umreye giderken ihtiyaç listesi / Umre, Umre Rehberi ve Tüm Bilgiler - Semerşah Turizm

Umreye Giderken Ihtiyaç Listesi

umreye giderken ihtiyaç listesi

Hac Malzemeleri Listesi - Hac Malzemeleri Nelerdir, Neler Götürülür?

Hac malzemeleri listesi, hacda ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri kapsar. Hac malzemeleri nelerdir şeklinde yapacağınız küçük bir araştırma ile bu malzemelerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu ibadette en önemli husus, hacca giderken ne giyilir araştırmasıdır. Söz konusu ibadet, sıradan bir kıyafetle yapılamaz. İhram adı verilen kıyafet, hacda giyilmesi zorunlu olan bir giyecektir. Hacca giderken neler alınır sorusunun cevabı yazımızın devamında.

Hac Malzemeleri Nelerdir?

Hac, ibadetin doruk noktaya ulaştığı bir görevdir. Bu ibadeti yerine getirirken aynı zamanda Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in yaşadığı toprakları da görme imkânınız olacaktır. Hac ya da umre ibadeti esnasında yanınızda olması gereken bir kısım malzemeler vardır.

Hac malzemelerinden ilki kuşkusuz ihramdır. İhram, hac esnasında giyilen beyaz kıyafettir. İhram, farz olmasının yanında rahat olması ile de büyük bir avantajdır. Suudi Arabistan'ın sıcak ikliminde bu açık renk ve rahat kıyafet sizlere hareket kolaylığı sağlayacaktır. Bunun yanında, pamuklu dokuya sahip olan bu kıyafet vücut terinizin de emilmesine destek olur.

Hacca Giderken Neler Alınır?

Hacca giderken alınacaklardan biri de ihram sabunudur. Gelişigüzel sabunlar kullanmak yerine bu sabunlardan temin etmeniz çok daha uygun olacaktır. Hac görevinin rahat bir şekilde yerine getirilmesi için temin edeceğiniz malzemelerden biri de ayakkabı, terlik ve babettir. Kadın ve erkek hacı adayları, ayakkabı, terlik ve babet seçimini rahat ürünlerden yana kullanmalıdır.

Yukarıdakiler haricinde alacağınız ürünler, bölgede kalacağınız süre içerisinde ihtiyaç duyacağınız malzemeler olacaktır. Burada bulunma amacınız ibadet olduğu için yanınıza çok fazla malzeme almanız, size yük olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu kapsamda ayrıntılı bir planlama ile hac malzeme listesi hazırlayabilirsiniz. Liste sayesinde malzeme unutma riskini de en aza indirebilirsiniz.

Umre İhtiyaç Listesi

Kabe,umre

Umre için öncelikle manevi hazırlıklar yapmakda fayda var, bu yüzden ilk olarak umre öncesi ve sonrası okunacak kitaplar listesi hazırlamak lazım:)

Mustafa İslamoğlu – Hac

Ali Şeriatı – Hac

Necip Fazıl Kısakürek – Hac

Mehmet Ildırar – Hac ve Umrenin Faziletleri

tavsiye edebileceğimiz kitaplardan birkaçı.. Ayrıca Siyer kitapları okumakta da fayda var.

*****************************************************************************************

Şimdi gelelim diğer hazırlıklara;

- Pasaport-Vize -Uçak Bileti (bunları muhtemelen tur şirketiniz getiriyor olacaktır)

- Kimlik

- Para (Yanınıza bir ihtimal ilk anda lazım olabilecek kadar riyal almanızda fayda var ama kalanını TL alabilirsiniz, çünkü işportada bile TL geçiyor, exchange dükkanları da hem Mekke hem Medine de merkezde mevcut.)

- İhram

Erkekler için ihram; 2 parçalı dikişsiz havlu dan oluşuyor, umreye niyet edip ihrama girince üzerinizde dikişli kıyafet olmaması gerekiyor.

Bayanlar için; özel bir ihram kıyafeti yoktur, üzerlerindeki istedikleri uygun bir kıyafetle ihrama niyet etmeleri yeterlidir.

- Kıyafet; erkekler için umreye gitmeden önce sanki orada sadece ihram giyilecek ve başka kıyafet kullanılmayacakmış gibi geliyor ama umreyi genelde enfazla birkaç defa yapabildiğiniz için diğer vakitlerde normal kıyafete de bolca ihtiyaç duyacaksınız. Özellikle üst kıyafetleri bol almak lazım çünkü sıcak bir yerde olacaksınız, ince gömlek veya tshirt ler alabilirsiniz. Hac malzemeleri satılan yerlerdeki şile bezi kıyafetlerden de satın alabilirsiniz ama elinizdeki ince kıyafetleri de kullanabilirsiniz. İhtiyacıınz olacak kadar da ince pantolon yanınıza almalısınız.

Bayanlar için; ferace kurtarıcı olacaktır, ama içine giyilecek tshirt, bluz, body tarzındaki kıyafetleri bolca almanızda fayda var. Ayrıca pantolon orada daha kullanışlı olacaktır ama etek de tercih edebilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak hac malzemeleri satan yerlerdeki pantolon-gömlek li ince takımlardan da alabilirsiniz. Ama herhangi bir kıyafet zorunluluğu olmadığından istediğiniz başka kıyafetleri de seçebilirsiniz. Feraceleri Mekkede satan çok güzel yerler olduğu söylenmişti ama bizim süremiz azdı ve hiç istediğimiz gibi bişey görmedik , oyüzden gitmeden bir tane tedarik etmekte fayda var.)

- Fular, şal, eşarp, bone

- Pijama(ince olmasında fayda var fakat otellerde klima açık olarak yatmanız gerekebilir, ozaman da biraz daha kalın bişeyler alabilirsiniz)

- Çorap & İç giyim (Orada çamaşır yıkamak veya yıkattırmak gibi işlemlerle uğraşmak zor olacağından bunları bolca almanızda fayda var)

- Tavaf patiği (Bayanların genelde kullandığı bale pabuçlarına benzeyen ve genelde hac malzemesi satan yerlerden alınabilen patikler kullanışlı oluyor ama bunun yerine kaymayacak ve terletmeyecek çorapta kullanabilirsiniz veya çıplak ayak tavaf yapabilirsiniz. Erkekler umre tavafını yaparken zaten çıplak ayak olmak zorundalar, onun dışndaki tavaflarda isterlerse çorap kullanabilirler)

- Terlik&Ayakkabı&Sandalet (Erkekler ihramdayken önü ve arkası açık sandalet veya terlik hatta parmak arası terlik bile kullanabilirler. Fakat diğer vakitler için başka rahat yazlık ayakkabı da almalısınız , ama bir tane spor ayakkabı mutlaka yanınıza alınız, Nur dağı veya Arafat tarafına geziye götürdüklerinde ihtiyaç duyacaksınız)

- Çanta (Tur şirketlerinin verdiği çantalar genelde kullanışlı oluyor kitap,Kuran vs taşımak için, ama sırt çantası da kullanabilirsiniz. Ayrıca paranızı saklamak için bel veya boyun cüzdanı almanızda fayda var, veya üzerinde fermuarlı cebi olan atletlerden alabilirsiniz. Otellerde genelde kasa oluyor artık, oyüzden yanınızda fazla para taşımamayı da tavsiye ederim.)

- Lüks otellerde de kalsanız temizlik konusunda belki sıkıntı çekebilirsiniz, yanınıza çarşaf&yastık kılıfı hatta havlu bile alabilirsiniz.

- Hırka\Şal (Özellikle Medine’de sabah namazlarında oldukça serin oluyor, yanınıza en az bir tane hırka tarzı birşeyler mutlaka alın)

- Güneş Gözlüğü

- Güneş Koruyucu Krem ve Dudak Koruyucu(İhramdan çıkıldıktan sonraki günlerde kullanabilirsiniz, eğer açık tenliyseniz gündüz tavaflarında yanma ihtimaliniz çok yüksek)

- Güneş Sonrası Krem (Bepanten tarzı krem yanınıza mutlaka alınız)

- Bebe pudrası (Sıcaklar dolayısıyla pişik sorunu yaşayanlar olabiliyor)

- Kol saati

- Diş Fırçası&Diş Macunu

- Selpak&Havlu Peçete

- Sabun – Şampuan (ihramlıyken kokulu sabun, şampuan,koku vs kullanamazsınız ama ihramdan çıktıktan sonraki günlerde serbest)

- Tarak – Toka

- Yarabantı

- Makas (İhramdan çıkmanın şartı olan saç kesimi için erkekler genelde gösterilen berberde traş oluyorlar fakat bayanlar otellerine döndüklerinde kendileri saçlarını kesmesi gerekiyor.)

- Kalacağınız sürenin uzunluğuna göre gerekli olabilecekler; Tırnak Makası- Erkek Tıraş malzemeleri-Cımbız-Epilasyon ürünleri

- İğne&İplik&Düğme seti

- Büyük Çengelli İğne (Erkekler ihramı tutturmak için kullanabiliyorlar veya cüzdanlarınızı kıyafetlerinize sabitlemek için kullanabilirsiniz)

- Şarj Aleti

- İlaç (Özel kullandıgınız ilaçlar dışında, ağrı kesici, gripal enfeksiyon ilacı ve vitamin mutlaka yanınıza alınız, klimalardan üşütme ve yorgunluk gibi sorunlarda ihtiyacınız olacak)

- Fotoğraf Makinesi (Mekke ve Medine de içeri girişlerde çanta kontrolu var ama çok detaylı değil, sıkıntı çekmeden fotoğraf çekmek isterseniz de cebinizde güzel fotoğrf çeken telefonunuzla girin yeterli, içeride telefona pek birşey demiyorlar)

- Cep Seccadesi (Herzaman rahat biyerde namaz kılamayabiliyorsunuz, özellikle medinede dışarda kılmak zorunda kalırsanız çantanızda ince cep seccadesinin olmasında fayda var)

- Kuran(Orada heryerde Kuran mevcut aslında ama hareke yapısı biraz farklı olduğu için zorlanabilirsiniz) – Dua Kitabı – Tur kitapçıkları vs..

- Çay (otellerde genelde poşet arap çayı oluyor, siz istediğiniz başka poşet çaylarda götürebilirsiniz belki ordakilerin tadından hoşlanmayabilirsiniz)

- Yiyecek (Tüm gün genelde Kabe de olacağınızdan arada atıştıracak bişeyler alabilirsiniz, ceviz, badem, fındık vs.. yakındaki marketlerde de herşey var ama gene de ilk günler için bişeyler almanızı tavsiye ederim, hatta ilk gün gidişte yanınızda poğaça-simit-kek tarzı bişeyler olmasında da fayda var, uçaktan iniş saatiniz otel yemek saatlerine uymayabilir)

- Poşet (Ayakkabılarınızı kaybetmemek için yanınıza almalısınız, oyüzden çantanızda ayakkabı poşeti bulundurmayı unutmayın)

- Tesbih, zikirmatik

- Tavaf Sayma Tesbiği (Tavafların sayısını karıştırmamak için kullanılabiliyor ama isterseniz tavafın her şavtında farklı birşey uygularsanız da pek karıştırmazsınız ve daha hissederek bir tavaf yapabilirsiniz, örneğin; 1- Tekbirler, 2- Hamd, 3- Allahın isimleri, 4- Dualarınız, 5-Tesbihat, 6- Tevbe Istiğfar, 7-Tefekkür. şeklinde..)

Gerekli Bilgiler ;

- Telefon : Her ihtimale karşı gitmeden ülke hatlarınızı mutlaka yurtdışına açtırınız, ayrıca orada marketlerde veya telefoncularda satılan kontorlü hatlardan alarak aramak istediklerinizi ucuza arayabilirsiniz, 10 dk lık gibi paketlerden bittikçe kullanacak şekilde ihtiyacınız kadar alabilirsiniz. Ayrıca erkekler ve bayanlar gün içinde genelde ayrı yerlerde olduklarından birbirlerini bolca kaybediyorlar, oyüzden birer hat almanız da kullanışlı olabilir. Ve mutlaka kendinize bir buluşma mekanı tayin edin, örneğin Abdulaziz kapısı gibi.. birbirinizi daha kolay bulursunuz çünkü gidince göreceksinizki orası gerçekten çok kalabalık

- Market : Hem Mekke hem Medine de merkezde büyük BinDawood marketleri var, orada istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz, bunun yanında yolunuzun üzerindeki ufak marketlerde işinize yarar.

- Yiyecek&İçecek : Otellerde genelde sadece sabah-akşam yemek oluyor, gündüz veya sabaha karşı bişeyler yemek ya da içmek isterseniz, etrafta genelde en pratik seçenek dönerciler veya gözlemeciler oluyor, ayrıca KFC restaurantı da gece geç saatlere kadar açık. Mekke de Hilton un yanındaki ara sokakta sabaha kadar çay ve kahve bulmanız mümkün, sabah namazı öncesi çok iyi gidiyor aklınızda olsun..

- Orada işlenen tüm sevaplar katlanarak yazıldığı için, bol bol nafile namaz ve gücünüz yeterse oruç tutunuz, ayrıca bolca sadaka vermeye ve bişeyler dağıtmaya çalışın, orada en mantıklı sadaka verilecek kişiler hem mekke hem medinedeki temizlik görevlileri, gerçekten canla başla çalışıyorlar, az-çok demeden ellerine tutuşturursanız çok memnun oluyorlar. Ayrıca örneğin Bindawood marketlerinde satılan şekerlerden falan veya başka dağıtılabilecek bişeyler bulup dağıtabilirsiniz. Yorgun düştüğünüz biranda size uzatılan bitanecik şeker, hurma… çok makbule geçebiliyor veya ağlayan çocukları mutlu edebiliyor

- Hurma alma işi için hiç Mekke de bakmayın, tüm hurmacılar Medine de. Hurma pazarından veya hurma bahçelerinden alıp ister kargoyla ister kendiniz getirebilirsiniz. Tur şirketinize mutlaka sorunuz, bazen onlar bihurmacıyla anlaşıp size kolaylık sağlayabiliyorlar ama hurma pazarında farklı dükkanlara girip hurmaları denemenizde fayda var ve mutlaka bolca “ikram” diyerek indirim yaptırın Ayrıca oradan getirilebilecek pek bir hediye olmadığı için hurmayı bolca alın, tahmininizden enaz kilo fazla almak doğru hareket olacaktır.

- Hediyelik bişeyler aramak için boşa zaman kaybetmeyin çünkü gerçekten can sıkıcı olabiliyor, herşey ya türk malı ya çin malı, kendilerine özgü hurma, koku ve sürmeden başka değişik pek birşey aramayın, Mekke den ziyade Medine de daha çok alışveriş yerleri var ama bunu da abartmamak lazım yoksa insan kendini sanki çarşıları tavaf ediyormuş gibi hissediyor üzülüyor..

Son olarak şunu belirtmeliyimki tüm bu ihtiyaçların veya düşüncelerin hepsi orada hikaye oluyor, çünkü hayatta hiç yaşamadığınız kadar muhteşem günler geçiriyorsunuz ve bu dünyalık detaylar umurunuzda bile olmuyor ve inanın herşey orada çok kolaylaşıyor, o bu şu nasıl olacak diye evham yapmayın, abdesti bile Kabe de bir bardak zemzemle bir köşede alıveriyorsunuz, çünkü evinize gidiyorsunuz, insan evinde herzaman rahat eder… Allah şimdiden makbul umreler nasibetsin, gitmeyenlere gitmeyi, gidenlere de tekrarını ve Haccı nasibetsn..

Gidişiniz Medine-i Münevvere`ye ise, ihramlarınızı bagajlara koyunuz.
Cidde`ye (Mekke) ise havalimanında giymek üzere yanınıza alınız. Buluşma görevlilerimizle irtibata geçiniz.

  • İhramlı iken uçakta kolonyalı mendil kullanmamaya dikkat ediniz.
  • Transfer ve gezilerinizde aceleci olmayınız.
  • Hizmetinizdeki rehberlere yolculuk boyunca yardımcı olunuz, dikkatle dinleyiniz.
  • Kusurlu ve hatalı insanlar göreceksiniz, onları anlayışla karşılayınız.
  • Sıhhatinize dikkat ediniz. Ağır yağlı ve kızarmış yiyecekler yemeyiniz.
  • Hac-Umre rehber kitapçığınızı okuyunuz ve Umre ile ilgili CD`leri seyrediniz.
  • Bol bol zemzem içiniz.
  • Giydiğiniz elbiselerin ter emen ve sıcağı fazla geçirmeyen pamuklu ve keten cinsinden beyaz elbiseler olmasına dikkat ediniz. Medine, sabah ve akşamları rüzgarlı olduğundan hırka almanız tavsiye olunur.
  • Sık sıkduş almak hem ibadetlerinizin sevabını arttırır, hem daha lemiz sağlıklı olmanızı sağlar.
  • Üzerinizde fazla para ile dolaşmayınız. Bu konuda Mekke ve Medine temsücilerimizen bilgi alınız.
  • Tavaf ve say esnasında kimseyi itip, kakarak incitmeyiniz.
  • Hacer-ül Esved`İ öpebilmek için başkalarına zarar vermeyiniz.
  • Yanınıza fazla yük almayınız (Uçakla kilo sınırı 30 kg'dır. Kendinizi lüzumsuz eşyaları taşımak zorunda bırakmayınız. Size en çok lazım olabilecek şeyleri önceden belirleyiniz. Götürülecek yiyecekler sıcaktan bozulmayacak, konserve, pirinç, şehriye gibi pratik ve kolayca pişen olabilecek şeyler ile plastik kablar içinde zeytin, peynir ve bal olabilir.
  • El çantanıza kesici alet, oyuncak, silah ve metal eşya koymayınız.
  • Para olarak Dolar ve Riyal götürebilirsiniz (yolculuk süresince günlük 10$ - 20 $ arası yeterlidir.)
  • Ülkeye döndüğünüzde Hac ve Umre yapanın olgunluğunu her halinizle ispat ediniz.
  • Hac ve Umre yolcuların bulunduğu bölgenin örnek insanı olmak durumundadır. Siz de örnek olunuz.
  • Problemlerinizi mutlaka rehberlerinize ulaştırınız. Aceleci olmayınız.
  • Mekke ve Medine`de kaldığınız otelin kartını mutlaka üzerinizde taşıyınız.

YOLCULARIMIZA BAZI UYARILAR

    1) Mescid-r Nebi ve Kâbe-i Muazzama`da farz namazlardan sonra genellikle cenaze namazı kılındığından son sünnetlere kalkmayıp, cenaze namazı kılmak daha sevaptır.

    2) Mescid-i Nebi Ramazan`ın son 10 günü dışında yatsı namazından sonra kapanır. Kabe-i Muazzama 24 saat açıktır.

    3) Mescidi Nebi ve Kâbe-i Muazzama içindeki tum sular zemzem suyudur.

    4) Nafile yaptığınız tavaflardan sonra taval namazı kılmayı unutmayınız.

    5) Seyahatimizle ilgili duyuıular otellerde Namaz Vakitleri, Gezi Programı, Transfer bilgileri duyumları hergün yazılacağından bu duyumları mutlaka okuyun.

    6) TuriıceH halli telefonları Yurtdışı görüşmelere açık oldukları lakdirde Suudi Arabistan`da hizmet vermektedir. Aynca Arabistan hazır kart hattı alabilirsiniz.

    7) Hac Mevsiminde MinaVa şeytan taşlamaya giderken elinizde yük olmamalıdır. Sadece sırt çantaları alınmalıdır.

    8) Sizi haram`a sevkedecek söz fiil ve davranışlardan sakının.

    9) Mekke ve Medine`de beş vakit namazı mescidlerde kılmalı ve boş zamanlarımızda mescidlerde Kur`an okuyarak, kaza namazı kılarak d eğ eriend irilmelidir.

    10) Mekke-i Mökeneme`de yapılacak en faziletti amel taval eüneklir. Bolca

    11) Makbul bir hac için insanlarla iyi geçinmeye, herkese selam vermeye ve ikram etmeye çalışınız.

    12) Umreye gitmeden önce Umre için hazırlık yapınız. İhrama girmeyi ve telbiyeyi mutlaka ezberleyiniz.

    13) Yolculuk boyunca, Mekke. Medine arası zikir ve tefekkür ile meşkul olunuz.

    14) Hanımların Peygamber Efendimiz (S.A.V) ziyaret saatleri Sabah: Öğlen : Hanımlann ziyaret için giriş kapı No 13 15 - 17 - 23 - 24 - 25 - 26 - 28 - 29 - 30 numaralı kapılar.

    15) Kalış süreniz içinde Medine-i Münevvere`de çevre ziyaretleri yaptırılacaktır, burada (Uhut Dağı ve şehitliği, Kıbleleyn Mescidi, Yedi Mescitler (Hendek), Küba;Mescidi ve Medine tren istasyonu, Amberiye Mescididir.)

    16) Mekke-Î Mükeıreme`deki ziyaret yerleri Sevr Dağı. Arafat (Cebelrür Rahme) Müzdelila Mina (Cemarat) Cebeli Nur (Hira), Cennetü! Mualla ve Cin Mescidi ile Peygamber Efendimizi doğduğu evin yeridir.

    17) Gidiş ve varış havaalanı an nda açlığınızı yatıştıracak aperatif yiyecekler bulundurmanız tavsiye olunur.

    18) Havaalanlarında namaz kılacak uygun meseîdler ve yerler vardır. Transferlerden önce namazlarınızı buralarda kılınız.

HAC VE UMRE SEYAHATİ YOLCULARIMIZA TIBBİ TAVSİYELER

    1) Hac VB Umre yolculuğuna hazılnırken tansiyon, kalp şeker vb. rahatsızlıkları bulunan yolcularımız mutad olarak kullandıkları ilaçlanın muUaKa almalıdırlar.

    2) Fazla soğuk içeceklerden ve klima cihazlarını gereğinden fazla çalıştırmaktan sakınarak Umre süresince sıkça görülen üst sonulum yolu enfeksiyonlarından korunmanız önemle Tavsiye edilir.

    3) Hac ve Umre süresi içinde veya süresince yolcularımızı bekleyen en büyük tehlike güneş çarpmasıdır. Bu nedenle yolcularımız görevlilerin bu konudaki uyarılarına titizlikle uymalı, gündüz saat arası güneşte kalmamalıdırlar.

    4) Ayrıca Hac ve Umre yolculuğu süresi içinde pişik, ishal, üst solunum yolu ve ürüner sistem enfeksiyonları sıkça görülmektedir. Bu nedenle yolcularımızın beraberinde bulundurmalarında fayda olacağı düşünülen ilaçların yer aldığı örnek reçete aşağıda sunulmuştur.

    a) Rucephine 1 gr. Dmp (en az iki kutu)
    b) Tytol Hot ofl granal (1`er kutu).
    c) Novalgin tablet. Aspirin tablet,
    d) Bepanthene pomad. Terramicine pomad,
    e) Çocuklar için öksürük şurubu, ateş düşürücü

YANINIZDA GÖTÜRÜBİLECEĞİNİZ EŞYALARDAN BAZILARI:

    1-) İhram (erkekler için]
    2-) Havlu
    3-) Kokusuz sabun, şampuan,kulak pamuğu 
    4-) Misvak veya diş fırçası ve macun
    5-) Terlik (Ortopedik tavsiye olunur) 
    6-) Yeterli miktarda iç çamaşırı 
    7-) Yeterli miktarda iklime uygun pantolon, gömlek çorap
    8-) Şemsiye, iğne, İplik
    9-) Küçük bir makas
    ) Tırnak makası, ayna, tarak
    ) Güneş gözlüğü
    ) Her zaman ihtiyaç duyduğunuz şahsi ihtiyaçlarınız. 
    ) Toz maskesi
    ) Pişik kremi
    ) Yaşlılar ve hastalar için portatif sandalye
    ) Size verilen pike ve çarşaflannızı yanınızda bulundurmanız.

OTELE GİRİŞ

Otele geldiğinizde eşyalarınız görevliler tarafından düzenli bir şekilde indirilip sizlere teslim edilecektir.
Otel lobisine geçip görevliden analılarınızı vermesini bekleyin, (yığılma yapmayınız) Taşınma saat sürecektir. Bu süre esnasında enerjinizi ve eşyalarınızı dikkatle koruyun.
  • Odalara yerleştiğinizde iyice dinlenin. Unutmayın çok farklı bir iklime geldiniz. Tüm ihtiyaçlarınızı rahatça giderin.
  • Medine otelleri Harem`e yakınlık, temizlik ve kalite bakımından Mekke otellerinden daha üstündür.
Rehberilerimizin telefonlan ilan panosunda yazılıdır. İhtiyaç duyduğunuzda 24 saat kendilerine ulaşabilirsiniz.

Umre Hazırlığı İçin Son Uyarılar

Kabe`yi ilk defa gören kişinin duası kabul olunacağından duanın geniş tutulması gerekir. İçinizden gelen ve çok istediğiniz dua içn en uygun yerdesiniz. Allah dualarınızı kabul etsin.

  • Abdesti olanlar (ihramlı olunsa bile duş alabilir)
  • Başın açık olması (erkekler için ihramlı iken)
  • Tavaf Öncesi ayakların çıplak olup terlik giyilmemesi (erkekler için - harem içinde iken)
  • İhramlı iken de iç çamaşırı olmamalı.
  • Para çantanız ve diyanet kimliğinizi unutmayın.
  • Otelin telefon numarasını ve ismini alın.

EFENDİMİZ (S.A.V)`IN ZİYARET VE MESCİD ADABI

    Mescid-i Nebevi`ye ilk giden kimse evvela gusül abdesli almalıdır. Temiz elbiseler giyerek güzel kokular sürünm elidir. Sükunet ve vakalarla Mescid`e sağ ayağı ile girmeli ve `Euzubillahil azim vebivechilkerim vessullanilkadim mineşşeytanirracîm, Bismillah Allahümme salli ala Muhammedin ve barik vessellim, Allahümmağfirii zünübi veftah li ebvaberahmetike" duasını okumalıdır.
    Mescid`e girdikten sonra mümkünse ve kerahat vakti değilse iki rekât "Tahiyyat-ül Mescid namazı kılar. Aslında bu namazı her mescide girildiğinde kılmak lazımdır. Sonra Peygamber (s.a.v)`ın kabri şerifinin karşısına gider. Yüzünü kabirlerin bulunduğu istikamete çevirir ve ellerini kaldırmadan selam verir. Duaları okur. üzerindeki selamları arz eder. Sonra selamı funduszeue.infoir (r.a)`e sonra da Hz.Ömer (r.a)`e verir. Daha sonra huşu ve edeple oradan ayrılır, müslûman kimse hayatı boyunca efendimiz (s.a.v)` çok salatu selam getirmeye çalışır.
    Çünkü efendimiz (s.a.v) bir Hadis-i şeriflerinde:` Bana salatu selam getiriniz. Çünkü salat ve selamınız bana nerede olursanız olun ulaşır.` Bir diğer hadislerinde ise: "Kim bana bir salâvat-ı şerife getirerek beni anarsa, Allah (c.c.)`da onu on misli ile anar" buyurmuşlardır. Âlemere rahmet olarak gönderilen efendimiz (s.a.v) in kabrini ziyaret aslı görevlerimizdendir.
    Peygamberimiz (s.a.v) hadisi şeriflerinde: "Kim Beytullah-ı Hacc ederde beni ziyaret etmez ise bana cefa etmiş otur. `Vefatımdan sonra beni ziyaret eden hayatımda beni ziyaret etmiş gibidir. "Kabrimi ziyaret eden kimseye şefaatim vacip olur" buyurmuşlardır.

Hac ya da Umreye gideceklerde tatlı bir telaş olur. Acaba ne götürsem, ne yenir, ne içilir, kaç para gerekli olur, gibi sorular aklımızı kurcalar.

Umre ziyaretinde her hangi bir şey unutulursa, ilaçlar hariç her şeyi Mekke ve Medine’de bulmak mümkündür. Bundan dolayı fazla malzeme götürüp de orada kendimize yük etmeyelim.

1- GİYECEKLER

Mekke ve Medine yaz ve kış devamlı sıcak olur. Bundan dolayı alınacak giyecekler yaz aylarına uygun, açık renk ve iç göstermeyen giyecekler olmalıdır. Medine’de akşamlar ve sabah namazı vakitlerinde serin olmasından dolayı, hafif bir hırka almak faydalı olacaktır. Yanınıza alacağınız gömlek ve pantolon benzeri giyeceklerin pamuklu ve terletmeyen özellikte olmasına dikkat ediniz.

Çorap çok zaman kullanılmaz. Ayakkabı giyilecek yerler için az sayıda alınmalı. Bayanlar için özel olarak üretilen abdest çoraplarından alınmalı.

Tavaf patiği, Kâbe’yi tavaf esnasında giymek gerekiyor.

Terlik, Hac yolculuğu esnasında ayakkabıdan daha fazla giyilmektedir. Rahat giyilip, çıkartılacak durumda olmalıdır.

İç Çamaşır, yetecek kadar alınmalıdır. Kalınacak günlerin sayısına göre iyi hesaplanıp, ona göre almalıdır.

İhram, dikişsiz iki parça bezden olur. Umre yaparken bu iki parça bez giyilir. Erkekler ihram varken içerisine atlet, külot ya da başka şey giyemez. Kadınlar ise, dini usullere göre üzerlerine giydikleri elbise ile ihrama girerler.

İhram kemeri, güneş gözlüğü, boyun cüzdanı ve ince eldiven almalıdır.

SAĞLIK MALZEMELERİ

Hac ve Umre yolculuğu sürekli olarak bir hareketlilik şeklinde geçer. Bundan dolayı yorgun düşme ve bazı rahatsızlıklar olabileceği ihtimali düşünülmelidir. Mekke ve Medine’de bol miktarda eczane mevcuttur, ama yine de bulunmama ihtimaline karşılık devamlı kullanılan ilaçlarınız varsa yanınıza mutlaka alınız.

Ağrı kesici, Bulantı Hapı, İshal İlacı, Boğaz pastili ve Öksürük İlacı, Pişik Kremi, Topuk Kremi, Yara Bandı ve Pamuk gibi malzemeler yanınızda bulunmalıdır.

TEMİZLİK MALZEMELERİ

Kokusuz sabun, Şampuan, Kokulu sabun, Diş Fırçası, Diş Macunu, Kolonya, Peçete, Tırnak makası ve Küçük bir makas yanınızda bulunmalıdır.

İBADET İÇİN İHTİYAÇLAR

Kuran-ı Kerim, hafif bir seccade, Takke, Tespih ile bunların yanı sıra Not Defteri, Boyun Çantası, Taş Kesesi, Sim kart, İğne, İplik, Makara, Dikiş Seti ve Valiz bulundurulmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası