tahir isminin anlamı nedir / Tahir İsmi Caiz mi? Sakıncalı mı? Konur mu?

Tahir Isminin Anlamı Nedir

tahir isminin anlamı nedir

Tahir

Anasayfa

~ Ar ṭāhir طاهر [#ṭhr sf.] temiz < Ar ṭahara temizlendi → taharet

Tarihte En Eski Kaynak

ṭaḥn/ṭaḥīn "un" [ Meninski, Thesaurus (1680) ]
ṭaḥīn "öğütülmüş susam" [ Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani (1876) ]

Önemli Not: Bu kaynak kayıtlara geçmiş ve bu kelimenin kullanıldığı yazılı ilk kaynaktır. Kullanımı daha öncesinde sözlü olarak veya günlük hayatta yaygın olabilir.

Kelime Kökeni

Arapçaṭhr kökünden gelen ṭāhir طاهر z "temiz" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapçaṭahara "temizlendi" fiilinin sıfatıdır. Daha fazla bilgi için taharet maddesine bakınız.

Kelime Telaffuzu

Tahir kelimesiniz telaffuz edilişini Telaffuz sözlüğünden dinleyebilirsiniz, Tahir nasıl telaffuz edilir? Öğrenmek ve dinlemek için oynat ikonuna basın.

Etiketler: Alıntı, Arapça, Arapça sıfat, Türemekategori veya etiketlerine bağlıdır. Tahir ne demek?

Mobil Uygulama

Uygulama marketlerindeki tamamen ücretsiz Etimoloji uygulamamızı indirebilirsiniz.

App StoreGoogle Play

Tahir İsminin Anlamı Nedir? Tahir Ne Demek?

Tahir isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Tahir isminin anlamı nedir? Tahir ne demek? Tahir ismi Kuranda geçiyor mu?

Bu yazıdaki başlıklar:

Tahir isminin anlamı nedir?

Arapça kökenli olan Tahir ismi Pak, temiz anlamına gelmektedir.

Tahir isminin bütün anlamları:

  1. Temiz, pak.
  2. Türk musikisinde basit bir makam.
  3. Her türlü günah ve ayıptan arı olduğundan Rasulullah (s.a.s)'a bu isim verilmiştir.

Tahir İsim Analizi:

Duygularını açmakta zorlanan, ketum, algılaması yüksek, mantıklı karar verebilen, hayattan sert dersler alan, sakin ve durağan kişilik yapısına sahip iç dünyasında kırılgan olan, karar vermekte tereddüt yaşayan bir kişilik enerjisine sahiptir.

Tahir isminin konulması caiz midir?

Tahir isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Tahir ismi Kur'an-ı Kerim'de geçer mi?

Tahir ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir.

Tahir isminin analizi

Tahir ismine ait harf analizi
TProblemleri en pratik ve en karışık olamayan yollarla çözme konusunda üstünüze yoktur. Keskin zekânız ile de iş hayatında beğenilen bir çalışan olmayı her zaman başarmışınızdır.
aSakin bir kişiliğe sahip olmanız nedeni ile çözüm üretme yeterliliği çok yüksek birisiniz. Bu durum da sizin çevrenizdeki güvenilirliğinizi artırıyor. Kararlarınıza hep saygı duyuluyor.
hAnlayışlı ve sakin kişiliğiniz ile olaylar karşısında çabuk parlamadan ne yapmanız gerektiğini sonuna kadar düşünüyorsunuz. İnsanları kırmak ve üzmek asla size göre bir davranış değildir.
iPlanlı ve programlı kişiliğiniz sayesinde kariyerinizde her zaman iyi yerlere geliyorsunuz. Bunun yanında yardımsever tavırlarınız sayesinde herkes tarafından beğenildiği gibi yeni ortamlara da çabuk uyum sağlıyorsunuz.
rDengeli ve uyumlu kişiliğiniz ile etrafınızdaki herkesin size saygı duymasını sağlıyorsunuz. Neşeli yapınız ile de en mutsuz olan insanı bile kolay bir şekilde güldürebiliyorsunuz.

Tahir isminin yorumları

Yorumlarkısmından Tahir isminin yorumlarını görebilirsiniz. Siz de Tahir ismi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Tahir İsminin Anlamı Ne?

Tahir İsmi Hakkında Bilgiler

Tahir isminin ülkemizdeki istatiksel bilgilerini ve ismin detaylarını aşağıdaki şekilde sıraladık;

  • Tahir ismin kökeni: Arapça
  • İsmin cinsiyeti: Erkek
  • İsmin renk sembolü: Mavi
  • Kişi sayısı: 62670
  • Kullanım oranı: 292
  • Harf sayısı: 5
  • Tahir Kuran’da geçiyor mu: Evet

Tahir İsminin Anlamı

Tahir isminin anlamı ve manaları şöyledir;

  1. Temiz, pak.
  2. Kuran’da “tahhir” olarak Bakara suresi 125. ayette geçer.

Tahir isminin Kuran’daki anlamı: Temiz.

bebek1

Tahir İsminin Analizi

Tahir isminin analizini yaparken Tahir ismindeki her bir harfin bir karakteri temsil ettiğini belirtelim ve karakter analizini verelim;

T: Duygularını zor açabilen
A: Atılgan-enerjik
H: Sakin ve durağan
İ: Kırılgan
R: Sert yapıya sahip

Not: Kendiniz İsim Analizini Yapın!

Tahir İsminin Numerolojisi

Tahir isminin numerolojisini ise alfabede her bir harfe karşılık gelen rakamlarla yapıyoruz;

T: 24
A: 1
H: 10
İ: 12
R: 21

+………… 68

Tahir İsminin Kader Sayısı ve Uyumu

123456789
ABC-ÇDEFG-ĞHI-İ
JKLMNO-ÖPQR
S-ŞTU-ÜVWXYZ

Tahir isminin kader sayısı nasıl hesaplanır, nelere dikkat edilir kısaca açıklayalım. Öncelikle biz burada sadece Tahir ismine ait kader sayısını hesaplayacağız. Ancak Tahir isimli kişiler kendi kader sayılarını hesaplarken kendi soyisimlerini hesaplamaları gerekecek. Aşağıdaki örnekteki gibi soyisimlerindeki harflere karşılık gelen rakamsal değerleri de hesaplamaları gerekecek. Yandaki tabloya bakarak her harfe karşılık gelen rakamsal değeri alarak isim ve soyisimlerini birlikte hesaplamalılar.

Tahir isimli kişiler hem isim hemde soy isimlerine karşılık gelen rakamsal değeri yazarak aşağıdaki gibi toplamalılar. Aşağıda sadece Tahir ismi için biz bu işlemi yapıyoruz.

Tahir = 2+1+8+9+9 =29 = 2+9 =11 (kader sayısı)

Tahir isminin kader sayısına göre özellikleri şöyledir;

Sezgi gücü gelişmiştir.Ülkücü özellikleri ön plandadır. Keşif yeteneği gelişmiş ve oldukça duyarlıdır. Aynı zamanda fanatiktir.Hayal eder ve öngörüleri oldukça iyidir. Sanatsal özellikleri de öne çıkar. Gergin olmamalı ve aşırı duyarlı olmamaya gayret etmelidir.

UYARI: Tahir isimli kişiler soyisimleri de kullanarak kader sayılarını hesaplayıp, aşağıdaki linkten kader sayısının açıklamasına bakmalıdır. 

Ayrıca bkz: İsim Kader Sayısı Bulma

Tahir isimli kişiler sevdiği insanla isim uyumu da analiz edebilir.Öncelikle Kader Sayınızı bulun ve daha sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenin.

Ayrıca bkz: İsim Uyum Analizi

Tahir İle İlgili Akrostiş Şiirler

Tutuştu kalbim hasretinle
Aşk mı dedikleri bilmem ne
Hasret bile bu yare güzelse
İstemem kavuşmayı yare
Rüzgara söylerim sevgimi, o bana yeter…

Admin: GG

Tahir İsmi Konulabilir Mi?

Tahir ismi içerdiği anlamlar bakımından hiçbir sakınca içermemektedir. Bu yüzden yeni doğan bebeklere Tahir ismi koymanın hiçbir sakıncası yoktur.

Tahir İsimli Ünlüler

Tahir isimli ünlüler ve bu ünlülere ait kısa biyografik bilgiler aşağıdaki gibidir; (biyografik bilgilerin kaynağı: vikipedi)

  1. Tahir Salahov, Azerbaycan ve Sovyet ressamıdır.
  2. Tahir Kıran, İş adamı-Armatör. Aslen Rize’lidir.
  3. Tahir Alangu, Türk yazarı ve edebiyat tarihçisi.
  4. Dr. Tahir Tamer Kumkale, Türk yazar, araştırmacı, emekli asker, psikolojik harp uzmanı, Toplumla İlişkiler Başkanlığı’nın kurucularından.
  5. Tahir Musa Ceylan, şair, romancı, düşünür.
  6. Tahir Aydoğdu, kanun sanatçısı.

Sizin tanıdığınız Tahir isimli ünlüler var ise yorum yaparak bizimle paylaşınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası