paris transit vize / Son dakika: Türk vatandaşları için havaalanı transit vizesi - Consulat général de France à Istanbul

Paris Transit Vize

paris transit vize

Fransa Transit Vize

Fransa transit vize alacak Umuma mahsus Pasaport hamili T.C. vatandaşları tarafından, Fransa vizesi başvurusunda bulunurken Fransa Konsolosluğu'na, Fransa vizesi için gerekli belgeler sunulmalıdır. Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenmiş bu belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir. Bazı evrakların orijinal olması zorunluluğu vardır. Fransa vizesi için gerekli evraklar, Fransa'ya gidiş amacına uygun hazırlanıp Fransa Konsolosluğu'na sunulmalıdır.

Fransa Transit Vize Evrakları Ortak Liste

  1. Pasaport. Fransa vizesi başvurularında kullanılacak pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Fransa seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.
  2. Biometrik Fotoğraf. Fransa vizesi başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflar; 2 adet, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, Fransa vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
  3. Fransa Vize Başvuru Formu. Fransa vizesi başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Fransa transit vize randevusu sırasında ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı. (Fransa Transit Vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacak Fransa Schengen vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmış olmalıdır.)
  4. Seyahat amacını ve gidilecek ülkeyi destekleyen bilgi belgeleri - Fransa üzerinden gidilecek ülke/ülkeler için dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Fransa vize işlemlerinde bulunacak kişinin Fransa ülke sınırlarına giriş ve çıkış tarih bilgilerini içeren.
  5. Sağlık sigortası. Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge - Fransa vize işlemlerinde bulunacak kişinin Fransa'da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.

Aşağıdaki Duruma Sahip Kişilerin Ek Olarak Hazırlaması Gereken Evraklar

  • Kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmelidir.
  • Kişi TC ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. oturma izni belgesi fotokopisi
  • Kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini paylaşmalıdır.
  • Pasaport fotokopileri, Fransa vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri

Fransa Transit Vize Çeşitleri

  1. Havaalanı Transit Vizesi
  2. Schengen Bölgesine Giriş Yapılmasını Gerektiren Transit Yolculuk Vizesi

Fransa Havaalanı Transit Vizesi

Üçüncü bir ülkeye seyahat edebilmek için Fransa havaalanında aktarma yapmanız gerekiyorsa uluslar arası transit alanı dışına çıkmamanız ve pasaport kontrolünden geçmemeniz gerekmektedir. Böyle bir imkândan faydalanabilmek her zaman mümkün olmazken büyük havaalanlarında bu imkânları mümkündür. Şöyle ki, Charles de Gaulle uluslararası Havaalanı büyük havaalanıdır ve uluslar arası transit alanı terk etmeden ve yeni bir pasaport kontrolünden geçmeye gerek kalmadan uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Schengen Bölgesine Giriş Yapılmasını Gerektiren Transit Yolculuklar

Üçüncü bir ülkeye seyahat edebilmek için Schengen bölgesi dâhilinde en az 2 defa aktarma yapılacak ve ilk aktarmanın Fransa'da bir havaalanında olması halinde kesinlikle Schengen vizesi almak gerekecektir.

Fransa Transit Vize Başvurusu

Seyahat sürenizin 30 gün öncesi Fransa transit vize başvurusu sırasında bulunmanız gerekecektir. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa transit vize almaları gerekirken eksiksiz ve doğru evraklarla Fransa Konsolosluğu yahut Fransa Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerine transit vize başvurularında bulunabilirsiniz.

Fransa Transit Vize Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıda Fransa transit vize hakkında tarafımıza yöneltilen soruları inceleyerek durumunuza uygun olan cevabı bulabilirsiniz.

Fransa Transit Vize Nasıl Alınır?

Fransa transit vize alabilmek için seyahat güzergâhı ve ayrıntıları saptanarak Fransa Konsolosluğu'na başvuru yapılarak alınabilmektedir. Seyahatinizden en az 30 gün önce transit vize işlemleri için başvurularda bulunmanız gerekecektir.

Fransa Transit Geçişler İçin Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor mu?

Resmi pasaport sahibi değilseniz ve Schengen ülkelerinden alınmış yasal bir izniniz bulunmuyorsa Fransa transit vizesi almanız zorunludur.

Kimlerin Fransa Transit Vizesi Almasına Gerek Yoktur?

  • Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi pasaportu olan hususi ve diplomatik pasaportuna sahip kişilerSchengen vizesi yahut Schengen ülkesine ait oturma izni olanlar
  • Andorra, Kanada, Japonya, Monaco, San Marino ve ABD oturum iznine sahip olanlar
  • Avrupa Birliği vatandaşı olarak serbest dolaşım hakkında sahip akrabası olan kişiler Fransa transit vize işlemlerinden muaftırlar.

Yunanistan Üzeri Fransa'ya Seyahat Edilmesi Halinde Fransa Transit Vize Alınması Gerekir mi?

Schengen anlaşmalarına taraf ülkelerin anlaşmalarına göre düzenlenmiş geçerli vize ve ikamet belgesi sahibi kişiler en fazla 5 günü geçirmeme koşuluyla transit vize almalarına gerek yoktur.

Schengen Vizem Var Fransa'ya Kara ve Hava Yolu İle Transit Geçiş Yapabilir miyim?

Schengen vizesi sahibi iseniz Schengen vizesi ile Fransa'dan transit geçiş yapmanız uygundur.

Fransa Transit Vize İçin Para Alınıyor mu?

Fransa transit vize işlemlerinin Fransa diğer vize işlemlerinden bir farkı yoktur. Fransa Konsolosluğu, Fransa transit vize ücretlerini belirlerken, Konsolosluğun belirlediği ücret karşılığı vize işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  1. Fransa Konsolosluğu'na yapacağınız vize başvurularında Konaklama veya öngörülen konaklama rezervasyonları (Otel rezervasyonu) ile ulaşım aracı ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeleri (gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs bilet rezervasyonu.) sunmanız gerekmektedir. (Fransa Konsolosluğu orjinal bilet talep edilebilir).
  2. Fransa Konsolosluğu'na vize başvurusu için sunulacak olan tüm belgelerin güncel olduğundan emin olunuz (son 3 aya ait belgeler).
  3. Fransa vizesi başvurunuz sırasında ya da sonrasında bu websitesinde belirtilen belgelere ek olarak Fransa Konsolosluğu ek belge sunmanızı isteyebilir.
  4. Fransa vize başvurunuz için beyan ettiğiniz belgelerin eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet verebilir.
  5. Fransa Konsolosluğu daha önce almış olduğunuz Fransa vizeniz yoksa başvuruya şahsen gelmenizi istemektedir.
  6. Fransa'ya seyahatinizi araba ile yapacaksanız Fransa vizesi başvurunuz sırasında arabanızın ruhsatını ve Beynelminel ehliyetinizi evraklarınızla birlikte sunmanız gerekmektedir. Yeşil sigorta yaptırmanız zorunludur. Eğer 3. Bir şahsa ait araba ile seyahat edecekseniz araba sahibinden yetki yazısı almanız gerekmektedir.

NOT: Covid pandemisi nedeniyle uçuşlarda uygulanan kısıtlamalar ve uçuş tarihleri ile ilgili bilgi almak için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir:

Fransa Gezi Rehberi

Paris’te Gezilecek Yerler

Lyon Gezi Rehberi

Marsilya Gezi Rehberi

***

Fransa Vize Türleri

Fransa vizeleri seyahat amaçlarına ve süresine göre çeşitlilik göstermektedir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Schengen vizesi olarak da bilinen C Tipi vizeler 90 güne kadar olan seyahatlerde alınmaktadır. Turistik seyahatler, aile ve arkadaş ziyaretleri, kısa süreli stajlar ve sportif faaliyetler için C Tipi vizeye başvurmanız gerekmektedir.

Schengen vizesi alan umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde ve hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Fransa’ya seyahat edebilmektedir.

Fransa Turistik Vizesi

Fransa’ya, 90 günü aşmamak kaydıyla turistik bir seyahat planlıyorsanız bu vizeye başvurabilirsiniz. En sık başvuru yapılan turistik vize yeni yerler keşfetmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Fransa Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Kısa süreli vize türlerinden biri olan ticari vizelere iş ve fuar ziyaretleri için başvuruda bulunulmaktadır. 90 güne kadar olan iş amaçlı seyahatler için vize başvurusunda bulunacakların Fransa’daki iş ortaklarından davetiye almaları gerekmektedir.

Fransa Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Aile, arkadaş ve akraba ziyaretleri için başvurulması gereken vize türüdür. 90 günü aşmaması gereken bu ziyaretler için yakınlarınız belediyeden davetiye de talep edebilmektedir.

Fransa Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Bu vize türü kültürel seyahatler, sportif faaliyetler, konferans ve seminerler için geçerlidir. 90 güne kadar alabileceğiniz Fransa kültürel vizesi ile belirlenen aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

90 güne kadar olan kısa süreli öğrenim ve stajlar için başvuruda bulunulması gereken vize türüdür.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Ulusal vize olarak da bilinen D Tipi vizeler çalışma, aile birleşimi ve uzun süreli eğitim gibi nedenlerle alınmaktadır. Başvuru sahiplerinin ülkeye giriş tarihinden itibaren 90 günden uzun sürecek olan seyahatleri için D Tipi vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Fransa Transit Vizesi

Fransa dışında Schengen üye ülkesi olmayan 3. bir ülkeye aktarma yapmak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.

Fransa Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Fransa vizesi başvuru formunun 5 Kasım ’den itibaren online platformda doldurulması gerekmektedir. Formda belirtilen seyahat tarihleri ile pasaport süresinin bitiş tarihinin birbiri ile uyumlu olması da aranan şartlar arasında bulunmaktadır.
  • Kadınlar için vize başvuru formunda kızlık soyadının yazılması zorunludur.
  • Başvuru formunun eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekmektedir. Bu konuda çok hassas olan konsolosluk ek belge taleplerini reddetmektedir.
  • Başvuru formunda belirtilen adres, telefon ve e-mail bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopilerinin yerine renkli bir şekilde taranan kimliklerle başvuru yapılmaktadır.
  • Biometrik fotoğrafların üzerinde oynanmamış ve lekesiz olması şartı aranmaktadır.
  • Pasaport ve nüfus cüzdanları için verilen parmak izleri, veri tabanlarının farklı olması nedeniyle vize için geçerli olmamaktadır.
  • Pasaportlarında son görünen Schengen vizesi Çek Cumhuriyeti ve Macaristan olanların yeniden parmak izi için randevu alması gerekmektedir.

Fransa Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport (Pasaportların 10 yıldan eski olmaması, en az 2 sayfasının boş olması ve seyahat dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir.)
  • Fransa vize başvuru formu (Eksiksiz ve hatasız doldurulmalı)
  • Daha önce kullanılan pasaportlar var ise bu pasaportların asılları
  • 2 adet biometrik fotoğraf (35X45 mm ölçülerinde olması gereken fotoğraflarda arka fon beyaz olmalıdır. Fotoğrafların son 6 ayda çekilmesi gerekmektedir.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kağıt örneği
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vize başvuru sahiplerinin Fransa seyahati için ulaşım ve konaklama bilgileri ile güncel telefon numarası
  • Banka hesap hareketleri (Hesabın son 3 ay aktif olarak kullanılması gerekmektedir.)
  • Son 3 aya ait ıslak imzalı ve kaşeli maaş bordrosu (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Çalışılan şirkete ait imza sirküleri (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • SGK işe giriş belgesi (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Çalışılan şirkete ait Ticari Sicil Belgesi fotokopisi (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Çalışılan şirketin son dönemine ait vergi levhası (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Seyahat amacı ve gidiş/dönüş tarihlerinin şirketin antetli kağıdına yazılı olduğu kaşeli ve ıslak imzalı dilekçe
  • Varsa araç ruhsatı, tapu ve kira kontratı fotokopileri
  • Varsa aile ya da arkadaşların belediyeden alabileceği davetiye
  • Sponsor dilekçesi (Maddi geliri yetersiz olan öğrenciler ya da işsizler için geçerli)

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Vize sponsor dilekçesi, maddi durumu Fransa seyahatine izin vermeyenlerin yararlanabileceği yöntemlerden biridir. Herhangi bir geliri bulunmayan, son 3 ayda banka hesap hareketleri görünmeyen ya da hesabında konsolosluğun belirlediğinden daha az miktarda varlık bulunan işsizler ve öğrenciler gelir beyanında bulunurken sponsor dilekçesinden yardım alabilmektedir.

Vize sponsorları, başvuru sahibinin 1. dereceden akrabaları olan anne, baba, eş ve çocuklar olabilmektedir. Sponsorun, başvuru sahibinin yurt dışı gidiş/dönüş ve diğer masraflarını karşılayacağına dair ıslak imzalı dilekçe yazması gerekmektedir.

Vize sponsor dilekçesi örneğini inceleyerek Fransa seyahatiniz için ihtiyaç duyduğunuz dilekçeyi kolaylıkla yazabilirsiniz.

Fransa Vize Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Fransa vizesi başvuruları için harç ödemesi yapmak gerekmektedir. Yetişkinler ve çocuklar için farklı fiyatlarla talep edilen harç ücretinin yanı sıra vize danışmanlık merkezleri ile çalışanlardan danışmanlık ücreti de talep edilir. Vize başvuru sürecinde ödemeniz gereken diğer ücretler arasında fotokopi ücretleri, fotoğraf ve bilgisayar çıktısı ücretleri de bulunmaktadır.

2 Şubat tarihi itibarı ile geçerli olan ücretler aşağıdaki gibidir:

  • Vize Harç Ücreti: 80 Euro
  • Yaş Arası Başvuru Sahipleri İçin Vize İşlem Ücreti: 40 Euro

 Başvuru Merkezleri

Adres: Paris Caddesi, No: 70, Kavaklıdere/Ankara

Telefon: +90 45 45

Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Afyon, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.

  • İstanbul Fransa Başkonsolosluğu

Adres: İstiklal Caddesi, No: 4, Taksim, Beyoğlu/İstanbul

Telefon: +90 87 30

İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale (İmroz ve Gökçeada da dahil), Düzce, Denizli, Edirne, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Uşak.

Randevu Nasıl Alınır?

Fransa vizesi için randevu işlemleri turizm acenteleri ve vize danışma merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır. Randevu işlemlerini internet üzerinden, telefonla ya da şahsen yapmanız mümkün değildir.

Vize randevusu alabilmek için seyahatinize en geç 15 gün kala başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin, konsolosluklara teslim edilen belgelerin incelenmesinin uzun sürmesi ve tatil dönemleri gibi durumları göz önünde bulundurmasında fayda bulunur. 15 günden az olan vize randevu istekleri konsolosluklar tarafından kabul edilmemektedir. Aynı zamanda, seyahatlerden 90 gün önce de başvuru yapılamamaktadır.

Danışma merkezleri, başvuru sahiplerinin yaşadığı şehre göre onları Fransa Büyükelçiliği ya da İstanbul Fransa Başkonsolosluğu’na yönlendirmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

  • Fransa vize işlemlerinden önce hangi vize türüne ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Seyahat süresine ve amacına göre C Tipi (kısa süreli/Schengen) ya da D Tipi (uzun süreli) vizelere başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Başvuru yapacağınız vize türüne karar verdikten sonra online Fransa vizesi başvuru formunu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu konuda çok hassas davranan konsolosluk ek belge taleplerini reddetmektedir.
  • Seyahat sürenize ve meslek grubunuza göre hazırladığınız belgeleri danışma merkezlerinin aldığı randevu günü ve saatinde konsolosluklara elden teslim edebilirsiniz. Yaşadığınız şehre göre alınan konsolosluk randevularına başvuru sahiplerinin şahsen gitmesi gerekmektedir.
  • Randevunuzun ardından vize sonucunuzun takibini İstanbul Başkonsolosluğu tarafından görevlendirilen resmi site üzerinden yapabilirsiniz.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vize başvuruları T.C. vatandaşları için ortalama gün içinde sonuçlanmaktadır. Belgelerde hata olması, ek belge istenmesi ya da resmi tatil dönemlerinde bu süre 20 güne kadar çıkabilmektedir.

***

NOT: Bu yazı Mart tarihinde hazırlanmıştır. Lütfen bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız.

transit vize

  • schengen ülkelerinden hava yoluyla transit geçiş yaparak abd, kanada ya da ingiltere'ye gitmekte ya da bu ülkelerden birinden türkiye'ye dönmekte olan, ve bu ülkelerden biri tarafından verilmiş bir vize ya da oturma iznine sahip türk vatandaşlarının ihtiyacı olmayan vize türü.

    türkiye'ye dönerken diğer ülkedeki vize bitmişse teknik olarak transit vizesi almanız gerekir ama almadığınız için sorun yaşamanız son durak türkiye olduğu için çok düşük bir olasılıktır. zira almanya ve hollanda gibi ülkelere türkiye'den bir uçak indiğinde sıklıkla uçağın çıkışında o ülkenin yetkilileri sizi karşılayıp pasaportlara bakmadan havaalanının transit bölgesine inmenize bile izin vermezken, batı yönünden gelen uçaklarda böyle bir durum olmaz. dolayısıyla türk sınır polisiyle muhatap olduğunuz ana kadar pasaportunuza bakanlar yalnızca havayolu yetkilileri olacaktır ve son durağınız vatandaşı olduğunuz ülke olduğu için, havaalanından da çıkmayacağınız için, ilk uçağa binmenize izin vereceklerdir.

    bir schengen ülkesi üzerinden başka bir schengen ülkesine gidecekseniz son durağınız olan ülkeden almış olduğunuz vize türü önemlidir. teknik olarak pasaport polisinin sizi vize durumunuz tam doğru olmasa da ülkeye sokma yetkisi de vardır, her şey yolunda olmasına rağmen ülkeye sokmama yetkisi de. oturma izni tarzı bir belgeye sahipseniz genellikle schengen'e istediğiniz yerden girmenize izin verilir, kısa süreli vizelerdeyse bazı ülkelerinin sınır polislerinin sıkıntı çıkardığı durumlar vardır. bu bağlamda bir schengen ülkesine kısa süreli vizeyle giderken schengen bölgesine girişi o ülkeden yapmak en doğru stratejidir. bu tarz alengirli durumlarda her zaman için en önemli ayrıntı planlarınızı mantık çerçevesine oturtup bunu karşınızdaki kişiye açıklayabilmenizdir. danimarka'nın verdiği genel schengen vizesiyle danimarka'ya giderken almanya üzerinden gitmek açıklanabilecek bir durumdur, almanya'da karşınıza gıcık bir görevli çıkmazsa sorun yaşamamanız beklenir. portekiz'in verdiği sırf portekiz için geçerli bir kısa süreli vizeniz varken schengen bölgesine girişi estonya'dan yapmaya kalkmanız hâlindeyse mülteci muamelesi görmeniz şaşırtıcı olmaz. durumunuz bu kadar çetrefilli olmasa bile her halükârda aynı yolculukta kullanacağınız tüm uçak biletlerinizi ve varsa boarding passlerinizi yanınızda bulundurmanız önerilir.

    abd ve kanada üzerinden vize almadan transit geçiş yapmaksa abd'de yeşil karta sahip olan bir türk vatandaşının kanada üzerinden geçtiği durumlar dışında söz konusu değildir, muhakkak vize alınması gerekir.

    karadan transit durumundaysa türkiye ile schengen ülkeleri arasındaki vizeli ülkeler genellikle geçerli schengen vizesi ya da oturumu olan türk vatandaşlarından transit vizesi talep etmezler.

    kara transit vizelerinde vizenin geçerli olduğu gün sayısı ve vizenin geçerlililk dönemi birbirinden çok farklı olabilir. örneğin abd'den almanya üzerinden türkiye'ye gidiş dönüş yapacak birinin her iki yönde giderken de birer gün almanya'da otelde konaklayacak olması durumunda kendisine 3 aylık süre boyunca 5 gün için geçerli olacak bir transit vizesi verilmesi gibi bir durum söz konusu olabilir. bu vizeyle almanya'da 1 ay kalmaya kalkarsanız bir dahaki schengen vizesi başvurunuzda keyfinizi kaçıracak durumlar yaşamanız kuvvetle muhtemeldir.

  • yakın zamanda şahsıma konsolosluktan verilen bilgiyi burada da paylaşmak isterim.

    eğer 1 günü geçmeyecek şekilde dış hatlardan transfer yapacak, havalimanı değişimi gibi bir durum gerçekleştirmeyecekseniz; kısaca 1 gün içinde pasaport kontrolden geçmeyecek şekilde aktarmanız söz konusu ise, fransa için transit vize veya schengen vizesi sahibi olmanız gerekmiyor.

    yine başka ülkeler için de konsolosluklara mail atın cevap veriyorlar. havayolu ile görüşün (ki onlar da genelde konsolosluğa sorun emin olmak için diyor). yani ilgili makamlara sorun, yardımcı olacaklardır.

  • alt tarafı ülkeden geçeceğim diye sağlık sigortası ve banka hesabı gibi saçma sapan bilgiler isteyen vize türü. uçak korkumu yenmem için bana nefis bir fırsat verdi, tişikkirler.

  • şuradan kontrol edilebilecek iata'ya ait ve havayollarının da kullandığı bir sistem var.

  • tiran&#x;dan, italya roma aktarmalı brezilya biletine sahibim. acaba transit vize gerekli mi sorularına acil cevap beklediğim, sinir vize türü.

  • schengen vizem olmadan, londra çıkışlı ve viyana aktarmalı istanbul uçuşumu gerçekleştirebilir miyim merak ediyorum. net bir bilgi yok. bilgisi olan bir ışık yakarsa çok memnun olurum.

    edit: olabiliyormus.

  • baglantili bilet alsaniz da ulkesine gore gerekebilecek vize. almanya, cek cumhuriyeti, isvicre, ingiltere uluslararasi alandan cikmaniza gerek olmayan baglantili biletiniz dahi olsa transit vize ister. internetten kolayca bilgi edinilebilir. eger ingiltere, abd, kanada vizeleriniz varsa almanya&#x;dan transit vize almaniza gerek kalmaz. tabi ki schengen&#x;iniz varsa da. fransa ve hollanda icin baglantili bilette transiz vizeye gerek yok. almanya aktarmali bir yere gitmeye niyetlenirseniz ve bahsettigim vizelerinizden biri yoksa elinizde bavulla havaalaninda kalirsiniz.

  • yunanistan aktarmalı toronto uçuşum var. transit vize gerekli mi şeklinde saatlerdir araştırıyorum net bir bilgiye ulaşamadım. yeşillendiren olursa sevinirim.

  • amerikadan turkiyeye ingiltere aktarmali gelirken gereklimi acaba pasaportta amerikan turist vizesi mevcut yilina kadar gecerli ama pasaportun suresi bitik yeni pasaportum mevcut bu arada aktarma icin 12 saat beklemek gerekli

  • önümüzdeki ay istanbul'dan arjantin e gidiyorum. arjantin malum bizden vize istemiyor. connection bir uçuş olduğu için ilk olarak amsterdam a gidiyor. bir sorun çıkar mi diye deli gibi merak etmekteyim.

    not: halaa cevabini bulamadim açıkçası.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası