a101 ramazanda kaçta kapanıyor / A Kaçta Kapanıyor, Kaçta Açılıyor? A Çalışma Saatleri - Son Dakika Milliyet

A101 Ramazanda Kaçta Kapanıyor

a101 ramazanda kaçta kapanıyor

Zincir marketler kaçta kapanıyor? Ramazanda A, BİM, ŞOK, Migros çalışma saatleri

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte zincir marketlerde fiyatlar kadar çalışma saatleri de araştırılmaya başlandı. İftar için gıda alışverişi yapmak isteyenler “Ramazanda marketler saat kaça kadar açık?” sorusunun yanıtını arıyor. Ramazan ayı boyunca zincir marketlerin çalışma saatleri değişti mi?

Türkiye’de gıda ve perakende sektöründe hizmet veren zincir marketler yurdun dört bir yanında vatandaşlara hizmet veriyor. Aralarında Tarım Kredi, A, ŞOK, BİM ve Migros gibi isimlerin öne çıktığı zincir marketlerin çalışma saatleri gündem oldu. Ramazan ayında iftar zamanında temel gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşmak isteyenler zincir marketlerden alışveriş yapıyor. Peki, Ramazanda marketler kaça kadar açık?

RAMAZAN AYINDA MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Ramazanda oruç tutan vatandaşlar sahur ve iftar saatlerinde gıda ihtiyacı için zincir marketlerden alışveriş yapıyor. Marketlerin çalışma saatlerinde Ramazan ayına özel düzenleme olup olmadığı araştırılıyor. Bazı bölgelerde zincir marketlerin çalışma saatleri sabah ile akşam arasında değişiklik gösteriyor. Zincir marketlerin çalışma saatleri, kendi firmalarının kurallarına göre değişiyor.

ZİNCİR MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞMEDİ

A, ŞOK, BİM, Migros ve Carrefour gibi zincir marketlerin çalışma saatleri sabah ile akşam arasındadır. Bu marketler akşam olduğunda kasaları kapatır ve alışveriş yapılamaz. Bazı bölgelerde daha büyük mağazalar içinde yer alan zincir marketlerde ise çalışma saatleri akşam ’ye kadar uzayabilir. Zincir marketlerin yönetimlerinden gelen son açıklamaya göre marketlerin çalışma saatlerinde Ramazan ayına özel bir değişiklik yapılmayacağı açıklandı.

23 Mart Perşembe günü ilk oruçla başlayan Ramazan ayı 20 Nisan Perşembe gününde sona erecek. Ramazanda oruç tutanlar iftar ve sahur sofralarında tüketecekleri gıdalar için zincir marketlerden alışveriş yapmaya devam ediyor. Fırın çalışma saatleri de merak edilen konular arasında yer aldı. Ramazan ayında fırınlar sahurda da açık olacak.

Corona virüsü salgını sebebiyle tam kapanma kararı verildi. Market ve bakkalların çalışma saatleri arama motorlarında en çok aratılanlar arasında yer aldı. Peki, Bayramda BİM ve A çalışma saatleri değişti mi? Bakkal ve marketler kaçta açılıyor?

BAYRAMDA BAKKAL VE MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede şu ifadeler yer alıyor;

Genelgede, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usül ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtilmiş, vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde - saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin Pazar günleri kapalı kalacağı bildirilmişti.

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

BİM ÇALIŞMA SAATLERİ

BİM hafta içi arası çalışıyor.

BİM hafta sonu (Pazar günü hariç) arası çalışıyor.

A ÇALIŞMA SAATLERİ

A hafta içi arası çalışıyor.

A hafta sonu (Pazar günü hariç) arası çalışıyor.

ŞOK ÇALIŞMA SAATLERİ

ŞOK hafta içi arası çalışıyor.

ŞOK hafta sonu (Pazar günü hariç) arası çalışıyor.

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARININ YER ALDIĞI HABERİMİZİ 👉 BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası