gmail engellenen mailleri görme / Gönderilen E-Mailin Okunup Okunmadığını Nasıl Anlaşılır? » Uzman Posta

Gmail Engellenen Mailleri Görme

gmail engellenen mailleri görme

Bir e-posta gönderdiniz ve yanıt alamadınız. Çok geçmeden, alıcınızın yanıt vereceğini düşünerek ikinci bir takip e-posta’sı daha gönderirsiniz, ancak yine yanıt alamayabilirsiniz.

Böyle bir durumda aklınızdan pek çok durum senaryosu geçebilir.

Acaba gönderdiğiniz e-mail ulaşmadı mı yoksa alıcı size bilerek mi cevap vermiyor?

Açıkçası bu düşüncelerle kendinizi yiyip bitirmenize gerek yok.

Böyle bir durumda kaldığnızda, alıcınızın e-posta’nızı açıp açmadığını kontrol etmenizi sağlayacak ve okundu bilgisi almanıza yardımcı olacak bazı yöntemler var.

Ama öncesinde okundu bilgisi nedir, birazcık bundan bahsedelim.

Okundu Bilgisi Nedir?

Bazen e-posta alındısı olarak da adlandırılan okundu bilgisi, alıcının e-posta’nızı aldığını ve açtığını onaylayan bir bildirimdir. Bunlar, pazarlamacılar da dahil olmak üzere iş profesyonelleri tarafından e-posta kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve takipleri yönetmek için sıklıkla kullanılır. Bununla birlikte, okundu bilgileri kişisel kullanım için de kullanışlı olabilir.

Genel olarak şu şekilde çalışır:

  • Gönderici, alıcıdan onay ister
  • Alıcı bir e-posta alır ve açar. Alıcı okundu bilgisi için bir düğmeye basmasını isteyen bir mesaj görüntüler.
  • Okundu bilgisini manuel olarak geri göndermesi gerektiğinden, bu sistem tamamen alıcıya bağlıdır. Bu, çoğu durumda muhtemelen yanıt alamayacağınız anlamına gelir.

Kullandığınız e-posta sağlayıcınız, bir e-posta gönderdiğinizde, okundu bilgisi isteme seçeneği de sunabilir. Bu özelliği bulamıyorsanız, Outlook, Mozilla ve Gmail gibi popüler platformlarda okundu bilgilerini ayarlamanın oldukça hızlı ve kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca e-posta’larınızın ne zaman açıldığını bilmenizi sağlayacak ve bunun için e-posta’lara bir piksel yükleyen e-posta izleme sistemleri de vardır. Ancak teknoloji bazen bir e-posta’nın açılıp açılmadığını algılayamadığından bu sistemler her zaman güvenilir değildir.

Gönderdiğiniz E-mail’in Okunup Okunmadığını Nasıl Anlarsınız?

1. Gmail Okundu Bilgisi

Önemli bir e-posta gönderiyorsanız ve alıcının onu açıp açmadığını öğrenmek istiyorsanız okundu bilgisi istemeniz gerekir.

TO ve CC alanlarındaki tüm alıcılardan okundu bilgisi isteyebilirsiniz, ancak bu, BCC adreslerini, dağıtım listelerini veya e-posta takma adlarını içermez.

Ücretsiz bir funduszeue.info hesabı kullanıyorsanız, bu özellik çalışmaz. Ancak Google Workspace kullanıcıları tarafından kullanılabilir. İkinci durumda ise, yöneticinin önce şirketteki hesaplar için Gmail&#;de okundu bilgisi isteklerini açması gerekir.

Gmail’de okundu bilgisi almak için yapmanız gerekenler aşağıdaki şekildedir:

  • Gmail&#;i açın ve bir e-posta yazın.
  • Sağ alt köşede, Diğer seçenekler&#;i (üç noktalı simge) tıklayın ve Okundu bilgisi iste&#;yi seçin.

Tüm okundu bilgileri e-posta’larınızın altında görüntülenecektir. Ancak, bir e-posta bildirimi almadan önce alıcılarınızın onları onaylaması gerekebileceğini unutmayın.

2. Outlook Okundu Bilgisi

Bir Outlook kullanıcısıysanız, okundu bilgisi almak oldukça basittir. Aşağıdaki adımları takip ederek Outlook&#;ta okundu bilgisi alabilirsiniz:

  • Outlook&#;u açın ve bir mesaj yazın.
  • Daha sonra üst menü çubuğuna gidin ve Seçenekler&#;i (Options) tıklayın.
  • Ardından Request a Delivery Receipt ve Request a Read Receipt kutularını işaretleyin.

İşte bu kadar! 

Tüm bu adımları uyguladıysanız, Outlook’ta bir e-posta gönderdikten ve alıcı onu açtıktan sonra bir bildirim alırsınız.

3. ​​Mozilla Thunderbird Okundu Bilgisi

Mozilla Thunderbird&#;de okundu bilgisini etkinleştirmek için programa gidin ve üç satırlı menüyü tıklayın. Seçenekler&#;i ve ardından Hesap Ayarları&#;nı seçin.

Return Receipts&#;e dokunun,  Customize return receipts for this account’ı tıklayın ve mesaj gönderirken her zaman bir okundu bilgisi isteyin. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, diğer seçenekleri de seçmek isteyebilirsiniz.

Mozilla Thunderbird Nedir? Thunderbird Mail Hesabı Kurulumu

Hangi Durumlarda Okundu Bilgisi Almazsınız?

  • Bir posta listesine veya e-posta takma adına bir e-posta gönderirseniz.
  • Müşterilerinizin yöneticisi, yalnızca şirketlerindeki kişilere veya şirket dışındaki belirli kişilere onay gönderilmesine izin verirse.
  • Alıcı, gerçek zamanlı olarak senkronize edilmeyen bir e-posta programı kullanıyorsa (örneğin, yalnızca isteğe bağlı olarak senkronize edilen bir POP istemcisi veya bir G Suite Sync istemcisi).

Unutmayın, okundu bilgisi almış olsanız bile, bu her zaman muhatabın mesajınızı gördüğü anlamına gelmez. Onayların nasıl çalıştığı, alıcının posta sistemine bağlıdır.

Örneğin, IMAP tabanlı bir e-posta istemcisi mesajınızı açmadan okundu olarak işaretlerse, mesajı alabilirsiniz. IMAP olmayan bazı mobil e-posta sistemleri bu tür bilgileri hiç göndermeyebilir.

Gönderdiğiniz E-mail’in Okunup Okunmadığını Anlamanızı Sağlayacak Araçlar

Bazı e-posta araçları gönderilen e-posta’ları izler ve alıcılarınızın bunları açıp açmadığını size söyler. Piyasada, ücretsiz ve uygun fiyatlı, bol miktarda ekstra özellik içeren bu tür birçok araç vardır.

Bu tür uzantılar, e-posta’larınızı kimin okuduğunu izlemenize olanak tanır. Bu sayede, bir kişi e-posta’nızı açtığında, gerçek zamanlı masaüstü bildirimleri alabilirsiniz.

Farklı araçlarla ilgili detaylara geçmeden önce, bu tür uzantıların her birinin kurulumuyla ilgili dikkat etmeniz gerekenler var. Örneğin, hizmetlerden herhangi birini beğendiyseniz ve indirdiyseniz, halihazırda yüklü olan benzer bir aracı devre dışı bırakmayı unutmayın. Aksi takdirde programlar birbiriyle çakışabilir.

Şimdi gelelim, e-posta’nızın okunup okunmadığını anlamanızı sağlayacak araçlara:

1. MailTrack

MailTrack, bir e-posta’nın ne zaman okunduğunu bilmenizi sağlayan kullanışlı bir Chrome uzantısıdır.

MailTrack’i Chrome Web Mağazası üzerinden yükledikten sonra, Gmail&#;de sağ üst köşede bir uygulama simgesi belirir. Üzerine tıklayarak, istediğiniz zaman izleme işlevini devre dışı bırakabilir ve yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Aracın ücretsiz sürümü sınırsız izleme sunar, ancak birkaç dezavantajı da vardır. İlk olarak, tıklama izleme, gerçek zamanlı bildirimler, e-posta ölçümleri vb. gibi başka özelliklere sahip değildir. Bu özellikler ücretli planda mevcuttur.

Ayrıca gönderdiğiniz e-posta&#;ların sonunda, MailTrack kendi imzasını ekler. Ancak imzanın yanındaki X işaretine tıklayarak bu tanıtımı e-posta’nızdan kaldırabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz. PRO için aylık 1 Euro.

MailTrack

2. Streak

Streak, gerekli tüm e-posta izleme verilerini Gmail hesabınıza getiren bir uzantıdır.

Streak, kullanıcının, alıcının e-posta’yı ne zaman, hangi cihazda açtığını ve e-posta’yı okuduğunu bilmesini sağlar.

E-posta’nın yanındaki crossed-eye simgesi, e-posta’nın henüz okunmadığını gösterir. Üzerinde üstü çizili değilse, muhatap e-posta’yı görüntülemiştir. Bu sayede tam olarak ne zaman açıldığını kontrol edebilirsiniz.

Uygulama, e-posta’ları izlemeye ek olarak, görüntüleme sayısı ve toplam görüntüleme sayısı da dahil olmak üzere size görsel bir açılış geçmişi sunar.

Streak ile e-posta’ları daha sonra gönderilmek üzere planlayabilir ve bekleyen yanıtlar filtresini kullanarak filtreleyebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz.

Streak

3. HubSpot Sales

HubSpot Sales Chrome uzantısı, kullanıcıların kişilerinin e-posta’larıyla nasıl etkileşime girdiğini takip etmelerine yardımcı olmak için oluşturulmuştur.

İzleyici aracını indirdikten sonra tek yapmanız gereken mesajınızı yazmak, “Kayıt ve Takip” (Log and Track) kutularını işaretlemek ve ardından “Gönder” düğmesine basmaktır.

HubSpot Sales kullanıcıları bu sayede e-posta’nın açılıp açılmadığını görebilir ve uygulamadaki etkinlik akışındaki bilgileri kontrol edebilir. Günlüğe kaydedilen e-posta’lar, bireysel kişi kayıtlarına ve bunlarla ilişkili kayıtlara kaydedilir.

E-posta, bildirim almayı devre dışı bırakan Outlook kullanıcısı tarafından açılsa bile bildirim alırsınız. HubSpot Sales; Outlook, Apple Mail ve Gmail ile çalışır ve açılışlarla ilgili veriler doğrudan Chrome eklentisine gider. Hizmet ayrıca kullanıcıları web sitesini ziyaret ettiklerinde iletişim tabanından takip edebilir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz.

HubSpot Sales

4. Mixmax

MixMax, Gmail ve Salesforce ile çalışan başka bir güçlü izleme aracıdır.

Bu uzantı ile, izlemek istediğiniz e-posta’lar için masaüstü bildirimlerini de etkinleştirebilirsiniz.

Alıcı e-posta’nızı açtığında, bilgisayar ekranınızda bir açılır pencere belirir. Siz de şimşek simgesinin üzerine gelerek bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca, tüm yeni mesajlar için izlemeyi otomatik olarak etkinleştirebilirsiniz; bu, uygulamaya her seferinde tek tek e-posta’ları izlemesini söylemeniz gerekmediği anlamına gelir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz (ancak ayda yalnızca e-posta). Sınırsız e-posta takibine sahip ücretli planlar ayda 9 dolardan başlar.

Mixmax

5. YesWare

YesWare, Gmail ve Outlook için harika bir e-posta izleme uygulamasıdır, ancak bu araç için ödeme yapmanız gerekir.

YesWare ile her bir e-posta’yı açma, ekleri görüntüleme ve bir bağlantıya tıklama ile bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Gerçek zamanlı bildirimler, zamanında müşteri odaklı ilişkiler kurmanıza, alıcılarınızın hangi içerikle daha fazla ilgilendiğini bulmanıza ve hangi potansiyel müşterilerinizin en potansiyel müşteriler olduğunu belirlemenize yardımcı olur.

YesWare ile, uygulama kullanıcısı, her potansiyel müşteriyle olan tüm etkileşim geçmişini doğrudan posta kutusunda görebilir.

Fiyatlandırma: 14 günlük ücretsiz deneme planı vardır. Ücretli planlar aylık 15 dolardan başlar (kullanıcı başına).

YesWare

6. SalesHandy

SalesHandy, sezgisel ve kullanımı kolay bir e-posta takip programıdır. Öncelikle uzantıyı yüklemeniz ve kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekir. Ardından ilk test e-posta’nızı gönderebilirsiniz.

SalesHandy&#;i harika bir araç yapan özelliklerden bazıları şunlardır: E-posta şablonları ve zamanlama, bildirimlerin özelleştirilmesi, takiplerin otomasyonu vb.

Bir e-posta oluşturup gerekli ayarları yaptıktan sonra, Gönder düğmesini tıklayın ve uzantı simgesinin yanında sağ üst köşede bulunan Feed&#;ler sekmesine giderek etkinliği takip edin.

SalesHandy

Listemizin sonuna geldik. Yukarıda sizin için gönderdiğiniz e-mailin okunup okunmadığını anlamanızı sağlayacak yöntemleri paylaştık. Siz e-mailinizin okunup okunmadığını nasıl anlıyorsunuz? Yorum bölümünde bize yazın, içeriğimizi geliştirmek için deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.


İlgili İçerikler:

Outlook Nedir? MS. Outlook Kurulumu ve Mail Hesabı Oluşturma

Outlook E-Mail Geri Çekme, Yanlışlıkla Gönderilen E-Postayı Geri Çekme

Outlook Mail İmza Ekleme Nasıl Yapılır? İletilere İmza Oluşturma ve Ekleme

Microsoft Exchange Bağlantısı Kullanılamıyor Hatası ve Çözümü

Exchange Mail Nedir? Exchange Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?

Gelen Bir E-postayı Başka Bir E-mail Adresine Yönlendirme

İstenmeyen E-Posta Nedir? İstenmeyen Mailleri Engelleme

Outlook E-Mail Geri Çekme, Yanlışlıkla Gönderilen E-Postayı Geri Çekme

E-mail İmza Oluşturma, Mail İmza Örnekleri

Mail Engelleme, Gelen E-Postalar Nasıl Engellenir?

Otomatik Yanıt Maili Nasıl Yazılır? Ofis Dışında Veya Tatilde Yanıtı Mail Örnekleri

Maili Geri Çekme, Gönderilen E-Maili Geri Alma, Çağırma, Değiştirme

HTML İmza Nedir, Email İçin İmza Nasıl Oluşturulur?

Email ve E-Posta Hataları ve Çözümleri

Microsoft Exchange Bağlantısı Kullanılamıyor Hatası ve Çözümü

E-Posta Zamanlama, E-postalar İçin Gönderme Zamanı Planlama

Geri Dönen veya Reddedilen E-posta ve Çözümleri

Hard Bounce ve Soft Bounce Nedir?

Gmail&#;de istenmeyen e-postaları engelleme ve engel kaldırma [Nasıl yapılır?]

Söz konusu e-posta hesaplarımız olduğunda burada istenmeyen pek çok içerikle karşılaşıyoruz. Spam olmasına rağmen direkt olarak gelen kutumuza düşen içerikler olabiliyor. Spam olmamasına rağmen artık almak istemediğimiz maillerle de karşılaşabiliyoruz. Bu problemi aşmanın ise oldukça basit bir yolu bulunuyor.

Gmail&#;de mail engelleme

Engelleme işlemi gerçekleştirebilmek için önce Gmail varolan hesabınızı açmanız gerekiyor. Ardından listeden engellemek istediğiniz kişiyi buluyorsunuz. O kişiden gelmiş olan bir maili açıyorsunuz. Ardından ekranın sağ tarafında yer alan aşağıya doğru bakan ok işaretine tıklıyoruz. &#;x&#; adlı göndereni engelle seçeneğine basıyoruz. Tüm bu işlemleri gerçekleştirmenin ardından artık o kişinin gönderdikleri gelen kutumuza düşmüyor. Biz de rahat bir nefes alıyoruz.

Gmail&#;de engel kaldırma

Diyelim ki gönderdiği maillerden dolayı bir kişiyi engellemeyi tercih ettiniz. Daha sonra pişman olduğunuz veya fikrinizi değiştirdiniz. Engel kaldırmak da fazlasıyla kolay. Bunun için önce Gmail hesabınızı açmanız gerekiyor. Ardından ekranın sağ üst köşesinde yer alan dişli ikonuna basıyorsunuz. Ayarlar seçeneğine basmanızla birlikte yeni bir sayfa açılıyor. Burada &#;Filtreler ve Engellenen Adresler&#; başlığına geliyorsunuz. Engelini kaldırmak istediğiniz mail adresini buluyor ve seçiyorsunuz. Ardından &#;seçilen adreslerin engelini kaldır&#; diyorsunuz. Böylece engel kalmış oluyor.

Güvendiğiniz ve güvenmediğiniz e-posta adreslerinin ve etki alanlarının listelerini oluşturup yöneterek istenmeyen ve talep edilmemiş e-posta iletilerini denetlemenize yardımcı olması için Engelle veya İzin Ver ayarlarını kullanın.

Bu makale, Exchange Server veya çalıştıran e-posta sunucularını yöneten kuruluşların kullandığı Outlook Web App uygulamasına yöneliktir. Microsoft veya Exchange Server ya da kullanıyorsanız size uygun e-posta programı web üzerinde Outlook'tur. Web üzerinde Outlook'la ilgili yardım için bkz. Web üzerinde Outlook'la ilgili yardım alma.

Gereksiz e-postanızı yönetme

  1. Ekranın üst kısmında AyarlarAyarlar simgesi > Posta’yı seçin.

  2. Seçenekler'in altında Engelle veya izin ver'i seçin.

  3. E-posta adreslerini ve etki alanlarını yönetmek için engelleme veya izin verme ayarları aşağıdadır:

    Ayarlar

    Açıklama

    E-posta'yı Gereksiz E-posta klasörüme taşıma

    Gereksiz e-posta filtresini devre dışı bırakmak istiyorsanız bu seçeneği belirleyin. Bu seçeneği belirlerseniz, bu sayfadaki diğer seçenekleri kullanamazsanız.

    Uyarı: Bu seçeneği belirlerseniz, yöneticiniz tarafından ayarlanan istenmeyen posta eylemi bu iletileri Gereksiz Email klasörüne taşımaksa, Exchange Online Protection tarafından istenmeyen posta olarak algılanan e-posta Gelen Kutunuza gönderilir.

    Gereksiz e-postayı otomatik olarak filtrele

    Gereksiz e-posta filtresini kullanmak istiyorsanız bu seçeneği belirleyin. Bu filtre, yöneticiniz tarafından ayarlanmış olan gereksiz e-posta filtresine ektir.

    Güvenli gönderenler ve alıcılar

    Güvenilir gönderenler ve alıcılar, e-postalarının Gereksiz Email klasörünüze yönlendirılmasını istemediğiniz etki alanları ve kişilerdir. Güvendiğiniz gönderenleri ve engellemek istemediğiniz alıcıları bu listeye ekleyin. Diğer ayrıntılar için bkz . Güvenilir gönderenler ve alıcılar.

    Kişilerimden gelen e-postaya güven

    Bu onay kutusunu seçerseniz, kişiler klasörünüzdeki herhangi bir adresten gelen e-posta güvenilir olarak işlem görür. Diğer ayrıntılar için bkz . Güvenilir gönderenler ve alıcılar.

    Engellenmiş Gönderenler

    Engellenmiş gönderenler e-posta iletilerini almak istemediğiniz etki alanları ve kişilerdir. Engellenmiş gönderenler listenizdeki herhangi bir e-posta adresi veya etki alanından alınan iletiler doğrudan Gereksiz E-posta klasörünüze gönderilir. Diğer ayrıntılar için bkz . Engellenen gönderenler.

    Güvenilir Gönderenler ve Alıcılar listemdeki birinden veya yerel gönderenlerden gelmediği sürece e-postaya güvenme

    Güvenilir Gönderenler ve Alıcılar ve Engellenen Gönderenler'e ek olarak, Güvenilir Gönderenler ve Alıcılar listenizde bulunan birisinden gelmedikçe e-postaları gereksiz olarak işlemek için bu ayarı kullanabilirsiniz. Diğer ayrıntılar için bkz . Engellenen gönderenler.

Güvenilir gönderenler ve alıcılar

Güvenilir gönderenler, e-posta iletilerini her zaman almak istediğiniz kişiler ve etki alanlarıdır. Güvenilir alıcılar, engellemek istemediğiniz alıcılar, genellikle üyesi olduğunuz gruplardır. Güvenilir gönderenler ve alıcılar listenizdeki herhangi bir e-posta adresi veya etki alanından alınan iletiler hiçbir zaman Gereksiz E-posta klasörünüze gönderilmez.

ÖNEMLİ: Posta kutunuzu barındıran sunucunun, bu iletileri posta kutunuza ulaşmadan engelleyen gereksiz e-posta filtreleme ayarları olabilir.

  1. Outlook Web App oturumu açın. Yardım için bkz. Outlook Web App kullanmaya başlama.

  2. Sayfanın üst kısmında AyarlarAyarlar: profilinizi güncelleştirme, yazılım yükleme ve buluta bağlama > Posta’yı seçin.

  3. Seçenekler'in altında Engelle veya izin ver'i seçin.

  4. Güvenilir gönderenler ve alıcılar'a bir girdi eklemek için, güvenilir olarak işaretlemek istediğiniz e-posta adresini veya etki alanını Buraya gönderen veya etki alanı girin metin kutusuna girin ve sonra Enter tuşuna basın veya metin kutusunun yanındaki Ekle simgesini Yeni klasör oluştur düğmesi seçin.

    • Örneğin, funduszeue.info ile biten tüm e-postaları güvenilir olarak işaretlemek için metin kutusuna funduszeue.info girin.

    • Belirli bir kişiyi güvenli olarak işaretlemek için o kişinin tam e-posta adresini girin. Örneğin [email protected]'dan gelen tüm iletileri güvenilir olarak işaretlemek için metin kutusuna [email protected] girin.

  5. (İsteğe bağlı) Kişiler klasörlerinizdeki herhangi bir adresten gelen e-postaları güvenli olarak işlemek için Kişilerimden gelen e-postaya güven onay kutusunu seçin.

  6. Değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet'i seçin.

  1. Güvenilir gönderenler ve alıcılar'dan bir girdiyi kaldırmak için, girdiyi seçin ve sonra da Kaldır öğesini seçin.

  2. Değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet'i seçin.

  1. Güvenilir gönderenler ve alıcılar'daki bir girdiyi değiştirmek için girdiyi seçin ve düzenleDüzenle'yi seçin.

  2. İstediğiniz değişiklikleri yapın ve değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet’i seçin.

Engellenmiş gönderenler

Engellenmiş gönderenler e-posta iletilerini almak istemediğiniz kişiler ve etki alanlarıdır. Engellenmiş gönderenler listenizdeki herhangi bir e-posta adresi veya etki alanından alınan iletiler doğrudan Gereksiz E-posta klasörünüze gönderilir.

  1. Outlook Web App oturum açın. Yardım için bkz. Outlook Web App kullanmaya başlama.

  2. Sayfanın üst kısmında AyarlarAyarlar: profilinizi güncelleştirme, yazılım yükleme ve buluta bağlama > Posta’yı seçin.

  3. Hesaplar’ın altında Engelle veya izin ver’i seçin.

  4. Engellenen gönderenler'e girdi eklemek için, Buraya bir gönderen veya etki alanı girin kutusuna engellemek istediğiniz e-posta adresini veya etki alanını girin ve enter tuşuna basın veya metin kutusunun yanındaki Ekle simgesini Yeni klasör oluştur düğmesi seçin.

    • Örneğin, funduszeue.info ile biten adreslerden gelen tüm e-postaları engellemek için kutuya funduszeue.info girin.

    • Belirli bir kişiyi engellemek için o kişinin tam e-posta adresini girin. Örneğin, [email protected] gelen tüm iletileri engellemek için kutuya [email protected] girin.

  5. (İsteğe bağlı) Güvenilir Gönderenler ve Alıcılar listemdeki veya yerel gönderenler listenizdeki birinden gelmediği sürece e-postaya güvenme onay kutusunu seçerek, Güvenilir Gönderenler ve Alıcılar listenize veya yerel gönderenlere dahil edilen birinden gelmediği sürece tüm e-postaları gereksiz olarak değerlendirin.

  6. Değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet'i seçin.

  1. Engellenmiş gönderenler listenizden bir girdiyi kaldırmak için, girdiyi seçin ve sonra da Kaldır öğesini seçin.

  2. Değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet'i seçin.

  1. Engellenen gönderenler'deki bir girdiyi değiştirmek için girdiyi seçin ve düzenleDüzenle'yi seçin.

    1. İstediğiniz değişiklikleri yapın ve değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet'i seçin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası