik etkiye sahip olan p&#;rasa kaç kalori içerir? Faydalar&#; ile dikkat çeken p&#;rasa kalori aç&#;s&#;ndan fakir bir bitkidir. gram p&#;rasa yakla&#;&#;k olarak 60 kalori içerir. Yüksek oranda A vitamini, C vitamini, folik asit, potasyum, iyot, demir ve kalsiyum içeren p&#;rasa besin de&#;eri ve lif aç&#;s&#;ndan da zengin bir bitkidir.

Kendine has bir aromaya sahip olan bitki içinde kaempferol adl&#; bir flavon bulunur. Damar koruyucu etkiye sahip olan bu maddenin yan&#; s&#;ra antioksidan özelli&#;e sahip polifenoller de içerir. Ayr&#;ca p&#;rasa vitamin K aç&#;s&#;ndan da zengindir.

P&#;rasa hakk&#;nda en çok merak edilen sorulardan biri de, p&#;rasa gaz yapar m&#; sorusudur. &#;çeri&#;indeki bile&#;enler nedeniyle p&#;rasa gaz yap&#;c&#; besinler aras&#;nda yer al&#;r.

Detayl&#; bilgi için: P&#;rasa Kaç Kalori? Çorbas&#;, Böre&#;i, Yeme&#;i Kaç Kalori?

P&#;rasa Diyeti: P&#;rasa Zay&#;flat&#;r M&#;?

Dü&#;ük kalorili bir sebze olan p&#;rasa, zay&#;flama programlar&#;nda ba&#;vurulan önemli bir bitkidir. Yüksek lif içeri&#;inden dolay&#; diyet yaparken kar&#;&#;la&#;&#;lan kab&#;zl&#;k sorununun çözümüne yard&#;mc&#; olan p&#;rasa, kilo vermeyi de destekler.

&#;çeri&#;inde yer alan antioksidan bile&#;enler toksin maddelerin ve vücutta biriken fazla suyun d&#;&#;ar&#; at&#;lmas&#;n&#; sa&#;lar. Toksin maddelerin at&#;m&#; metabolizman&#;n h&#;zlanmas&#;n&#; sa&#;layarak ya&#; yak&#;m&#;n&#; artt&#;r&#;r.

P&#;rasa ile zay&#;flayanlar genellikle çorbas&#; ve az ya&#;l&#; yeme&#;ini tüketir. Ayr&#;ca p&#;rasa, su ve limon kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasa suyu, p&#;rasa detoksu olarak kullan&#;l&#;r. Ödem att&#;r&#;c&#; ve metabolizmay&#; h&#;zland&#;r&#;c&#; etkisinden dolay&#; zay&#;flama diyetlerinde önerilmektedir.

P&#;rasa Yeti&#;tiricili&#;i Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

2 y&#;ll&#;k bir sebze olan p&#;rasan&#;n ilk y&#;l&#;nda gövdesi ve yapraklar&#; olu&#;ur. &#;kinci y&#;l&#;nda p&#;rasa çiçe&#;i yeti&#;ir ve bu çiçekten tohum elde edilir derece s&#;cakl&#;kta yeti&#;tirilmeye elveri&#;li olan bitki, her türlü toprakta yeti&#;ebilir.

Sonbahar aylar&#;nda bitkinin ekilece&#;i toprak 20 santimetre derinli&#;inde sürülür, sürülme i&#;leminden önce topra&#;&#;n gübrelenmesi gerekir. Direk topra&#;a tohum &#;eklinde ya da fide &#;eklinde p&#;rasa ekimi yap&#;l&#;r.

Ekim için en uygun p&#;rasa mevsimi mart ve may&#;s ay&#;d&#;r. Tohum ya da p&#;rasa fidesi bu aylarda s&#;kça topra&#;a dikilir. Sulama i&#;lemi dikim i&#;leminden 4 gün sonra yap&#;l&#;r. Daha sonra 10 günde 1 sulan&#;r. P&#;rasa hasad&#;, bitkinin gövdesi 3,5 santimetre olduktan sonra yap&#;l&#;r.

En Be&#;enilen 12 De&#;i&#;ik P&#;rasa Yeme&#;i Tarifi

1) P&#;rasan&#;n En Lezzetli Hali: F&#;r&#;nda P&#;rasa Dilimleri

P&#;rasa, havuç, peynir, yumurta, un ve kabartma tozu kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasa dilimleri kendine özgü lezzeti ve yumu&#;ac&#;k k&#;vam&#; ile sofralar&#;n&#;za sa&#;l&#;k getirir. Ara ö&#;ünlerde ya da kahvalt&#;lara alternatif bir lezzet olan f&#;r&#;nda p&#;rasa tarifi, doyurucu ve sa&#;l&#;kl&#; bir at&#;&#;t&#;rmal&#;kt&#;r. F&#;r&#;nda P&#;rasa Dilimleri

2) P&#;rasay&#; Sevdiren Lezzet: P&#;rasal&#; M&#;s&#;r Unlu Börek

P&#;rasa, havuç, m&#;s&#;r unu, yumurta, süt, kabartma tozu ve s&#;v&#; ya&#; kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasal&#; m&#;s&#;r unlu börek, lezzeti ile p&#;rasa sevmeyenlerin bile be&#;enisini kazan&#;r. Hem lezzetli hem farkl&#; hem de ekonomik olan börek pratik ve kolay yap&#;lmas&#; nedeniyle tercih edilir. Çay saatleriniz ve kahvalt&#;lar&#;n&#;z için farkl&#; bir alternatif ar&#;yorsan&#;z p&#;rasal&#; m&#;s&#;r unlu börek tam size göre. P&#;rasal&#; M&#;s&#;r Unlu Börek

3) Kolay ve Pratik P&#;rasal&#; Lezzet: Haz&#;r Yufkadan P&#;rasa Böre&#;i

Haz&#;r yufka, p&#;rasa, yumurta, s&#;v&#; ya&#;, salça ve süt kullan&#;larak haz&#;rlanan bu kolay ve pratik p&#;rasal&#; börek, lezzetli ve doyurucudur. Arkada&#; toplant&#;lar&#;n&#;za, be&#; çaylar&#;n&#;za ve kahvalt&#;lar&#;n&#;za alternatif bir seçenek getiren haz&#;r yufkadan p&#;rasa böre&#;ini mutlaka denemelisiniz. Haz&#;r Yufkadan P&#;rasa Böre&#;i

4) Bu Lezzete Hay&#;r Diyemezsiniz: P&#;rasal&#; Patates Graten

Patates, p&#;rasa, krema, ka&#;ar peyniri ve kekik kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasal&#; patates graten, muhte&#;em lezzeti ile p&#;rasa sevmeyenlerin bile dikkatini çeker. Lezzetinin yan&#; s&#;ra görünümü ve sa&#;l&#;&#;a yararlar&#; ile ön plana ç&#;kan p&#;rasal&#; graten sofralar&#;n&#;zda fark yarat&#;r. P&#;rasal&#; Patates Graten

5) Toksinlerden Kurtulman&#;n En Lezzetli Yolu: P&#;rasa Yeme&#;i

P&#;rasa, havuç, pirinç kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasa yeme&#;i, güçlü antioksidan özellikleri ile toksinlerinizden ar&#;nd&#;r&#;r. Dü&#;ük kaloriye sahip olan p&#;rasa, içeri&#;inde bulunan lifler sayesinde ba&#;&#;rsaklar&#;n&#;z&#; çal&#;&#;t&#;rarak kab&#;zl&#;k probleminizi de ortadan kald&#;r&#;r. K&#;&#; aylar&#;n&#;n en sevilen sebzelerinden biri olan p&#;rasa, lezzeti ve sa&#;l&#;&#;a faydalar&#; ile sofralar&#;n&#;zda yer al&#;r. P&#;rasa Yeme&#;i

6) Yumurta ve P&#;rasan&#;n Muhte&#;em Uyumu: Yumurtal&#; P&#;rasa

P&#;rasa, yumurta, domates sosu kullan&#;larak haz&#;rlanan yumurtal&#; p&#;rasa, hem yüksek protein hem de yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Özellikle büyüme ve geli&#;me dönemindeki çocuklar&#;n hemen hemen tüm vitamin, mineral ve protein içeri&#;ini kapsayan yumurtal&#; p&#;rasa yeme&#;ini mutlaka denemelisiniz. Yumurtal&#; P&#;rasa

7) Geleneksel K&#;&#; Lezzeti: P&#;rasa Yeme&#;i

P&#;rasa, havuç, pirinç, salça, domates kullan&#;larak haz&#;rlanan geleneksel k&#;&#; yeme&#;i p&#;rasa, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminizi güçlendiren vitaminleri ve kendine has lezzeti ile sofralar&#;n&#;z&#;n ba&#; tac&#;d&#;r. P&#;rasa Yeme&#;i

8) P&#;rasadan da Kek Olur: P&#;rasal&#; Kek Börek

P&#;rasa, so&#;an, sivri biber, beyaz peynir, ince bulgur, yumurta, un, kabartma tozu ve çörek otu kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasal&#; kek, a&#;&#;zda da&#;&#;lan muhte&#;em yap&#;s&#;, börek lezzetinde kek görünümü ile büyüler. Ara ö&#;ünlerde, kahvalt&#;larda zevkle tüketebilece&#;iniz p&#;rasal&#; keki mutlaka denemelisiniz. P&#;rasal&#; Kek Börek

9) Klasik K&#;&#; Lezzeti: Terbiyeli P&#;rasa Çorbas&#;

P&#;rasa, so&#;an, havuç, &#;ehriye, yo&#;urt, un ve yumurta kullan&#;larak haz&#;rlanan terbiyeli p&#;rasa çorbas&#;, besleyici ve lezzetli bir çorbad&#;r. So&#;uk k&#;&#; günlerinde ihtiyac&#;n&#;z olan vitamin ve mineraller içeren çorba ile ö&#;ünlerinize sa&#;l&#;k getirebilirsiniz. Terbiyeli P&#;rasa Çorbas&#;

10) Mücverin En P&#;rasal&#; Hali: P&#;rasal&#; F&#;r&#;n Mücver

P&#;rasa, havuç, maydanoz, patates, dereotu, yumurta, un ve peynir kullan&#;larak haz&#;rlanan p&#;rasal&#; f&#;r&#;n mücver, yüksek lif içeri&#;i ve mükemmel lezzeti ile sofralar&#;n&#;za gelir. F&#;r&#;nda haz&#;rland&#;&#;&#;ndan dolay&#; mideyi yormayan mücver, hafif ve besleyici bir ö&#;ün seçene&#;idir. Her ö&#;ünde tüketilebilen p&#;rasal&#; mücveri mutlaka denemelisiniz. P&#;rasal&#; F&#;r&#;n Mücver

11) Yo&#;urdun P&#;rasa ile Mükemmel Birlikteli&#;i: Yo&#;urtlu P&#;rasa Kavurmas&#;

P&#;rasa, so&#;an, sar&#;msak, yo&#;urt ve tereya&#;&#; kullan&#;larak haz&#;rlanan yo&#;urtlu p&#;rasa kavurmas&#;, p&#;rasan&#;n kendine haz lezzetini yo&#;urt ile taçland&#;r&#;r. Ana yemeklerinizin yan&#;nda aperitif olarak muhte&#;em bir seçenek olan p&#;rasa kavurmas&#;n&#; mutlaka denemelisiniz. Yo&#;urtlu P&#;rasa Kavurmas&#;

12) Geleneksel Anne Lezzeti: Zeytinya&#;l&#; P&#;rasa Yeme&#;i

P&#;rasa, zeytinya&#;&#;, pirinç, havuç, az biraz &#;eker ve limon kullan&#;larak haz&#;rlanan anne eli de&#;mi&#; zeytinya&#;l&#; p&#;rasa yeme&#;i, k&#;&#; sofralar&#;n&#;n en be&#;enilen yemekleri aras&#;ndad&#;r. Klasik bir lezzet olan p&#;rasa yeme&#;i, dü&#;ük kalorisi ve yüksek besin de&#;eri ile sofralar&#;n&#;za de&#;er katar. Zeytinya&#;l&#; P&#;rasa

P&#;rasa ile haz&#;rlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

P&#;rasa Yemekleri – P&#;rasal&#; Tarifler

Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren kış diyeti

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Her ne kadar beklediğimiz kar yağmasa da kış mevsiminin içindeyiz. Güzellikleri kadar, güçlükleri de var bu mevsimin. Hava kirliliği, enfeksiyon, soğuk algınlığı vücudumuzu yoruyor. Gelin bu dezavantajları bir yana bırakıp, mevsimin avantajlarına odaklanalım. İşte 4 günde, 2 kilo verdiren kış diyeti

Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren kış diyeti
Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren kış diyeti
Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren kış diyeti
Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren kış diyeti
Vücutta yağ bırakmayan 4 günde 2 kilo verdiren kış diyeti
SON DAKİKA

Kilo Vermek ve Toksinlerden Kurtulmak için Pırasa

3 dakika

Pırasa, doğal bir idrar söktürücüdür ve vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Bu sebze, vitamin, mineral, çözünür ve çözünmez lif açısından oldukça zengin olan içeriği sayesinde sindirimi geliştirir. 

Kilo Vermek ve Toksinlerden Kurtulmak için Pırasa

Bu basit pırasa tedavisi, vücudunuzun doğal detoksunu desteklerken, aynı zamanda düzenli bir şekilde kilo vermek açısından da yardımcı olur. İnanılmaz!

Bugünkü makalemizde bahsedeceğimiz bu yararlı sebze, soğandan çok daha hafif bir tada sahiptir ve günlük tariflere muhteşem bir ektir. Ancak pırasa ile ilgili gerçekten bilinmesi gereken bir şey varsa, toksinleri yok etme kabiliyetidir.

Pırasa hakkında muhtemelen bilmediğiniz başka bir şey ise; bu sebzenin, yüzyıllar boyunca kadın sağlığını desteklemek için kullanılmış olduğudur.

Gerçekten de, Antik Yunan ve Roma’dan kalma; pırasanın kadınlarda doğurganlığı arttırıp kalp sağlığını olumlu yönde etkilediği, nefes darlığı ve yorgunluk ile mücadele ettiğini anlatan kayıtlar var.

Bugünkü yazımızda; toksinleri temizlemek ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için pırasanın ne kadar önemli bir sebze olduğunu paylaşmak istiyoruz. Şüphesiz ki, bu bilgileri çok faydalı bulacaksınız.

Pırasa sağlıklı kalmanıza yardımcı olur

Pırasa, Allicaeae familyasındandır, tıpkı soğan ve sarımsak gibi çiçek soğanından yetişmektedir. Pırasa, bahsi geçen bu iki kuzeninden daha tatlı bir tada sahip olduğundan, mutfakta çok daha fazla şekilde kullanılabilir.

Sayfamızda sık sık havuç, pancar, sarımsak ve limonun faydalarından bahsediyoruz. Bunlara, yeni bir muhteşem lezzet daha eklemenin zamanı geldi. Neden mi?

bir miktar pırasa

Pırasa, muhteşem bir besin kaynağıdır

  • Pırasa, iltihaplanma ve serbest radikallerin etkileri ile mücadele eden çok sayıda antioksidan ve flavonoid içerir.
  • Ayrıca, pırasa, vücudunuzu temizlemeye, iltihapla mücadeleye ve vücudunuzun pH dengesini düzeltmeye yardımcı olan A ve C vitaminlerinin en özgün kaynaklarından biridir.
  • İlginç bulabileceğiniz başka bir şey: pırasanın çok az kaloriiçermesi, kilo vermek açısından onu mükemmel bir seçenek haline getirir (taze köklerin yaklaşık gramı sadece 61 kaloriye sahiptir).
  • Pırasa, çözünen ve çözünmeyen lif türleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Düzenli bir şekilde tüketirseniz, kabızlıkla savaşmaya yardımcı olur.
  • Bu mütevazı sebze, çinko, demir, magnezyum ve potasyum gibi vitamin ve minerallerin zengin bir kaynağıdır.
  • Son olarak, içerdiği yüksek folik asit oranı sayesinde özellikle hamilelerin en çok tercih ettiği sebzelerden biridir.

Pırasa, doğal bir antibiyotiktir

  • Pırasa, sarımsak kadar allisin içermez. Fakat, yine de güçlü bir doğal antibiyotik kaynağıdır.
  • Laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalarda, allisin seviyeleri sayesinde sarımsak ve pırasanın çok yararlı bir besin kaynağı olduğu anlaşılmıştır.
  • Pırasa, karaciğerinizdeki bazı enzimleri engelleyerek kanda, kolesterol oluşumunun önüne geçmektedir. Bu sizin için çok sağlıklı bir durumdur.
  • Laboratuvar çalışmaları, sarımsak ve pırasanın, içlerindeki allisin seviyeleri sayesinde, karaciğerinizde biriken bazı enzimleri inhibe ederek kan dolaşımında kolesterolün birikmesini önlediğini doğruladı. Bu sebzeler sizin için çok sağlıklıdırlar.

Kalp sağlığını olumlu yönde etkiler

Pırasa ile hazırlayacağınız basit bir ilaç, kalp ve damarlarınıza bakım yapmanıza çok yardımcı olmaktadır. Pırasanın düzenli bir şekilde tüketilmesi, kan damarı duvarları yolu ile nitrik oksit (NO) maddesinin serbest bırakılmasını hızlandırır.

Sonuç, dolaşımınızın optimizasyonu ve kan pıhtısı oluşumunun azalmasıdır.

Vücudu temizler

Pırasa, yüksek oranda su içerir; yani diüretik bir sebzedir ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aslında bu bitki, en iyi arındırıcı yönüyle bilinir. Bunu unutmamak çok önemlidir.

Pırasa ilacınızı hazırlayın

çay içmek

Malzemeler

  • 3 pırasa
  • 1 litre su
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı

  • Bu arındırıcı ve zayıflatıcı ilacı hazırlamak için üç adet büyükçe pırasa ve bir adet limona ihtiyacınız olacak. Daha önce enginar kullanarak detoks hazırladıysanız, bu da çok benzerdir.
  • Yapmanız gereken ilk şey, tencereye bir litre su koyup kaynatmaktır. Pırasaları temizleyin ve kaynamış suya atarak birkaç dakika pişirin.
  • Hazır olduğunda pırasaları sudan çıkarın ve suyu saklayın.
  • Sakladığınız bu pırasa suyunu bir şişeye dökün ve içine limon suyu ilave edin.
  • Pişirdiğiniz pırasaları bir yemekte kullanabilirsiniz. Mesela lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Pırasa ilacını nasıl tüketmeliyiz

  • İlk fincanı, sabah kalktığınızda aç karnına tüketin. Ilıkken içmeniz daha faydalı olacaktır. Bu, metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olur ve bu doğal içeceğin temizleyici özelliklerini ortaya çıkarır.
  • İkinci fincanı, öğle yemeğinden yaklaşık 15 dakika önce tüketin.
  • Öğleden sonra bir fincan daha içmeyi unutmayın ve son bardağı ise akşam yemeğinden 15 dakika önce için.

Kilo vermek için bu temizleyici diyeti 10 gün boyunca takip edebilirsiniz. Bu uygulamayı, düşük yağlı bir beslenme ve egzersizlerle desteklemeye çalışın. Bir süre sonra sonuçlarını fark edeceksiniz ve vücudunuz, sağlığı için size teşekkür edecek.

İlginizi çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası